HIFK-SaiPa 17.11.2002

  • 14 628
  • 148

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Viestin lähetti Punalippu
Niin sanottaakoon niinkuin edellisessäkin viestissä että tästä on hyvä jatkaa ja saman meiningin jatkuessa tiistainakin on hyvät mahdollisuudet Kärppien kaatoon. Jos samalla intesiteetillä jatketaan, lupaan lopettaa ininän sekä bändistä, että valmentajista. Varsinkin toisen erän av:lla oli mielestäni sitä IFK-henkeä ja kaivattua apinanraivoa.

Uskaltaisin itse luvata samaa. Tosin vain jos samat otteet jatkuvat ainakin pari-kolme peliä. Jos Ape alkaa peluuttaa brändikiekkoa, lupaan niellä pahat sanani curryn (ei Kurrin) ja sinapin kera.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Maalin hylkääminen oli ihan oikea tuomio, jäähykin siinä ja siinä, toki miestä avitettiin mutta varasin heppoisasti ja lopulta ei jarrutellut yhtään vaan ajoi suoraan Kuokkasen yli.
Hifkin tasoitus maalin 39.59 olis varmaan voinut kattoo videolta tai jollain josta näkee ajan. Vopatin 2+2 oli ihan oikea tuomio, SaiPalaiselta aukesi huuli siinä, siltä se ainakin näytti teidän hienolta videoscreeniltä että olisi verta tullut.

Kuokkanen piti meitä pystyssä monen monituista kertaa, hyvä peli häneltä. Jatkoajan ratkaisu oli karmea moka SaiPalaisilta ja syystäkin Kuokkanen siitä hermot menetti. Meidän päässä hifkin pyöritys ja sitten lyödään kiekko ränniin semmoisella voimalla jolla ei menisi kiekko edes keskialueelle vaikka ei olisi ketään ottamassa sitä vastaan ja sitten 3 jätkää lähtee vaihtoon. Lahjamaali :)

Machuldalla ei tainnut olla peli-iloa ollenkaan, ei luistelu kulkenut ollenkaan, ei edes ennen sitä käsille(tai johonkin) hakkaamista jonka seurauksena vietti muutaman minuutin penkillä huilaamassa. En todellakaan ole tyytyväinen Vladin peliin.

2. kenttä oli tänään heikoin (4.kentästä nyt ei voi juuri mitään sanoa, kun eivät juuri kentällä esiintyneet). Kohta taitaa olla Cipruksen vuoro mennä kokeilemaan vauhtia 4.kenttään, sen verran köyhää ja löysää meininkiä.

Ylivoima pyöri SaiPalta kohtalaisesti, muutamia hyviä vetoja, tosin viidellä kolmea vastaan se ei taas toiminutkaan. Ei tuomarista voi pahaa sanoa, törkeät otti pois ja maalin hylkäämiseenkin kyseli linjatuomarilta että miten tämä näki tilanteen. Tottakai SaiPa vähän enemmän roikkui, mutta näytti suurin osa roikkumisista olleen näön vuoksi eikä vauhtia pyritty tosissaan ottamaan pois.

Pisteeseen on oltava tyytyväinen vaikka se vähän säälip:ltä haiskahtaakin.
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hei hei mitä kuuluu? Tämäniltainen peli oli monta astetta parempaa vastinetta rahoille kuin torstainen rusettiluistelu. Hyviä torjuntoja, komeita taklauksia, muutama maali, kardinaalimunaus tuomarilta ja tietysti jatkoaikavoitto.

Peli näyttäisi olevan menossa oikeaan suuntaan. Toivottavasti Alpo ymmärtää olla puuttamatta asiaan.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Harmittaa...

SaiPa'n tappio jatkoajalla harmittaa aivan yhtä paljon kuin Apelle lisäaikaa tuonut voitto.

Seurasin peliä kieltämättä ristiriitaisen tunteen vallassa, toivoin molemmille hyvää peliä kuitenkin siten, että SaiPa voittaisi koska tämä voitto osaltaan antaisi vauhtia muutoksentuulille HIFK'n organisaatiossa. Nyt saavutettu tulos on melkein pahin mahdollinen, joukkueen onnistui vaikeassa tilanteessa kääntää ottelu voitoksi. Kieltämättä HIFK oli liki koko ottelun ajan potkun pari edellä, pois lukien toisen erän sekoiluvaihe jossa eritoten tuomari (juomari) Henriksson menetti kontrollin pilliin täysin. Tässä vaiheessa ainekset todelliseen "kiekkokatastrofiin" olivat olemassa, turhautuminen alkoi näkyä HIFK'n pelaajien otteissa. Mitä olisikaan nähty kolmannessa erässä jollei tasoitusta olisi saatu aikaan erän viimeisellä sekunnilla, itseasiassa erä päättyi HIFK'n tasoitusosumaan.

Täällä on jo sen verran osuvia huomioita jaeltu ottelusta ettei niihin juurikaan ole lisättävää. SaiPaa en kuitenkaan syyttäisi käyttämästään tehokkaasta taktiikasta, HIFK'n pelaajat joutuivat taistelemaan tiensä SaiPa'n maalille todellisen mailaviidakon läpi, syyttävän sormen kohdistaisin sen sijaan tuomareihin - tässä tapauksessa Henrikssoniin. Pelaajien ollessa ammattilaisia soisin, että tuomaritkin sellaisia olisivat.

vlad#16.
 

Tatzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Isken vastarintamaan ja ylistän peliä.

Peli ei ollut täydellistä, ei todellakaan, mutta siinä oli tahtoa, taklauksia ja draivia. Toivottavasti ei jää ainoaksi ja siihen en usko, taidan olla sokea ja ylipositiivinen.

Pelitilanteiden valossa Saipan olisi tullut hävitä selvästi, mutta sumpulla, onnella ja kiekottoman miehen estämisellä peli päättyi näihin lukemiin. Hyvää peliä Hifkiltä, silti tällä Alpo ei saa synninpäästöä, mutta jatkoaikaa. Pelin loksahtaessa urilleen tällä joukkueella on mahdollsuus pitkälle, mutta katsotaan.

Pärä tekee tuloaan, samoin kui Zidi. Kantor, Ruutu, Kuhta, hyvää näyttöä tulevaisuutta varten.
 

wabbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KiVa
Viestin lähetti Hamraan
Maalin hylkääminen oli ihan oikea tuomio, jäähykin siinä ja siinä, toki miestä avitettiin mutta varasin heppoisasti ja lopulta ei jarrutellut yhtään vaan ajoi suoraan Kuokkasen yli.

Tottakai SaiPa vähän enemmän roikkui, mutta näytti suurin osa roikkumisista olleen näön vuoksi eikä vauhtia pyritty tosissaan ottamaan pois.

Ollaanko oltu samassa matsissa? Kuinka monella jääkiekko pelaajalla on ilmajarrut? Jos mies työnnetään kumoon ja lentää maalivahtia päin on aika vaikeata jarruttaa missään vaiheessa. Missä sitten on se poikittainen maila jäähy tuosta? Mies työnnetään poikittaisella nurin, jäähy miehelle. Pelaa sikaa, kun kaatuu.

SaiPa _vähän_ enemmän. SaiPa roikkui kokoajan välillä oli kaksi mailaa molemmissa kainaloissa ja vauhti poissa kokonaan. Mikä tuo näön vuoksi roikkuminen on? Saako sillä LPRssa rispektiä, kun näyttää, että osaa kahvata vai hankitaanko kenties tuolla näön vuoksi roikkumisella jotain muuta etuutta? Ei se mitään näön vuoksi ollut. Saipalla ei ollut vauhtia ja IFKlla oli. Vauhti piti ottaa jotenkin pois. Ja se otettiin kahvaamalla, ei näön vuoksi vaan tarkoituksella.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
No täysin väärin se maalin hylkääminen oli sillä Saipalainenhan Pikkaraisen maalin työnsi.Tämä näkyi hidastettuna selvästi.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Urheiluruudun kuvan perusteella maalia ei olisi pitänyt hylätä. Sen verran selkeästi saipapeluri avitti Pikkaraista. No, eipä tuolla niin väliä kun 2 pistettä tuli joka tapauksessa. Tietysti vastustajan jättäminen nollille olisi aina kivempaa.

EDIT: *poistelee ylimääräisiä sanoja ja kiroaa lukihäiriökohtaustaan*
 
Viimeksi muokattu:

theref

Jäsen
Peliä en ollut katsomassa, mutta pari pientä kommenttia tahtoisin esittää tuosta SaiPan kahvaamisesta.

Kotiotteluissa SaiPa ei kahvaa, piste. SaiPalla riittää kotiotteluissa vauhtia vastustajan nujertamiseen muutenkin.

Vierasotteluissa SaiPa pelaa kuten muutkin pienet, pienten budjettien joukkueet, kahvaten ja estäen kaikkea mahdollista jolla on erivärinen paita kuin omilla joukkuekavereilla.

Se on se tapa, jolla vieraista napsitaan piste silloin, toinen tällöin. Ei se ole kaunista katseltavaa, mutta sellaista se kiekko nykyään on. Siihen eivät ole syyllisiä pelkästään tuomarit, vaan koko suomalainen kiekkokulttuuri. Jo pienestä pitäen pitäisi junioreille opettaa, että mailalla pelataan kiekkoa. Voittamisen ei pitäisi juniorivuosina olla niin tärkeää, että vastustajalta pitää kahvata vauhti pois. Vai luuletteko että tuon kahvaamisen oppii samantien, kun siirtyy pelaamaan miesten pääsarjoihin ja varsinkin pienten kaupunkien joukkueisiin?

Toinen asia jota ihmettelen, on tässäkin ketjussa tapahtunut "purnaaminen" Vopatin jäähystä. Jos kaverilta aukeaa naama, niin miksi se aukesi? Oliko kiekko kenties SaiPan pelaajan naaman korkeudella ja Vopat yritti pelata sitä?
Tämä on toinen asia, joka pitäisi pienestä pitäen kiekkojunioreille opettaa. Jos on kiekko on jäässä, niin miksi maila heilu vastustajan olkapään tai pään korkeudella? Eikö maila ole tarkoitettu kiekon pelaamiseen?

Tämän viestin tarkoitus ei ollut syyllistää mitään joukkuetta tai mitään pelitapaa, vaan herättää muutama ajatus.

Onnea IFK:lle voitosta. SaiPa sai vieraspisteen tämän hienon tasapelisäännön perusteella. Sille pisteelle oli tosin käyttöä.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Theref

Et kai tällä kertaa voi puolustaa Henriksonia kun hän hylkäsi maalin ja antoi vielä väärän rangaistuksen?
 

theref

Jäsen
mixu

En ole nähnyt koko tilannetta joten en puolusta ketään.
Yleensäkään en puolusta ketään tilanteissa, joita en ole nähnyt. Jokainen tuomari tuomitsee tilanteet oman näkemyksensä mukaan ja sille ei valitettavasti voi mitään.

Jo pelkästään tätä keskustelupalstaa lukemalla voi todeta, kuinka monella eri tavalla eri ihmiset näkevät yhden ja saman tilanteen. Tilanne on voitu nähdä telkkarista, katsomosta, vaihtopenkiltä, kaukalosta joko tuomarin tai pelaajan silmin...

Niin.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: blikzt

Viestin lähetti Pärde
luulen Apen saaneen varoituksen joukkueenjohdolta ja nyt ikäänkuin mieliksi ollakseen antoi pelata kovaa ja suurella intensiteetillä.

Mitenkään ottamatta kantaa Apeen tai joukkueeseen muuten täytyy vaan Pärdeltä kysäistä, että meneekö se tosiaan niin, että tänään Ape sanoi, että pelatkaa intensiteetillä, kun taas esim. TPS-pelissä Ape sanoi, että hei, tänään ei saa pelata kuin pienellä intensiteetillä. Ja kundit tekee mitä käsketään.

Ja tämä ei tarkoita, etteikö jotain olisi pielessä, mutta ihmisen eikä varsinkaan joukkueen psyyke toimi ihan noin simppelisti.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pitäisi kai olla ihan tyytyväinen vieraspisteeseen, mutta jotenkin jää harmittamaan kyseinen ottelu ja koko tämän viikon saldo vieraissa.
Täytyy kai tottua siihen että SaiPa ei yhä edelleenkään vieraissa käydessään onnistu...?

Onneksi pelit sujuu kotipuolessa hyvin ja se on se pääasia. Sopii sujua jatkossakin. Koomista että vaikka SaiPa hävisikin ottelun, niin kipusi kakkoseksi jatkoaikapisteen turvin. Niin pienet on marginaalit.
 

bull

Jäsen
Viestin lähetti PRO
HIFKin maalin hylkäys ja Pikkaraiselle jäähy siitä oli ihan oikein mielestäni mutta kyllä tuomarilta jäi paljon viheltämättäkin.

Katsoitko kumpaakaan urheilulähetystä, TV2 21.50 taikka MTV3 22.20? Niissä kummassakin näytettiin ko tilanne ja kyllähän se oli niin että pakki Pikkaraisen syliin työnsi. Olisi varmaan muuten ehtinyt kaartaa edestä...

Milloinkohan maikkari saa kuvanauhan nettiin et pääsevät kaikki näkemään räikeän tuomarivirheen? :o)
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Re: Re: blikzt

Viestin lähetti Snakster
Mitenkään ottamatta kantaa Apeen tai joukkueeseen muuten täytyy vaan Pärdeltä kysäistä, että meneekö se tosiaan niin, että tänään Ape sanoi, että pelatkaa intensiteetillä, kun taas esim. TPS-pelissä Ape sanoi, että hei, tänään ei saa pelata kuin pienellä intensiteetillä. Ja kundit tekee mitä käsketään.

Ja tämä ei tarkoita, etteikö jotain olisi pielessä, mutta ihmisen eikä varsinkaan joukkueen psyyke toimi ihan noin simppelisti.

Ei se toimikaan. Mutta jossain on tapahtunut eroa. Ko. pelit ovat kuin päivä ja yö. Muttei ole mitenkään mahdotonta, että Alpo työnsä menettämisen pelossa on ohjeistanut joukkuetta eri tavalla. Enemmän tällä kaudella on nähty TPS-pelin neppailua kuin tämäniltaista kiekkoa.

Edit: typoja
 

Hiili

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vopatin saama 2+2 oli mielestäni täysin oikea tuomio. Kaveri yritti nostaa vastustajan mailaa siinä onnistumatta ja kävi kuten noissa tilanteissa usein käy, eli maila osuu vastustajaa kasvoihin. Vieressäni istunut asiantuntija ilmoitti tuon tilanteen jälkeen, että kun IFK ei muuten pärjää, niin se pyrkii vahingoittamaan vastustajia. Muutenkin tämä kauhisteli _kovia_ otteita kaukalossa ja katsoi sivuunkirjoittanutta hieman kieroon, kun osoitin voimakkaasti suosiota mm. Söderholmin komealle taklaukselle.

Olipas muuten harvinaisen selkeä malliesimerkki siitä, miten yksi tuomio voi muuttaa ottelun kulun täydellisesti. Hylätyn maalin jälkeen IFK joutui jatkuvasti rikkomaan ja sai lisää jäähyjä. Onneksi erä oli melkein lopussa, eikä SaiPa päässyt tekemään enempää maaleja.
 
Viimeksi muokattu:

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Urheiluruudun pätkän nähtyäni olen samaa mieltä monen IFK-fanin kanssa. Ei olisi ollut kovin suuri vääryys, vaikka maali olisi hyväksytty. Henriksson ei tainnut nähdä tilannetta alusta asti.
 

thegame

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipa taas peli HIFK:lta, maalipaikkoja luotiin oikein urakalla mutta se viimeistely. Saipan veskari (Kuokkanen) oli kuitenkin hyvä tai hänestä tehtiin hyvä huonolla viimeistelyllä. Tosta hylätystä maalista sen verran että vielä pelissä en ollut ihan varma siitä että tuomio oli täysin väärä (jäähyä en hyväksynyt silloinkaan)mutta nyt urheluruudusta katselun jälkeen se oli selkeästi väärä tuomio muutenkin heikosti esiintyneeltä Henriksonilta. Noh onneksi tuli kaksi pistettä, kiitos loppuun saakka yrittämisen.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hei meillä on kivaa!

Hei! Nyt ne on jutelleet Alpon ja Harrin kanssa ja Alpo ja Harri sitten jutteli poikien kanssa. "Heittäkää niille faniparoille luu, taklatkaa ja rymistelkää tänään".

Ja niin tarina jatkuu onnellisesti, kuten sen syksyisen hyvän HPK-matsin jälkeen: leijutaan ilmassa pari viikkoa ja sitten taas huomataan, että neppailu is back. Näin luulen, en toki toivo.

Itse en ollut matsissa, joten vaikea kommentoida saiko Piku jäähyn turhasta, mutta sanotaan nyt sitten, että ihan päin persettä tuomittu:D

Olen ollut yhteydessä Seniorin lisäksi muutamiin muihin matsissa olleisiin ja yleinen kommentti varsinkin pitkänlinjan faneilta oli, että nyt HIFKin peli näytti siltä, miltä se normaalipäivänä näytti ennen. Ryminä- ja sikailupäivät olivat ja ovat sitten tietenkin erikseen.

Sanon rehellisesti mielipiteeni sitä mitenkään kaunistelematta: Toivoin Saipan voittoa ja Apen kenkäämistä. Piste. Tähän on tultu, koskaan ennen en ole toivonut HIFKin tappiota.

Lausun rehellisesti (vaikken olekaan Lapin jätkä) myös onnittelut HIFKin pelaajille, mahtoi olla makea tunne taas voittaa. Syyttömiähän pelaajat tähän sirkukseen ovat.

Kolmantena asiana rehellisyydenpuuskassani totean, että Jumala armahtaa, minä en. Eikä Halmeen Tony. En ala yhden pelin (jota en edes nähnyt) perusteella heitellä hattua ilmaan. Olen nähnyt ennenkin, kuinka neppailu palaa yhdellä napin painalluksella. Samoin tyhmistä jäähyistä vinkuminen. Mutta jos tämä kuitenkin johtaa pysyvään parannukseen, niin mikä ettei. En valita. Mutta toivon, että jokaikinen muistaa silti, miten syvällä nyt on oltu ja funtsii sitä, että oikeasti tällaista ei saisi päästä tapahtumaan koskaan. Koskaan ei saisi joutua toivomaan oman joukkueen tappiota.

Minun boikottini ei vienyt muuten rahoja Ilmalaan, kuten jotkut jostain syystä uskovat. Ellei Hjallis sitten omista Himoksen laskettelukeskusta, minkä valitsin lauantain ja sunnuntain viettopaikaksi Hämeenlinnan ja Nordiksen sijaan.
 

PRO

Jäsen
Suosikkijoukkue
LIFK
Viestin lähetti bull
Katsoitko kumpaakaan urheilulähetystä, TV2 21.50 taikka MTV3 22.20? Niissä kummassakin näytettiin ko tilanne ja kyllähän se oli niin että pakki Pikkaraisen syliin työnsi. Olisi varmaan muuten ehtinyt kaartaa edestä...

Milloinkohan maikkari saa kuvanauhan nettiin et pääsevät kaikki näkemään räikeän tuomarivirheen? :o)

Joo no en nähnyt niitä tv-lähetyksiä, olen siis nähnyt sen pelissä joten voin olla väärässäkin. No, tilanne on käyty sitä on meistä kenenkään vaikea muuttaa...
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Re: Hei meillä on kivaa!

Viestin lähetti JHag
Itse en ollut matsissa, joten vaikea kommentoida saiko Piku jäähyn turhasta, mutta sanotaan nyt sitten, että ihan päin persettä tuomittu:D

"Ihan hanurista oli jäähy. Muutenkin IFK esitti taklauspeliä, jossa taklaukset vietiin loppuunasti ja puhtaasti. Ja taklaukset osattiin myös ottaa vastaan. Suorastaan loistava, värikäs ottelu. Yleisö arvosti ja kannusti koko ajan omiaan, ihan eri meininki kuin Jokereilla. Näitä lisää, milloin on seuraava...", kyseli matsista tullut vaimoni. Itse en töiltäni paikalle ehtinnyt. Vaimoni on kuin tyylipuhdas IFK-kannattaja: keski-ikäinen nainen, koulutukseltaan uskontotieteilijä -;)
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Hamraan

Hifkin tasoitus maalin 39.59 olis varmaan voinut kattoo videolta tai jollain josta näkee ajan. Vopatin 2+2 oli ihan oikea tuomio, SaiPalaiselta aukesi huuli siinä, siltä se ainakin näytti teidän hienolta videoscreeniltä että olisi verta tullut.

No kun ei olisi voinut. Katsoa videolta siis. Minun tietääkseni maalituomarilta ei voi kysyä ylittikö kiekko maaliviivan peliajan puitteissa vai ei.

Täällä on mielestäni hieman liikaa ylistetty HIFK:n fyysistä peliä. Tokihan HIFK muutaman hienon niitin tarjoili, jopa Kimmo Kuhta taklasi, mutta silti minulle jäi hieman valju fiilis mitä tulee fyysisyyteen.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Viestin lähetti wabbit
Ollaanko oltu samassa matsissa? Kuinka monella jääkiekko pelaajalla on ilmajarrut? Jos mies työnnetään kumoon ja lentää maalivahtia päin on aika vaikeata jarruttaa missään vaiheessa. Missä sitten on se poikittainen maila jäähy tuosta? Mies työnnetään poikittaisella nurin, jäähy miehelle. Pelaa sikaa, kun kaatuu.

SaiPa _vähän_ enemmän. SaiPa roikkui kokoajan välillä oli kaksi mailaa molemmissa kainaloissa ja vauhti poissa kokonaan. Mikä tuo näön vuoksi roikkuminen on? Saako sillä LPRssa rispektiä, kun näyttää, että osaa kahvata vai hankitaanko kenties tuolla näön vuoksi roikkumisella jotain muuta etuutta? Ei se mitään näön vuoksi ollut. Saipalla ei ollut vauhtia ja IFKlla oli. Vauhti piti ottaa jotenkin pois. Ja se otettiin kahvaamalla, ei näön vuoksi vaan tarkoituksella.

Perutaan vähän puhetta tu osta Pikkaraisen(?) työntämisestä maalivahdin päälle ja maalin hylkäämisestä. Kyllä siinä näytti tulosruudun kuvan perusteella vähän törkeemmältä SaiPa pakin työntö, mutta paikan päällä tilanne oli niin nopea että vaikea siitä oli mitään sanoa ja screeniltä sai vaan hidastuksia siitä, jossa näytti se työntö paljon vaisummalta.

Kahvaaminen ei ollut mun mielestä hampaat irvessä kahvaamista. Mutta siinä olen samaa mieltä että ei se kauniin näköistä ole, eikä sääntöjenkään mukaista. Kyllä se olisi kitkettävä pois. Ehkä ensikaudella sm-liiga ottaa kovemman linjan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Henriksson ei tainnut nähdä tilannetta alusta asti.

No ei nähnytkään, vaan ratkaisu tapahtui pikapalaverin jälkeen jossa linjatuomari kertoi oman versionsa mikä kai sitten johti maalin hylkäämiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös