HIFK:n peliesitykset

  • 1 151 495
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei tuo välttämättä mitään todista mutta mielenkiintoinen juttu silti.
Olisi mielenkiintoista nähdä joku kattava tilasto tästä, jos jollain riittäisi viitseliäisyyttä siihen.

Edit. Johanneksella näköjään oli viitseliäisyyttä.
 

Scoutti

Jäsen
Joku oli jo jossain ketjussa laskenut, että suurin osa HIFK:n pisteistä on tullut Brennanin pelatessa, eli Kipin ollessa poissa pojoja ei ole juurikaan kertynyt.
Noh eilen taas Brennan pelasi ja kaksi pistettä matkasi Nordikselle. Ei tuo välttämättä mitään todista mutta mielenkiintoinen juttu silti.
minusta eilinen oli erinomainen esimerkki Kipin tarpeellisuudesta. Viime kevään poffseissa Rajamäki pommitti HIFK-pelurit yksinään mustelmille ja osittain tästä syystä sarja kääntyi bluesille. Eilen oli toisin, HIFK:lla oli heittää samanlainen, jopa kovempi luu kehiin ja HIFK hallitsikin fyysistä peliä. Kysykääpä Matikaiselta, että miksi se pitää Rajamäkeä ja Lostedtia joukkueessa? Käsien takia? en usko.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomaan olevani melko yksin mielipiteeni kanssa. Onneksi J-A:n ulkkopuolella meitä Brennan-anti-diggareita on ainakin J-P Jalo, Tinke, Jortikka, Aravirta ja Jukka Koivu. Taitaa olla ensimmäinen kerta kun olen kolmen turkulaisen kanssa samaa mieltä.
Et ole. Jaan mielipiteesi ja sanon myös epämuodikkaasti että Kip "-5" Brennan on turhake. Tällaisen sanominenhan on tavattoman rohkeaa Hifk-osiossa jossa kaikkien pitää ihailla varauksetta näitä kolmemetrisiä luistelutaidottomia puukäsiä - muuten et ole oikea Hifk-fani :-)
Mihin on muuten jäänyt huomaamatta se tosiseikka että Hackerin tulon myötä Bates laihtui 20 kiloa, kasvoi pituutta 20 senttiä ja alkoi mättämään pisteitä hirmuvauhdilla?
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
minusta eilinen oli erinomainen esimerkki Kipin tarpeellisuudesta. Viime kevään poffseissa Rajamäki pommitti HIFK-pelurit yksinään mustelmille ja osittain tästä syystä sarja kääntyi bluesille.

Ei se ihan noinkaan mennyt. Ko. sarjassa meidän Lennu oli Rajamäkeäkin fyysisempi, joten meillä oli tuolloin heittää astetta kovempi pommikone kentälle.
 

Calcichew

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
http://kuvat.jatkoaika.com/albuo58/IMG_7910.jpg

Joku oli jo jossain ketjussa laskenut, että suurin osa HIFK:n pisteistä on tullut Brennanin pelatessa, eli Kipin ollessa poissa pojoja ei ole juurikaan kertynyt.
Noh eilen taas Brennan pelasi ja kaksi pistettä matkasi Nordikselle. Ei tuo välttämättä mitään todista mutta mielenkiintoinen juttu silti.

Luulen, että kun Kip on kokoonpanossa niin pelaajamme saavat "vapautta" pelaamiseensa ja näin ollen onnistuvat paremmin tekemisissään. Kun Kip taas ei ole kokoonpanossa niin saattaa joillekki tulla pupu pöksyyn, että mitäs jos "samihelenius" tulee haastamaan tai uhoamaa, kuka minut sitten pelastaa?

Ja näin ollen pelaajamme alkavat puristaa mailaa ja eivät onnistu missään. dunno..

No tuo nyt oli vähän kaukaa haettua, mutta kuhan nyt sanoin, että Kip tuo turvallisuutta pelaajillemme.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Eikös se ole nastaa, että keskustelupalstalla on pelaajista erilaisia mielipiteitä? Mä näen Brennanin kiistattomana etuna joukkueelle ja Johanneksen kliininen pistetilasto ei nyt voi tällaisella ottelumäärällä olla enää puhdasta sattumaakaan. Tätä tilastoa ei ole muuten yksikään anti-Brennan -henkilö kommentoinut mitenkään. Joten onko Brennanin dissaaminen selkeää mutua? Meillä pro-Brennaneilla on sentään esittää selkeä tilasto HIFK:menestyksestä Brennanin kanssa vs. menestys ilman Brennania. Lisäksi myös omat silmät kertovat HIFKin ajelleen rohkeammin ja pelanneen enemmän itselleen ominaisella tyylillä, kun Brennan on ollut mukana. Ja mikä parasta, tämä tyyli on ollut menestyksekkäämpi kuin neppailu. Kyllä tämän ovat nähneet myös paatuneimmat anti-Brennanistit, vaikka kuittaavatkin lisääntyneen taklauspelin Lennun ja kumppanien pommeilla ja poistavat Brennanin niittauslistalta ne osumat, joita silmät eivät ole halunneet nähdä?

Myönnän toki, että diggaisin myöskin mutuna Brennania, vaikka en saisi tilastollista tukea. Nythän vastustajat vetävät mutuna ja hämäävät sotkemalla mukaan Batesia ja Hackeria..heh :). Batesilla ja Hackerilla on yhtä paljon tekemistä HIFK:n menestymisellä / menestymättömyydellä Brennanin kanssa / ilman kuin esimerkiksi Ahtolalla ja Ahlqvistilla. Tai Porthenilla ja Turusella. Tämähän on olennaista: Brennan-lätkä toi enemmän pisteitä HIFK:lle jo ennen Batesin ja Hackerin saapumista ja herrojen siirtyminen HIFK-miesvahvuuteen ei heilauttanut tätä asetelmaa mitenkään. Heidän tulonsakin jälkeen HIFK on pelannut paremmin Brennan mukana. Joten Brennan on tähän mennessä ollut itsenäinen tekijä HIFK:n pelimoodissa.

Miinus viisi yksittäiselle pelaajalle ei ole mairitteleva, mutta eikös tuota asiaa kompensoi se, että joukkue on saanut pisteitä keskimäärin 0,95 enemmän hänen kanssaan kuin ilman häntä? Brennan on ollut mukana 18 kertaa ja nettohyöty on ollut siis 18 x 0,95p = 17 pistettä. Kyllä mä otan mielelläni joukkueelle 17 pistettä peluuttamalla tiettyä pelihuumoriin vaikuttavaa kaveria, vaikka siitä joutuukin maksamaan -5 pistettä kyseisen pelaajan henkilökohtaiseen tehopörssiin. Tehopörsseillähän ei ratkota joukkueiden välisiä sijoituksia, ainoastaan pelaajien. Esimerkiksi pistepörssin sijalla 10 olevalla Ryan Kellerillä (9+13 = 22) on -3p ja pistepörssin sijalta 15 löytyy Marko Kivenmäki (5+16 = 21) -13p! Kyllä tämä Brennan-kuvio vaikuttaa KJ:n taholta ihan harkitulta ja kritiikki Brennanin pelaamisesta kannattaakin suunnata hänelle. Loppuun haluan todeta, että ei tätä kannata oikeasti niin vakavasti ottaa, täähän on vain lätkää.

edit: Ei täällä heiluvien pro- ja anti-Brennanistien kannata olla huolissaan siitä, että tuntuu olevan yksinäistä. Voin vakuuttaa, että Jälkiviisaat ry tulee kauden jälkeen kuittaamaan Brennanin hyödyt vs. haitat erehtymättömällä varmuudella. Ja silloin tulee jompaankumpaan jengiin luontaisesti lisää tunkua.
 
Viimeksi muokattu:

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvät uutiset: IFK on suorittanut rästiottelunsa jopa hieman odotettua paremmin, ja ottanut "oman" paikkansa taulukossa. "omalla" paikalla tarkoitan sitä, että IFK on pelannut liigan seitsemänneksi parasta kiekkoa. Emme siis ole tippumassa suomisarjaan. Ja tämä on tullut pelillä johon pienillä parannuksilla kiristetään pistetahtia huomattavasti.

Huonot uutiset: IFK on varsin tukevasti seitsemäntenä. Sarja ei olekaan niin tasainen, vaan olemme 0,2p/ peli jäljessä Kerhoa ja Kärppiä. Kärpillä on sitäpaitsi positiivinen trendi menossa. Laskin, että päästäksemme tuohon 1,6p/peli olisi voitettava neljä peliä putkeen. Vaikeaa kun välillä pelataan jopa kotona.

IFK:lla on taas vaihteeksi kauden tärkeimpiä pelejä edessä. Blues pelin positiiviset asiat pitäisi saada syöttämään itseluottamusta.
Viimeksi kun kirjoitin jotenkin näin oli muuten ennen TPS peliä...

Kaivoin pöytälaatikosta (kahden)kauden veikkaukseni, eikä me nyt niin kaukana siitä olla. Kaava meni näin: Tällä kaudella runkosarjassa 5-6 nousujohteisella kaavalla, kvartoista jatkoon. Vierasjoukkueena hävitään pronssipeli.

Ensi vuonna runkosarjassa sijat 1-2, ainakin pelataan finaalissa. Toivottavasti keitetään nakkeja.

Mielestäni tuo on pitkäjänteinen suunnitelma, eikä aika ole vielä ajanut ohi vaikka myönnän, että olen ollut itsekin aika epätoivoinen välillä. Tän seuran rakastaminen vaan ei ole kovin helppoa...
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
No niin, pro-Brernnan osasto hyökkää jo faktuaalisilla numeroilla. Hyvä!

Ainoa vika on, että tuo faktuaalinen numero "Brennan on tuonut IFK:lle 17 pistettä" on aika kaukaa haettu. Ihan lonkalta kaivoin Melartin vastaavat statsit, ja hänen pelatessaan IFK on saanut keskimäärin pisteen (2,2 per peli) enemmän, kuin ilman häntä (1,2 per pel). Vastaavanlaisia korrelaatio-statseja saisi varmasti muista pelaajista, tai vaikkapa Nordiksen tuoppijonon pituuden tai Matti Hagmanin selostuksen sekavuuden vaikutuksesta IFK:n jäähyihin.

Ja vielä tuosta päättelyketjusta ja sen hataruudesta: Kipp on siis tuonut IFK:lle 17 pistettä (jolloin siis IFK on tehnyt yhtä paljon tai enemmän maaleja kuin vastustaja) mutta hän on ollut 5 kertaa useammin jäällä vastustajan tehdessä maalin, kuin omien tehdessä maalin. Tällä päättelyketjullahan Nokan kannattaisi nimetä Kipp pelaavaan kokoonpanon, mutta pitää hänet viltissä. Eli hänestä tulisi eräänlainen joukkueen maskotti? Mutta mitä Sakelle sitten tapahtuisi?

Syyt miksi valitan Brennanista, ovat

1) rooli, johon hänet palkattiin (pelkkä poliisi) ,
2) ylipäänsä poliisin/show-tappelijan roolin tarpeelliisuuden perustelu IFK:ssa (perustelu julkisuudessa: "tekee tilaa taidolle", oikea perustelu löytyi Ilmalasta)
3) ajankohta, jolloin poliisi palkattiin (joukkue huuti jo kesän tienoilla paria oikeaa pelaajaa)
4) show-tappelijan/poliisin mieltäminen aidosti fyysiseksi pelaajaksi (okei, Brennan osaa taklata, jos kaveri sattuu kohdalle)
5) perusteettomat, faktoina esitetyt mielikuvat Brennanin hyödystä IFK:lle
6) valittaminen ja argumentointi on hauskaa

Omasta mielestäni tämän kauden IFK on täynnä niitä oikeitakin fyysisen pelin pelaajia- siis sellaisia jotka osaavat luistella, syöttää, sijoittua, tehdä maaleja, ja siinä sivussa vielä pelata fyysisestikin. Mutta kieltämättä, kyllähän Nokkakin jotain Kipissä näkee, kun häntä peluuttaa.

Ja Metukalle terkut "oikeasta" mielipiteestä!
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Omasta mielestäni tämän kauden IFK on täynnä niitä oikeitakin fyysisen pelin pelaajia- siis sellaisia jotka osaavat luistella, syöttää, sijoittua, tehdä maaleja, ja siinä sivussa vielä pelata fyysisestikin. Mutta kieltämättä, kyllähän Nokkakin jotain Kipissä näkee, kun häntä peluuttaa.

No mutta mitä sanot tästä, vielä löytyy numeroita:
Ifk:n voittoprosentit, kun Kip on kokoonpanossa = 59%. Kun Kip ei ole kokoonpanossa, lukema on 14%. Ja copypaste Dragonin viestistä: Brennanin ollessa HIFK:n pelaavassa kokoonpanossa joukkueen saldona on 10 voittoa ja 7 tappiota. Brennanin puuttuessa tulos on ollut murheellinen, 1 voitto - 6 tappiota. Lisäksi HIFK on tehnyt liki 2 maalia enemmän Brennanin kanssa kuin ilman Brennania.

Brennanin ja Melartin ero on siinä, että edellinen toimii järjestysmiehenä ja agitaattorina, joka oikeasti vaikuttaa pelinkulkuun. Melart on peruspakki. Ja ihan ookoo potentiaali itse asiassa. Brennan on pelannut 18 ottelua, Melart 6 ottelua. Sorry, Melartin ottelumäärä on liian pieni kelvatakseen tutkimusaineistoksi. Mutta pidin kyllä hänenkin lukemistaan. Siitä olen samaa mieltä, että oikea pelote toimii niinkin, että hän vain on paikalla. Brennan aiheuttaisi ylimääräisiä sydämenlyöntejä vastustajille, vaikka hän olisi vain pukeneena penkillä, 13.hyökkääjänä. The Sir Pena ensimmäisellä valmennusperiodillaan Kuulan, Jönnin ja Kaakun saatua kenkää pisti btw. Nielikäisen pukemaan 38-asteen kuumeesta huolimatta vierasotteluun Bluesia vastaan. Basso jyrähti: "Istut vaan siellä penkillä ja käyt vähän lämmittelyssä jäällä tönimässä." Kyllä, termi oli "tönimässä".

Koko Suomen lätkäscenessä anti-Brennanismi on ehdottomasti suurempaa muotia kuin pro-Brennanismi! Anti-teamissa ovat siis jo P.Sihvonen, J.Koivu, JP Jalo, Tinke ja täällä HIFK-osiossakin, jossa luulisi pro-Brennanismin jyräävän, ollaan ihan fifty-sixty -asetelmissa.
 
Viimeksi muokattu:

Voimariini

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Henkilökohtaisesti ainakin minä kiekkoilijana arvostaisin suurestikin Kip Brennanin kaltaisen pelaajan ilmestymisen joukkueeseeni, kuten joku sanoikin, kauhun tasapainoa ylläpitämään.. Jos Viuhkolakin osaa seota (tsk Muukkonen ketju), niin mitä tapahtuu kun se tapahtuu jollekin joka oikeasti saa vahinkoakin aikaan? Sillon en valitettavasti halua luopua Petrell:stä, Pikusta enkä tässä tilanteessa edes Honkasesta, vaikka heistä kuka tahansa tiputtaisi hanskat kaverin puolesta.

Parhaimmillaan Kip kuitenkin on olemassa luomassa tiettyä epävarmuutta vastustajan pelaajiin, pistäen heidät luomaan katseita myös olkansa yli, vilkuillen ympärilleen kun menee kulmasta hakemaan kiekkoa etc. Eräs tilanne onkin jäänyt mieleen, jo ennen kauden alkua Nordic Trophyn aikaan. Erään pienemmän rähinän aikaan kentällä vallitsi pieni torikokous, johon luonnollisestikin tuomaritkin kiinnitti huomiota. Tässä kaikessa rauhassa Kip vaihtoaitiosta repäisi lähimmän ruotsalaispelaajan hellään syleilyyn, selitteli kaverilla "totuuksia" (oma arvaus, huom) ja pyristelyistä huolimatta jatkoi kaverin riepottelua kunnes tuomarit hieman kiinnittivät huomiota edes sen suuntaisesti.
Ystäväni kanssa tässä ollaan jo leimattu Kip erittäinkin hyväksi hankinnaksi, kunnes saamme JR:n joku kaunis päivä kenties takaisin Petoihin.

Walsh kentälle vain jos tarvitsee lisänäyttöjä, muuten hoitakoon Mallikas Melart hommat.

Voimaa, Peace!
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eniten Brennanissa positiivista vaikutusta antaa hänen hyvä asenteensa. Hän on tällä hetkellä enemmän IFK, kuin moni meidän pelaaja yhteensä. Lisäksi kelkkaa Brennanin suuntaan on jo hetken aikaa kääntänyt se, että hän oikeasti käyttää vahvuuksiaan peleissä, eikä vain elä vanhoilla NHL:n tappelumeriiteillä täällä liukumassa vaihtoaition ja jäähyboxin väliä.

Peliesityksistä sen verran, että jos olisi edes 1-2 pystytty hoitamaan viimeisestä 6:sta kotiottelusta, niin nyt oltaisiin suht hyvillä asemilla kuuden sakkiin menossa. IFK:n onni on ollut se, että vaikka pistekeskiarvo on hyvin onneton vieläkin, niin suora pleijaripaikka on täysin saavutettavissa, kunhan opitaan pikkuhiljaa pelaamaan kotonakin.

Pitkälle menemisen (välieriin) luotto on kuitenkin edelleen siinä ja tässä. Hienoa, että myös Housu on alkanut ottamaan jotain kiinni, mutta kun tuota pakistoa katsoo... alkaa masentamaan heti.
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
+/-

No mutta mitä sanot tästä, vielä löytyy numeroita:
Ifk:n voittoprosentit, kun Kip on kokoonpanossa = 59%. Kun Kip ei ole kokoonpanossa, lukema on 14%. Ja copypaste Dragonin viestistä: Brennanin ollessa HIFK:n pelaavassa kokoonpanossa joukkueen saldona on 10 voittoa ja 7 tappiota. Brennanin puuttuessa tulos on ollut murheellinen, 1 voitto - 6 tappiota. Lisäksi HIFK on tehnyt liki 2 maalia enemmän Brennanin kanssa kuin ilman Brennania.

Brennan +/- on IFK:n huonoimpia -5 ainoastaan Keränen ja Ahtola on -7. Jos pelaa tuossa roolissa niin pitää hoitaa ettei mene omiin. Maalit ovat ekstraa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Brennan +/- on IFK:n huonoimpia -5 ainoastaan Keränen ja Ahtola on -7. Jos pelaa tuossa roolissa niin pitää hoitaa ettei mene omiin. Maalit ovat ekstraa.
+/- -tilastoa arvioitaessa on suhteutettava pelaajan rooliin joukkueessa ja katsottava tarkkaan sitä, miten tuo +/- -on muodostunut, eli plusmaalit vs. miinusmaalit. Lisäksi plusmaalien ja miinusmaalien määrää on suhteutettava joukkueen kokonaismaalimääriin.

Esimerkkinä, paljon parjattu ja täysin kädetön Kankaanperä on tällä hetkellä tehotilastossa -2, mutta huomionarvoista on mielestäni se, että Kanki on ollut HIFKn pelureista toiseksi eniten jäällä, kun vastustajan päässä soi tasakentällisin. Hirso johtaa tätä tilastoa.

Alempien ketjujen hyökkääjiltä pitää mielestäni katsoa eniten päästettyjen maalien määrää, kun, kuten todettua, tehdyt maalit on extraa. Pelaamassaan 18 ottelussa Kip on ollut tasakentällisin jäällä 8 kertaa, kun omissa on soinut, eli se tekee about 1 maali omiin per 2 peliä. Se, onko tuo paljon vai vähän suhteutettuna joukkueen yleiseen tasoon, jääköön jokaisen itsensä päätettäväksi.

Nyt, kun tuli noita tilastoja selailtua, niin yllättäen Arttu Luttisella on Kankaanperän jälkeen toiseksi eniten miinusmaaleja.

3) ajankohta, jolloin poliisi palkattiin (joukkue huuti jo kesän tienoilla paria oikeaa pelaajaa)
5) perusteettomat, faktoina esitetyt mielikuvat Brennanin hyödystä IFK:lle
6) valittaminen ja argumentointi on hauskaa
Tuo kolmoskohta ihmetyttää minua. Oletetaan, että joukkueen hankintalistalle on kartoitettu pelaajat x, y ja z, jotka rooliensa puolesta voidaan asettaa tuohon nimenomaiseen tärkeysjärjestykseen, mutta eivät kuitenkaan ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja. Jos silloin pelaaja z löytyy ennen kuin x ja/tai y, niin eikö tuon pelaajan voi silloin rekrytoida siitäkin huolimatta, että muiden vaihtoehtojen kartoitus jatkuu? Jokuhan heitti aiheesta tämän ruokakauppavertauksen, että jos on menossa kauppaan tarkoituksena ostaa leipää, voita ja maitoa ja sitten leipä ja voi on loppu, niin jättääkö silloin maidonkin ostamatta?

Lisäksi - mitä tulee perusteettomiin faktoihin, niin sinähän tuossa kumoat faktat perusteettomiksi ilman perusteluja.

Kuutoskohdasta samaa mieltä. ;)
 
Viimeksi muokattu:

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kankaanperä sai ansaitut moitteet, kun aloitti kauden katastrofaalisesti, -10 viidessä ensimmäisessä pelissä. Kun Kankaanperä on nyt -2, niin viimeiset 20 peliä ovat sujuneet +8 eli erittäin hyvin. Muutos on iso ja suunta oikea.

Jonkun Brennanin tapaisen roolipelaajan kokonaismerkitys joukkueen menestykseen on ehkä 1-2%, kun ykkösmaalivahdin on ainakin 10x suurempi kuin yhden Brennanin. Tämä kannattaa ehkä muistaa, kun tarkastellaan Brennanin vaikutusta HIFK:n peliesityksiin. Kun hyvän ykkösmaalivahdin jälkeen puolustajien merkitys voittamisessa korostuu nykypäivän lätkässä, on erikoista, että HIFK:lla on kolme ulkolaista hyökkäjää palkkalistoillaan. Heistä en tietenkään luopuisi Batesista. Walshin ja Hackerin ulkoistaminen pitäisi tehdä välittömästi ja tilalle pitää saada vahvistusta puolustukseen. Brennanin kohtalo HIFK:ssa ratkennee tammikuun loppuun mennessä, kun nähdään tarvitaanko mv-osastolle tai puolustukseen edelleen lisää vahvistusta. Brennanin jäämisen puolesta puhuu se tosiasia, että hän hoitaa oman rajallisen hommansa hyvin, mutta onko Brennanin merkitys HIFK:lle kokonaisuuden kannalta silti liian pieni, on iso kysymys, johon ei vielä ole vastausta. Muun joukkueen keskinkertaisuus syö tilaa Brennanilta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mä luulen, että Brennanin pelaamisesta 08/09 HIFK:ssa tehdään vielä monta kalvoa, joita näytellään erilaisissa valmentajaseminaareissa. Kyllä 97/98 oli varmasti ankeaa ilman Jatkoaikaa :). Olen monesti hekumoinut ajatuksella "mitä jos jatkoaika olisi ollut olemassa jo syksyllä -97". Olen pomminvarma, että 90% kirjoittajista ei olisi nähnyt mitään hyvää. Silloinkin HIFK oli itse asiassa pitkään sijan 5 paikkeilla, jäähyjä paukkui, Halkidis oli täysi puukäsi jne. Uncle Bobilla on varmasti pienimmät pisteet, mitä kukaan koko kauden pelannut ulkomaalainen HIFK-pakki on koskaan saavuttanut, 1+6 =7. Tosin runkosarja oli vain 29 ottelun mittainen.

Istuin tuolloin pääosan kaudesta F-katsomossa ja muistan hyvin pari kautta edessäni istuneen isä-poika -duon, joista faija ei koskaan nähnyt yhtään mitään hyvää ifk:ssa. mixu, Metukka ja moni muu ovat kevyitä positiivisia pellejä tähän äijään verrattuna. Koko HIFK-suhde perustui silkkaan vihaan ja katkeruuteen - siltä se ainakin kuulosti. Muutin sitten joskus tammikuussa A5 -katsomoon ja tapasin ko. kaverin seuraavan kerran mestaruuden ratkaisseen matsin jälkihulinoissa. Hänen mielestään mestaruus oli hulluntuuria ja väärin voitettu ja OJ oli maitojunajuntti. Aivan huikea jamppa, ilmekään ei värähtänyt positiivisen suuntaan. Terweiset, jos tunnistat itsesi! Pari-kolme kautta istuttiin peräkkäisillä paikoilla ja käytiin monia hyviä keskusteluja lätkän tiimoilta. Hirveää ifk-vihaa yhdistettynä monen kauden kausikorttiin en kuitenkaan koskaan ymmärtänyt. Tai ymmärsin hyvin 96/97 -kaudella, mutta sen piti kuulemma loppua "heti kun rupeaa perkele tapahtumaan jotain positiivista". Veikkaan, että kyseinen heebo ei ole kovin suuri Pena / Nyba / Valtanen / KJ -diggarikaan.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jonkun Brennanin tapaisen roolipelaajan kokonaismerkitys joukkueen menestykseen on ehkä 1-2%.

Ainakin jatkoaikaa lukemalla voin helposti todistaa sinut vääräksi. Täällähän meillä Brennan-ketjussa saa sen käsityksen, että mies on se suurin syy miksi emme voita mestaruutta vaan jäädään säälien ulkopuolelle. Sama keskustelu on nyt myös vallannut peliesitykset-ketjun. Ergo, Kip on peliesitysten tärkein elementti. Samaan aikaan Hacker-ketju on hautautunut jo lumen alle. Ja siinä on kaveri joka ei mielestäni tuo IFK:lle mitään lisäarvoa, mutta pelaa juuri niin hyvin, ettei hänestä ole mitään sanottavaa.

Mielestäni Kip ei ole vieläkään minkään pelaajahankinnan esteenä. Walsh pitää saada pois koska on huono, ja Hacker voidaan myydä koska on helposti korvattavissa ja saataneen helpohkosti kaupaksi. Meillä on siis paikka vielä yhdelle ulkomaalaiselle.
 

sovhoosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä luulen, että Brennanin pelaamisesta 08/09 HIFK:ssa tehdään vielä monta kalvoa, joita näytellään erilaisissa valmentajaseminaareissa. Kyllä 97/98 oli varmasti ankeaa ilman Jatkoaikaa :). Olen monesti hekumoinut ajatuksella "mitä jos jatkoaika olisi ollut olemassa jo syksyllä -97". Olen pomminvarma, että 90% kirjoittajista ei olisi nähnyt mitään hyvää. Silloinkin HIFK oli itse asiassa pitkään sijan 5 paikkeilla, jäähyjä paukkui, Halkidis oli täysi puukäsi jne. .

Vähän aiheen ohi menee, mutta kommentoisin tähän että syksyllä -97 IFK-chatti oli voimissaan.

Muistan hyvin kuinka moni oli silloin sitä mieltä että Jokerit oli aivan ylivertainen vastus IFK:lle. Pari kirjoittajaa itki Petr Tonin perään, miks me ei otettu sitä vaan narrit nappasivat sen. Yritin turhaan väitellä yhtä nimimerkkiä vastaan siitä kumpi on parempi Caloun vai Ton.

Eikä se syksy -97 ollut mitään loistoaikaa muutenkaan. Kekäläisestä puhuttiin jäähallilla vielä silloin "saatanan savolaisena". Ruutun, Nikon, Rafalskin, Timosen ym. hankintoja ei moni pitänyt Kekäläisen aikaansaannoksina vaan yksinomaan Mobergin rahahanojen avaamisen ansiona.
Kaikki Savoiat, Leggit ja Heiskaset unohtuvat tietenkin jälkikäteen silloin kun muistellaan vanhoja hyviä aikoja. Mutta IFK-chatissa oli silloinkin kirjoittajia jotka näkivät kaikessa pääsääntöisesti vain huonoa.

Keklun aikaan kaverit lyötiin pihalle jos ne ei olleet vahvistuksia. Tim Berglandkin pantiin pois, vaikka oli suhteessa noin puoli valovuotta parempi kuin nykyiset turistit Walsh ja Hacker.

Mä näen Brennanissa paljon hyvää. Kun Brennan on mukana niin IFK pelaa paremmin. Siihen ei tarvita edes tilastojen tukea. Sen toteamiseen riittää omat silmät.
 

coolman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehdottomasti on Brenkku pidettävä meillä. Voidaan panna täsmä-aseena tiettyihin peleihin ja istuttaa välillä katsomossa.
Sitä paitsi olen suunnitellut painattaa t-paidan tekstillä: "Olen nähnyt Brenkun syöttävän 2 maalia"
Ja ehdottomasti Brenkun pitää pelaa kotimatseissa, jotta saadan pari katsojaa lisää. Brenkun viihde-arvo on ehkä suurempi kuin pelillinen panos mut so what? Pääasia et jengi viihtyy katsomossa.
 

Carlos

Jäsen
Silloinkin HIFK oli itse asiassa pitkään sijan 5 paikkeilla, jäähyjä paukkui, Halkidis oli täysi puukäsi jne. Uncle Bobilla on varmasti pienimmät pisteet, mitä kukaan koko kauden pelannut ulkomaalainen HIFK-pakki on koskaan saavuttanut, 1+6 =7.

Muistan kun Halkidis tuli jengiin, ja saatoinpa istua katsomossa lähellä JHagin mainostamaa isukkia, joka joka ottelussa muisti haukkua Halkidista hyödyttömäksi "murjaaniksi". Itse ihastuin tähän tyyppiin taas heti ensimmäisestä ottelusta saakka (siis Bobiin). En muista yhtä ainutta kertaa että kukaan olisi mennyt hänestä kiekon kanssa ohi, ja muistan monta kertaa kun hän veti vastustajan pois maalin edestä poskesta hinaamalla tms. :-)

Pleijareissahan sitten jo Bobi lopetti ns. turhien jäähyjen ottamisenkin, ja loppu on historiaa (anteeksi väsynyt ilmaus).

Ratkaisevaa ottelua katsoessa meni hermot tosin seuralaiseeni, joka vaan totesi OJ:n ratkaisumaalin jälkeen viileästi että "toivottavasti tulee nyt sitten enemmänkin mestaruuksia". Ei yhtä ainoaa tuuletusta edes.

Itsessäni on kasvanut umpikyynikko vasta ihan viimeisten 2-3 kauden aikana. Saa nähdä onko pysyvä olotila.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsessäni on kasvanut umpikyynikko vasta ihan viimeisten 2-3 kauden aikana. Saa nähdä onko pysyvä olotila.

On.

Itse muistan kun Kai Rautio oli ostettu jengiin. Oli silloin maajoukkuepelaaja, mutta yleisö huuteli armottomasti. Aina kun jäbä oli kentällä, takaa kuului: "Hyvä maajoukkue!" Ja samaa rataa muidenkin pelaajien kohdalla.

Missään en ollut aiemmin kuullut vastaavaa omien pelaajien ja oman joukkueen haukkumista kuin meillä. En oikein ymmärtänyt, mutta tosi nopeasti itsellekin tuli 1990-luvun rypemisen vuosina, jota 2000-luku on vielä syventänyt, "valaistumisen" hetki.

Rautiolle huutelijat olivat visionäärejä - HIFK ei pärjää kuin tuurilla ja aina joukossa on puolet pelaajista paskoja. Tosin nykyisin niille ei tosiaan tarvitse huutaa "Hyvä maajoukkue!"
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Muistan kun Halkidis tuli jengiin, ja saatoinpa istua katsomossa lähellä JHagin mainostamaa isukkia, joka joka ottelussa muisti haukkua Halkidista hyödyttömäksi "murjaaniksi".

Tämä meikäläisen lähellä istunut havainnoija ei pahemmin eritellyt kritiikkiään esimerkiksi pelaajia tai pelitapaa koskevaksi. Sanoma oli se, että "HIFK on vitun paska". OJ nostatti kyllä ylimääräiset maidot. "Tollainen saatanan maitojunajuntti raahataan takaisin, vittu kun on taas kaikki päin persettä". Mutta oiskohan se kuitenkin sanonut Bobia "murjaaniksi"..hmm..F7 oli katsomo.

En jaksanut käydä chattailemassa -97. Silloin oli tapana mennä matsien jälkeen viiteen penniin noitumaan maailman paskuutta. Ja sitä, kun Halkidis ei voittanutkaan Lukon kukkakeppi-Riihijärveä tappelussa. Tim Thomasin ensimmäisessä matsissa K-espoota vastaan meni ensimmäinen kohtitullut veto sisään - ja ziisus että meillä oli hauskaa Hra Isukin tiimoilta. "Ei jumaalaautaaa....nyt ne on vittu löytäneet Sakkeakin paskemman veskarin, saatana ihan karmee imuri". Kölli oli "sokee kädetön", sekin jäi mieleen :)

Mä näen Brennanissa paljon hyvää. Kun Brennan on mukana niin IFK pelaa paremmin. Siihen ei tarvita edes tilastojen tukea. Sen toteamiseen riittää omat silmät.

Näin simppeliä tämä on meikäläisenkin mielestä. Miksi Brennanin otteet eivät viihdytä nyt niin paljon kuin Carlosin muistelemat Halkidisin otteet? Siis täällä. Oikeastihan Kipistä(kin) digataan katsomossa melko yleisesti. Älkääkä sanoko, että Halkidis oli sentään hyvä pakki. Muistelen nyt ihan tätä vastaavaa syksyaikaa, jolloin Halkidis oli valehtelematta suunnilleen Walshin tasoinen pakki. Paitsi että Bob oli ilkeä ja kontaktihakuinen. Pelillisesti hän oli ihan kuutamolla kuukausikaupalla. Ja nykyjatkisjengi siirrettynä syksyyn -97 olisi huutanut äijää ulos naama punaisena.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Bob "The King" Halkidis

Bobi oli myös armottoman hyvä purkamaan kiekon omasta päästä. Tähän asiaan ole kiinnittänyt erittäin paljon huomiota viimeisten vuosien aikana. Ei osata laittaa kiekkoa omasta päästä pois, vaan torpataan se limppu suoraan vastustajalle viivaan tai vedetään niin onneton ripuliranne ränniin, ettei voi mitenkään mennä keskialueelle. Bobi täräytti voimalla rannarin pleksejä pitkin pihalle. Ei ottanut vastustajat niitä kiinni, kun oli sen verran korkeita ja kovia vetoja, ettei saanu kroppaa eteen.

IFK:n junioreille tulisi "Kellopeli appelsiini"-tyylisesti näyttää videolta Bobin purkuja omasta päästä vaikka Vierumäen leirillä noin ensi alkuun vaikka viikko putkeen. On vähän oppimista meidän pojilla.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oikeastihan Kipistä(kin) digataan katsomossa melko yleisesti.
Jos Kip tällä kaudella osuu maalitolppien väliin kotiottelussa, niin mitä suurimmalla todennäköisyydellä hän ansaitsee sillä runkosarjan kovimmat suosionosoitukset ja vilpittömän riemun suurimmassa osassa yleisöä, vaikka kausi on ollut vähän sitä sun tätä. Kovasti toivon olevani paikalla silloin, jos (kun!) näin pääsee käymään - ehkä jo perjantaina?
 

Callahan

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun Halkidis oli niin oli muutkin pakit vähän eri tasoa kuin nyt. Ottasin kaikki takaisin vaikka heti. Rafalski, Timonen, Karalahti, Linna, Kultanen, Pepe, Nikko.
Tällä pakkirosterilla voittas mestaruuden vieläkin ellei hyökkäyksessä olis aivan puukäsiä. Mestaruus vuonna pystyi runkosarjassa ottamaan jäähyjä ja ei ollut mitään hätää. Nyt on vaan eri pakit ja pitää pelata sen mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös