HIFK:n peliesitykset kaudella 2010-2011

  • 546 453
  • 2 221

Stigu

Jäsen
No niin, tänään nähtiin kahden Dinosaurus-valmentajan miljoonajengien yhteenotto, ja lopputulos ei todellakaan päätä huimannut. Pitkästä aikaa vastassa oli jengi, joka ei tajunnut karvata IFK:n avauksia tukkoon, ja lopputuloksena IFK sai pelin koko ajan vastustajan alueelle. Ongelmat tulevat sitten vastustajan alueella, kun kukaan ei oikein tunnu tietävän, mitä kiekolle pitäisi tehdä.

Rekisteröin Lennulta pari taklausta, Kangelta ja Wärniltä yhden- kaipa tuo nyt sitten nyky-IFK:ssa on sitä fyysisyyttä.

Ja jos jotain positiivista hakemalla hakee, niin Aravirta taitaa olla vielä enemmän kujalla nykylätkästä kuin Nokka. Perkele, että toi Kärppien peli oli onnetonta.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No niin, tänään nähtiin kahden Dinosaurus-valmentajan miljoonajengien yhteenotto, ja lopputulos ei todellakaan päätä huimannut. Pitkästä aikaa vastassa oli jengi, joka ei tajunnut karvata IFK:n avauksia tukkoon, ja lopputuloksena IFK sai pelin koko ajan vastustajan alueelle. Ongelmat tulevat sitten vastustajan alueella, kun kukaan ei oikein tunnu tietävän, mitä kiekolle pitäisi tehdä.

Rekisteröin Lennulta pari taklausta, Kangelta ja Wärniltä yhden- kaipa tuo nyt sitten nyky-IFK:ssa on sitä fyysisyyttä.

Ja jos jotain positiivista hakemalla hakee, niin Aravirta taitaa olla vielä enemmän kujalla nykylätkästä kuin Nokka. Perkele, että toi Kärppien peli oli onnetonta.

Yhyy, byää :(((.

Pelihän oli ajoittain oikein hyvätasoista ja IFK vei Kärppiä mennen tullen. Tosin Kärpät oli aika huono, mutta jälleen kerraan elävä ja liikkuva todiste siitä, että hyvät yksilöt eivät yksin riitä, vaan tarvitaan joukkue. Ja IFK oli nimenomaan joukkue. Järkevää pelaamista ja turha koohotus minimoitiin olemattomiin. Vauhtia ei siltikään puuttunut.

Maalivahtipeli oli erinomaisella tasolla, kuten Juuson kohdalla kuuluukin. Mulla ei ole nokan kopauttamista Juuson peliesityksistä muutenkaan, vaan ainoa kysymysmerkki liittyy hänen selkänsä kuntoon, mikä minusta on ihan aiheellinen huoli. Mutta turha sitäkään just nyt on murehtia. Hieno peli ja piste siitä.

IFK oli energinen ja joukkue oli hyvin latautunut. Ja jumaleissön, Mikke oli liekeissä! Erinomainen peli ja todella varman oloisesti hoiti hommansa kentällä. Hamilton paransi edellisistä otteluista ja Kuhta oli jälleen kerran hyvällä pelipäällä. Jerrykin oli mielestäni energinen ja vaikka tilastojen valossa ei kulkenutkaan, hoiti oman tonttinsa. Lennulta erinomaista ja uhrautuvaa av-pelaamista. Hannes oli aika näkymätön, mutta sehän nyt ei ole mikään uusi juttu. Kun näkyy, paistaa sitten Naantaliin asti. Hyvöseltä todella upea rankkarimaali, joten eiköhän jätetä Mikelle, Hannekselle ja Killelle nämä jutut jatkossa. Ville oli Ville ja Haataja oli raataja. Paremmalla onnella ja viimeistelyllä olisi saattanut tehdä maalinkin. Wirtanen oli myös hyvällä pelipäällä.

Pakistosta Martti erottui jälleen joukosta. Aivan järkyttävää paskaa. Ylimielistä ja läpinäkyvää laiskottelua, kun ei viitsi liikkua. Kanki oli hyvä, samoin Kurvinen. Kovanen oli hyvä, vaikka varmasti oli tiukka paikka, kun tulosta pitäisi tulla, mutta edellisestä liigapelistä on jo aikaa. Vallinilla ja Kovasella oli yksi erinomainen "kuvio", joka harmittavasti ei johtanut maaliin. Vallin oli taas aika sukka. Södeltä ihan jees peli.

Mielestäni IFK:lta hyvä vieraspeli, aktiivista ja energistä toimintaa. Kiekkokontrolli pysyi meillä ja puolustus pelasi hyvin. Aika hyvin Kärpät ohjattiin kulmiin, jossa kaksinkamppailut voitettiin, kuten tietysti pitääkin. Jäähyistä oikeastaan kaikki olivat enemmän tai vähemmän turhia ja muutama kyseenalainen vihellyskin nähtiin, molempiin suuntiin.

Joukosta erottui Martti, eikä kyllä ollenkaan edukseen. Mua suorastaan vituttaa tämä jatkuva Martista valittaminen, mutta minkäs teet, kun tyyppi pystyisi niiiiiiiin paljon parempaan kuin nyt on esittänyt. Jee, jee, potentiaalia on siis varastossa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Minustakin peli oli ihan tyydyttävää. Fiksua pelaamista ja hyvää puolustusta.

Ja vaikka valmentaja vaihtaakin maisemaa ja uusia pelaajia tulee sisään, niin joukkue taistelee.

Heikkoutena näen hyökkäyspään 5-5 pelaamisen. Puuttuu mielikuvitusta ja kunnon sektoreille ei päästä kovinkaan helpolla.

Pitäisi saada pakeilta vetoa, selkeitä ohjureita ja maskia. Sitä kautta painetta ja kiekkoa nimenomaan vastustajan maalin eteen.

Vähän ponnetonta on se hyökkäyspään peli ja kulmissa pyörimistä, vaikka vastassa oli sarjan yksi eniten sekaisin olevista jengeistä.

Näen, että IFK on tällä hetkellä joukkue, jolla on valtavasti potentiaalia ja yritystä, mutta askelmerkit ovat hieman hukassa.

Kun YV alkaa taas toimimaan ja hyökkäyspään peli saadaan kuntoon, niin joukkue voi mennä todella pitkälle.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vieraissa HIFK sitten voitti ja osasi käyttää ne omat hetkensä pelissä. Ensimmäinen erä oli HIFK:n lievää hallintaa ja kyllä alkukauden viimeistelyllä tai sanotaan hyökkäysten loppuun viemisellä olisi johtoon menty. Toinen erä oli sitten vähän hassu siinä mielessä, että HIFK oli aivan kujalla ja kärpillä mm. 2 läpiajoa, josta toinen sisään ja lisäksi yksi avopaikka maalin edestä, josta olisi pitänyt tehdä. HIFK otti neljä 2 minuuttista ja torjunnat: Kärpät 3 ja HIFK 8. Silti HIFK teki 2 maalia ja Kärpät vain yhden. Viimeinen erä oli HIFK:lta kokonaisuutena paras, vaikka Kärppien kavennus oli perinteisen peruuttelun tulos. Toisen erän maaleilla ja johtoasemalla oli kuitenkin ihmeellinen vaikutus, koska esimerkiski HIFK:n ylivoima oli ihan mallikas, vaikka siitä ei maalia tullutkaan. Lisäksi kiekkovarmuus nousi ja sellainen turhanpäiväinen roiskiminen väheni. Toisessa erässähän HIFK vain suti kiekkoa ilman tietoa vastaanottajasta.

Noihin ketjukokoonpanoihin palaisin edelleen. Ei oikein yhtään toimivaa kolmikkoa. Ramstedt ei saa kyllä Hyvöselle pelattua maalipaikkoja samalla tavalla, kuin Haatajalle ja muutenkin Ramu oli tänään HIFK:n huonoin keskushyökkääjä. Haataja on vähän orpopojan roolissa Granlundin ja Peltosen kanssa. Kuhdan ja Hamiltonin suurin ongelma on se, että he hakevat liian monimutkaisia syöttöjä ja peruspelaaminen unohtuu. Onneksi Granlund osui tänään ja sekin apina saatiin selästä. Hieno ratkaisu. Mietin itsekseni, että älä nyt saatana Haatajalle syötä.

Kovanen toi puolustukseen kyllä sitä, että peliä saatiin käännettyä nopeammin hänen ollessa jäällä. Pakiston huonoin oli Järventie. YV:llä huonoja syöttöjä ja tyhmiä jäähyjä. Järventiellä on se ärsyttävä piirre, että hän ei hyväksy sitä, että joku menee jalalla ohi ja liian usein nappaa kahvan tai ottaa kädellä olkapäästä. Järventie tekee näitä, vaikka mitään vaarallista tilannetta ei olisi syntymässäkään, kuten tänään.

Toivottavasti alkaisi kulkemaan voiton jäljiltä paremmin. Aika paljon tuosta HIFK:n pelin paskuudesta johtuu mailan puristamisesta, joilloin niistä helpoista jutuista tehdään vaikeita. Laita Jalonen ne ketjut iskuun perjantaiksi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä mutta raataja-nimitys aiheutti täyshajoamisen. Juha-Pekka Raataja. :D

Valitettavasti en ole tätä itse keksinyt, vaan kyllä se taitaa sekin olla Oulun peruja. Mutta mulle Hade on nykyään Rade. Ja sitä mä en ole täältä kopioinut :).Ainakaan tietääkseni.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Hyvä vieraspeli ifk:lta. Ottelu oli koko ajan aivan omissa käsissä. Turhat jäähyt rikkoivat peliä, mutta tasakentällisin ei näätälaumalla ollut mitään palaa. Aika hirveätä kuraa oikeestaan Kärppien peli, eikä ifk:n tarvinnut liikaa ponnistella kolmen pisteen eteen. Fiksu peli kaiken kaikkiaan. Hannes ei ole vielä "hirmuvireessä", mutta pääsi jo selkeäsi paremmin hommaan mukaan. Hieno rankkari!

Juusolta varma peli. On kyllä helvetin vakuuttavassa torjuntavireessä.

Jos miinuksia haetaan, niin Ramulta kyllä huono esitys. Heittikö hän mailan tahallaan siinä keskialueella? Jos teki näin, niin typerin mahdollinen rangaistus ja kertoo jotain turhautumisesta omiin otteisiin.

Maraltakin ajoittaista löysäilyä omassa päässä.
 

Nurmos_888

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Blackhawks, Ducks
Hannes ei ole vielä "hirmuvireessä", mutta pääsi jo selkeäsi paremmin hommaan mukaan. Hieno rankkari!

Oli tosiaan melko kermanen "Datsyuk-move". Hannes tulee vielä. Jatkoajan haastattelussa lupaili näin:

"En ole vielä hyvässä pelikunnossa. Olen ihan puhki nytkin, mutta kuntoa ajoitetaan pudotuspeleihin. Paljon oli maitohappoja tässä pelissä, enkä ole esitykseeni tyytyväinen."

Toivottavasti kunnon ajoitus onnistuu, niin nähdään samanlaista meininkiä kuin 2008 keväällä.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kärpät vs HIFK peli tuli katsottua UrhoTVn streamin kautta joten voisi sitä pari sanaa pelistä sanoa. HIFKn ylivoima ei toimi vieläkään, ikävä kyllä. Hyökkäyksiinlähdöt toimivat paremmin mitä JYP-pelissä lähinnä Kärppien karvauksen vähyyden johdosta. Paremmalla viimeistelyllä HIFK olisi ratkaissut pelin jo 1. erässä. HIFKn maaleista voisi kehaista Hyvösen rankkaria, sekä Granlundin hyvää suoritusta. HIFK:n 3. maalissa oli jonkun verran tuuria mukana Hamiltonin vedon kimmotessa Kärppien maalivahdin kypärästä Kuhdalle joka pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin. Hyvällä joukkueella on tuuriakin matkassa.

-Tinke-80
 

abc

Jäsen
Tuon Kärppä-pelin kokoonpanosta sellainen huomio, että alivoimapelaajat olivat aika vähissä. Hyökkääjistä PW ja Lennu pelasivat IFK:n alivoimat lähes kokonaan?? Peltonen kävi jonkin verran kyllä pelaamassa av:ta, ja Haatajakin joitain sekunteja. Ei taida loppupeleissä ihan kovin pitkälle kantaa, vaikka PW ja Lennu ovatkin melkein liigan parhaimmistoa alivoimissa. Tosin tuossa Kärppä-pelissä alkoi olla jo sellainen "parhaat pelaavat" -systeemi, pl. Kousan poissaolo. Jännä nähdä, miten av-vastuu kauden lopussa jakautuu. Sivuhuomiona.. aivan järkyttävän suuri vastuu on Petteri Wirtasella IFK:ssa.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Minustakin peli oli ihan tyydyttävää. Fiksua pelaamista ja hyvää puolustusta.

Ja vaikka valmentaja vaihtaakin maisemaa ja uusia pelaajia tulee sisään, niin joukkue taistelee.

Heikkoutena näen hyökkäyspään 5-5 pelaamisen. Puuttuu mielikuvitusta ja kunnon sektoreille ei päästä kovinkaan helpolla.

Pitäisi saada pakeilta vetoa, selkeitä ohjureita ja maskia. Sitä kautta painetta ja kiekkoa nimenomaan vastustajan maalin eteen.

Vähän ponnetonta on se hyökkäyspään peli ja kulmissa pyörimistä, vaikka vastassa oli sarjan yksi eniten sekaisin olevista jengeistä.

Näen, että IFK on tällä hetkellä joukkue, jolla on valtavasti potentiaalia ja yritystä, mutta askelmerkit ovat hieman hukassa.

Kun YV alkaa taas toimimaan ja hyökkäyspään peli saadaan kuntoon, niin joukkue voi mennä todella pitkälle.

HIFK:n puolustuksella oli ongelmia vikkelien Kärppä junioreiden kanssa. Junttila kiusasi urakalla Järventietä ja hitaampana ei vaihtoehtona ollut kuin ottaa rangaistus. Haataja ei ansaitse paikkaa ykkösessä, en tiedä millasen paikan Miken pitäisi laittaa Haatajalle että se kiekon sisään saisi. Voisi kokeilla Hyvöstä ykköseen Haatajan tilalle.
 

Carlos

Jäsen
Haataja ei ansaitse paikkaa ykkösessä, en tiedä millasen paikan Miken pitäisi laittaa Haatajalle että se kiekon sisään saisi. Voisi kokeilla Hyvöstä ykköseen Haatajan tilalle.

Veikkaan että juuri tämä on hakusessa, heti vaan kun Hyvönen on riittävässä kunnossa. Eli ykkösessä oli todellakin laiturin mentävä aukko, mihin Hannes sitten tulikin sopivasti.

Sen sijaan olin hiukan pettynyt Hanneksen rankkariin. Kaverin motto ei taida enää olla "mää vaan lämmään". Ei sillä etteikö tämmöinen Punakone-veivikin "kävisi".
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
"En ole vielä hyvässä pelikunnossa. Olen ihan puhki nytkin, mutta kuntoa ajoitetaan pudotuspeleihin. Paljon oli maitohappoja tässä pelissä, enkä ole esitykseeni tyytyväinen.", sanoo siis Hannes Hyvönen.

Ja tästä löytyy varmasti syy siihen, miksi HH ei ykkösketjussa pelaa. Vielä. Johan sen jo Jalonenkin "myönsi" Urhon haastiksessa männä viikolla, että kovempaa treeniä on viime viikkoina vedetty ja palikoita on laitettu uuteen uskoon. Niin, kukapa olisi uskonut, kun peliotteita kentällä katsoo?

Jengi jaksaa täällä -ihan aiheellisestikin, tosin- jankuttaa sitä, miksi mitään ketjumuutoksia ei tehdä. Samaa me jankutettiin täällä viime vuonna. No, mä luulen, että nyt niitä ketjumuutoksiakin on tehty, mutta ne on pleijareita varten. Kanit vetäistään hatusta kyllä, mutta ei vielä. Hannes tuskin siis jää Ramun ja Ahtolan kanssa pienelle peliajalle kolmoseen. Mutta just nyt olisi sulaa typeryyttä sekoittaa yhdellä vajaakuntoisella ykkösen peliä vieläkin enemmän. Antaa Hanneksen hakea tuntumaa parin muun epätasaisen suorittajan kanssa, jotka molemmat kyllä pystyvät hyväänkin peliin. Eiköhän Raataja tee tilaa HH:lle, mutta tuskin ihan vielä. Eilinen oli Villeltä ja Mikeltä jo hyvä peli, mutta muutama edellinen olikin sitten aikamoisen huonoja. Ja syy ei todellakaan ole Raatajan. Rade tekee paljon näkymätöntä työtä kentällä ja helpottaa sitä kautta Villen ja Miken duunia. Ja tekihän tuo tärkeitä maalejakin tuossa jokin aikaa sitten, että ei hän nyt ihan syväjäässä enää viime aikoina ole ollut. Asennekin kunnossa joka pelissä. Mutta kyllä mäkin olen enemmän odottanut kuin Haatajasta on saatu.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilinen peli oli selvästi parempaa kuin kaksi aiempaa ottelua, mutta oliko syy enemmän hyvin pelanneen HIFK:n vai aivan luokattomasti esiintyneen kärppälauman? Mielestäni HIFK pelasi moitteettomasti hyökkäyssuuntaan, mutta hyökkäysalueelle päästessä joukkueen oli selvästi vaikeaa saada maalipaikkoja luotua(ihan ok peliä tosin, ei hyökkäyspelaamisesta sinäänsä mitään moittimista, viimeistelyssä tosin oli myös toivomisen varaa). Puolustuspäässä taas HIFK oli aivan täysin hukassa. En tajua miten joukkueella voi olla palikat puolustussuuntaan noin totaalisen sekaisin. HIFK antaa vastustajalle aivan liikaa tilaa ja päästää samalla vastustajan lähes kävellen omalle puolustusalueelleen. Sitten viisikkopuolustus tuppaa hajoamaan järjestään, kun vastustaja on onnistunut kiekon kanssa hetken aikaa pyörimään. Onneksemme Riksman oli eilen loistava niin omissa ei heilunut kuin kahdesti.

Hyökkäysvitjoista ei tuntuisi toimivan yksikään niin kuin niitten pitäisi.

- Haataja on täysi turisti 1. ketjussa
- Wirtanen ei oikein saa paikkoja luotua Kibelle ja Hamiltonille eikä toisaalta Hamiltoninkaan vauhti ole sitä samaa kuin ensimmäisissä peleissään vaikka eilinen esitys olikin vähän parempaa kuin aiemmissa kevätpuoliskon matseissa
- Ramstedt ja Ahtola olivat aivan paskoja kumpikin eilisessä ottelussa ja varsinkin Ahtola oli aivan säälittävä ilmestys kentällä. Kaveri ei saanut mitään aikaan ja oli enemmän joukkueelleen haitaksi kuin hyödyksi. Hyvönen hakee vähän liian vaikeita ratkaisuja, kun pelikunto on vielä mitä on, mutta onhan kundi silti selvästi pelimies ja hänet pitäisi siirtää Miken ja Villen rinnalle asap.
- 4. kenttä oli ihan okei. Ei mitään valittamista. Moni on heittänyt, että Lennu tulisi heittää villaan... Kaveri on kuitenkin HIFK:n tärkein pelaaja AV:lla Wirtasen kanssa, ehkä häntä kannattaa ''roikottaa'' kuitenkin mukana vaikka 5vs5 pelissä verkko ei heiluisikaan. Onhan meillä noita maalintekijöitä muitakin, vaikka Lennu onkin kaukana maalintekijästä. PS. en ole pro-Lennu.

Meidän pakit ottivat ''muutaman'' typerän jäähyn, joista näyttävimmät jäähyt nappasi Martti Järventie ja kundi olikin HIFK:n pakeista Kurvisen jälkeen eniten hukassa. Täällä moni haluaisi sysätä Maran kokoonpanosta ulos mitä minä en ainakaan haluaisi. Mara on vähän tämmöinen high risk/high reward-tyyppinen pelaaja ja ainakin tällä hetkellä Marasta on enemmän hyötyä kuin haittaa olkoon tämän mokat kuinka näyttäviä hyvänsä.

Toivotaan nyt, että HIFK jatkaa voitokkaasti ja todistaa kääntäneensä kelkkansa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Toivotaan nyt, että HIFK jatkaa voitokkaasti ja todistaa kääntäneensä kelkkansa.

Viimeiset kuusi ottelua ja niistä neljä voittoa, eihän tuo nyt aivan perseelleen ole mennyt, vaikka JYP-ottelu taas aiheuttikin osalle köyden rasvausta. Ja osa porukasta on vetänyt jo itsensä valmiiksi hirteen, pelasi HIFK miten tahansa. Suunta on parantunut siitä, mitä se oli tämän vuoden alkupuolella ja vielä viime vuoden loppupuolella. Kova treenaaminen alkaa tuottaa tulosta Helmikuussa ja mj-tauolla hiotaan viimeiset palaset kohdilleen. Sitä toivoisi itsekkäästi, ettei kukaan tuonne pääsisi HIFK:sta, mutta kunnia-asioitahan nuo mj-tehtävät aina ovat pelaajille.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ei isompaa hätää. Koko ajan on saatu vähintään piste ja Kärpille tuli kuitti niiden Nordiksen voitosta. Nyt ei tosiaankaan ole vielä (korostan: vielä) mitään syytä tuhertaa "kausi on menetetty" -ilme kasvoillaan angstista raivoa. HIFK pysyy kyydissä runkosarjan loppuun asti ja lähtee eräänä ennakkosuosikkina pleijareihin. Niin ne muut tätä liigaa katsovat.

Pelaajista sen verran, että Hamiltonin & Lennun laskukausi riepoo jo pikkuhiljaa. Kaikki tietävät Hamiltonin hienon vedon, mutta ilmeisesti pienikoinen äijä on nyt osattu liimata kiinni ja hän kyllä kaipaisi onnistumisia. Kun oikein funtsii pleijariasetelmaa ja puolustamisen tärkeyttä, olisin jopa Hanneksen kuntoutuessa heivaamassa Hamiltonia filaan. Kevytluinen snaipperi, joka ei saa mitään aikaan, on aika hyödytön kaveri pleijareissa. Ilman Hanneksen mukaantuloa tällaista ei olisi voinut edes funtsia. Lennu? Mä en tiedä kohta enää mitä sanoa. Ties kuinka mones "lähes breikkasi kunnolla" kausi menossa ja joo, välillä taklaa makeesti, mutta aika usein jättää väliin. Kissa pöydälle: tämä ikoni vie wärnien, liivikien ja nyholmien kasvatuspotentiaalia tällä hetkellä. Useille Lennu on elämää suurempi hahmo ja kaikki kritiikki häntä kohtaan on pyhäinhäväistys. Mutta mielestäni aika monta kautta on nyt saatu nauttia tästä Ikonista ja parhaat esitykset ovat vuoden -07 (!) playoffeista Bluesia vastaan. Älkää ymmärtäkö väärin. En erityisemmin purnaa, kun #32 tulee kentälle ja hurraan niiteille edelleen. Mutta en myöskään erityisemmin kärsisi, jos hän jatkaisi matkaansa....jonnekin.

HIFK ei olisi HIFK ellei meillä olisi kolmea (!!) narrimatsia ihan lyhyen ajan sisään. Se, mitä sanoin ensimmäisessä kappaleessa eli HIFK tulee painamaan hyvän runkosarjan, on erityisolosuhteissa alasammuttavissa. Ja erityisolosuhde toteutuu narrien muodossa. Ikävä kyllä. JOS narrit veisi -luoja nähköön- pisteet 9-0, olisi se aivan järkyttävä isku itseluottamukselle ja silloin olisi vaarassa jopa loppusarjakin. HIFK-Narrit pelataan aina omassa maailmassaan, jossa senhetkisillä liigasijoituksilla ei ole yhtään mitään merkitystä. En maalaile piruja seinille, mutta pelkään varovaista taktiikkaa nimenomaan narreja vastaan. Erkka on niukkuuden mestari ja hän näkee varmaankin märkiä unia 1-0 / 2-1 -voitoista siinä missä muut rökälenumeroista. Ja Erkka on pirun hyvä toteuttamaan tuota kuviotaan.

Pakittelulla on tosin saatu melkein matsista kuin matsista se peliajan tasuri ja pelkästään tilastomatematiikan perusteella lähiaikoina tulee tapahtumaan 2 asiaa:
-HIFK tulee voittaamaan ottelun jatkoajalla/rankuilla
-Lunkka tulee voittamaan pelaamansa ottelun
Molemmat tappioputket taitavat olla 6 kpl ja kymmentä overtimea putkeen ei kärkipään joukkue tule missään tapauksessa häviämään. Sama koskee kärkipään jengin 2-veskaa. 6 tappiota putkeen on jo poikkeuksellisen suuri toteutuma 50/50 -maailmassa. Rahanheitolla olisimme saaneet keskimäärin 3 voittoa. Mutta kun otantaa pidennetään kymmeneen, loppupää tulee mielestäni ja myös tilastomatematiikan pohjalta olemaan HIFK-voittoinen.
 

Stigu

Jäsen
Lennu? Mä en tiedä kohta enää mitä sanoa. Ties kuinka mones "lähes breikkasi kunnolla" kausi menossa ja joo, välillä taklaa makeesti, mutta aika usein jättää väliin. Kissa pöydälle: tämä ikoni vie wärnien, liivikien ja nyholmien kasvatuspotentiaalia tällä hetkellä. Useille Lennu on elämää suurempi hahmo ja kaikki kritiikki häntä kohtaan on pyhäinhäväistys. Mutta mielestäni aika monta kautta on nyt saatu nauttia tästä Ikonista ja parhaat esitykset ovat vuoden -07 (!) playoffeista Bluesia vastaan. Älkää ymmärtäkö väärin. En erityisemmin purnaa, kun #32 tulee kentälle ja hurraan niiteille edelleen. Mutta en myöskään erityisemmin kärsisi, jos hän jatkaisi matkaansa....jonnekin.
Oletko sä perkele mennyt juomaan jo sen eurokossun? Siis jos lätkässä on ikoneita, niin Lennu on sellainen. Oli viime kaudella ja on ollut tällä kaudella useissa matseissa niitä harvoja valopilkkuja, ja alivoimalla aivan korvaamaton äijä. Mr IFK, sanon ma.

Itse en odota Lennun breikkausta, kyllä se on mielestäni jo parin viime kauden ajan ollut selvää, ettei Lennu tule kehittymään esim. maalinteko-osastolla ihan huippupelaajaksi. Jotenkin uskon, että Lennukin tietää, että hän tulee olemaan niitä kakkos-neloskentän laitureita hamaan lioppuun asti. Uskon että Petun valmennuksessa Lennun paras potentiaali tulee esiin, ja en missään nimessä haluaisi nähdä Lennua missään muussa jengissä. Erittäin korvaamaton äijä jengille ensikin vuonna, uskon. Enkä kyllä näe, että hän veisi Wärnin tai Nyholmin kehitsypotentiaalia, eiväthän kaverit ainakaan tällä kaudella kilpaile samoista pelipaikoista.

Hamiltonin suhteen harvinaisen samaa mieltä.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lennusta sen verran, että mielestäni kaveri on pelannut erinomaisen kauden ja turha siitä maalinsylkijää on odottaakaan. Samaan syssyyn vannotan Lennun nimenomaan breikanneen tänä kautena, koska suoritusvarmuus yleisesti on pitänyt läpi kauden. Mieletön taistelija ja kiekonsyöjä alivoimalla, mutta käsiä riittää tarvittaessa koheltamaan ykkösylivoimassa. Kutsu näytölle maajoukkueeseen on myös hyvä indikaattori kertomaan Lennun kaudesta. Yksi suurimpia yllättäjiä omissa ennakoiduissa suorittajissa. Toki Lennunkin pelin voi nähdä tiettyjen lasien läpi perusperuutteluna.

Edit. Jarkko Ruutu, anyone. Nyt taitaa Lennulla olla pojoja kasassa yhtä paljon kuin Jakella aikanaan mestaruuskaudellla. Toki Jakke veti hyvin ne pleijarit, mutta se oli ainoa kerta uralla. Onko tämä Lennun laskukausi jengin mielestä pisteettömyys? Sillä mitä olen seurannut lähes kaikki matsit tällä kaudella, niin Lennu on vetänyt tasaisen varmasti ottelusta toiseen. Tehnyt sitä ykkösduuniaan eli rouhinut, karvannut, taklannut ja syönyt kiekkoja. Itse annoin piiskaa Lennun esityksistä viime kauden jälkeen, mutta nyt ei ole ollut mitään huomauttamista. Mutta minä lepään keissini, koska en vain yjummarra. Otan kumminkin saman linjan Lennun suhteen, kuin Raato aikanaan Rudin suhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse en odota Lennun breikkausta, kyllä se on mielestäni jo parin viime kauden ajan ollut selvää, ettei Lennu tule kehittymään esim. maalinteko-osastolla ihan huippupelaajaksi.

Itse olen noita suurimpia Lennu faneja ollut ja oikeastaan siitä syystä, että itseäni vituttaa pelaajat, joilla on kauhea potentiaali, mutta ei munaa ottaa sitä irti. Lennu taas on kiekollisista rajoitteestaan huolimatta asenteella painanut itsensä maajoukkueeseen ja välillä HIFK:n ykköskenttään asti.

Tällä hetkellä Petrellin pelaaminen vaan on jopa surullista katsottavaa. Alivoimalla on erinomainen edelleen ja rikkovassa roolissa muutenkin hyvä. Valitettavasti hyökkäyspelaaminen on lähes täysin sen varassa, että saa pelata kiekkoa pystyyn ja nimenomaan vielä niin, että ei tarvitse syöttää, vaan hän itse saa painaa kiekon kanssa laidassa. Alivoimalla monesti näissä todella vaarallinen ja vaikeasti pidettävä. Kun kiekko sitten saadaan sinne vastustajan alueelle, niin siellä tapahtuu liian harvoin oikeita asioita. On tällä hetkellä jopa nelosketjussa 5 vs 5 pelissä se heikoin lenkki ja suurin syy tähän on se, että Lennulla on niin helvetin iso tarve pitää sitä kiekkoa itse ja puskea sen kanssa eteenpäin. Nelosketju pelasi parhaimmillaan pieniä syöttöjä vastustajan päädyssä ja saivat näin aikaiseksi pitkiä hyökkäyksiä ja välillä maalejakin. Petrell pitää liian usein kiekkoa niin kauan, että lopulta menettää sen, vaikka yhdestä pelaajasta pääsisikin ohi. Monesti esimerkiksi ylivoimahyökkäyksissä on juuri se pieni hetki, kun se syöttö pitää tehdä ja Petrell ei osaa sitä käyttää, vaan hän monesti sulkee sen syöttöikkunan itse ja tilanne menee ohi, mutta sitten Lennu vielä heittää sen desperate syötön. Myöskin omissa monesti kiekon riiston jälkeen antaa sen ensimmäisen syötön, jonka pitäisi olla helppo, aivan metsään. En tiedä onko joku loukkaantuminen, yliyrittämistä vai onko pelikäsity vain niin puutteellinen.
 

scholl

Jäsen
Lennusta sen verran, että mielestäni kaveri on pelannut erinomaisen kauden ja turha siitä maalinsylkijää on odottaakaan. Samaan syssyyn vannotan Lennun nimenomaan breikanneen tänä kautena, koska suoritusvarmuus yleisesti on pitänyt läpi kauden.

Lennu pelasi huippusyksyn. Alamäki alkoi, kun MG loukkaantui ja ei enää löytynyt optimaalisia ketjukoostumuksia. Peltosen loukkaantuminen vei sitten lopuiltakin pelin sekaisin.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Valitettavasti hyökkäyspelaaminen on lähes täysin sen varassa, että saa pelata kiekkoa pystyyn ja nimenomaan vielä niin, että ei tarvitse syöttää, vaan hän itse saa painaa kiekon kanssa laidassa. Alivoimalla monesti näissä todella vaarallinen ja vaikeasti pidettävä. Kun kiekko sitten saadaan sinne vastustajan alueelle, niin siellä tapahtuu liian harvoin oikeita asioita. On tällä hetkellä jopa nelosketjussa 5 vs 5 pelissä se heikoin lenkki ja suurin syy tähän on se, että Lennulla on niin helvetin iso tarve pitää sitä kiekkoa itse ja puskea sen kanssa eteenpäin. Nelosketju pelasi parhaimmillaan pieniä syöttöjä vastustajan päädyssä ja saivat näin aikaiseksi pitkiä hyökkäyksiä ja välillä maalejakin. Petrell pitää liian usein kiekkoa niin kauan, että lopulta menettää sen, vaikka yhdestä pelaajasta pääsisikin ohi.

Jotenkin tästä arviosta tulee mieleen JYPin Harri Pesonen. Jostain syystä Pesonen on nyt breikannut JYPin ykkösketjussa. Lennu laitettu samoille mestoille, mutta jotain jäänyt puuttumaan. Pesonen tekee virtuoosimaisia maaleja ja osaa myös nyt syöttää kaverille siihen namupaikkaan tarvittaessa. Pakonomainen yksinyrittäminen on jäänyt vähemmälle Perrinin ja Pihlströmin vierellä. Viimeisten 20 pelin suoritusta ei voi enää laittaa suonenvedon piikkiin ja Harri on 08-09 pleijareiden tahdissa.

Lennu, vaikka onkin HIFK:n pelaaja on ollut omia suosikkejani jo pitkään, mutta missä on se breikki? Ajoittaisia välähdyksiä löytyy, mutta tasaista suoritusta ei.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Lennu, vaikka onkin HIFK:n pelaaja on ollut omia suosikkejani jo pitkään, mutta missä on se breikki? Ajoittaisia välähdyksiä löytyy, mutta tasaista suoritusta ei.

Mun henkilökohtainen mielipide on, että Lennulla ei vaan riitä ns. pelisilmä siihen ihan täydelliseen breikkaamiseen. Tai sanotaan, että tämä puute tekee breikkaamisen vaikeammaksi. Tahtoa, yritystä, tsemppiä unohtamatta fyysisyyttä on vaikka muille jakaa, mutta kun peliä ei näe kokonaisvaltaisesti niin ei näe. Pelin ennakointi ei vaan ole huipputasoa. Käsiä Lennulla on ihan tarpeeksi breikkaamiseen huipulla, mutta niistä ei ole hyötyä, jos pelin lukeminen on pelaajan heikoimpia osa-alueita. Toki mies tekee ajoittain maaleja ja hakkaa reboundeja sisään. Lennua pitäisikin enemmän hyödyntää maalin edessä. Nythän käy, kuten edelläkin mainittu, hyvin usein niin, että mies yrittää kuskata kiekon maaliin asti tai sitten laukoo ohi/yli. Kun ketjussa on MG:n ja VP:n tasoisia pelimiehiä, niin eihän se nyt herranjumala ole Lennun tehtävä tuoda sitä kiekkoa! Äijä maalille maskiin ja siitä sitten vaikka veskan läpi maaliin. Alivoimalla nämä nousut ovat toki sallittuja ja jopa toivottavia, mutta muuten Lennun täytyisi yksinkertaistaa peliään tai kärjistetysti tyytyä rooliinsa rouhijana. Tämäkin rooli on mahdollista toteuttaa ykkösketjussa ja vielä ihan tehokkaasti.

Tämä oli siis vain mun mielipiteeni, josta saa toki olla eri mieltä. =)
Pidän Lennusta pelaajana kovasti ja en haluaisi missään nimessä nähdä miestä muussa sm-liigajengissä. Taklauksissa ja alivoimalla liigan ehdotonta eliittiä!
 

XXLshirt#3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Drumheller Miners
Lennu pelasi huippusyksyn. Alamäki alkoi, kun MG loukkaantui ja ei enää löytynyt optimaalisia ketjukoostumuksia. Peltosen loukkaantuminen vei sitten lopuiltakin pelin sekaisin.

Vilkaisin tossa vähän tilastoja, asia ei mene pisteiden valossa aivan noin. MG:n saikun aikana, 21 matsia, LP teki pisteitä 3+7=10. Jos katsotaan MG:n saikun jälkeistä aikaa, bojoja on tullut 5+10=15. VP:n saikulla, kuudessa matsissa 1+2. Toki alkukausi oli keskiarvoltaan hänen osaltaan pisteikkäämpi. Mutta niinhän se oli koko jengiltä. Lennua on useissa yhteyksissä mainittu liigan parhaaksi alivoimapelaajaksi ja HIFK:n sytyttäjäksi, samoin parhaaksi taklaajaksi. Alivoimaa L lienee pelannut hyökkääjistä eniten, ylivoimaa kuitenkin melko satunnaisesti. Maaleja on tämän kauden HIFK:ssa tehnyt enemmän (10), ainoastaan neljä pelaajaa. Menestyvässä joukkueessa pitää olla laajalti erityyppisiä suorittajia. Mielestäni LP on omassa roolissaan eräs jengin tärkeimmistä osaajista. Jotenkin tuntuu, että kaikki (en tarkoita tässä schollia) eivät täällä pysty hahmottamaan pelin nimeltä jääkiekko, kokonaiskuvaa.
 

harjulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilman muuta Lennu on IFK:n tärkeimpiä lenkkejä. Siitä ei ole epäilystäkään. Sotkee ja vaikeuttaa lähes aina vastustajan peliä. Varmasti Lennun ollessa kaukalossa vastustaja kuikuilee ympärilleen normaalia enemmän. Ja tästäpä seuraa helposti hätäisiä ratkaisuja. Onhan Lennu ilman muuta eräänlainen pelote, vaikka ei tappelekkaan.
Lisäksi Lennu pääsee joka ottelussa tekopaikoille, mutta valitettavan usein laukaus ei todellakaan ole ns.laadukas. Mutta tämäpä on Suomalaisten häpeä muutenkin. Miettikääpä Lennua esim. Hamiltonin vedolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös