HIFK:n peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 1 156 854
  • 22 271

Spartacus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella tärkeä voitto takaa-ajoasemasta. Nyt näytettiin luonnetta, vaikka heikolta näyttikin ensimmäisen erän lopusta Pakarisen toisessa ylivoimalla tekemään pukukoppimaaliin saakka. Kolmannessa oivallettiin suoraviivaistaa peliä ja ajattettiin maalille perinteisen kulmaan ryntäämisen sijaan. Ehkä sitä voisi kokeilla toistekin? Tehtiin muuten ensimmäistä kertaa tällä kaudella viisi maalia varsinaisella peliajalla. Erityismaininta Melartille, kun ajoi Koivusen levyksi omalla sinisellä.
 
Viimeksi muokattu:

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eka 30 minuuttia järkyttävä määrä paikkoja ja järkyttävän iso duuni yhden maalin eteen. Hienoa että kuitenkin noustiin takaa-ajoasemasta 2 byyrin takaa tasoihin ja ohi.

Nättiseltä ja Ikoselta kaipaisi edelleen tehoja mutta ehkä niitä alkaa tulla.

Ylivoimalla upea oivallus Pakarisen maali. Oliko tiedossa että Kärpät pelaa Lehterän ja Ikosen pois vai mistä johtui, mutta upeaa reagointia koko viisikolta tilanteeseen!

Toivoisin että Tobbari olisi jo lähellä sopimusta 1 pakin ja yhden hyökkääjän kanssa. Kaskimäki tekee upeaa duunia ja on pelannut itselleen pelipaikan, mutta Teissala ei ansaitse suoraa pelipaikkaa. Tallbergiltä hyvää duunia mutta rotaatiossa voisi hyvin olla Seppälän lisäksi Teissala, Väänänen ja vuorotellen Åsten tai Tallberg.
Motinin tekeminen sillä tasolla että paikka voisi olla rotaatiossa, kuten Lehmuksellakin ja Salinille voisi upeasta syötöstä huolimatta rotaatiopaikka tehdä ihan hyvää.

Taponen myös kasasi itsensä hienosti päästetyn kolmen byyrin jälkeen.

Upea ilta!
 

Kara

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ensimmäisen puolikkaan jälkeen olin valmis jo antamaan kaikille kenkää, mutta onneksi peli kääntyi. Kolmas erä oli kuin aivan eri pelistä ja pitkästä aikaa tuli sellainen varma olo, että tämä peli me muuten voitetaan, vaikka siinä vaiheessa oltiin vielä tappiolla. Sen verran paljon vyörytettiin koko ajan päälle.
Jääskän kenttä pelasi tietysti kokonaisuudessaan loistavan pelin, mutta heidän lisäkseen plussia antaisin myös Kaskimäelle, Ikoselle, Åstenille ja Salinille. Pelasiko muuten Nättinen koko pelin? Katosi nimittäin täysin kuvasta kolmannessa erässä.
 

Kane88

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Hawks
Buli voitto! Pullat ihan hyvin uunissa vaikka täällä jotkut sitä ei usko ja varsinkin silloin kun ollaan häviöllä. Mutta nämähän on näitä perinteitä täällä palstalla. Oululaisista on tullut aika maistuva pisteautomaatti meille lähivuosina. Aikamoista dominointia oli, tapsalta vaan heikompi startti mutta keräsi hyvin itsensä.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
*** Jääskä. Jääskä on pelaaja joka tekee ketjukaverinsa paremmiksi pelaajiksi. Jääskän viskely sinne tänne on loputtava. Jääskä on meidän paras sentteri.
** Vesalainen. Napsu lisää ja meillä on NHL-tason pelaaja.
* Rask. Raskin paikka on kakkosessa, ei nelosessa.
- Ikonen. Ykkös yv on tehoton niin kauan kuin valmennus nukkuu. Kaskimäki, Teissala, tai melkeinpä kuka tahansa olisi parempi siinä roolissa.
- - Taponen. 3 pistettä tuli Taposesta huolimatta. Onkohan Jan Lundell kuitenkaan tehtäviensä tasalla?
- - - jarkko ruutu. Hus hus. Tänään ei Nordiksella ollut Mestisilta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Nordikselta kotiuduttu (euron Koffit jäi nauttimatta).

Vaihteleva peli

+++ Jääskä
+++3 pistettä
++ Vesalainen
++Lehterän lätyt. On ne huikeita ja hämmentää ettei niistä tehdä
+ ensimmäiset 14 min ja viimeiset 21 min
hmm
tunnelma oli vaisu (jopa omat poistuivat ennen matsin loppua)
Ikosen ja Martinin haltuunotot Lehterän syötöistä yv:llä kun pitäisi vetää suoraan syötöstä
Turha pitkä Kärppien otettua veskan pois ja Lehterän vietyä aloituksen
Toisessa erässä kaksi pitkää ja ultrapitkä vaihto ilman happiaikalisää
7-3 (7-2) olisi ollut pelitilanteiden mukainen tulos tänään
Taponen epävarma koko pelin
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
- - Taponen. 3 pistettä tuli Taposesta huolimatta. Onkohan Jan Lundell kuitenkaan tehtäviensä tasalla?
Montako pistettä tuosta meidän 21 on tälläkin kaudella tullut Taposen ansiosta? Helvetin monta. On mielestäni hyvän joukkueen ja joukkuehengen merkki, että maalivahdin heikompana päivänä jengi pelaa hänelle voiton.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
3* Jääskä, Vesalainen
2* Pakarinen, Salin, Rask
1* Lehterä, Kaskimäki
Ikosen ja Kaskimäen ei kuulu pelata Tallbergin kanssa eikä Teissalan pidä pelata Åstenin kanssa.
Esim. Teissala pelasi tänään paljon paremmin ollessaan välillä muiden kanssa jäällä.
Ja Taponen pelasi mielestäni hyvän ottelun vaikeassa pelissä. Ei edes Anttilan tekemä maali ollut helppo torjua. Hän olisi toisena päivänä ja lämpimämpänä voinut torjuakin sen. Ne kaksi muuta eivät olleet millään hänen otettavissa.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Kolmannessa oivallettiin suoraviivaistaa peliä ja ajattettiin maalille perinteisen kulmaan ryntäämisen sijaan. Ehkä sitä voisi kokeilla toistekin?
Just näin, heti homma näytti paremmalta ja tuloksena useampi maali!

Melkoinen peli kyllä; kahden erän jälkeen ei ollut odotukset korkealla mutta niin vaan hieno nousu kolmanteen. Ja hitto, "Härski" Hartikainen, mainio ensiesiintyminen liigakentillä.

Jospa se VIHDOIN tästä nyt lähtisi ihan rytinällä...?
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
Ollaan saatana jaetulla 2. sijalla. En olis kyl uskonut.
Otetaan huomioon että, ollaan menetetty 3 pinnaa hävityissä vl. skaboissa. Tappiot Ipalle, Pelsuille ja Ässille. Noista, kun oltais kairattu voitot niin oltais pinnan päässä porkkanapöksyistä. Seuraavana vuorossa Tour De Bönde. Vastassa Kalpa, Ässät ja TPS.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Tämä oli juuri sitä mitä lääkäri määrää! Hieno nousu voittoon ja lopultakin ne kärkijätkät heräsivät! Vesalainen ja Jääskä tekivät ihan mitä tykkäsivät. Jääskän paikka on sentterinä - piste! Tänään tuli myös todisteita siitä, että Rask on huippu jätkä ihan missä kentässä tahansa ja alan lämmetä ajatukselle, jossa hän korvaa Ikosen ykkösylivoimassa! Kuopiosta vähintään 2 pistettä, niin tässä on meille käänteentekevä viikko!
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otetaan huomioon että, ollaan menetetty 3 pinnaa hävityissä vl. skaboissa. Tappiot Ipalle, Pelsuille ja Ässille. Noista, kun oltais kairattu voitot niin oltais pinnan päässä porkkanapöksyistä. Seuraavana vuorossa Tour De Bönde. Vastassa Kalpa, Ässät ja TPS.

Hieno nousu tänään, mutta Kärpät on aika heikko joukkue. En odota liikoja vieraskiertueelta. 4-5 pinnaa olisi hyvä tulos, sen verran vaihtelevaa on pelin taso ollut jopa otteluiden sisällä.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Feikkiheikit
Kauden paras peli ja olisin sanonut tämän vaikka IFK olisi hävinnyt. Taposen pientä haparointia lukuunottamatta oikeastaan kaikki osa-alueet toimivat ainakin lähestulkoon kiitettävällä tasolla. IFK oli ensimmäisessä(kin) erässä niin paljon parempi, ettei usko mennyt vaikka Kärpät pääsi kahden maalin johtoon.

Tästä on hyvä jatkaa!
 
Viimeksi muokattu:

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Montako pistettä tuosta meidän 21 on tälläkin kaudella tullut Taposen ansiosta? Helvetin monta. On mielestäni hyvän joukkueen ja joukkuehengen merkki, että maalivahdin heikompana päivänä jengi pelaa hänelle voiton.
Taponen ei ole tällä kaudella vakuuttanut. Tilanne on pikemminkin ollut niin, että vastustajan nevöhöörd -mokke on ollut Taposta parempi monessa pelissä. Hovinen on ollut pelaamissaan otteluissa Taposta varmempi. Eilen ensimmäisen erän 4 torjuntaa ja 3 kolme maalia oli ratkaista ottelun. Onneksi näin ei lopulta käynyt. Kyllä meilläkin pitäisi olla edes jonkinlaista kilpailua pelipaikoista ja parempi pelatkoon kun pisteitä kuitenkin tarvitsee kerätä.
 

RedNumber9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt oli sellainen peli, että olisi pitänyt posia antaa vaikka Rask olisi laittanut siitä paikastaan ylärimaan, Vesalainen kompastunut omaan mailaansa siinä tyhjässä maalissa ja oltaisiin hävitty 2-3. Kärpät oli melkein koko pelin lähes hätää kärsimässä. Vain Kärppien nelonen sai peliä pyörimään HIFK:n päädyssä ja Kokko/HIFK:n tehottomuus piti Kärpät pelissä mukana.

Taposelle vaikea peli, mutta iso juttu että laittoi luukut kiinni huonon ekan erän jälkeen. Pää kesti, vaikka meni 1/2 helppoa (se ekakin maali kyllä oli otettavissa, vaikka ei mikään maalivahdin maali ollutkaan).

Ykkös-yv:n osalta olen miettinyt, että miksi HIFK ei pelaa käytännössä ollenkaan alapeliä. Kiekkoa on liikutettu lähes pelkästään takakolmiossa Ikosen, Lehterän ja Martinin kesken. Nyt sitten reagoitiin Kärppien vähän outoon puolustukseen ja käytettiin kiekko Jääskällä maalin takana ja heti maali. Tuota soisi kokeiltavan enemmänkin. Luulisi, että luo sitten Martinille ja Ikosellekin (tai jollekin muulle) lisää tilaa, jos uhkaa on jostain muualtakin kuin siitä takakolmiosta.

Huikea esitys Vesalaiselta ja Jääskältä, Rask vielä komppasi. Onkos Jääskällä ennenkin ollut vähän taipumusta vetää useampi peli kiikareilla ja sitten pamauttaa joku kolmen pisteen ilta? Vähän tasaisuutta voisi ehkä toivoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös