HIFK:n peliesitykset

  • 1 153 267
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.

leivoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
St Pauli - Non established since 1910
Koko matsin eilen katsoneena voi vaan sanoa, että Pelsumatsi oli perseilyä koko jengiltä. Neloskentä oli oikeastaan ainut joka edes yritti, muuten ekat 2 erää täyttä surffailua muutamaa vaihtoa lukuunottamatta.

Maaleista ei voi Jani Niemistä syyttää. Pahimmat perseilijät ehdottomasti ylläri-ylläri *rumpufilli* Tom Walsh ja Kim Hirschovits..


.m

Kyllä tuohon perseilijöiden, siis pahimpien listaan, on pakko lisätä Haverinen. Ekassa maalissa näki jo ennen kuin veto lähti tai hyökkääjä oli edes päässyt vetopaikkaan, että siellä lepää. Sen verran kuutamolla Haverinen oli muutenkin koko pelin, että ei voinut kuin pelätä. Taisi olla toisessa tai kolmannessa maalissa samanlaisessa tilassa kuin ekassakin.

Kaiken kukkuraksi jokaisessa kulmatilanteessa kaveri oli auttamattomasti joko jäljessä tai sitten ruudillisesti alakynnessä. Samoin jokainen syöttö meni pitkäksi tai pussileualle.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
USA:n presidentilläkin sanotaan olevan n. 100 päivän kuherruskuukausi median kanssa. Alkuvaiheessa tuntuu, että "obama" ratkaisee kaikki maailman ongelmat Gazan kriisistä finanssimaailman ongelmiin sormia kerran napsauttamalla, mutta jossain vaiheessa on tietysti reality check "obamallakin" eli katsotaan missä oikeasti mennään.

Jos jotkut täällä vähän leijuivat, kun Pena/Baxter vaihtui Nybondas/Jaloseen, niin nyt ne n. 100 päivää ovat jo kaukaista menneisyyttä ja äijiltä odotetaan oikeita näyttöjä siitä, että urheilupuoli muuttuu menestyväksi, jolla tarkoitan sijoja 1-4 playoffeissa.

Minusta on ihan inhimillistä, että muutos pitkän Penan ajan jälkeen tuntui aluksi siltä, että nyt on puikoissa sellaiset osaajat, että "oksat pois" ja meitä kannattajia viihdyttävällä joukkueella ja pelitavalla.

Nyt ollaan tietysti tässä, että...
 

Iso-Oskari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Kyllä tuohon perseilijöiden, siis pahimpien listaan, on pakko lisätä Haverinen.

Niin täysin totta. On vaikea sanoa kumpi oli paskempi Walsh vai Haverinen, täyshazardeja molemmat. Walsh oli eilen(kin) umpisurkea, avaukset meni joko vastustajalle, pitkäks tai yli laidan - 2min kiitos! Eilisen kaltaisella esityksellä Walsh ei mahtuis yhdenkään mestisjengin rosteriin.

Haverinen oli koko ajan myöhässä tilanteista ja Pelsut pääs monta kertaa helposti maalille ja vielä vapaasti ripareihin. Ei tarttenut edes pujotella IFK:n pakkeja kun ne oli niin auttamattomasti myöhässä.

Säälittävintä IFK:n kannalta on se, että koko puolustus on niin täyttä kuraa, että nää kaks jannua saa paljon peliaikaa. Walshkin pääs "pyörittämään" ylivoimaa...pelottavaa siis IFK:n kannalta.

Ja täytyy sanoa etten oo pitkään aikaan nähnyt noin flegmaattista esitystä koko jengiltä vaikka paskoja pelejä on tällä kaudella nähty paljon. Yritystä ei juuri keneltäkään löytynyt ja lähes jokainen kaksinkamppailu hävittiin. Koko ottelussa ei montaa taklausta näkynyt ja nekin siinä vaiheessa kolmatta erää kun peli oli jo käytännössä ohi.
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Kyllä tuohon perseilijöiden, siis pahimpien listaan, on pakko lisätä Haverinen. Ekassa maalissa näki jo ennen kuin veto lähti tai hyökkääjä oli edes päässyt vetopaikkaan, että siellä lepää. Sen verran kuutamolla Haverinen oli muutenkin koko pelin, että ei voinut kuin pelätä. Taisi olla toisessa tai kolmannessa maalissa samanlaisessa tilassa kuin ekassakin.

Kaiken kukkuraksi jokaisessa kulmatilanteessa kaveri oli auttamattomasti joko jäljessä tai sitten ruudillisesti alakynnessä. Samoin jokainen syöttö meni pitkäksi tai pussileualle.

Tämä ei oikeastaan juuri yllätä. Mielestäni näin käy lähes jokaiselle liigassa aloittelevalle pelaajalle. Taso vaihtelee kauden aikana laidasta laitaan. Haverinen aloitti hyvin, jonka jälkeen on tullut pientä taantumista ja viimeisissä peleissä ollut joukkueen heikoimpia pakkeja. Haverinen tarvitsisi ehkä hiukan lepoa ja hyvää harjoittelua, mutta tähän ei materiaali anna mahdollisuuksia. Heikkinen ei tietysti myöskään saa eilisestä synninpäästöä. Kyllä täällä muuten aika moni epäili jo kesällä HIFK:n puolustusta, liian vähän kokemusta monien muiden puutteiden joukossa.

Tuohon kuherruskuukauteen kommenttina se, että ensin pitää olla Jalosella joukkue, joka voi pelata sijoista 1-2 ja tämän joukkueen kokoaminen on kai tämän itsensä kadottamisen tehneen Nybondaksen tehtävä. Voidaan jossitella sillä, että olisimmeko 4-5, mikäli Nieminen olisi pelannut koko kauden maalissa. Jollain tavalla ymmärrän valmennusjohtoa siitä, että Pitkämäen annettiin pelata näinkin kauan, kun kuitenkin on kallis kahden vuoden sopimus olemassa. Lisäksi Pitkämäki torjui muutaman ottelun kelvollisen jakson alun katasrofin jälkeen, nyt sitten on Pitkämäki nähty ja se siitä. Sitä hiukan ihmettelen, miksi tuo ns. löysä pelaaminen menee niin usein valmennuksen piikkiin? Tiedän ettei yksikään valmentaja sano esim. Hirsolle, että nyt pelaat sitten rauhallisesti ja otat tänään vähän rennommalla asenteella. Luulisi jokaisen pelaajan lähtevän voittamaan jokaista ottelua hyvällä asenteella riippumatta siitä, kuka on vastassa tai onko valmentaja huutanut pää punaisena asennetta pelaajille ennen peliä. Väitän, että tuo huono asenne on joukkueen sisältä lähtevää ja pelaajien päänupista lähtevää, valitettavasti HIFK:n leirissä sitä on ehkä keskimääräistä useammin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mä olen sanonut, että oddsit ovat korkeammalla kuin Penan kanssa. Penaa nähtiin 7,5 vuotta, Nybarilla on nyt takana suunnilleen saman verran kuukausia ilman ainuttakaan liigan loppusijoitusta. Penan aikaan saatiin yksi pronssi ja yksi neljäs sija. Korjauksia, jos olen väärässä. Muuten oltiin sijoilla ynnä muut. Keskiarvo oli jonkun laskemana sijan 5 paikkeilla. Ymmärrän pettymyksen uuteen aikaan, mutta pientä kohtuutta nyt siinäkin, ollaanko mukamas järisyttävän paljon huonompia kuin The Sir Penan kanssa?! Annetaan toisen saada nyt edes yksi merkintä kaverin kahdeksan rinnalle ensin.

Liigakaudelta muistetaan (ainakin allekirjoittanut) yleensä neljä parasta joukkuetta. Jos tänne ei päästä, sillä ei ole paljonkaan merkitystä oliko joukkue sijalla 6, 7 vai 8. Vai onko jollekin? Penan HIFK meni siis 8 kauden aikana 2 kertaa neljän joukkoon ja nimenomaan sijoille 3-4. Järkyttävän huono tulos aikaperiodiin nähden. Nyban kokoama HIFK on juuri nyt niillä Penan ajoilta tutuilla "ynnä muuta" -sijoilla ja itse uskalsin jopa vedonlyöntiin asti uskoa siihen, että tällä kaudella ollaan neljän sakissa eli tehdään Penan maksimit heti alta pois. Finaaliin en HIFK:ta ennustanut, näin sanoin: "Blues ja Jyp lienevät finaalijoukkueet. Ainakin toinen näistä. HIFK;n maksimi on pronssiottelussa ja siihen uskon joukkueella olevan mahdollisuudet". Paikka neljän sakissa ei ole vieläkään mennyt. Yksi kova pakki, mielellään kaksikin - ja kaikki on mahdollista. Uuteen johtoon luotan siinä, että Nybari ei tule samaan kahdeksaa yritystä, jos jo ensimmäisellä ei nähdä tiettyä nousujohteisuutta. Penan maksimitaso, jonka hän saavutti keskimäärin joka 4. kausi, pitäisi olla HIFK:n pysyvä minimitaso. Tästä lienevät kaikki yhtä mieltä.

Lätkä on siitä jännä laji, että käteen jäävät kauden jälkeen sarjataulukot. Ja sieltä on turha etsiä tukea jatkuvasti "ynnä muut" -sijoille jäävän joukkueen kokoajalle. Sama koskee uusia kokoajia. Kyllä Nyban kello tikittää paljon nopeammin kuin Penalla aikanaan. Lisäksi alemmille sijoille jäävä joukkue tullaan muistamaan aina armotta niistä huonoimmista pelaajistaan. Pentin Scissonsit ja White voivat saada tällä kaudella seurakseen esimerkiksi Walshin. Kukaan ei muista, että tällä kaudella HIFK:lla on pitkästä aikaa jätkiä pistepörssin kärkipaikoilla, eikä Nieminenkään vielä kauas pudonnut veskarien kärjestä. Näitä pidän positiivisina signaaleina verrattuna esimerkiksi viime kauden ankeuteen. Nyt on vain kysymys siitä, ovatko signaalit riittävän vahvoja. Kaudesta jää edelleen käteen loppusijoitus ja helvetin hankala mun on vielä uskoa, että liigan tasokkuudeltaan levein hyökkäyskalusto olisi täysin kuutamolla, kun loppusijoituksia jaetaan. Olisi varmaan ensimmäinen kerta, kun liigajoukkueiden sisäisten pörssien mittarilla kaksi kovinta sentteriä (siis otetaan jokaisesta joukkueesta kaksi parasta senaa ja lasketaan pinnat yhteen) ja maalitilaston + mv-tilaston top 3 -pelaajan omaava jengi jäisi suoran playoffpaikan ulkopuolelle. Vain HIFK kykenee tähänkin.

En nähnyt siis ottelua eilen ja uskon tietenkin paikallolleita ensimmäisestä erästä. Järkyttävää kuultavaa. Näin vain maalit ja mielestäni Niemiseltä meni helposti kaksi ensimmäistä. Mv-jutuissa olen mahdollisimman tasapuolinen, niin luja on tahtoni siihen, että HIFK:ssa olisi vielä joskus liigan kovin maalivahti. Ryöpytin Lunkkaa ja vaadin paremmin palkatulta Pitkämäeltä selvää kohennusta mv-peliin. Saatiin huononnus tasoon korkeamman palkan kera, joten luonnollisesti ryöpytin Housua vielä enemmän. Ei Nieminenkään mikään vapaamatkustaja meikäläiselle ole. Jos imuroi, niin ei hyvä. Niemisen hinta/laatusuhde lienee kuitenkin tällä hetkellä paras liigavahdeista, eikä hänen kokonaissaldonsa pudonnut paskaksi eilisenkään jälkeen. Hän on edelleen helvetin korkealla, liigan 3. paras: 94,07% / GAA 2,08. Mutta saa kai sitä nyt sanoa tästäkin ihmepojasta, että suorat vedot kohti ilman maskia pitäisi ottaa kiinni. Haverinen oli kuutamolla ja oliko Heikkinen, joka menetti kiekon hyökkäyssinisellä ennen 2. maalia? Haverisen ja Walshin vertailussa on sama tilanne kuin Lunkan ja Pitkämäen. Toinen on edullinen peruspuurtaja, toinen on hankittu isoon rooliin. Toisin sanoen Haveriselta ei nyt liene kukaan odottanutkaan kummempia. Walshille taas ei ole kovin kova saavutus, että joskus joukkueesta löytyy jopa häntäkin huonompi pakki - oma junnu. Ja nämäkin matsit ovat rasti seinään -tapauksia Walshin amok-juoksussa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Valmistautuminen

Olen osittain samaa mieltä, siitä että joukkueen psyykkaus on valmentajan tehtävä ja osittain eri mieltä.

Itsekin joskus penkin takana olleena, tiedän sen, että tärkeisiin peleihin valmentajan pitää saada joukkueeseen se 5-10% lisäenergiaa ja hullun kiilto silmiin.

Mutta peruspeleihin, eli käytännössä koko runkkari muutamaa derbya lukuunottamatta, pitää tsemppi tulla joukkueen sisältä. Koutsin pitää pystyä keskittymään suuriin linjoihin.

On joukkueita, jotka tsemppaavat illasta toiseen aivan hullun lailla, riippumatta ketä penkillä huutaa ohjeita. Se tsemppi syntyy sisältä, yleensä sellaisten pelaajien ansiosta kuin Jutila, Koivu, Simppa Saarinen. Isojen kapteenien kautta, joita koko jengi kunnioittaa ja seuraa. Sellaiset kaverit jotka, vaikka jokaista paikkaa kolottaa ja syöpä kalvaa luustoa, antavat 110% illasta toiseen. Silloin sitä velliperse kaveriakin hävettää oma peli ja pistää kaiken likoon.

Hirso on taitava ja fanitan sen tyyliä hulluna, muttei kapteenina ole sitä luokkaa kuin mainitut kaverit. Sellaista HIFKllä ei ole Simpan jälkeen ollut. Ehkä Ruuttu oli jossain määrin.

Meillä on vähän sellainen maitoperseiden ja geelitukkien jengi, joka parhaimmillaan esittää justiinsa sellaista lätkää, jota HIFKissä pitääkin esittää ja huonoimmillaan pelaa munatonta peliä jotain sukkajengiä vastaan.

Tälläisessä jengissä pitäisi ehkä jompi kumpi valmentajista sitten olla enemmän Jortikka tyyppinen huutaja, joka pistää munattoman kaverin tarvittaessa vilttiin.

Shedden teki muuten ekalla kaudella sillä huutamisellaan Hirsosta pelaajan. Tarina jengin sisältä kuuluu, että olisko ollut jossain Lappeenrannan pelissä Hirso sai pienen tällin ja jäi makaamaan kentälle. Ilmeisesti Luttinen luisteli paikalle viesti mukanaan: "Shedden sanoi, että nouse ylös sieltä". Hirso oli kattonu aitioon ja kohdannut Dougin katseen. Nousi ylös ja pelasi loppupelin ihan eri tsempillä. Olisko ollu sitä aikaa kun Shedden ei ihan luottanut kaveriin. Mutta tollaista koutsia HIFK kaipaa tai otetta.

Mä uskon, että tiukoissa peleissä KJ pystyy ihan samaan, jos haluaa, mutta haluaisi olla "rauhallisempi" ja kokonaisuutta katsovampi koutsi. SW kaksikossa oli sitä täydellisyyttä, että Erkka katsoi kokonaisuutta ja Summanen sitten huusi tarvittaessa vaikka ilmat pihalle. Tai osasihan Erkkakin, mutta samalla tavalla kuin KJ, ei lähtökohtaisesti halunnut. Vanhat miehet välttää niitä sydäreitä.

Mä luulen, että KJ ottaa nyt omaan piikkiin valmistautumisen, että aamujäiden tai edellisen illan treenit on ollut liian neppailua ja ollaan menty peliin väärällä fiiliksellä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Nieminenkään mikään vapaamatkustaja meikäläiselle ole. Jos imuroi, niin ei hyvä. Niemisen hinta/laatusuhde lienee kuitenkin tällä hetkellä paras liigavahdeista, eikä hänen kokonaissaldonsa pudonnut paskaksi eilisenkään jälkeen. Hän on edelleen helvetin korkealla, liigan 3. paras: 94,07% / GAA 2,08. Mutta saa kai sitä nyt sanoa tästäkin ihmepojasta, että suorat vedot kohti ilman maskia pitäisi ottaa kiinni.

Jokaiselle maalivahdille sattuu huonoja iltoja, paitsi "brodöörille". Eilen tällainen huono ilta sattui Niemiselle. Tai tilastojen perusteella voisi ehkä sanoa, että huono erä, eli ottelun ensimmäinen. Toisen erän 20 torjuntaa kertovat siitä, että kaveri suunnilleen ainoana koko joukkueesta pystyi kokoamaan itsensä erätauolla ja palasi jäälle sillä asenteella, että nyt mä näytän noille, mitä mä osaan.

Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että IFK:lla ei ole tällä hetkellä varaa huonoihin peliesityksiin ja pistemenetyksiin, koska niitä sattui syksyllä monta kertaluokkaa liian paljon. Jokaisesta matsista pitäisi repiä mahdollisimman paljon pisteitä. Jos joukkue majailisi sarjataulukossa jossain sijoilla 2-5, ja siihen saumaan olisi sattunut eilinen esitys, moni täällä vain kohauttelisi olkapäitään ajatellen: "No sitä sattuu, ens peli voitetaan ja matka jatkuu." Syksyn ja aiempien kausien ailahtelevien otteiden ansiosta tällaista suoritusvarmuutta tuskin on pelaajille vielä ehtinyt muodostua, eikä meille faneille ainakaan. Jokaisella on pieni pelko persiissä, että eilinen ei jäänyt viimeiseksi notkahdukseksi tälla kaudella, vaan pahimmassa tapauksessa nyt otetaan kuokkaan neljä tai viisi kertaa peräkkäin ja vajotaan taas säälipleijariviivan alapuolelle.

Voi vain toivoa, että joka jannu IFK:n pukukopissa ottaa itseään niskasta kiinni ja antaa huomenna Lukkoa vastaan itsestään 100 %. Jos ei muu auta, niin tsiigatkoon vaikka siihen peiliin parin tunnin ajan ennen matsia.

Samoin voi vain toivoa, että Nybari kömpii esiin sieltä kivenkolosta, jonne on vetäytynyt piiloon, kun IFK ei keikukaan hänen kokoamallaan pelaajistolla liigan kärjessä, ja alkaa tehdä sitä työtään, josta hänelle maksetaan. Ensi alkuun voisi etsiä meille ne puuttuvat pakit. Voi olla, että Murphy ja Zidlicky eivät tule meille näkkäripalkalla pelaamaan, mutta onko parempi vaihtoehto mennä tällä miehistöllä sääläreihin ja, jos sieltä päästään eteenpäin, tippua taas kerran 1-4 voitoin jollekin Jypille tai KalPalle puolivälierissä?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tälläisessä jengissä pitäisi ehkä jompi kumpi valmentajista sitten olla enemmän Jortikka tyyppinen huutaja, joka pistää munattoman kaverin tarvittaessa vilttiin.

Shedden teki muuten ekalla kaudella sillä huutamisellaan Hirsosta pelaajan.

Hyvä viesti kaikkiaan, paljon asiaa. Kyllä HIFK on sellainen jengi, jossa edes toisen koutseista pitäisi olla psykopaattinen rähisijä. KJ:lla on, kuten sanoin, erittäin asiallinen pelikirja. Se on pirun hyvä lähtökohta. Mutta mitä silloin, kun pelaajat eivät toteuta vaadittuja tehtäviä? Tällainen ilta sattui esimerkiksi eilen. Moni muukin on ihmetellyt Kai Raution osuutta valmennustiimissä. Hänen pitäisi ilman muuta olla KJ:ta täydentävä osa, ei KJ:n varjossa lymyävä jees-mies. Nyt, kun joukkueesta puuttuu selkeästi pelikuri tiukoissa paikoissa, on pakko katsoa ensin KJ:ta: Onko hän luonut maineensa erkkamaisena kliinisenä analysoijana vai summasjortikkalaisena puolihulluna haalarimiehenä? Vastaus osuu ensimmäiseen kategoriaan. Niinpä kukaan ei edes odota KJ:lta tiukan johtajan elkeitä. On ihan hyvä syy kysyä, miksi KJ itse halusi kakkoseksi ilmeisesti itsensä kloonin? Mulle ei riitä näytöksi se, että Rautio on siviilissä tiukka jätkä ja huutanut joskus junnujen peleissä. Sillä ei ole mitään merkitystä, koska HIFK:n liigajoukkueessa hänellä ei ole auktoriteettia. Se on nähty moneen kertaan huonojen iltojen aikana, että pelaajat sekoilevat ja valmennus seisoo suolapatsaana aitiossa - ja tätä se tulee olemaan ottelun loppuun asti. Rautio on ollut aivan pikkupoikana seillä zombeilemassa muiden seassa.

KJ on loistava hyvän flow´n valmentaja, hänen joukkueensa harvoin hassaa selkeää johtoaan. On ihan normaalia, että yksi mies ei ole "totaalinen" valmentaja, joka klaaraa kaikenlaiset tilanteet. Siinä missä joukkueensa loistavasti kurissa ja näpeissä pitäneet Shedden ja Baxter tarvitsivat / olisivat tarvinneet rinnalleen kliinisen analyytikon, KJ kaipaa rinnalleen "sheddenbaxtersummasta". Aivan simppeli käänteiskuvio, ei sen kummempaa. KJ:n näytöt pelikirjamiehenä ovat kovat ja niitä on nähty Kärppien lisäksi tämän kauden HIFK:ssakin. Joukkue osaa hyökätä ja hyvässä henkisessä tilassa myös puolustaa ja avata mallikkaasti. Miksi hänen tiimiinsä ei saada likaisen työn tekijää? Kaveria, joka huutaa silmät tapillaan kolmen sentin päässä naamasta: "Jos toi saatanan pelleily jatkuu, pelaat seuraavan kerran aikaisintaan kahden viikon päästä, tajuutko!" Tämä on suora lainaus Summasen kommunikaatiosta eräälle kokeneelle hyökkääjällemme ja kuultu nimenomaan huudon kohteelta. Kaiken lisäksi avautuminen johtui siitä, että pelaaja veti tyhjän maalin edestä tolppaan joukkueen ollessa jo kahden maalin johdossa - ei siis sen vakavampi "pelleily" kuitenkaan, mutta tilanne kuvaa valmentajan intohimoa hyvin.

Huomenna tähän aikaan on joko kurssi korjattu tai sitten viritellään hirttosilmukoita jo lauantain Porin reissua varten. Mun mielestäni yksi tappio joka viidennessä-kuudennessa ottelussa ei tuhoa HIFK:n takaa-ajoa nykytilanteessakaan. Pinnakeskiarvotahti on riittävä ja vyölle on nyt jo tarttunut monia makoisia päänahkoja ja lisää olisi tulossa kyseisessä voitot/tappiot -suhteessa. Tappioista voi jopa nokkela joukkue oppia nopeasti: ei tällaista peliä, palataan siihen, jota pelattiin edelliset viisi matsia, ei siitä niin pitkää aikaa ole.
 

Betoz

Jäsen
Itsekin joskus penkin takana olleena, tiedän sen, että tärkeisiin peleihin valmentajan pitää saada joukkueeseen se 5-10% lisäenergiaa ja hullun kiilto silmiin.

Mutta peruspeleihin, eli käytännössä koko runkkari muutamaa derbya lukuunottamatta, pitää tsemppi tulla joukkueen sisältä. Koutsin pitää pystyä keskittymään suuriin linjoihin.
Täysin samaa mieltä. Olen monesti naureskellut itsekseni, kun palstalaiset syyttävät Jalosta huonosta valmistautumisesta. On se nyt oikeasti ihme homma, jos ammattilaiset eivät itse tajua lähteä täysillä pelaamaan runkosarjamatseja. Eihän valmentaja joka peliin voi hokea samaa mantraa ja psyykata pelaajia valmiuteen. Sehän veisi täysin pohjan niiltä tärkeiltä peleiltä.

Jos ei oikeasti esimerkiksi jollain H.Pikkaraisella riitä motivaatio Pelicansia tai Ässiä vastaan niin ehkä kaverin kannattaisi miettiä alan vaihtoa. Onko tässä nyt ongelmana HIFK:n juuret? Aikoinaan isot kaupunkilaiset lähtivät kaatamaan pelkällä ylimielisellä asenteella pelokkaita maalaisia. Nykyään valitettavasti HIFK:n pitää jopa pelata saadakseen ne kolme pistettä kotiin. Pelkkä paikalle ilmestyminen ei riitä. Joku voisi kertoa sen NHL-statuksella pelaavalle Hannu "140ke" Pikkaraiselle. Kaverin näytöt eivät oikeasti ole niin kovat, että minkäänlaiseen ylimielisyyteen olisi varaa.

Jos HIFK:n pelaajisto ei pysty pelaamaan rauhalliselle valmentajalle, kuten K.Jalonen, niin ehkä pitäisi valmentajan vaihtamisen sijaan vaihtaa pelaajat. Todella perseestä, jos ainoat valmentajat jotka täällä pärjäävät on ikuinen-kakkonen-pelikirja-eiriitä-alasarja-Shedden tai poltan-sillat-joka-paikkaan-Summanen. Hekin vain sen takia, että rakkaassa HIFK:ssa isot miehet pelaavat kuin ämmät ja tarvitsevat auktoriteetin kertomaan, että liigajumboakin vastaan joutuu pelaamaan "edes vähän alusta". Tämä voi tulla jollekin pelaajalle ehkä yllätyksenä, mutta näin se vaan valitettavasti menee.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen osittain samaa mieltä, siitä että joukkueen psyykkaus on valmentajan tehtävä ja osittain eri mieltä.

Itsekin joskus penkin takana olleena, tiedän sen, että tärkeisiin peleihin valmentajan pitää saada joukkueeseen se 5-10% lisäenergiaa ja hullun kiilto silmiin.

Mutta peruspeleihin, eli käytännössä koko runkkari muutamaa derbya lukuunottamatta, pitää tsemppi tulla joukkueen sisältä. Koutsin pitää pystyä keskittymään suuriin linjoihin.

Loistava kirjoitus kaiken kaikkiaan pelaajien vastuusta. Olen kuitenkin eri mieltä tästä "pääpointista". Itselläni ei kuitenkaan ole merkittävää pelaajataustaa, enkä ole ikinä itse lätkää valmentanut. Voi siis olla, että olen totaalisen väärässä.

Mielestäni valmentajan psyykkausta kaivataan nimenomaan näissä runkkarin tammikuun matseissa. Tärkeihin POFF peleihin lataus löytyy itsestään, ja silloin voidaan keskittyä "taktisiin asioihin". Tammikuussa sen sijaan motivaatiossa löytyy suuriakin eroja, ja silloin tarvitaan nimenomaan sitä psykoa jonka edessä ei uskalla hävitä. SM finussa tekee kyllä parhaansa.
 

Probert

Jäsen
Aikoinaan isot kaupunkilaiset lähtivät kaatamaan pelkällä ylimielisellä asenteella pelokkaita maalaisia. Nykyään valitettavasti HIFK:n pitää jopa pelata saadakseen ne kolme pistettä kotiin. Pelkkä paikalle ilmestyminen ei riitä.

On teillä jutut. Missähän kuplassa HIFK-kannattajat oikein elävät? On aika koomista jos tällaisella asenteella varustetut fanit arvostelevat joukkueen pelaajia ylimielisyydestä.

Laskepa nyt vielä ne HIFK:n mestaruudet ja vaikka vielä mitalitkin päälle ja mieti tota juttua uudestaan. Herätkää nyt todellisuuteen ja kun ensi kerran "bönde-reissu" osuu esimerkiksi Tampereelle, kannattaa laskea yhteen ne viirit sieltä Hakametsän katosta ja miettiä kuinka paljon maalaiset HIFK:ta ovatkaan pelänneet. Ei, pelkkä paikalle ilmestyminen ei ole aina riittänyt.

Aina kun HIFK häviää, on fanien mielestä syy joko joukkueen asennevammassa tai maalivahdissa. Voisiko olla niin, että HIFK ei olekkaan maan parhaita joukkueita ja tasaisessa liigassa tappiota tulee aika tasaisesti kaikille joukkueille? Voisiko olla, että HIFK hävisi esimerkiksi eilen ansaitusti paremmin pelanneelle joukkueelle? En ihan ensimmäisenä etsisi vikaa 40 koppia ottaneesta Niemisestä. Eikä varmaan ihan asenteesta pelkästään ole kiinni myöskään se, että HIFK on hävinnyt jo kahdesti Pelicansille tämän kauden aikana.

Kuinka hyvä HIFK:n pelaajamateriaali oikeastaan onkaan? Onko joukkeessa liigan parhaimpiin kuuluva maalivahti? Entä puolustus? Onko joukkue täynnä toinen toistaan taitavampia hyökkääjiä ja maalit jakautuvat tasaisesti eri kentällisten kesken? Näin ei ole.

Voisiko olla, että HIFK kuuluu oikeasti liigan keskikastiin ihan materiaalinsakin puolesta ja saattaa täten urheilun lainalaisuuksien myötä hävitä myös muille keskikastin joukkueille?

Toivottavasti kukaan ei ainakaan enää väitä, etteikö HIFK olisi tänä päivänä pääkaupunkiseudun kolmosjoukkue. Helsingin kakkosjoukkue HIFK on ollut muutamaa kautta lukuunottamatta jo lähes 20 vuotta. Tilanne voi toki muuttua, mutta kyllä se matka huipulle on kaikesta päätellen suurempi kuin moni HIFK-kannattaja haluaa uskoa.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voisiko olla, että HIFK kuuluu oikeasti liigan keskikastiin ihan materiaalinsakin puolesta ja saattaa täten urheilun lainalaisuuksien myötä hävitä myös muille keskikastin joukkueille?

Voi ja nimenomaan kuuluu keskikastiin materiaalinsa puolesta ja jopa alle keskikastin. Juuri siksi hävitään Lahdessa, Porissa ja jopa siellä Tampereella. Meillä kutsutaan nykyään asennevammaksi sitä, kun koko joukkue ei pysty pelaamaan aivan taitojensa ja kykyjensä ylärajoilla.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Aina kun HIFK häviää, on fanien mielestä syy joko joukkueen asennevammassa tai maalivahdissa.

Kuinka hyvä HIFK:n pelaajamateriaali oikeastaan onkaan? Voisiko olla, että HIFK kuuluu oikeasti liigan keskikastiin.

IFK-faneilla on aina odotukset katossa, oli tilanne mikä tahansa, ja niin sen täytyykin olla. Mutta kommentoin nyt vaan tämän hetken tilannetta, koska muuten tekstiä tulisi niin paljon, että tämä yö menisi kirjoitellessa.

Veskaritilanne:

Alkukaudesta IFK:n maalilla oli katastrofi. Reilusti alle 90% torjuva kaveri, jolle aivan perustorjunnat tuottivat vaikeuksia. Ei tarvitse olla mikään Einstein, kun tajuaa sen, miten tämä vaikuttaa pelaajiin. Kuinka paljon enemmän IFK:lla olisi pisteitä, jos Niemisen olisi annettu torjua, kun nähtiin Pitkämäen saamattomuus. Kun Nieminen sitten laitettiin maalille surullisen jakson jälkeen, niin tilanne rauhottui silminnähden. Tuo temppu olisi vaan pitänyt tehdä aiemmin. Nieminen on osoittautunut hyväksi torjujaksi, joten ainakaan tälle kaudelle ei tarvitse uutta veskaria enää hakea.

Asenne:

Millä selität sen, että IFK on pelannut sarjan kärkijoukkueita vastaan kurinalaisesti ja järkevästi. Myös kaikki 3 JYP-peliä ovat olleet hyviä esityksiä, vaikka pisteet ovatkin JYPille niistä 7-2. Huonosta asenteesta ei tietoakaan näissä peleissä. Kysy vaikka Dufvalta mielipidettä IFK-JYP peleistä. Jokereita ja Bluesia vastaan IFK on ollut erinomainen yhtä peliä lukuunottamatta. Sattumaa? Tuskin. IFK latautuu ennakolta parempia vastaan paremmin, kuin esim. Pelicansia vastaan, ja se näkyy tulostaululla pelien jälkeen, ja sarjataulukossa pidemmällä aikavälillä. Ei samoilla tai alemmilla sijoilla olevilla joukkueilla IFK:ta parempi materiaali ole, päinvastoin. Kun IFK pelaa alempiakin joukkueita vastaan kovalla asenteella, kuten esim. viime lauantaina TPS-ottelussa, niin tulos on huomattavsti parempi, luonnollisesti. IFK ei ole tällä hetkellä niin hyvä, kun se luulee olevansa, ja siksi kovan asenteen ja oikeanlaisen nöyryyden pelaamiseen on oltava mukana joka vitun pelissä. Pelaajille pitäsi lyödä tässä tilanteessa sarjataulukko eteen ennen sarjapelejä, niin muistaisivat sen, missä ollaan, ja onko varaa perseillä kentällä alempia jengejä vastaan (Pelicans, Ässät jne.). Voitosta tulee niitäkin vastaan ne samaiset 3p, kun esim. Jokereiden kaadosta.

Materiaali:

IFK:n hyökkäys on sarjan kärkipäätä. Aukkoja löytyy pakistosta, joka on liigan keskitasoa. Maalivahtiosasto ei saisi olla pelkästään Niemisen varassa, mutta se nyt valitettavasti loppukauden on. Täytyy toivoa, ettei Nieminen loukkaannu, jolloin sirkus alkaisi uudelleen. Ollaan siinä tilanteessa, että jo yksikin erinomainen pakkihankinta tekisi sen, että osakkeet nousisivat huomattavasti. Kahdella hyvällä pakkihankinnalla mahdollisuudet olisivat vaikka mihin, kunhan KJ:n opit menevät eteenpäin, eikä tule takapakkia pelisysteemien kanssa.

Nykyisellä pakistolla suora poff-paikka (kuuden sakkiin) tekee todella tiukkaa. Se vaatii jengiltä nappisuorituksen. Ja monelta pakilta (Haverinen, Honkanen jne.) sitä Isakssonin mainitsemaa ylisuorittamista.
 
Viimeksi muokattu:

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tammikuu

tulee kertomaan HIFK:n kunnosta ja iskukyvystä paljon. Viimeisen 20 ottelun kuntopuntarin kärki on seuraavanlainen: Kärpät 40 pts, Jyp 37 pts, Kalpa 36 pts ja HIFK 34 pts. HIFK:lle ensimmäinen ottelu viimeisimmästä 20 oli HPK:ta vastaan, jossa maalinsuulle luisteli Jani Nieminen pitäen nollat. Ehkä onnistuu ehkä ei, mutta jo isomman otoksen perusteella HIFK on nousemassa alkukauden suosta. Toivon punaisten pitävän vähintään samaa tahtia yllä kuin nyt on pidetty yli puolet kauden jälkipuoliskosta.
 
Viimeksi muokattu:

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Probertille

Hyvä, että joku sanoo asian niinkuin se on.
Näin vanhana miehenä en jaksa kommentoida joka itkua mitä tänne tulee, mutta on pakko sanoa, että nykypäivän faneilta puuttuu näköjään täydellisesti suhteellisuustaju.
Hyökkäys arvosanana hyvä, puolustus viitonen.
Nieminen on paras kassari vuosiin mitä täällä on nähty.

Meinaa saatana tulla sydäri, kun kotimatseja katsoo ja avioero, jos niitä kommentoi.

Parempaa näillä perinteillä ja lippujenhinnoilla.

t. Kausikortit vm 86
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
HIFK:n ongelma kaudella 08/09 ei ole vieraspelit, vaan kehnous kotipeleissä, koska:

Jos katsotaan kerättyjä pisteitä, niin HIFK on tällä hetkellä sm-liigan paras vierasjoukkue 32 pisteellä. HIFK on kerännyt pelaamissaan 20 vieraspelissä 1,60 pistettä/ottelu, vain JYP on saanut enemmän eli 1,72 pistettä/ottelu eli on tosiasiassa liigan paras vierasjoukkue, mutta HIFK on kuitenkin ollut liigan toiseksi paras vierasjoukkue kaudella 08/09.

Ei häviäminen Pelicansille ole noloa Lahdessa, eikä Helsingissä. Joukkuetta valmentaa yksi Suomen kaikkien aikojen parhaista valmentajista, Hannu Aravirta, apunaan Pasit Räsänen ja Nurminen. Kyllä he tietävät mihin pitää iskeä Jalosen HIFK:ssa ja nyt käsittelyn sai 1. erässä HIFK:n ykköskenttä Pelicansin pitokentän Sihvonen-Heino-Pöyhönen kolmella maalilla. HIFK on saanut peleistään yhteensä 1,46 pistettä/ottelu ja Pelicans 1,36 pistettä/ottelu. HIFK on kerännyt hurjat 0,10 pistettä/ottelu enemmän kuin Pelicans kauden aikana pelaamissaan peleissä kotona ja vieraissa. Katsoin ennen peliä, että vedonlyöntitoimistot, jotka ovat ammattilaisia, pitivät jo ennen peliä Pelicansia niukasti ottelun ennakkosuosikkina, prosentein 42-20-38. HIFK:n voisi sanoa ennemminkin lähtevän "takki auki" kotipeleihin, koska HIFK on kerännyt 1,29 pistettä/ottelu kotipeleissään ja on liigan 12. paras kotijoukkue.

Pelaako HIFK siis stadilaisittain takki auki, asennevammaisena, vieraspeleissä, kun se on liigan toiseksi paras vierasjoukkue, saalistaen 1,60 pistettä/ottelu vieraspeleistään ja saa 1,29 pistettä/ottelu kotipeleistään ja on sijalla 12 kotijoukkueena. Toistan vielä, että Pelicans-peli oli toivoakseni yksittäinen nukahdus Jalosen HIFK:lta ja erityisesti meidän ykköskentälliseltä, kaikki kunnia voitosta Aravirran Pelicansille, mutta HIFK ei pelaa takki auki, asennevammaisena vieraspelejä, koska se on liigan toiseksi paras vierasjoukkue 7.1.2009 peleihin mennessä.

Minusta tappiolla Pelicansille ei ole isossa kuvassa merkitystä. Paljon suurempi juttu on se miten HIFK jatkaa pelejään tänään Lukkoa vastaan kotona ja lauantaina Porissa. Toivon todellakin, että Jani Nieminen jatkaa tänään maalissa, koska hänenkin on nyt todistettava, että "olen se mv, johon kannattaa oikeasti panostaa ja luottaa" ja "nousen voittajaksi tappiopelin jälkeen". Samoin Jalosen on nyt muutettava HIFK kotiotteluista melkein aina 3 pistettä voittavaksi joukkueeksi, on vastassa kuka hyvänsä. Tappio Lahdessa voi nimittäin olla hyväkin asia, jos siitä ottaa oikealla tavalla opikseen. Jalosen on ainakin onnistuttava virittämään tänään HIFK oikeaan draiviin heti pelin alusta saakka. Jalosen on näytettävä nyt, että hänen HIFKinsä voittaa myös kotona, ei ainoastaan ole liigan toiseksi paras vierasjoukkue. Näkisin tämän asian päivän teemana, enkä katselisi enää takapeilistä Pelicans-ottelua.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK latautuu ennakolta parempia vastaan paremmin, kuin esim. Pelicansia vastaan, ja se näkyy tulostaululla pelien jälkeen, ja sarjataulukossa pidemmällä aikavälillä.

Tämä ei kerro kovin hyvää, jos joudumme sääläreihin. Itse asiassa ei ole varaa joutua sääläreihin, jos emme osaa pelata 'huonompiamme' vastaan.
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
IAsenne:

Millä selität sen, että IFK on pelannut sarjan kärkijoukkueita vastaan kurinalaisesti ja järkevästi... IFK latautuu ennakolta parempia vastaan paremmin, kuin esim. Pelicansia vastaan, ja se näkyy tulostaululla pelien jälkeen, ja sarjataulukossa pidemmällä aikavälillä. Ei samoilla tai alemmilla sijoilla olevilla joukkueilla IFK:ta parempi materiaali ole, päinvastoin...
Oman osansa tähän soppaan antaa myös se, että HIFK kuuluu niihin joukkueisiin (kuten Jokerit) joita vastaan varsinkin pienemmiltä paikkakunnilta tulevat joukkueet pelaavat aina astetta kovemmalla asenteella, koska nämä joukkueet edustavat suurilla budjeteilla pelaavia ”jättiläisiä”.
Olen aivan varma, että jonkin Saipan asenne HIFK:ta tahi Jokereita vastaan on ennakkoon takuulla astetta kovempi, kuin esim. esim. Lukkoa vastaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Oman osansa tähän soppaan antaa myös se, että HIFK kuuluu niihin joukkueisiin (kuten Jokerit) joita vastaan varsinkin pienemmiltä paikkakunnilta tulevat joukkueet pelaavat aina astetta kovemmalla asenteella, koska nämä joukkueet edustavat suurilla budjeteilla pelaavia ”jättiläisiä”.
Olen aivan varma, että jonkin Saipan asenne HIFK:ta tahi Jokereita vastaan on ennakkoon takuulla astetta kovempi, kuin esim. esim. Lukkoa vastaan.

100%:sti samaa mieltä naapurin kanssa. Tässä tullaan juuri siihen kohtaan, jossa stadilainen ylimielisyys lyö monesti silmille niin, että suhina käy. Varsinkin kotipeleihin on monta monta kertaa lähdetty sillä asenteella, että kyllähän me tollasta bönde-jengiä turpaan vedetään vaikka puolivaloilla. Lopputuloksena se, että Nordikselta ovat pisteen lähteneet Lahteen, Turkuun, Tampereelle, Kuopioon, Poriin ja Raumalle. Älytön määrä pisteitä joukkueille, joilla ei todellakaan ole parempi pelaajamateriaali.

Kovat on luulot omista kyvyistä, jos ei samalla draivilla vastata. Tästä KJ saa ottaa ison palan itselleen, kun ei ole pystynyt herättämään joukkueeseen sellaista tahtotilaa, että mennään läpi harmaan kiven, ja otetaan ne vitun pisteet. Vieraspeleihin IFK on lähtenyt nöyremmin ja kurinalaisemmin, ja sen vuoksi olemme sarjan parhaita vierasjoukkueita. Jotain positiivista sentään.

Eli jos joku väittää kirkkain silmin, että esim. Pelicansilla on parempi pelaajamateriaali, kuin IFK:lla, ja hävittiin tiistaina pystyyn siksi, ettei kertakaikkiaan eväät riittäneet voittoon, niin haluaisin kyllä nähdä sen henkilön ihan livenä. Voisin ottaa valokuvan ja laittaa sen tänään Nordiksen etuoven seinään ihmeteltäväksi.

On aivan eri asia sitten spekuloida sitä, mihin IFK:n eväät riittävät isommassa mittakaavassa... tällä materiaalilla ja pakistolla. Ei ainakaan mestaruuteen, ilman 200%:sta tasonnostoa ja ylisuorittamista. Sitä ei kiellä enää rajamäenerkkikään, etteikö IFK vahvistusta alakertaan tarvitsisi, jos isompaa palkintoa halutaan tavoitella.
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Eli jos joku väittää kirkkain silmin, että esim. Pelicansilla on parempi pelaajamateriaali, kuin IFK:lla, ja hävittiin esim. tiistaina pystyyn siksi, ettei kertakaikkiaan eväät riittäneet voittoon, niin haluaisin kyllä nähdä sen henkilön ihan livenä. Voisin ottaa valokuvan ja laittaa sen tänään Nordiksen etuoven seinään ihmeteltäväksi.

Lätkä ei ole enää mikään stiga-ukkojen vertailulaji. Hyvin kotipeliinsä latautunut Pelicans saattaa lyödä Aravirran johdolla aivan helposti HIFK:n, jos meille sattuu huono päivä, toteuttaen jotain juuri oikein HIFKiä vastaan suunniteltua pelitapaa. Ei meillä niin paljon "parempi" pelaajamateriaali ole....
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Lätkä ei ole enää mikään stiga-ukkojen vertailulaji. Hyvin kotipeliinsä latautunut Pelicans saattaa lyödä Aravirran johdolla aivan helposti HIFK:n, jos meille sattuu huono päivä, toteuttaen jotain juuri oikein HIFKiä vastaan suunniteltua pelitapaa. Ei meillä niin paljon "parempi" pelaajamateriaali ole....

Tiedän sen, eikä joka peliä voi voittaa, vaikka kuinka lennossa olisi. Sen verran nyt on itsekin tullut pelattua, että tietää pelin hengen, vaikka sarjataso ei ole ylin ollutkaan.

Kaikki kunnia Pelicansille voitosta, ei siinä mitään. Erään Lahdessa olleen mukaan IFK oli kuitenkin haluton voittamaan kaksinkamppailuja, antoi huolimattomia syöttöjä ja puolusti laiskasti. Tuollaista en hyväksy ikinä. Jos hävitään, niin hävitään ne legendaariset saappaat jalassa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eiköhän sen kerro myös sarjataulukko aika selvästi minkälaiset tasoerot vallitsevat liigassa. Tällä kaudella liiga on tasainen 4-14 sijat mahtuvat 16 pisteen sisälle, en muista milloin olisi ollut vastaava tilanne tässä vaiheessa kautta. Olen sitä mieltä että meidän sijoitus on juuri oikea suhteessa peliesityksiin tällä kaudella. Välillä ollaan kaaduttu maalivahtiin, toisinaan viisikkopelin puuttumiseen, harvemmin on molemmat palaset loksahtaneet paikoilleen tällä kaudella. Ennakkoon paperilla "huonommalla" pelaajamateriaalilla kauteen lähteneet joukkueet ovat voittaneet HIFKin. Nämä joukkueet ovat sitoutuneet yhteiseen tekemiseen ja he noudattavat pelisysteemiä minkä valmentaja on laatinut. Miksi HIFK ei ole pystynyt samaan, ensinnäkään meillä ei taida olla kuin muutama ottelu missä oltaisiin hävitty tiukan taistelun jälkeen, suurimmaksi osaksi hävityt ottelut ovat olleet karmeata katseltavaa.

Pelicansia vastaan oli poikkeavaa sen suhteen että Hattu teki selvän ryhtiliikkeen ekan erän jälkeen ja tämä ei varmaan johtunut siitä että Jalonen tai Sakke olisi mennyt sanomaan hänelle erätauolla: Yritäs nyt jotain saada kiinni kun olet sinne maaliin päässyt. Miksi muu joukkue ei herännyt samalla tavalla, vaan jatkoivat samalla haluttomalla linjalla millä olivat aloittaneet. Eikös se mene niin, että veskarin mukana noustaan tai vajotaan. Kyseessä on kuitenkin ammattiurheilijat ja heille pitäisi olla jo tässä vaiheessa kautta selvää mikä on vierasotteluissa pelitaktiikka. Onko nykyisessä joukkueessa sellaisia johtohahmoja, jotka pystyvät kesken ottelun herättelemään muuta joukkuetta, mielestäni ei. Jos näitä ei löydy, on valmentajan aivan turha huutaa pää punaisena. Todella harvoin on tapahtunut selvä ryhtiliike tappioasemassa oltaessa ja tähän asiaan vaikuttavat sekä valmentaja että pelaajat yhdessä, molemmilla on vastuu paremmasta tekemisestä ottelun sisällä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tämä ei kerro kovin hyvää, jos joudumme sääläreihin. Itse asiassa ei ole varaa joutua sääläreihin, jos emme osaa pelata 'huonompiamme' vastaan.

Niin, eikös tässä tapauksessa IFK:n olisi parasta sijoittua sitten juuri kymmenenneksi, jotta pleijareissa ei tulisi vastaa yhtään "huonompaa" jengiä?

---------

Olettete kyllä ihme sakkia! Joko menee ihan helvetin hyvin ja kukaan ei mahda snadilaisille mitään, tai sitten on joku saatanan kriisi käynnissä ja kaikille kenkää. Uskokaa nyt, että Pelicans yksinkertaisesti luisteli HIFK:iltä tiistaina jalat alta. HIFK on keskikastin joukkue (uskokaa tai älkää) siinä missä Pelicanskin, ja voi hävitä toiselle samanlaiselle milloin vain, ilman että kyseessä on mikään suuremmanluokan katastrofi. Tiistain IFK:lla ei ollut mitään aseita Pelicansin alkurynnistystä vastaan. Ainoastaan Nieminen piti joukkuetta pystyssä, mutta toisessa päässä IFK ei saanut mitään aikaan, hyvä jos pääsivät edes punaviivan yli.

Tänään uutta matoa koukkuun. HIFK voi voittaa tänään Lukon ja Pelicans hävitä Ilvekselle. Tässä ryhmässä joukkueiden tasoerot ovat pieniä ja ottelut voivat päättyä melkein miten vain.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Olettete kyllä ihme sakkia! Joko menee ihan helvetin hyvin ja kukaan ei mahda snadilaisille mitään, tai sitten on joku saatanan kriisi käynnissä ja kaikille kenkää.

So....

Juuri sellaisiahan me olemme ja tulemme olemaan, aina ja ikuisesti, sanoisinko jopa amen. Isolla tunteella vuoristorataa, mikäs sen mukavampaa, ei mitään 20/20 kannattamista, vaan 100-0 tai 0-100. Jos mennään metsään, niin lennetään sinnekin "sata lasissa" ja kauas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös