HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 865 010
  • 3 270

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Ok. Luulin, että samat kotipelipäivät ovat olleet harvinaisuuksia, mutta eipä tuosta sitten muodostu mitään ongelmaa.

Ne olivatkin joskus, mutta joku vuosi sitten Hjallis sai jyrättyä homman hevosineen ja monsteriautoineen Kummolan avustuksella niin ettei se enää ole ollut mahdollista muutamaan vuoteen. Muistanpa jonkun kauden kun oli HIFK:lla, Jokereilla ja Bluesilla kaikilla kotipelit samaan aikaan.
 

Puscutractori

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Harri Olli, rahaton ManC, NP#32, DEFC #62
En tiedä olenko ainoa, mutta pidän Jokereiden KHL-viritystä positiivisena IFK:n kannalta. Tällaisten uutisten tullessa alkuinnostus on tietenkin valtava ja tilanne herättää huolia muiden seurojen kannattajissa. Jotkut näkevät jo nyt Jokerit ensi kaudella ylivoimaisena SM-Liigassa jne. Ei homma kuitenkaan ihan niin yksinkertainen ole. Viimeksi Hartwall Arenan avajaiskaudella Jokerit kokosi paras ja kallein ikinä Suomessa -miehistön ja seurauksena oli paha mahalasku. Ei ensi kauden menestystäkään takaa se, että takana on nyt upporikkaita venäläisiä. Rahamiesten tuomat mahdollisuudet tietysti helpottavat menestymistä, mutteivät ne sitä takaa alkuunkaan.

Tällä hetkellä monet ilmeisesti myös ajattelevat, että tapahtuneen perusteella IFK olisi pysyvästi vajoamassa joksikin Helsingin kakkosjoukkueeksi. Höpöhöpö, sanon minä. Ensinnäkin IFK:n uusi johto on jo saanut aikaiseksi Suomen mittakaavassa ainutlaatuisen hallihankkeen (ei yleisökapasiteetiltaan mutta sijainniltaan ja kokonaiskonseptiltaan). Kyse on aivan samanlaisesta innovatiivisuudesta, jollaisessa esim. Hjallis on oman Hartwall Arena -projektinsa ja tämän KHL-jutun mukana kunnostautunut. Luuleeko joku tosiaan, että IFK:ssa vedetään nyt peitto korviin ja itketään porukalla uneen? Ei, suunta on varmasti eteenpäin. Jo aikaisemmin IFK:n taholta on todettu, että suunta on kohti yhä kansainvälistyvää kiekkoa ja sen mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Se voi - tosin epätodennäköisesti - olla uusi eurooppalainen liiga tai todennäköisemmin KHL.

Jos ja kun Garden valmistuu, IFK on parin vuoden aikana saanut seurata, kuinka Jokerien KHL-projekti etenee. Siitä on hyvä ottaa mallia ja oppia ja tehdä sen pohjalta suunnitelmia ja johtopäätöksiä omalla tavallaan. Jos IFK onnistuu Garden-hankkeessaan, siirtyminen myös urheilupuolella isompiin kuvioihin ei ole vain mahdollista vaan myös erittäin todennäköistä. Tapahtuuko se venäläisrahalla tai jollain muulla, sitä on vaikea sanoa. Ennen kuin Garden on pystyssä, paljon on varmasti tapahtunut KHL:ssäkin. Joka tapauksessa IFK:n tulevaisuus on siellä, missä Suomen isoimpien jääkiekkojoukkueiden tulevaisuus on.

Toivotan onnea Jokereille tulevaisuuteen. Heidän päätöksensä oli rohkea, ja menestyminen tulevaisuudessa vaatii rohkeita päätöksiä. Luotan täysin siihen, että IFK:ssa kyetään samaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Onnittelut Hifk:lle siitä, että hyvin suuri osa pääkaupunkiseudun liigaa sponssaavista yrityksistä on nyt takataskussa.

Naapurissa alkaa sen sijaan sellainen show, että voi olla ettei Jokereita tällaisenaan ole edes olemassa 10 vuoden päästä. Saa nähdä.

Osanottoni kuitenkin paikallisotteluiden tippumisesta pois.. enemmän vain tunnelmaa Hifk-Ässät vääntöihin, eikös niin?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Yhden seuran siirtymisellä tuskin lienee suurta vaikutusta HIFK:n katsojamääriin - pari täyteen myytyä paikallispeliä jää pois, mutta kuten tuonne Ilmalan ketjuun kirjoitin, uskon että vapautuva sarjapaikka luovutetaan Kiekko-Vantaalle tai jollekin toiselle KHL-seuran farmitoimintaa harjoittavalle seuralle.

Hallisuunnitelmien osalta asiat varmaan mutkistuivat. Pasilan hallin ostaneilla on hyvin joustava mahdollisuus hallin käytön hinnoittelussa ja pyrkivät luomaan ketjutettuja tapahtumia akselilla Helsinki-Pietari-Moskova. Saattaa olla, että hallihankkeessa otetaan pienoinen aikalisä.

Tämä voi olla myös iso mahdollisuus HIFK:lle profiloitua ja löytää ja saavuttaa uutta fanikuntaa. Uusia sponsoreita kotimaisista, Suomessa toimivista yhtiöistä ja uutta fanikuntaa suomalaista jääkiekkoa ja sen hienoa juniorityötä arvostavista urheiluihmisistä.
 

sovhoosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aurinkokuningas on oikeassa

Tami osui naulan kantaan. Tämä on IFKlle hyvä asia.
Tämänhetkinen venäläisliiga ei toimi markkinatalouden varassa, vaan rikkaiden omistajien pelikenttänä, joka on äärimmäisen suhdanneherkkä. Ainoana "länsijoukkueena" mukana oleminen onnistuu toki ensimmäisellä kaudella uutuudenviehätyksen voimalla, mutta sen jälkeen homma menee sekaisin. Venäläisvastustajat ei vaan jaksa kiinnostaa. Tämä on mielestäni päivänselvä asia.
IFK hyötyy tästä niin, että sm-liigan ainoa helsinkiläisjoukkue on selvästi erityisasemassa, sponsorienkin osalta. Lisäksi tämä antaa vauhtia pohdinnalle järjestää ylikansallinen, ennen kaikkea länsimainen liiga, joka pohjautuu sm-liigan ja elitserienin varaan. Tämä kiinnostaisi yleisöä aivan toisella tavalla kuin kyrillisillä kirjaimilla varustetut pelaajanimet entisissä Varsovan-liiton maissa. Vahva sm-liiga, höystettynä ristiinpelaamisella elitserienin kanssa on mielestäni ainoa kiinnostava tapa laajentaa hiekkalaatikkoa. Jatkossa jokin yksittäinen norjalainen tai saksalainen jne. joukkue voisi tulla mukaan.
Pikkasen säälittää narrifanit juuri nyt. Ei se KHL-höntsäily oikeasti näytä kiinnostavalta.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
iFK:lla on kai mahdollisuus saada osansa Jokereiden junnutuotannosta sillä KHL-joukkueeseen nouseminen suoraan junnuista taitaa olla erittäin epätodennäköistä. Samalla liigan taso heikkenee joten lahjakkailla junnuilla on matalampi kynnys nousta liigaan. Ja kuten mainittu, osa sponsoreista haluaa pysyä kotimaisilla markkinoilla niin IFK:lla on mahdollisuus rakentaa rosterinsa vähemmällä rahalla mutta pitää tulot vastaavalla tasolla. Ei huono yhtälö...
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en vielä kykene positiiviseen ajatteluun, mutta onneksi muut kykenevät. Toivon kovasti, että HIFK:ssa tehdään hartiavoimin töitä tuohon suuntaan, mitä hemmo1973 kirjoittaa. Hjalliksen rohkeutta ja riskinottokykyä on kuitenkin pakko ihailla, tulee sitten mitä tulee.

Tiedän kokemuksesta, että oma muutosvastarintani häviää kyllä, koska tosiseikkoihin on vain sopeuduttava :) Musta pisteeni on tällä hetkellä siinä, kuinka syvällä Hjallis/Kale-kytkennöissä koko SM-liiga on. Nyt vain tuntuu, että liigaa on pidetty kiinni ja auki, kaikenlaista ostettu ja myyty ihan herrasmiesten mieltymysten mukaan. Kaiffareita harmittaa, kun Areenan aitioista on tehty huono diili, joten jotain piti tehdä - noin karrikoiden :)

PS. Kiekko-Vantaa liigaan siis ohi muiden Mestisjengien, itsestäänselvyytenä?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minusta on tärkeää, että IFK pysyy aina ns. itsenäisenä ja toiminta elättää itse itsensä. En halua, että IFK myy ikinä sieluaan tai että jäädään tyhjän päälle, kun namusedän kiinnostus lopahtaa ja ns. luonnottomat rahavirrat kuihtuvat.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Lisäksi tämä antaa vauhtia pohdinnalle järjestää ylikansallinen, ennen kaikkea länsimainen liiga, joka pohjautuu sm-liigan ja elitserienin varaan...

Niin, siis faktahan on, että Jokerit on nk. "totally fucked", MIKÄLI tämä Kalen mukaan jo vuonna 2014 käyntiin pyörähtävä Euro-liiga saadaan jollain tavalla uskottavasti toimimaan.

Ajatusharjoitus: Hifk ja iso nippu muita suomalaisseuroja pelaamassa omaa liigaansa + länsimaista lätkän CHL:ää. Kamppaillaan SUOMEN mestaruudesta...CHL:SSÄ taas mukana seuroja mm. Ruotsista, Sveitsistä jne.

Samaan aikaan Jokerit pyörii vanja-liigassa, yhdellä sarjan pienimmistä budjeteista. Omistaja- sekä valmentajaruletti pyörivät, lisäksi KHL:n toiminta sekoittuu Venäjän sisä- ja ulkopoliittisiin kuvioihin ja kaiken kaikkiaan valtava sirkus käynnissä...

Hmm, lisätään vielä, että ainakin omaan makuun joku Lingköping, AIK tai Djurgården pitkine perinteineen ovat helvetisti mielenkiintoisempia seuroja, kuin Novgorod, Amur ja Torpedo.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Osanottoni kuitenkin paikallisotteluiden tippumisesta pois.. enemmän vain tunnelmaa Hifk-Ässät vääntöihin, eikös niin?

Itsellä kävi myös ensimmäisenä mielessä, että tästä saadaan hyvä rivalry Ässien kanssa ja toivottavasti niin tapahtuu. Omasta mielestä paikallisotteluista on hävinnyt tietty värinä, Ässien kanssa se voidaan saada takaisin. Identiteetit niin lähellä toisiaan.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Lisäksi tämä antaa vauhtia pohdinnalle järjestää ylikansallinen, ennen kaikkea länsimainen liiga, joka pohjautuu sm-liigan ja elitserienin varaan.

Niin, siis faktahan on, että Jokerit on nk. "totally fucked", MIKÄLI tämä Kalen mukaan jo vuonna 2014 käyntiin pyörähtävä Euro-liiga saadaan jollain tavalla uskottavasti toimimaan.

Ajatusharjoitus: Hifk ja iso nippu muita suomalaisseuroja pelaamassa omaa liigaansa + länsimaista lätkän CHL:ää. Kamppaillaan SUOMEN mestaruudesta...CHL:SSÄ taas mukana seuroja mm. Ruotsista, Sveitsistä jne.

Mutta tärkein kysymys on, saadaanko? Ymmärtääkseni Hjalliskin olisi ensisijaisesti halunnut Jokerit mukaan tällaiseen Länsi-Euroopan yhteiseen huippuliigaan, mutta hanke ei ole edennyt käytännössä yhtään 15 vuoden aikana. Vaikea uskoa, että edistyisi nytkään, kun talousnäkymät ovat mitkä ovat. Huomattavasti todennäköisempänä pidän, että KHL jatkaa laajentumista länteen ja kymmenen vuoden kuluttua sarjassa on joukkueita myös Saksasta, Ruotsista ja kenties myös Norjasta (Stavanger Oilers).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mutta tärkein kysymys on, saadaanko?..

Tästä olen kanssasi tismalleen samaa mieltä.

KHL:n tulevaisuudesta olen kanssasi eri mieltä. KHL:n rahoitus on käytännössä kokonaan riippuvainen öljy- ja kaasuteollisuudesta, joka on yksi koko maailman suhdanneherkimmistä teollisuudenaloista. Tiukkojen aikojen koittaessa - ja varmasti sellaisiakin tulee - hanat menevät ihan varmasti kiinni, tästä löisin vaikka kossupullon vetoa.

Toki KHL voi yrittää pelastaa vielä paljon ja alkaan opettelemaan sitä, miten seurojen talous laitetaan kuntoon, eikä kaikkea kuitata oligarkin takataskusta. Ilmeisesti jossakin oli jo juttuakin, että Jokereilta tätä voitaisiin opetella..

Ihan huumorilla mietin, että tämä tietysti on varsin paradoksaalista, mikäli Jokerien 30 milj. tappiot vuoden 1999 jälkeen pitävät edes suunnilleen paikkansa. :)
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Niin, siis faktahan on, että Jokerit on nk. "totally fucked", MIKÄLI tämä Kalen mukaan jo vuonna 2014 käyntiin pyörähtävä Euro-liiga saadaan jollain tavalla uskottavasti toimimaan.

Ajatusharjoitus: Hifk ja iso nippu muita suomalaisseuroja pelaamassa omaa liigaansa + länsimaista lätkän CHL:ää. Kamppaillaan SUOMEN mestaruudesta...CHL:SSÄ taas mukana seuroja mm. Ruotsista, Sveitsistä jne.

Samaan aikaan Jokerit pyörii vanja-liigassa, yhdellä sarjan pienimmistä budjeteista. Omistaja- sekä valmentajaruletti pyörivät, lisäksi KHL:n toiminta sekoittuu Venäjän sisä- ja ulkopoliittisiin kuvioihin ja kaiken kaikkiaan valtava sirkus käynnissä...

Hmm, lisätään vielä, että ainakin omaan makuun joku Lingköping, AIK tai Djurgården pitkine perinteineen ovat helvetisti mielenkiintoisempia seuroja, kuin Novgorod, Amur ja Torpedo.

Niin, ihan kiva tämä sinun ajatusleikki, paitsi että Jokerit pelaisi todennäköisesti ihan sitä samaa CHL:ää tosin vaan paremmalla menestyksellä kuin sm-liiga seurat. Kummolahan juuri tänään kertoi, että KHL:stä tulee uuteen Euro-liigaan 8 jengiä. 4 Venäläistä ja 4 muuta, eli hyvin todennäköisesti Jokerit.

Siellä sitä sitten taas pyöriteltäisiin Hifkiä vanhaan malliin joskin 3-4 kertaa isommalla pelaajabudjetilla.

Kannattaisiko tutustua näihin asioihin edes hieman ennen kuin alkaa vittuilemaan...?
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Tälle peukaloa ylös...

......Hmm, lisätään vielä, että ainakin omaan makuun joku Lingköping, AIK tai Djurgården pitkine perinteineen ovat helvetisti mielenkiintoisempia seuroja, kuin Novgorod, Amur ja Torpedo.

.....eikä ylipäätään kiinnosta venäläinen romanssi: alla Pugatsova ja yllä venäläinen kuu. Kun hevonpaska-areena on muuttunut sipuli ja mahorkka-areenaksi; vot se on soromnoo.

Ässät, Kärpät, Ilves, TPS, KalPa. Kaikki ovat kiinnostaneet viime vuosina huomattavasti suippoleukoja enemmän.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Niin, ihan kiva tämä sinun ajatusleikki, paitsi että Jokerit pelaisi todennäköisesti ihan sitä samaa CHL:ää tosin vaan paremmalla menestyksellä kuin sm-liiga seurat. Kummolahan juuri tänään kertoi, että KHL:stä tulee uuteen Euro-liigaan 8 jengiä. 4 Venäläistä ja 4 muuta, eli hyvin todennäköisesti Jokerit.

Siellä sitä sitten taas pyöriteltäisiin Hifkiä vanhaan malliin joskin 3-4 kertaa isommalla pelaajabudjetilla.

Niin, oma CHL-kirjoitukseni oli ehkä näiden faktojen valossa ontuva, mutta puhe oli kuitenkin yleisesti ottaen länsimaisesta sarjasta ja sen toteutumismahdollisuuksista..

Jokerien kolminkertaisella budjetilla on muuten jo huippusuoritus, jos pääsevät mukaan edes KHL-poffeihin. Heikolta näyttää.

No, turha tästä on riidellä, itse jatkan mielelläni kansallisen liigan seuraamista ja jos kansainvälistymistä tulee, niin mieluummin länteen. Idästä ei tule kuin hallitsemattomia metsäpaloja.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mutta tärkein kysymys on, saadaanko? Ymmärtääkseni Hjalliskin olisi ensisijaisesti halunnut Jokerit mukaan tällaiseen Länsi-Euroopan yhteiseen huippuliigaan, mutta hanke ei ole edennyt käytännössä yhtään 15 vuoden aikana. Vaikea uskoa, että edistyisi nytkään, kun talousnäkymät ovat mitkä ovat. Huomattavasti todennäköisempänä pidän, että KHL jatkaa laajentumista länteen ja kymmenen vuoden kuluttua sarjassa on joukkueita myös Saksasta, Ruotsista ja kenties myös Norjasta (Stavanger Oilers).

No, kaikki vaikuttaa kaikkeen, ja KHL:n agressiivinen laajeneminen Eurooppaan voi panna tähänkin asiaan vähän vauhtia. Perinteisten kiekkomaiden seurat tuskin jäävät toimettomana katselemaan, kuinka KHL ryövää parhaat markkinat nenän edestä. No, toki KHL:lla on tällä hetkellä etumatka puolellaan, mutta kuten monessa yhteydessä todettu, KHL:n taloudellinen mahti on kaikkea muuta kuin terveellä pohjalla. Yllätyksiä voi siis tapahtua suuntaan jos toiseenkin.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihmiset taitavat nyt sekoittaa IIHF-vetoisen CHL:n ja euroseurojen oman virityksen, ET:n. Mahdollisessa CHL:ssä tuskin IFK:ta kovin usein nähdään, ainakaan jos aiemman yrityksen tapaan siihen pääsee liigasta mukaan runkosarjan voittaja ja liigamestari.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Perinteisten kiekkomaiden seurat tuskin jäävät toimettomana katselemaan, kuinka KHL ryövää parhaat markkinat nenän edestä...

Erittäin hyvä pointti. Uskon kyllä, että varsinkin Ruotsissa isojen seurojen pomot miettivät nyt mitä tehdä. Ja kaikki eivät kuitenkaan voi/halua siirtyä KHL:ään.

KHL on kuitenkin vain nousukas ja vanha aristokratia tunnistaa uusrikkaan kaukaa, joskus jo hajun perusteella.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Laitetaan nyt tännekin, koska keskustelu tätä edes jonkin verran sivuaa

Lainattu Jokeripuolen ketjusta:
Jepp, minäkin uskon että esim Färjestad kohta hyppää Hjalliksen junan kyytiin, nyt kun Hjallis on avannut The Door To The East. Näinhän se yleensä menee, joku pitää vaan olla se ensimmäinen pioneeri.

Älkää nyt hyvät ihmiset tehkö mitään "ylipäätelmiä" tästä keissistä.

Hjalliksen nyt oikeastaan oli ihan pakko tehdä tämä ratkaisu, mitä taasen ei -ainakaan vielä- ole Ruotsalaisseurojen kohdalla ollut. Ihan varmasti olisi sieltä jo seura mukaan kelpuutettu, jos olisi hinkua venäjän markkinoille ollut mennä pelaamaan, ja taloudellisetkin resurssit olisivat olleet jo valmiiksi lähempänä toteutua, kuin mitä täällä.

Sama koskee IFK:takin, jolla ei juuri tällä hetkellä ole intresseissä tehdä tällaista liikettä. Syyksikin riittänee jo se, että halliasiat eivät ole kunnossa, mutta myöskin se, että tuote toimii vielä tällä hetkellä näilläkin markkinoilla, jonka voinee tarkistaa viimevuosien tilinpäätöksistä. Samaa ei voine ihan helposti sanoa Hjalliksen bisneksistä. :-D

Näillä seuroilla kun -kuten jo edellä viittasinkin- on ollut kuitenkin liiketoiminta kunnossa viimeisinä vuosina, mitä taasen ei Jokereiden kohdalla ole ollut oikeastaan koskaan jaffalaan lähdön jälkeen.

Jokainen - ja ei tarvitse olla edes talousnero sen ymmärtääkseen- tajuaa ettei Hjalliksella ollut resursseja jatkaa samalla linjalla tai Narrien tarina olisi tullut tiensä päähän.
Tämä KHL- pelleilyhän olisi ollut mahdollista jo Bluesin kohdalla aikoinaan, ja Salonojahan olisi voinut ihan vaikka omilla rahoillaankin pyörittää joukkuetta KHL:ssä kohtuu kovalla budjetilla. Onneksi kaveri kuitenkin lopulta oli sekä bisnesmies ja espoolainen, ja siten tämä diili jäi toteutumatta.

Toki osinhan juurikin Kabinettipelinkään vuoksi tämä ei kuitenkaan koskaan toteutunut, joten Hjallis sai siten nyt paikkansa pelastaa taloutensa, ja käytti sen.
Siitä hänelle onnittelut, sillä tällä turvattiin, jos ei muuta, niin ainakin Hjalliksen tulevaisuus. Se pelastiko se oikeasti "Jokerit" jää nähtäväksi. :-D

Sen suurempaa draamaa tai mitään jumaluutta ei ole kuitenkaan syytä alkaa rakentamaan tämän tapahtuman ympärille.


Hjallis on edelleen hieno visionääri, mutta pyörittää tästä huolimatta aina pääasiassa tappiollisia bisneksiä, joten ei siinäkään mielessä ole se henkilö jota isot kansainväliset yritykset houkuttelisivat johtoonsa tai jota Headhunterit jahtaisivat kuula punaisena. Mutta korostan -ennen itkun alkamista- että tämä asia ei kuitenkaan ota mitään pois niiltä saavutuksilta, joita kyseinen herra on kiistatta aikaan saanut. Niistä hänelle kaikki kunnia. Mutta edelleenkään en nyt tämän keissin myötä mihinkään jumaluuteen häntä korottaisi kuitenkaan.
Ei tässä nyt kuitenkaan tehty mitään sellaista mitä ei jo aiemmin olisi mietitty ja oltu tekemässä, ja siten ei siis mitään erityisen originelliä. Se oli vaan pakko tehdä, jotta saa fyffet pois kannattamattomasta toiminnasta vielä kun ehtii. :-D

Itseasiassa aikas monessa muussa seurassa -mutta juuri nyt varsinkin IFK:ssa- ollaan jopa osaavampia näissä asioissa. Tarkoitan siis yritysjohtamista sekä vaikkapa markkinointia.

Meillä ei siis ole mitään syytä kateellisuuteen, mutta ei siis myöskään sen kummempaan yltiöpäiseen ihasteluun tämän asian ympärillä, sillä tällainen ratkaisu ei ollut IFK:lle tällä hetkellä tarpellinen. Se että onko se sitä jatkossa, nyt kun Narrit poistuvat liigasta- jää sitten aikanaan nähtäväksi.
Tilanne varmaankin ratkaistaan sitten sen mukaisesti IFK:ssakin.

Kuitenkin ihan Ensin - ja aivan täysin välittämättä Hjalliksen turhista ja aivan naurettavistakin kommmenteista- kannataa IFK:n ajaa tuo halliasiansa kuntoon - jos vaan mahdollista, ja tutkia sitä mihin suuntaan mahdollinen Eurooppalainen liiga lähtee kehittymään (tai edes pohjoismainen), joka kuitenkin tuo markkinoinnillisesti miltei yhtäläiset resurssit kehittää toimintaa ja kasvattaa budjettia kuin mitä KHL:kin.

Garden -itseasiassa juurikin tämän Hjalliksen "tempauksen" jälkeen- on vain ja ainoastaan entistäkin järkevämpi ja mielenkiintoisempi investointi, sillä se luo uudet puitteet kehittää kiekkoilua entistäkin isommaksi Suomessa. Mikäpä olisi hienompi kauden päätös tulevaisuudessa, kuin se missä EHL- IFK ja KHL-Narrit kohtaisivat pelaamassa epävirallisesta "SM-mestaruudesta" Gardenissa ja venäläishallissa! :-D

Itse olen usein tätä skenaariota IFK:n kohdalla miettinyt, ja ollut hetkittäin jopa sitä mieltä, että lähteä pitäisi, mutta pohjimmaltaan en kuitenkaan IFK:ta haluaisi KHL:ssä nähdä. Se ei vaan olisi kiinnostavaa (vain oma mielipide), ja ihan huolimatta mahdollisista huippupelaajistakin.

Venäläinen raha ja toimintamalli nyt vaan ovat aina vähän räjähdysherkkää ja hyvinkin arveluttavaa, ja siksi en oikeastaan mistään hinnasta haluaisi nähdä IFK:sta prosenttiakaan venäläisomistuksessa. Enkä varsinkaan haluaisi ketään Putinilaisia lähellekään tätä seuraa. Ei siis millään pahalla, mutta ei vaan sovi arvoihin. Enkä siis halua tällä ketään tuomita tai syyttää mistään.

Toivotan kuitenkin Narreille onnea matkaan ja nautinnollisia hetkiä uudessa tulevaisuudessanne. Venäläisinä! ;-)

Toivon kuitenkin IFK:n myös tulevaisuudessakin - jos vaan mahdollista- valitsevan toisen vaihtoehdon kuin KHL:n.

Jos kuitenkin -kaikesta huolimatta- KHL on ainoa vaihtoehto jatkossakin -johtuen lähinnä siitä saamattomuudesta, että joukkueet suostuvat edelleen roikkumaan näiden jääkiekkoliitojen (niin kansainvälisen, kuin myös kotimaisten) ikeessä ja sarjoissa, niin vaihtoehdot jäänevät vähiin, ja näin IFK:nkin pitäisi jatkossa sinne liittymistä harkita vakavasti jos se on silloin mahdollista. Sillä SM-liiga ei tule nykymuodossaan olemaan enää kovinkaan kiinnostavaa seurattavaa. Se tullee olemaan jonkinlainen maakunta-sarja jatkossa, jos ei ihan ihmeitä tapahdu.

Jos kuitenkin tahtoa ja innostusta asioiden ja sarjojen (ilman liittoja) kehittämiseksi suurseuratasolla eurooppalaisesti tai pohjoismaalaisesti löytyy, niin tulevaisuudessa on mahdollista kehittää se ns EHL, jossa ei venäläinen raha jyllää, ja jonka taloudelliset resurssit lienevät aivan mahdollista rakentaa tästäkin huolimatta (ei venäläistä rahaa) sellaiselle tasolle, jolle Narrienkin tulevat budjetit (ilman venäläisten omistusta) tullevat jäämään.

Tässä tapauksessa voitaneen silloin ihan kohtuullisesti odottaa merkittävästikin (no, ainakin itseäni) kiinnostavempaa sarjaa, sekä ehdottomasti merkittävästikin mukavempia sekä lyhyempiä ottelumatkoja.

Tämä ei vaatisi ihmeitä kuitenkaan, ja saamalla mukaan esim. Italian, Sveitsin, Tanskan, Ranskan, Norjan, Iso-Britannian, Ruotsin, Suomen, Itävallan, Saksan ja vaikkapa Tsekin sekä Slovakian joukkueita, saataisiin kasaan jo sellainen täysin kilpailukykyinen n. 24 joukkueen sarja ja siellä kolmella 8 joukkueen lohkolla noin 60 ottelun kausi, joka olisi ihan hyvä suoritus.
Tännekin olisi helppoa löytää sponssia yli maanrajojen, sillä näkyvyys olisi niin suurta kansainvälisesti, ettei sitä edes KHL voisi tarjota.
Ja uskoisin sponsorirahojen silloin tulevan jopa sellaisista yrityksistä, joilla on intressit muuallakin kuin venäjällä, joka ei kuitenkaan ole ihan globaalisti se kaikkein kiinnostavin markkina-alue maailmassa. Vaikka se toki alkaa sitä suomalaisille yrityksille olemaankin.

Sen verran kuitenkin lopuksi, että on aivan turhaa olla sillätavalla tekopyhä kannattaja, että voisi sanoa nauttivansa ajatuksesta kannattavansa venäläisomisteista Jokereita, joka pelaa KHL:ssä ja on täydellisen vieraantunut juuristaan. Ja tämä ihan vaikka ei töölöstä niin pitkä matka venäjälle olekaan. :-D

Kyllä itse ainakin tasan sinä päivänä, kun IFK lakkaa olemasta juuriensa mukainen joukkue -loppuu meikäläisen fanittaminen siihen. Ja tämä siitäkin huolimatta, että minä en ole sitten vähääkään isänmaallinen ihminen ja itseä ei juuri yhtään jaksa kiinnostaa maajoukkueen höntsäilyt. Ja erityisesti eivät nämä KV-liiton höntsäily mömmö-kisat joka kevät. :-D
 
Viimeksi muokattu:

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Perinteisten kiekkomaiden seurat tuskin jäävät toimettomana katselemaan, kuinka KHL ryövää parhaat markkinat nenän edestä.

Vaan tekevät mitä? Ja millä rahalla?

Ilman Venäläisten rahoja ei mitään vakavasti otettavia liigoja saada pystyyn. Sen Hjallis näki ja toimi sen mukaan. Kivahan se varmasti on pelailla jotakin European Trophyä, mutta ei siitä ikinä tule nykyistä kesähöntsäturnausta isompaa ilman rahoitusta ja rahoitusta ei jääkiekkoon läntisestä euroopasta riittävästi tule ikinä löytymään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Vaan tekevät mitä? Ja millä rahalla?

Ilman Venäläisten rahoja ei mitään vakavasti otettavia liigoja saada pystyyn. Sen Hjallis näki ja toimi sen mukaan....

Raha, raha, raha..

Niin, se edellähän tässä on menty ja ans'kattoo, kuinka lopulta käy.

Ainakin tänään kaupungilla oli enemmän tai vähemmän huhuja liikkeellä siitä, että tietyssä mielessä Harkimon omat rahat olivat lopussa ja tämä oli viimeinen mahdollinen korjausliike, jolla ainakin purjehtija itse pelastautui.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Länsieurooppalaisten seurojen toiminta on sentään jollain tasolla pitkäjänteistä. KHL:ssä on se riski, että koko homma romahtaa, jos Venäjällä poliittinen johto vaihtuu tai strategiat laitetaan uusiksi, eikä jääkiekkoliigaa nähdäkään enää tärkeänä poliittisena välineenä.

Oikeasti, jos koko homma perustuu siihen, että ulkopuolelta, yksittäiseltä omistajalta tai sponsorilta, tulee "luonnoton" rahavirta, niin aika kyseenalaisella pohjalla ollaan. Voi hyvinkin käydä niin, että Jokerit tulee idästä häntä jalkojen välissä takaisin ennemmin kuin arvataankaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
..
Oikeasti, jos koko homma perustuu siihen, että ulkopuolelta tulee "luonnoton" rahavirta, niin aika kyseenalaisella pohjalla vedetään. Voi hyvinkin olla, että Jokerit tulee idästä häntä jalkojen välissä takaisin ennemmin kuin arvataankaan.

Niin, tästä olisi mielenkiintoista järjestää äänestys, että kauanko Jokerit tuolla kärvistelee. Itse veikkaan jotain 3-5 vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös