HIFK:n peliesitykset kaudella 2010-2011

  • 547 152
  • 2 221

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
No niin, hyvä, että saatiin tappioputki jäämään kahteen peliin. Mutta ei tässä henkseleitä kannata paikutella vaikka vastassa olikin hallitseva Suomen Mestari. Tepsi ei ole mikään mittari tällä hetkellä, tuolla kokoonpanolla ei olisi saanut tulla yhtään maalia omiin. Töpseleiltä puuttui vissiin 4 ykkösrosterin pakkia ja 3 hyökkääjää.

Juuso ei herätä luottoa, kiekot pomppivat eteen, joita sitten pakit eivät ole siivoamassa. Kanki-Mara -pari oli molempien TPS-maalien aikana kentällä ja minusta meni heidän merkkaussekoiluihin sekä ekassa Juuson pomputtelun piikkiin (oli vähän maskia mistä eka torjunta). Mara oli muutenkin minusta ihan pihalla lähes koko pelin.

Kimmo Kuhta huh huh! Mies on TODELLA YÖSSÄ! Ei mitään käyttöä tällä hetkellä.

Jotain hyvääkin. Peli näytti lähes kokoajan hyökkäyssuuntaan erittäin hyvältä ja karvaus oli agressiivista. Mutta silti pelin sisältä löytyy tätä helvetin peruuttelua. Ei tuolla materiaali erolla lähdetä peruuttelemaan ja anneta kiekkoa vastustajalle! Ai niin, hyvää. Ilari Melart, hyvä ensi esiintyminen liigassa. Napakoita vetoja ja Illun luistelu on parantunut huomattavasti. Enää ei näytä ylikasvaneelta E-juniorilta, joka hakee vielä kroppansa koordinaatiota. Kousa pelasi myös hyvin tuossa Illun vierellä. Hyvä, että Hadekin sai pään avattua, joka tosin olisi pitänyt hylätä korkeana mailana, mutta tuomarit kuittasivat sen sitten antamatta TPS:llä jäähyä...

Söde antaa hyvin viivalta sinne maalin ruuhkiin "börjemäisiä" lerppuja ranteella, niistä on hyvä ohjailla ja hakata kiekkoa sisään.

1., 2. ja 4. ketjut olivat pelipäällä. 4. teki juuri sitä hyvää paskaduunia ja vielä vähän möyhennystä päälle, juuri näin.

Ville ja Jerry, mahtavaa! Hehkutukset omissa ketjuissaan.

Ai niin, tuomarilinja oli luokatonta!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
ARH

Ahtola-Ramstedt-Haataja näyttää toimivan. Mikäli vanhat merkit siis pitää paikkansa, hajoitetaan tämä ketju jo seuraavaan peliin.

Peltonen on kuningas! Tämän vuosituhannen paras hankinta ehdottomasti!

Kuhta on kyllä ollut suuri pettymys! Alkaa itseäänkin vituttamaan että halusi tämän miehen takaisin. Ei voi välttyä ajatukselta että mitä jos olisimme sittenkin saaneet esim. Toporowskin Kuhdan sijasta. Olisi ollut pikkaisen enemmän asennetta, rumuutta ja tehokuutta.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta silti pelin sisältä löytyy tätä helvetin peruuttelua. Ei tuolla materiaali erolla lähdetä peruuttelemaan ja anneta kiekkoa vastustajalle!

Hä, mitä matsia sä olit tsidumassa?;) Ottelu oli koko ajan HIFK:n hallussa, lähinnä TPS sai kiekkoa ajoittain, kun HIFK otti innoissaan hyökkäyspään jäähyjä. Jokainen ketju pyrki joka vaihdossa puskemaan kiekkoa hyökkäysalueelle koko ottelun ajan. Ei jääkiekossa pysty pitämään edes teoriassa kiekkoa 100% ajasta paitsi jossain Playstation eneitzllssä. Eikä tässä varmaan moni, edes Jalonen, paukuttele henkseleitä. Nyt on kyseessä edelleen kauden alku ja on hyvä merkki jos näin aikaisin saadaan joukkue pelaamaan läpi ottelun sata lasissa vastustajan tasosta riippumatta. Ne pienet nyanssit tekevät kokonaisuuden.

Ja ennen tätä peliä täällä oltiin viiden pelin jälkeen heittämässä Haatajaa vittuun, vaikka miehellä on kiistatta liigan tasollla huippu rekordi pisteissä viimeisiltä viideltä kaudelta. Haataja tuli kaiken lisäksi kuukauden pelaaattomuuden jälkeen looraan. Mitä Kuhtaa olen seurannut, niin liike on kunnossa mikä on se tärkein asia. Kun jalat toimivat, pystyy Kuhta suorittamalla tekemään sitä mitä odotetaan. Ja ei kannata odottaa yhtä paljon maaleja kuin ennen - ei lähellekkään - sillä peliaikakin on huomattavasti pienempi. Ajat löytyy liigan sivuilta. Ah, tämä toki ymmärrettävä fanin kärsimättömyys ja lyhytjänteisyys.

Musta tuntuu, että harva enää edes osaa erottaa hyvää kiekkoa, vaan odottaa jotain savupommeja, lentäviä kilinpäitä ja Jeesuksen toista tulemista ottelusta toiseen. Itsekin olen usein verrannut nykyisyyttä vuosiin 1997-1999, mutta kannattaa muistaa, että jopa tuolloin oli mahdollista tehdä pesäeroa muihin joukkueihin fyysisellä puolella, mutta nyt pelaajistossa ollaan kehitytty fyysisellä puolella vuosi vuodelta, jolloin isoja eroja ei pääse tulemaan. Lisäksi esim. 97-98 pelasi joukkueessa fysiikaltaan ja taidoltaan maailmanluokan pelaajia ja vastaavien palikoiden kanssa on nykyisessä markkinatilanteessa mahdotonta huseerata. Puolustuksessa oli tuolloin mm. Timonen ja Rafalski, jotka ovat vieläkin joukkueensa puolustuksen parhaimmistoa. Nuori Jere Karalahti, joka pelaisi vieläkin valtameren takana, jos pää olisi kestänyt. Kai Linna, joka olo hyvin lähellä NHL-tasoa. Jarkko Ruutu, joka vieläkin hämmentää NHL:ssä. Ruuttu joka oli vielä voimissaan tuolloin jne.. Tämän hetken fyysisyys joukkueessa on hyvällä tasolla ja jos valmentajisto kertoo haastattelussa olevansa tyytyväinen juuri eilen näkemäänsä peliin ja hakevansa juuri tätä, minä olen tyytyväinen. Se on oikea suunta.
 
Viimeksi muokattu:

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Hä, mitä matsia sä olit tsidumassa?;) Ottelu oli koko ajan HIFK:n hallussa, lähinnä TPS sai kiekkoa ajoittain, kun HIFK otti innoissaan hyökkäyspään jäähyjä. Ei jääkiekossa pysty pitämään edes teoriassa kiekkoa 100% ajasta paitsi jossain Playstation eneitzllssä.

En mä tiedä? :). Voi se kärkikarvaaja nyt olla vähän syvemmällä kuin siinä heti sinarin jälkeen. Ei tietenkään voi mennä "nelosenlailla" koko peliä, mutta IFK:lla on tapana antaa se peli vastustajalle tuolla pakittelulla. TPS ei sitä hyväksi käyttänyt. Mutta pääasia, että tuli 3 paunaa ja ARH-ketju oli loistava ja C näytti mallia muille.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voi se kärkikarvaaja nyt olla vähän syvemmällä kuin siinä heti sinarin jälkeen. Ei tietenkään voi mennä "nelosenlailla" koko peliä, mutta IFK:lla on tapana antaa se peli vastustajalle tuolla pakittelulla. TPS ei sitä hyväksi käyttänyt.

Mutta HIFK:n ei tarvinnut juuri karvata, koska se puski koko ajan joka kentäälisen voimin kiekon TPS:n alueelle ;). Mutta toisaalta se on hyvä vaan, että halutaan enemmän. Kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Mutta mä paukutun positiivisuusaineiden voimalla tänne antinega-viestejä, joten kestäkää. Mutta haluan todeta, että tämä tahtotilan hehkuttaminen ei ole turhaa. Se oli tärkein asia koko ottelussa ja koko tulevan kauden kannalta tuloksesta riippumatta.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK pelasi eilen mielestäni todella hyvän pelin, mutta silti itseäni ärsyttää tietty ylimielisyys joidenkin pelaajien kohdalla. Aivan sysipaskan vastustajan annettiin tehdä kaksi aivan turhaa maalia HIFK:n maalinperukoille, pitäisi olla skarppina koko ajan! Onneksi kuitenkin tietyillä yksilöillä riitti draivi ja intohimo pelata ottelusta täydet pisteet omalle joukkueelleen.

Ketjuista toimivin näytti olevan Ramun johtama kolmikko, joista etenkin Haatajan pirteä peliesitys yllätti allekirjoittaneen. Tuollaista Hadea minä haluan nähdä, enkä semmoista laiskanpulskeaa räpeltäjää, joka oli meillä koheltamassa muissa alkukauden matseissa. Ahtolan panosta ollaan aliarvostettu näköjään aika huolella, myös minä sorruin tähän. Nyt kaverin otteet ovat olleet todella hienoa katseltavaa. Myös Ramu ketjun kapellimestarina onnistui eilen loistavasti ja osa syy tähän on TPS pelaajien täysi munattomuus fyysisissä tilanteissa, joiden kautta Ramu sai itselleen ekstra aikaa suorittaa omaa henkilökohtaistataitoaan paremmin kuin aiemmissa tämän kauden peleissä. Löydettiin ainakin yksi toimiva ketju!

Lennu on kyllä jännä kaveri. Hän vääntää, raastaa ja pelaa joukkueelleen tällä hetkellä koko sydämellään, mutta maaliverkot eivät heilu. AV:lla kuitenkin tämä punatukkainenmohikaani on HIFK:n tärkein yksittäinen kenttäpelaaja ja tätä ei saa väheksyä. Jos Lennu onnistuisi saamaan muutaman kauden takaisen maalivainunsa takaisin niin kyseessä olisi aivan huikea gladiaattori, toivottavasti näin tapahtuukin. Peltonen oli niin ikään eilen todella hyvä ja teki juuri sen mitä pitikin. Mikke taas tuntuisi kantavan vähän liian suurta taakkaa niskallaan ja tämä heijastuu peliesityksiin. Vähän tuntuisi, että meidän superjuniori hakee liian vaikeita ratkaisuja välillä, samalla tavalla kuin Hirsokin viime kauden alussa. Miken pitäisi mielestäni hieman yksinkertaistaa peliään ja siihen kompata sitten sopivalla mixillä omia väläytyksiään, ei jokaisen syötön tarvitse olla maalipaikkaanvapauttava syöttö.

Kuhta oli eilenkin täysin turha ja näkymätön. En osaa Killen otteita tuon kummemmin kommentoida, jokainen voi itse miettiä mitä HIFK tekee tuon kaltaisia otteita esittävällä pelaajalla. Junnuketjumme oli mielestäni erittäinkin pirteä ja varsinkin Nyholm yllätti minut aivan totaalisesti. Sehän osaa oikeasti vähän pelatakin! Voi olla, että olen vähän ylenkatsonut kaveria... No aika näyttää.

Pakistosta Kousa oli eilen todella hyvä! Ei erottunut mokillaan kertaakaan pelissä vaan kundihan pelasi erittäin kiekkovarmasti! Muuhun pakistoon en sen kummemmin kiinnittänyt huomiota. Aika tasapaksua paria maalinedusta kohellusta lukuunottamatta. Riksmanille aika vaikea peli, josta hän suoriutui ihan kohtalaisesti. Saa luvan parantaa otteitaan tosin.

Toivottavasti eilinen voitto ei johtunut pelkästään aivan järkyttävän heikosta vastustajasta, sillä sekin on ihan järkeenkäypä mahdollisuus. Silmiinpistävä ero tosin tällä pelillä ja Tampereen reissulla oli HIFK:n halu. Nyt oli jätkillä oikeasti draivi päällä ja kentällä näkyi oikeasti stiä kiihkoa mitä vaaditaan voittoon. Katsellaan taas miten kuviot lähtevät tästä eteenpäin rullaamaan!
 

strava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En sanoisi, että karvausta pudotettiin edes kolmannessa erässä. Päinvastoin kaverit karvas jopa kahdella päädystä saakka.
Sitten matsiin. Juusolta normipeli, pompotteli hiukan, mutta matsi oli vaikea, kun laukauksia tuli harvakseltaan.
Puolustuksessa oli kangen vuoro pelata huonompi matsi. Oli ainakin osasyyllinen molempiin maaleihin. Ensimmäisessä olisi voinut tarjota makuupaikan turkulaiselle ja toisessa liukui flegmaattisesti vierellä, kun kaveri teki maalin. Näitä päiviä tulee parhaimmillekin. Kurviselle erikoiskehut, pelasi varmaan kauden parhaan matsinsa. Söde oli tällä kertaa ihan varma. Kousa tekee periaatteessa kaiken ihan oikein, vaan kaverille pitää saada bodia jostain. Melart paria hädäriä lukuunottamatta ok.
Hyökkäyksessä ykkönen ajoittain maaginen. Lennu vaan ei vieläkään saa avopaikoista sisään. Ahtola varmaan Suomen paras maalinedustalla ja nythän se selvisi: Hadelle pitää antaa ilmasyöttöjä, ettei pyyhi pölyjä kiekon päältä. Paljon dissattu Kille oli mielestäni ihan hyvä, mutta täysin väärässä roolissa edelleen. Ei palopostin kuulu olla ketjun pelintekijä. Jostain syystä haluaisin nähdä ainakin kokeeksi Killen Lennun paikalla. Wirtanen ei vielä viime vuoden tasollaan. Eetu vaikutti aika heppoiselta. Meidän nelonen huippuhyvä. Jopa pari hienoa myllytystä turkulaispäädyssä. Nyholmilta varsinkin muutama hyvä väläytys.
Kaiken kaikkiaan hyvää tiistai-illan viihdettä. Vaikkei eiliset tepsukat mikään mittari olekaan, on tuota peliä pelaavaa HIFKiä helvetin vaikea voittaa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Bismarck: No hätä ja hyvä vaan että löytyy vielä tätä Pro-Jalonen osaston äänekästä puolustusta. Eipähän keskustelut käy tylsäksi.

Kehut silloin kun kehuihin on ainesta. Jos eilinen peli on todella sitä mihin Nokka pyrkii, respekt. Mutta ei tässä enää ole kyse yksittäisistä peleistä oikeastaan. Vaikka uusi kausi on käynnissä, ei meikäläinen enää kykene katsomaan Nokan menoa pelkästään 'tässä ja nyt'. Viimekevään häpeää ei Nokka voi ikinä pyyhkiä, vaikka toisi kannun tänä vuonna. HIFK on lähtenyt pitkäjänteisyyden tielle ja nyt katsotaan Nokka loppuun. Mestaruus enskeväänä ja mies saa arvosanaksi korkeintaan 7,5.

Mutta tässä ja nyt. Kuten eilen kirjoitin, HIFK pesi tällä hieman sitä häpeä mikä ipaa vastaan 'kerättiin'. Hieman. Todellinen testi on kuitenkin vielä edessä. Jos Nokka saa jengin vetämään eilisellä tavalla(ei välttämättä siis tuloksella!) Jyppiä, Lukkoa ja Kärppiä vastaan, voidaan sitä pitää jo saavutuksena. Pitää kuitenkin muistaa se, että ne päävastustaajat on klaarattava. Hyvä jos napsitaan heikommilta pisteitä, niinhän sen kuuluukin mennä. Mutta jos otetaan kärsään niiltä 95% mahdollisuudella pleijareissa kohdattavilta vastustajilta, ei olla menty eteenpäin yhtään.

Nyt toivon todella, että Melart saa jäädä kokoonpanoon ja että Nokka seuraavaksi keksisi jotain Kibe-PW-x ryhmälle. Jos Töykkälä on poissa, olisiko ideaa rakentaa kaksi energia-junnuketjua pörräämään? Eli onko Nokalla visiota missä Kibe on viltissä?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nyt toivon todella, että Melart saa jäädä kokoonpanoon ja että Nokka seuraavaksi keksisi jotain Kibe-PW-x ryhmälle. Jos Töykkälä on poissa, olisiko ideaa rakentaa kaksi energia-junnuketjua pörräämään? Eli onko Nokalla visiota missä Kibe on viltissä?

Mun mielestä alkaa näyttämään siltä, että Kuhdalle ei välttämättä löydy edes paikkaa kokoonpanossa. Nuoremmat jätkät vetää sellaisella kiimalla eteenpäin, että Kuhdan tehottomuus alkaa olla kestämätöntä, muutenkin pelaaminen on turhan näköistä pörräilyä. PW:ltä puuttuu ainakin toinen laituri, Pöysti oli eilen hyvä ja olihan sillä pari ihan kunnon mestaakin, mutta kokemattomuuttaan tyri molemmat.

HIFK:lta taitaa olla tällä hetkellä kaksi sentteriä loukkaantumisten takia pois: Piiparinen ja Töykkälä. Eilinen nelonen oli hyvä, tähän ei välttämättä tarvita muutoksia. Loukkaantumisten takia, meillä ei riitä tällä hetkellä jätkät kahteen nuoreen energia ketjuun, joten Kuhta on välttämättä kokoonpanossa. Ellei sitten nosteta Tallberg Vantaalta edustukseen.

Nyholmista näki, että näyttöhalut olivat kovat. Erkinjunttia olisi saattanut sattua hiukan leukaan, jos Bobby olisi osunut kunnolla (kampituksesta tullut jäähy-tilanne), sen verran hyvällä vauhdilla oltiin menossa päin kohdetta.

Melartille ehdottomasti jatkoa pelaavassa kokoonpanossa, oli yksi positiivisimmista yllättäjistä eilisessä matsissa.
 

Sinner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K (Rikollislauma) , NP#10 DEFC#16
Kehujen Paikka

Viimeksi parjaamani Haataja oli hyvä, jopa erinomainen eilen. Hieno homma.

Villestä ja itse pelistä on kaikki oleellinen jo sanottu. Pelaisivat joka pelin tuolla sykkeellä, niin hyvä tulee.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jerryn puheista Koffin sivuilta saa kyllä sen käsityksen, että joukkueessa on käsitelty viime viikon syväkyykkyä Tampereella. Sehän näkyi myös pelaajien tekemisessä, mutta onko tämä vain yhden ottelun mittainen ryhtiliike, sen huominen taas kertoo paremmin. Uskon, että eilinen peli nosti itseluottamusta ainakin kolmen ketjun osalta ja parilla pelaajalla ihan henkilökohtasella tasollakin (mm. Hade). Viime kausina hyvää ottelua on helposti seurannut taas muniin puhaltelu ja hälläväliä meininki. Nyt ei pitäisi ainakaan olla vastustajasta johtuvaa ylimielisyyttä, koska KalPa kuuluu näihin mittareihin, kun verrataan joukkueen todellista kuntoa. Jos HIFK lähtee samanlaisella nöyrällä taisteluilmeellä liikkeelle heti aloituskiekosta lähtien, niin kuopion kääpiöillä voipi olla pitkä ilta tiedossa. Huominen peli kertoo aika paljon siitä, onko joukkue oppinut aikaisemmista kausista yhtään mitään?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kimmo Kuhta huh huh! Mies on TODELLA YÖSSÄ! Ei mitään käyttöä tällä hetkellä.

Kuhdasta on tosiaan tulossa aikamoinen rasite joukkueelle. Itsekin optimistisesti odotin, että Kuhta pystyisi kolmosketjussa Wirtasen kanssa tuomaan riittävää leveyttä joukkueeseen. Metsään meni. Kuhta on pelannut parhaat kautensa silloin, kun on pelannut joukkueen ykkösketjussa ja rinnalla kokenut/peliä tekevä keskushyökkääjä tyyliin Harkins ja hänen tehtäväkseen on jäänyt lähes pelkästään kiekkojen latominen sisään. Wirtasen kanssa Kuhta joutuu liian usein itse kuskaamaan kiekkoa ylös ja tästä seuraa se, että Kuhta ajaa kiekon kanssa sumppuun/kulmaan, eli tilanteisiin, jotka eivät ole hänen vahvuuksiaan. Kyllähän Kuhta syötelläkin osaa, kun kiekon kanssa ollaan päästy hyökkäysalueelle, mutta kiekon pelaaminen siniviivan yli ei ole se Kuhdan juttu.

Se puolestaan on hieman mysteeri, että miksi Ramstedtin kanssa Kuhdalla ei toiminut yhtään? Olisiko ollut niin, että Ahtola on kuitenkin tuon ketjun ykköspyssy ja näin ollen Kuhdalle ei oikein jäänyt tilaa? Haataja on kuitenkin enemmän all-around pelaaja ja sopii näin ollen ketjuun paremmin. Olisko siinä myös vähän eri ikäpolvien välistä jarrua päällä, eli Kuhta yritti ottaa nuorempien pelaajien ketjussa vähän liian isoa roolia? Tiedä näistä.

Siitä olen kyllä aika varma, että Peltosen ja Granlundin kanssa Kuhta heittäisi yhä sen 20 häkkiä. Haatajan paikka näyttää nyt lukitulta tuossa Ramstedtin ketjussa, joten Kuhta saanee kokeilla ykkösketjussa jos Petrell ei saumaansa käytä. Kuhta toisi ykkösketjuun ehkä enemmän maaleja, mutta puolustussuuntaan voisi ongelmat kasvaa entisestään. Lisäksi tulevaisuutta ja pudotuspelejäkin ajatellen toivon Petrellin onnistuvan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Bismarck: Hyvä kirjoitus ja samaa mieltä olen siitä, että aika kultaa muistot ja täällä ehkä muistellaan turhankin auvoisina menneitä aikoja. Kaivoin mielikuvat ja myös omat viestini Kuula Lehkosen ajalta ja olin oikeassa: Se oli aneemista ja aseetonta paskaa. Ainoa valopilkku oli loistava Bednar, joka saatiin pimentoon pakkohankkimalla Caloun keväällä mukaan. Asenteesta sanoisin, että eilen se oli kohdallaan ja minä en läheskään aina pidä hyökkäyspään jäähyjä pelkästään huonona asiana. Usein se on osoitus ahneudesta. Matsi oli hyvä, mutta kaukana täysosumasta kuitenkin. 6-0 olisi ollut mitä luultavimmin täysosuma. Hyvää saa kehua, mutta kyllä fanilla(kin) pitää olla sen verran nälkää, että toivoo vielä parempaa.

Siitä ei kahta sanaa, etteikö peli olisi ollut HIFK:n hallinnassa koko aikaa, mukaanlukien 3. erä. Eikä nyt nähty surkuhupaisaa pakittelua. Mutta aika kusessa HIFK oli, kun TPS pysyi ensin 5 minsaa poissa HIFK:n alueelta ja teki sitten pistohyökkäyksestä maalin. Olin näkevinäni heijastuksia rukkasten putoamisesta, mutta tahtotilalla asia hoidettiin. Kylmä totuus on kuitenkin se, että pelatuissa kolmessa kotiottelussa HIFK ei ole vieläkään voittanut ainuttakaan kolmatta erää! 2 kertaa on vika erä hävitty, eilen tasan 1-1. Tämä on ehdottomasti korjattava. Kolmoserien uneliaisuus ei ole vain katsojan silmissä tai mielessä, kyllä se on faktaa tähän asti ja kielii siitä, että kotiotteluissa vastustajaa ei vieläkään osata tappaa kunnolla ja totaalisesti. Kotimatseista on saatu 8/9 pistettä, totta, mutta ei ole sattumaa, että viimeinen erä on ollut joka ainoassa se HIFK:n huonoin.

Ja jumalauta, Jyp on tosiaan päästänyt vain 4 maalia. Meidän molemmat veskarit ovat päästäneet enemmän per jätkä. Jypin toisena veskarina on heebo, joka pelasi käsittääkseni Tanskassa viime kaudella ja vetelee nyt Tuokkolan kanssa alle 1 päästettyä per matsi. Maalivahtivalmennus ja maalivahtipeli!! Olen kateellinen tästä - meille on mennyt 17 maalia. Kuten aiemmin osoitin, Jyp joutuu kuitenkin tekemään enemmän duunia saadakseen maalin tehtyä, mutta kieltämättä mv-peli on mukava backuppi siinä. Meidän veskat torjuntatilastoissa: 9) Lundell 92,31/GAA 2,33, 15) Riksman 89,61/GAA 3,10. Päästetyt maalit: 8) Lundell 2,23, 14) Riksman 3,10. Lohdutonta settiä, ei kannata tuuditauttua toiveuniin. Tähän kun liitetään mitä todennäköisin Lunkan tasonpudotus keväällä ja se tosiasia, että veskaripelin pitää aina vaan olla top5 -tasolla, jos meinataan oikeasti menestyä, niin soittelisin nyt jo sitä meille pakollista kolmatta ukkoa, joka pitää ottaa sisään. Lundell & Riksman ei tule riittämään siitä riippumatta, missä järjestyksessä nimet ovat. Piste. Ikävää inhorealismia näin sarjan alussa, mutta tästä en tingi. Nämä veskarit eivät riitä. Ja joo joo, olen mielelläni väärässäkin, ei siinä mitään.

Ja meikäläisen adoptiopoika rupeaa kuoriutumaan vaipoistaan, hienoa! 1+4 kuuteen matsiin ei muutenkaan ole ala-arvoinen taso, mutta uskon, että lukemat vielä nousevat. Haatajan syöttö Ahtolan ekaan oli aivan jumalainen ilman mitään adoptiolaseja.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Wirtasen kanssa Kuhta joutuu liian usein itse kuskaamaan kiekkoa ylös ja tästä seuraa se, että Kuhta ajaa kiekon kanssa sumppuun/kulmaan, eli tilanteisiin, jotka eivät ole hänen vahvuuksiaan. Kyllähän Kuhta syötelläkin osaa, kun kiekon kanssa ollaan päästy hyökkäysalueelle, mutta kiekon pelaaminen siniviivan yli ei ole se Kuhdan juttu.

Se puolestaan on hieman mysteeri, että miksi Ramstedtin kanssa Kuhdalla ei toiminut yhtään? Olisiko ollut niin, että Ahtola on kuitenkin tuon ketjun ykköspyssy ja näin ollen Kuhdalle ei oikein jäänyt tilaa? Haataja on kuitenkin enemmän all-around pelaaja ja sopii näin ollen ketjuun paremmin.
Eilen näki erittäin hyvin sen, että Kiben pelinlukutaito on varsin vajavainen. Moneen otteeseen puski väkisin kiekon kanssa kulmaan, vaikka tilaa olisi ollut levittää tai pistää pakille. Varsinkin kun Kibe ei ole niitä jätkiä, jotka tulisivat kulmaväännöistä kiekon kanssa ulos. Lisäksi: jos on paikka, miksi et taklaa? Ramstedtkin sentään joskus yrittää taklata, Kibe korkeintaan veltosti nojailee. Olisin jo sitä mieltä, että Kuhdan voisi pistää Vantaalle hakemaan itseluottamusta, sillä alkukaudesta mies on ollut joukkueen huonoin. Tällä menolla pelipaikkaa ei helpolla löydy ainakaan enää siinä vaiheessa, kun Järvinen ja Töykkälä palaavat kehiin.

Haataja sopii tosiaan monipuolisuutensa vuoksi erinomaisesti Ramun ketjuun. Kolmikon yhteispeli erityisesti avausmaalissa oli todella näyttävää.

Pakkien suhteen IFK:lla alkaa olla kohta jo positiivinen ongelma, kun Söde, Kousa ja Melart ovat ylittäneet odotukset. Tällä hetkellä sinne on turha ketään pakkia hankkia.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Annetaan Riksmanillekin vähän aikaa näyttää todellinen tasonsa. Eilinen kai oli Juuson toinen täysi matsi, kun Ipaa vastaan tuli kentälle pelin ollessa kolme-muna tai jotain. Täytyy toivoa, että parasta Juusoa ei ole vielä nähty, vaan otteet paranevat vielä reilusti. Muussa tapauksessa edessä voi tosiaan olla viime kauden veskariruletin uusiutuminen.

JYPin tilanne saattaa olla myös hyvän viisikkopuolustuksen ansiota, ei vain jäätävän maalivahtipelin tulosta. Vaikka mistäs mä sitä tiedän. On sielläkin maaleja tehty, mutta voisiko olla, että siellä myös korostetaan tarkkaa oman pään pelaamista yli-innokkaan hyökkäyksen kustannuksella? Jonkinlainen parannettu versio Hanlon-lätkästä? Varjellaan omaa maalia apinanraivolla, mutta tehdään samalla pari häkkiä toiseen päähän. Voin mä silti ton selityksen mv-valmennuksen erostakin ostaa.
 

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Siitä olen kyllä aika varma, että Peltosen ja Granlundin kanssa Kuhta heittäisi yhä sen 20 häkkiä. Haatajan paikka näyttää nyt lukitulta tuossa Ramstedtin ketjussa, joten Kuhta saanee kokeilla ykkösketjussa jos Petrell ei saumaansa käytä. Kuhta toisi ykkösketjuun ehkä enemmän maaleja, mutta puolustussuuntaan voisi ongelmat kasvaa entisestään. Lisäksi tulevaisuutta ja pudotuspelejäkin ajatellen toivon Petrellin onnistuvan.

Ehdottomasti näen mieluummin Petrellin tuossa ykkösessä. Siinä tarvitaan mies joka taklaa ja pistää kroppansa likoon. Ja Petreliä voi kehittää pelaajana kun taas Kibe on puhdas snaipperi joka ei taklaa, häviää kulmaväännöt. Olin moittimassa Petrelliä että tämä vuosi on suunnannäyttäjä ja viimeinen mahdollisuus osoittaa olevansa pelimanni. Ja mies on näyttänyt kykenevänsä pelaamaan sillä tasolla mitä vaaditaan. Tuntuu että Kuhta ei löydä paikkaansa jengistä ja on ehkä menettämässä ne viimeisetkin itseluottamuksensa.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja jumalauta, Jyp on tosiaan päästänyt vain 4 maalia. Meidän molemmat veskarit ovat päästäneet enemmän per jätkä. Jypin toisena veskarina on heebo, joka pelasi käsittääkseni Tanskassa viime kaudella ja vetelee nyt Tuokkolan kanssa alle 1 päästettyä per matsi. Maalivahtivalmennus ja maalivahtipeli!! Olen kateellinen tästä - meille on mennyt 17 maalia.

Jypin viisikkopelaaminen toimii enemmän puolustuksen kautta, pelaaminen lähtee oman maalin puhtaana pitämisestä, tämä on sitä hienoa Dufvan robottikiekkoa, joka on katsojan kannalta täyttä kuraa. Myllykoski on pelannut neljä matsia ja Tuokkola vasta yhden, juuri eilisessä haastattelussa tämän Jypin 2.veskari sanoi, että on helppo pelata, kun vastustaja ei pääse edes kunnon paikoille. HIFK:ssa tällaista pelaamista ei sulatettaisi, joten sen puolesta turhaa huutelua mitä Nykäskylässä tehdään. Maalivahti-pelaamisesta tuo huono päästettyjen maalien saldo ei johdu, meillä ei ole Pitkähousua imuroimassa tällä kaudella. Viisikkopuolustuksen virheistä ja yksilövirheistä tämä minusta johtuu enemmän. Tämä tilasto ei mairittele tällä hetkellä, mutta eiköhän se tästä saada korjattua pikku hiljaa paremmille lukemille.

Blues on päästänyt vain 8 maalia. HPK on päästänyt 18 maalia ja siellä on Lassila maalissa <- saatanan imuri. Kyllä noi päästetytmaalit ovat seurausta enemmän pelitavasta kuin pelkästään maalivahtien otteista.

edit. maalivahti valmennus on varmasti joka paikassa paremmalla mallilla kuin HIFK:ssa, kun puhutaan liigaseuroista.
 
Viimeksi muokattu:

Clocks

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lyhyesti, vastapainoksi eiliselle marinalle muissa ketjuissa: Hyvä peli saatiin. Sanonpa vain, että Ahtola-Ramstedt-Haataja -ketjusta voi tulla vielä jotain. En maallikkona tiedä mistä se johtuu, mutta Haataja sopi tuohon yhdistelmään ihan eri tavalla kuin ykkösketjun profiililaituriksi. Nyt vaan pitäisi vielä naulata se ykkösketjun toinen laituri, Lennu kun ei hukatuilla paikoillaan varsinaisesti vielä ottanut omistusoikeutta siihen paikkaan.
 

Johnny-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Los Angeles Kings
Kyllähän eilinen näytti vastustajan heikkoudesta huolimatta varsinkin hyökkäyspäässä oikein hyvältä. Juuson ja puolustuksen taso mitataan ihan eri peleissä ja onneksi JYP tulee vasta puolentoista viikon päästä. Puhutaan siis vain hyökkääjistä:

Kahden ekan ketjun koostumukset menivät ensimmäisen kerran tällä kaudella nappiin. Hadesta saadaan varmasti totuttua enemmän irti Ahtolan ja Ramun vauhdissa, kun taas Lennu tuo MG:n ja Villen kenttään sitä kauan peräänkuulutettua fyysisyyttä ja pystyy todistetusti myös ratkaisemaan itse. Käsi sydämellä; kenen sydäntä ei lämmittänyt eilinen Peltosen ajelun kuittaaminen samantien? Lennu ei ole kolmoskentän mies ja jos Jalonen uskaltaa näistä kahdesta kentästä pitää kiinni, ei tarvitse keväällä arpoa paniikissa kentällisiä.

Kolmonen kärsi helvetisti Töykkälän puuttumisesta, Pöystille sympatiaa ei heru nyt tai koskaan. Valitettavasti väärässä sarjassa/joukkueessa. Kuhta ei tosiaan saa tällä hetkellä mitään aikaan, mutta kukaan tuskin enää olettaa hänen olevan johtava pelaaja tai maalintekijä? Se miksi miehen jatko oli kuitenkin tärkeää, nähdään taas keväällä. Tuskin tällä kokemuksella ja HIFK sydämellä varustetuista miehistä on haittaa kolmos-nelos ketjuissa, kun pelit oikeasti alkavat. Viimeisiä viedään, parantaa kauden aikana varmasti ja parempi meillä kuin muilla. Töykkälä-Wirtanen-Kuhta ei häviä ketjuvertailuissa muiden jengien vastaaville millään tasolla.

Nelosesta jäi eilisessä koostumuksessa todella positiivinen kuva. Suurimpana syynä Nyholmin paluu ja millä tavalla; hyvää uskallusta, taitava kiekon kanssa ja sopivan vittumaista tökkimistä vihellystän jälkeen. Miksi vasta nyt kokoonpanossa? Nyholm pystyy varmasti myös tarvittaessa paikkaamaan esim. Kuhtaa ja ansaitsee paikkansa tässä jengissä paljon ennen Turrea, Simoa ja muita. Väläytteli jo viime kaudella ja jos vertaa esim. Wärnin ja Liivikin kehityskaareen, ei voida puhua kavereista samassa lauseessakaan.

Lopputulemana, ei tämä niin pahalta nyt näytä kunhan loukkaantumisilta vältytään. Ja tosiaan katsellaan sitä puolustusta myöhemmin..
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Unohtui laittaa tänne kehut eilisestä pelistä. Eli vaikka vastustaja olikin vain TPS niin kun peli kulkee kuten eilen on joukkueelle vaikea löytää tästä sarjasta vastustajaa.

Itseluottamus ja kurinalaisuus näkyi eilen pelissä jokaisella osa-alueella. Tähtiä olivat tietysti Jerry ja Ville, mutta hyvin suoriutui myös muutkin. Haatajalle vihdoinkin onnistuminen, joka tuli enemmän kuin oikeaan osoitteeseen. Tosin suti myös lumia TÄNÄÄNKIN kiekon päältä muutamaan otteeseen. Kaikille kehuja tasapuolisesti ja Kangelle hitusen risuja.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
edit. maalivahti valmennus on varmasti joka paikassa paremmalla mallilla kuin HIFK:ssa, kun puhutaan liigaseuroista.

Tämä oli myös oma pointtini, en kaipaa Dufva-kiekkoa stadiin. Kiinnitin vain huomiota melko shokeeraavaan lukemaan (4 kpl) ja muistutan, että se on parempi suunta kuin nykyinen (17 kpl). Mä sanon edelleen, että tee vähintään 3, päästä maksimissaan 2, niin voitat ja mitä todennökisimmin pelikin on viihdyttävää. Siitähän tulee tasaisella vauhdilla päästettyjä 116 kpl / kausi ja "oikea" maksimilukema kuuden matsin jälkeen olisi 12 päästettyä. HIFK osaa tälläkin kaudella tehdä maaleja ja ihan pelkkä maalivahtipelin selkeä parantuminen toisi pisteitä liukuhihnalta.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä sanon edelleen, että tee vähintään 3, päästä maksimissaan 2, niin voitat ja mitä todennökisimmin pelikin on viihdyttävää. Siitähän tulee tasaisella vauhdilla päästettyjä 116 kpl / kausi ja "oikea" maksimilukema kuuden matsin jälkeen olisi 12 päästettyä. HIFK osaa tälläkin kaudella tehdä maaleja ja ihan pelkkä maalivahtipelin selkeä parantuminen toisi pisteitä liukuhihnalta.

Tämä on tällä hetkellä huolestuttavin puoli punaisten pelissä, kuten oli viimekin kaudella. Mutta en ole valmis laittamaan tätä suuntausta lukkoon, kuten et sinäkään ole tehnyt, vaan uusi tarkastelu 15 ottelun jälkeen ja sitten laajemmat analyysit riittävällä otannalla. Nythän tosiaan Juuso on pelannut vasta 2,5 ottelua pitkän kuumesairauden jälkeen ja itse odotan Riksmanin pistävän peliään parempaan pakettiin saadessaan otteluita alle.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Annetaan Riksmanillekin vähän aikaa näyttää todellinen tasonsa. Eilinen kai oli Juuson toinen täysi matsi, kun Ipaa vastaan tuli kentälle pelin ollessa kolme-muna tai jotain. Täytyy toivoa, että parasta Juusoa ei ole vielä nähty, vaan otteet paranevat vielä reilusti. Muussa tapauksessa edessä voi tosiaan olla viime kauden veskariruletin uusiutuminen.

Kannataisi ehkä tehdä yhteistyötä KiVan kanssa ja hankkia Norja kokeilemaan. Ja Riksman/Lundell sinne. Norjaa kokeilisin mieluummin kuin hakisin taas (tyhjiä?) arpoja tyhjiltä markkinoilta ylihintaan.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyynikko kirjoitti:
Kuhta on kyllä ollut suuri pettymys! Alkaa itseäänkin vituttamaan että halusi tämän miehen takaisin. Ei voi välttyä ajatukselta että mitä jos olisimme sittenkin saaneet esim. Toporowskin Kuhdan sijasta. Olisi ollut pikkaisen enemmän asennetta, rumuutta ja tehokuutta.

Kyllähän Kibeltä olisin itsekin odottanut parempaa, mutta sitten taas toisaalta a) uskon, että Kuhta tulee parantamaan tuosta vielä reilusti ja b) Kuhta on kuitenkin IFK:n oma jätkä, toisin kuin esimerkiksi juuri Toporowski, joka on kiertänyt liigaseuroja ympäriinsä. Topossa on jotain vastenmielistä, vaikka toki hyvä pelaaja onkin.

Clocks kirjoitti:
Sanonpa vain, että Ahtola-Ramstedt-Haataja -ketjusta voi tulla vielä jotain. En maallikkona tiedä mistä se johtuu, mutta Haataja sopi tuohon yhdistelmään ihan eri tavalla kuin ykkösketjun profiililaituriksi. Nyt vaan pitäisi vielä naulata se ykkösketjun toinen laituri, Lennu kun ei hukatuilla paikoillaan varsinaisesti vielä ottanut omistusoikeutta siihen paikkaan.

ARH-ketjusta olen samaa mieltä, kannattaisi pitää yhdessä. Sen sijaan, mitä ykköseen tulee, niin okei, Lennu ei ehkä tehojensa puolesta tuohon kuulu, mutta minä näin siinä paljon Salmelainen-Hauhtonen-Luttinen-tyyppisen ketjun eli kaksi peliä tekevää ja tehokasta hyökkääjää ja sitten yksi rikkova pelaaja, joka toi virtaa, mutta myös osasi silloin tällöin maalata. Sinälläänhän tilanne on nyt toki eri, että Lennu on kyllä Luttista jäljessä hyökkäyspään taidoissa, mutta jotain samaa asetelmaa silti näin. Annetaan tämänkin ketjun olla nyt tovi yhdessä, hyvältä vaikuttaa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tänään tuli Kuopiossa kolmas perättäinen vierastappio. Kuuntelin pelin radiosta, mutta pelin nähneet voinevat antaa tarkempaa rapoa IFK:n pelistä.

Kuhdan voisi lauantaiksi laittaa jo katsomon puolelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös