HIFK - Playoffs 2010

  • 168 923
  • 585

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
En ymmärrä miksi tuot nämä numerot esiin ties kuinka monetta kertaa tässä viimeisen 2-3 päivän aikana.

Haloo, onko siellä ketään kotona? Put your money where your mouth is ja kaiva esiin ne "ties kuinka monetta kertaa" maininnat noista luvuista. Jeesus sentään. Ensinnäkin luvut neljän ottelun jälkeen ovat voineet olla voimassa lauantaista klo 20 alkaen maanantaihin klo 18.30 asti. Vajaat 48 tuntia. Olen siis postannut kyseisen bautsit 40 tunnin aikana tuota sanomaa "kaikkialle" ? Pystytkö täsmentämään tai todentamaan? Sitähän minäkin. Tällaiset kömpelöt detaljimokat jaksavat vituttaa. Jos väität jotain, kaiva näytteet esille. Onko vaikea tajuta? Okei, sanotaan uudestaan. Jos väität jonkun kirjoittaneen jotain, kaiva väitteesi tueksi dataa muniesi kaivelemisen sijaan. tumba17:lle kiitokset jalkapallovertauksen ymmärtämisestä. Sen kuulin eräältä ex-ifk pelaajalta ja mielestäni se kiteytti loistavasti tilanteen. Pannaan Saksan paikalle vaikka Brasilia. Brasilia tekee ajassa 3 min 1-0 ja vieläpä kotikentällään. Sitten pallo nuorekkaalle ja ketterälle Suomen joukkueelle ja kilppari päälle. Kotiyleisö ei päästäisi Brasilian koutsia hengissä kotiin.

Entisiä ei kannata oikeasti itkeä. Toivon, että joukkue lähtee huomenna sata lasissa ja pistää lihaa likoon. Ymmärrän veli Svanten pointin. Liivik ja kumppanit eivät edusta taito-osastoa. Kannattaisi antaa heidän tehdä sitä, mitä osaavat. Tämä kuuluisi varmaankin ketjuttelua -topiciin, mutta ihmettelin vilpittömästi miksi Wärnin loukkaantuminen ei saanut KJ:ta kokoamaan Töykkälän ketjua alkuperäiseen formaattiinsa Turo-Töykkälä-Liivik. Tällöin Lennu vapautuisi muualle. Kibe sai ikävästi käsilleen toka erässä ja siksi aikaa Ahtola nostettiin Kiben paikalle. Ketjun peli rupesi heti toimimaan, HIFK loi yhden harvoista tasakentällisistä paineistaan Kerhon päätyyn. Ymmärrän, että Ramun kyvyt on katsottu riittäviksi korkeintaan neloseen, mutta pitikö todistettavasti maaliahne Ahtola heivata pesuveden mukana neloseen? Nelonen oli Ahtola - Ramu - Liivik. Kaksi vahvaa hyökkäyspään pelaajaa ja yksi telaketju. Nielikäinen - Hucko - Kautonenkin oli parempi nelosketju - ja tämä ei ole vitsi.

Ykkösen pitäisin ennallaan, kolmoseksi palauttaisin originaalit Töykkälät. PW:n ketjuun laittaisin Kiben ja Ahtolan. Kibekään ei eilen vakuuttanut, mutta välillä PW;n kanssa on ollut hyviäkin hetkiä. Lennu ja Arttu Ramun kanssa neloseen. Siinä olisi kaksi aiemminkin playoffeissa hyvin jyrännyttä kokenutta kaiffaria suojaamassa märkäkorvaista senaa, joka kenties heittäisi hyviä passeja, joista ei todellakaan tehtäisi kauniita maaleja, vaan äärimmäisen epäsiistejä räkäbyyrejä. Ja joka tilanteessa ajettaisiin varmuuden vuoksi Lassilan päälle. ARG olisi hyvä idea myöskin, mutta ensin pitäisi yrittää klaarata tämä sarja. Kova vastakarva olisi oikeasti Laamaselle, Syväsalmelle ja monelle muulle myrkkyä. Lisäksi Mäkelä ja Honkki joutuisivat ottamaan jäähyjä, kun iskettäisiin ylhäällä kiinni. 0-4-1 on kieltämättä erikoinen kuvio taitavammalle joukkueelle. Ihan detalji, mutta mielestäni Kerhon voittomaalissa pakki, jonka mies Laakkonen oli (Kurvinen mun mielestä, Hesari väitti Södeksi), peruutti aivan turhaan maalivahdin eteen toisen pakin seuraksi. Junnutason merkkausvirhe, jossa Laakkonen jäi vapaaksi. Pelattiin jo viidellä viittä vastaan. Siihen päälle Norosen jäätävän kankea poikittaisliike ja Laakkosen taitava suoritus. Oli muuten Laakkoselle viides maali koko kaudella. Ja totta munassa tähän saumaan. Mielestäni koko HIFK:n alakerta Noronen mukaanluettuna pelasi tilanteen surkeasti ja alistuneesti. Ihan peruspeli olisi riittänyt. Pakki Laakkoseen kiinni, jolloin laukausta ei olisi tullut ollenkaan. Tämä kruunasi koko illan.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Ihan detalji, mutta mielestäni Kerhon voittomaalissa pakki, jonka mies Laakkonen oli (Kurvinen mun mielestä, Hesari väitti Södeksi), peruutti aivan turhaan maalivahdin eteen toisen pakin seuraksi. Junnutason merkkausvirhe, jossa Laakkonen jäi vapaaksi. Pelattiin jo viidellä viittä vastaan. Siihen päälle Norosen jäätävän kankea poikittaisliike ja Laakkosen taitava suoritus. Oli muuten Laakkoselle viides maali koko kaudella. Ja totta munassa tähän saumaan. Mielestäni koko HIFK:n alakerta Noronen mukaanluettuna pelasi tilanteen surkeasti ja alistuneesti. Ihan peruspeli olisi riittänyt. Pakki Laakkoseen kiinni, jolloin laukausta ei olisi tullut ollenkaan. Tämä kruunasi koko illan.

Piti vielä vähän kiduttaa itseään ja katsoin maalit vielä netistä. Söde seikkailee jostain syystä peittämässä kerhon pakkia ja Kurvinen painii maalin edessä. Periaatteessa siis Söden mies (Laakkonen) jäi vapaaksi mutta jostain syystä Söde tuntui paikkaavan jotakuta muuta viivan tuntumassa. Yhtä kaikki. Kylmä suihku kuin perkele joukkueen ja fanien niskaan.

Kyllä tässä ihmetyttää, että kerhon keskiverto puolustus avaa hyökkäyksiä ihan ilman ongelmia ifk: n karvaajien alta. Pakkipari Honkanen-Mäkelä (jota ei muuten eilen taidettu enää nähdä) ei kertakaikkiaan voi päästä kunnon karvauksen alta liikkeelle, jos koko viisikko tukee kahta kärkikarvaajaa.

Kiva tässä on haaveilla mutta olisi hauska nähdä mitä "two dogs and a fox" -Shedden saisi aikaan kerhoa vastaan. Joku jo mainitsikin, että Louhella olisi ainakin takaisin maksun paikka. Tuntuu vähän siltä, että Shedden olisi Norosen ajelun jälkeen järjestänyt sellaisen härdellin, että jäähytkin olisivat lopulta menneet tasan...=) (reijo ringadingadingaling oli muuten aika aitiopaikalla ihmettelemässä Louhen osumaa Norosen päähän mutta pilli pysyi visusti taskussa...)
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Entisiä ei kannata oikeasti itkeä. Toivon, että joukkue lähtee huomenna sata lasissa ja pistää lihaa likoon. Ymmärrän veli Svanten pointin. Liivik ja kumppanit eivät edusta taito-osastoa. Kannattaisi antaa heidän tehdä sitä, mitä osaavat. Tämä kuuluisi varmaankin ketjuttelua -topiciin, mutta ihmettelin vilpittömästi miksi Wärnin loukkaantuminen ei saanut KJ:ta kokoamaan Töykkälän ketjua alkuperäiseen formaattiinsa Turo-Töykkälä-Liivik. Tällöin Lennu vapautuisi muualle.

Niin, se olisikin ensimmäinen matsi tässä ottelusarjassa, että HIFK laittaisi kroppaa peliin. Pelaaminenhan on ollut yhtä muniin puhaltelua ja kontaktin välttämistä. Yhdessäkään matsissa HIFK ei ole ollut fyysisempi joukkue, esim. tämä HIFK-kiekon ruumiillistuma Lennart Petrell ei ole taklannut kertaakaan niin kovaa kuin vastustajalta Tuukka Mäkelä tai vaikkapa Jari Sailio. Taklaamista tuskin valmennus on kieltänyt. Petrell kurvailee vain pelaajista ohi, kun olisi paikka ajaa suoraan päin. Mikä vittu sitäkin vaivaa ja sama pätee Kankaanperään, ei tule taklauksia. Saatanan ämmälauma koko jengi, hammekangasta pitäisi ostaa.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin. Nyt taitaa olla pulssi sen verran tasaantunut, että pystyy jotain kirjoittamaan.

Kävin nopeasti ketjun läpi ja täällä huudeltiin kaiken maailman Kapasten perään. Valoja päälle nyt! IFK:lla ei ole Kapasta, mutta ei ole kyllä Kerhollakaan. Katsoka HPK:n nimilistaa. Joku sanoi hyvin, että puolet pelaajista on meillä tuomittu luusereiksi velliperseiksi jotka aina jäätyvät kovassa paikassa. No, eivät vaikuta jäätyvän HPK:ssa.
Vaatii suuren luokan älyllistä epärehellisyyttä väittää, että IFK on häviämässä tätä sarjaa pelajien tasoon. Ja hei! Näkikö joku mistä Micke maali meni Lassilalle? Lunka olisi samaisesta suorituksesta mestattu. Ja nyt en edes aio leikkiä ajatusleikkiä jossa IFK:n veska imaisee 2-1 maalin ja IFK nousee siitä voittoon.
En yritä sanoa, että Lunkalle pitäisi antaa anteeksi kaikki hävityt sarjat vaan yritän huomauttaa, että vastustajalla ei ole YHTÄÄN AINOATA PELAAJAKORTTIA jolle IFK:lla ei olisi laittaa vastaan parempaa. Ero tulee niistä kavereista jotka näillä korteilla pelaavat.
Pieni avautuminen valmennuksesta vielä (enemän kauden jälkeen).
Paljoa arvoa en yleensä anna valmetajien haastatteluille kesken pleijareiden. Valmentaja sanoo just sitä mikä auttaa joukkuetta eteenpäin. Mutta miten vitussa Rautio voi sanoa, että hävittiin tämä peli jäähyihin kun mielestäni HPK:lla oli niitä enemmän kuin IFK:lla?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mä nyt kehtaan sanoa nimeltäkin kaksi ex-pelaajaamme, joiden kanssa on tullut juteltua sarjasta. Kölli ja Hakki. Molemmat ovat nostaneet Kojon passiivisuuden päätekijäksi siihen, että nyt on vaikeaa. J. Koivu ihmetteli samaa Urpo tv:llä. Hakki kiehuu erityisesti taklausten puutetta ja jonkun verran lätkää pelanneena nostaa esiin sen, että kun joukkue on ohjeistettu pelaamaan 0-4-1 -tyyppisessä muodostelmassa, jossa kärkikarvaaja ei edes nouse yli sinisen, on aivan ufoa vaatia Lennua ja kumppaneita taklaamaan. Jos pelaajat nousevat päätyyn asti, he poikkeavat pelisysteemistä. Ei niin pahasta takamatkasta ehdi jakaa kuin mukataklauksia. On 120% varmaa, että Lennun ja kumppanien pommit putoavat entiseen malliin, kun joukkue ohjeistetaan vaikkapa kahden miehen vastakarvaan. Tässä ei ole mielestäni yhtään mitään syyttelyä tai mystiikkaa. HIFK pelasi runkosarjassa välillä miellyttävän ahnetta karvauspeliä ja pommit + irtokiekkojen haltuunotto lisääntyi. On oikeasti kornia syyttää pelaajia "yrityksen puutteesta". Kandeisi opetella perusasioita lajista ja sitten vaikka fysiikan laeista. Jos olet sotilas ja komentajasi pitää linjanne tukevasti safety-alueella hyvin kaukana vihollisesta, eivät teidän jengin gaiffarit osu niin hyvin vastustajiin kuin silloin, kun uskalletaan mennä lähemmäksi. Eivät he muutu huonommiksi ampujiksi linjan siirtyessä kauemmaksi, tehtävä vain muodostuu mahdottomaksi. Jääkiekossa kiekottoman taklaaminen on kiellettyä ja jos Lennu / Arttu / Siim lähtee 7 metristä kohti avaussyöttöä antavaa Kerho-pakkia, tulee puhtaastakin pommista penalty. Pelaaja on kiekoton. Ei olisi, jos meidän jätkä läähättäisi iholla kiinni.

Jos joku saa tuosta ihmeellistä Kojon syyttelyä, niin auttaisiko, jos sanoisin, että syytin myös Baxteria järkyttävän passiivisesta pelitavasta? Tallessa ovat kaikki postaukset. Pleijarien ekassa ottelussa Bluesia vastaan Baxun kaksi hernettä osuivat yhteen ja ketju Lennu - Porthen - Arttu ajeli Bluesiin kiinni ylhäällä ja veteli miestä seinille kuin vierasta sikaa. Olen nähnyt myös Kojon HIFK:n vastaavissa puuhissa, enkä siis pyydä Nokalta mahdottomia halutessani aggressiivisempaa karvauspeliä. Riittää, kun Nokka palaa runkosarjan loppuvaiheen tunnelmiin. Vika runkkarimatsi Kerhoa vastaan (6-0) oli hienoa viihdettä. HIFK iski kiinni mm. Lassilan heikoimpaan alueeseen eli mailapeliin maalin takana ja teki suhteellisen nöyryyttävän byyrin. Ihan perussettiä. Ja toivon, että Kojo yrittää riskilläkin painaa päälle. Taklaukset tulevat heti takaisin.

Tilastojahan voi lukea miten huvittaa, mutta hieman hymyilytti kun funtsin HIFK:n toista jatkoaikatappiota. Täällä se mätkitään Noroselle yksin. Ellen väärin muista, Balle Ramstedt otti kaikkien idioottijäähyjen äidin ja veti kiekon katsomoon. Kerho teki ylivoimalla jatkoaikamaalin. Jos maalissa olisi ollut Lunkka ja Hirso olisi ottanut jäähyn, täällä jeesusteltaisiin Hirson typeryyttä vielä vuonna 2014 ja Lunkka olisi hukutettu tuoreeseen äidinmaitoon. Peli peliltä mennen Lassila oli parempi ekassa, Nortti tokassa ja kolmannessa ja ilmeisesti liian paljon parempi kolmannessa. Toisin sanoen hän oli väärällä tavalla parempi. Neljännessä mentiin aika tasaisesti. Tokihan Lassila voitti, koska Kerho vei koko ottelun, mutta hillittömään kiekkosateeseen Nortti joutui. Kolmannen erän + jatkoajan torjunnat taisivat olla Lassila 4, Noronen +20 ja maali tuli siis Ramun tyhmän jäähyn jälkeen. Jos Lunkka olisi ollut kehissä, hänet olisi julistettu Graalin maljaksi. Eilen Lassila otti enemmän seivejä ja kuten sanoin, eilen Kerho oli ylipäätään ensimmäistä kertaa ottelussa selvästi parempi jokaisella rintamalla. Siinä sivussa myös mv-pelissä. Mutta katsotaanpa tilannetta pelkästään Lassilan kannalta. HIFK:lla -siis hyväkätisellä HIFK:lla- ei ole ollut vastassa Bäckströmin tyyppistä ihmemiestä, joka olisi pelannut nollapeliä / yhtä päästettyä. Jos Lassilan koko sarjan alhainen torjuntaprossa jyrätään yli, koska "se tuli siinä 7-0 ottelussa" (ja siinähän osan maaleista imaisi siis kuitenkin Kerhon kakkosveska), niin muistuttaisin, että eilinen oli ensimmäinen ottelu, missä Lassila päästi peliajalla vähemmän kuin kolme maalia. Imaisi Micken vedon längistä ja on imuroinut joka matsissa helppoja myöskin. Pointti. Siis oikeasti pointti ohi henkilöiden: Vastustajan maalivahti on ollut kaukana huipputasosta, hän päästää liikaa maaleja per ottelu ja olisi ollut täysin voitettavissa. Turha kaverista on jumalaa tehdä, alle runkosarjatasonsa hän on omastakin mielestään pelannut.

Ja väsyneesti on pakko heittää tämäkin. Hirso on ollut tehokas väärällä tavalla. Tottakai. Ja Sami Kapanen on ollut jumalainen. Tässä Kalpan matsit ja Kapasen Samin pinnat:
1) Kalpa-Tappara, 4-1 ja SK 0+0. Ihan muut sällit tekivät ratkaisumaalit
2) Tappara-Kalpa, 4-2 ja SK 0+1. Kalpa hävisi.
3) Kalpa-Tappara, 3-2 jatkoajalla ja SK 0+1 peliajalla. Jatkoaikamaalin teki Kalle Kerman, syöttäjinäkin olivat aivan muut sällit kuin SK.
4) Tappara-Kalpa, 3-2 ja SK 0+1. Kalpa hävisi.
5) Kalpa-Tappara, 3-2 jatkoajalla ja SK 3+0. Mukana tasoitusmaali peliajalla ja voittomaali jatkoajalla. Huikea matsi.

Kapasen Sami voi vetää vielä vaikka kuinka huikeat pleijarit, en millään muotoa kiistä. Mutta kohtuuden nimissä on sanottava, että jo oli aikakin kapteenin nousta esiin viidennessä ottelussa. Yhden Kalpa voitti aiemmin Samin nollatehoilla. Kahdessa Tapparan voittomatsissa Sami keräsi 0+1 per ottelu ja Tappara jyräsi voitot. Yhden Kalpa vei jatkoajalla, Sami tekaisi 0+1 peliajalla, mutta jatkoajan kiistaton sankari oli Kalle Kerman. Ei Samista nyt vielä jumalaa saa, ehkä jeesuksen niukasti. Kalpa on tehnyt leveällä materiaalilla ja HIFK on ollut aivan liikaa ykkösen varassa. Micke on vasta 18v , enkä vaihtaisi häntä Sami Kapaseen. Playoffnäytöt tähän asti Mickelle. Samat Hirsosta ja Hadesta. Loppu menee kristallipallon katsomiseksi. Ei mua oikeasti nämä henkilöasiat hirveästi nappaa. Nautin HIFK:n voitosta, jos Länki palaa maaliin ja pelaa huikeasti. Ja mua vituttaa HIFK:n tappio, vaikka Kari "pakittelija" Jalonen pelaakin juuri niinkuin pelkäsin. Fist of God: Jep, mäkin kidutin itseäni lisää ja Södehän siinä valuu ihan muualle kuin Laakkosen kimppuun. Luoja nähköön. Videoclippikerhoamme mukaillen: Ei tollasen pakiston takana ottais Prodöörkään mitään!! : D

Huomenna uutta matoa koukkuun ja kaadutaan sitten mieluummin saappat jalassa kuin kananmunat kainalossa. Mäkelä ja Honkanen ovat aivan kusessa, jos HIFK ajaa kahdella jätkällä kiinni. Näen jo nyt kuinka poikkarit heiluvat ja suu käy. Luvassa olisi paljon ylivoimaa. Laamanen ja Syväsalmi ovat täysiä hiiriä ja ovat varmasti huokaisseet helpotuksesta, kun HIFK on pysytellyt keskialueella päivystämässä.

edit: Mitä vittua?? Sanoiko Olmi Rautio oikeasti, että vähemmän jäähyjä ottanut HIFK hävisi jäähyihin? Häpeän tätä kaveria. Hänessähän on enemmän estrogeenia kuin H. Jortikassa. Pidin hieman outona myös Kojon lausuntoa, jonka mukaan HIFK pelasi hyvin johtoasemassa. Miksi sitten hävittiin? Tuli mieleen Isä Paul, joka kehui erään hävityn ottelun jälkeen Pöystiä "hyväksi maalintekijäksi". Pöden tehot olivat 0+0. Tällaiset koomiset lausunnot huolestuttavat sen takia, että ne eivät kieli valmennuksen itsevarmuudesta / viileydestä ollenkaan. Vanha kunnon Rautakanki on ollut oma pökkelö itsensä ja jättänyt puhumisen muille. Vihaan sen puupään jääshakkia, mutta nostan hattua jälleen kerran Tukka-Jukan tinkimättömyydelle. Ja se olin minä, joka totesi, että Tukkiksen jengi on täynnä juuri niitä asennevammaisia edarijätkiä, joita meiltä on työnnetty ulos. Oisko tässä kenties valmennuksellakin pientä osuutta?
 
Viimeksi muokattu:

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko tietoa Lupan paluusta. Olis tervetullutta kiekollinen osaaminen pakistoon.
YV:hen tois Rightin miehenä lisää varitaatiota.

Joo, palataan asiaan ensi kaudella, ehkä. Joku tuossa listasi noita kevään onnistujia ja epäonnistujia. Itselleni K.Kuhta on ollut suuri pettymys play offeissa. Pyörii paljon pelin kannalta hyödyttömissä paikoissa ja välillä täysin väkinäisiä vetoja maalinteon tuskan rasittamana. Kokeneen pelaajan panos on valitettavasti jäämässä tänä keväänä melkoisen vaisuksi.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mä nyt kehtaan sanoa nimeltäkin kaksi ex-pelaajaamme, joiden kanssa on tullut juteltua sarjasta. Kölli ja Hakki. Molemmat ovat nostaneet Kojon passiivisuuden päätekijäksi siihen, että nyt on vaikeaa. J. Koivu ihmetteli samaa Urpo tv:llä. Hakki kiehuu erityisesti taklausten puutetta ja jonkun verran lätkää pelanneena nostaa esiin sen, että kun joukkue on ohjeistettu pelaamaan 0-4-1 -tyyppisessä muodostelmassa, jossa kärkikarvaaja ei edes nouse yli sinisen, on aivan ufoa vaatia Lennua ja kumppaneita taklaamaan. Jos pelaajat nousevat päätyyn asti, he poikkeavat pelisysteemistä. Ei niin pahasta takamatkasta ehdi jakaa kuin mukataklauksia. On 120% varmaa, että Lennun ja kumppanien pommit putoavat entiseen malliin, kun joukkue ohjeistetaan vaikkapa kahden miehen vastakarvaan.

Tällaisessa ottelusarjassa ei kahden miehen vastakarvaan pelaamiseen ole varaaa, koska se on niin kuluttava pelitapa, että seuraavaan matsiin ei löydy enää paukkuja. Tiedän kyllä helvetin hyvin, millä tavalla HIFK on pelannut nyt viimeiset 6 erää ja miten läpi ottelusarjan, kun kaikki matsit on tullut katsottua. Ja sun on mulle ihan turha alkaa opettaa mitään jääkiekon saloja.

HIFK on pelannut aivan vitun passiivista housuun paskomis kiekkoa, näin kauniisti sanottuna. Taklauksia voidaan jakaa myös keskialueella, sen varmaan tiedät. Lennu on väistellyt keskialueella enemmän kuin yhdestä kädestä löytyy sormia, mistä tämä johtuu? Miksi ei uskalleta vetää vastapalloon, kun siihen on paikka tai sitten sitten laidan vieressä yhtälailla. HPK ei ole pelannut paljon sen aktiivisempaa peliä, mutta he ovat olleet läpi ottelusarjan selkeästi fyysisempi joukkue.
 

chico

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No olihan KJn kommentit yhtä surkuhupaisat kuin Rautionkin.

Vapaasti käännettynä HBL:stä: Oltiin aktiivisia ja parempia. Pelattiin juuri niin kuin piti. Oltaisiin voitettu jos vaan Männikkö ei olisi filmannut.

Siinä mielessä toki johdonmukaista että kommentit on samalla tasolla kuin tuloksetkin.

Voikohan sen KJ:n ens kauden sopparin vielä muuttaa vain runkosarjan kattavaksi. Otetaan sitten joku Shedden kopio playoff koutsiksi.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Tällaisessa ottelusarjassa ei kahden miehen vastakarvaan pelaamiseen ole varaaa, koska se on niin kuluttava pelitapa, että seuraavaan matsiin ei löydy enää paukkuja.
Täysin samaa kertoi Rautakorpi eilisen pelin haastattelussa. HIFK on tälläkin pelitavallaan hyytynyt otteluiden lopussa, niin mikä olisikaan äijien liike 40 minuutin vastakarvan jälkeen?
 

M10

Jäsen
HIFK on kerran tässä sarjassa karvannut useita vaihtoja putkeen, aggressiivisesti kahdella miehellä. Se tapahtui toisen ottelun kolmannen erän ekalla puoliskolla Rinkelinmäellä. Kerho oli kieltämättä silloin ihmeissään, mutta ei kuitenkaan missään paniikissa. Hyökkäyksiin lähdöt viivästyivät, mutta eipä tuo niiden käynnisteleminen mitään ilotulitusta Rautakorven taktiikalla ole ollut muutenkaan. Sitten vaan pitää antaa pari ylimääräistä syöttöä, kun fagerstedtit kohkaavat niskaan. Ja kyllä Laamanen+Syväsalmi taklauksia vastaan pystyy ottaan. Enemmän esim. kapteeniamme jurppii ylimääräiset tökkimiset tai filmaaminen.

En sanoisi, että sarja on tässä tilanteessa ainoastaan kojon parin taktisen puutteen vuoksi. Siellä on toinenkin jengi kentällä. Onko tullut mieleen, että jos Kojo päättäisi laittaa taktiikan HIFK-kirjoittajien toiveiden mukaisesti uusiksi, saattaisi Rautakorvelta löytyä uusi pupujussi silinteristä? Tiedä vaikka sarja olisi jo ohi - HIFK kesälomilla. Aktiivisemmalla pelityylillä stadin kingit katkeaisivat fyysisesti ehkä jo vielä nopeammin.

Tiedän, että nyt ollaan HIFK-osiossa, mutta huvittaahan se, että HPK:lle ei vahingossakaan heru arvostusta pisaran vertaa, kun pelityyli on passiivinen, käsiä ei löydy, on ifk-jätteitä isoissa rooleissa ja valmentajalla tulenarka saatanan ruma tukka. Ja vituttaa. Onhan se kova paikka nähdä tuollainen jengi kyykyttämässä sitä HIFK:ta, minkä taas piti olla se The Joukkue.

On aivan saatanan helppoa kaataa koko roska kojon niskaan.

Varmasti valideja pointteja tullut täällä Jalosen taktiikasta, mutta kyllä siellä pelaajistossakin löytyy pettymyksiä. Noronen ei ensinnäkään ole ollut häikäisevä (en ymmärrä kyllä alkuunkaan millä perusteella siltä edes mitään ihmeitä odotettiin). HIFK:n ykkösketju on ollut tasaisen hyvä - mutta ainoastaan ylivoimalla. Tasakentällisin eivät ole tehneet mitään magiaa. Kuhta, Ahtola, Ramsten, Luttinen, Petrell --> ihan ynnämuut-osastoa tässä sarjassa. Ja aikamoista itsensä petkutusta on väittää, että näiden tyyppien vaisuus on pelkästään valmennuksen ratkaisujen (peluutus, taktiikka ym) vika.
 
Viimeksi muokattu:

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Pelottaa ihan sairaasti. En millään voi hyväksyä tätä faktaa, että olemme oikeasti 2-3 tappiolla, tämän on oltava vain pahaa unta. Mutta onneksi tämän asetelman voi kääntää myös siten, että tiukoissa paikoissa miehet erottuvat pojista, ja nousu tästä game 7:niin ja välierin olis kyllä ihan vitun huikeeta, niin tyhmältä kuin se kuulostaakin ennakkoasetelmiin nähden.

Vaikealta tuntuu, mutta mahdotonta se ei todellakaan ole. Henkinen yliote tuntuu olevan kerholla, mutta ei muuta kuin täysi höyry päälle huomenna. Jos tulee turpaan, niin huoh... 58 pitkää ja piinallista runkkarin peliä, ja tuloksena olisi sit jälleen kerran ynnä muut -tasoa oleva perseily puolivaloerissä? Syö miestä, eikä tästä kirjoittelustakaan tule mitään. Palaillaan asiaan huomenna joko varovaisesti hymyillen, tai lennun pelipaita ovimattona. HOITAKAA NYT SE HOMMA HIMAAN SA*TANA! Ei kestä enää kahettatoista täysfloppia putkeen.
 

Kurppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hartford Whalers
Karvaus ylhäältä

Rautakorpi mainitsi IFK:n korkeasta karvauksesta 5. pelin loppuhaastattelussa (UrhoTV:n netti) jotain tyyliin "aikaisempaa IFK:n korkeaa karvausta ei enää nähty, kun eihän mikään joukkue sillä tyylillä jaksa kaikkia pelejä pelata".

Se, että valmentajat kommenteistaan päätelleen oli katsomassa eri peliä kuin kaikki muut, ei lupaa hyvää.

Edit: Näköjään tuuski ja Hifk since 1993 oli jo puuttunut tähän pelitavan kuluttavuuteen.

Kokeneen pelaajan panos on valitettavasti jäämässä tänä keväänä melkoisen vaisuksi.
 
Viimeksi muokattu:

Davidson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rautakorpi mainitsi IFK:n korkeasta karvauksesta 5. pelin loppuhaastattelussa (UrhoTV:n netti) jotain tyyliin "aikaisempaa IFK:n korkeaa karvausta ei enää nähty, kun eihän mikään joukkue sillä tyylillä jaksa kaikkia pelejä pelata".

En välttämättä ymmärrä lätkästä paljoakaan, mutta jotenkin tuntuisi että
huippu-urheilijan pitäisi pystyä pelaamaan jääkiekon kaltaista lajia siten, että
jaksetaan karvata aktiivisesti vaikka se viisi peliä putkeen.

No, ehkä ei vaan jakseta. Mutta mitä helvettiä ne pelaajat sitten tekevät
koko vuoden palkkansa eteen, jos eivät juokse mäkijuoksuja stadin metsissä?
Pelailevat runkosarjamatsit vähän miten sattuu ja käyvät silloin tällöin salilla
ja välillä hiotaan kuvioita jäällä Saken kanssa?
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ellen väärin muista, Balle Ramstedt otti kaikkien idioottijäähyjen äidin ja veti kiekon katsomoon. Kerho teki ylivoimalla jatkoaikamaalin. Jos maalissa olisi ollut Lunkka ja Hirso olisi ottanut jäähyn, täällä jeesusteltaisiin Hirson typeryyttä vielä vuonna 2014 ja Lunkka olisi hukutettu tuoreeseen äidinmaitoon.
Ja toisaalta täällä löytyisi porukka joka laittaisi kiekon katsomoon vedon uusien stagojen piikkiin. Hirson käyttämän lavan kulma on 2,7 astetta väärä, sen näkee jonkun linkin pysäytyskuvassa kohdassa 1:47. Lunkka taas olisi osan toimesta möyhennetty riippumatta siitä miten se olisi pelannut. Lundellin kohtalo on muuten jo huvittava, joko kölin ali tai äidinmaitoon. Ja siis täysin riippumatta peliesityksistä. Toivottavasti siirtyy tämän kauden jälkeen muihin hommiin, ei tätä Lundell-keissiä jaksaisi enää seurata.

Totuus on kuitenkin se että HIFK on ryssinyt hommansa ihan itse. Ihmeellistä neppailua (menee Jalosen piikkiin), maalivahdille menee liikaa ja muut pelaajat sössivät ihan muuten vaan. Parantaa pitää mutta tämän kauden jengillä on nateriaalinsa puolesta siihen mahdollisuus. Jos taas ei onnistu niin tällä hetkellä sormet syyttävät ensin Jalosta ja sitten Norosta. Muille pelaajille jonotusnumero käteen ja Suskin panemisen jälkeen Kuhdalle kylään, sieltä löytyy peilejä.

Periaatteessa muuten kumman tahansa heistä skarppaaminen olisi riittänyt tähän mennessä HIFK:lle, joko Jalosen tai Norosen.
 

Kurppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hartford Whalers
No, ehkä ei vaan jakseta. Mutta mitä helvettiä ne pelaajat sitten tekevät
koko vuoden palkkansa eteen, jos eivät juokse mäkijuoksuja stadin metsissä?
Pelailevat runkosarjamatsit vähän miten sattuu ja käyvät silloin tällöin salilla
ja välillä hiotaan kuvioita jäällä Saken kanssa?

Kieltämättä ennenkin on vaikuttanut, että IFK:n kunto loppuu ennen vastustajia. Toisinpäin ei muistu mieleen. Kai se on se kuluttava pelityyli...
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Ulkona stiggaa snögee, ei jätkät vielä halua lomalle!

Olen monen kanssa täysin samaa mieltä, nyt ne käsijarrut pois päältä tänään ja huomenna. Runtua kerhon pakeille ja hyökkääjille. Voi sitä pelata kovaa ja ylhäältä mutta silti fiksusti. Ei kaksi äijää yhden päälle, joka sitten siirtää kiekon sivuun ja yv-hyökkäys. Pää mukana.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Viidennessä pelissä HIFK oli toisessa erässä aika hyvä; Kerho sai aikaiseksi kaksi laukausta kohti Norosta. Tässä vaiheessa tuntui, että homma klaarataan. Kolmannen erän puolivälissä peruuttelu vain lisääntyi ja homma tietysti kääntyi. Kyllä Noronen on hävinnyt ainakin kaksi kotipeliä myös selkeästi Lassilalle, mutta toisaalta oli meidän kenttäpelaajille myös selkeät paikat tehdä riittävät maalit, joten ei kaikkea voi myöskään Norosen piikkiin näissä häviöissä laittaa. Norosen puolustukseksi heitän myös sen, että maalivahdille HIFK:n tyylinen peli kotikentällä ei ole helpoin tapa pelata. Nyt tulee laukauksia vähän ja "lämpinä" pysyminen ei aina vain onnistu, jotenkin se näkyy mielestäni Norosen pelissä.

Jalosen taktiikka ei oikeasti näytä toimivan HIFK:lle, ymmärrän hyvin, ettei voi koko ajan karvata kovaa kahdella pelaajalla ja antaa taklauksia, mutta tämä 1-4 systeemi vie osalta pelaajista kaiken tehon pois. Lennu tietysti ensimmäisenä tulee mieleen. Mitä jää Petrellistä jäljelle, jos liigan parhaimman taklaajan ei anneta tehdä sitä, missä hän on loistava. Hiukan kankea, hidas ja kädetön pelaaja, ei juuri muuta. Itsekin sen verran kenttäpelaajan pelanneena tiedän, ettei pakin tehtävä ole helppo, jos Petrellin tapainen pommikone tulee niskaan. Kankaanperäkin on taklannut jokaisessa runkosarjapelissä useammin, kuin näissä pleijareissa, ei se voi olla oikea tapa pelata fyysiseltä pakilta.

HIFK on hallinnut pelejä tälläkin pelaamisella suuremman osan ajasta ja olisi ollut vielä dominoivampi, jos olisimme pelanneet aktiivisemmin. Materiaaliero on meidän hyväksi, joten tuskin lopputulos olisi voinut tästä heiketä. Kyllä Jalosen pelikirja on nyt kuitenkin se suurin syyllinen heikkoihin kotimatseihin. HIFK:n kotiyleisö olisi ansainnut jotain muuta.
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Ulkona stiggaa snögee, ei jätkät vielä halua lomalle!
Juu eikös se ollut Kuhta, joka tuon "päätettiin ettei aloteta viel kesistä ku ulkona stikkaa snögee" lausui aikoinaan?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Katselin tuossa Kerhon pakkien pelaaja-arvioita. Kevyitä, jotka fysiikkansa puolesta ovat omassa päässä vaikeuksissa, kuten Mäenpää tai Laamanen.
No tuota minäkin olen ihmetellyt (siis sitä, ettei noille saada kunnon painetta). Eikä tarvitse edes katsoa mitään muuta tilastoa kuin Laamasen jäähymääriä. Onhan sieltä jotain tullut, kuten esim. viimeksi joku käsittämätön hätävarjelun liioittelu Lassilan suojelemisesta. Välttääkseen termiä erotuomarin lahja. Lamppuhan on vaikeuksissa omassa päässä runkosarjassakin. Ei häntä turhaan kutsuta ihmistakiaiseksi. Noita roikkumisjäähyjä ei ole jostain syystä juurikaan nyt tullut. Ei sillä, että niitä kaipaisin.
 
Viimeksi muokattu:

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Pannaan Saksan paikalle vaikka Brasilia. Brasilia tekee ajassa 3 min 1-0 ja vieläpä kotikentällään. Sitten pallo nuorekkaalle ja ketterälle Suomen joukkueelle ja kilppari päälle. Kotiyleisö ei päästäisi Brasilian koutsia hengissä kotiin.
Tähän liittyen eiliset kaksi CL-matsit olivat hyviä esimerkkejä. Ei sen takia, että jokainen valmentaja jäi eloon vaan se pelityyli.
CSKA-Inter. Inter oli voittanut edellisen pelin 1-0. Inter teki eilen heti alussa maalin ja sen jälkeen venäläisten piti tehdä 3 mennäkseen jatkoon. Inter puolusti, lähes, koko loppumatsin - ja voitti. Joukkue ei ole mikään hyökkäävä joukkue muutenkaan.

FC Barcelona-Arsenal. Edellinen matsi 2-2. Kummatkin piti voittaa, jotta jatkoon pääsisi.
Hyökkäävää peliä kummaltakin loppuun saakka. Kun kotijoukkue meni johtoon eivät ryhtyneet puolustamaan. Tiesivät, että toinen tulee kovaa ja hyökkäys on paras puolustus. Kotijoukkue, jolla on nimenomaan hyökkäysvoimaa, voitti.


Edit: Ja tappiolla oleva joukkue joutui rikkomaan (= varoituksia) kun toinen joukkue satsasi hyökkäykseen eikä puolustukseen.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
En minäkään vaihtaisi Hirsoa Sami Kapaseen saatikka MG:tä. Kysehän on vain, ettei kopissa ole pelaajaa, joka nostaisi muiden tasoa omalla läsnäolollaan.

Heitä kutsutaan liidereiksi, jotka rauhoittavat nuorimpia ja antavat uskoa.

Se on laskennallisesti vain yksi heikko osa-alue IFKssa ja meidän ei pitäisi hävitä siihen, koska eipä juuri HPKllakaan ole sellaista. Ehkä Tuulola, mutten ihan laskisi, että HPK olisi tuossa osa-alueessa vahvempi. Siellä homman hoitaa joukkueen valmentaja, kun meidän kopissa sen pitäisi nyt hoitaa joku liideripelaaja.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei kestä enää kahettatoista täysfloppia putkeen.
Siis onko kaikki kaudet jotka eivät pääty mestaruuteen täysfloppeja? Aikamoista. En nyt kuitenkaan sanoisi kausia 98-99, 99-00, 03-04 ja 05-06 täysflopeiksi. No, tappio tänään tekisi tästä kaudesta täysflopin, hyvästä runkosarjasta huolimatta.

Kun asioita on alkanut toisen pääsiäispäivän kärsimysnäytelmän jälkeen miettiä vähän viileämmin, kaikki faktat tukevat IFK:n voittoa:
- IFK:lla selkeä materiaaliero --> HPK ei yksinkertaisesti voi voittaa IFK:ta kolmea kertaa putkeen
- IFK:lla ei ole tänään tarvetta säästää paukkuja mihinkään --> kaikki kehiin ja huomenna homma hoidetaan uupuneina kovalla tsempillä
- HPK:n avausvoiton jälkeen IFK voitti 2 matsia putkeen, sen jälkeen Kerho 2 matsia putkeen --> IFK voittaa seuraavat 2 matsia

Maanantain vitutuksessa tungin playoffkausikortin jo lipaston uumeniin, mutta aamulla otin sen jo esille odottamaan huomisillan kliimaksia. Katseet voikin huomisen jälkeen suunnata kohti TPS-sarjaa (oletus: Tappara tiputtaa kalakukot) ja miettiä, kuinka iso etulyöntiasema hyvin levänneellä TPS:llä on sarjaan lähdettäessä, kun ennen välieriä IFK:lla on vain yksi välipäivä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Se on laskennallisesti vain yksi heikko osa-alue IFKssa ja meidän ei pitäisi hävitä siihen, koska eipä juuri HPKllakaan ole sellaista. Ehkä Tuulola, mutten ihan laskisi, että HPK olisi tuossa osa-alueessa vahvempi. Siellä homman hoitaa joukkueen valmentaja, kun meidän kopissa sen pitäisi nyt hoitaa joku liideripelaaja.

Löytyyhän sieltä Laamanenkin, häneltä löytyy menestystä ja en kyllä lähtisi hirveästi vähättelemään Tuulolan panosta HPK:n joukkueessa. Samoin sieltä löytyy tsemppaajia Louhen ja Sailion muodossa, molemmat voittaneet mestaruuden. HPK:sta löytyy playoff-kokemusta enemmän kuin HIFK:sta, samalla myös sitä voittamisen kulttuuria.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Kolmannen erän puolivälissä peruuttelu vain lisääntyi ja homma tietysti kääntyi.

Veikkaan, että homma hoituu myös näin tänäänkin.
IFK tulee kovaa pelin alussa, mutta kerho lyö keskialueen tukkoon aka IFK peruuttelee, kun ei pääse hyökkäysalueelle kuin pitkää päätyyn ja kuka kerkee ensimmäisenä-kilpailulla.
Vähänaikaa kun hakataan päätä tähän muuriin, niin turhaudutaan ja kerho saa samanlaisia tilaisuuksia, kuin ennenkin; kiekko saadaan IFK:n päätyyn ylös ja toisella puolella täysin vapaana joku ja kun Nortti on saatu sivuttaisliikkeeseen, niin tässähän se sitten olikin. Tämä kausi siis.


Samanlaisia maaleja ja kuvioita kokoajan; kyllä Killen olis pitäny lainata peilejään Nokalle jo kauan sitten. Luulin, että Nokassa olisi ammmatillisuutta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään sitten Kibe ulkona (käsi paskana/peliesitykset vielä paskempana?), Ahtola ja Ramu siirretty kakkosketjuun Luttisen seuraksi, nelosessa PW kera kahden superlaiturin, Liivik ja Vilkman siellä energisinä. Haisee pudotuspeliketjulta tuo nelonen. Toivottavasti Jerry vastaa tänään huutoon ja toisaalta toivon, että Ramu pystyy nostamaan tasoaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös