HIFK:n peliesitykset kaudella 2011-2012

  • 744 192
  • 2 462

scholl

Jäsen
Ite luulin ku tuli tietoon, että Petu tulee valmentajaks niin brändi kiekko on back, mutta ei todellakaan.

Oletko ottanut jotain huumeita? Miten paskansyönti ja alistuminen kuuluisivat brändiin? Jalonenhan palautti sen voittamisen, ylpeyden etc., jota ei ole näkynyt Sheddenin jälkeen hetkeäkään. Sitten tuli sellainen levyseppähitsarinnäköinen luuseri, joka mukamas palauttaisi brändikiekon selkään. Ehkä meidän kaikkien pitäisi ottaa niitä aineita, jotka aiheuttavat tuollaisia harhoja.
 

Baroun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Per sempre Tito †
No ainaki mun mielestä Blues pelas suht fyysistä kiekkoa, tappeli jne. Voittoja ei tullut, mutta odotin että tälle jengille se voittamisen kulttuuri ois viime kaudesta jäänyt.

Mitä huumeisiin tulee ni joo laita scholl damii tilaus sielt saa mielenkiintoisia lisä efektejä matsiin. Hjymiö.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No ainaki mun mielestä Blues pelas suht fyysistä kiekkoa, tappeli jne. Voittoja ei tullut, mutta odotin että tälle jengille se voittamisen kulttuuri ois viime kaudesta jäänyt.
Varmasti olisikin jäänyt jos niin olisi haluttu, mutta se poistettiin tarkoituksella. Ja tilalle tuli altavastaajana matseihin lähtevää nöyrää paskansyöntiä. Eli perus PS:ää.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Hirson lisäksi Pöysti oli erinomaisella pelipäällä ja myös nelosketjulta hyvä peli, vaikka Liivikin olisi pitänyt noista mestoista se maali tehdä. Hyökkäyksen heikoimpia kaikessa epäonnistunut Pesonen ja koko Wirtasen ketju, jolta surullinen peli. Pakeista Jokelalta karkasi kiekko jatkuvasti ja ainoastaan Fernholm saa puhtaat paperit.


Juuri näin. Ja funtsi, jos Liivik olisi pelannut paineettomammassa tilassa (nyt eka kertaa jäällä hämmentävän mestisseikkailun jälkeen), kenties hän olisi maalin iskenytkin? Oli miten oli, Simo is back ja se tuntui hyvältä. Ekassa vaihdossa luunkova pommi Miliisiin ja juuri tuollaista kovuutta HIFK kaipaa alempiin ketjuihin.

Wirtaselle annan puhtaat paperit. Kun PW huomasi, että hyökkäämisestä ei tule tänään mitään, siirtyi hän nöyrästi suunnilleen kolmanneksi puolustajaksi ja oli todella tarpeellinen siinä duunissa. Hieman hymyilyttää, kun alkukaudesta joku totesi Jokelan korvaavan Järventien. Erityisesti peruspakki Leksasta näkee, mikä on todellinen kiekollinen taito silloin, kun ei ole pelisysteemi kohdallaan. Ja siis Jokela on pirun hyvä ja kova peruspakki, tästä ei kahta sanaa. Hirson paikasta olisi ollut helppo tehdä maali? Pitää paikkansa, mutta harvalla meidän hyökkääjistä on sellainen pelisilmä, että tajuaa nousta kyseiseen tyhjään ruutuun nanosekunnissa. Kandee katsoa maali uudestaan ja huomioida Hirson liikkuminen, kun kiekko ajautuu maalin taakse. Hohhoijaa...yksi osa tätä hommaa on kiekoton pelaaminen ja siinä olivat eilen Ville ja Kibe aivan kujalla. Ennustan, että HIFK kokoaa rivinsä ja pelaa hyvin lauantaina, tätähän tämä kausi on ollut. Fernholm oli heti laakista ilman mitään punalaseja ehkäpä tämän liigan tasokkain pakki. Mitähän kaveri kelaili katsoessaan oman joukkueensa temmellystä?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mitähän kaveri kelaili katsoessaan oman joukkueensa temmellystä?

Varmaan mietti, että mihin vittuun sitä on tullut kädet työnnettyä? En tiedä millä kielellä tuo Petun ja Fergien välinen puhelinkeskustelu on käyty, tuskinpa ainakaan sillä asteella, että olisivat toisiaan ymmärtäneet?

Olisi kiva tietää, miten kommentoi pakkiparinsa Söderholmin tekemisiä, ne vasta olivat kauheaa katsottavaa ja pistihän Söde kerran Fergien katolleen avojään taklauksella. Oli hieno esityö Ässien maaliin. Sitten tämä maalinkulmalta nousu toisessa erässä, Ässien pelaaja vie karkin lavasta, kun Söde pyrki vielä suojaamaan. Heh, naurettavan paskaa pelaamista läpi ottelun meidän varakapulta ja toissakautiset peliotteet alkavat nostaa päätään, onpa Södellä paras miinussaldo joukkueesta ja tämä ei ole sattumaa.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja funtsi, jos Liivik olisi pelannut paineettomammassa tilassa (nyt eka kertaa jäällä hämmentävän mestisseikkailun jälkeen), kenties hän olisi maalin iskenytkin?
Simon pelistä tosiaan näkyi kauas, että näyttämisen halu oli jopa vähän liian kova. Tämä on hyvä merkki, sillä asenne on ainakin nyt kunnossa, oli Mestis-visiitin tausta mikä tahansa.
 
Suosikkijoukkue
Hifk
Erehdyin eilen tekemään toisen visiitin tällä kaudella jäähallille ja täytyy kyllä sanoa, että hieman saa vettä virrata Vantaassa ennenkuin suostun taas lomapakkoani ottelulipun hinnalla keventämään.
Maksavana asiakkaana katson oikeudekseni antaa hieman palautetta joukkueen esityksestä :

Ensinnäkin käynnistin mielessäni Matikaisen lähtölaskennan ja laskenta alkaa numerosta 7. Tappiosta tuo luku tietenkin alkaa laskea ja voitosta se saattaa nousta ylöspäin. Kun ja jos tullaan lukuun 0 se on adjö, pakostakin oltava, monilta saattaa hermo mennä nopeamminkin.

Illan aikana näin yhden taklauksen.Näinkö Hifk nykyjään pelaa?

Hyökkäyspeliä voisi kuvailla tällä tavalla : Hei pojat , mä sain just kiekon tolta pakilta ja ehdotan että hyökättäis.Menkää te vähän siinä edellä laidan vieressä ja mä sitten syötän teitille viimestään siinä ennen punaviivaa.
Se on sitten teitin päätettävissä meetteks te punaviivan yli se kiekon kanssa vai syötättekö vielä ennen.Sitten kun päästään sinne hyökkäysalueelle , niin rymistellään hetkonen siellä laidas ja kulmas.Hyvällä onnella siitä saadaan maali.Älkää sitten piru vie antako sitä kiekkoa niiten pakeille , ollaan kaikki ihan kusessa kun ollaan siellä aika syvällä.

Puolustuspeli menee suunnillleen näin :
Luistellaan me pakit siinä maalin edessä sellasia laajoja kaarroksii.Kun oikein nopeesti niitä kaarroksii sit luistellaan niin hyvät tsanssit että ollaan niiten hyökkääjän edessä sitten oikeeseen aikaan.Koita sä veskari sitten olla oikeen ison ja pelottavan näköinen ja jos me pakit ei nyt ihan heti ehditä siihen maalin eteen sua hjelppaamaan , niin kyll me tulossa ollaan kun vaan ehditään.

Täytyy myös nostaa hattua Ässille, siinä on ahne ja fyysinen joukkue , jolla on paitsi tietotaito siitä miten kiekkoa pitää pelata, niin myös halua tehdä se.
 

Kenji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Minnesota Wild
Ok, lähdenkin tästä optikolle kun Hirso olikin meidän paras pelaaja. Itse olisin laittanut Hirsoakin paremmaksi lähes jokaisen hyökkääjän, poislukien Kiben, Piiparisen ja Pesosen. Hirson maalista ei voi kehua Hirsoa vaan niitä laitureita jotka tekivät kaiken työn.
Jottei tule penaltya, niin vähän aiheesta. Meillä ei ole pelikontrollia. Keskialue on täysin vastustajan aluetta. Läpi päästään vain kovalla luistelulla ja yksilösuorituksella. Hyökkäys on epäbaslanssissa sivuttaissuunnassa. Tarkoitan sitä että hyökkäyspäässä hyökkääjät painottavat liikaa aina toista laitaa. Mikäli kiekko menetetään vastustaja pääsee helposti hyökkäykseen vaihtamalla laitaa.


En menis sanomaan että se paras hyökkääjä oli kun Ville painaa illasta toiseen raivo päällä! Mutta ehdottomasti eilisen pelin parhaimmistoa. Ja muutenkin koko hirson kenttä oli ainakin pirtein koko illan. Mutta kolikon kääntöpuoli on se että tällä hetkellä tuolta Mätikäisen lampaista on helppo erottua mikäli pelaat edes kelpo pelin...
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä edelleenkin väitän, että Matikaisen HIFK:lla on sapluuna olemassa, jolla peliä pitäisi omasta päästä avata. Tuskin tarkoitus on mennä oman maalin taakse hautomaan kiekkoa, vaan aivan varmasti tarkoitus on nopeuttaa peliä, mutta etenkin eilen pelaajien itseluottamus oli sillä tasolla, että helpotkin syötöt saatiin vaikeiksi. Nopeissa lähdöissä ei kiekkoa voi syötellä sinne päin vaan sen pitää napsua suoraan lapaan. Valmennusjohdon piikkiin tosi menee täysin se, että nyt mennään marraskuuta ja silti avauspelaaminen on tuolla tasolla.

Vähän voi mennä sen taakse, että HIFK on nyt joka pelissä parsinut tuon pakiston kasaan niillä pelaajilla, joita on ollut saatavilla ja tällä on varmasti vaikutusta juuri omasta päästä lähtöihin. Tämäkin on tosin aikaa kaukaa haettua. Ammattivalmentajan on saatava joukkue pelaamaan niillä pelaajilla, joita on käytettävissä. On niitä loukkaantumisia muillakin.

Avauspelaamisen sekavuuden lisäksi Matikaisen suurin virhe tänä syksynä on ollut Peltosen-Granlundin kaksikon hajottaminen. HIFK:lla oli liigan paras ketju, joka pystyi yksin ratkomaan pelejä. Muut kentälliset eivät saaneet juuri mitänä aikaiseksi ja Matikainen ihan loogisesti lähti hakemaan leveyttä joukkueeseen. Lopputuloksena on se, että HIFK:lla ei ole yhtään toimivaa ketjua tällä hetkellä, mutta silti vanhaan ei palata. Jääräpäisyyttä vai tyhmyyttä? Pitämällä Peltosen ja Granlundin yhdessä Matikainen olisi ostanut aikaa. Pelaajien itseluottamus kasvaa, kun pelejä voitetaan. Etenkin kotona pitää pääsääntöisesti voittaa. Muut kentälliset olisivat tulleet perässä ennen pitkää. Esimerkiksi viime keväänä ensin Peltosen kenttä teki ratkaisut Jokerit sarjassa. Pikkuhiljaa alkoi Kuhta ja Wirtanen tulla peliin mukaan ja loppujen lopuksi osuivat Nyholmit, Pöystit ja loppukliimaksissa jopa Järvinen. Olisi ollut edes yksi kenttä, joka olisi kantanut jengiä reppuselässä ohi vaikeimman.

Yksi asia, joka on melkein alkanut oksettamaan on se, että HIFK:n kolmessa ensimmäisessä kentässä ei ole Wirtasen lisäksi yhtään fyysistä, HIFK:n näköistä pelaajaa. Hoen tätä mantraa illasta toiseen. Tiedän. Otetaan kuitenkin esimerkki eilisestä pelistä ja meidän ykköskenttä. Hyökkäysalueelle pääyn jälkeen pyöritään vastustajan kulmissa ja maalintekosektorin ulkopuolella, kuin sirkuksessa, mutta hintaa maalille menosta ei makseta. Tässä on viime keväältä esimerkkiä siitä mistä ne maalit tehdään, jos ei muuten mene. Siellä on kolme pelaajaa jatkuvalla syötöllä metrin säteellä maalissa. Nyt tulee jättö, jättö kierto kierto ja joku toivotaan toivotaan heitto maalille, mutta eihän siellä kukaan ole.

Kyllä tästä HIFK:n pelaajistosta se kiimakin puuttuu, vaikka valmennuksen piikkiin on niin helppo laittaa. Varsinkin kun valmentajan sukunimi on Matikainen, hän on maalta ja vielä ammatiltaan poliisi. Toki tiedän sen itsekin, että jos otteet jatkuvat samanlaisena, niin Matikainen on se, joka lähtee ja niin sen pitää ollakin. Jotain herätystä tarvitaan.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Niin, HPK:n junnuissa pelattiin 80-luvun alussa omasta päästä ylöspäin "pakki => pakki => laitaan => keskelle" ja jo nyt on tämä näköjään tajuttu toteuttaa myös Stadissa... tai jotain sinne päin?

Hei ihan oikeasti; HIFK:n peli on ollut keskimäärin huonoa koko kauden, mutta täällä palstalla tuo asia hämärtyy tuloksen taakse => jos voitetaan niin kaikki on ihanaa ja jos hävitään niin kaikille kenkää.

Ainoa "kyykytys" jonka minä ole tällä kaudella HIFK:n toimesta nähnyt tapahtui ultra-passiivisesti Nordiksella pelannutta Jokereita vastaan. Silloin kun vastustaja pelaa aktiivisesti ikäkulua "vastakarvausta" niin HIFK:n oman pään peli sekoaa ku Jokisen eväät. Siinä on Sihvosen turha pupeltaa mitään mistään "meidän pelistä", koska tuo on joka kantilta katsoen häviävä pelitapa! Jotenkin HIFK:n pitäisi saada nuo oman pään lähdöt organisoitua paremmin ja kiekolliselle kaverille useampi syöttölinja-tarjonta ettei aina tarvitse hosua niiden avausten kanssa => siinä se isoin haaste valmennusjohdolle.

Eilen nähtiin myös raadollisimmillaan mitä SM-Liigassa maalivahtina pelaaminen tarkoittaa => juu, saa ne torjua, mutta yksikään joukkue ei yksinkertaisesti voi rakentaa peliään sen varaan, että maalivahti pelastaa jengin ilta illan jälkeen! Juusolle noita "ryöstöjä" tulee kaudessa jokunen, mutta silloinkin pitää ymmärtää, että kyse on poikkeuksellisesta suorituksesta!
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin HIFK:n pitäisi saada nuo oman pään lähdöt organisoitua paremmin ja kiekolliselle kaverille useampi syöttölinja-tarjonta ettei aina tarvitse hosua niiden avausten kanssa => siinä se isoin haaste valmennusjohdolle.

Tässähän tilanne kiteytettynä, mutta käytännössä pakit kiekottelee toisilleen maalin takana, laiturit seisoo sini- ja punaviivan välissä ja sentteri yrittää tehdä itseään pelattavaksi. Toi "hyökkäyksiinlähtö" on vastustajan toimesta aika helppo plokata veks. Meidä viisikko ei liiku synkassa toisiinsa nähden, vaan joko seisotaan tai sit välimatkat on tolkuttomat.
Tähän vielä kun itseluottamus hipoo nollaa, niin "vittu kahden metrin syötöt menee kolme metriä ohi". Onko (valmentajalla) vaikutusta?!

Kun jollain onnenkantamoisella sohitaan kiekko ja miehet hyökkäysalueelle, niin silloin peli perustuu yksilötaitoihin, niin kuin edellä on monta kertaa todettu. Fyysisyys kuitenkin loistaa poissaolollaan, kun herrat Pesonen, Granlund Ma, Hirso, Somervuori ja Kuhta pelaa 3:ssa ensimmäisessä ketjussa. Ville ja Mikke ei nyt rouhijoita ole, mutta ovat valmiita maksamaan hintaa maalin eteen menemisestä. Tulee oikeasti Haatajaa ikävä, ei ollu mikään snaipperi, mutta teki sentään taidolle tilaa.
Joku muuten vois kertoa Pesoselle, että vois joskus syöttääkin, niin sais kiekon tekopaikkaan takaisin. Ai niin, ei ikävä kyllä löydy ketjusta kuin jokuvitungranlund, joka ei osaa syöttää ollenkaan.
Sitten kun hommataan kaksimetrinen rouhija, niin sekin saatana on joku puudeli, vittu!
En usko että Matikaista ulkoistetaan, toivottavasti peli alkaa näyttää jääkiekolta maaottelutauon jälkeen. Pesonen vittuun Miken ketjusta, Ville tilalle, toiseen laitaan esim. Pöde. Hirsolle kunnon näyttöpaikka, mies on selvästi tulossa. Onneks Fernholm vaikuttaa pelimieheltä, Nybarilta erinomainen haku.
Jos sama paska jatkuu, niin turha uneksia yli 7000:n katsojamääristä, ainakin pitäisi hävitä tyylillä, ei niin kuin saatanan lampaat!
 

Stigu

Jäsen
Yksi asia, joka on melkein alkanut oksettamaan on se, että HIFK:n kolmessa ensimmäisessä kentässä ei ole Wirtasen lisäksi yhtään fyysistä, HIFK:n näköistä pelaajaa. Hoen tätä mantraa illasta toiseen.
Tämä on aivan totta. IFK:lla on tällä kaudella harvinaislaatuinen tilanne sen suhteen, että jengissä on ihan mieletön määrä taitoa ja käsiä: Peltonen, Micke, Pesonen, Somervuori ja Kuhta ovat parasta A-ryhmää. Rouhijapuolella on sen sijaan hiljaisempaa: Tuomainen on osoittautumassa tyhjäksi arvaksi, Nyholm ja Rajamäki ovat telakalla. Jäljelle jää oikeastaan Liivik ja varauksin Järvinen ja Pöysti. Tuo on aivan liian vähän. Silti lähtisin muokkaaamaan noita ketjuja niin, että jokaisessa olisi edes hieman fyysiseen peliin kykenevä pelaaja.Sen jälkeen IFK:n toinen iso ongelma (avaussyöttöjen lisäksi), eli hyökkäysten päättäminen maalille, helpottuisi huomattavasti.

Eilen muuten IFK:lla oli 40 laukausta maalia kohti, noista yli 10 tuli aivan parhaalta maalintekosektorilta. Eli kyllä se pelikirja ON olemassa, joiden ansiosta noita tilanteita luotiin, viimeistelyssä pitäisi vain skarpata hieman enemmän.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä alkaa kohta potea kaksisuuntaista mielialahäiriötä tai jonkinasteista jakomielitautia. Toisaalta yrittää uskotella itselleen, että tämä pitkäksi venähtänyt alkukankeus on vain seurausta siitä, että harjoituksissa luistellaan paljon ja kovaa, ja siitä syystä vähänkään pidemmän sarjatauon jälkeen meno on tahmeaa: ei jalkoja -> ei käsiä. Esimerkiksi Sheddenin kaudella luisteltiin niin kovaa, että pikku-Buffalo vitsaili syksyllä lehdistölle maajoukkuekomennuksestaan, että onpa kiva päästä välillä vähän lepäämään. Silloin kaikessa tekemisessä oli kuitenkin selkeä tarkoitus ja oppi meni perille, koska joukkue pärjäsi ja keikkui suuren osan kaudesta aivan kärjen tuntumassa. Olisiko siis niin, että Petu yrittää rakentaa IFK:sta kovimman ja luisteluvoimaisimman joukkueen koskaanikinämissään? Ne "raikkaat jalat" ovatkin totisesti tarpeen, jos yritetään toistaa Bluesin viime kauden tuhkimotarina säälipleijareista finaaleihin. Harmi vain, että tilastot eivät tue pätkääkään moisen sankariteon toistamista, enkä siihen usko minäkään. Edes viides tai kuudes sija runkosarjassa ei todennäköisesti riitä finaalipaikkaan, vaikka niin on kahtena viime kautena käynytkin. En kuitenkaan usko tästä tulevan pitkäaikaista trendiä. Sitä paitsi pelkällä luistelulla ei tee pleijareissa mitään, jos jätkät eivät tiedä, miten kiekkoa pitäisi toimittaa vastustajan päätyyn ja maalia kohti.

Vaikka miten yritän ruokkia optimismia sisälläni ja pidän mielessä sarjan tasaisuuden, en millään usko IFK:n pääsevän runkosarjassa neljän joukkoon. Varaan itselleni pienen takaportin: JOS pelitapa selkiytyy pian JA ukkoja saadaan takaisin telakalta JA maalivahtipeli pysyy huipputasolta illasta toiseen, SAATTAA OLLA, että voittoja alkaa tulla entistä tiiviimpään tahtiin ja neljän sakki on vielä saavutettavissa. Itse asiassa viime viikkojen kaksi voittoa yksi tappio -tahti koko kauden jatkuessaan riittäisi n. 110 pisteeseen, mutta en usko, että niin kävisi. Pikemminkin kauhulla odotan, koska tulee seuraava pidempi tappioputki.

Joka tapauksessa tästä kaudesta tulee pahuksen raskas ja kuluttava - niin faneille kuin joukkueellekin. Mestaruuden uusimiseen en pysty enää uskomaan. Todennäköisyys on ehkä parin prosentin luokkaa, eikä finaalipaikkakaan ole kovin todennäköinen, ellei peli parane pian todella radikaalisti. Välieräpaikka on mahdollinen, jos pelisysteemi yhtään selkiytyy nykyisestä, mutta sittenkin se tullee enemmän huikean yksilötaidon ansiosta kuin hävyttömän eeppisten ylivoimamaalien myötä. Jämäpronssi saattaa ehkä tulla, jos vastustajaksi saadaan itsensä seitsemän ottelun välieräsarjassa väsyttänyt joukkue, jota himmein mitali ei kiinnosta, ja neljässä tai viidessä ottelussa omasta välieräsarjastaan tippunut IFK pääsee virkeänä iskemään. Ellei sitten Petu vielä siinäkin vaiheessa vedä tiukkoja luistelutreenejä, jotta kyetään kovaan loppukiriin pronssiottelun viimeisen kympin aikana - kun ollaan 5-1 häviöllä.

Ei voi mitään: sisäinen pessimismi on pääsemässä voitolle ja toivo menestyksestä alkaa hiipua.


Linkki on Söden Four-passes-break-any-defence -osumaan viime kevään Lukko-sarjasta.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Linkki on Söden Four-passes-break-any-defence -osumaan viime kevään Lukko-sarjasta.

Se oli itseasiassa six-passes-break-any-defence...

Kaiholla katson noita aikoja. Ahtola Tampereella, Haataja Oulussa. Peli on paskaa ja keväästä ei ole jäljellä muuta kuin muistot. Joukkueen balanssi on ihan perseellään ja pelitapaa ei ole. Tai ainakaan hyvää pelitapaa.

Ei tässä mistään jalkojen jumituksesta ole kyse. Pää siellä on jumissa puolella joukkueella ja siitä kantaa vastuun yksinään Matikainen. Olen aikaisemmin sanonut, että jouluun asti annan Petulle aikaa, sitten voi mun puolesta valmennustroikka mennä Mestikseen harjoittelemaan.

Keväällä voi toki olla kaikki toisin, mutta epäilen. Pelillinen välimatka kärkijoukkueisiin on niin suuri. Eilen se oikeastaan konkretisoitui kaikkein parhaiten kun oli oikeasti vireessä oleva huippujoukkue vastassa. Muut voitot ovat tulleet joko peliään hakevilta tai loukkaantumisten rieponeilta jengeiltä. Jokerit oli aneeminen. Aika ihmeitä saa tapahtua jos ollaan keväällä kovemmassa tikissä kuin Kalpa, Pelsut, Ässät tai Jokerit.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Kaksi viimeistä kotimatsia ovat olleet käsittämättömän huonoja. Saipaa vastaan puuttui tahto kokonaan. Ässiä vastaan hommasta puuttui montakin asiaa. Jotenkin näytti siltä että HIFK pelasi itseltään tilan ja ajan pois viivyttelemällä sen riittävän kymmenysosan jolloin ässät pääsi iholle. Ei syötetty heti kun paikka tuli vaan aina pelaaja katsoi sen yhden ylimääräisen kerran sitten pitikin roiskaista nopeasti pois. Eikä lähellekään lapaa. Näitä oli monella pelaajalla läpi matsin.
Monelta pahalta kiekonmenetykseltä olisi vältytty aivan peruspelaamisella, mutta nähtävästi joukkue ei pysty nyt edes yksinkertaiseen peruspeliin.

Kiekon saaminen järkeviin hyökkäyksiin on pitkälti Miken huikaisevan yksilötaidon varassa ja silloinkin Mikke joutuu kuskaamaan kiekon pitkillä kuljetuksilla.

Ja Petun peluutus on kyllä päin persettä. Kuinka typerä pitää olla että laittaa Kurvisen yv-viivaan Hirson sijasta? Ja oliko siellä välillä se junnukin...
Petu, nyt pää pois perseestä ja nöyryyttä tarkastella omaakin tekemistä kriittisesti. Sä olet särkenyt toimivia juttuja, toivottavasti et siksi että haluat käyttää vain itse duunaamiasi juttuja. Sellaisia egoja HIFK ei kaipaa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hei ihan oikeasti; HIFK:n peli on ollut keskimäärin huonoa koko kauden, mutta täällä palstalla tuo asia hämärtyy tuloksen taakse => jos voitetaan niin kaikki on ihanaa ja jos hävitään niin kaikille kenkää.

No ainahan se menee niin. Raskaasti yleistäen lopputulos menee ohi peliesitysten, ja varsinkin vaikeina aikoina pisteet lämmittävät enemmän kuin mikään muu. Oli itse peli sitten minkälaista tahansa.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
No ainahan se menee niin. Raskaasti yleistäen lopputulos menee ohi peliesitysten, ja varsinkin vaikeina aikoina pisteet lämmittävät enemmän kuin mikään muu. Oli itse peli sitten minkälaista tahansa.

Näinhän se menee, peliä, jota ei näe, ei voisi vähempää kiinnostaa mikä on viihdearvo, vaan pisteet. Korjaan: 3 pistettä. Peli, minkä on näkemässä, haluaa nähdä hyvää lätkää ja tietenkin 3 pistettä. Tappara- ja HPK-pelit saivat olla ihan miten skeidaa tahansa, sieltä tuli 6 pinnaa. Ässät-peli: luokatonta.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kaksi matsia tällä kaudella jäänyt näkemättä ja voin sanoa, että kyllä on ollut harvinaisen skeidaa pelaamista kokonaisuudessaan, aivan sama, vaikka voittoja on tullutkin. Mitään kehitystä ei ole tapahtunut joukkueen pelaamisessa. Mutta onneksi tulee tauko, ei tarvitse katsoa tuota räpellystä vaikka tätä liimatukkaa joutuukin näkemään maajoukkueen vaihtoaitiossa.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
No ainahan se menee niin. Raskaasti yleistäen lopputulos menee ohi peliesitysten, ja varsinkin vaikeina aikoina pisteet lämmittävät enemmän kuin mikään muu. Oli itse peli sitten minkälaista tahansa.

Periaatteessa toki lämmittävät. Asoissa on vaan aina se toinen puoli. Jos voitto tulee paskalla pelillä, on vastustajan pitänyt olla vielä paskempi. Ja mitäs sitten kun vastaan tulee vähemmän paska joukkue? No näin on käynyt aika monta kertaa tällä kaudella, liian monta. Ja kuinka on käynyt? Turpaan on tullut. Ihan aiheesta.

Toki pisteet otetaan vastaan, mutta jos se tarkoittaa sitä että jollain tasolla hyväksyttäisiin Petun nykyinen katastrofaalisen surkea pelivihko niin aika skutsissa ollaan. Sokea Reettakin jo näkee että Petu on aivan kuutamolla eikä hänellä ole edes mitään ideaa asian korjaamiseksi. Kunhan hyssyttelee, että mennään muka eteenpäin kun käytännössä homma menee takapakkia koko ajan. Stana Ilvekselläkin on enemmän yritystä.

Se mikä minua eniten ihmetyttää on, että miksei jo joukkue herää ja laita Petulle ja Pennoselle luuvitosta naaman eteen. Helvata, miljoonajoukkue ja kustaan omille kintuille. Ei nää kaikki voi olla koko ajan niin kännissäkään ettei tajua.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo en tarkoittanutkaan, että on ok olla alakynnessä, ja ottaa esimerkiksi fysiikassa turpaan 0-6. Ainahan sitä haluaa nähdä mahdollisimman vahvan ja voittavan IFK:n, joka pelaa hyvin, ja antaa rahoille vastinetta. Mutta ainakin nyt hyväksyn (en aina) huonommatkin pelit, kunhan pisteitä vaan tulisi paljon.

Nyt ollaan jo ajauduttu siihen, että poffeissa vastaan tulee kova jengi heti puolivälierissä, kuten viime kaudellakin. Ei hyvä. Mielummin sitä olisi runkkarissa 1-2 sijoilla, ja ottaisi avausvastuksen sääleistä. Ja kovemman vastustajan vasta välierissä.
 
Viimeksi muokattu:

Agentti

Jäsen
Jos mä nyt saisin vaikka seuraavaan peliin muodostaa kentät niin voisin vaikka kokeilla taas Peltosta ja Granlundia samassa ketjussa.... Alkukaudesta se jopa toimi ihan ok! Ns. sanottuun kakkoskenttään jäis kuitenkin sellaisai ukkoja kun Pesonen, Somervuori, Wirtanen, Hirso jne. luulis että tän tasoisten ukkojen pitäs saada homma toimimaan. Ei voi ymmärtää tän hetkistä peluutusta!!!
 
Kauden alussa olin huolissani maalinteosta, jolloin minulle toitotettiin vain sitä, että ollaan liigan kärkipäätä maaleissa mitattuna, vieläkin ollaan liigan 5. eniten maaleja tehnyt joukkue, mutta silti olen yhä edelleen huolissani tuosta. Omasta mielestä olisi ideaalitilanne, jos suurimmassa osassa otteluita joukkue tekisi 3-4 maalia: 2 tehtyä maalia ei takaa tällä hetkellä tässä liigassa yhdellekään joukkueelle lähes varmuudella kolmea pistettä (vrt. viime kausien JYP). HIFK on pelannut tällä kaudella 18 ottelua ja 10:ssä ottelussa joukkue on tehnyt peliajan puitteissa 2 maalia tai alle (Prosentti mun laskuopilla 55,55%, kun viime kauden HIFK jäi kahteen maaliin tai alle 38,33% otteluista - ero on aika huikea!) . 2 maalia ei vain riitä pitkässä juoksussa kolmen pisteen voittoihin. Joukkueesta löytyy 7 pelaajaa, jotka ovat rikkoneet 15 maalin rajapyykin Sm-liigassa ja siihen päälle vielä Wirtanen ja muuan Granlund(it). Kyllä tuolla määrällä pitäisi saada hieman tasaisemmin yli kahta maalia. Kukas tähän löydetään syylliseksi?
 

Deus Ex

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Maple Leafs, Packers
Kauden alussa olin huolissani maalinteosta, jolloin minulle toitotettiin vain sitä, että ollaan liigan kärkipäätä maaleissa mitattuna, vieläkin ollaan liigan 5. eniten maaleja tehnyt joukkue, mutta silti olen yhä edelleen huolissani tuosta. Omasta mielestä olisi ideaalitilanne, jos suurimmassa osassa otteluita joukkue tekisi 3-4 maalia: 2 tehtyä maalia ei takaa tällä hetkellä tässä liigassa yhdellekään joukkueelle lähes varmuudella kolmea pistettä (vrt. viime kausien JYP). HIFK on pelannut tällä kaudella 18 ottelua ja 10:ssä ottelussa joukkue on tehnyt peliajan puitteissa 2 maalia tai alle (Prosentti mun laskuopilla 55,55%, kun viime kauden HIFK jäi kahteen maaliin tai alle 38,33% otteluista - ero on aika huikea!) . 2 maalia ei vain riitä pitkässä juoksussa kolmen pisteen voittoihin. Joukkueesta löytyy 7 pelaajaa, jotka ovat rikkoneet 15 maalin rajapyykin Sm-liigassa ja siihen päälle vielä Wirtanen ja muuan Granlund(it). Kyllä tuolla määrällä pitäisi saada hieman tasaisemmin yli kahta maalia. Kukas tähän löydetään syylliseksi?

Näkisin, että tuo kokolailla sekaisin oleva avaus- ja puolustuspeli syö maalimääriä. Kun joukkue ei pääse omasta päästä tiiviinä nippuna ja kolmelta kaistalta, vastustajan on paljon helpompaa pakottaa HIFK:n ristikulmaheittoihin, kulmamyllyihin ja muuhun heikosti maaleja tuottavaan säheltämiseen. Sekava ja voimia kuluttava puolustuspään vääntö vie voimia. Sitten kun kiekko jollain ilveellä saadaan vastustajan sinisen yli, on jo pakko mennä hapoilla vaihtoon. Uudet äijät sitten taas puolustamaan, vääntämään ja heittämään kiekkoa päätyyn, jotta ehtivät vaihtamaan...
 

Davidson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erä pelaamatta ja 3-0. Ei MITÄÄN hätää kuitenkaan, koska sain vision:

5.11.2011 00:18 Kimmo Kuhta - kiinnipitäminen 2 min

11.4.1998 00.18 HIFK 2 min Tom Laaksonen Koukkaaminen

Kaikkihan tiedämme, mitä jälkimmäisessä pelissä kävi!

Vai alkaiskohan Petun "eväät" olla syöty? Eihän tossa toiminnassa ole enää mitään järkeä!!!!
 

Giorgio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omalta osaltani tulen lyhentämään kaljajonoja Nordenskiöldinkadulla olemalla poissa katsomosta kunnes päävalmentaja on vaihtunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös