HIFK:n peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 369 157
  • 2 470

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivotaan että corona-viruksen takia playoffsit joudutaan perumaan tai ne pelataan ilman katsojia sekä kameramiehiä. Lopputulokset voidaan kertoa kesällä, kun pahin vitutus alkaa laantumaan ja seuraavan kauden superjoukkue Samurai-Pikkaraisen johdolla on julkaistu.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Uskomatonta että pitää hakea tappioon syitä jostain hylätystä maalista. Siellä vastassa oli KooKoo eikä joku nhl-seura. Me hävitään mestis seuralle ja tappiota selitellään hylätyllä maalilla.
Älä puhu paskaa. KooKoo on Liiga-lisenssinsä maksanut, ja 58 peliä pelattuaan todistanut voittavansa Liigassa kenet tahansa. Nyt sijalla 5
Siihen ei yllä yksikään mestisjengi.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Älä puhu paskaa. KooKoo on Liiga-lisenssinsä maksanut, ja 58 peliä pelattuaan todistanut voittavansa Liigassa kenet tahansa. Nyt sijalla 5
Siihen ei yllä yksikään mestisjengi.
Meille vanhoille se on mestis jengi. Kun katson heidän kokoonpanoa niin ymmärrän että hävitiin. Siellä on Kimi Stömbergiä ja Toni Kähköstä. Ei meillä ole mitään mahkuja tuollaista jengiä vastaan. Alistun.
 

Tackler

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uskomatonta että pitää hakea tappioon syitä jostain hylätystä maalista. Siellä vastassa oli KooKoo eikä joku nhl-seura. Me hävitään mestis seuralle ja tappiota selitellään hylätyllä maalilla.
Kannattaisi jo lopettaa tämä puhe mestis-seuroista. Liigassa ei satu pelaamaan ainuttakaan divarijengiä puhumattakaan nyt KooKoosta, joka on pelannut koko kauden todella hyvää kiekkoa.

En silti puolustele joukkueen esitystä. Ensimmäinen erä oli sitä, mitä IFK:n pelin pitää ollakin. Toisen erän alkuun otettiin käsittämätön määrä tyhmiä jäähyjä. Niistä ei voi syyttää kuin pelaajia itseään. Siihen vielä päälle hylätty maali, minkä jälkeen joukkueen selkäranka tuntui katkeavan. Miksi näin kävi - siihen minulla ei ole vastausta. Se on kuitenkin satavarma asia, että Pikkaraisen syyksi ei voida laittaa pelaajien ottamia jäähyjä sen paremmin kuin maalivahdin hörppäyksiä.

Huolestuttavaa on se, että joukkue ei tunnu pystyvän pelaamaan täyttä 60 minuuttia voittavaa jääkiekkoa. Tänään sitä pelattiin 20 minuuttia. Jos tähän ei saada muutosta aikaiseksi, niin homma loppuu lyhyeen pleijareissa. Vielä ei kuitenkaan ole pelattu yhtäkään playoff-ottelua. Niin kauan kuin on pelejä, täytyy myös löytyä uskoa.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Meille vanhoille se on mestis jengi. Kun katson heidän kokoonpanoa niin ymmärrän että hävitiin. Siellä on Kimi Stömbergiä ja Toni Kähköstä. Ei meillä ole mitään mahkuja tuollaista jengiä vastaan. Alistun.
Nimilistalla on yllättävän vähäinen merkitys, jos puikoissa on asiansa osaava _pelin_ valmentaja. Jos runkosarjan osalta jaettaisiin "Paras valmentaja" -palkinto, niin se menisi ehdottomasti Jussi Ahokkaalle.
 

microugn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onhan tästä pelistä hyvin helppoa löytää positiivista. Riittää että pistää TeliaTVn sovellus pyörittämään pelin alista, ja muistaa sitten lopettaa katsomista yhden erän jälkeen. Ainakin itse olin näkevinäni todella hyvää lätkää pelaavaa joukkuetta silloin jäällaä. Loput ottelusta voisi sitten ohittaa muistamalla Japan oivallus puhaltaa 5-3n pienestä jälipelistä joka toistuuottelussa kun ottelussa 100 kertaa ja hyvin kyseenalaisella hylätyllä maalilla. Liikaa vaan kyseenalaisia tuomioita yhteen erään, ja sitten vielä Atte hörppää.

Toisaalta, tämä sama paskaa on toistunut niin monta kertaa kauden aikana, että usko joukkueeseen on kyllä loppunut. Taitaa tulla lyhyt kevät, ja ensimmäisestä pleijarikierroksesta ulos. Olkoot sitten säälit tai ei. Tietty, saa yllättää positiivisesti ja tämänkin päivän ekan erän peli saattaa riittää päätyyn saakka.

Mutta, vaikka IFK kasaisi itsensä pleijareihin niin ei toista tämmöistä kautta kiitos. Itse haluaisin kyllä että myös runkosarjaa antaisi enemmän mielihyvää kun pahaa. Tämö kausi ei todella ole sitä tehnyt, varmasti osittain siitä syystä että odotukset olivat helvetin korkealla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Meille vanhoille se on mestis jengi. Kun katson heidän kokoonpanoa niin ymmärrän että hävitiin. Siellä on Kimi Stömbergiä ja Toni Kähköstä.
Totta. Kokoonpanossa olevat nimet ratkaisevat. Jos meilläkin olisi riittävän kovia nimiä rosterissa, pärjättäisiin paljon paremmin. Mutta ei näillä saatanan Turusen pyssyillä ja Leskisen juiceilla pitkälle pötkitä. Aina näitä nimettömiä junnujengejä pitää katsoa, kyllä vituttaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mixu

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Käsittämätöntä miten noin hyvän ekan erän jälkeen ryssitään taas!

Ekassa erässä oltaisiin voitu lähteä breikille jo 0-3 tilanteessa, paikkoja oli niin paljon. Mutta 0-2 ei saisi kääntyä ikinä 5-2 tilanteeseen.

Eikö asenne tai motivaatio riitä, vai eikö joukkue onnistu keskittymisessä ja fokus katoaa noin pahasti? Nyt 4 matsia putkeen hävitty matsit, jotka oltaisiin voitu helpostikin voittaa, jos asenne ja keskittyminen olisi kunnossa.

Toki tänään selvä maali hylättiin ja päästettiin kunnon lahjamaalilla KooKoo johtoon, mutta olisi silti pitänyt pystyä voittamaan.

Säälittävää.

Leskinen täysi turisti ja Åsten sekä Petrell pelaa niin kananmunat kainalossa että itsekin alan pelätä jos kananmunat menevät rikki.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Lähdin tänään hiihtämään sen sijaan, että olisin matsia katsonut. Hyvä valinta, tuloksenkin muistin katsoa vasta nyt puolilta öin.

Tulee kausi kyllä loppuun väijyttyä, mutta mikään ei oikeastaan viittaa menestykseen keväällä. Ei peliesitykset tai joukkueesta ulospäin välittyvä fiilis. No, siellä ollaan katsomossa ihmettä silti toivomassa ;)
 

444

Jäsen
Ei ole kauankaan siitä, kun laskettiin kuinka ollaan menetetty pisteitä häntäpään joukkueille, mutta kärkeä vastaan ollaan pärjätty ihan kivasti. Lyhyen ajan sisään ollaankin sitten hävitty Kärpille, HPK:lle, Ilvekselle ja KooKoolle. Vielä olisi vastassa JYP ja Lukko. Ollaan ihan hiljaa, niin tulee kalaa. On tää kyllä melkoinen turistilauma.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Totaalinen mahalasku. Mitä helvettiä tänään (ja viime viikonloppuna) tapahtui? Kauden tärkeimmillä hetkillä jengi piiputtaa näin TOTAALISESTI. Ei näytä hyvältä nyt kyllä.

Tyhmiä jäähyjä, viime viikkoina täysin sulanut YV, kauhistuttavan huono neloskenttä, 100-0 hävityt aloitukset, ohkainen mv-osasto kun Atte alkaa osoittamaan väsymisen merkkejä (vai mitä ihmettä tapahtui?) ja loppuun verenhimoisen taistelun sijaan halutonta ja munatonta pellailua. Kaiken kruunaa valmentaja joka EI TEE YHTÄÄN MITÄÄN. Jauhaa purkkaa.

Onnistujat tänään= Turunen, Sallinen, Teräväinen ja Vito. Muita? Mm. Ahosen voisi passittaa ensi kaudeksi kauas punaisista kiitos. Lennu, Åsten, Engberg äääähhh lopettakaa.

Summa summarum; pelottavan liikaa tuntuu olevan tehtävää kun kauden tärkeimmät pelit aivan pian alkamassa. Suuret epäilyt sen suhteen osaako Pike laittaa pakettia kuntoon. Miksi osaisi kun ei koko kaudella ole osannut...?

p.s. olis kiva kun Tobbari tekis tällaisia Caiton kaltaisia hakuja meille Ahosten ja Lyytisten sijaan. Too much to ask?
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Miten IFK keksiikin aina uuden tavan hävitä ottelut jotka näyttävät olevan hallussa. Kyllähän tässä usko alkaa mennä. Kaksi vikaa erää olivat muutenkin niin haluttoman näköisiä. Levosen Kousalle ja Varakkaalle viheltämät jäähyt olivat kyllä todella köykäsiä ja ne ratkaisivat lopulta pelin kun KooKoo pääsi kahdesti pelaamaan 5vs3. Varakas sai kevyestä peräänhuitomisesta sen jäähyn, eihän kukaan tuomari anna alivoimajoukkueelle noin pienestä jäähyä juuri sen takia koska ottelut ratkeavat niihin.

Tänään mielestäni IFK:n kaikki pakit olivat surkeita, vähiten ehkä junnut. Jokainen pakki näytti kankealta, hitaalta ja puukädeltä, tuli oikeasti ihan Lyytistä ikävä.

Engren pelasi muuten ihan kelpo pelin tänään, mutta voittomaali ranteella siniviivasta ja ilman maskia, niin olihan se huono suoritus. Eteenkin kun vertaa sitä IFKn edelliseen hyökkäykseen missä Sallinen pääsi yksin läpi ja rannasi terävästi B-pisteiden tasolta, Haukeland nappasi sen vedon todella helposti.


Sitten IFKn ylivoimasta. Itse hyökkäysalueen YV-pyöritys on usein ihan näyttävää ja jopa tehokasta, mutta ylivoimapelissä on kaksi isoa ongelmaa:
1.) aloitukset YV:llä.
IFKn YV-aloittajat häviävät 70% YV-aloituksista vastustajan ykkösaloittajalle. Tämä tarkoittaa sitä että vauhtia otetaan omasta päästä ja siinä päästään siihen toiseen ongelmaan.

2.) YV:n sisääviennit.
Kangasniemen jälken joukkueesta ei ole löytynyt hyvää kiekon hyökkäysalueelle tuojaa. Jos kiekko saadaan alueelle niin YV pyörii, mutta liian usein kiekko karkaa ja se lyödään IFKn päätyyn. Turunen on ehkä paras jäljellä olevista, mutta ajautuu liian usein keskustaan ja kohti maalia jossa onkin ahdasta ja kiekko pomppii jonnekin.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Katseltiin eilen peliä ja väsynyt summa summarum on, että kaikki rotaatioon. Säälipleijjarit pelataan Kolleilla ja sieltäkin poppareille ne, joilla on liigakokemusta. Raikas tuulahdus yritteliästä kiekkoa edariuden sijaan ei ole koskaan satuttanut ketään ja kun aikainen kesäloma koittaa, syyllinen on selvä ja ensi kauden sekoilu päästään aloittamaan hyvillä mielin, vanhan pohjalta.

Joskus aikoinaan mietin, että prätkäkauden voi hyvillä mielin aloittaa, kun HIFK lopettaa kautensa. Nyt on v.ttu niin kylmä joka aikainen kevät, kun nämä edarit jo tyhjentää pukukoppia, että joudun tämänkin tavan laittamaan uusiksi.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Kuulemma maalivahdit toisinpäin olisin tämäkin peli voitettu!
Eiköhän. Atte on pelannut kyllä hyvin, mutta Haukeland on ehkä liigan paras kassari. Eilen kaaduttiin Aten imuun, selkäranka katkesi. Mutta jossitteluahan nämä.

Jotkut kovasti toivovat Ahokasta IFK:n penkin taakse, mut nää on näitä: viimeks ku vietiin 4 - 0 niin kukaan ei kaivannut Ahokasta.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Meille vanhoille se on mestis jengi. Kun katson heidän kokoonpanoa niin ymmärrän että hävitiin. Siellä on Kimi Stömbergiä ja Toni Kähköstä. Ei meillä ole mitään mahkuja tuollaista jengiä vastaan. Alistun.
Strömberg 50 bongoa tällä kaudella, Kähkönen 17.

Meillä Åsten ja Petrell, jes!
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ehkä näiden yksittäisten pelien sijaan kannattaisi katsoa runkosarjasijoituksia ja millä pelaajamateriaalilla valmentajat operoivat.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Yksi hyvä erä eilen, se kertaa kolme niin voitetaankin näitä pelejä.
Turha hakea sitä yhtä asiaa mihin hävitään, toivottavasti joukkue ei toimi niin että manailee pukukopissa Aten imua tai hylättyä maalia ja syyttää siitä häviötä.
Se mihin hävitään ja voitetaan on koko joukkueen 60min tekeminen. Se imu tai hylätty maali voi tulla pahimpaan mahdolliseen paikkaan mutta ei siinä saa katketa selkäranka, tai jos katkee niin ei ansaitse mitään suurempaa.

Isossa kuvassa turhista jäähyistä on päästävä, nytkin huolimatonta purkua katsomoon, huitomisia kun jo jäähy päällä jne. Puolustus vaatii ryhtiliikettä, mutta konkareille ei saada jalkatyötä enää lisää, pulassa tulevat olemaan vastustajan liikkuvan hyökkäyksen kanssa.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joskus vois kirjoittaa sellaisen pidemmän, pohdiskelevamman kirjoituksen siitä, mitä HIFK merkitsee kannattajilleen ja miten HIFK on vaikuttanut kannattajiensa identiteettiin - niin suhteessa HIFK:hon kuin ulkourheilulliseen. Ihan esseen. On nimittäin aika lailla käsittämätöntä, että huominen peli on jälleen tulossa ainakin lähelle loppuunmyytyä.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Tyhmiä jäähyjä, viime viikkoina täysin sulanut YV, kauhistuttavan huono neloskenttä, 100-0 hävityt aloitukset, ohkainen mv-osasto kun Atte alkaa osoittamaan väsymisen merkkejä (vai mitä ihmettä tapahtui?) ja loppuun verenhimoisen taistelun sijaan halutonta ja munatonta pellailua. Kaiken kruunaa valmentaja joka EI TEE YHTÄÄN MITÄÄN. Jauhaa purkkaa.

Luulin olevani lukemassa Jokereiden osiota, mutta sitten tuo "kauhistuttavan huono neloskenttä" paljasti ettei kyseessä voinut olla Jokerit mistä puhuttiin. Se on sentään asia mikä meillä toimii tällä hetkellä. Muuten kyllä kohdat kuulostavat aika tutuilta tämän hetken tilanteessa Ilmalassakin.

Tsemppiä kevääseen!
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Joskus vois kirjoittaa sellaisen pidemmän, pohdiskelevamman kirjoituksen siitä, mitä HIFK merkitsee kannattajilleen ja miten HIFK on vaikuttanut kannattajiensa identiteettiin - niin suhteessa HIFK:hon kuin ulkourheilulliseen. Ihan esseen. On nimittäin aika lailla käsittämätöntä, että huominen peli on jälleen tulossa ainakin lähelle loppuunmyytyä.
Ihminen elää itsensä luomassa illuusiossa. Saat siis vapaasti kirjoittaa ihan millaisen esseen haluat. Voin tarkistaa esseesi ja antaa tarvittaessa sinulle kouluarvosanan.

Eli vaikka täällä onkin pinnalla jatkuva itkeminen ja parkuminen, niin parit ja-kirjoittajat eivät edusta IFK-faneja minään täydellisenä läpileikkauksena. Moni seisoo vaikeinakin aikoina joukkueensa takana, mistä kertoo 7000 myytyä lippua.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Moni seisoo vaikeinakin aikoina joukkueensa takana, mistä kertoo 7000 myytyä lippua.
Ja ennen kaikkea, ennen kautta kun yhtäkään pelia on pelattu noin 4000 myytyä lippua per ottelu. Siitä voi olla ylpeä ja siinä on tekemistä muilla, on sitten tulevalla kaudella sarjataulukon kärjessä tai hännillä.

Pahakin turbulenssi aiheuttaa katsojamäärissä liikehdintää pitkin kautta sen noin 1000 katsojaa isommalla otannalla katsottuna.

Toki nyt on kevät jo ovella, monet aloittaa hallilla käynnin ja seuraamisen vasta nyt oli sijoitus tai loukkaantumistilanne mikä tahansa.

Itselle ja monille muille jotka seuraa melkein jokaisen pelin turbulenssi/vaikeat ajat näyttäytyy erittäin turhauttavana, ja on vaikea käsittää miten samat asiat toistuu useana vuotena peräkkäin.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihminen elää itsensä luomassa illuusiossa. Saat siis vapaasti kirjoittaa ihan millaisen esseen haluat. Voin tarkistaa esseesi ja antaa tarvittaessa sinulle kouluarvosanan.

Eli vaikka täällä onkin pinnalla jatkuva itkeminen ja parkuminen, niin parit ja-kirjoittajat eivät edusta IFK-faneja minään täydellisenä läpileikkauksena. Moni seisoo vaikeinakin aikoina joukkueensa takana, mistä kertoo 7000 myytyä lippua.

Niin - meinaat ettei muualla kuin Jatkoajassa katsota matseja muulloin kuin silloin, kun ostetaan irtolippu paikan päälle?

Hienoa täyttöaste (taitaa huidella liki 90 prosentissa!) on, kaikin puolin. Seura on menestystä merkittävämpää. Mutta on se myös suomalaisessa (ammatti)urheilutodellisuudessa erittäin kummallista. Toki se näkyy monessa muussa lajissa HIFK:lla myös, ehkä nykyisin jopa handiksessa. Lätkässä tää HIFK-aate on kyllä erilaista kuin näissä pienemmissä lajeissa, eikä kohdistu niinkään suomenruotsalaisuuteen tai IFK-laisuuteen, vaan IFK-lätkälaisuuteen. Yhtä maanista se saattaa olla.

(Se, että sä otat tavaksesi lähes kirjoituksestasi toiseen, liki automaationa pureutua kirjoittajiin henkilökohtaisesti, vähän opettajamaisesti, on sikäli erikoista sekin, että sä tunnut olevan tekstiesi perusteella amatööri lajissa kuin lajissa - ja otan kyllä vapauden funtsia, että erityisesti kirjoittamisessa sun antamalla arvosanalla ei just mulle olisi kovin paljoa arvoa. Mutta vapaasti, jo arvosanaa ennakoiden ja sun boss leveliä kunnioittaen: 8-.)
 
Viimeksi muokattu:

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pahakin turbulenssi aiheuttaa katsojamäärissä liikehdintää pitkin kautta sen noin 1000 katsojaa isommalla otannalla katsottuna.

Se 4000 on hieno luku, mutta toi turbulenssi - vakka täyttöaste koko kauden otannalla nousee sinne liki 90 prosenttiin, mutta kun nyt jäädään kuitenkin sitten osassa peleistä melkein 2000 katsojaa kapasiteetista, niin juuri sen kausikorttilaisten osuuden kasvattaminen on kriittisintä. Olisi mielenkiintoista nähdä seuran analyysi siitä, kuinka paljon tää alisuorittaminen vaikuttaa juuri siihen, kuinka paljon turbulenssia (eli vaihtuvuutta) on optimistisesti kauteen lähtevissä kausikorttilaisissa vrt. kärjistetysti peli kerrallaan ostopäätöksensä tekevissä.

No - lopputulos on hyvä. Iloitkaamme siitä (koronan armahdusta odotellessa).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös