HIFK peliesitykset kaudella 2012-2013

  • 935 932
  • 3 115
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ekan maalin saa Norja ottaa osittain piikkinsä, kun tipautti kiekon liikaa eteensä, eikä maalin sivulle.

Paskat. Sallinen ohjasi parista metristä limpun Norjan rintapanssariin ja siitä sitten oma ribari sisään. Onneksi Liivik tuli perskärpäsenä perässä, mutta ei tehnyt elettäkään, jolla yrittäisi ottaa oman miehensä kiinni.

Ja mitä se sellainen pelin vieminen on, jos kiekkoa pitää omalla alueella, mutta ei saa mitään järkevää aikaiseksi hyökkäyspäässä. Maalipaikkoja HIFK:lla on ollut ehkä kaksi. Samaa kiekko päätyyn daijuilua tuo on, niin kuin Sopankin aikana. 3. ja 4. ketjun pelaajilla ei ole mitään tekemistä hyökkäyspäässä ja ei ole sen enempää Erikssonin ketjullakaan. Kaikki aivan sukkia.

HIFK häviää kaikki kaksinkamppailut ja on fyysisyydessä aivan pullamössö-porukka verrattuna Hämeenlinnalaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Kyllähän tuo miehistö huutaa yhtä kaveria joka pystyy liikkeellään tekemään tilaa kentälle. Hannula toimii jo nyt hyvin ykkösessä, mutta kaikki muut ketjut on ihan liian helppo ajaa kulmiin.
Sen lisäksi, yksi jaloillaan pysyvä ja hieman paremmin sijoittuva pakki Varakkaan tilalle. Sailio voisi taas miettiä pari peliä katsomon puolella typeryyksiään, antaa vaikka jonkun junnun koohottaa siinä tilalla pari peliä.
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Ekan maalin saa Norja ottaa osittain piikkinsä, kun tipautti kiekon liikaa eteensä, eikä maalin sivulle. Toinen maali oli 50/50 paitsio. Minusta HIFK on pelannut loistavalla intensiteetillä 2 erää, samoin HPK. Hieno playoff-tasoinen peli, josta yksi erä vielä jäljellä ja HIFK saattaa vielä nousta 1-3 pisteeseen, jos vähän terävöitetään laukauksia, mutta HPK on tänään hyvä joukkue. Aina ei voi voittaa, vaikka pelaisi ihan hyvän pelin.

Ekassa maalissa Sallinen pääsi ensin ohjaamaan viivakutia kahden metrin päästä maalista. Sijoittumisella ja tsägällä tuollaiset otetaan, jos otetaan. Ei Norjan maali missään tapauksessa.

Muutoinkin taidetaan katsella eri matsia. IFK ei taklaa, häviää kulmapainit, on jatkuvasti hädässä omassa päässä eikä pääse vetopaikoille. Söden lehmänhenkäys ilman maskia ekassa erässä kuvaa sitä tasoa, jolla tänään - taas - ollaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Minusta peli on hyvä playoff-tasoinen taistelu ja nyt näyttää, että tappio tulee, silti minusta kelpo peli HIFK:lta tähän saakka, en tingi mielipiteestäni.
 

Stigu

Jäsen
Täytyy muistaa, että Raato on ollut valmentajana vajaan viikon. Ei tuossa ajassa hirveästi ehdi tekemään. Esim. hyökkäyksiinlähdöt on jo jonkinlaisessa kuosissa, mutta ylivoimapeli on sitä samaa vanhaa paskaa.

Merkillepantavaa on, että IFK ei ole taklannut Raadon aikana juuri lainkaan. Tämäkin on ymmärrettävää kun miettii, että IFK:n kausi oikeastaan alkoi valmennuksellisesti viikko sitten. Varmaankin ensin koitetaan panna peli kuntoon, ja sitten tulee tuo fyysinen mauste.

Kausi vaan loppuu pahasti kesken.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Täytyy muistaa, että Raato on ollut valmentajana vajaan viikon.

Niin, ensitapaamisen hohto alkaa kaikota pikku hiljaa ja joukkue palaa omalle suoritustasolleen. Ei ole enää samanlaista duunintekoakaan joukkueelta. Valmentajanvaihdos yleensä aiheuttaa suonenvedon, paskasta on hankala tehdä konvehtia, vaikka olisi useampikin kuukausi aikaa. Ei tuollaisella rosterilla kuuhun mennä, vaikka valmentaja olisi minkälainen velho.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
3-1 tappio, mutta HPK:n toista maalia edelsi paitsio ja kolmas tyhjiin. 3. erässä oli paljon paikkoja tasoitukseen, mutta nyt ei onnistunut maalinteko. Jos katsotaan peliesitystä ohi tuloksen, niin ihan hyvä ottelu HIFK:lta, mutta samoin myös koko HPK:n joukkueelta ja siksi nyt niukka tappio. Tästä on edellen hyvä jatkaa, mutta tietysti loppuviikolla olisi hyvä voittaa molemmat pelit, en kiellä asiaa.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Onko tuloksellisesti mikään muuttunut Sopan ajoista? Kotona voitetaan, vieraissa hävitään. Pelillisesti on selvästi menty eteenpäin, mutta mutta... loppuuko aika?
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vittu! Kerrankin voi sanoa, että HIFK olisi ansainnut pisteet tai ainakin sen yhden. Kaksi viimeistä erää mitä näin kokonaan niin oltiin parempia. HPK sai yhden paitsiomaalin mikä kyllä vituttaa. Ja aika lopussa, kun HIFK pelasi vielä hetken ylivoimaa niin Talaja koukittiin kahden pelaajan ( !!! ) toimesta nurin, mutta tuomarilla ei ollut munaa viheltää jäähyä, vittu!

Se, että mua ottaa päähän kertoo siitä, että HIFK on tehnyt paluun tai tekemässä sitä...
 

Owen

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Liverpool
Katsoin pitkästä aikaa HIFK pelin Urholta. IFK pelasi mielestäni erinomaisen pelin ja ihmettelen täällä vallitsevaa kitinää. Montakohan avopaikkaa meillä oli vikassa erässä 2-1 tilanteessa? Liivik 2 kertaa, Kurvinen, Ville, Töykkälä, jne. Koska on oltu kenttäpelissä viimeksi parempia Hämeenlinnassa? Tänään paikat olivat meille varmasti.

Hannula oli tänään vaisuhko ja Makke ja Ville jäivät vähän huutamaan kaveria. Norja pelasi hyvin ja maaleista turha syyttää häntä. Eka oli Simon maali, toinen paitsio.

Omanpään lähtö parantunut huimasti. Sekin johtuu ennen kaikkea hyvästä liikkeestä. Edelleen tehdään tilaa usein, kuten Sopankin aikana (pakki-pakki, jne.), mutta nyt saadaan hyvän liikkeen ansiosta peli hyvin auki ja kun se paikka tulee, sitten mennään.

Tästähän voi vielä tulla jotain, jos saatais 1-2 kaveria vielä sisään.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Niin, ensitapaamisen hohto alkaa kaikota pikku hiljaa ja joukkue palaa omalle suoritustasolleen.

Vaikka tappio vituttaakin, niin tämä on mun mielestäni aivan joutavaa negailua. Kai tässä nyt jokainen näkee, että jäällä on aivan erilainen HIFK kuin Sopan koomalauma? Ei voi mitään, joskus hävitään hyvälläkin pelillä. Muistaakseni Jumala Jalosenkin joukkue hävisi aika usein. Tänään HPK oli hieman parempi. Torjunnat tasan 24-24. Sopan HIFK sai voittonsakin niin, että Ortio oli torjunut enemmän. Ja ei, tappio ei ole hyvä asia, mutta väitän, että HIFK tulee olemaan jatkossakin vaikea joukkue voittaa.

edit: Brother Owen samaan aikaan samalla asialla!
 
Viimeksi muokattu:

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
K I R O S A N A !

Mikä helevetti siinä on että tollaiselle paskalaumalle hävitään joka kerta?! Sanokaa mitä sanotte, mutta HPK ei pelaa hyvää kiekkoa tänä vuonna.. silti aina hävitään.. IFK:n peli-ilme on paljon parempi kun reilu viikko sitten, mutta silti yksinkertaisista asioista tehdään itelle tosi vaikeita. Miten voi olla niin vaikeeta tuoda 5-3 YV:llä kiekko vastustajan alueelle? Siitä YV:stä sentään tehtiin maali, mutta ei kyllä minkään perinteisen 5-3 pyörityksen kautta. Ja jos se maalinteko on näin vaikeeta, ni sit niitä ribaripaikkoja ei vaan yksinkertaisesti anneta vastustajalle!! Jos peli aiotaan voittaa tekemällä 1-2 maalia, niin sillon se kiekko ja vastustaja SYÖDÄÄN ELÄVÄLTÄ joka kerta kun sinne oman pään maalintekosektorille joku vahingossa eksyy!

EDIT: Ja oma turhautumiseni johtuu täysin siitä, että mun mielestä IFK olis ansainnut voittaa tänään. Lätkältä meidän homma kuitenkin jo näyttää ja toivoisin että yritys palkittaisiin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt tuli ensimmäinen peli, jossa ei sitten ollut merkkejäkään etenpäin menosta. HIFK on kyllä kieltämättä aivan sukka vieraspeleissä. Taas oli sellainen peli, että vaikka HPK olisi ottanut tähän peliin kaikki pelaajansa Mestiksestä, niin tuskin olisi pisteitä Helsinkiin tullut. Ja kun vielä miettii, että miten tärkeä peli oli kyseessä. Oli YV:tä ja 5-3:nen pelattiin, kuin hätäiset d-junnut maalista huolimatta. Tyhmiä jäähyjä, hyvistä maalintekosektoreista vedot plekseihin ja kaiken kruununa 2 riparimaalia omiin. Montako kertaa niitä saa hakata?

Paljon on duunia Summasella edessä. Varsinkin kun ottaa huomioon miten monta täysin turhaa ukkoa askissa HIFK:lla tänäänkin oli. HIFK:lla on helvetin monta pelaajaa, joilta ei edes voi odottaa merkintöjä maalisarakkeesen ja se liikkeen puute. Liian monta kaveria siellä painelee ihan dieselillä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Vaikka tappio vituttaakin, niin tämä on mun mielestäni aivan joutavaa negailua.

Ei mua tappio vituttanut tuolloin, vaan se pelaaminen, mitä joukkue oli esittänyt kaksi erää. Kolmannessa erässä HIFK löysi jostain buustia tekemiseen ja HPK oli jopa helisemässä. HIFK sai leijonan osan maalipaikoistaan vasta viimeisessä erässä, miksi? Joukkue käytännössä nukkui pari erää. Ei ole mielestäni varaa tuollaiseen näissä kuuden pisteen otteluissa, to ja la pitää tulla voitot tai muuten menee persiilleen.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Södestä..

Mies osaa olla varsinainen nero pelinrakentamisessa, mutta silloin kun se nerous menee mönkään niin mokat menee suoraan junnukategoriaan. Jos pelataan vikalla minuutilla ilman maalivahtia yhen maalin tappioasemassa, niin en mä nyt ekana lähtis heittämään roikkupassia ilmassa keskialueen läpi kaikkien vihuliaisten keskelle.. vituikshan se meni..

Noh, usein nää Södellä myös onnistuu ja täällä haukotaan henkeä kuinka nerokas ja rohkea suoritus herralta toi taas pisteitä himaan.. nyt kävi näin.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Ensimmäinen erä tänään hyvää, intensiivistä kiekkoa, josta maalit jäivät puuttumaan. Ylivoima on aika mielikuvituksetonta ja HPK tuntui voittavan kovalla prosentilla päätypainit ja heitti kiekkoa ulos alueelta. Tässä olisin kaivannut enemmän apinanraivoa jengiltä, samoin omaa maalinedustaa puolustettaessa. Helpolla sai kerho hakata riparit sisään.

Norja oli maalissa hyvä, samoin Södeltä ihan ok paluu kokoonpanoon. Varakkaan laittaisin seuraavaksi katsomon puolelle, huonoja syöttöjä ja lepsua pelaamista tänään. Melartille palautus maan pinnalle - basics in place. Nyt yrittää jo liikaa bobbyorria ja heittää ihmeellisiä, puolivillaisia lättysyöttöjä omille, joista sitten aukeni kerholle mahdollisuus hyökätä. Jokela oli hyvä, vaikka sen yhden turhan jäähyn ottikin. Samoin mielestäni Kurvinen ja Klubertanz olivat ok. Hyökkäyksessä ykkönen kokonaisuutena vaisu muutamaa väläytystä lukuunottamatta, kakkonen vaikutti aseettomalta. Kaipaa sitä kovaa maalintekijää laittamaan paikoista sisään. Nykopp pelasi hyvän matsin, samoin Liivik. Sailiolta tyhmä jäähy, joka maksoi maalin. Loukkaantuneiden tullessa kehiin, miettisin tarkoin Sailion peliaikaa nykysapluunalla.

Silti, enemmän tässä on spirittiä ja menoa kuin Sopan aikaan. Hyökkäyksiinlähdöissä on ideaa ja paremmin nähtävissä onnistunutta toistoa. Pelillisesti en ihmeitä odota, mutta tällä viikolla olisi pisteittä kerättävä, jotta pysytään kuuden tahdissa. Maajoukkuetauolla sitten sapluunaa kuntoon kunnon treeneillä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
AN: Ymmärrän pointin. Hyvä, että näit kuitenkin 3. erässä samoin: HIFK oli parempi jengi ja teki selvästi enemmän paikkoja. Owen tuossa luettelikin ne lähes kaikki. Yksi minimivaatimus jääkiekkopelissä on se, että maalipaikkoja pitää luoda vastustajaa enemmän. Tästä mouhotaan Pohjois-Amerikassa ihan vaahtosammutinliigoista alkaen. On aika outoa, että Euroopassa (ainakin Suomessa) arvostetaan kiekon hallussapitoa (Meidän V.P.) yli kaiken. Olen enemmän pohjoisamerikkalaisen jääkiekon ystävä muutenkin ja mun mielestäni kiekonpitoa tärkeämpää on sen toimittaminen vastustajan maaliin. Oman maalin takaa harvemmin tehdään byyrejä. Eniveis, HIFK pelaa hyvin pohjoisamerikkalaisella tyylillä nyt Summasen aikaan ja pelaaminen on eräänlainen (parempi) sovellus Sheddenin lätkästä: nopeasti ylöspäin, kiekkoa maalille ja lauotaan. Sheddenin HIFK ei osannut palauttaa ja tehdä tilaa, Summasella on tyyli päivitetty vuoteen 2013.

Mun spekseissäni kaikki lähtee siitä, että luodaan vastustajaa enemmän maalipaikkoja. Yleensä tämä tuo voiton jo lähelle, mutta onhan pelissä muitakin muuttujia, kuten maalivahdit ja tuomarit. Norja oli ihan ok, mutta Järvinen otti jokusen kuumemman seivin. Tuomarit puolestaan päästivät paitsion läpi HPK:n toka maalissa. Mutta ei mitään rutinaa Norjalle, hän noudatti "päästä korkeintaan 2" -linjausta ja kenttäpelaajien olisi pitänyt pystyä tekemään kolme. Eikä rutinaa tuomareillekaan, pitkässä juoksussa nämä virheet menevät tasan ja HIFK on saanut yhden voiton potkulla ja yhden sillä, että vastustajan (Pelicans) maali hylättiin perusteetta. Nyt oli meidän vuoro olla ottavana osapuolena. Kaikkiaan en jäänyt lohduttomaan tilaan, koska a) HIFK teki enemmän paikkoja ja b) HIFK taisteli loppuun asti. Tällaisista palasista ne voitot rakentuvat ja nyt ei enää olla Remua siteeratakseni kori kädessä metsässä ja marjoja ei missään. Nyt on kyllä kori kuitenkin jo puolillaan marjoja ja jonkunlainen käsitys siitä, mistä ne loput löytyvät. Se on eri asia, riittääkö aika enää isoihin asioihin, mutta ainakin tämä Summasen HIFK tekee töitä jokaisessa ottelussa. Velttoperseilyä ei katsella hyvällä. Jostain syystä HPK on HIFK-valmentajasta riippumatta muutenkin paha jengi. Kaikkihan muistavat kevään 2010 ja KJ:n HIFK:n playoffsarjan HPK:ta vastaan.
 

amorphous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mighty Hawks of Monte Carlo. HIFK.
Mun spekseissäni kaikki lähtee siitä, että luodaan vastustajaa enemmän maalipaikkoja. Yleensä tämä tuo voiton jo lähelle, mutta onhan pelissä muitakin muuttujia, kuten maalivahdit ja tuomarit. Norja oli ihan ok, mutta Järvinen otti jokusen kuumemman seivin.

Tosin laatupaikat menivät tänään Kerholle.

IFK:lla oli pari kunnon tonttia kolmannessa erässä (Liivik erityisesti), mutta kulmissa pyörimiseksi meni muilta osin. Järvistä ei päästy tuota Liivikin paikkaa lukuun ottamatta edes testaamaan kunnolla. Vedot pienistä kulmista ja/tai ilman maskia.

Kerholla vastaavasti mm. Viitaluoman läpiajo sekä muutama IFK:n pakkien harhasyötöistä syntynyt ns. parhaan sektorin paikka ekassa erässä.

Erityisesti olen pettynyt siihen, ettei maalille menty kunnolla ja tehty sitä kautta Järvisen ja pakkien pelaamista vaikeammaksi.

Kyllä tuo kokonaisuutena enemmän jääkiekolta jo näyttää, ja uskon, että peli tuosta vielä kehittyy. Sitä en osaa sanoa, minä vuonna tuota kehitystä nähdään.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Onneksi kukaan ei tarttunut minun kossupullo-vedonlyöntiin, koska olisin flindan köyhempi nyt.

-Maalipaikat varsinkin kolmannessa erässä meille, mutta kun puuttuu se jätkä, joka latoo kiekot noista paikoista sisään eikä paukuta pleksejä joka helvetin kerta.

-Ekan ja vikan erän näin ja mielestäni IFK:n peli oli ihan hyvää, mutta Hämeenlinnassa ei voiteta millään keinolla näköjään.

-Rebound-maalit: Voi vittujen kevät sentään. Mistä saataisiin IFK-takalinjoille sellainen meidän oma Pronger, joka katsoo ettei varmasti ainakaan tajuissaan lyödä kiekkoa sisään.

-Omasta mielestäni peli menee koko ajan eteenpäin, nyt laskin ekassa erässä jo kahdeksan syöttöä omille peräkkäin. Se on tällä kaudella jotain se.

-Melartille voisi joku kertoa, että keskity siihen omaan peruspelaamiseen, älä yritä liikaa. Lopputulos näyttää enemmän Lasse Korhoselta kuin B.Rafalskilta.

-Säiliö koohottaa matsista toiseen ja koohotti itselleen pari kakkosta, joista toinen käytännössä päättyi maaliin.

-Laukaukset tänään fifty-fifty kirjaimellisesti.
 

scholl

Jäsen
Tosin laatupaikat menivät tänään Kerholle.

Kerho on muuten todella tyhmä sana, kun se liitetään ammattilaisurheiluun. Joo, mutta anyway, Kettu ja Hakki olivat sitä mieltä, että ottelussa tapahtui 2 metrin paitsio, oliko niin?

Mulla oli muuten ip tapaaminen ja illan olen lähinnä toipunut flunssasta, mutta nyt kun panadol comp näytti vaikuttaneen niin tulen tänne kysymään: tiedotettiinko tänään uudesta pelaajasta vai menikö se tässä balotellihäsässä vain ohi
 

TumE#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
Ei mua tappio vituttanut tuolloin, vaan se pelaaminen, mitä joukkue oli esittänyt kaksi erää. Kolmannessa erässä HIFK löysi jostain buustia tekemiseen ja HPK oli jopa helisemässä. HIFK sai leijonan osan maalipaikoistaan vasta viimeisessä erässä, miksi? Joukkue käytännössä nukkui pari erää. Ei ole mielestäni varaa tuollaiseen näissä kuuden pisteen otteluissa, to ja la pitää tulla voitot tai muuten menee persiilleen.

Eikös se selostaja jotain tarinoinut, että Summanen oli herätellyt toisella erätauolla joukkuetta melko kuuluvalla äänellä? Kyllä tuon toisen erän koomailun jälkeen oli syytäkin Raivon astua esiin. Kolmannessa taas tultiin hyvin ja paikkojakin oli (jopa Kurvisella!!), mutta viimeistely jäi puuttumaan.

E: schollille vielä, että HPK:n toinen maali syntyi, kun jäi paitsio viheltämättä. Ei nyt ihan kahen metrin paitsio, mutta kuitenkin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
-Säiliö koohottaa matsista toiseen ja koohotti itselleen pari kakkosta, joista toinen käytännössä päättyi maaliin.

Jep, Ihmiskyrvältä aivan vitun typerä jäähy. Ennen muinoin, kun Hirso otti vastaavia, Jatkiksen ketjut täyttyivät samantien. Ei ole Jatkoaika entisellään : )
 

scholl

Jäsen
E: schollille vielä, että HPK:n toinen maali syntyi, kun jäi paitsio viheltämättä. Ei nyt ihan kahen metrin paitsio, mutta kuitenkin.

linjatuomarit kuulemma hämeenlinnalaisia. Mietin noita päätuomareita, että ovatkohan jotenkin lahjottuja vai pelkästään stadilaisvastaajia? Eivät kuulemma voineet ihan vilpittömin mielin jättää kaksissa miehin noin räikeää tapausta viheltämättä.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Paitsio-maali? Ehkä? Ketä oikeasti kiinnostaa?
Jätetään turhan itkeminen böndeille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös