HIFK:n peliesitykset kaudella 2011-2012

  • 745 166
  • 2 462
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Totta, mutta kokonaisuus runkosarjasta on kuitenkin sellainen, että on odottele itse kevättä 2012 yhtä positiivisesti kuin vuosi sitten, vaikka nyt voittoputkessa on turha lietsoa pessimismiä esiin.

Niin kuin tuonne edelliselle sivulle laittamassani viestissä listasin tulevat vastustajat, saa niistä aika hyvin osviittaa siitä, kuinka kilpailukykyinen joukkue HIFK tulee keväällä olemaan. Vastaan tulevat kaikki kärkijoukkueet. Kyllä tässä itse ainakin alkaa luottamaan joukkueeseen kokoajan enemmän, vaikka alkukaudesta tuli oltua ylipessimistinen, lähinnä valmennuksen osalta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Pisteellä ja pilkulla on eroa. Wärn kuului edelliseen lauseeseen.

Juuri näin. Wärn on samaa osastoa kuin Simo ja Söde. Pelaaja, jonka tärkeyden huomaa, kun hän on lähtenyt.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Komppaan Axbor Nocturnea, myös kotiottelut ovat lähteneet menemään oikeaan suuntaan ja juuri oikeaan aikaan. Kaikki näyttää varsin hyvältä. Mutta kyllähän jokainen meistä muistaa, että HIFK on alkoholisti-isä, jonka luotettavuus mitataan päivä kerrallaan. Juuri kun luulet, että nyt ollaan selvillä vesillä ja perheelle tulee kuin tuleekin ihana kevätjuhla, faija lähtee käymään työpaikan risteilyllä Tallinnassa ja tulee takaisin viikon päästä räkä poskella tilataksilla. Talo on juotu, muisti on mennyt ja jonkun pitäisi tulla maksamaan taksimatka Lahdesta Helsinkiin. Juhlia ei tulekaan, mutta faija vannoo tosissaan, että tämä oli se viimeinen kerta.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Juhlia ei tulekaan, mutta faija vannoo tosissaan, että tämä oli se viimeinen kerta.

Ja Perhe päättää syödä tän paskan ja antaa 'vielä kerran' yhden tsäänssin. Faija nöyrästi kiittelee ja samalla miettii monelta paikallisen häppäri alkoikaan. Ihana seura.

Kliinisesti kun katsoo niin HIFK:lla on pullat ihan passelisti uunissa: Tulikuuma ykkösveska, jaksaa pelata monta matsia putkeen tason tippumatta. Scratch one. Puolustuksessa liigan kuumin kiekollinen pelaaja, kaksi fyysistä järkälettä ja viimekauden pleijareiden mvp. Scratch two and three. Hyökkäyksessä valtakunnan lahjakkain pelaaja, monivuotinen veteraani ketä on ansainnut jo messiaan statuksen sekä aimo kasa kokemusta mestaruuden voittamisesta ja päälle vielä ikoni joka osaa skodata. Puhumattakaan liigan parhaasta 2-suunnan sentteristä. Vittu siellä on vielä yksi räppärikin.

Ei tää jää kiinni enää kuin Petusta. Silläkin saralla näyttää ihan ookoolta.

Jaksan silti vielä huolehtia meidän Tylleröstä. Onneksi uusi adoptiolapsi Huhtanen on melkein jo 'oma jätkä'.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jaksan silti vielä huolehtia meidän Tylleröstä. Onneksi uusi adoptiolapsi Huhtanen on melkein jo 'oma jätkä'.

Eilisen matsin perusteella ei ainakaan ole kauheasti huolta, tuo tauko on varmasti auttanut sisäistämään joukkueen kuviot ja päässyt paremmin joukkueeseen sisälle. Eilen antoi parit hyvät passit ja siihen päälle hieno viimeistely, joka katkaisi tampereen kisuilta jokaisen nikaman selkärangasta. Huhtanen on hyvä lisä tuohon ketjuun.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Redenbachin fyysinen kunto on parantunut selvästi ja se rupeaa pikkuhiljaa näkymään. Siltikin hän on vaisu kaksinkamppailupelaaja, mutta osaa sentterin perusjutut. Näkisin kevään niin, että parhaimmillaan Redenbach voi hyvinkin olla jatkosopimustarjouksen arvoinen kolmossentteri. Minähän vihaan joukkueita, joissa ei ole paljon senttereitä ja edustan sitä koulukuntaa, jonka mukaan vakaasta liigasentteristä luopuminen on aina riski. Sisään pitää saada vähintään yhtä hyvä. Kaikkien ulkomaalaispelaajien ei tarvitse olla 1-2 -kenttien tähtiä, on ihan sallittua hankkia sopiva ulkkari myös 3-4 -kenttiin.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Redenbachin fyysinen kunto on parantunut selvästi ja se rupeaa pikkuhiljaa näkymään. Siltikin hän on vaisu kaksinkamppailupelaaja, mutta osaa sentterin perusjutut.

Jepulis, kunto noussut ja onko tuo ihme, kun treenamiseen on varmasti tullut aikamoinen muutos vrt. Sveitsi, missä on syöty vain suklaata. Tuo kamppailupelaaminenkaan (sen heikkous) ei välttämättä ole mikään huono juttu, jos ketjusta löytyy tätä osa-aluetta jo muuten riittävästi ja nythän Huhtanen on tuonut sitä kiitettävän määrän. Näiden kahden yhteispelikin tuntuu toimivan mukavasti, joten toistaiseksi kaikki hyvin.
 

Visnovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång, alltid. Vaahteralehdet. HCK.
Näkisin kevään niin, että parhaimmillaan Redenbach voi hyvinkin olla jatkosopimustarjouksen arvoinen kolmossentteri.

Kun Pesonen palaa kehiin ja Eero menee takaisin Huhtasen ja Reeperpaanin vierelle, niin voidaan ruveta mielestäni puhumaan kentästä, joka olisi myös jatkossa (ensi kaudella) HIFK:n kolmonen - olettaen tietysti, että homma skulaa ja kaikilla on nastaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuraavassa hajanaisia fiiliksiä tauon jälkeen, vaikka Ipa onkin mittarina tällä hetkellä mahdollisimman huono antamaan paljonkaan perusteita mielipiteille.

  • Micke alkaa pikku hiljaa nousta junnukisojen aiheuttamasta alhosta esiin. En ole huolissani.
  • #12 oli kiva saada kehiin ja sydäntä lämmitti. Esitys oli tosin hieman hakeva, mutta ymmärtäähän sen.
  • Söde ei koomaillut eilen kertaakaan. Kaveri tulee taas pleijareihin täydessä iskussa?
  • Oli ensimmäinen peli, jossa Reeperbahn oli pelissä sisällä. Luistin kulki ja näytti ihan oikealta vahvistukselta. Toivottavasti muutos on pysyvä.
  • Pelitapa tai miksi sitä nyt voisikaan kutsua, oli jollain tavalla kypsempi kuin kertaakaan tällä kaudella. Voi olla, että tuo oli pelkkä Ipan aiheuttama harha. Selkeitä usean kaistan hyökkäyksiä oli useita ja ajoitukset näyttäisivät asettuvan paikoilleen.
  • On rikollisen tyhmää arvostella pelaajaa yhden pelin perusteella. Mutta jos Huhtanen jatkaa samalla raivolla, on hän kauden paras kaappaus. Niin brändin mukainen pelaaja kuin voi olla. Huhtanen on vielä astetta Simoakin nopeampi ja todella ehtii iholle. Olisiko vielä niinkin, että hän panoksellaan nostaa Reperbahninkin tasoa?
  • Alan pikku hiljaa kallistua ajatukseen, että Endras on paras molari, jonka olen koskaan nähnyt meillä pelaavan. Nuo hyvin scoutatut ylämummotkin pysyivät eilen kiinni. No - loppukausi ratkaisee tämän asian.
Sitten päin helvettiä olevat asiat:

Kousa on kehittynyt selvästi viime kaudesta ja olin eilen havaitsevinani liikkeen nousseen taas pykälällä. Olisiko tästä syytä antaa suuret poitsit PS:lle? Yhteenvetona vkonlopun mj-höntsistä ja eilisestä väitän, että Mikko on aika hilkulla MM-jengiä kasattaessa.

Huono puoli on se, että tätä kaveria ei nähdä HIFK:ssa tai Suomessa pitkiin aikoihin.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
[*]Söde ei koomaillut eilen kertaakaan. Kaveri tulee taas pleijareihin täydessä iskussa?

Söderholm on tällä hetkellä ehkä Sm-liigan paras puolustaja. Viimeiset 5 peliä on tuottanut tehot 0+7 ja viimeiset 7 peliä 1+10 tehot. Söde johtaa myös puolustajien pistepörssiä tehoin 5+27.

Tätä menoa Söde rikkoo kaudella 2003-2004 syntyneen piste-ennätyksensä, joka on 16+21.
 

Kovy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Söde myös hoitaa puolustuspään kunnialla ja erottuu kentällä muista rauhallisella pelillä, ei höntyile tai roiski. Sit tietenki nää maagiset ratkaisut myös hyökkäyspäässä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Söde myös hoitaa puolustuspään kunnialla ja erottuu kentällä muista rauhallisella pelillä, ei höntyile tai roiski. Sit tietenki nää maagiset ratkaisut myös hyökkäyspäässä.

Lisätään tähän ansaittuun hehkutukseen vielä yksi elementti, joka turhan usein unohtuu Södestä: Hän on fyysinen pelaaja! Väitän, että HIFK:sta ei löydy ainuttakaan yhtä pomminvarmaa payback-äijää kuin Söde. Jos häntä otetaan, voit olla 100% varma, että jossain vaiheessa peliä Söde kajauttaa takaisin. Taklauspelissä hän pelaa puhtaasti, eikä kaihda keskialueenkaan pommeja - kun paikka on. Pinna on HIFK-tyyliin lyhyt. Ja se oli nimenomaan Söde, joka naulasi Kapasen seinään Kuopiossa psyko-Lupaschukin ajaessa häntä takaa. Kaukalon ulkopuolella tämä suomenruotsalaisuuden ilmentymä on herrasmies vailla vertaa. Ja pääsee tämän ansiosta luistamaan usein paikoista, joista olisi kuulunut jäähy. Edellinen lause on suora lainaus eräältä tuomarilta. Nimiä en mainitse, mutta sen verran vihjaan, että kyseessä on Japa Levonen.
 

Ioota Rhoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Broad Street Bullies
Hän on fyysinen pelaaja! Väitän, että HIFK:sta ei löydy ainuttakaan yhtä pomminvarmaa payback-äijää kuin Söde. Jos häntä otetaan, voit olla 100% varma, että jossain vaiheessa peliä Söde kajauttaa takaisin. Taklauspelissä hän pelaa puhtaasti, eikä kaihda keskialueenkaan pommeja - kun paikka on. Pinna on HIFK-tyyliin lyhyt.

Kaukalon ulkopuolella tämä suomenruotsalaisuuden ilmentymä on herrasmies vailla vertaa. Ja pääsee tämän ansiosta luistamaan usein paikoista, joista olisi kuulunut jäähy.

Ja selitetään sekä tiivistetään vielä hieman.

Söden suonissa virtaa HIFK. Hän on hyvin tietoinen siitä minkälainen pelaaja on fanien mielestä HIFK-näköinen pelaaja ja pyrkii olemaan esimerkillinen IFK:lainen kaikella tavalla. Tämä ilmenee myös tyypillisissä "Söde mokissa". Söden peliin kuuluu näyttävyys ja fanien viihdyttäminen.

Jos on paikka, jossa voi ampua itse tai pistää vielä yksi törkeen nätti poikittaissyöttö takatolpalle, Söde valitsee jälkimmäisen.

Jos on paikka ajaa vastustaja pystyyn siniviivalle vastapalloon tai peruutellen lyödä kiekko lavasta, Söde valitsee taklauksen.

Tällaisella pelityylillä tulee mokia, mutta mielestäni nämä ovat hyväksyttäviä mokia, koska ne tulevat rakkaudesta lajiin ja velvollisuudesta faneja kohtaan. Mielummin tällainen pelityyli, kuin virheitä välttävä ja rangaistuksia pelkäävä.

Payback-osuus tulee täysin joukkueen tarpeista, mutta palvelee myös faneja hyvin. Usein Söderholm joutuu kapteenina tietenkin myös laskemaan milloin ottelun voitto vaatii toisenlaista tyyliä, mutta mielestäni Söde on pystynyt tasapainoittamaan tämän aika hyvin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pitää mainita viime kauden Jokereita vastaan pelattu sarja, jossa Söde pommitti narreja avojääpommeilla jatkuvasti. Kuudennessa matsissa olikohan se Pulkkinen joka sai kiekon keskialueella itselleen ja näytti siltä, että HIFK pakkeja ei ollut missään ja Pulu karkaa läpiajoon, mutta aivan puskista Söde tuli yhtäkkiä eteen ja pamautti oikeen kunnon pommin ja Pulu lens todella upeassa kaaressa jäähän. Se oli jumakauta niin hieno taklaus, että sen muistaa vielä pitkään, varsinkin kun oli paikanpäällä. Todella hieno HIFK mies.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Pitää mainita viime kauden Jokereita vastaan pelattu sarja, jossa Söde pommitti narreja avojääpommeilla jatkuvasti. Kuudennessa matsissa olikohan se Pulkkinen joka sai kiekon keskialueella itselleen ja näytti siltä, että HIFK pakkeja ei ollut missään ja Pulu karkaa läpiajoon, mutta aivan puskista Söde tuli yhtäkkiä eteen ja pamautti oikeen kunnon pommin ja Pulu lens todella upeassa kaaressa jäähän. Se oli jumakauta niin hieno taklaus, että sen muistaa vielä pitkään, varsinkin kun oli paikanpäällä. Todella hieno HIFK mies.

Tais ollu juuri ko. tilanne, koska yhden avojään Södelta muistan mikä kohdistui tähän narrien lintusarjaan, Puluun.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Meillä menee kohtuuhyvin kun Peliesitykset osasto on kohtuu hiljainen ja suurin osa viesteistä on pelaajaketjuissa tyyliin: "Onks meidän pakki parempi kuin teiän pakki"

Mahtavaa! Nyt turpaan Kärpiltä ja JypHTlta, niin päästäisin päiväjärjestykseen. Ahdistusta on ikävä.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Meillä menee kohtuuhyvin kun Peliesitykset osasto on kohtuu hiljainen ja suurin osa viesteistä on pelaajaketjuissa tyyliin: "Onks meidän pakki parempi kuin teiän pakki"

Mahtavaa! Nyt turpaan Kärpiltä ja JypHTlta, niin päästäisin päiväjärjestykseen. Ahdistusta on ikävä.

....ja Saipalta niin päästään kaivelemaan "ylös" erästä ketjua joka alkaa sanoilla "nyt just vähän....".
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ahdistusta on ikävä.

Nou hätä, alkoholisti-isä on jo availemassa bissetölkkiä. Hän on luvannut, että se jää ainoaksi, ihan vaan tekee saunakaljaa mieli. Keskellä päivää.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Nou hätä, alkoholisti-isä on jo availemassa bissetölkkiä. Hän on luvannut, että se jää ainoaksi, ihan vaan tekee saunakaljaa mieli. Keskellä päivää.

Hyvä puoli isän kannalta on se, että naapurin eronnut yh-äiti on kontillaan keittiön pöydän alla ja ottaa klovnin hattu päässä alkoholisti-isältä poskeen.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Hyvä puoli isän kannalta on se, että naapurin eronnut yh-äiti on kontillaan keittiön pöydän alla ja ottaa klovnin hattu päässä alkoholisti-isältä poskeen.

Loistava.

Peliesityksistä sen verran, että viikonloppu näyttää kyllä hyvää suuntaa kevääseen, kaksi pahaa peliä tiedossa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Eipä tässä muuta tarvitse kommentoida kuin, että tauolla on laitettu paketti kuntoon ja HIFK:ta on hankala pysäyttää tässä vaiheessa. Huomenna tulevat traktorit kylään ja tuo peli on aika iso testi, mutta luottavaisena olen ja odotan 9. voittoa putkeen. Kärpillä ei ollut tänään mitään saumaa.

Ja HIFK siirtyi sarjataulukossa ohi Ässien ja pelsut enää kolmen pisteen päässä. KalPa tulee myös selkä edellä vastaan, kun HIFK:n peli kulkee.
 
Viimeksi muokattu:

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä. Paketti on nyt kunnossa ja kone jyllää samalla tavalla kuin viime kaudella. Nyt ei olla enää pelillisestikään perseestä. Hienoa nähdä, että taas on löytynyt neljä vahvaa ketjua ja pakisto on ihan timanttia. Vaikea meitä on pysäyttää.

Huomenna käännetään Valtra katolleen Nordiksella.
 

Puta Madre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYJ
Eipä tässä muuta tarvitse kommentoida kuin, että tauolla on laitettu paketti kuntoon ja HIFK:ta on hankala pysäyttää tässä vaiheessa. Huomenna tulevat traktorit kylään ja tuo peli on aika iso testi, mutta luottavaisena olen ja odotan 9. voittoa putkeen. Kärpillä ei ollut tänään mitään saumaa.

Aika lailla samaa mieltä yllä kirjoitetun kanssa. Tämän hetkinen peli toimii erinomaisesti, pelikuri, etäisyydet on kontrollissa ja yksilötaitoa löytyy ratkaisuihin. Niin kauan kuin jätkiä kiinnostaa, on mikä tahansa matsi voitettavissa. Puhumattakaan MV-pelistä, mihin on nyt suurin luotto vuosiin.
 

HJL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Katso Pallo, Vancouver Cancouver
Kun antaa Kärpille nenään OULUSSA 1-6, voi sanoa, että hyvä peli. Ihan sama, kuinka paskasti kotijoukkue pelasi.

Nyt kun Granlundilla on vaisumpi kausi menossa(tekee vain pisteen/peli), on Wirtasen ja Tyyris Tyllerön ketjut olleet hyviä. Toisin kuin moni muu täällä, en rikkoisi Kuhta-Wirtanen-Peltonen -ketjua. Taas pari byyriä ja hyvä meininki.

Endrasille taas kiitos. Hyvä peli. Melartille erityismaininta neljästä kakkosesta ja maalista. Huikeaa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös