HIFK:n playoffit, kevät 2013

  • 192 852
  • 648

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
HIFK kohtaa Tapparan ensimmäisellä kierroksella.

Kyllä. Parempi näin, koska ei olisi jaksanut kolmatta paikallispelisarjaa peräkkäin. Katsotaan sitten välierissä. Nyt testataan Summasen taktinen osaaminen, kun vastaan tulee Rautakorpi.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Uskallan väittää, että moni pellefani huokaisi juuri helpotuksesta. Toki välierissä on taas uusi mahdollisuus.

Itse olisin ottanut pellet vastaan mielummin. IFK:lla ei tän kauden tuskan jälkeen käytännössä mitään hävittävää ja kaikki paineet ilmalassa. Voi sitä riemua, jos IFK pilaisi pellejen matkan odotettuun mestaruuteen.

Tapparan koen olevan IFK:lle paljon pahempi vastus tässä kohtaa. Mutta hienoa, että ollaan kuitenkin mukana! Tän päivän pelissä näki jo paljon hyvääkin!
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tappara on voittanut HIFK:n tällä kaudella kolmesti ja aina lukemin 3-2. Kerran HIFK 5-1. Eli maaliero HIFK:n eduksi 11-10.

Tosin näistä on 3 matsia 4:stä pelattu Sopan alaisuudessa.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään ehdin jo tuuletella ensimmäisen erän (tilanne 2-0) jälkeen, sillä niin aseeton Saipa oli. IFK päin vastoin pelasi kauden parasta jääkiekkoa. Sitten pari nukahdusta ja oltiinkin 2-2 tilanteessa.

Täytyy sanoa, että Kiben kokemus vei meidät jatkoon. Ilman tuota osumaa olisi momentum voinut kääntyä lopulisesti. Tuon maalin jälkeen jatkettiinkin sitten ensimmäisen erän kaavan mukaan.

Kiitos IFK :)
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Tappara tulee sitten pleijareissa vastaan reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen, viimeksi 90-luvulla ollut vastustajana. Aika yllättävä asia loppujen lopuksi. Keskiviikkona siis ensimmäinen kohtaaminen Tampereella.

Ika Lehkosen IFK:han kaatoi nimenomaan Rautakorven Tapparan vuosituhannen alussa. Samaa toistamaan, silloinkin punaiset lähtivät sarjaan selkeinä altavastaajina.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK voitti playoff-sarjan, joka on aina harvinaista, jos ei ole se kerran 13-15 kaudessa tapahtuva mestaruuskausi menossa, jollaiseen on vielä vaikea uskoa kevään 2013 osalta, mutta nautitaan nyt siitä, että SaiPa kaatui.
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy sanoa, että Kiben kokemus vei meidät jatkoon. Ilman tuota osumaa olisi momentum voinut kääntyä lopulisesti.

Se oli jo kääntynyt, ensin jäähyjen ja sitten maalien takia, ja ainakin minä olin jo suunnilleen paskomassa housuihini. Sitten Kibe vetää ihanan, upean maalin ja kaikki kääntyi taas.

Ihan tajuttoman tärkeä maali.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
En tiedä muista, mutta mielestäni Perrault ja Eriksson pelaavat tällä hetkellä niin surkeeta lätkää, että kummankaan ei kuuluisi olla pelaavassa kokoonpanossa. Toivottavasti nuo kaverit saadaan tiputettua pois kokoonpanosta, aina kun olivat kentällä niin omissa pyörittiin.
 

atsku

Jäsen
Onnittelut voitosta.

Seuraava sarja onkin sitten Tapparalle 4-0. Ei millään pahalla, mutta ei tuo teidän peli kummoista ollut SaiPaakaan vastaan. SaiPa nyt oli vaan vielä paskempi lopulta. Nää säälipelit pitäs lopettaa ja antaa niiden kahdeksan pelata, jotka sen oikeasti ansaitsee, niikuin Kärpät ja te tänä vuonna.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
En tiedä muista, mutta mielestäni Perrault ja Eriksson pelaavat tällä hetkellä niin surkeeta lätkää, että kummankaan ei kuuluisi olla pelaavassa kokoonpanossa.

Erikssonilta kyllä heikoin peli pitkään aikaan. Oli tosi epävarma, eikä löytänyt punaista lankaa edes kahden miehen yv:llä. Mutta kyllä hän pelaavaan kokoonpanoon kuuluu normi esityksillä.

Perraultista ei ole oikein mitään sanottavaa enää. Sen verran on heikkoa tekeminen pelistä toiseen, että pahaa tekee.
 

Fist of God

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charleston Chiefs
Taisi Jokeri -toimistolla mennä korkit takaisin kuohuviinien pulloihin kun halliin ei myydäkään 13000 lippua per peli... Nämä rahathan menevät vielä seuroille, ei SM -liigalle.

Tänään oli viihdyttävä peli ja hieno nähdä että sieltä ne perinteiset playoff pelaajat nousevat isoon rooliin. Ortio nyt on jatkanut siitä mihin runkkarissa jäi.

Isoin mysteeri kokoonpanossa on #4... Osaako kukaan sanoa miten ihmeessä tämä kaveri jatkaa kokoonpanossa?? Joel ei kertakaikkiaan ehdi yhtään mihinkään ja näyttää täydeltä turhakkeelta kentältä. Mitä ihmettä Summanen näkee tässä sankarissa?? Illan kohokohta oli kun JP huuteli Jekimovitsille, että "you wanna go?!?". Mies ilman lihaksia olisi voinut olla aika ihmeissään jos siitä olisivat nyrkkitalkoisiin lähteneet.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nopeasti juuri himaan palautuneena:

- Playofflätkää. Ei mitään MVP-pelleilyä vaan jatkuvaa päästä päähän menoa nopealla syklillä. Ei tästä voi olla diggaamatta.

- Fyysisyys: Kurvinen on oikea pajavasara puhtailla niiteillää, Ihmismulkku jatkuvasti iholla ja Pakarinen, tuo tantin Buttocks, ei anna periksi millään

- Perävalo on varmaan helvetin hyvä pukkaripelaaja. Muuten ei mikään oikeuta pelipaikkaa. Voi kun Luttinen palaisi vielä.

- Ortio on, kuten runkosarjassa, HIFK:n elämä ja sielu.

Nyt ei jaksa enempää analysoida. Mutta hieno taistelu ja SaiPalle respektit. Tajuttoman hienoja faneja, hyvää settiä tuli!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Siinäkään ei ole mitään uutta, että po-sarjan voittavassa joukkueessa on parempi veskari kuin häviävässä. Lopullisen mestarin luukulla seisoo vuorenvarmasti liigan top3 -veskari. Näin se menee aina. Mun mielestäni tällä kaudella on ollut niin vähän ilonaiheita, että en jaksa just nyt olla naama näkkärillä ja todeta, että väärin voitettu ja Tapparalta tulee pataan 4-0. Nyt mä nautin tästä hetken aikaa ja kiitän tämän sarjan voitosta ainakin seuraavia herroja:

-Ortio
-Summanen
-Pakarinen
-Kuhta
-Töykkälä
-Liivik
-Söde
-Kurvinen

Tulen takaisilla naama norsunvitulla ja kaikki on mälsää -itkumuurille heti kun on hävitty pystyyn Tapparalle. Silloin totean, että olisi kannattanut samantien mennä Sopalla koko kausi. Nyt meiltä jäi näkemättä tämän huippuluokan shakkimestarin veroisen taktisen neron äärimmäisen hienoviritteinen playofftaktiikka, jolla olisi siirretty sivuun joukkue kerrallaan. Lopulta jääkiekkoilun Sagrada Familia olisi kimaltanut Eldoradon lailla puhdasta kultaa olevan sateenkaaren alla. Rami on ihan boring.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Vaikeuksien kautta jatkoon! Hetken oli jopa usko koetuksella, mutta hyvin kundit hoitivat homman kotiin.

Saipa on luisteluvoimaltaan Kalpan ohella mielestäni liigan paras, joten mielenkiintoista nähdä, minkälainen sarjasta tulee Rautakorven Tapparaa vastaan. Tapparan luisteluvoima ei ole mielestäni Saipan tasolla, mutta Tapparan taito-osasto on toki ihan eri luokkaa kontra Saipa.

Tapparan puolustusosasto on mielestäni Tapparan akileenkantapää, sillä Aalto, Clarke, Saravo ja Leimu ovat mielestäni hazardiherkkiä kavereita, ja Kanki tunnetusti jäähyaltis. Toki Rautakorven juuri tuolle jengille luotu pelisysteemi kompensoi paljon. Metsola on mielestäni myös kysymysmerkki loistavasti runkosarjaesityksistä huolimatta.
 

Igor#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lisäisin onnistujien listaan Klubin ja Somervuoren. Merkille pantavaa oli mielestäni ainakin ekassa erässä se, kuinka usein tultiin kulmista voittajana ulos. Tästä myös ansaitusti Saipalle pari jäähyä. Sama meno jos jatkuu, niin en näe mitenkään mahdottomana että pystyttäisiin haastamaan kahvara. Ainoat asiat jotka jäi pelistä vituttamaan, oli Japan pakon omainen tarve saada Saipa peliin mukaan ja se ettei viis-kolmosella onnistuttu tappamaan peliä. Toisaalta tehtiin pari maistuvaa yv-maalia, varsinkin kolmannen erän alun maali maistui erittäin hyvälle.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt näytti jo ajoittain siltä, että jatkossa voi olla pientä toivoa, mutta ei edelleenkään mikään täysipainoinen 60 minuuttia. Toknen erä oltiin aika purjeissa ja tiedä, mitä olisi käynyt ilman Kiben johtomaalia. Selvää on, että Tappara on selkeä suosikki, mutta esim. maalivahtiosastoon voi kohdistaa pieniä kysymysmerkkejä, Metsolaa ei ole vielä testattu pleijareissa. Eipä toisaalta Ortiotakaan oikeissa pleijareissa, mutta jospa nämä säälit menevät hyvästä harjoituksesta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kyllä minusta Tappara sopii kuitenkin hieman paremmin HIFK:lle kuin Jokerit. Tapparakaan ei kuitenkaan ole kovin nopea joukkue, ja noissa väännöissä meillä paremmat mahdollisuudet kuin luistelukilpailuissa. Lisäksi Tapparakin on vasta palaamassa huipulle, eli voi olla lopulta yllättävänkin haavoittuvainen, vaikka mikään yllätys edes Tapparan mestaruuskaan ei olisi. Ortio tulee olemaan paljon vartijana, ja kirjannee otteluissa isommat torjuntalukemat.

Nyt on mahdollisuus tämä surkea kausi pelastaa, ja toivottavasti joukkue sisäistää asian samoin. Fyysisesti säälit ovat rasite, mutta henkisesti nuo saattoivat tehdä todella hyvää. HIFK on ollut aina surkea poff- aloittaja, ja josko ne pahimmat paineet olisi nyt jääneet sääleihin ja päästäisiin heti kiinni oikeaan rytmiin ja taisteluun? Iloitsen nyt puolivälieräpaikasta, ja tavallaan olen tyytyväinen puolivälieriin, jos Tappara pannaan tiukille ja kaikki saadaan peliin mitä annettavaa on. Kauteen kokonaisuutena voi tietysti olla tyytyväinen vasta, jos mennään jatkoon. Puolivälieräpaikka oli minimisaavutus, onnistuneen puolelle päästään vasta mitalipeleissä. Jätän myös negailun ja nyt keskitytään omien kannustukseen. Palautetta ehtii sitten kyllä antaa pelien loputtuakin.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Liivik ja Kurvinen istuivat filassa viimeksi ja saivat varmasti selkeät ohjeet ja motivoinnit tälle illalle.

Kurvinen ei kyllä istunut filassa viimeksi. Ei pelannut, mutta ei kyllä ollut viltissäkään.

Edit. Ei varmaan tarvitse kertoa edes JHagille, mitä muita vaihtoehtoja jää jäljelle.
 
Viimeksi muokattu:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Ennakkoon en hirveän toiveikas ole puolivälierien suhteen. Kapteeni tarvitaan riveihin ja Ortiolle jumala moodi niin voidaan joku ottelu voittaakin. Tässä on nyt vastakkain MeidänPeli vs SummasenPeli ja Rautakorpikin on modifoinut sitä pelitapaa mitä on opettanut.

Ainoa mahdollisuus lepää siinä, että tuo joukkue pelaa 120% tasolla jokaisen ottelun ja kaikki tietää kuinka todennäköistä se on. Tosin paineet on nyt Tapparalla ja miten se generoi jos vaikka onnistutaan voittamaan ensimmäinen ottelu. Pitää muistaa, että oikeasti paperille ero ei ole 4-0, mutta pessimisti ei pety. Jokerit sarjassa olisi saattanut olla erilaista saumaa, mutta se ei ollutkaan meidän käsissä. Palataan näihin ajatuksiin ensimmäisen ottelun jälkeen!
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kyllä oli taisteleva jengi tänään kentällä. Pisti silmään että kulmissa väännettiin ihan tosissaan eikä periksi annettu. Perävalo on edelleen fleguin koko jengistä ja toivottavasti vaikka Koppi saataisiin takaisin kokoonpanoon jos ei se Luttinen tervehdy.

Kurvi oli mies paikallaan ja toivotaan että ei loukkaantumisia tule koska Varakasta en halua nähdä puolustuksessa. Hyvin toimi puolustusparit tänään, ei sellaisia hasardisyöttöjä mitä Vito jakelee, joten samoilla voisi jatkaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Pahin mahdollinen eli Tappara ja Rautakorpi vastassa. Prossat 30/70 tai 20/80.

Saumat lepäävät:
- Fyysinen peli, jolla voidaan ehkä pieni etu saada.
- Kahvakorven joukkueiden sääntöjen rajamailla liikkuva pelitapa. Esmes Makke hankkii ainakin viisi jäähyä sarjassa eli yv:n on toimittava.
- Metsola. Vaikka takana on loistava kausi, on tilanne uusi ja haistan jopa pienen sulamisen mahdollisuuden.
- Summanen. Sataprosenttinen luotto on, että jotain uutta kehitetään.

Mutta harvoin HIFK on lähtenyt pleijarisarjaan ennakkoon näin suurena altavastaajana.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Niin paljon on ollut IFK:lla vastoinkäymisiä tällä kaudella, että nyt ei todellakaan jaksa kaivaa negatiivisia asioita esiin, kun kerran kausi jatkuu. SaiPa oli juuri niin vaikea vastus kuin ajattelinkin, ja hyvin lähellä oli se, että pelit olis jatkunu vasta ensi syksynä.

Alkkarifaija sai nippanappa pidettyä korkin kiinni tänään, vaikka toisessa erässä viinanhimo oli jo niin kova, että näkö sumeni.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
-Ortio
-Summanen
-Pakarinen
-Kuhta
-Töykkälä
-Liivik
-Söde
-Kurvinen

Näitä kaikkia paitsi yhtä yhdistää ainakin kaksi asiaa, eli Suomenmestaruus ja kokemus. Pakarinen tosin on ollut mielestäni jo junnusta asti "Mestaruus-tikka" otsassa ja kokemus (ikä) tulee vuosien saatossa. Juurikin nämä 2 asiaa jotka muilla jo on sekä alisuorittajasta vs. vähintään (omalle hyvälle) tasolleen pleijareissa on mielestäni kolme asetta HIFK:lle. Jos alisuoritetaan, niin silloin tulee tukkaan mestaruuksista yms. riippumatta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös