HIFK Spengler cupissa 2022

  • 51 005
  • 672

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Incognito , en ole oikeastaan lainkaan eri mieltä siitä, etteikö HIFK:n pitäisi kotonaan pelata paljon aktiivisemmin ja oikeastaan tulla ainakin eka kymppi päätyplekseistä läpi. Samaan aikaan on pakko muistuttaa siitä, että Törmäsen kiekkokaan ei ollut ongelmatonta eikä todellakaan koko ajan rokattu. Kausi 15-16 oli monessa mielessä hyvin poikkeuksellinen eikä vähiten siksi, että HIFK voitti ekaa kertaa runkosarjan. Joukkueen itseluottamus oli tapissa ja kyllä se näkyi erityisesti silloin, kun ei pelattu joukkueena kovin kaksisesti, mutta naarattiin tarvittavat pinnat. Joku nousi esiin aina ratkomaan pelit voitoiksi ja siksikin me muistamme sen kauden kollektiivisesti mahtavana kautena. Mitä se kokonaisuutena olikin. Ja samaan pitää täällä pyrkiä joka ikinen kausi. Liiga on myös muuttunut Törmäsen ajoista todella paljon. Olisi mielenkiintoista tietää, että pärjäisikö se nykyinen jengi yhtä hyvin nyky-Liigassa.

Sekin on ihan totta, että Peltonen on joutunut pelitavallisesti säätämään pelaamista aika paljonkin. Kaikenlaiset isot muutokset eivät ole useinkaan hyviä asioita, mutta pakko niitä muutoksia on tehdä, jos homma ei toimi. HIFK:n koko kauden pelaamista on leimannut rohkeuden ja luovuuden puute, jota ilman ei mun mielestäni voi pärjätä. Millään saralla (pelillisesti, taloudellisesti, viihteellisesti), koska kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Mä toivon ennen kaikkea sitä, että joukkue löytää pelaamiseen nyt Sveitsistä rentoutta. Koska ilman sitä, moni asia on enemmän tai vähemmän tsägän varassa. Totta kai mäkin haluan nähdä voittavaa lätkää, mutta mä haluan nähdä sitä viime kädessä Liigassa. Ja jos Spengleristä nyt tulee takaisin rennompi joukkue, uskon sen heijastuvan myös kentälle ja lopulta myös tulokseen. Tuolla nyt ei ainakaan tarvitse väkipakolla suorittaa, vaan voi rohkeasti kokeilla vähän rohkeammin luovempiakin juttuja. Ja se on jostain syystä ollut HIFK:ssa vaikeaa. Odotan innolla, miten esim. Halttusen maali tänään näkyy hänen pelissään. Voisiko tämä yksittäinen maali nyt avata sen ketsuppipullon, koska ne onnistumiset ovat olleet lähellä jo aiemminkin? Toivotaan. Koska jos tästä yhdestä maalista seuraa toinen, siitä voi seurata kolmas, jne. ja HIFK:lla on yksi ratkaisija arsenaalissa lisää. Ja silloin ne yhden maalin tappiot kääntyvät paljon helpommin voitoiksi. Ja kyllähän junnujen onnistumiset sytyttävät yleensä aina myös kokeneempaa kaartia.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Halonen oli hyvä ja antoi mahdollisuudet voittoon.

Olen kanssasi samaa mieltä, että IFK pelasi hyvää kiekkoa monessa kohtaa peliä, mutta tämä Halosen kehuminen onkin sitten mitä hittoa -osastoa. Halonen ei kyllä pelannut missään kohti voitosta ja peli häneltä oli sitä samaa, mitä on nähty jo pitkään. Liikkuminen maalilla heikkoa ja etukulmissa aina puoli metriä tilaa, kun tulee levittävä syöttö. Se että mukaan mahtuu muutama hyvä torjunta pelin aikana, ei voi olla minkäänlainen synninpäästö maalivahdille, joka päästää joka pelissä vähintään 1-2 otettavissa olevaa maalia. Enkä mielelläni hauku Halosta, jonka olemuksesta paistaa tuska todella pahasti ja se ei ole kivaa katseltavaa. Vastustajan maalivahti oli tässäkin pelissä valovuoden edellä Halosta ja ero näkyi myös tulostaululla.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Pitkään puolustin Halosta sillä syyllä että ei niitä vetoja vaan tule. Ehkä kuukausi sitten totesin ettei pidä laittaa maaliin jos on muita vaihtoehtoja.

Tän ekan pelin osittain katsoneena ei tarvitse muuttaa mielipidettä. Maalivahdin "huipputorjunta" on vähän sama asia kun joku pelaaja tekee todella taidokkaan maalin. Kaikilta ei onnistu mutta joltain onnistuu ja se tekee eron. Tuo touhu on vaan niin pitään ollut huonoa etten käsitä miksi mies sinne laitetaan. Ei varmaan Halosestakaan ole kivaa vaikka pääsi nyt hienon yleisön eteen.
 

Laiskiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, AC Oulu
On kyllä sanottava, että tuo Spenglerin ottelutahti on julma. Esimerkiksi jos HIFK joutuu ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle, ja onnistuisi raivaamaan tiensä finaaliin tulisi silloin viisi peliä yhtä moneen päivään. Vastaavasti taas joukkue, joka on aloittanut turneensa tapaninpäivänä ja voittaa lohkonsa saa kaksi välipäivää.

Turnaus tietysti viedään läpi lyhyessä ajassa, mutta ehkä tuota formaattia voisi hieman inhimillistää jotenkin.
 

StevieY

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siellä näkyi siltikin sitä samaa, että nopeissa pelin käännöissä IFK on hukassa. Hyvänä esimerkkinä kolmas maali jossa kaveri söi suorahyökkäämällä IFK:n elävältä.
Nämä tilanteenvaihdot ovat olleet myrkkyä IFK:lle koko kauden. Todella vaikea sanoa, mikä siinä pelin rakenteessa tämän aiheuttaa? Mutta alkaa jo optimistillekin tehdä tiukkaa uskoa, että tämäkin pelin osa-alue saadaan toimimaan kevään aikana.

Itse näin pelissä monta hyvää asiaa. IFK pääsi hyökkäämään todella monta laadukasta suorahyökkäystä, osa nopeammalla lähdöllä ja osan selkeistä viivelähdöistä. Toki vastustaja ei träpännyt keskialuetta liigan tyylillä ja varmasti myös omaan silmään todella isolla kaukalolla oli jotain tekemistä asian kanssa.

Myös omista tultiin ulos prässin alta monen monta kertaa syöttämällä kiekkoa. Tässä näin ensisijaisena syynä tietynlaisen rentouden, tulospaineen puuttumisen. Syöttöä laitettiin välillä aika pieneenkin tilaan, mitä todellakin tarvitaan tultaessa prässin alta kiekollisena ulos. Tämä prässin purkaminen myös edesauttoi noihin suorahyökkäyksiin pääsemiseen.

Myös kamppalupelaaminen ja luistelu näytti omaan silmään ihan raikkaalta.

No näillä avuilla olisi peli pitänyt kyllä hoitaa, mutta se tehottomuus. Svedu laittoi eteen ja ylös, Palola ja Nättinen logoon. Myös veskaripelin svedut veivät, vaikka Halonen ei huono ollut.

Tänään sitten Ambri ja fanaattinen kotiyleisö vastassa, ei pitäisi olla vaikeata motivoida joukkuetta huljentämään katsomo.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti tavoitteena ei ainakaan vakavasti ole menestyä näissä kekkereissä. Molemmat eilen toimineet ketjut (Jääskä, Väänänen) hajotettu jne.

Onkohan Taposella lentsua tms. kun Halonen vetää toisen matsin putkeen? Muuten en ymmärrä, mikä tosin ollut olotila tän jengin suhteen jo niin monta vuotta.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ilmeisesti Ambri ei ole tarpeeksi kova vastus muuten, niin päästetään vähän läpiajoonkin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vois tiivistää: ei vittu. Vähän laajemmin sanottuna: matkaa on IFK:lla, niin organisaation kuin pelin kuin kannattajien osalta, vähintään riittävästi.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Ohhoh. 2-0 ja reilu kymppi pelattu. Voi tulla rumat lukemat.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämä on aika karua katsottavaa näin 'ulkopuolisenkin' silmin.

Materiaalierokin on toki huima. Ambrilla Jesse Virtasta ja Vili Saarijärveä puolustuksessa.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Pelin jälkeen voi sitten pyytää katsojilta ja vastustajalta anteeksi...
 

Incognito

Jäsen
Pelin jälkeen voi sitten pyytää katsojilta ja vastustajalta anteeksi...

Kyllä sieltä joku data löytyy, jossa ollaan oltu parempia ja voidaan katsella tuloksen taakse.

Oikeasti ajatteli, että tästä vois saada kauden kohokohdan ja irtioton. Kenties buustin loppukauteen. Sekavammaksi ja sekavammaksi menee.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Tuleeko kaksinumeroiset lukemat tällä menolla A-B:lle? Eikös HIFK:n pitänyt olla muutaman vuoden sisällä eurooppalainen huippujoukkue? Tämän pelin perusteella matkaa tavoitteeseen on valovuosi. Jo yksin luistelussa on valtava ero.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös