HIFK:n peliesitykset

  • 1 151 563
  • 4 653
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK-kannattajan perustilanne, yksi voitto ja kaikki hyvin. Vittu kun kokonaisuus ei aukea millään.
Käsi ylös jokainen IFK-kannattaja, jonka mielestä illan Tappara-voitto on osoitus siitä, että kaikki on hyvin. Montako kättä?

Isaksson ja muut manaajat pysynevät taas hetken hieman hiljempaa, kun tuli vahingossa voitto. Tai jos jotain pukahtavat, sekin on jotain negatiivista. Eikä siinä sinänsä mitään, kaikki ei todellakaan ole hyvin. Mutta on se nyt perkele, ettei niistä voitoista tai vaikkapa silava-Shawnin onnistumisesta voi riemuita pätkän vertaa. Kaikesta on pakko kaivaa jotain kielteistä. Se on ilmiselvää, ettei Pitkämäki ole voittava veskari, vaikka tänään voittikin. Vittu aivan sama, kaikki pisteet ovat nyt tarpeen IFK:lle, jos ei haluta sinne divariin.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Käsi ylös jokainen IFK-kannattaja, jonka mielestä illan Tappara-voitto on osoitus siitä, että kaikki on hyvin. Montako kättä?

Isaksson ja muut manaajat pysynevät taas hetken hieman hiljempaa, kun tuli vahingossa voitto. Tai jos jotain pukahtavat, sekin on jotain negatiivista. Eikä siinä sinänsä mitään, kaikki ei todellakaan ole hyvin. Mutta on se nyt perkele, ettei niistä voitoista tai vaikkapa silava-Shawnin onnistumisesta voi riemuita pätkän vertaa. Kaikesta on pakko kaivaa jotain kielteistä. Se on ilmiselvää, ettei Pitkämäki ole voittava veskari, vaikka tänään voittikin. Vittu aivan sama, kaikki pisteet ovat nyt tarpeen IFK:lle, jos ei haluta sinne divariin.


Kun sanojen syöminen on vaikeaa, niin silloin sitä ei yleensä haluta tehdä vaan etsitään sitten niitä negatiivisa asioita edelleen. Yleensä silloin se on aika hauskan näköistä. Minä ainakin haluan nyt etsiä niitä hyviä asioita.

Shawn Bates. Nyt pitäisi saada sellainen soppari aikaan, joka koskee myös ensi kautta. Me nimmittäin tarvitsemme tällaista pelaajaa jatkossakin. Hieno mies!

On myös hienoa nähdä, että tällaisella puolustuksella voitettiin. Yleensä juuri silloin kun päästään helposti vastustajan alueelle, niin omissakin soi, kun ruvetaan ahnehtimaan. Täytyy myös muistaa Tapparan kolme YV-maalia. En nähnyt peliä, joten en voi sanoa johtuiko nämä maalit hyvästä YV:stä vai meidän huonosta AV:sta.

On myös hienoa nähdä onnistumisia alisuorittaneilta pelaajilta. Pesosen 0+4 tuli aivan puskista. Samoin Honkasen maali oli hieno asia.

Sitten MV-osasto. Okei, Pitkämäki päästi 5(joista edelleen 3 yv-maalia), mutta kyllä niitä torjuntojakin oli reilut kolmekymmentä. Radiostakin sai sellaisen kuvan, että välillä tuli pahojakin tilanteita, jotka Pitkämäki selvitti. Tämä ei ole mitään Pitkämäen puolustelua. Kyllä minulle kelpaisi uusi kaveri tolppien väliin, mutta oltais me voitu hävitäkin tämä peli.

Tiivistettynä aika omituinen ottelu, mutta 3pistettä tuli ja se nyt tässä lämmittää. Myös hienoa nähdä miten Batesin kenttä toimii. Toivottavasti tästä voittamisesta saataisiin nyt nauttia jatkossakin.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Käsi ylös jokainen IFK-kannattaja, jonka mielestä illan Tappara-voitto on osoitus siitä, että kaikki on hyvin. Montako kättä?

Isaksson ja muut manaajat pysynevät taas hetken hieman hiljempaa, kun tuli vahingossa voitto. Tai jos jotain pukahtavat, sekin on jotain negatiivista. Eikä siinä sinänsä mitään, kaikki ei todellakaan ole hyvin. Mutta on se nyt perkele, ettei niistä voitoista tai vaikkapa silava-Shawnin onnistumisesta voi riemuita pätkän vertaa. Kaikesta on pakko kaivaa jotain kielteistä.

Tästä olen täysin samaa mieltä. Asioista ei voida keskustella myös positiiviseen suuntaan. Hyvänä esimerkkinä yltöpositiivisuusketju jossa on muutama viesti ja sitten muut ketjut missä negaa sivutolkulla. Tyypillistä suomalaista, että aina kun menee huonosti, on kiva tulla tänne ilkkumaan, että IFK on divarissa jne. Nytkin täältä uupuu taas ne perusnegailijat ennenkuin IFK häviää seuraavan kerran, jonka jälkeen tullaan haukkumaan kaikki pystyyn, ilman minkäänlaista uskoa omiin.

Ja ei, ei IFK:n peli vieläkään ole hyvää, mutta kyllä seitsemän tehtyä maalia kertoo että jotain on tehty oikein. Hienoa myös että Luttinen-Bates-Pesonen kenttä sai noin paljon onnistumisia. Nythän meillä on Kuhdan tullessa takaisin kaksi hyvää ketjua eli toisena Kuhta-Hirschovits-Pikkarainen. Sitten Löytyy Petrelliä ja Hackeriä jne. Eli jos mätätään maaleja tuohon tahtiin ja Nieminen koppaa edes muutaman kiekon enemmän maalilla, kuin Housu, niin kyl se ehkä tästä.

Pelko persees tosin ens matsista, miten Alpo kouluttaa... ;)

Ja tuosta Batesistä. Olihan taas helppo tuomita parin kuvan perusteella. Itse ainakin annoin kaverille edes mahdollisuuden näyttää ennenku dumaan... Ei tarvinu ainakaan vielä. No näköjään se on monelle vaiketa kun pessimismi jyllää tässä jengissä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Paitsi yksittäisten pelaajien pisteet ja Batesin onnistuminen, näkisin erittäin tärkeänä asiana sen, että joukkue teki tänään peräti 7 (seitsemän!) maalia. Lukuunottamatta voitokasta Hämeenlinnan-vierailua juuri ennen maaottelutaukoa tässä on ollut ihan liikaa otteluita, joissa IFK on tehnyt vain maalin tai kaksi. Niillä maalimäärillä on vaikea voittaa otteluita. Edellisen kerran IFK pystyi tekemään enemmän kuin 3 maalia tasan kuukausi sitten (15.10.), kun SaiPa kaatui Nordiksella 5-2.

Toivottavasti tämän illan maalikarkelot vapautti pelaajien ajatuksia, eikä mailaa puristeta enää rystyset valkoisena. Ketsuppipulloilmiö olisi nyt enemmän kuin toivottava ilmiö. Pelsuja ja Ässiä vastaan kannattaa jatkaa maalien mättämistä nyt, kun pää on auki. Niin tärkeätä kuin olisikin saada maalivahti, joka saa rantapalloa pienemmän pelivälineen kiinni, otan silti vastaan ihan mielelläni tällaisia 7-5 voittojakin, koska ne kuitenkin tuovat joka kerta sen kolme pistettä ja juuri sitä IFK nyt tarvitsee: paljon sarjapisteitä. Jos saadaan myös oma pää pitäväksi, niin aina parempi.
 

seetre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ingvar Hirdwall
15.11.2008 Pelicans - HIFK
18.11.2008 HIFK - Ässät
21.11.2008 Ässät - HIFK

Kolme seuraavaa peliä määrävät pitkälti onko IFKlla asiaa runkkarin kuudenneksi vai jäämmekö vääntämään säälipleijareiden kotiedusta. Hyvä homma että jatketaan vieraissa, koska pinnaakaan ei noista kolmesta saa menettää ja himassa tuntuu olevan ongelmia saada peliä. ekäa erää lukuunottamatta, kulkemaan. Voitto Lahdessa ja on varmaan jätkilläkin mukavampi palata stadiin "voittoputkessa".
Turha tässä on elvistellä kolmesta pinnasta mutta täytyy sanoa että helvetin hyvältä tuntuu just nyt, jos vertaa esim tilanteeseen tiistaina.
Bates - jees hienoa, hänen signausta käsittelevää ketjua oli hauska seurata kun erikoismiehet vuoron perään kävivät heittämässä hauskoja synonyymejä ylipainoiselle henkilölle kuten "läski" hahahahaha, "plösö" hahahahaha jne. Noilla statseilla ei monikaan suomalainen ole nähilässä pelannut, joten helvetin kovan luokan vahvistuksesta on kyse. Ilman plösöläski- kuviota tää kaveri pelaisi jossain ihan muualla.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Kolme pinnaa oli hieno suoritus tänään. Tällaisia pelejä toki mahtuu kauteen, mutta tämäniltaiselle esitykselle ei valitettavasti voi rakentaa yhtään mitään.

Jos omiin menee noin paljon, peli on pelattu missä tahansa play-off-sarjassa. Mestaruuteen ei valitettavasti riitä joku satunnaisesti voitettu matsi, siihen tarvitaan vastustajaa parempi konsepti.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Paitsi yksittäisten pelaajien pisteet ja Batesin onnistuminen, näkisin erittäin tärkeänä asiana sen, että joukkue teki tänään peräti 7 (seitsemän!) maalia. Lukuunottamatta voitokasta Hämeenlinnan-vierailua juuri ennen maaottelutaukoa tässä on ollut ihan liikaa otteluita, joissa IFK on tehnyt vain maalin tai kaksi. Niillä maalimäärillä on vaikea voittaa otteluita.
Valitettavasti on myös vaikea voittaa otteluita, jos päästää viisi. Tällä kertaa tehtiin enemmän kuin päästettiin, mikä on hieno asia sinällään. Joka matsissa ei kuitenkaan seitsemää tee mikään porukka, joten alakerrassa on vielä paljon korjattavaa.

Helvetin hyvä juttu tämäkin kyllä. Kaikki voitot otetaan kiitollisena vastaan.
 

Carlos

Jäsen
Isaksson ja muut manaajat pysynevät taas hetken hieman hiljempaa, kun tuli vahingossa voitto. Tai jos jotain pukahtavat, sekin on jotain negatiivista. Eikä siinä sinänsä mitään, kaikki ei todellakaan ole hyvin. Mutta on se nyt perkele, ettei niistä voitoista tai vaikkapa silava-Shawnin onnistumisesta voi riemuita pätkän vertaa. Kaikesta on pakko kaivaa jotain kielteistä. Se on ilmiselvää, ettei Pitkämäki ole voittava veskari, vaikka tänään voittikin.

Hifk:ssa on muuttunut viime ajoista tasan yksi seikka. Meillä on nyt ensimmäinen pelintekemiseen pystyvä sentteri, Hirso ja Loppi eivät ole sellaisia kun asiaa katsoo ilman idiootti-laseja. Tämän sentterin ansiosta tuli nyt 4 maalia, jotka olivat juuri se ratkaiseva ero 5-3 tappion ja 5-7 voiton välillä.

Omista virheistä tulee joka ottelussa 2+ maalia vastustajalle, joista yhtäkään kassari ei pysty paikkaamaan. Sitten kassari itse ryssii joka pelissä vastustajalle 1-2 maalia, jolloin ollaan siellä missä ollaan. Eli syvällä.

Hyvää siltikin siis tällä hetkellä on se että meillä on supertriplasta jo kaksi, eli huippuvalmentaja ja huippusentteri. Omista tai vieraista vielä se huippukassari, niin neljän parhaan joukkoon on jo saumat. Eli hyvällä säkällä riittää että hommataan jostain hemmetin kova kahden suunnan pakki, niin paketti on siinä. Ja heivataan munanjatke-Brennanit hiuksista veetuun.

Edelleen silti jatkon kannalta olen sitä mieltä että Mestis/Suomi-sarja olisi joukkueelle ainoa pitkän tähtäimen pelastus.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hifk pakkien virheet olivat taas kyllä uskomattomia. En ole vastaavia nähnyt koskaan Hifkissä. Maalin takaa heitellään siniviivan eteen leijoja joista vastustajat rankaisevat. Ihan peruspelaaminen ei toimi. Taitoa ei paljon ole mutta pakkien peruspeli pitäisi saada kuntoon. Sekin auttaisi jo paljon.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Simon: Olipa hyvä viesti. Mä olen aina kuin tikkarin saanut kakara, kun HIFK voittaa. Tokihan suomalaistyyliin omaan onneen pitää sisällyttää tippa kateutta - siis monella muullahan menee paljon paremmin aina. Ja Housuhan on noussut jo ties kuinka monenneksi veskari"legendaksi". Kelailin tuossa clippejä ja löysin pakkien mokia mutta sen lisäksi myös äärimmäisen huonoa maalivahtipeliä. Näitä kun harrastetaan yhtä aikaa, tuloksena on viisi päästettyä maalia. Lehto taisteli kaikkia todennäköisyyksiä vastaan Pitkämäkeäkin paskemmaksi veskariksi. Kaikkiaan ilta oli ainakin radion ääressä erittäin viihdyttävä, sai nauraa kunnolla ja vielä voitto päälle.

Bates on jo niin hyvä, että asia ansaitsee pienen pohdinnan. Tuollainen suoritustaso ei ole normaalia ja kenties se kertoo liigamme tilanteestakin aika paljon. Olen jo pidemmän aikaa muistuttanut, että tähdet painuvat ohi meidän liigasta, Niskala viimeisimpänä, ja ulkkarit ovat hackereita. Toporowsky, joka ei ole vanhemmiten muuttunut taitavammaksi, hengailee liigan pistepörssin top kympissä ja vanha kunnon Vopat olisi vähintään samoilla sijoilla. Bates on sitä tasoa, mihin totuttiin, kun Caloun, Bednar, Vlasak, Machulda ja kumppanit pyörivät täällä. Aika helvetin makeeta, että Bates pelaa nimenomaan meillä. Olen kaivannut sairaan kauan HIFK:hon uutta liigatähteä, edelliset olivat Murphy ja Salmelainen. Kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että kaikki menee hyvin Batesin kanssa. Ja nyt toivottavasti aukeaa sekin, että esimerkiksi Luttinen & Pesonen eivät ole puukäsiä. Näin täällä yritetään selittää ja perusteena on pelaajien koko. Heh. Vaikka Bates on huikea, pitää laitureiden kuitenkin kyetä mättämään ne maalit ja esimerkiksi Pöysti ja Keränen Batesin laitureina eivät pinnoja tuohon tahtiin tekisi. Vaikka Keränen onkin pienikokoinen eli taitava. Luttinen oli jo samanlainen kuin Hauhtosen aikaan, eleettömästi maalin edustalla hyvin sijoittuneena.

En lähtisi hirveästi Hirsoakaan dissaamaan, vaikka sekin on suosittua. Bates on monta luokkaa Hirsoa parempi, mutta Hirsohan on silti (vielä) liigan kolmanneksi paras sena liki pinna per matsi tahdissa. Batesin ero Hirsoon on samaa osastoa kuin Batesin ero Immoseen ja Sahdlstedtiin. Jengi puhuu Hirsosta kuin jätkä olisi tehnyt 1+2 -pistettä. Ihan ei riitä ymmärrys siihen negakasaan, joka Hirson niskaan tykätään kaataa. Liigan pistepörssi kertoo: 8. Kim Hirschovits, 20 ottelua, 5+14 = 19, +6. Tässä on varmaan väärin tehdyt pinnat mukana? Aika paska 2-sena meillä, vasta kolmantena liigasenttereiden pörssissä. On se huono. Edeltäjänsä Guolla oli pistepörssissä sijalla 26, 14+25 =39, -5. Kenen on vastuu tästäkin muutoksesta? Kuka penaili?
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta on se nyt perkele, ettei niistä voitoista tai vaikkapa silava-Shawnin onnistumisesta voi riemuita pätkän vertaa. Kaikesta on pakko kaivaa jotain kielteistä.

Ei ole, eikä tarvi. Bates näyttää todella onnistuneelta hankinnalta ja näin yksi kesästä asti tiedossa ollut puute eli vajaa sentterikalusto on korjattu. Yläkertaan ei tarvita enää ketään. Se on ok. Mutta 5 päästettyä kertoo voitosta huolimatta karua kieltä. Me tarvitaan molari ja 2 hyvää pakkia ja sen jälkeen meillä on joukkue, joka voi pelata mitaleista. Eli yksinkertaisesti ne 3-4 uutta jätkää, mistä koko ajan on puhuttu.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Bates on ollut loistava kahdessa pelaamassaan pelissä, tehot ovat 1+4, mutta on hän saanut hienoa tukea myös ketjukavereiltaan ja päinvastoin. Luttinen on 3+1 ja Pesonen 0+4 kahdessa viime pelissä. Tässä on nyt löytynyt kokonaan uusi loistava ketju, ei vaan Bates. Ilkka Pikkarainen jatkaa maalintekoaan, eilen syntyi jo kauden 11. maali. Nykyisellä vauhdilla Ilkka P. tekee yli 30 maalia runkosarjassa. Petrellin pitäisi löytää vielä tehokkuutensa maalinteossa, niin ei meillä ole edes ilman Kuhtaa ja Loppia suuria ongelmia maalinteossa.

HIFK:n hyökkäys kohti kevättä alkaa muodostua. Petrell-Hirso-Pikkarainen ja Luttinen-Bates-Pesonen. Lisäksi meillä on esim. parit Loppi-Kuhta, Liivik-Ramstedt ja Brennan-Porthen, joiden avulla saa kasattua kolmannen hyökkäävän ketjun ja toimivan nelosketjun, jos nyt tulee eteen sellainen ihme, että kaikki hyökkääjät ovat samaan aikaan terveinä. Brennanin pitäisin mukana ns. neljäntenä ulkolaisena koko kauden ajan, koska hän on osaava roolipelaaja ja ilmeisen tyytyväinen rooliinsa HIFK:ssa.

Uusi ykkösmv pitää hankkia. Näen jo silmissäni, että kevättä kohti puolustuspelit tiivistyvät ja Pitkämäen torjuttavaksi tulee n. 25 laukausta/ottelu. Nykytason Pitkämäki päästää 25 laukauksesta keskimäärin kolme maaliin ja se on liikaa, jos halutaan voittaa edes yksi playoff-sarja.

Honkanen teki eilen hienon maalin ja Haverinen onnekkaan, Walsh syötti pari maalia. Kankaanperä oli eilen +3 ja koko alkukausi on nyt -3. Kun Kankaanperän 5 ensimmäistä peliä sujuivat -10, niin loput 15 ovat tuoneet +7 plus/miinus-saldoksi. Tosiasia on se, että HIFK:n puolustuspeli ei ole kunnossa, osittain syynä on se, että pelaajat ovat sijoittuneet huonosti, kun tulee kiekonmenetys hyökkäyspäässä, osittain ihan pelkän taitovajeen takia. Jos haluamme hyökätä siten kuin Jalonen haluaa, niin kyllä puolustukseen pitäisi edelleen hankkia pari kokenutta osaajaa. Hackerin on varmaan pakko jatkaa matkaa muualle ennen tammikuun loppua ja ehkä myös Walsh pitää vaihtaa parempaan puolustajaan tai maalivahtiin. Hacker korvataan todennäköisesti ulkolaisella puolustajalla, ennustan näin.

Baxterin HIFK:lla oli vuosi sitten 19 pelistä 23 pistettä ja 20:sta 26 pistettä, samoin Jalosen HIFK:lla. Vuosi sitten Baxterin HIFK sai kahdesta seuraavasta pelistä 2+2 pistettä. Saa nähdä jatkaako Jalosen HIFK samoilla jalanjäljillä kohti joulutaukoa.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En lähtisi hirveästi Hirsoakaan dissaamaan, vaikka sekin on suosittua. Bates on monta luokkaa Hirsoa parempi, mutta Hirsohan on silti (vielä) liigan kolmanneksi paras sena liki pinna per matsi tahdissa.

Itse en käsitääkseni Hirsoa suuremmin ole tuominnut tällä sivustolla, mutta mieli tekee tähän vastata kuitenkin. Hirsoon kohdistuva kritiikki johtuu nähdäkseni suurimmaksi osaksi kovista odotuksista, jotka mieheen asetettiin. Toki osa faneista jopa toivoi "juudaksen" epäonnistuvan. Hirso on ollut tasainen suorittaja, joka on napsinut tasaisesti pisteitä ilman, että on monessakaan pelissä varsinaisesti loistanut. Jos katsotaan puhtaasti Hirson tilastoja niin tilannehan vaikuttaa ihan hyvältä ja miestä on vaikea kritisoida. Kun katsoin Hirson ensimmäistä peliä Jokereita vastaan tällä kaudella ajatelin, että jumalauta tämä kaveri on kehittynyt ja hänestä tulee viimeistään tällä kaudella yksi liigan johtavista pelaajista.

Kääntöpuolena Hirson ja IFK:n ykkössentterin kohdalla hyvä taso ei riitä. Toisaalta Lopin loukkaannuttua hän on joutunut selkeäksi ykkössentteriksi ilman kilpailua ja tämä ei välttämättä ole hyvä tilannet: Toisaalta ei ole haastajaa ja pisteiden teosta joudut kantamaan liian suuren vastuun. Todella suuret pelaajat tietysti kestävät tämän tilanteen ja jopa nauttivat siitä.

Hirson ympärillä ketjukaverit ovat vaihtuneet koko ajan, koska hänen ympärilleen ei ole pystytty rakentamaan selkeää ykkösnyrkkiä. HIFK tarvitsisi ketjun, joka kantaisi joukkuetta ja ratkoisi pelejä vaikka sitten henkilökohtaisella osaamisella silloin, kun muun joukkueen peli ei toimi. Tälläisiä ketjuja IFK:lla on ollut menneinä kausina, mutta nyt vastaavanlaista ei olla pystytty rakentamaan. Luttinen-Bates-Pesonen pelasi Tapparaa vastaan yhden sellaisen ottelun, jota IFK:n ykkösketjulta vaaditaan tasaisin väliajoin. Tietysti useammalta ketjulta vaaditaan tehoja, mutta ei siitä nähdäkseni ole haittaakaan, että yksi on yli muiden. Hirso ei ole ollut se pelaaja, joka nostaa jatkuvasti koko ketjun tason ylemmäksi, eikä IFK:n koko joukkueesta ole tälläistä pelaajaa löytynyt ennen Batesia. En myöskään tiedä oliko Hirson valinta kapteeniksi se kaikkein järkevin valinta, sillä onko hänestä johtamaan IFK:ta jäällä? Toisaalta tämä kertoo enemmänkin johtajuuden puutteesta. IFK:ssa.

Hyviä voi vähän kritisoida, jos heillä on potentiaalia tulla huomattavasti paremmiksi.
 

julle-jr

Jäsen
En myöskään tiedä oliko Hirson valinta kapteeniksi se kaikkein järkevin valinta, sillä onko hänestä johtamaan IFK:ta jäällä?
Tästä voi minunkin mielestäni antaa kritiikkiä Hirsolle. Tai ei varsinaisesti siitä että hän on kapteeni vaan siitä, että onko hän hoitanut hommansa hyvin. Nimittäin kun koko jengi alisuorittaa ja rämpii, on johtajissa jotain vikaa. Kapteeni on osaltaan vastuussa joukkueensa suorittamisesta, vaikka tokikaan ei yhtä suuressa vastuussa kuin valmentaja. Mutta, kuten sanoit, ehkäpä IFK:ssa ei vain ole johtajuutta ja minkäs Hirso sille voi jos ei ole hyvä kapteeni. Aina voi kuitenkin kysyä, että onko hän tehnyt parhaansa kapteenin postin hoitamisessa. Itsehän en tähän tietenkään osaa vastata kun en joukkueeseen kuulu.
Ja nyt toivottavasti aukeaa sekin, että esimerkiksi Luttinen & Pesonen eivät ole puukäsiä. Näin täällä yritetään selittää ja perusteena on pelaajien koko. Heh.
En ole tainnut nähdä yhdessäkään viestissä kokoa perusteluna Luttisen ja Pesosen puukätisyydelle. Ettei hieman menisi överiksi tuo koko-taito -mantra? Ei sillä etteikö täällä itse kukin välillä roskaa puhuisi, muistan eräänkin kirjoittajan väittäneen, että Pitkämäki on lähtökohtaisesti parempi veskari kuin Riksman ;)
 
Viimeksi muokattu:

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Maalikoosteen jälkeen on liian vaikea arvioida HIFK:n eilistä esitystä, mutta jokainen näki siitä sen ongelman eli maalivahtipelin ja puolustuksen heikkouden. Toisaalta eilen oli tärkeintä ne kolme pistettä ja häviö olisi ollut itseluottamuksen kannalta huono asia.

Kuitenkin kun miettii niitä muutamia todella hyviä esityksiä, niin meillä on mahdollisuudet mennä sinne neljän sakkiin, kun saadaan nuo ongelmat korjatuksi. Jos miettii keväällä mahdollisia ketjuja, Pesonen/Bates/Luttinen, Kuhta/Hirso/Pikkarainen, Petrell/Loppi/Ahtola, Sliivik/Porthen/Brennan, niin meillä on ihan riittävä hyökkäys nykyliigaan. Hackerin laskin jo vaihtotavaraksi eteenpäin. Puolustukseen ne kaksi uutta pakkia, jolloin pakkiparit voisivat olla X/X, Heikkinen/Kankaanperä, Pikkarainen/Turunen, jos nämä X statuksella ovat riittävän hyviä, niin ei meidän pelin pitäisi kaatua puolustukseenkaan. Sitten vielä se ykkösmaalivahti ja meillä on ihan kilpailukykyinen paketti.

Me voimme suosiolla luopua siis Hackeristä, Walshista ja kahdesta maalivahdista. Tilalle maalivahti ja kaksi puolustajaa, joista yhden on vähintään oltava kotimainen, luulisi onnistuvan jopa HIFK:lle. Jos tulee kaksi ulkolaista, niin silloin näkisin Brennanin olevan vaarassa myös, mutta ei meidän joukkue siihen kaadu. Ehkä tämä on sitten liiankin optimistinen näkemys, mutta itse näen joukkueella olevan riittävän potentiaalin jopa mitalipeleihin. Tietysti niihin on ensin päästävä.
 

MegaMauler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä tulee Hirsoon ja ykkösketjuun niin näkisin, että nytkun on oikeasti kova kakkosketju, niin ykkönenkin saa enemmän tilaa, kun ei voi mätsätä enää pitokenttää ykköstä vastaan tai muuten kakkonen pääsee pyörittämään. Muutenkin tämä 2 kovaa kenttää vaikeuttaa huomattavasti vastapuolen peluutusta.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko nostaa esiin Kankaanperän huima nousu +/- tilastossa. Kankaanperän +/- tilasto näytti pahimmillaan -11, kun taas nykyään Kankilla näyttää -1.
 

Pasi77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Hyvä jätkät (siis HIFK:n poijjaat). Jokohan helpottaisi. Nyt kun on sentteritilanne ja hyökkäyksentaitovaje korjattu, tarvittaisiin vielä ne kaksi pakkia ja tällä kaudella olisi mahdollisuudet vielä vaikka mihin, tuolla nykyiselläkin kokoonpanolla on mahdollisuuksia kuuden joukkoon mutta se on äärettömän kovan työn takana se on ja en vain jaksa uskoa siihen.

Kahdella kunnon pakkivahvistuksella olisi mahdollista tapella mitalleista, siitä kaikkein tärkeimmästäkin ihan realistisesti. Minulle ei riitä että tavoitellaan kaudesta kuudetta sijaa ja max välieräpaikaikkaa jossa tiputaa ulos kun rahkeet ei riitä korkeammalle. Ei kilpaurheiluseuran joka toimii HIFK:n resursseilla tavoite voi olla muu kuin mestaruus!

Sen takia itse kiehuin aikoinani tästä Brennanin hankinnasta, kun nähtiin että puolustus huutaa vahvistuksia ja hyökkäyksessä on taitovaje, niin hommataan sirkusmarakatti ja neloskentän duunari! Saatana että pisti vihaksi huomata että HIFK:ta edelleenkin johdetaan kuin jotain vajakkienviihdeyritystä, missä pitää olla aina heikonitsetunnon omaaville ääliöille hepinkovettajaa ja se ajaa itse pääasiankin ohi, eli kilpaurheilullisten tavotteiden ohi. Itse olin innoissani ja toivekkaana Penan potkujen jälkeen kun pääsen vihdoinkin hallille koska olin päättänyt että en sinne jalallani astu niin kaun kuin Pena häärää siellä.

Toki olin skeptinen muutoksien suhteen ja nimenomaan skeptinen sen suhteen että HIFK:ta alettaisiin hoitaa ammattimaisesti kuten kilpaurheilujoukkuetta kuuluukin, kun utj:si ei hankittu ihmistä talon ulkopuolelta vaan hankittiin Kiffelin ja Koffelin opetuslapsi jonka näytöt junioripäällikönäkin olivat kaikkea muuta kuin jäätävät. Kuitenkin jääkiekko on kilpaurheilua eikä siinä pitäisi asiat mennä niin että valmentajalla annetaan tehtäväksi että pelaat sitten tälläisellä ja tälläisellä pelityylillä koska se on brändiä ja hankit tälläisen ja tälläisen sirkusapinan viihdyttämään tätä vajakkiosastoa. Jos haluaa että jääkiekkoseura on osaksi joku kiertävä sirkusteatteri voi vaihtaa lajia. Vaikka showpainiin, siinähän on glamouria kun isot miehet halii toisiaan kimalletrikoissa. Suurin osa yleisöstäkin olisi varmaan samoilla alloilla olevaa, niin ei tarvitsisi tuntea olevan ihan väärä maahan ja lajiin syhtynyt.

Olipa muuten kummallinen fiilis kun oli asioista täsmälleen samaa mieltä Isakssonin kanssa ennen kauden alkua kun mielipiteistä oli ollut niin totaalisen erimieltä monta vuotta;) Suurin osahan täällä leijui jossain omituisessa Nybondas, Pitkämäki, Jalonen huumassa, luullen että kyllä se Jalnonen jollain taikasauvalla muuttaa paskan kullaksi.

Pikämäki nyt on keskinkertainen kassari, suunnilleen samaa tasoa Lundellin kanssa. Itselleni oli nainakin suuri pettymyksen tunne päällimäisenä kun luin Pitkämäen signauksen. Jos takuuvarma keskinkertaista parempi veskari on saatavilla totta kai Pitkämäki kannattaa vaihtaa. Mutta kun näitä latteita fraaseja lainailee niin voisi todeta: Jos maalivahti on puolijoukkuetta niin myöskin kääntäen puolet maalivahdin erinomaisuudesta on seurausta viisikkopuolustuksen hyvyydestä.

Mutta ne kaksi tasaisen suoritusvarmaa pakkia on kaivettava jostain. No se tästä vuodatuksesta heti pelikiellosta vapauduttua, eiköhän joku itsetuntovammainen tästäkin viestistä mielensä pahoita ja pelikieltoa paukahtaa.

No tiistaina hallille eka kerran tällä kaudella sillä tulossa on hyvät höpinät kun punaviiniä litkivä pasifistipunikki johtaa kovavireise joukkonsa vanhaan kotihallinsa ;)( Oikeasti Ape on kova lätkä-äijä ja hänen lätkätuntemuksensa on ihan eri säfääreissä kuin joillain jatkoajan palstahuruilla). Nykykokoonpanolla HIFK:lla on kova työ pitää Ässät takanaan sarjassa, varsinkin kun Ässillä on mahdollisuus vahvistaa vielä pakistoaan ulkomaalaishankinnalla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
"Jere Karalahti IFK:hon ja heti." Nimimerkki Simon 5.11.2008
Löytyihän sieltä SeiskaseiskaPasin stoorista joku järjellinen kommenttikin...

Tuon katastrofaalisen Tepsi-tappion jälkeen on ollut taas kerran suorastaan psykedeelistä seurata teksti-tv:stä sitä, miten kotikaukalossaan vätystelevät elvikset ovat käyneet maalaispitäjissä keräämässä täyden pistepotin maestro Batesin johdolla. IFK:lle tuntuu olevan kaikki mahdollista. Paitsi mestaruus.

Kaikki mahdolliset pojot ovat nyt toki tervetulleita, mutta jos valita pitää, niin voisitteko voittaa mieluummin kotipelit ja keräillä sitten vieraskaukaloista jotain irtopisteitä? Organisaation omaan hanuriin potkiva kadunvarsimainonta yhdistettynä kammottaviin esityksiin kotikaukalossa (plus törkeän hintaiset pääsyliput) eivät nimittäin ole ihan sitä, mitä liigan masokistisimmat fanit kaipaavat juuri nyt. Jos siis keskitytään nykyhetkeen, eikä muistella menneitä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Jos miettii keväällä mahdollisia ketjuja, Pesonen/Bates/Luttinen, Kuhta/Hirso/Pikkarainen, Petrell/Loppi/Ahtola, Sliivik/Porthen/Brennan, niin meillä on ihan riittävä hyökkäys nykyliigaan. Hackerin laskin jo vaihtotavaraksi eteenpäin. Puolustukseen ne kaksi uutta pakkia, jolloin pakkiparit voisivat olla X/X, Heikkinen/Kankaanperä, Pikkarainen/Turunen, jos nämä X statuksella ovat riittävän hyviä, niin ei meidän pelin pitäisi kaatua puolustukseenkaan. Sitten vielä se ykkösmaalivahti ja meillä on ihan kilpailukykyinen paketti.

Enpä voisi olla enempää samaa mieltä! Huomaatko, että lasket jo Brennanin jengiin kuuluvaksi :). Mä en näe Hackerille aikuisten oikeasti yhtään mitään käyttöä. Hänet on hankittu 2-sentteriksi ja kädet ovat kohmeisemmat kuin Järvisen Turolla. Meiltä on laitettu menemään Jouhkimainen, Järvinen ja moni muu sillä perusteella, että pelkkä taistelumieli ei riitä, pitäisi tehdä pisteitäkin. Nyt meillä painaa ulkomaalainen näissä hommissa, pitäisi vähän kellot soida jo. Saipan aikanaan Hacker jäi selvästi kaikkien ulkkarihyökkääjiemme taakse, joten surkea stuntti hän on Murraylle, Vescelle tai Guollalle. Siis kenelle tahansa näistä. Brennan on sen sijaan hankittukin neloseen.

Maalivahtipeli, pakistoon taitoa. HIFK on vain kolmen (3 kpl) pelaajan päässä liigan huippujoukkueesta: maalivahti + 2 pakkia. Minimissään jopa 2 kpl riittää eli mv + huippupakki ja tässä skenaariossa Heikkinen & co parantavat omaa esiintymistään. Batesin tulon jälkeen voidaan hyökkäys jättää nykyiselleen ja venttaillaan Lopin & Jeben paluuta. Aika pienestä kiinni. Ja Housulle onnittelut ilmeisesti kauden ensimmäisestä aidosti hyvästä pelistä lauantaina. Torstaista on totuuden nimissä sanottava, että olipa tähdet oikeassa asennossa, kun vastustajalla oli vieläkin huonompi veskari. 3 ilmaista pistettä - ja kerrankin tännepäin.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maalivahtipeli, pakistoon taitoa. HIFK on vain kolmen (3 kpl) pelaajan päässä liigan huippujoukkueesta: maalivahti + 2 pakkia. Minimissään jopa 2 kpl riittää eli mv + huippupakki ja tässä skenaariossa Heikkinen & co parantavat omaa esiintymistään.

IFK on kauden alusta asti ollut 4 pelaajaa vaille huippujoukkue. Tämä on osalle ollut selvää koko ajan, myös sinulle. Nyt se alkaa selviämään vihdoin kaikille muillekin. Kunpa toimistossakain alettaisiin olla samaa mieltä. MV+2, olisi ideaali. MV+1, tuollakin voisi pärjätä, jos Heikkinen & co, parantaisi, kuten sanoit. Kaksi pakkihankintaa ilman molariakin saattaisi riittää, jos Pitkämäki nousisi edes 90%++ tasolle.

Vaihdossa tietysti Hacker ja Walsh, äärimmäisessä tilanteessa myös Brennan, jos se on maalivahtihankinnan edellytys. Tilanne on tietysti sikäli hankala, että noilla kaikilla on diili, myös Hackerilla. Siitä huolimatta 2 kunnon pakkia on saatava vaikka väkisin. Ensimmäisenä saisi lähteä Walsh, sitten Hacker ja viimeiseksi Brennan, jos on siis pakko.
 
Viimeksi muokattu:

Pasi77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Löytyihän sieltä SeiskaseiskaPasin stoorista joku järjellinen kommenttikin...

Siinähän oli enemmän asiaa kuin esimerkiksi nimimerkki Simonin Idols-huuruissa kirjoittamissa viesteissä vuoden ajalla. Tuo sinun lainaamasi teksti oli tarkoitettu sarkasmiksi, mutta murkkuikäisten toki on vielä liian aikaista tajuta sarkasmia, tai ehkä olet vain henkisesti murkkuiässä;)
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Scoutti

Jäsen
MV+2, olisi ideaali. MV+1, tuollakin voisi pärjätä, jos Heikkinen & co, parantaisi, kuten sanoit.
Vaihdossa tietysti Hacker ja Walsh, äärimmäisessä tilanteessa myös Brennan, jos se on maalivahtihankinnan edellytys.
Samoilla linjoilla. Lähtisin kauppaamaan ensin Hackeria ulkomaille, esim Saksassa voisi tuolla energialla tehdä reilusti pisteitä. Hackerin tilalle ulkkaripakki, tsekeistä tai AHL:stä sekä korvat auki suomalaisten pakkien osalta AHL/SM-Liiga akselilla. Walshin jättäisin vielä rosteriin varalle ja vuorottelisin Brennanin ja uuden ulkkaripakin välillä.
Housua voidaan kaupitella samaan aikaan ja jatkaisin jopa Nieminen/AA kaksikolla kauden loppuun jos selkeästi parempaa ei treidin jälkeen löydy.

Ensi viikon pelit kertovat joukkueen tilasta paljon, toivotaan että hyökkäys jatkaa parin viime pelin tapaan ja hankkii näin lisää aikaa ylläoleville hankinnoille?
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensi viikon pelit kertovat joukkueen tilasta paljon, toivotaan että hyökkäys jatkaa parin viime pelin tapaan ja hankkii näin lisää aikaa ylläoleville hankinnoille?

Joukkueella on paljon todistettavaa kotiyleisölleen ja kannattajilleen, sillä kaksi viikon kolmesta pelistä pelataan Nordiksella. IFK taitaa olla yksi liigan huonoimmista kotijoukkueista ja tällä hetkellä alla on neljän kotitappion putki, joten toivotaan, että joukkue onnistuu tuomaan löydetyn peli-ilon ja hyvän tahtotilan myös kotiluolaansa. Mitään kotimörköä pelaajien ei kannata itselleen tehdä ja sarjasijoituksen nousulla saatettaisiin saada laahaavat yleisömäärätkin halutuille luvuille.
 

Pasi77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK.
Samoilla linjoilla. Lähtisin kauppaamaan ensin Hackeria ulkomaille, esim Saksassa voisi tuolla energialla tehdä reilusti pisteitä. Hackerin tilalle ulkkaripakki, tsekeistä tai AHL:stä sekä korvat auki suomalaisten pakkien osalta AHL/SM-Liiga akselilla. Walshin jättäisin vielä rosteriin varalle ja vuorottelisin Brennanin ja uuden ulkkaripakin välillä.
Housua voidaan kaupitella samaan aikaan ja jatkaisin jopa Nieminen/AA kaksikolla kauden loppuun jos selkeästi parempaa ei treidin jälkeen löydy.

Ensi viikon pelit kertovat joukkueen tilasta paljon, toivotaan että hyökkäys jatkaa parin viime pelin tapaan ja hankkii näin lisää aikaa ylläoleville hankinnoille?

Ja nämä vahvistukset pitäisi saada nopealla aikataululla, sillä vastaavanlaisiin repeämiisiin ja pistemenetyksiin kuin alkukaudella HIFK:lla on ollut ei ole enää varaa, niin kovia joukkueita on edessä jotka taistelevat sijoista 4-6. Esim Kärpät tulee nakuttamaan tasaisesti pisteitä ja heidän onkin helppo povata olevan yksi noista kolmesta joukkueesta sijoilla 4-6.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös