HIFK peliesitykset kaudella 2012-2013

  • 936 510
  • 3 115

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
HPK:lla on vielä TPS, Lukko ja Jokerit vastassa. HIFK voi saada enään max 6 pistettä. HPK:lle riittää siis neljä pistettä, että ovat pisteturvin meitä ylempänä. Mutta onko se maaliero vai mikä sit jos ollaan tasapisteissä?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kolmen pisteen voitot. Luojan kiitos!

Tämä on todella hyvä uutinen. Jos HPK töpeksii kaksi matsia noista jäljellä olevista ja HIFK hoitaa omat niin näyttää ihan hyvältä, tosin Kärpät on myös taistelemassa paikasta auringossa, piste enemmän kuin meillä.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tosin Kärpät on myös taistelemassa paikasta auringossa, piste enemmän kuin meillä.

Jep, mutta siellä tökkii kone perkeleen pahasti tällä hetkellä. Viimeiset viisi ottelua, 0 voittoa, 5 häviötä. Viimeisen kymmenenkin ottelun otannalla vain kolme voittoa.

Ihan hyvät mahkut on vielä, kuhan vaan klaarataan omat pelit himaan. Lauantaina samanlaisella meiningillä Venäjälle.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Kolmen pisteen voitot. Luojan kiitos!

Hyvä. IFK:lla on siis vielä saumat suoraan pudotuspelipaikkaan. Jos nyt ihan reippaasti revitellään, niin KalPan ja HPK:n jäädessä täysin pisteittä voi IFK nousta vielä jopa viidenneksi.
Vai voiko?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jep, mutta siellä tökkii kone perkeleen pahasti tällä hetkellä. Viimeiset viisi ottelua, 0 voittoa, 5 häviötä. Viimeisen kymmenenkin ottelun otannalla vain kolme voittoa.

Totta ja vastustajat ovat Ässät sekä JYP eli ei ihan sieltä helpoimmasta päästä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä. IFK:lla on siis vielä saumat suoraan pudotuspelipaikkaan. Jos nyt ihan reippaasti revitellään, niin KalPan ja HPK:n jäädessä täysin pisteittä voi IFK nousta vielä jopa viidenneksi.
Vai voiko?

Voi, Kalpalla vähemmän suoria voittoja vai?
 

HIFK Keiju

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin! Nyt tässä alkaa olla taas peliä. Ainakin ajoittain tänään. Heti kun päästään omista nopeesti liikkeelle, niin näyttää jo paremmalta. Suoraviivaisempaa maalille menoa peräänkuuluttaisin, mutta eihän sinne niin vaan mennä, kun vastustajakin voi siihen vaikuttaa. Mutta tänään oli erilainen työnteko jokaisella mun mielestä matkassa. Siitä itse tykkään. Jos energiaa ei tunnu olevan, niin pelikin näyttää tosi vaikeelta. Silti uskallan sanoa, että JYP oli tänään astetta parempi. IFK onnekkaampi. Mutta onnikin pitää ansaita ja tänään se tehtiin työtä tekemällä. Kiitos
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tuossa tämäniltaisessa matsissa paistoi kaksi asiaa:

- joukkueiden kokoonpanoissa on iso ero
- joukkueiden pelikypsyydessä on iso ero

Silti IFK jaksoi jotenkin räpiköidä voittoon. Jos IFK:n tilalla olisi esim. SaiPa tai Ilves, voisi voittoon olla tyytyväinen, mutta kyllä parin vuoden takainen suurseura IFK on aika alas vajonnut pelillisesti- altavastaajana lähdetään lähes jokaiseen matsiin.
Noh, annetaas nyt vähän krediittiä kuitenkin edes tämän iltaisesta esityksestä. Vastassa oli kuitenkin 8 ottelun voittoputkessa liihottava ja runkosarjan voitosta taisteleva joukkue vieraissa. Mielestäni oikein kypsä vieraspeli ja viimeisimmän narri-pelin tapaan nähtiin, että IFK pystyy pistämään kampoihin kenelle tahansa 7 ottelun sarjassa. Pitkää kevättä en lähde edelleenkään lupaamaan, mutta ei se nyt mahdottomuuskaan ole.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silti IFK jaksoi jotenkin räpiköidä voittoon. Jos IFK:n tilalla olisi esim. SaiPa tai Ilves, voisi voittoon olla tyytyväinen, mutta kyllä parin vuoden takainen suurseura IFK on aika alas vajonnut pelillisesti- altavastaajana lähdetään lähes jokaiseen matsiin. No, onneksi Rami on pystynyt vanhana kettuna luomaan optimaalisen taktiikan joukkueelle, joka on kokoonpanoltaan ja valmennukseltaan keskeneräinen : Kiekon purkua, hirvittävää taistelua ja muutamia räkämaaleja.

Miten mulla tulee jotenkin mieleen isä Paulin eka kausi?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Minulla on hyvä kutina tästä Hirvosesta. Kaveri on parantanut peliään kerta kerralta, siis niistä, joita minä olen nähnyt. Tänään kentällä olleista paras (pl. tietty Norja). Jollain tavalla Elkins on aivan aavistuksen aina kuitenkin myöhässä eli se terävyys puuttuu. Olisiko tästä hyvällä treenikaudella saatavissa jotain todella suurta?

Jokelalle propsit lopusta. Kiillotti brändiä ja teki kaikkensa saadakseen Abidin kilahtamaan eikä ollut kaukana. Juuri noin.
 

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä matsi kaikenkaikkiaan tänään. Meni yli odotusten sekä pisteissä että esityksessä muutenkin. Vastassa kuitenkin todella kova JYP. Olihan Jyp hallitsevampi ja loi enemmän paikkoja, mutta Norja oli mies paikallaan. HIFK:n sekoilujaksot jäi pelättyä lyhyemmiksi ja saivat aina pahimman mylläkän kuitenkin jotenkin rauhoitettua. Lähdöt omasta päästä paineen alta olivat välillä ihan hyvällä mallilla, vaikka esim ekaa Jypin maalia johtavaa aloitusta edelsikin Varakkaan kaamea moka helpossa tilanteessa. Oli kyllä varmaan meidän huonoin tänään kun siihen lisätään ainakin se kiekon lyönti yli lasien ja jäähylle rauhallisessa tilanteessa. Onnistujia oli Norjan lisäksi hyökkääjistä ainakin Somervuori, Leinonen, Hannula ja Elkins. Pakisto pelasi tasapainoisen ottelun kokonaisuudessaan, pl. Varakas.

Omassa päässä jos jotain on erityisesti petrattava tämän illan perusteella, niin aloitukset jumalauta!

HIFK:n jäähyt tulivat aika heppoisesti tänään(kin). Toki kiekot yli laidan oli selviä mutta nuo muut. Varsinkin Söden jäähy näytti kyllä tuomarivirheeltä. Tuomareilla oli kyllä tänään aika tiukka linja kaiken kaikkiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Hienot taistelupinnat. Ei kai tuota Jyväskylän jengiä ole monet vähään aikaan voittaneet. Norja oli huikea kovassa tulituksessa. Kentällä nähtiin myös välähdys siitä vanhasta kunnon Taikuri Luttisesta. Noinkohan vanha olisi vielä vertymässä juuri ratkaisupeleihin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Alkoipa taas harmittaa oikein kunnolla, kun tuli mieleen se täysin penkin alle mennyt tammikuun tasaus. Siitähän meni pisteet Hämenlinnaan 5-1. Matsien tulokset toisinpäin, ja IFK olisi nyt HPK:n edellä pisteen turvin. Turhaa jossittelua tietysti, ja yhtä hyvin valmentajana saattaisi olla edelleen Soppa, jos tasaus olisi mennyt toisin päin. Nyt vaan harmittaa aivan vietävästi, kun nekin pinnat annettiin juuri HPK:lle, joka onkin yht'äkkiä tullut aivan iskuetäisyydelle.
 

Stigu

Jäsen
Miten mulla tulee jotenkin mieleen isä Paulin eka kausi?
Samoin! Tasapaksu jengi, joka omaa vajavaisen pelitaktiikan (tai ei ainakaan ole harjoitellut sitä tarpeeksi), mutta taistelee ihan kiitettävästi. Siis sellainen normi-SaiPa tai normi-Pelicans-jengi, jolla on ainoastaan 2-3 kertaa isompi pelaajabudjetti.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kehäraakit alkaa vertymään, kun oikeat pelit lähestyvät. Uskoohan sen, ettei näihin panoksettomiin runkkariläpsyttelyihin vanhatkonnat jaksa aina syttyä, mutta en tiiä oonko ainoa, joka näkee IFK:ssa paljon mahiksia kunnon playoffs -joukkueeksi. Paljon kokemusta, paljon menestystä, liigan paras valmentaja ja kaksi helvetin hyvässä tikissä olevaa maalivahtia, vähän kuin Devs änärissä menestyskausinaan. Usko täällä valtaväestöstä poiketen on Ramiin ja menestykseen playoffeissa edelleen kova.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Miten mulla tulee jotenkin mieleen isä Paulin eka kausi?

Oon funtsinut monta kertaa samaa. Runkosarja loppuu sääläreihin, niistä mennään jatkoon ja otetaan jopa ehkä 1 tai 2 voittoa puolivälierässä täydellä apinanraivolla. Sitten loppuu bensa. Vanhat on vanhoja kuitenkin, tänäänkin HIFK:lla oli vastustajaa huonommat jalat. Mutta kädet olivat monta luokkaa paremmat. Mutta ei tässä mitään, tehdään mitä tehtävissä on ja hyvä tavoite pleijareihin olisi se, että HIFK on vittumainen voitettava. Toisin sanoen ei anneta mitään ilmaiseksi. Paskamaista on se, että jos kuitenkin sitten jäädään sääläreihin, niin saatetaan saada Saipa vastaan. Se on aidosti paha vastustaja HIFK:lle.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Ei ole täysin taputeltu tämä kausi. Jotain pientä hyvää ilmassa.

Jalkojen puuttumisen jälkeen näen vielä kaksi isoa ongelmaa;
1. Ylivoima
2. Meiltä puuttuu laadukkaita laukauksia omaava pakki. Tämän näen isona miinuksena. Melart vetää paljon ja kovaa mutta suurin osa menee ohi. Klubertanz tyytyy löysiin rannareihin jotka vaativat ohjuria tai tuuria jotta päätyvät maaliin.

En käsitä ohilaukauksien noin suurta määrää. Itse saan viivalta lähes aina osoitteeseen(en väitä että pelaan aina pakkia)
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutamia viivoja multakin, kun oli sentään innostava peli

- Jengi oli pitkästä aikaa oman maalin edessä kova. Sanoinkin pojalle, että noissa maalinedussähläyksissä ollaan yleisesti oltu hyviä, ja pitäisi olla, ja nyt oltiin.

- edellistä auttoi tietysti norjan loistava peli. Norjasta voi tulla pitkäaikainen hyvä kakkonen.

- tanska. Mitä katsoin, peluutti todella voimallisesti. Vaihteli ketjuja tilanten mukaan, samoin av-pelaajia. On särmän oloinen kaveri, tuntee pelaajat pitkältä ajalta, ilmeisesti juttujen perusteella omaa runsaasti auktoriteettia ja on voittanut usein. Ja nimenomaan meillä, ei esim. Jokereissa tai kärpissä. Jotenkin innostava persoona.

- nykoppin lohduton ilme, siis todella masentunut, kun veteli ekassa vaihdossaan pitkään aikaan kiekon katsomoon, että ei taida tarvii pelaa tänään enää. Pääsi kuitenkin vielä kentälle.

- pappoja, mutta menestyneitä sellaisia, jengi täynnä. Luttinenkin teki taas köllit, paras metristä. Pieni pudotuspeli-ihme orastaa...

- peli toimi aina silloin kun kiekko lähti heti ylös, mutta aina kun piti kääntää takaisin alas, jyp pääsi kiinni ja omat kädet eivät riittäneetkään. Mutta suoraviivaisuudessa pärjättiin yllättävän hyvin.

- lisää kovaa karvausta ja taklauksia. Heti toimii.

- elkins, kolho ja karismaattisen näköinen uusi kimi, mutta osaakohan sittenkään.
 

frozen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
tammikuun tasaus...Siitähän meni pisteet Hämenlinnaan 5-1. Matsien tulokset toisinpäin, ja IFK olisi nyt HPK:n edellä pisteen turvin.

Korjaa toki jos olen väärässä, mutta eikös IFK olisi aika roimasti HPK:n edellä jos tasauksen pisteet olisi tulleet 5-1 IFK:lle. Eli jos nykyisistä pisteistä poistaa tasauksen pisteet, jää HPK:lle 86, IFK:lle 87. Sitten lisätään tasauksen pisteet käännettyinä, eli 1-5, jolloin HPK:lla olisi 87 ja IFK:lla 92. Oltaisiin siis 5p hämeenlinnalaisia edellä tuolla tuloksella, eikös? Eli käytännössä siis sen HPK:n suoran voiton kääntäminen jatkoille ja siitä ja/rankkarit himaan, niin pisteet olisi jaettu 3-3, jolloin IFK olisi nyt HPK:n edellä pisteen turvin.

Vai näitkö jostain kristallipallosta myös tulevat pisteet? ;)
No näiden spekuloiminen on aivan turhaa, mutta kyllähän tässä huomaa miten tärkeitä ne keskinäiset matsit sijoituksista kamppaillessa on. Tuo HPK:n 3 pisteen voittohan päättyi 4-2 joista vika tyhjiin, eli aika tiukka matsi kuitenkin.

Mitä playoffeihin tulee niin mieluiten ottaisin vastaan Jypin tai Jokerit, kuin Ässät tai Tapparan. 6 sijalta tulee jälkimmäiset. Parasta olisi tietysti varma paikka puolivälierissä, sillä sääleistä jatkoon meneminen ei näytä helpolta, mutta niiden jälkeen olisi vastus mielestäni sopivampi kuin viimeiseltä suoralta paikalta. Paljon luottavaisemmin kohtaisi Jypin tai Jokerit, kuin 3matsin sarjan ilman kotietua Saipaa vastaan.

Tän päivän matsista tosi positiivista se paineen alta avaaminen. Välillä toimi todella hienosti se (Varakasta lukuunottamatta) parilla nopealla siirrolla hyökkäyksiin lähtö, joilla ohitettiin karvaajat ja saatiin paljon tilaa kiekolliselle pelaajalle. Haettiin rohkeasti keskeltä, ja vastaavasti toisessa päässä Jyp joutui aina tulemaan laitaan eikä päässyt yhtä helposti avaamaan. Tosin pääsivät ajoittain laidoiltakin hyvällä luistelulla tuomaan kiekkoa ylös. Tosta tuli mieleeni, että onko jyväskylässä minkä kokoinen kaukalo? Muistelin että yhtä kapea kuin stadissakin, mutta välillä IFK:n hyökätessä vaikutti että pelattiin isolla jäällä. Jos siellä tosiaan on pieni kaukalo, niin sitten IFK onnistui hyökkäyksissään luomaan niin hyvin tilaa, että se jopa hämäsi luulemaan kaukaloa isommaksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tuli vaihteeksi katsottua HIFK:n peli Jyppiä vastaan. Joukkuehan lunastaa odotuksia. Mun silmin aika jäätävä suoritus varsinkin ekassa erässä kun luistin kulki. Ja viisaasti pelattiin sen jälkeen. Tanskasta tuli mieleen viime kauden Lämsä joka tuurasi playoffeissa pelikieltoista Westerlundia. Hyvää johtamista ja taktisesti kypsä esitys Tanskalta.

Aina silloin tällöin olen kirjoittanut, että HIFK:n materiaali SM-liigassa on todellisuudessa aivan kärkeä. Poliisin petos ja eräs alkusyksyn ilta pisti palikat sekaisin ja koko joukkue alisuoritti. Jos sen perusteella ei tehtäisi pelaajatasosta johtopäätöksiä, niin HIFK:n maalivahtikaksikko menee liigassa sijalle 1. Puolustus puolustussuuntaan menee TOP-3 ja hyökkäyssuuntaan TOP-3. Hyökkäys menee liigassa sijalle TOP-6. Nämä siis materiaalina sen osalta kun se materiaali on nyt käytettävissä. Esimerkiksi hyökkkäyssuuntaan yhdelläkään joukkueella ei ole heittää kolmea yli 22 pisteen pakkia (Varakas, Klube, Söde). Hyökkäys hyökkääjien osalta voisi olla ennen kaikkea luisteluvoimaisempi, mutta eihän tuo huono ole Hannulan tultua.

Kannattaa huomata että ei se materiaali erikoinen ole Jokereissakaan kun Karlsson ja VFilppula lähtivät. Pelitapa toimii ja sen avulla Jokerit taistelee runkosarjan voitosta. Ei materiaalin. En lähde erikseen käymään läpi pelaaja pelaajalta (jonka toki olen tehnyt) HIFK vs Jokerit. Totean vain että erittäin tasainen kokonaisuus. Paperilla, siis.

Tuosta JYP-esityksestä ei tarvitse aivan hirveästi parantaa kun kevään ihmettä voi odotella. Uskon että HIFK:n peli paranee edelleen mutta jos joukkue sääleihin joutuu, ne koituvat kohtaloksi seuraavalla kierroksella. Tämä ihan kuntopohjan osalta. Ei materiaalin tai valmennuksen.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Korjaa toki jos olen väärässä, mutta eikös IFK olisi aika roimasti HPK:n edellä jos tasauksen pisteet olisi tulleet 5-1 IFK:lle. Eli jos nykyisistä pisteistä poistaa tasauksen pisteet, jää HPK:lle 86, IFK:lle 87. Sitten lisätään tasauksen pisteet käännettyinä, eli 1-5, jolloin HPK:lla olisi 87 ja IFK:lla 92. Oltaisiin siis 5p hämeenlinnalaisia edellä tuolla tuloksella, eikös? Eli käytännössä siis sen HPK:n suoran voiton kääntäminen jatkoille ja siitä ja/rankkarit himaan, niin pisteet olisi jaettu 3-3, jolloin IFK olisi nyt HPK:n edellä pisteen turvin.

Vai näitkö jostain kristallipallosta myös tulevat pisteet? ;)

Silkkeri lainasi kristallipalloaan :)

Joo, rupesin vaan nopeesti funtsimaan noita pisteitä, ja pieleenhän se meni. Sellaista se on, kun hätäilee.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Söde sai puhtaasta perstöötistä kakkosen, ihme kun ei ulosajoa.

Tämä oli kyllä todella outo, nyt lähtee jo hiukan liian helpolla kyllä jäähylle. Olisi kiva kuulla viheltäneen tuomarin perustelut.

Hyvä peli noin muuten. Näyttikö vaan sille, vai kuuluuko Norjan pelityyliin, että mies ei ole täysin keskittinyt heti aloituksesta. Yksi maali tuli niin, mutta muutenkin näytti aina vähän varkain hiipivän eka laukaus. No, riittävän hyvin pelasi kuitenkin tänään, joten eipä moitittavaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Cobolilta jälleen kerran täyttä asiaa. Suomeksi sanottuna joukkue alisuorittaa ja on kuntopohjaltaan huono. Mutta parhaimmillaan ja osaavan valmennuksen (Raato + Tanska) ohjeistamana HIFK on erittäin hankala voitettava joukkueelle kuin joukkueelle. HIFK:n kannalta huono homma on se, että puolivälierät ja siitä eteenpäin vedetään paras seitsemästä -sarjaa. Neljän voiton ottaminen Jok/Jyp -tasoa vastaan on mun mielestäni erittäin epätodennaköistä noin surkeilla jaloilla. Se vaatisi tueksi Ortiolta normaaliakin jäätävämpää maalivahtipeliä. Ajatusleikki: Jos joukkue olisi ollut Summasen käsissä alusta alkaen, HIFK olisi neljän sakissa. Mutta siltikin liian vanha ja hidas finaaleihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös