HIFK - SaiPa 5.1.2002

  • 23 641
  • 248

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ei olutta naamassa eilen.

Minusta Mäkiaho osui ensin Tikkaseen. Tikkanen kimposi Vopatiin. Vopatin tai Tikkasen maila raapaisi vielä Mäkiaholta naaman auki.

Takauma: Ifk piti aikalisän, jonka jälkeen hyllytettiin Grunn, Kortelainen ja Mäkiaho toisen erän lopun ajaksi n. 15 min peliajan jälkeen. Siihen mennessä ifk oli saanut 2 kakkosta ja saipa 6 kakkosta.
Mitähän aikalisällä ifk:n pelaajille sanottiin (huom. ei käskytetty ketään). Seuraavassa vaihdossa Zidlicky yritti ainakin viittä kauheaa pommitaklausta. Pikkarainen omalla vuorollaan yritti vähän vastaavaa. Mäkiaho päästettiin irti vasta kolmannen erän alussa. Äijä etsi 5 sekuntia törmäyskohdetta ja pam osuihan se kohdalleen. Tältä se ainakin näytti.

Vielä sanon, että en vastusta kovaa pelaamista. Typeryyttä, hölmöilyja ja surkeita polvitaklauksia (ym. vastaavia temppuja) vastaan on pakko kirjoittaa. Tämä ei ole kovaa pelaava ifk, vaan tyhmä-tyhmempi-ifk, joka sortuu tähän. Tästä jamasta ainoa suunta on ylöspäin.

(97-98: Thomas ja Lindfors pakit: Rafalski-Nikko, Karalahti-Linna, Timonen-Halkidis + Kultanen; Laaksonen-Ruuttu-Sihvonen, Caloun-Davidsson-J.Ruutu, Hurme-Jokinen-Kortelainen ja M.Elomo-Kalto-Tuomainen+ O.Ahonen )
 
Viimeksi muokattu:

Tähtirinnat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Nj Devils
Viestin lähetti Svante
Kauden 2002-2003 valmentaja

Minä ehdotan Tammista.
Tami sopii huomattavasti paremmin IFK:n brändiin kuin tää täysin väritön, hajuton, tyylitön "luupää" Mälkiä.

Sen enempää ottamatta kantaa Mälkiän tilanteeseen, niin Tamminen on sellainen valmentaja, jonka haluaisin nähdä IFK:ssa joku vuosi. Eikä varmasti tarvitsisi paljoa suostutella, on nimittäin sen verran IFK myönteisiä kommentteja antanut viime vuosina. Esimmäisessä kirjassakin Tami sanoi, että pelaajauransa parasta aikaa oli IFK:ssa pelaaminen (tai jotain simme päin).
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Valmentaja + joukkue 02/03

Ykkösehdokas minulla coachiksi on ehdottomasti vanha kunnon kyrpäotsa H.Jortikka. Mies on Föönin kanssa jonkunlaisissa väleissä edelleen. Tulisi vähän ryhtiä.

Kakkosena joku ulkomaalainen, mielellään Pohjois-Amerikasta (ei Mike Eaves;) ). Joku, joka ajaisi tätä HIFKin pelityyliä jätkien takaraivoon niin, että osaisivat sen unissaankin.

Vasta kolmantena tulee Tami tai joku muu kotimainen, sillä Tamin näytöt ovat enemmän media- kuin kiekkopuolelta. Mitä Tami on oikeasti saanut aikaan valmentajana, laittakaa objektiivista listaa, kiitos! Ranskan maajoukkueen jonkunlainen menestys oli kova suoritus, mutta Kärpät näytti pärjäävän hyvin ilman häntäkin. Muuten Tami on heilunut kriisiryhmissä a´la Ässät, joten sinänsä krooninen tulehduspesäke HIFK sopisi hänelle.

Jos Fööni ei vieläkään ole alkanut koota, tai edes ajatella, ensi kauden joukkuetta, niin olemme jälleen kerran myöhässä!!

Ensin diilit niille omille kelvoille; Riksman, Z (ellei halua änäriin), Vopat (samat), Pikkarainen, Grunn, Vihko, Häppölä, Hirsovitch, Nivalan cowboy, Viitaluoma....Kantorillahan on jo diili. Lopuille goodbye, varsinkin Sakelle. Jos se on vielä ensi kaudella ns. kakkosveskarimme, niin meille nauraa jo mestisjengitkin. Vieläkin muistutan eilisen matsin Saken USKOMATTOMISTA imuroinneista, joihin kukaan ei erityisemmin kiinnittänyt huomiota, kun matsi oli jo hävitty. Mutta ihan yksittäisinä suorituksina ne olivat ala-arvoisia, tuli oikeinkin paha fiilis. Miksi jotkut eivät tajua lopettaa ajoissa?

Sitten kun omien kanssa on diilit, niin äkkiä tsekkaamaan markkinoita. Mikä on esim. Jypissä pelaavan Chlubnan tilanne? Vujtek? Banham? Viitakoski? T.Elomo? Kohn? Stapleton? Tuomainen? Hannes? Bednar? Benda? Brousseau? Skyttä? Draper? Kuivalainen? Jääskeläinen?....maailma, jopa SM-liiga, on täynnä kiinnostavia pelimiehiä, jotka miettivät juuri nyt ensi kauden kuvioitaan. Sorry, jos joukossa oli jokunen jo diilin sorvannut, oli vain esimerkinomainen skenaario. Ja tiedän, nimiä on muitakin. Mutta silläpä juuri.

Tunnen aika hyvin mister Banhamin, jolta kysyin kesällä, että miksi h****tissä sä narreihin menit? Frank kertoi jo helmikuussa, että ei ole mitään tietoa ensi kauden kuvioista ja laitoin jopa viestin HIFKille, että tällainen stadissa asuva/viihtyvä sniper on toistaiseksi vailla seuraa. No, Frank kertoi sitten kesällä, että Jokerit otti yhteyttä, HIFK ei ollenkaan....Niinpä!

Tulosveikkaus tiistaille: Blues-HIFK 5-2, T.Elomo 2+1
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Re: Ei olutta naamassa eilen.

Viestin lähetti Johannes

(97-98: Thomas ja Lindfors pakit: Rafalski-Nikko, Karalahti-Linna, Timonen-Halkidis + Kultanen; Laaksonen-Ruuttu-Sihvonen, Caloun-Davidsson-J.Ruutu, Hurme-Jokinen-Kortelainen ja M.Elomo-Kalto-Tuomainen+ O.Ahonen )

Ellen aivan väärin laskenut, niin tuosta joukkueesta ainakin 13 pelaajaa on pelannut NHL:ssä ennen SM-kultaa tai sen jälkeen (vai onko myös Thomas torjunut siellä, siinä tapauksessa se on neljästoista). Aika kova määrä.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Re: Valmentaja + joukkue 02/03

Viestin lähetti JHag
laitoin jopa viestin HIFKille, että tällainen stadissa asuva/viihtyvä sniper on toistaiseksi vailla seuraa. No, Frank kertoi sitten kesällä, että Jokerit otti yhteyttä, HIFK ei ollenkaan....Niinpä!

En kyllä jaksa ymmärtää, miksi IFK-ei ollut Banhamin perässä. Sehän olisi ollut nimenomaan enemmän ifk:n tyyppinen pelaaja kuin nämä tsekkitaiturit. Kunnon pohjois-amerikkalainen rymistelijä, joka ei pelkää niittejä, laukoo kovaa/tarkasti ja tekee komeita maaleja.

Voihan se olla, että siinä vaiheessa, kun Banhamin kanssa olisi pitänyt neuvotella, oli Fööni saanut vihiä lupaavasta jenkkihyökkääjästä Jeff Scissonsissa. Jeffin scouttaaminen aloitettiin jo viime keväänä, että ei vahingossakaan tehdä vikahankintaa. Kun Föönillä kerran oli jo näinkin lupaava hyökkääjä kiikarissa, niin miksi se enää jostain Banhamista olisi kiinnostunut. :)
 

Carlos

Jäsen
Luulen että Z ei lähde NHL:ään tämänkään kauden jälkeen. Taitoa on melkein kuin Rafalskilla, sillä erotuksella että Rafalski oli parempi luistelija ja hoiti oman päänsä virheettömästi vaikka hyökkäsikin paljon. Samaan kategoriaan menee Timonenkin, korvissa soi vieläkin huudot nuurdiksella: "Kiiiimmo Tiiimooonen, Kimmo Timonen! Kiiimmo Tiiiimooonen...." Oi niitä aikoja.... *syvä huokaus*

Sen sijaan liian usein on pistänyt silmään omissa soidessa miten Z on parin metrin päässä tilanteesta suorilla jaloilla. Olisiko kenties tämä jenkki-tsekki asenteen ero näkyvissä? Pidän siis ihan mahdollisena että Zeta jatkaa meillä ensi vuonnakin, ellei saa tarpeekseen Penasta. NHL:ssä pelkkä mailankäsittely ei riitä pakille.

Itsekin alan olla sitä mieltä että joko Tami tai Jortikka pitäisi saada puikkoihin. Varsinkin Jortikkaa olen aina vihannut, mutta siinä olisi kyllä valmentaja joka pitäisi pojat hereillä koko pelin. Tami tosiaan taitaa antaa vaan paremman kuvan itsestään median kautta mitä oikeasti on. Toisi hän silti ainakin väriä porukkaan.

Mutta, eikö se jo vähitellen onnistuisi että mykkä+kaarela pantaisiin pihalle??? Kohta kaikki muu joukkueessa on jo vaihtunut, paitsi nämä herrat. Mutta varmaan siitä olisi niin paljon vaivaa etsiä uudet tilalle, siinähän joutuisi ehkä tarttumaan puhelimeenkin, kun kaikilla ei kuitenkaan ole faxia. "Vain" 2. & 3. valmentajatkin ovat tärkeitä joukkueelle, jos ei johdossa sitä tiedetä...
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Re: Valmentaja + joukkue 02/03

Viestin lähetti JHag

Sitten kun omien kanssa on diilit, niin äkkiä tsekkaamaan markkinoita. Mikä on esim. Jypissä pelaavan Chlubnan tilanne? Vujtek? Banham? Viitakoski? T.Elomo? Kohn? Stapleton? Tuomainen? Hannes? Bednar? Benda? Brousseau? Skyttä? Draper? Kuivalainen? Jääskeläinen?....

Tosta Viitakoskesta sen verran, että mies on tykästynyt Ilvekseen aika lailla. Ens kauden tavoite on lähteä ulkomaille ja jos ei onnistu, niin Ilves on kuulemma ykkösvaihtoehto.
Kyllä Fööni saa laittaa rahaa aika lailla pöytään, että Vesku lähtis IFK:hon. Viitakoskella on vielä optio ensi kaudeksi sopimuksessaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ja kerrotaan nyt ihan ohimennen sitten T.Elomostakin, että miehellä on myös ensi kaudeksi sopimus Bluesiin. Tosin, jälleen pitää muistaa, ettei nykypäivänä sopimuskaan takaa mitään.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
ja lisätietoa

meidän miehistä Brousseaulla ainakaan ei ole jatkosopparia vielä, vaikka mielelläni sen näkisin. Skytän tilanne taitaa olla aivan sama.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Se on juuri niinkuin juhaht sanoikin, että periaatteessa sopimus ei sinänsä merkitse mitään, jos molemminpuolista kiinnostusta on. Se on nähty noin varttimiljoona kertaa.

Viitakoski saisi HIFKissä ihan erilailla glooriaa kuin Ipassa. Täällä rakastetaan isoja, romuluisia, itsensä peliin pistäviä laitureita malliin Tuomainen/Ruutu/Hyvönen. Jos kuvittelisi tätä laumaa vaikka Tepsiin, niin tulisi mieleen vertaus norsuista posliinikaupassa. Jos Mälkiä jatkaa, toivottavasti ei, niin Viitakoskikin hevosmiesten tietotoimiston mukaan on mahdollinen. Ja helvetin tervetullut!

Minäkään en tykkää Jortikasta yhtään, mutta jumankauta mitkä näytöt. Se äijä ei juurikaan tunne esimerkiksi pitempiä notkahduksia sarjassa. Ainoa mikä arveluttaa, on Jortikan profiloituminen taitokiekkoon TPS:ssä ja siihen suuntaan en haluaisi HIFKin menevän. Ei voi mitään. Meillä pitää olla ryminää taidon lisäksi. Mutta Jortikka on viimeisen päälle ammattimies ja mestarillinen median käsittelijä ja saamani tiedot Turusta päin kertovat, että Jortikka -niinkuin hyvän valmentajan kuuluukin- pelaa niillä korteilla mitkä on kädessä mahdollisimman hyvin. Eli Jortsultakin taittuu ryminäkiekko. Ja silloin olisikin kiva katsella, kuinka Jortikalta olisi ääni kellossa muuttunut tuoamrikommentointien suhteen. Voin kuvitella kuinka hän huutaisi naama punaisena lehdistölle jonkun HIFKiläisen 2 + 5 + 10 + 20 min tuomion jälkeen "Tää on jumalauta fyysistä peliä, jossa saa taklata ja tunteetkin kuohuu joskus...ei tämmösiä jäähyjä saa kontaktilajissa antaa..." Ja Hokinaitin Kari Tyninkin piuhat päässä osuisivat yhteen ja seuraavassa lähetyksessä hän kertoisi oranssissa takissaan rautakankena, että SM-liigan turhan kovat tuomiot ovat alkaneet puhuttaa kiekkopiirejä. Tänään haastattelemme HIFKin valmentajaa Hannu Jortikkaa...Näin se menisi, uskokaa vaan;)

Banhamin tapaus on kyllä huvittava. Scouttaus oli aika helppoa, senkuin kävi katsomassa Bluesin matseja, missä soisin Föönin + kumppanien käyvän nytkin. Vaikka T.Elomoa katsomassa. Mutta kun se on kivempi mennä lentäen tsekkeihin.

Z:n suurin este NHL:ään menolle ei ole pelityyli vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan täydellinen kielitaidottomuus ja stadissa viihtyminen. Täällä kaikki sietävät sen, että mies puhuu vain tsekkiä ja pari sanaa suomea. NHL:ssä voisi olla aika tuskaa
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Re: Ei olutta naamassa eilen.

Viestin lähetti Johannes
Minusta Mäkiaho osui ensin Tikkaseen. Tikkanen kimposi Vopatiin. Vopatin tai Tikkasen maila raapaisi vielä Mäkiaholta naaman auki.


Minusta tilanne oli pelkkä törmäys, jossa edellä kuvatun kaltaisesti tapahtumat etenivät. Mutta jos siitä liigalle nauha lähtee, niin siinähän nähdään mitä seurauksia tulee.
 

Bluefox72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, FC Inter
Oudon löysää peliä

Olipa Hifkiltä löysää pelailua. Pakit eivät tainneet ottaa hommaa tosissaan. Tai sitten heillä oli laput silmillään. Sen verran helposti Sputnikien hyökkääjät pääsivät Riksmanin ja Sakken maalille.:eek:
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Muksu

JHag ja muut - kiitos kuvailuista. Kyllähän tuosta Mäkiahon tempusta aika liikuttava yksimielisyys vallitsi muutenkin ja siitä yleensä voi päätellä jotain, mutta kun en missään vaiheessa nähnyt tapausta edes töllöttimestä, niin onpahan joku mielikuvakin.

Tässä hommassa alkaa enemmän ja enemmän kyrpiä yleisemmin se, että tällainen pitkittynyt totaalinen romahtaminen pelillisesti ja nähtävästi myös henkisesti on täsmälleen sitä mitä lääkäri ei määrännyt HIFK:lle, joka nosti "tulevaisuutensa" liigaan täksi kaudeksi. Ne veteraanit, joiden pitäisi näyttää poikasille mallia surffaavat kuin Kuhta tai koheltavat kuin Mäkiaho. Näin ei voi jatkua ja jotain pitäisi tehdä. Tehdäänkö mitään, on sitten toinen asia ja jos tehdään niin mitä? En minä ainakaan tiedä. Mälkiästä en luopuisi, ja pelaamattomien miesten palkkoja maksellaan jo nyt, joten potkujen jakaminen sinne tänne ei oikein käy sekään.

Viestin lähetti theref
Ja sitäpaitsi, missään viestissäni tässä ketjussa en ole syyllistänyt Mäkiahoa millään tavalla.
Enkä minä tuomareita, jos sinä et Mäkiahoa. Kuriositeettina voisi mainita, että myöskään Suvi Lindén ei ole aiheuttanut kenenkään loukkaantumista kaukalossa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jep, Muksu

Minusta koko eilinen matsi oli sellainen katastrofi, että Mäkiahon töötti ei erityisemmin erottunut joukosta.

Nyt jälkikäteen ajateltuna ja yön yli väyrysteltynä ottelun kaksi onnettominta yksittäistä tapahtumaa olivat:
1) Mäkiahon polvitaklaus. Siinä oli kaikki vaaralliset elementit: vauhdin otto kohti kiekotonta ja valmiiksi huonossa tasapainossa olevaa pelaajaa kohti + vahingoittamistarkoitus. Mielestäni Mäkiaho huomasi ajavansa eli koheltavansa hieman ohi, koska tarkoitus oli antaa vartaloniitti (vaikka kädet olisivat olleet kiinni, olisi se silti sisältänyt vauhdin ja kiekottomuuden) ja hänen selkärangastaan inkarnoitui sitten sekunnin sadasosassa ilmeisesti lihasmuistissa oleva jalan ojennus. Tuomari oli muuten ihan vieressä ja nosti handun heti. Onko kenelläkään muuten tietoa Tikkasen loukkaantumisen asteesta eli sairasloman pituudesta?

2) Sakke Lindfors 3. erässä. Huh, huh! Vaikka joukkue on jo 5-0 häviöllä, niin pihalätkätasoisia maaleja ei saisi SM-liigassa antaa. Hyvää yötä Sakke. En ole ehkä koskaan nähnyt yhtä surkeaa mv-työskentelyä SM-liigassa. Joo, joo, tiedetään ettei sillä ollut väliä, mutta kuitenkin. Hieman ammattiylpeyttä pitää olla veskarillakin, vaikka olisi 12 maalia jo mennyt taakse, niin selvät tapaukset pitää ottaa. Minä en maksaisi palkkaa tällaisista suorituksista.

Minustakin Mälkiä on hyvä jätkä, mutta väärässä joukkueessa. Ainakin tällä hetkellä.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Re: Re: Omalla tasolla

Viestin lähetti Ralli
... [Hirveetä skeidaa poistettu]...

Oho, tuli tyhjä sitaatti! ;)

Luin viestisi pariinkin otteeseen ja aloin ihmettelemään minkä ihmeen takia tuossa sun suosikkijengin kohdassa lukee 'Hifk'?

Sä olet jo aika moneen kertaan haukkunut lyttyyn
- ry:n ja oy:n hallitukset
- toimivan johdon
- valmennusjohdon
- runkopelaajat ja nämä vanhat pierut
- osan faneista
ja nyt myös junnut

Mitä sä oikeen kannustat? Cheerleadereitä, joukkueen lääkäriä, huoltajaa vai keklua? Meille tää fanius nyt vaan näyttää tarkoittavan vähän eri juttuja.

(sorry taas off-topicista, mutta kun tanssiin kutsutaan.... )

Muutoin yhdyn tän threadin vallitsevaan mielipiteeseen, että ton tuloskatastrofin jälkeen on tapahtuttava JOTAIN. Oli se sitten valmentajavaihdos tai jotain muuta.






Umpitorvena tietysti tartuin sitten tähänkin provoon, vaikkei pitänyt...
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Föönille kenkää!-lakana

Tuo Hesarissakin näkynyt kuva teksteineen näytti olevan A-katsomossa. En ollut (onneksi) matsia katsomassa, joten arvailuksi tämäkin jää: Kyseiset herrat ovat lakanansa kanssa näkyneet jo aiemminkin, nimittäin ainakin edellisessa Lukko-matsissa. Jos he ovat aina olleet samoilla paikoilla, niin sittenhän he ovat kausikorttilaisia.

A-katsomon kausikorttilaiset maksavat sen kaikkein suurimman hinnan kortistaan ja koska heillä ei ole fanclub-alennusta saatavilla. Joten heidän suuttumuksensa ja mielenilmaisunsa ovat erittäin toivottavia. Sen luulisi herättelevän jo Matikaistakin, jos kalleimmilla paikoilla olevat alkavat vittuuntumaan näkyvästi.

Ensi kauden pelaajahankintojen suhteen pitäisi Matikaisen olla jo erittäin pitkällä ts. julkistamista vaille valmiita diilejä. Tämähän on tietenkin vain toiveajattelua, sillä kun ei edes parhaimpien junnujenkaan jatkoista ole yhtikäs mitään kuulunut, niin... noh, joka tapauksessa pakko hänen on kuitenkin saada aikaiseksi, sillä kausarin uusimiseksi täytyy saada lupaus, mikä pitää. Tällä kaudella voivat kausikortin hankkineet hyvällä syyllä tuntea itsensä huijatuiksi.

:mad:
 

Judge

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Liverpool FC
Viestin lähetti Henkka
On nuo HIFK:n lippuhinnat kyllä tajuttomia. Tänään kävin katsomassa Hakametsässä Suomen parasta jääkiekkoa, istumapaikalta 8 eurolla (48mk).

Miten se olisi voinut olla Suomen parasta jääkiekkoa, kun vastustaja ei ollut kovinkaan hyvä? Siis Tapparan osalta se saattoi olla Suomen prasta, mutta kun vastustaja ei anna kunnon vastusta nini eikö kokoaisuus ole vain jotain keskitasoa?

Mainittakoon että en itse ollut paikalla, voihan olla että TPS:kin pelasi hyvin, mutta Tappara oli niin paljon parempi.

Soneraplazan EP Hollon mukaan Tappara voitti Suomen mestaruuden ja "Dreiper" on ylivoimaisesti maan paras veskari, mutta paljoakaan todisteita Hollo ei väitteilleen esittänyt. Ei sillä, kyllähän Tappara on selkeästi ylivoimainen suosikki tällä hetkellä mestariksi ja Draper on tilastojen valossa kolmanneksi paras (torjuntaprosentti, GAA on liigan paras), mutta Hollon artikkeli ei ollyut kovinkaan hyvä IMHO. Subjektiivisuus ei sovi valtakunnaliseen mediaan.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Re: Föönille kenkää!-lakana

Viestin lähetti redcat
Tuo Hesarissakin näkynyt kuva teksteineen näytti olevan A-katsomossa. En ollut (onneksi) matsia katsomassa, joten arvailuksi tämäkin jää: Kyseiset herrat ovat lakanansa kanssa näkyneet jo aiemminkin, nimittäin ainakin edellisessa Lukko-matsissa. Jos he ovat aina olleet samoilla paikoilla, niin sittenhän he ovat kausikorttilaisia.

A-katsomon kausikorttilaiset maksavat sen kaikkein suurimman hinnan kortistaan ja koska heillä ei ole fanclub-alennusta saatavilla. Joten heidän suuttumuksensa ja mielenilmaisunsa ovat erittäin toivottavia. Sen luulisi herättelevän jo Matikaistakin, jos kalleimmilla paikoilla olevat alkavat vittuuntumaan näkyvästi.


Jep, kyllähän toi lakana on ollut jo pitkään näkyvillä. Lähes joka matsin lopussa sitä on samat hemmot heilutelleet. Mielestäni tuo on parhaita paikkoja ilmoittaa tyytymättömyytensä, koska A-katsomo maksaa paikoistaan ihan helvetisti verrattuna meihin päädyssä istuviin.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Mitä tarkoittaa HIFK?

HIFK tulee sanoista Helsingfors IdrottsFörenginen Kamraterna.
Mitä HIFK merkitsee minulle ja monille muille ihmisille?. HIFK on ISO PAHA ja PUNAINEN. HIFK on säilyttänyt monet vuodet oman tyylinsä. HIFK pelaa fyysistä peliä. HIFK on otsikoissa ja meillä on pelannut suuria persoonia. HIFK on erittäin perinteikäs seura.

Nyt ollaan kuitenkin tultu tilanteseen, jossa emme ole ennen ollut? Rämmimme syvällä, erittäin syvälle meille. Epäilen, että emme selviä tästä ilman järeitä ratkaisuja. Mikä on sitten riittävän järeä ratkaisu? Sepon tulo auttoi, kuten myös Vopat:n. Nyt parissa viime ottelussa kuitenkin on ollut jotain ongelmia. Ne ovat olleet pieniä ongelmia, mutta kasvanneet suuremmeksi koko ajan.
Osa faneista on saannut syntipukiksi Mälkiän. Onko Mälkiä syyllinen vai ei? Mielestäni on osaksi. Kuten moni on todennut että Mälkiällä on huonut kortit. Mielestäni Mälkiällä oli kortit olivat huono jo alusta, mutta hän pelasi ne väärin. Hän ei pelannut HIFK:ta, joka on voittava tapa. Onko puolustuksne kautta pelaaminen sitä mitä haluamme?

Toivon, että Mälkiä, jatkaa kauden loppuun. Sen jälkeen voimme katsoa uutta valmentajaa, joka on HIFK eli ISO PAHA ja PUNAINEN.

Eikös nuo C:n liput ole kalliimpia kuin A:n ...
 

Ralli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Re: Re: Re: Re: Omalla tasolla

Viestin lähetti #12


Oho, tuli tyhjä sitaatti! ;)


Mitä sä oikeen kannustat? Cheerleadereitä, joukkueen lääkäriä, huoltajaa vai keklua? Meille tää fanius nyt vaan näyttää tarkoittavan vähän eri juttuja.

(sorry taas off-topicista, mutta kun tanssiin kutsutaan.... )

Muutoin yhdyn tän threadin vallitsevaan mielipiteeseen, että ton tuloskatastrofin jälkeen on tapahtuttava JOTAIN. Oli se sitten valmentajavaihdos tai jotain muuta.

Umpitorvena tietysti tartuin sitten tähänkin provoon, vaikkei pitänyt...

Mitäs itse luulet? Jatka sinä vain umpitorvena lippujen ostamista ja Koffin lätkimistä matsien aikana. Sinä nämä huvit maksat!!
Olisi aika hauskaa nähdä sinun (mahdollinen) oman firman johto ja hallitus! Et varmaan reagoisi yhtään mikäli siellä tehtäisiin yhtä idioottimaisia päätöksiä....vai mitä?? Sinä maksat tämän huvin ja puolustat vielä hallitusta & co???
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Valmentajakysymys

Turha sinne on raahata mitään Panu-tyttöä. Onhan siellä omat iso tissiset chearleaderit jo.

Asiaan:

H. Jortikasta ei tule IFK:n valmentajaa niin kauan kuin "Franky-Boy" Moberg istuu hallituksessa. Mutta valmentajia on vaihdettava. Kauden alussa, jopa puoliväliin saakka, Mälkiä peluutti Ciprusta ykkösketjun centterinä. Lähes jokainen aloitus Ciprus hävisi oli sitten ali- tai ylivoimaa - mutta muutosta ei tullut.
Tämä jo sinänsä kertoo minulle, että ko. valmentajan jääkiekkofilosofiaan ei kuulu aloitukset.
Pelisysteemiä joukkueella ei ole ollut juuri nimeksikään, eikä ainakaan kun pelataan ylivoimaa.
On aivan turhaa selitellä, että ajetaan nuoria sisään eikä heiltä voi vaatia että ovat valmiita liigapelaajia. Kauankohan Mälkiä jaksaa paukutella samaa levyä?
Kyllä Mälkiälläkin on ollut mahdollisuus vaikuttaa kauden aikana tapahtuviin hankintoihin, eli väittämä että Mälkiä joutui ottamaan vastaan jo valmiin joukkueen on täyttä potaskaa.

Kuulin eräältä "lähteeltä" jo ennen kautta, että Mälkiä oli rankaissut pelaajia löysäilyn takia treeneissä eikä päästänyt kuin muutaman (Sakke, Kölli ja Mäkkäri??) sponsoreille järjestettyyn tilaisuuteen. Sponsoreille tilanne oli kiusallinen. Huh, huh....
Jos tämä on ainoa käytettävissä oleva keino niin joutaa jo pakkaamaan laukkunsa.

Mälkiälle kenkää!!!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Svante

Samoilla linjoilla Mälkiän suhteen, Ciprussin peluutusta ihmeteltiin jo koko valtakunnan tasolla.

Aiempi viestini sisälsikin jo syvällisempää analyysia pelityyliin liittyvistä asioista. Näistä puhui myös Mr.potato. Mutta lyhyesti: Mälkiällä on isokokoinen (liigan isoin), aggressiivinen eikä todellakaan kovin taitava ryhmä. Ryhmä, jonka ainoa ase on säälimätön fyysisyys - ei ruma, eikä törkeä, vaan päättäväinen. Taklauksia, karvausta, vastahyökkäyksiä. Silti Mälkiä peluuttaa tätä ryhmää kuin taitavaa, hyvin puolustavaa joukkuetta. Suomeksi sanottuna HIFK antaa kotihallissaankin avaimet käteen vierasjoukkueelle ja tyytyy peruttelemaan ja luistelemaan kilpaa. Tuloksena on hajanaisia hyökkäyksiä, ajoittaista muka-hallintaa ja tuhlattuja tilanteita. Ei jumalauta, ei taitokiekkoa ja kovaa luistelua voi toteuttaa tällä rautakankilaumalla. Silloin kun HIFK on lähtenyt fysiikalla peliin HETI ALUSTA ALKAEN, on vastustaja ollut vaikeuksissa ja jopa hävinnyt: TPS ja Blues.
Toisin sanoen: Mälkiä peluuttaa joukkuetta niinkuin hän haluaisi sen pelaavan, mutta se on mahdoton yhtälö tällä materiaalilla. Hyvä valmentaja peluuttaisi joukkuetta sen parasta asetta käyttäen. HIFKillä se on fyysisyys, karvaus ja vastaiskut. Meidän on ihan turha haaveilla klap-klap -tyylisistä maaleista mallia viime kausi + 2 edellistä....Ei ole enää Calounia, Bednaria, Laiska-Lassea, Löysä-Veikkoa......

Kolmas Mälkiän synti on junnujen yksipuolinen peluuttaminen. Miksi he pelaavat aina samassa ketjussa? Jos otettaisiin ideaksi vaikka Capo Grunnin kasvattaminen taitavaksi liigapeluriksi, pitäisi hänen edes joskus päästä kokeilemaan Vopatin ja vaikka Ciprussin kanssa (siinä on tämän joukkueen taito-osasto...). Jokereilla on hyvä junnuketju Sainomaa, Laine, Valtonen, joka on saanut kasvaa rooliinsa pikkuhiljaa. Myös Tuomo Ruutu on pelannut välillä kovien sällien kanssa ja ollut välillä jopa katsomossa lepäämässä (näin viime kaudella). Tuloksena on ollut vähittäinen kasvu liigatasolle. Ei kolme muskettisoturia aina yhdessä: Grunn-Häppölä-Pikkarainen pysty yhtäaikaa kasvamaan isompiin mittoihin. Ei vaan pysty. Silti pojat pelaavat aina yhdessä. Ajatus siitä, että näin kolme jätkää vähitellen yhtäaikaa tulevat liigajyriksi on yhtä utopistinen kuin tiiliskiven pudottaminen stadionintornista sillä ajatuksella että kyllä se nyt oppii lentämään kun on pakko..

Silti Mälkiä on ammattijätkä, mutta ei HIFKiin nähtävästi sopiva. Paineensietokyvyttömyys viittaa pikkukaupungin haastaja-asemassa olevaan joukkueeseen, jossa on paljon uurastajia ja kovia luistelijoita eikä kovinkaan paljon särmää...Kärpät, JYP, Pelicans esmes. Älkääkä nyt perkele vetäkö hernettä nenään tästä siellä muualla Suomessa, tää on vain HIFKin tilanteen sisään käpertynyttä pohdiskelua.
 

Haba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, HIFK
meinas unohtua kysyä...

tässä voiton jälkihuumassa, kuinka Immosen Ville pelasi?
Otteet ovat olleet tosi löysiä muutamissa viime matseissa ( no joo, niin on monen muunikin Sputnikin ), mutta oliko mitään piristymisen merkkejä havaittavissa?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Re: meinas unohtua kysyä...

Viestin lähetti Haba
tässä voiton jälkihuumassa, kuinka Immosen Ville pelasi?
Otteet ovat olleet tosi löysiä muutamissa viime matseissa ( no joo, niin on monen muunikin Sputnikin ), mutta oliko mitään piristymisen merkkejä havaittavissa?

-Eipä juuri. Sääli sinänsä, sillä jossain vaiheessa Immonen oli tulossa HIFKiin. Veltto esitys. Sen sijaan Skyttä ja Brousseau olivat loistavia, Machulda ei paljon loistanut, mutta sai kaksi paikkaa ja teki molemmista maalin. Kolmas maali oli Sakke Lindforsin lahjoitus.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Tämä kausi

Päättyi tähän peliin,mutta eniten tässä VITUTTAA,kun meistä niin monet tiesivät jo alkuvaiheissa tulevan kauden suuntaviivat.Olin kuitenkin luottavainen kyseisen matsin suhteen ja uskoin todella ukkojen hoitavan homman.Itse pelistä ei sen enempää,ne asiat on jo tyhjentävästi keskusteltu aiemmin.

Toivon todella noitten seniilien,jotka hallituksessa(Hifk)istuvat,ottaneen opikseen tästä FIASKO kaudesta.Pahoin kuitenkin pelkään saman suuntauksen jatkuvan vielä ensikaudella.Pentti häslää näköjään tulevallakin kaudella kaikilla sektoreilla.Mikäli samanlainen sählääminen jatkuu,ja tarkoitan tällä KOKO organisaatiossa esiintyvää AMATÖÖRIMÄISTÄ toimintaa,tulee se vaikuttamaan todella pitkäksi aikaa seuran toimintaan.

UTJ olisi ollut välttämättömyys jo pelkästään uskottavuuden kannalta,mutta sellaista ei näköjään hankita.Paineet tulevan kauden menestyksestä tulevat aivan varmaan olemaan kovat ja jo tätä taustaa vasten muutoksia olisi pitänyt organisaatiossa tehdä.Enää ei riitä mitkään saatanan brändi puheet ja perinteet.Lippujen hinnat ovat katossa,tiedotus perseestä,muutoksia pelaajistoon ei tehty ja jos tehtiin,niin sekin huonompaan suuntaan.(Paitsi Vopat)

Omasta mielestäni Hifk:n organisaatio ottaa nyt melkoisen riskin,jos samoilla eväillä jatketaan.Banderollit,sähköpostit ja mölinät hallissa eivät varmaankaan riitä,jos sama PAINAJAINEN jatkuu.Yleisömäärien pudotessa laskee tietenkin myös rahavirrat,joilla rakennetaan joukkuetta ja tästä tuleekin sitten sellainen sortuma,josta ei heti nousta.

Tämän kauden rämpimisen jälkeen en kovin paljoa jaksa uskoa koviin vahvistuksiin ensi kaudellakaan.Pentin tyyli hoitaa pelaaja asioita(Siltojen polttamiset)on tällä sektorilla suurin huolen aiheeni.Lisäksi amatöörimäinen scouttaustoiminta,joka tulee näköjään jatkumaan,pistää redsin hiljaiseksi.

VITUTTAA JA VITUTTAA RANKASTI!!!!!!!!!!!!

Ps:Huolimatta huonoista tiedoista,oli kiva rupatella WPK.Puhelusi jälkeen join neljä stobea ja pari viski paukkua,joiden aikana surkuttelin kovaan ääneen jullufanin katkeraa kohtaloa.Tämän jälkeen menin saatana ensimmäistä kertaa elämässäni laulamaan karaokea.Ilmoitin biisin alussa,jotta ensimmäistä kertaa tässä koitan vinkua.Laulun nimi oli Nuori rakkaus ja omistin sen meidän suuresti rakastamalle johtajalle P.Matikaiselle,joka on luojan lahja Hifk:lle.Sain aikaan melkoiset naurut,kun kiteytettynä esitin hänen meriitit.

VITUTTAA JA VITUTTAA RANKASTI!!!!!!!!!!!!!!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös