HIFK:n peliesitykset kaudella 2013–2014

  • 732 570
  • 2 229

Juustohöylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässähän on jo pitkän aikaa säästelty paukkuja Talviklassikkoon. Aivan erilainen IFK siellä odotettavissa. :)

Hyvä pointti, Jokerit piestään mennen tullen kun pelataan tosissaan.
 

VSP73

Jäsen
0-1 tappio sarjan parhaalle ei ole huono. Huonoa sen sijaan on joukkueen kahden viimeisen kuukauden peli-ilme, asenne tekemiseen. Olen nähnyt kauden kaikki HIFK-matsit, paikalla tai kotisohvalta. Vertailupohjaa siis löytyy.

Kaikki merkit viittaavat joukkueen viittaavan kintaalla Summaseen. Summaseen, joka myös omistaa kolikon molemmat puolet. Summanen on rautainen kiekon ammattilainen, mutta persoonallaan ei kuulu nykyaikaan. Valitettavasti.

Poikkeuksena kapteeni, joka tekee - tapojensa mukaisesti - aina parhaansa. Tietenkin. Tänäänkin muutaman maalipaikan järjestely ja esimerkkinsä...

Jos HIFK:n päättäjien mielessä ainoa syy olla antamatta Summaselle potkuja just nyt on taloudellinen, tulee mieleen esim. eurojen käyttö vaikkapa osastolle Thiessen, Birch, Thang, Stloukal, Block, Fata, Gillies. Only these to be mentioned.

Summasella tämä joukkue ei etene. Etenisikö se Törmäsellä / vaikeuttaisiko Törmäsen kauden 2014-15 kuvioita? Saataisiin edes maistaa inhimillisen ja arvostetun valmentajan läsnäolon vaikutusta yksittäisen pelaajan kykyyn rentoutua ja rauhassa tehdä parhaansa!

Tämän hetken HIFK tekee kovin sairasta työtä seuran legendaariselle historialle. Se harmittaa fania. Se oikeastaan hävettää fania. Rankempikin termi tähän löytyisi.

Eikä ainoastaan Ville Peltosen puolesta.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään nähtiin sentään edes jotain tsemppiä, tosin se kesti n. ekat 10min ja viimeiset 10min. Muuten peli oli edelleen hirveää paskaa. Laskiko joku, montako pitkää kiekkoa parivaljakko Eklund-DeSantis aiheutti pelin aikana? Söde on pakko saada takaisin askiin vaikka adrenaliinipiikkien ja morfiinin turvin edes Talviklassikkoon. Ei tuolla kukaan muu osaa avata peliä.

Alkaa olla takki aika tyhjä jo tässä vaiheessa kautta. Tuota paskaa on raahauduttu katsomaan viimeiset pari vuotta ja valopilkut ovat olleet hyvin, hyvin vähissä kevään -11 jälkeen. Kestän sen, jos pelisysteemi ei toimi tai sitä ei osata toteuttaa. Kestän myös sen, jos yksilöt pelaavat päin vittua, kuten senkin, että vastustajat ovat yksinkertaisesti parempia. Kestän jopa hampaita kiristellen sen, että IFK ei taklaa (en oikeasti kestä) jos peleistä kaavitaan voittoja toisensa perään. Sen sijaan sitä en kestä, että peli on harmaata, tunteetonta neppailua jossa valtaosaa pelaajista ei tunnu kiinnostavan vittuakaan se logo joka paitaa koristaa. Missä on ylpeys? Missä on fyysisyys? Missä on kunnia?

Tää ei ole mun IFK.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Aika vitun koomista, että puolustavan mestarin kannattaja sanoo näin. Ja tekö pelaatte playoffeis?

Ässät on jo pitkän aikaa ollut ulkona pleijareista mutta IFK on siellä koko ajan sinnitellyt ja sinnittelee edelleen. Erittäin hyvät mahkut on pysyä mukana vieläkin, varsinkin jos huomenna tulee 3 pinnaa puolustavalta mestarilta. Tappiolla avataan kuitenkin pienen pieni portti Hämeenlinnalaisille. It's up to you.
 

kalkkifredi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trump 2016, IFK, Jerry Springer, Veronica
Halutonta paskaahan toi peli näyttää edelleen olevan.

Pari kertaa ottelun aikana hieman pidempi hyökkäys Kärppien päähän ja Mäkelän yksittäiset, yleisestä peli-ilmeestä poikkeavat otteet kentällä - siinä ne plussat sitten olikin.

Jos nyt noista negatiivisista pitäisi jotain ottaa esiin, niin toi jo aiemmissa viesteissäkin sivuttu avauspelaaminen hyökkäyksiin lähdöissä oli kyllä jotain ihan käsittämätöntä. Pitkiä sinnepäin pystysyöttöjä vastustajan siniselle, joista melkein jokaikinen päättyi pitkään kiekkoon, mutta silti niitä jauhettiin läpi matsin. Vaikka Eklund-DeSantis -kaksikko kunnostautui tässä eritoten, niin tämän mainion sapluunan toimivuutta kokeiltiin myös muidenkin toimesta. Kyllä on Espanjan reissu ollut matkansa väärti, jos sieltä tullaan takaisin tällaisten neronleimauksien kera.

Tunnelma katsomossakin tuntuu kolkkoontuvan vielä entisestään. Tuntuu kuin hiljaa ja huomaamatta se olisi muuttunut hautajaisten tunnelmasta kolmen erän pituiseksi hiljaiseksi hetkeksi, jonka aina silloin tällöin joku yksittäinen häirikkö tulee keskeyttämään sarkastisilla huudoillaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei se tappio tässä kirpaise, vaan edelleen HIFK:n pelillinen yleisilme, joka on masentavaa katsottavaa. Puuttuu pelirohkeus, uskallus ja sitä myötä ihan kaikki.

Joukkueen ulkopuolelta on hankala tietää, että mistä tämä aneemisuus johtuu, mutta mikäli tämä Summasesta johtuu, niin ulos vaan. Ei tämä paljon tästä huonommaksi ainakaan voi mennä.
 

VSP73

Jäsen
Ne, jotka ovat nähneet, kuten minä mm. matsit:
* 6.2.2014 HIFK-Blues 0-5
* 14.2.2014 TPS-HIFK 4-1
* 26.2.2014 HIFK-Kärpät 0-1,

ymmärtävät vähemmästäkin, mistä on kyse.

Eivät vaan tulokset. Kyse on siitä, että tällä asenteella voidaan operoida kunniakkaassa Helsingfors Idrottsföreningen Kamraternissa armon vuonna 2014.

Katseet kääntyvät suuntaan Everi, Valtanen. Ja kääntyvät muuten aika vihaisesti. Myös vaativasti.

Ei kukaan valmentaja ole joukkuetta, eikä varsinkaan seuraa suurempi!
 
Mestaruuskevät oli hienoa aikaa. Joukkueessa oli taitoa, tunnetta, tahtoa ja fyysisyyttä. Meillä oli myös toimiva pelikonsepti. Joukkue oli roolitettu oikein. Sopivassa määrin huikeita yksilöitä ja duunareita. Kiitos Kari Jalosen. Tänään (eilen) kun katselin peliä, en nähnyt mitään edellä mainituista asioista. En mitään. Suunnattoman vitutuksen lisäksi tunsin vihaa ja surua. Miten voi olla mahdollista, että kahdessa ja puolessa vuodessa on onnistuttu tuhoamaan koko paketti? Jäljellä on ainoastaan kapteenimme, Ville Peltonen.

Ennen kärppä-matsia siellä jossain sisimmässä eli vielä pieni toivonkipinä, vaimeana, mutta kuitenkin. Jospa kuitenkin tauolta palaisi uudestisyntynyt IFK. Jospa kuitenkin jostain olisi löydetty uusia työkaluja. Paskanvitut. Tuo tämänpäiväinen munaton läpsyttely, jonka Nordenskiöldinkadulla näimme, sammutti sen lopullisesti.

Tuloksellisesti ottelu ei välttämättä kuulosta niin pahalta. Vastassa sarjakärki, maalilla kuokkaan. Kuitenkin se tapa, jolla hävittiin, pistää vihaksi. Eklund lähtee maalin takaa, katse ylös, hätäinen syöttö sinne laituria kohti. Tuomari viheltää pilliinsä ja aloitus omiin. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka monta kertaa tuo sama kaava toistui ottelussa. Todellisia maalintekopaikkoja Karhusen suurehkosta torjuntamäärästä huolimatta taisi olla tasan kolme. Hárilla kaksi (toinen syntyi Kärppien törmäilystä) ja Ramstedtin tyhjä maali. Vaatii tosiaan taitoa saada siitä sudittua kiekko tolppaan.

Noh, pää pystyyn ja nokka kohti uusia pettymyksiä!
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Oliko tämän illan ottelussa jotain hyvää? Totta puhuakseni, ei juurikaan. Vaarallisia maalintekopaikkoja ei ollut kovinkaan montaa ja tyhjästä maalistakin pystytään vetämään ohi. Illan ottelun jälkeen on hieman keräämistä, jotta huomenna ollaan valmiita Porissa taistelemaan pisteistä.

Täällä tuntuu taas jengi vetävän ranteitaan auki, en tiedä onko mulla jotain lapsen uskoa mutta kyllähän eilinen esitys herätti toiveita. Taklattiin, tosin taklauksista 80% taisi tulla Pakarisen toimesta, joka vihdoin pääsi laitaan.
Hyvää oli ehdottomasti se ettei Kärpillä ollut maalipaikkoja juurikaan.
Tietysti huonoa oli se ettei niitä ollut meilläkään ja sitten ne avaukset, aika harakoille menivät, mutta pistän sen tauon piikkiin... Tänään onkin sitten tultava 3 pistettä ja maalejakin mieluusti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | isn't
Keskeisin kysymys: Miltä viisikon etäisyydet näyttävät tällä hetkellä sentterin näkökulmasta a) puolustussuuntaan ja b) hyökkäyksiin lähdettäessä?

Kun IFK laittaa keskialueelle trapin, onko sentteri sijoittunut lähemmäs pakkeja, vai kärkikarvaajaa? Miten viisikko reagoi, kun vastustaja ohittaa kiekollisena ensimmäisen karvaajan? Ramille on tyypillistä "pussittaa" vastustajan painollisen puolen hyökkääjä omalle siniselle sentterin ja painollisen puolen pakin toimesta. Kuviota täydentää laituri, joka yleensä riistää kiekon. Painottoman puolen pakki jää syvään ja painottoman puolen laituri ajaa keskelle ik. sentterin paikalle.

Miten sentteri on sijoittunut hyökkäyksiinlähdöissä? Pelataanko varmistellen siten, että sentteri ei karkaa kolmea metriä kauemmas pakeista, vai pelataanko kiekkoa pakeilta laiturille useammin? Ramin joukkueissa on yleensä ollut hallitsevana piirteenä, että viisikosta neljä liikkuu ik. yksikkönä ja yksi hämää tai varmistelee liikkuen kentällä poikkeavasti. Tämän kauden HIFK:ssa on tietysti se poikkeus, että kaikki on opeteltu aivan alkupisteestä, mutta olettaisin silti, että joitain tämänkaltaisia piirteitä näkyisi.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olipan tiputus maanpinnalle, kun tsiigannut pari viikkoa olympialätkää.

Mielestäni IFK:n viisikkopuolustus toimi ihan kelvollisesti ja alivoimalla IFK:n paletti pysyi paremmin kuin hyvin kasassa liigan parasta yv-joukkuetta vastaan.

Pelirytmi oli tauon jälkeen hakusessa, kuten oli SaiPalla ja Kärpilläkin tiistaina L:rannassa ja uskon sen olevan eri tasolla tänään IFK:llakin Porissa. Se näkyy eiliseen nähden toimivampana avauspelaamisena ja jolloin saatetaan nähdä yli 3.n syötön syöttöketjuja. Toni Söderholmin poissaolo näkyy peli peliltä rujommin IFK:n offensiivisella osastolla ja Söden poissaolo näkyy todella IFK:n otteissa hyökkäyspäässä ja sinne pääsyssä. Pahin mahdollinen poissaolija tässä joukkueessa.

Summasen sapluuna kohti kevättä lähti eilen käyntiin. Pataan 0-1 sarjakärjeltä, oli haavoittunut tai ei, ei ole katastrofaalinen tulos missään nimessä, mutta tietysti tauolla paljon pelejä odottaneet fanit pettyivät kun ei taklattu ja yltiöhyökätty jarkevästi vieraissa pelaavaa vastustajaa vastaan..

Kyllä se Ramikin sen tietää, ettei pitkää kevättä ole tiedossa, mutta helvetin tiiviillä puolustuspaketilla IFK:lla on tsäänssi rimpuilla vastaan puolivälierissä.

Tuossa viimeisessä paikallisottelussa voi piileä hirveä voimavara. Tilaisuus olisi käytettävä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos etsii jotain positiivista sanottavaa, niin liigan ylivoimaista ykkösjengiä vastaan on päästetty Nordiksella tämän kevään kahdessa kohtaamisessa vain kaksi maalia, yksi kummassakin matsissa. Siihen se sitten loppuukin. Hyökkäyspeli ja ennen kaikkea maalinteko tuntuu tökkivän pahasti. Varmaan Baxterin kaudella vastustajan maaliverkot viimeksi heiluneet yhtä harvoin.

Pieni mahdollisuus on vielä olemassa, että IFK yllättää jengin tai pari pleijareissa tiukalla puolustuksella, mutta se edellyttää myös sitä, että jätkät alkaa taas rykiä maaleja toisessa päässä kenttää. Nakit voi 99 %:n todennäköisyydellä jättää pakkaseen, mutta vaikka IFK jotenkin onnistuisi pääsemään välieriin ja voittaisi kahden väsyneen jengin kohtaamisen pronssimatsissa, niin hikinen pronssiläpyskä ei paljon lohduta, kun suuri osa kaudesta on ollut pelkkää tappioputkea ja äärimmäisen tylsää lätkää.

Rymistelypronssi menettelee, jos jengissä ei riitä taito, mutta seitsemän kuukauden neppailun jälkeen vaadittaisiin vähintään mestaruus umpeuttamaan edes osa henkisistä haavoista. Siinäkin tapauksessa nakeissa olisi ikävä sivumaku, kun suu on vielä täynnä karvasta kalkkia, jota vastustaja toisensa jälkeen on syöttänyt runkosarjan aikana.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos etsii jotain positiivista sanottavaa, niin liigan ylivoimaista ykkösjengiä vastaan on päästetty Nordiksella tämän kevään kahdessa kohtaamisessa vain kaksi maalia, yksi kummassakin matsissa.
Muistetaan nyt eilisestä pelistä kuitenkin se tosiasia, että Kärpillä oli kaukalossa miltei kakkosmiehistö, kun poissa oli ainakin kentällisen verran ykköskorin pelimiehiä. Että sikäli kökkö tulos kotijoukkueelta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Muistetaan nyt eilisestä pelistä kuitenkin se tosiasia, että Kärpillä oli kaukalossa miltei kakkosmiehistö, kun poissa oli ainakin kentällisen verran ykköskorin pelimiehiä. Että sikäli kökkö tulos kotijoukkueelta.

Niin on ollut IFK:llakin monesti kauden aikana, mutta ei se ole vähentänyt tai laimentanut täällä jaettua kritiikkiä. Keskiviikkona Kärpät möyhensi SaiPaa 3-0, joten sen perusteella lukemien olisi pitänyt olla eilen vähintään 5-0, mutta niinpä vain joukkue teki ainostaan yhden maalin Husson selän taakse.

Puolustustaisteluna IFK:lta hyvä suoritus, mutta kuten todettu, niin hyökkäystehoja kaivataan kipeästi, tai taival playoffeissa jää kahteen säälimatsiin.
 

Klubi17

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Peli ei ole kehittynyt nopeammaksi oikeastaan koko kauden aikana. Jotenkin koko jengistä huokuu selvä haluttomuus, kuin vanhus joka taantuu eikä piristy enää. samaa taantumusta on seurattu jo pari vuotta ja se ei rajoitu pelkkään pelaavaan kokoonpanoon vaan myös johtoryhmään jne. Ehkä vain myyntiryhmä koittaa sitten selvitä tilanteesta jotenkin, vaikka helppoa ei ole, kun tärkein asia eli tuote eli brändi ei ole enää kunnossa. Tavoitteita ja uskoa menestykseen ei enää tämän kauden osalta ole, joten katseet on käännettävä (taas kerran) seuraavaan kauteen. Aika ala-arvoista suorittamista sekä toimistossa että kentällä. Palataan taas syksyllä, hyvää kevään jatkoa....
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisiko meillä sittenkin vielä toivoa pitkästä pelillisestä keväästä?

Onkos Toivotaan, toivotaan tuttu? (Linkki vie Islandersin musiikkiesitykseen) Ota sytkäri esiin, pistä HIFK-pipoa ja pelipaitaa päälle, ja... Toivo! Kyll se tästä!

Tänään Porista alkaa voittoputki!
 

Lindfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, YNWA
Nyt sitä kiekkoa maaliin, kyllä niitä mestoja eilen oli ihan tarpeeksi. Omasta päästä täytyy päästä nopeammin pois. Avauksiin tolkkua. Ketsuppipullo auki ja paviaanit selästä helvettiin....
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
IFK näköjään jatkaa uuden pelisysteeminsä toteuttamista. Hyökkäyspäässä homma toimii edelleen helvetin hyvin. Kaikin puolin nerokas kyllä tämä uusi pelitapa -> Mahdollisimman hidas lähtö, jonka jälkeen pakilta toivotaan toivotaan syöttö tai vaihtoehtoisesti hyökkääjä puskee yksin kahta kolmea vastustajaa vastaan. Kaikille kenkää! Nyt sitten kouluhommien kimppuun. Eipä tästä pelistä taaskaan mitään tule.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
kahden kauden saldo harkkamatseissa on nyt

2 voittoa
18 tappiota

jos joku löytää mistään sarjatasolta huonompaa saldoa, niin ihmettelen. Ja kyseessä on sentään stadin kingit, ei mikään Enon Jets.

Kummasti muut jengit voittavat jo harkoissa ja menestyvät liigassa, kummasti me hävitään harkkapeleissä ja ryssitään liigassa. Ramilla on nyt käsissään jengi, josta ei synny lasta eikä pa*kaa. Haukkukaa mut vain ääliöksi ja siitä, että kausi on vasta alkamassa. Mutta sanonpa vain sen, että ei kannata tänäkään vuonna asennoitua muuhun kun sääleihin ja kesälomiin ajoissa. Amen.

Amen.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Kiva persraiskaus tulossa lauantaina. Narrien peli kulkee, meidän ei. Noh, onneksi siirtyvät KHL;ään. Ei tarvi enää hävetä omiaan ainakaan pellehattufanien edessä.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kiva persraiskaus tulossa lauantaina. Narrien peli kulkee, meidän ei. Noh, onneksi siirtyvät KHL;ään. Ei tarvi enää hävetä omiaan ainakaan pellehattufanien edessä.

Blues on jo antanut isän kädestä koko kauden, joten he ottavat Jokereiden paikan persraiskaajina.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti HPK ottaa vielä hyvän loppukirin ja jättää meidät nuolemaan näppejä playoff-paikan suhteen. Niin tuskaa tuo näyttää olevan, että toivoo ihan ylitse kaiken kauden päättymistä jo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös