HIFK:n peliesitykset kaudella 2019–2020

  • 370 379
  • 2 470

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En nyt saa tästä ajatusmallista oikein kiinni, koska HIFK:lla on mestaruuteen kykenevä joukkue tässä ja nyt ja silti meidän pitäisi kärsivällisesti odotella kaudelle 2021-22, eli ensi kaudella vielä mennä kokeilemaan, että lähtisikö se Pikkaraisen kanssa? Mehän emme tiedä mistä nämä HIFK:n ongelmat johtuvat. Puhun nyt ongelmista monikossa, koska faktisesti HIFK:lla on pelillisiä (asenne) ongelmia ollut koko kauden. Lisäksi joukkueen valmennuksen sekä pelaajien välillä tuntuu olevan erimielisyyksiä ja tällä viittaan Kangasniemeen sekä nyt ehkä Leskiseen. En ala Salmelaista neuvomaan mitä pitäisi tehdä, kun ei ole faktoja käsillä, mutta jos Pikkaraisen kanssa on ongelmia, niin eroon pitää päästä. Nämä ovat huonoja merkkejä, mutta edelleen toivon Pikkarasien jatkoa ja että tämä toimii.

Tällä hetkellä tuntuu vain siltä, että mikäli HIFK jatkaa Pikkaraisen kanssa, niin tietyn tyyppiset pelaajat pitää unohtaa kokonaan ensi kauden joukkueesta, eli niin sanotut mieliala- tai flow-pelaajat, Juhamatin opetuslapset. Jokaisen pelaajan pitää omata ihan älytön työmoraali, joka rajoittaa joukkueen kasaamista toden teolla. Turunenhan on tässä suhteessa ihanteellinen pelaaja, eli on taitoa ja asennetta samassa paketissa. Pelkona tässä on se, että meillä on taas käsissä melkoinen paskansyöjäjengi. Haluan HIFK:ssa nähdä ääripäitä, eli ärsyttävän taitavia persoonia ja Liigan kovinta fyysisyyttä. Osaava valmennus saa homman toimimaan niin, että yksilöt saadaan pelaamaan joukkueelle ja fyysiset pelaajat pysymään pöksyissään niin, että tarpeettomia ylilyöntejä ei tule.
Tässähän se oli hyvin kiteytettynä. Jokainen joukkue on kasattu juuri pelattavalle kaudelle, eikä siten ole olemassa mitään vanhoja neuvostoliittolaisia viisivuotissuunnitelmia, sillä kukaan ei tiedä kuka silloin joukkueessa pelaa saati kuka valmentaa.

Tällä kaudella on kuulema se kallein koskaan ikinä, joten sillä menestys pitäisi tulla nyt eikä sitten kun kukaan heistä ei enää ole pelaamassa.

Juuri tämän vuoksi ei valkuillakaan voi olla mitään mystisiä proggiksia, joissa mestaruus voitetaan kaudella 2312, vaan kyllä juurikin sillä kulloisellakin - aina yksilöllisellä- kaudella siihen kulloinkin sijoitettu panostus toki huomioonottaen. Näin ollen IFK:n pitää - ja myös sitä pikeä myöten- löytää itsensä finaaleista, tai voidaan sanoa aiheesta, että jokin meni persiilleen. Siis ögeen.

Ei kai oikein muita vaihtoehtoja ole.

Ymmärrän että Salmelainen joutuu miettimään joukkuetta jokusen vuoden eteenpäin saamiensa sopimusten valossa, mutta valmentajan fokus pitää kyllä aina olla kulloinkin pelattavassa kaudessa, sillä mitään taattua jatkumoa joukkueen koostumukselle ei voida taata, ellei saada rungolle sitovia monivuotisia sopimuksia, eikä valmentaja voi siten laskea tahi ajatella pelaavansa mestaruudesta viiden vuoden päästä.

Nokan tilanne oli paha aikanaan, koska siinä todella korjaytiin organisaatiota monella rintamalla. Sen adian nyt ollessa kunnossa, ja joukkueenkin kilpailukykyinen, lienee valmentajan ainoa tehtävä saada se soittamaan mestaruussäveltä. Kaikki muu on ihan bullshittiä.

Toki vähän täytyy antaa nyt siimaa karmaisevan loukkaantumissuman vuoksi, mutta ei sekään kestä tarkastelua jos se on jokakautinen ongelma, vaikka ei silloin juuri valmentajan syyksi menekään. No paitsi ehkä fysiikasta ja lihashuollosta vastaavalle kyllä.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Frankie , kuten kirjoitin, yksittäisten kausien menestys tai menestymättömyys ei saa määrittää liikaa seurajohdon tekemistä. Kun Salmelainen on palkannut Pikkaraisen, he ovat sopineet tavoitteista ja toimintatavoista. Tuskin on tarvinnut erikseen mainita, että joukkueen pitää menestyä, sillä se on selvää ihan kaikille. Ja sen eteen tehdään joka päivä duunia. Osa työn tuloksista näkyy kuitenkin vasta pidemmän ajan päästä.

Jos Salmelainen itse katsoo, että Pikkarainen on virherekrytointi, totta kai hänen pitää voida purkaa sopimus. Mutta kokeeko Salmelainen itse näin? Hän vaikuttaa ihmiseltä, joka ei ole mikään lapanen eikä pelkää myöntää omia virheitään, joten itse en usko siihen, ettei hänellä olisi pokkaa sanoa Pikkaraiselle adios, jos kokee, ettei edellytyksiä ole jatkaa. Tuskin Salmelaista kiinnostaa pätkän vertaa, mitä hänestä ajatellaan ihmisten toimesta, jotka eivät tiedä kuin murto-osan hänen duunistaan. Salmelainen tietää kuitenkin aivan varmasti, millaista valmennuksella on ihan konkreettisesti ollut tämän kauden jengin kanssa operoidessa. Jos valmennus on tehnyt seurajohdon kanssa sovittuja asioita ja tehneet kulloisenkin päätöksen aina sen hetkisillä parhailla mahdollisilla tiedoilla, mutta ne eivät ole realisoituneet pisteiksi kentällä, voidaanko oikeasti puhua mistään huonosta valmennuksesta tai virherekrytoinnista? Varsinkaan silloin, kun liian monta peliä on hävitty täysin pelaajien henkilökohtaisiin virheisiin tai esim. puhtaasti paskaan viimeistelyyn ja valmentajilla on ollut käytössään ihan eri joukkue kuin mitä se paperilla on?

Jos joukkueessa ei jälleen kerran olisi ollut näin paljon loukkaantumisia ja liikkuvia osia olisi ollut huomattavasti nykyistä vähemmän, voisimme ehkä todeta, että valmennus ei ole saanut jengistä tuon enempää irti. Mutta kun valmennus ei ole kovinkaan montaa peliä päässyt operoimaan tuolla jengillä, minkä lisäksi joku on aina juuri tehnyt paluun kokoonpanoon tai joku putoaa kesken pois, eli joukkueen rutiinitaso ei ole läheskään sillä tasolla, mitä sen oikeasti pitäisi tässä vaiheessa kautta olla. Jos seurajohdon pitkäjänteisyys työn tuloksille on todellisuudessa yhden kauden mittainen periodi, en ennusta HIFK:lle kovin menestyksekästä tulevaisuuttakaan. Itse olen jotenkin ajatellut, että Salmelaisella on riittävästi lajitietämystä ymmärtääkseen ajan merkityksen kehityksessä.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Kuuluisa kliininen. Olihan?

Ihan ekana on kehuttava joukkueen todellista ykkösketjua, eli otteluseurannan tiettyjä masokisteja. Oikein harmittaa kun kirjoittelu loppuu tietyillä tahoilla kesken leikin. Jatkakaa nyt ihmeessä myös johtoasemassa, näkemystä tuntuu riittävän.

Kentällä tänään vaikuttaneen jengin ykkönen oli kyllä myös oikein hyvä ja nällä pitää jatkaa. Ei tämä varsinaisesti mitään herkkua ollut, mutta siinä oli kyllä KalPallakin osansa. Ihan sitkeä esitys loppupeleissä heiltä keskialueen ja puolustuksen suhteen. Hyökkäyspelinsä kanssa IFK:lla ei suuria hankaluuksia sitten ollutkaan ja mitään maagista ei Atte joutunut esittämään.

-Lunkalta parempaa. Oli tosin ilo huomata, että en ollutkaan yksin ja ainoa, joka on kiinnittänyt huomiota Lunkan kiekon kuskaluihin, jotka ei yleensä johda oikein mihinkään. Joku tämän pyhän lehmän yhden heikkouden uskalsi miehen omassa ketjussa muutama päivä sitten ottaa esiin.
-Michael ei kyllä nyt oikein löydä paikkaansa tällä hetkellä.
-Kukaan tuskin uskaltaa Sallista enää tällä kaudella taklata, sen verran hurjasti heilui Paajasen käsilaukku. No ei, ihan hyvä että edes jotain tehdään. Näin ei viime(kään) kaudella ollut.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Nyt taitaa olla aika karmaisevan hyvä ykkönen lukossa keväälle...Mihinköhän sen Leskisen vaan vielä änkisi. Tehopisteitä on tullut, mutta vähän vaisulta on näyttänyt. Eiköhän pääse kohta taas kokeilemaan.

Matsi taisi olla juuri sitä mitä tarvittiin, selkeä voitto. Kalpa kyllä aloitti hyvin ja yllättävän nopeaa kiekkoa nähtiin. Muistan kun Kalpa pelasi vielä muutama vuosi sitten suorastaan kokeellista jääkiekkoa. Ei toki sekään ihan Mother Nature Hockeyyn verrattavissa olevaa undergroundia.
 

Hattu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt taitaa olla aika karmaisevan hyvä ykkönen lukossa keväälle...Mihinköhän sen Leskisen vaan vielä änkisi. Tehopisteitä on tullut, mutta vähän vaisulta on näyttänyt. Eiköhän pääse kohta taas kokeilemaan.

Matsi taisi olla juuri sitä mitä tarvittiin, selkeä voitto. Kalpa kyllä aloitti hyvin ja yllättävän nopeaa kiekkoa nähtiin. Muistan kun Kalpa pelasi vielä muutama vuosi sitten suorastaan kokeellista jääkiekkoa. Ei toki sekään ihan Mother Nature Hockeyyn verrattavissa olevaa undergroundia.

Keränen - Jääskä - Leskinen olisi kyllä hauska ja kokeiltava kolmonen, vai unohdanko jonkun?
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt tuli sellainen voitto, joita oltaisi kaivattu kauden aikana monta kertaa. KooKoo pelaa huomenna Lukkoa vastaan kotikentällään. Jos Lukko voittaa ollaan enää pisteen päässä KooKoosta. Ilveksellä helpompi ottelu Tepsiä vastaan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suora playoff-paikka taitaa HPKn tappion myötä olla aikalailla saletissa. Vielä pitäisi kammeta pois kuutossijalta, jos halutaan välttää Lukko tai Tappara puolivälierissä ja jatkaa pelejä välierävaiheeseen. Sinänsä homma on vahvasti omissa käsissä, eli vielä on pelit Ipaa ja KKta vastaan, joissa ratkeaa suht paljon sijojen 4-6 suhteen.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Omaan silmään näyttää että sellainen nöyryys palasi. Se mikä jäi Tampereelle. Ei pelattu pehmeästi vaikka alku tuntuikin takkuavan.
 

F#21

Jäsen
Mites Jääskällä vain vajaa 11min peliaikaa? Muutoin näyttäisi peliaikojen puolesta ollut todella tasainen peluutus, mikä on näin loppukaudesta hyvä juttu.

edit. Eli siis laitettiinko filaan vai loukkaantuiko?
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Kauden yksi parhaista peleistä KalPaa vastaan. Kamppailu maistui myös 4-1 johtoasemassa.

Kehun: Sallinen, Paajanen, Engren, Teräväineb, Keränen, Lundell, Dyk.
Puolustajat pelasivat kai hyvin, koska he eivät erottuneet kentällä.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Mites Jääskällä vain vajaa 11min peliaikaa? Muutoin näyttäisi peliaikojen puolesta ollut todella tasainen peluutus, mikä on näin loppukaudesta hyvä juttu.

edit. Eli siis laitettiinko filaan vai loukkaantuiko?
Ei loukkaantunut. Olisko hetken saanut miettiä syntyjä syviä sen hölmön hyökkäysalueen poikkarijäähyn jälkeen..
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Hieno kasvojenpesu Mikkelin perseilyn jälkeen. Nyt onkin sitten viimeiset 5 peliä kaikki hiukan laventaen tulkiten samoista sijoista kilpailevia jengejä vastaan, joten luulisi sitä kuuluisia draivia nyt löytyvän, eikä Ässät ja Jukurit pelien kaltaista oksennusta enää nähdä (kop,kop)

Ykkösketju oli kyllä mahtava koostumus, ja lähtisin lyömään sen nyt jo lukkoon. Myös Lundellin ketju on mielestäni nyt lopullinen vaikka ketjun sentterin sekä Saarisen otteissa on ollut viime peleissä toivomisen varaa. Sitten tuleekin visaisempi tehtävä, miten muodostaa loput ketjut? Laittaisin Leskisen ja M. Keräsen samaan ketjuun, mutta sentteriksi valitsisin hiukan yllättäen Nykoppin, sillä näen hänet luotettavampana sentterinä näille kahdelle kuin Jääskän. Nykopp pystyy parhaimmillaan olemaan hyvä molemmissa päissä, ja varmasti pystyy paikkaamaan kokeneena sotaratsuna näitä kahta taiteilijaa paremmin kuin Jääskä, jonka pelissä on junnumaista höntyilyä edelleen ymmärrettävästi. Nelonen sitten muotoon Tyrväinen- Jääskä/J.Keränen- Åsten/Tallberg, ja tällä kovalla kilpailutilanteella varmistetaan se, että nelonen on illasta toisen helvetin ikävä vastus kelle tahansa. Åsten on otteistaan päätellen hiffanut, että pitää olla kovassa vedossa mahtuakseen rosteriin. Petrell on tällä hetkellä niin surullinen ilmestys kaukalossa, että voinee kaiken järjen mukaan aloittaa oman henkilökohtaisen kesälomansa pian.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Sen verran olin traumassa vielä lauantaista, että katselin peliä vain sivusilmällä. Olihan sitoutuneisuus ja sitä kautta viisikon etäisyydet ihan eri luokkaa kuin Mikkelissä. Ja samalla ei ollut Kalpalla hirveästi asiaa vaarallisiin maalipaikkoihin vaikka kiekkoa enemmän pitivätkin.

Ja minä en kyllä erota noita junnuja Teräväistä ja Winbergiä junnuiksi. Ihan pelimiehiltä ne vaikuttaa ja ei erotu yhtään tuolta kentältä. Ainakaan negatiivisesti. Pelkästään musta positiivisesti. Uskaltavat tehdä kiekolla asioita, joita Ahonen tai Motin ei uskalla. Ja kun Ahonen ja Motin ei uskalla, niin koko viisikon peli pysähtyy. Kun taas Winbergin ja Teräväisen ollessa kentällä, meidän viisikko kehittää peliä ja tekee hyökkäykseen pääsemiseen edistäviä ratkaisuja.

Hyvä kasvojen pesu.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Lisätääs vielä tähän kuntopuntarit.

20 pelin kuntopuntarissa

1. Lukko
2. KooKoo
3. HIFK
4. Kärpät
5. Tappara
6. Ilves
7. HPK
8.TPS

15 pelin kuntopuntarissa

1. Lukko
2. Kärpät
3. HIFK
4. KooKoo
5.Ilves
6. Tappara
7. Ässät
8. HPK

10 pelin kuntopuntarissa

1. Lukko
2. Kärpät
3. HIFK
4. Tappara
5. Ilves
6. KooKoo
7. HPK
8.JYP

5 pelin kuntopuntarissa

1. Lukko
2. Kärpät
3. HIFK
4. KooKoo
5. Ilves
6. HPK
7. Jyp
8. TPS

(9. Saipa 10. Tappara)

Marginaalit on pieniä, mutta kyllähän Lukko, HIFK ja Kärpät ovat menossa kohti "kevätvirettä". Toivottavasti kukaan näistä kolmesta ei kohtaa toisiaan puoli-välierissä.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Keränen - Jääskä - Leskinen olisi kyllä hauska ja kokeiltava kolmonen, vai unohdanko jonkun?

Itse tähän vaihtoehtoon taisin päätyä viikko sitten, kun Sallista tyrkkäsin ykkösen laitaan. Jos miettii, että nuo kolme kaveria saa edes siedettävään iskuun, niin en näe estettä, että miksi ei voisi tulla tulosta.

Tai sanotaan, että huonomminkin voisi asiat olla. Vai mitä?
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse tähän vaihtoehtoon taisin päätyä viikko sitten, kun Sallista tyrkkäsin ykkösen laitaan. Jos miettii, että nuo kolme kaveria saa edes siedettävään iskuun, niin en näe estettä, että miksi ei voisi tulla tulosta.

Tai sanotaan, että huonomminkin voisi asiat olla. Vai mitä?
Kyllä. Esim. Hukkaamalla Sallisen sentteriksi. Näin on hyvä. Oikein hyvä.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Ässät- ja Jukurit pelit tuli katsottua vain koosteina (ja hyvä niin), mutta eilinen peli taas kokonaan ja hyvän näköistä oli tekeminen koko porukalla. Ja ehkäpä ne oikeat koostumukset alkavat nyt hiljalleen löytymään... ite hahmotellut jotain tällaista kun toivottavasti saadaan pleijareiden alle vihdoin koko porukka terveeksi:

TURUNEN-PAAJANEN-SALLINEN
SAARINEN-LUNDELL-DYK
M. KERÄNEN-NYKOPP-LESKINEN
TYRVÄINEN-JÄÄSKÄ-TALLBERG
(ÅSTEN, J. KERÄNEN, PETRELL)

VARAKAS-KOUSA
JÄRVINEN-WINBERG
TERÄVÄINEN-MOTIN
LYYTINEN
(AHONEN)

ENGREN
TUOHIMAA

Mikäköhän Laakson tilanne mahtaa olla; nyt kun Dehner tuli jengiin ja Winberg+Teräväinen olleet todella hyviä niin taitaa Aleksin pelit IFK:ssa olla pelailtu? Tosin Dehnerin varaan on kyllä vaikea laskea mitään; yhden erän haki tuntumaa ja uusi loukki joten ei lopulta tule varmaan pelaamaan yhtään peliä enää tämän kauden aikana. Erikoinen hankinta kyllä kaiken kaikkiaan.

Saarinen ja M. Keränen saaneet kritiikkiä hieman osakseen; mun mielestä taas esim. eilen kumpikin pelasi loistopelit. Ymmärtäneet tavallaan omat roolinsa ketjuissaan ja tekevät rajusti duunia kumpaankin suuntaan. Ei näy pistesarakkeessa välttämättä mutta arvokasta tilan ja ajan luomista ketjukavereille. Ja toki alati vaarallisia jos itselle paikka tulee.

Nykopp voi kevään peleissä vielä yllättääkin jos/kun nyt vain pysyisi terveenä. Tärkeä aloitus-ja alivoimamies. Ja kuten joku yllä totesi niin toi ketju M. Keräsen ja Leskisen kanssa voisi tosiaan toimia; Nypsi raapii kahdelle muulle kiekkoja ja kaverit laittaa pussiin. Jääskän kausi mennyt osittain plörinäksi loukkien vuoksi ja tuntuu että hakee vielä itseään mutta ehkä toi paikka nelosessa voisi olla sopiva kevään koittaessa ja ensi kaudeksi sitten taas hakuun isompaa tonttia. Petrell jatkaa kehnoja otteitaan ilmeisesti ihan koko kauden ja toivon mukaan tajuaa itse lopettaa tähän kauteen, mutta uskon että Pike tulee silti peluuttamaan pleijareissa koska Lennulla kuitenkin rutkasti kokemusta jne. Ja olishan se nasta "koko perheelle" jos Lennu kauden lopuksi pääsis nostelemaan kannua...:)

Mahtava nähdä että sekä Winbergistä ja Teräväisestä nyt jo näin paljon hyötyä jengille; Tobias ottanut kuin varkain paikkansa avauskokoonpanossa ja Teräväiselle vaan rohkeasti peliaikaa nyt myös kun otteet noin vakuuttavia.

Isoin toive tässä kohtaa on että toi jengi vihdoin ja viimein hitsautuisi lopullisesti yhteen, koostumukset saataisiin lukittua nyt näissä vikoissa peleissä lukkoon ja että se koko kauden aikana haettu tasainen tekeminen löytyisi myös lopulta. Taitoa tossa jengissä nimittäin on vaikka kuinka, siitä ei jää mestaruus kiinni, nyt se on muista asioista kiinni...
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Keränen - Jääskä - Leskinen olisi kyllä hauska ja kokeiltava kolmonen, vai unohdanko jonkun?

Laittaisin itse muotoon Jääskä-M.Keränen-Leskinen.

Keränen on mielestäni Jääskää taitavampi ja kiekollisempi, kun taas Jääskä sitten on hieman liikkuvampi ja parempi luistelemaan kuin Keränen. Itse en vieläkään oikein ymmärrä Jääskän peluuttamista sentterinä, kun hän kuitenkin on ensisijaisesti laituri.

Oli miten oli, viimeistään playoffien alkaessa pitäisi olla kasassa myös kolmas pisteidentekoon kykenevä hyökkäysketju. Kevään peleissä tarvitaan rosterin laajuutta ja pisteidentekoa useammalta kentältä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
...Itse en vieläkään oikein ymmärrä Jääskän peluuttamista sentterinä, kun hän kuitenkin on ensisijaisesti laituri...


Itse näen Jääskän nimenomaan erinomaisena kahden suunnan sentterinä, vaikka pidän kyllä M.Kerästäkin hyvänä sentterinä. Varmaan olisi sarjan parhaita 3.ketjun senttereitä..

Mutta laittaisin Jääskän tohon keskelle, koska HIFKn karvauspeli vaatii luisteluvoimaisia senttereitä. Ja Jääskän aloitusprosentti ennen loukkaantumisiaan taisi olla jengin parhaita. On vieläkin 4% parempi kuin Keräsen.

Kerrankin positiivinen ongelma.
 
Nyt on jo aika hiusten halkomista, että kumpi saman ketjun laiturisenttereistä on nimellisesti sentteri ja kumpi laituri.

Esimerkiksi tuossa karvauspelaamisessa rooleja on vaikea ennalta määrittää, koska se perustuu monilta osin reagoimiseen. Siksi puhutaan pelipaikattomuudesta. Sillä hetkellä kun vastustaja saa kiekon haltuunsa, lähin pelaaja tekee asian X, painottomalla puolella asian Y ja kolmas lenkki sitten asian Z. Sen takia se pysyvyys ja koko joukkueen konsepti ovat niin tärkeitä. Ei ole sattumaa, että Paajanen-Turunen on niin hyvä karvaamaan, he ovat tehneet hommaa yhdessä jo aika pitkään ja pystyvät nopeasti reagoimaan toistensa tekemisiin.

Kaikkihan ei ole reagoimista ja nykypäivänä pelaajat saavat sopia keskenään asioita. Ei ole esimerkiksi mitenkään epätavallista, että niitä perinteisen sentterin hommia tekee ylöspäin eri pelaaja kuin alaspäin. Eli vastustajan lähtiessä viiveellä esimerkkitapauksessa Jääskä saattaa puolustaa sentterinä, itse viiveellä lähtiessä hyökkäykseen sentterin tuen voi aivan hyvin tarjota Keränen.

HIFK on siitä hyvässä tilanteessa, että jengissä on kaksi huippuluokan ketjua, joihin en koskisi kuin äärettömän pakon edessä. Toisaalta vähän huolettaa nuo alemmat ketjut ja ylitarjonta. Jostain syystä mulla on vähän epävarma olo, että kaksikko M.Keränen-Leskinen toimisi, varsinkaan pienemmällä peliajalla. Jääskän sijaan laittaisinkin siihen A.Tyrväisen. Jos puhdasta sentteriä hakee, niin yllä jo ehdotettu Nykopp.

Nelosen roolia romantisoidaan HIFK:ssa aika paljon. Toki se oli 2011 todella iso osa mestaruusmatkaa, mutta aika sitkeässä on ihan yleisesti myytti, että nelosketju ratkaisisi mestaruuksia - ei ratkaise vaikka silloin tällöin kävisivät maalin räppäämässä. Mestaruuden ratkaisee kymmenet asiat ennen nelosketjuja. Nelosketju Åsten-Nykopp-Jääskä-Petrell-Tallberg-J.Keränen-jne joukosta riittää vallan mainiosti. Minä pitäisin Åstenin ja Nykoppin kokoonpanossa, koska voidaan puhua alivoiman erikoismiehistä. Petrell sitä joskus oli, mutta hiipunut on silläkin saralla. Kuitenkin isossa kuvassa riittää, että nelosen jannut käyvät tasaviisikoin sen 8-10 minuuttia raastamassa ja lopun ajasta kentällä ovat ne, joilta voi oikeasti odottaa tulosta. 0-0 pelaamisella kun ei voiteta otteluita ja yleisesti tuo nollanollan pelaaminenkin on jo hyvä+ -tason suorittamista kun katselee noiden raastajien tilastoja.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Erinomainen kirjoitus @punasydän

Lähinnähän on hyvä varmistaa, että joka ketjussa on sentteri, jonka aloitusprosentti on lähtökohtaisesti yli 50%. Toki tämä prosenttihan joskus vaihtelee vastustajan mukaan. Jotkut sentterit osaa aloittaa vaikka rightin puolen Danforthia/Leinoa vastaan ja toiset ei.

En olisi huolissaan Keräsen ja Leskisen peliajasta. Pelaavat ylivoimaa ja viimeisiä sekunteja. Eivätköhän nuo pääse yli 15 minsan lukuihin helposti vaikka olisivat nimellisessä 3. ketjussa.

Tosiasiallisesti Leskinen-Jääskä-M.Keränen voisi olla useamman vastustajan 1. tai 2. ketju.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tämä ei nyt ihan suoranaisesti liity IFK:n peliesityksiin, mutta myös Tappara on Jukureita vastaan pulassa ja matsi menee ylitöiksi tilanteessa 3-3. Kun laitoin 4/5/6 - 0/1 tulosvedon niin en ihan tähän uskonut, mutta en uskonut että IFK:lla olisi noin kovia vaikeuksia.

Tappara oli eilen pulassa Ässiä vastaan ja eilen myös Ilves hävisi TPS:lle. HPK taas oli pulassa Saipaa vastaan.

En olisi uskonut että sarja on näin tasainen. Tässähän voi tapahtua vielä ihan mitä vaan jos kiekkojumalat näin arpoo, vai onko Jukureilla sitten niin helvetin hyvä asenne tai pelitapa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On tämä kyllä yksi vitun vitsi, ratkaisumaali oli niin suuri farssi ettei mitään rajaa. HIFK oli parempi, mutta HPK:n maalilla Voutilainen vei Attea sata-nolla, kaveri teki alivoimamaalin ja kotijoukkueen viimeistely oli umpisurkeaa. HPK:n taktiikka oli ottaa vastaan, träpätä keskialueella ja palautella kiekkoa omiin jatkuvasti kuluttaen kelloa. Paskaa katsottavaa, mutta toimii.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös