HIFK:n taloudellinen tilanne ja tulevaisuus

  • 868 481
  • 3 279

WolverineVK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK (since 1973) & Red Wings
onko tämä oikea...vai väärä paikka...mutta näin täällä meillä uutisoidaan...

Expressen.se:
"Svenska mästarna Modo är mitt i slutspelsdramat - men har redan gjort klart med ny tränare för nästa säsong. Harri Rindell tar över efter Harald Lückner. - Han är en duktig tränare, säger Modos sportchef Erik Holmberg. "
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Melko vahvaa uskoa menestykseen olisi, jos heinäkuussa budjetoitaisiin playoff-tulot taseeseen.

Päinvastoin aika heikkoa uskoa menestykseen olisi, jos play-off -tuloja EI budjetoitaisi tulevan kauden tuloihin. Eihän niitä lipputuloja nimittäin tule seuralle kuin vain sääleistä ja puolivälieristä (loput menevät liigalle). Jos ei uskota päästävän edes puolivälieriin, niin siinä tapauksessa kenkää kaikille! Toki yksi säälimatsi, jossa oli n. 5500 katsojaa, toi reilun satasen verran "ylimääräistä" fyrkkaa kassaan, ja sitä varmasti toimistolla tervehditään iloiten.

Mutta sitähän siis me emme tiedä, tiesivätkö seurat jo budjettia laatiessaan saavansa pitää osan poffien lipputuloista itsellään. Lemiaux:n viestistä voisi ehkä päätellä, että seurat tiesivät kuin tiesivätkin.
 

#76

Jäsen
Päinvastoin aika heikkoa uskoa menestykseen olisi, jos play-off -tuloja EI budjetoitaisi tulevan kauden tuloihin. Eihän niitä lipputuloja nimittäin tule seuralle kuin vain sääleistä ja puolivälieristä (loput menevät liigalle). Jos ei uskota päästävän edes puolivälieriin, niin siinä tapauksessa kenkää kaikille!
Mielipide-eroja, mutta itse budjetoisin kauden ilman play-off tuloja ja pyörittäisin toimintaa sen perusteella. Näin ei tulisi keväällä kovia ylläritetä, jos ei pelit menekään niin putkeen. Kesken kauden voidaan kuitenkin hommata uusiakin pelaajia, jos kassassa on siihen varaa. Olen antanut itseni ymmärtää, että lockout-kauden tappioista osa johtui juuri siitä, että oli budjetoitu tietty sijoitus sarjassa. Kun siitä jäätiin pahasti, niin turpaan tuli talouspuolellakin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kauden alkuun on aikaa kuukausi, ja jotkut tietäjät osaavat kertoa, että IFK:n kassakirstussa pilkottaa jo nyt pohja. Ainakin Metukka sanoi perustavansa väitteensä "joukkueen sisältä tihkuviin tietoihin tyhjästä kassasta". Herkästi tulee mieleen, että joku pelaaja vain on muutaman tuopin jälkeen avautunut ja kertonut tulleensa siihen tulokseen, että rahojen täytyy olla loppu, kun vahvistuksia ei kuulu. Tokikaan en tiedä, millaisia tietoja Metukan korviin on todella tihkunut.

Mikäli kuitenkin tuohi on loppu, niin ei voi kuin ihmetellä, mihin kaikki rahat ovat oikein menneet. Kun Pena sai tammikuussa kenkää, moni kirjoittaja julisti täällä, että heidän yrityksensä avaa jälleen rahahanat IFK:n suuntaan. Kun katsoo joukkueen tekemiä hankintoja tähän mennessä, niin ei tuo nyt miltään miljoonamiehistöltä näytä. Uusia miehiä on Hirso, Loppi, Kanki, Walsh ja nyt Brennan sekä junnuja. Jalonen ei liene aivan halpa, Rautiosta en tiedä, mutta toisaalta kuntovalmentajamme on kai Vierumäen palkkalistoilla, eikä näin ollen verota IFK:n pussia.

Miten siis voi olla, että joukkueen budjetti muka nyt jo on käytetty, eikä uusiin hankintoihin ole enää varaa? Vai varaudutaanko tässä siihen aina vain pitkittyneeseen Francis-Coolen -oikeudenkäyntiin eikä sen takia haluta pistää rahoja kiinni uusiin pelimiehiin? Vai menikö tämän kauden hankintoihin tarkoitetut rahat Pentin kengittämiseen? Mitä se Valtanen puuhaa siellä Officessa, kun ei se hanki joukkueelle fyrkkaa tähtipelaajiin? Tilasiko se ensi töikseen työhuoneeseensa viisimetrisen mahonkityöpöydän ja tammipaneloinnin vai vetääkö se vain lonkkaa? Kaikille kenkää!

Asiasta toiseen: koska oikein pidetään se kauan odotettu Bob vs. IFK -oikeudenkäynti, jonka jälkeen joukkue on PA myös seuraavat viisi vuotta? Joskus loppusyksystä vai kenties jo lähiaikoina?
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Asiasta toiseen: koska oikein pidetään se kauan odotettu Bob vs. IFK -oikeudenkäynti, jonka jälkeen joukkue on PA myös seuraavat viisi vuotta? Joskus loppusyksystä vai kenties jo lähiaikoina?


Muuta tietoa asiasta ei ole tullut ja tuskin tuleekaan, ennekuin Iltapulut alkavat keräämään pikkujoulukassaansa.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viime kausi tuli Hifkille kalliiksi - pidemmälle olisi pitänyt pleijareissa päästä. Näin oli budjetoitu. Jokainen voi itse päätellä nimilistasta että viime kauden joukkue oli huomattavasti kalliimpi kuin nyt tämä millä lähdetään kauteen. Mistä tämä johtuu? En näe muuta selitystä kuin rahan puute.

Sitä samaa ihmettelen itsekin, että missä nyt ovat ne paljon puhutut sponsorit jotka sankoin joukoin alkavat syöttää rahaa Hifkiin Penan lähdettyä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sitä samaa ihmettelen itsekin, että missä nyt ovat ne paljon puhutut sponsorit jotka sankoin joukoin alkavat syöttää rahaa Hifkiin Penan lähdettyä.

Pakko kommentoida sen verran, että kuvitteletteko te ihmiset ihan oikeasti, että uusi johto on jo päässyt tuhlaamaan itse ansaitsemiaan rahojaan? Ei ne nyt hankitut sponssirahat kilahda saman tien tilille täysimääräisinä, todellakaan. Nämä rahat, millä nyt pelataan, on Matikaisen Pentin ja kaiffareiden aikanaan hankkimia fyrkkia. Ja kaikkihan muistamme vielä viime syksyn (?) ihmettelyt screenimainosten puutteesta, puhumattakaan tyhjyyttään ammottavista kaukalonlaidoista. Myös katsomoiden mainoksissa oli tyhjää yhdessä vaiheessa huolestuttavankin paljon. Ok, ilmeisesti muutos hallimainonnan muuttumisesta IFK-organisaation alle tuli ajankohdallisesti vähän huonoon aikaan, mutta kuitenkin.

Ensi kaudella on sitten Nybondaksella käytössään Valtasen hankkimaa fyrkkaa. Vanhat sponssisopparit voivat lopulta olla yllättävänkin surkeita IFK:n kannalta, kun niitä on sorvattu silloin, kun on ollut muutakin häslinkiä. Ja kuten tälläkin palstalla on joskus ollut puhetta, IFK:n myyntiorganisaatio ei ehkä sittenkään ole ollut siitä parhaasta ja tehokkaimmasta päästä.

Uskon, että rahaa on jäljellä, mutta viime kauden turskat huomioiden ihan kenestä tahansa pelurista ei maltaita makseta. Ja eipä noita miljuunamiehiä ihan hirveästi ole vielä mihinkään suuntaan pudonnut. Siis Suomessa, vuonna 2008. Vuonna 1998 tilanne olikin ihan erilainen ja siihen on nyt turha vertailla.
 

scholl

Jäsen
Viime kaudella petti yleisötulot, mutta jotkut sanoivat, että sponssirahaa tuli hyvin. Että ne eivät pettäneet joukkuetta. Nyt tänä vuonna taas on Sunny Trading pois eli on tilanne, missä on tilaa yhdelle kakkos/kolmossponsorille ja sitä kautta suurelle tulovirralle. Jos se jää pois niin vaikuttaa suhteellisen paljon.

En usko, että viime vuoden mahdollinen turskakaan voi hirveän paljon kuitenkaan nyt vaikuttaa, koska sitä ennen tehtiin aika paljon voittoa ja palautettiin seura taloudellisessa mielessä vahvemmaksi.

En millään jaksa uskoa, että budjetteja tehdään sen mukaan, että päästäisiin välieriin. Työsulkukaudella tosin takuulla tehtiin, mutta yleisesti en millään jaksa uskoa siihen.

Varsinkin kun viime kaudellakin piti olla ns. halpa joukkue, kun niitä vahvistuksia ei tullut tammikuussa ja Moberg sanoi, että vielä on budjetissa 200 tonnia tilaa. Lisäksi nyt on oleellisesti isompi tv-sopimus muistaakseni. Ainoa mitkä ovat kallistunut, ovat vakuutukset.

Rahat eivät voi olla loppu.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ei HIFK toimi pelkän tulevan kassavirran perusteella, eihän niittä palkkojakaan makseta kokonaisuudessaan saman tien kauden alussa.

Loppi ja Hirso on kalliita pelaajia, molemmat sai varmasti isoja tarjouksia Ruotsista ja Sveitsistä. Harva tähtipelaaja nykyään ottaa ns. home-town discounteja, Ojaset ja Raipet poislukien.

Itse uskon että uusi toimari haluaa vahvistaa tasetta, kaikesta julkisuuden puheesta huolimatta. Uusi areena tulee ajankohtaisesksi ihan varmasti viimeistään 10v päästä ja siihen pitää varautua. Fakta on se että jos/kun tulee nämä Euroopan liigat niin HIFK ei vain voi kilpailla hallilla jossa ei ole firmajengille kunnon aitoita ja vippitiloja. Nykyiset tilat eivät riitä. Mikä on todennäköisyys että jäähallisäätiö iskee useita miljoonia kiinni remppaan jossa jotkut museoviraston vihernaavaparrat huutaa hoosiannaa jos Erick Honecker Memorial Coliseumin kattopeltien värit muuttuu paskanruskeasta mannemersun kusenkeltaiseen? Aika pieni.

Valtanen on fiksu jätkä kaikesta päätellen, jengi tulee hallille kunhan joukkue on viihdyttävä. Ja viihdyttävä on eri asia kuin voittava. Brennan on loistava lisä joukkueeseen ja vetää lisää jengiä pelkästään sen takia että matseissa on jotain väriä.

Muistelkaa vaan mediakohua Vandebusche-Nielikäinen, liiga ei ole viimeiseen viiteen vuoteen saanut yhtä paljon näkyvyyttä kuin tuon tapahtuman venaaminen. Brrennan on samaa luokkaa ja vetää täysin varmasti lisää katsojia halliin.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
Ja kuten tälläkin palstalla on joskus ollut puhetta, IFK:n myyntiorganisaatio ei ehkä sittenkään ole ollut siitä parhaasta ja tehokkaimmasta päästä.

Aikuinniin? HIFK:n ulospäinsuuntautuneisuushan on loistoluokkaa!
Nettisivut toimivat, kuin rasvattu Treille, tiedottaminen sujuu kuin kiekon vienti ylöspäin Hurjtailta, yhteydenpito sekä faneihin, kuin että mediaankin samallalailla kuin puolustaminen Parsonilta.
Tiedottamisen hoitaa Iltapulut; kun jostain saavat vihiä, niin HIFK tulee jäljessä ja koittaa selittää, että nyt tehdään tilaa taidolle. Kukaan ei vain ymmärrä, että missä on taito!
Yhteydenpito viimekaudella näytti, että kuinkan ollan yhteydessä faneihin; Max suuri antoi lausuntoa, että ei mitään hätää ja samalla muut kantoivat banderollia katsomoon, jossa luki, että Pena ulos!
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ainoa oikea vertailukohta on muut SM-liigan seurat ja siinä joukossa HIFK ei häviä senttiäkään noin yleisesti. Blues-osiossa on itketty koko kesä miksi sivuja ei ole päivitetty sitten kevään eikä mistään tiedoteta mitään.

Ihan normaalia faneilta, uutta tietoa pitäisi tulla nanosekunnin välein, mielellään siitä minkä väristä Nybondaksen aamuvirtsa oli ja onko NHL:n huippupelaajia nähty toimiston lähellä (n. 100km säteellä).
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Sunny Tradingin ulkoistus Jokereiden yhdeksi pääsponsoriksi...

ihmetyttää; erityisesti yhtiön puolelta esitetyt kommentit IFK:n nykyjohdon suhtautumisesta yhtiön edustajiin.
 

Ua Ua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ihmetyttää; erityisesti yhtiön puolelta esitetyt kommentit IFK:n nykyjohdon suhtautumisesta yhtiön edustajiin.
Mistäköhän näitä kommentteja voisi lukea? Et viitsisi linkittää, pelkän epämääräisen "tiedon" sijaan?

EDIT: Gags postasikin samaan aikaan, jotta HBL:sta niitä kommentteja voi lukea.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mistäköhän näitä kommentteja voisi lukea? Et viitsisi linkittää, pelkän epämääräisen "tiedon" sijaan?

EDIT: Gags postasikin samaan aikaan, jotta HBL:sta niitä kommentteja voi lukea.

Hienoa, voisiko sen postata myös tänne keskusteluun. Kiinnostaisi myös lukea.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Eilinen HBL kirjoitti asiasta ja siinä Ritaluoma avautui HIFK-johdon yhteistyökyvyttömyydestä ja epäammattimaisuudesta.

Hyvin, hyvin epäammattimaista kommentoida virallisesti julkisuudessa yhteistyökumppanin tai pikemminkin ex-yhteistyökumppanin asioita. Ihan bisnesmielessä kunnioitan HIFK:n johtoa kun se ei lähde tälle tielle, vaikka haaste on esitettykin ja siihen voisi vastata.

Sen verran voinee asiaa valaista, että HIFK:n johdolla on omat, perustellut syynsä rakentaa yhteistyötä muiden kuin Sunny Tradingin kanssa.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Sen verran voinee asiaa valaista, että HIFK:n johdolla on omat, perustellut syynsä rakentaa yhteistyötä muiden kuin Sunny Tradingin kanssa.

Sunny Trading jakaa rahaa ja paljon. HIFKin kieltäytyminen näistä rahoista kuulostaa pahalta, mutta toisaalta Sunny Trading ei kyllä myöskään ole mielestäni HIFKille sopiva yhteistyökumppani.

Olen tyytyväinen, että Sunny Trading ei ole enää HIFKin kanssa tekemisissä, mutta heidän rahoja on varmasti vaikea korvata. Ei ole Valtanen lähtenyt ainakaan varman päälle pelamaan ensimmäistä kauttaan. Kunnioitettavaa, mutta samalla pelottaa, että HIFK on nyt liigan eräänlaisessa murrostilassa jäämässä ilman isoja rahoja.

Luultavasti ja toivottavasti Valtasella on kuitenkin ollut joku vaihtoehto valmiina, kun ovet Sunny Tradingille on suljettu.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Lauantain 16.8.2008 HBL talousosaston (ekonomi) sivulla 14...

oli Sunny Tradingin Ritaluoman versio tapahtumainkulusta. En osaa linkittää sanotulle sivulle, mutta juttu löytyy hyvin varustetuista kirjastoista maanantaina.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko tästä ihan faktaa jossain?
Alkaako Valtasen kyvyttömyys näkyä jo nyt? Nyt kun meillä pitäisi olla "se" kovaluu taloudenpidon puikoissa, niin nämä viestit ei juuri lämmitä.

Huomasitteko muuten uudesta magazinesta, Valtanen laskee vastuualueisiinsa myös myynnin ja markkinoinnin? Minusta tuo on turskan heittoa kyseisiä posteja firmassa hoitavia kohtaan ja sekoittaa vastuita. Toivotaan ettei näy viivan alla.

Mitä tarkoitat Valtasen kyvyttömyydellä? Miksi Sunny Tradingin "kanta" on se oikea? Voiko olla mahdollista, että ko. yhteistyötaho on halunnut jotakin sellaista, mitä IFK ei halua/voi/kykene antaa?

Öö, miksi Jukka Valtanen ei laskisi vastuualueikseen myös myyntiä ja markkinointia? Jumalauta, nämähän ovat Valtsun heiniä! Pitäisikö siellä antaa Rollen ja Makkosen puuhastella, kuten Penan aikaan? Eikö asioita pystyttäisi hoitamaan paremmin kuin IFK:ssa on hoidettu? Sen verran, mitä olen ihmisten kanssa, jotka näistä asioista yrityselämässä päättävät keskustellut ko. asiasta, IFK:lla on aika paljonkin parannettavaa. Kuten myös Jokereilla. Blues on tässäkin asiassa pk-seudun edelläkävijä. IFK:n kokoisessa organisaatiossa tj vastaa enemmän tai vähemmän kaikesta ammattitaidostaan toki riippuen. Jos itse omaat paremman ammattitaidon kuin alaisesi, antaisitko sinä heidän jatkaa kuten aikaisemmin vai pyrkisitkö kehittämään myös heidän työtään, jotta yritys pääsisi parempaan tulokseen?
 

Animal

Jäsen
Ritaluoma satsar på Jokerit - och en massa annat / HBL

Jopa sisääntulevasta rahastakin on osattava toisinaan kieltäytyä, jos siihen operaationaaliset ja strategiset syyt ovat olemassa. Mielestäni ei ole epäilystäkään, etteikö toimiva johto ole toiminut tässä oikein, moneenkin asiaan pohjautuen.

Pistäkäs joku lyhyt referaatti tuosta, kun allekirjoittaneen kärsivällisyys ei riitä keskinkertaisella lukioruotsilla lähteä sitä tavaamaan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pistäkäs joku lyhyt referaatti tuosta, kun allekirjoittaneen kärsivällisyys ei riitä keskinkertaisella lukioruotsilla lähteä sitä tavaamaan.
No tuossa HIFKta sivuavassa kappaleessa Sunny Tradingin tj kertoo olevansa lievästi pettynyt saamaansa kohteluun HIFKn uuden johdon suunnalta. Ja tuntuu erityisen pahalta sen takia, koska on ollut nuorena HIFKn miehiä ja seuran omia junnuja. Samalla sitten kehuu Jokerien ammattitaitoisempaa organisaatiota ja suurempia resursseja. Myöhemmin syksyllä on sitten joku lehdistötilaisuus, jossa kerrotaan tarkemmin ST:n roolista Jokereista. Osa-omistajuudesta kysyttäessä ei halua kommentoida, mutta todennäköisesti mies on jotenkin "säätämässä", jos (/kun) SM -liigan suurimmat seurat hakevat irtiottoa Suomesta ja puuhaavat yhteistä liigaa venäläisten ja/tai ruotsalaisten kanssa.

Piakkoin pitäisi muuten tulla taas lukuja edelliseltä tilikaudelta, kun elokuun viimeinen päivä tulee kuluneeksi 4kk tilikauden päättymisestä.
 

Buddha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhjäntoimittajan sijaisnäyttelijä Nybondas.
No tuossa HIFKta sivuavassa kappaleessa Sunny Tradingin tj kertoo olevansa lievästi pettynyt saamaansa kohteluun HIFKn uuden johdon suunnalta.

Onko kenelläkään tallessa sitä haastattelua, joss ST:n edustaja puhui tulevaisuuden suunnitelmista, kun ST alkoi sponsoroimaan punanutttuja? Olikohan HIFK:n propaganda-lehti, vai mikä, mutta selkeästi oli suunnitelma, että ST haluaa keskittyä vain yhteen joukkueeseen ja ilmeisesti kauppaan olisi kuulunut, että ST saisi muutakin, kuin mainostilaa.
Tätäkautta ajateltuna en yhtään ihmettele, jos uusi hallitus ei ole enään lämmennyt ST:n suunnitelmista.
Vallankäyttö on kuitenkin ollut, mitä on ollut HIFK:ssa ja jos siihen soppaan sotketaan vielä sponsorin ääni, niin avot! Ihan hyvin hoidettu mielestäni tämä uudelta hallitukselta. Itse en kaipaa sitä rumaa mainosta paitaan ja sitäkautta puuttumaan HIFK:n sisäisiin asetelmiin/ asioihin.
 

HemmoP

Jäsen
ST:n toimiala on mielestäni sellainen, ettei sen varaan voi kovin pitkiä sopimuksia edes rakentaa. Toimitilojen vuokraaminen saattaa pysähtyä seinään ja silloin sponsoritoiminta epäilemättä on niitä rönsyjä mistä leikataan. Siksikin KOFF olisi paljon turvallisempi. ST:ssä jotenkin haisee nopea raha mistä ei pitemmän päälle ole hyvää seurannut.

Lisäksi jos sponsorisopimuksen erinomaisuudella yritetään ostaa/kiristää osaomistusta joukkueesta, niin sitä suuremmalla syyllä voidaan osoittaa ovea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös