M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Tappara on täysin kaadettavissa! Runkosarjan matsit oli niin totaalisen eri pelejä kuin nämä tulevat, että niillä voi pyyhkiä tässä vaiheessa kautta hanuria! Se on se ja sama miten siellä on pelattu. Stögöä hiukan lainatakseni: "hatetaan se pytty pois kuleksimasta" :D
 

Kärppärä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät!!
Tuppura oli tänä vuonna Kärppiä vastaan parempi, noin on tunnustettava. Mutta finaalissa pelimerkit HIFKille. Tänä vuonna symppis joukkue, jossa on laatua ja tasaisuutta. Tamperelaisilla on Laine ja Kuusela, Mokke Karhunen on horjutettavissa välillä helpostikin. Ja valmentaja Tapola on vastenmielinen itkupilli, naama auki milloin mistäkin. Olisi se toisaalta vaan kovaa niille. Neljäs hopea putkeen, taitaa olla Suomen ennätys sitten. Peukkuja HIFKille!
 

444

Jäsen
Voisin kuvitella, että Suomi on ottanut monta sählyn mm-hopeaa putkeen, kuten myös jenkkinaiset lätkässä. Faktaa en jaksa kaivaa, koska vituttaa edelleen että jäin ilman lippuja.

Tappara on hemmetin paha. Mutta kyllähän finaalien pitääkin olla taisto kahden parhaan välillä, kuten nyt on. Kärpät sijoittui runkosarjassa paremmin kuin Tappara, mutta finaalissa pelaa kiistatta tämän kauden kaksi parasta joukkuetta. Viimeksi, 2011, päästiin aivan liian helpolla, ja kyllä rehellisyyden nimissä on sanottava, että myös 1998 TPS olisi ollut kovempi vastus kuin Ilves. Tällä kertaa ei jää mitään sijaa selittelyille. Kaiken lisäksi tämä on taisto kahden erilaisen pelityylin välillä. Meillä on nopeus ja yllätyksellisyys, heillä taas fyysisyyttä (mailaa käyttäen), rytmitys, sapluunat ja hitaat lähdöt. Meillä on hemmetin laaja hyökkäysmateriaali, heillä on yksinään matseja ratkomaan pystyvät Laine ja Kuusela. Kummallakin on loistavat moket.

Toivottavasti menee vähintään viiteen peliin, jotta ehkä itsekin pääsisi kotihalliin todistamaan fiilistä. En päässyt JYP-sarjaan yhteenkään peliin paikan päälle ja Pelicans-sarjassa ei vielä ollut niin mahtavaa menoa kuin täältä on saanut lukea.
Palaan vielä tuohon lippuasiaan. Veikkaan, että aika moni on myös vain varannut noita lippuja. Varausaika päättyy tänään, joten keskiyön jälkeen niitä voi taas olla tarjolla. Tai en mä tiedä, kuinka pitkään menee, että vapautuneet varaukset palaavat tarjolle, mutta niitä kuitenkin voi tulla.
Eli älä hyvä mies lannistu!
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo - Meister der Herzen 2019-20
Jos nyt ihan tilastollisesti miettii, niin onkohan kukaan koskaan hävinnyt neljää kertaa putkeen finaaleja missään palloilulajissa?
Jenkkifutiksessa Buffalo Bills hävisi 90-luvun alussa neljä peräkkäistä finaalia (1990-93). Ja kuten joku täällä jo arvelikin, jenkkien naiset hävisivät lätkässä kahdeksan peräkkäistä MM-finaalia (1990-2004) - ja aina Kanadalle - mutta kisoja ei pelattu joka vuosi.

Pesiksessä Vimpeli on hävinnyt viisi finaalia peräkkäin Sotkamolle (2011-15). Huikea putki voi saada jatkoa taas tänä syksynä.

Futiksessa vahvaa häviämisen kulttuuria on saksalaisella Bayer Leverkusenilla, joka jäi aikoinaan Bundesliigassa kolme kertaa peräkkäin (2000, 2001, 2002) kakkoseksi. Noista viimeinen oli vielä harvinainen hopeatripla, kun kansallisen sarjan lisäksi Bayer hävisi cupin finaalin ja Mestareiden liigan finaalin (ja jotkut pelaajat hävisivät vielä Saksan paidassa MM-finaalinkin). Tällainen hieno tripla on muuten Bayern Münchenilläkin vuodelta 2012.

Nyt tähän kunniakkaaseen joukkoon voi liittyä myös Tappara neljällä peräkkäisellä hopealla. Jos puikoissa olisi Rautakorpi, eikä Laine olisi hirmukunnossa, asiaa voisi pitää varmana.
 
Viimeksi muokattu:
Where were you while we were getting high?
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Mun ikitapparalaisen frendin poika sano kun kuuli Tapparan päässeen finaaliin... "taas ne häviää, Tappara on Suomen paras toiseksi paras lätkäjoukkue"
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

Mad E

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tapparalla on ilmiselvä voittamisen pelko eli hyvältä näyttää. Saavat satavarmasti taas omansa eli hopean. Toivottavasti vaan ei tule suoraan neljässä pelissä mestaruus, olisi kiva nähdä ratkaisu välillä kotihallissa.
 
Siivoan yleensä vain kerran vuodessa, jos on tarvetta.

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Tässä on todella hyvät asetelmat finaaleihin. IFK:lla on muutma etu omalla puolellaan. Ensimmäinen etu on siinä, että on saanut levätä yhden päivän enemmän kuin Tappara, tässä vaiheessa kautta sillä on iso merkitys minkä myös Tappara on huomioinut. Toinen etu tulee siinä ettei IFK:n tarvitse paljon muuttaa pelaamistaan, puolustaminen pitää joka ottelussa olla yhtä tiivistä kuin viimeisessä JYP pelissä. Tappara taas joutuu modifoimaan omaa peliään enemmän verrattuna Kärpät sarjaan. Nyt siellä maalin takana ei anneta 12 palautusta toisella pakille vaan siellä tulee olemaan huomattava kova prässi. Tapola toivoi Suomikiekon sivuilla, että ei usko sarjan olevan hyökkäyksen ilotulitusta. Tämä täyyy lukea niin ettei halua koska tietää sillä tiellä IFK:n olevan vahvempi ja myös Tapparan oman pelin rakenne hajoaa jos lähtee siihen vastaamaan.

Jos IFK voittaa, se veisi paljon pohjaa nykyiseltä lätkä keskustelulta mediassa. Kun siellä on jo ilmoitettu, että "väärällä" tavalla ei voi voittaa. Eilen kun katsoin Kärpät-Tappara peliä niin huomasin miksi IFK:n luova hyökkäyspeli pelikirja on etu IFK:lle. Varsinkin Kärpät toisti samaa hyökkäysvariaatiota koko ottelun jonka sai Tappara helposti eliminoitua.
Oikeastaan isoin asia IFK:n mestaruuden tiellä on se kuinka tiiviinä pystyy puolustuksen pitämään. Kannattaa Ruudusta katsoa niitä Kärppiä ja Kalpaa vastaan pelattuja pelejä joissa IFK:lla oli tiivis puolustus omassa päässä ja keskialueella, Kalpa ja Kärpät pelaa aika samalla sapluunalla kuin Tappara. Tulen tämän päivän aikana katsomaan nuo tappiopelit Tapparaa vaastaan ja miksi niistä tuli tappiot.
 

isokynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oikeastaan isoin asia IFK:n mestaruuden tiellä on se kuinka tiiviinä pystyy puolustuksen pitämään. Kannattaa Ruudusta katsoa niitä Kärppiä ja Kalpaa vastaan pelattuja pelejä joissa IFK:lla oli tiivis puolustus omassa päässä ja keskialueella, Kalpa ja Kärpät pelaa aika samalla sapluunalla kuin Tappara. Tulen tämän päivän aikana katsomaan nuo tappiopelit Tapparaa vaastaan ja miksi niistä tuli tappiot.
KalPa ja Tappara pelaa samalla sapluunalla? No ei pelaa. Muistahan kertoa Törmäsellekin tappiopelit analysoituasi, että mikä meni vikaan.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
KalPa ja Tappara pelaa samalla sapluunalla? No ei pelaa. Muistahan kertoa Törmäsellekin tappiopelit analysoituasi, että mikä meni vikaan.
Miten sitten Tapparan peli eroaa näistä "MeidänPeli" jengeistä? Omiin silmiin ei mitenkään, pelaajiston eri rakenne hieman muokkaa ,perusperiaate on sama. Sitten mitä tule otteluiden katsoimiseen, katson niitä ihan omaksi iloksi. Törmäsen ei tarvitse kysellä, on sen verran monta mestaruutta eri sarjoista taskussa. Ai paska, Tapolalla ei ollutkaan kuin niitä hopeita...
 
Viimeksi muokattu:

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappara on keskinäisissä poffseissa käytännössä joka kerta voittanut ekan pelin Stadissa ja sitten vielä kotona, karaten 2-0 johtoon. Sen jälkeen ollaan menty tasaisemmin, mutta Tappara-voittoisesti. Perjantaina tilastot siis puoltaa taas Tapparan ryöstöretkeä.

HIFK saattaa olla myös hieman enemmän jännittynyt, vastustajalla on enemmän rutiinia finaaleista. Vastustajilla on myös äärimmäisen vankkaa rutiinia IFKin hoitelemisesta, jotenkin luulen että siellä jo salaa iloitaan mestaruudesta, onhan vastassa heille helppo HIFK (sama tunne oli Bluesia vastaan meillä 2011). Omalla hyvällä pelillä pappara on aina voittanut HIFK:n, ainoa runkosarjatappio tuli ihmeellisessä pelissä, jossa HIFK teki 2 maalia av:llä ja meni 1-4 johtoon - siinäkin kirvesrinnat nousi 3-4:ään ja meinasi voittaa senkin.

Toisaalta, Tapparalla oli niin kiihkeä sarja Kärppien kanssa, että ensimmäisessä pelissä ei fokus ehkä vielä ole 100% siirtynyt finaaleihin. Saattaa olla, että ajatukset viivähtää vielä Kärpissä ja onhan se "vasta eka peli". Tässä näen HIFKin mahdollisuuden pitää kotietu. Kotona hyökätään ja vyörytetään 4:llä kentällisellä väsyttäen Tapparan isoja pakkeja. Samaan aikaan ei voi hetkeksikään herpaantua, tai tappara kontraa toisessa päässä.

Husso on erittäin isossa roolissa nyt. On pystyttävä ottamaan gamesavereitakin. Jostain syystä Laine ei pelota, vaan tapparan juonikkaat kuviot ja "takatolpalle" unohtuvat hyökkääjät a la Kuusela. Tyypillinen maali Tapparalla meitä vastaan on "kuusela laittaa poikkisyötön jälkeen tyhjiin takatolpalta". Tällaisia maaleja Pelsut teki sarjassa useita, eikä yhtä lepsuun höntyilyyn ole varaa tapparaa vastaan yhdessäkään ottelussa.

Ennustan tasaisia pelejä, perinteisesti aina 3-2. Ennustan myös, että HIFK dominoi pelillisesti ja hallitsee suurimmaksi osaksi, mutta Tapparalle riittää usein hetkelliset välähdykset ja punainen palaa maalilla kesken HIFKin painostuksen. Tapparaa ei saisi päästää johtoon, sen jälkeen rinnalle tulo on AINA ollut vaikeaa.

Lisäksi inhoan live is lifeä.....olen kuunnellut sitä 35v ja aina se vituttaa.

PS. Löin vedon ennen säälipleijarien alkua Tapparan mestaruudesta. Tämä on hyvä enne: yleensä HIFK voittaa jos olen pelannut vastustajaa!
 

Stigu

Jäsen
Lisäksi inhoan live is lifeä.....olen kuunnellut sitä 35v ja aina se vituttaa.
Sama. Jotenkin toi biisi kuitenkin sopii Tapparan maalilauluksi kuin nenä päähän.

Kokonaisuudessa IFK:lla on ollut nouseva trendi pleijareissa. Jos IFK saa vielä puristettua tuota peliänsä pykälän verran paremmaksi, saattaa edessä olla ns. ilopissakevät. Tämä vaatii kuitenkin täydellisen suorituksen,

Tämä hetki ennen finaaleita on muuten juuri kuin kevät: Kesä on juuri tuloillaan, luonto on heräämässä ja kaikki ihanuus on edessä päin. Todellisuudessa sieltä saattaa tulla ihan mitä tahansa Sommaren Är kortin ja Pitkän Kuuman Kesän väliltä.

Alkkis jo.
 
" A fine mess you got us into "

HekeK

Jäsen
IFK vie mestaruuden, jos...

- Puolustuspäässä pysyy maltti ja järki. Pelicans- ja JYP-sarjoissa nähtyjä mustia hetkiä ei sopisi tulla. Tapparalla riittää maltti niitä odottaa ja kyky ne hyödyntää.
- Tapparan ylivoima pysyy aisoissa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Järjestetäänkö muuten tänä keväänä Nordikselle kisakatsomo vierasmatseista, kuten esim. keväällä 2011?
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Täytyy myöntää, että finaalipaikka ylitti odotukseni, tosin uskoin, että semeissä vastassa olisi joko Lukko, Kärpät tai Tappara.
No nyt nälkä on kasvanut ja kuitenkin pieni epävarmuuden tunne on niskassa, mutta se on sitä terveellistä, let's hope. Olisipa Nordiksella.
 
'897 - not before,
not after
but ever since!

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kyllä on kova sarja edessä. Kun katsoo Tapparan rosteria niin ehdottomasti kovin mahdollinen vastus.

Nelosessa "meille ykköseen toivottua" Dixonia.
 
Hei, mua ei huimaa! -The Sir

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäs hittoa tässä matsia odottaessa vois edes tehdä. Kävin KSB-sportista nappaamassa finaalien kunniaksi uuden komean punaisen hupparin, sitten R-kioskille heittämään satanen Tapparan mestaruudelle (lohturahaa joka ei oikeasti lohduta yhtään, tai sitten saan "ostettua" mestaruuden satasella). Sitten Alkon kautta himaan, jotta on tuloksesta riippuen juhla- tai surujuomat valmiina. Nyt ei oikein keksi mitä voisi enää tehdä, alkaa olla kaikki esivalmistelut paketissa mitä voi itse voiton puolesta tehdä.

Kai se pitää lähteä kohta jo hallille kun ei tässä pysy aloillaan. Ehkä jotain mynthonia pitäis napata vielä matkan varrelta kun ääni on kuitenkin poissa viimeistään tokalla erätauolla.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan jännittää aivan saatanasti. Uskon/toivon, että jätkät hoitaa tänään homman himaan. Tappara on kyllä paha, mutta uskon nakkeihin!

HEJA IFK!
 
S P Q R

Ville Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos ja kun me saadaan peli koko ajan niiden päätyyn tulee niiden (Tapparan) pakeille kiire ja pitkässä juoksussa väsy. Meidän jätkät isoja ja vahvoja (1 ketju pienempi mutta pää ja jalat toimii) eikä niillä niitä pakkeja liikaa ole.
 

Stigu

Jäsen
Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan jännittää aivan saatanasti

HEJA IFK!
Sama. Tällaista jännitystä kokee vain loppuotteluissa. Blues-sarja 2011 oli onneksi helvetin helppo, samoin Ilves-sarja 1998 ja Ässät-sarja 1980. 1983 oli ihan saatanan jännä Narreja vastaan, jouduin tuolloin turvautumaan viimeisessä matsissa kossupullon antimiin seisomakatsomossa (jonne siirryin C3:sta kesken matsin).

Mä oikeasti toivon oman sydämeni kannalta , että tästä tulisi yhtä helppo sarja kuin noi Blues- Ilves- ja Ässät-sarjat.

Varma tieto: viikonlopun jälkeen sarja on 2-0 jommallekummalle jengille.
 
" A fine mess you got us into "

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Olo on vähän kuin Linnanmäen Kingissä juuri ennen kuin se lähtee putoamaan alas. Toivottavasti tämäkin pudotus päättyy onnellisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy