HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 7 014 850
  • 29 654

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
On varmasti rankkaa kannattaa HIFK:ta.

Jaxuhaleja!

No itseasiassa nyt kun sanoit, niin enpä olis sillon 80-luvulla pikkuskidinä (kun hallilla aloin käymään) ikinä uskonu, että tästä IFK:n kannattamisesta näin rankkaa tulis...

Mutta en kyllä ymmärrä mihin tuo sun onelineris täällä liittyy? :)
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Menee Tapparaan kun Repo lähti rapakon taakse.

Täytyy ihmetellä jos Tapparalla on vielä rahaa sukanvarressa Salmisen tasoiseen ykköskorin pelaajaan, siitäkin huolimatta, että maksavat kuulemma puolet vähemmän pelaajille palkkaa kuin IFK. Kuusela sekä Zabo kuuluvat taatusti Liigan kovapalkkaisimpien pelaajien joukkoon ja tuskin Nurmi, Kärki, Järviset ja Peltola millään erkkaripalkalla pelaa. Puhumattakaan puolustuksesta, joka kuhisee EHT-tason ukkoja.
 

Ralph

Jäsen
Mutta en kyllä ymmärrä mihin tuo sun onelineris täällä liittyy? :)
Nimimerkki Jääkaappi kertoi, että hänen lähteiden mukaan Santala ei kelvannut Selinille. Joten eiköhän tuo Ishamaelin viesti liittynyt siihen ja Jääkaappi tähän vastasi.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Täytyy ihmetellä jos Tapparalla on vielä rahaa sukanvarressa Salmisen tasoiseen ykköskorin pelaajaan
Päinvastoin. Ei ole mikään ihme, että köyhtyvällä maaseudulla on sen verran "oravannahkoja" sukan varressa, että yksi Salminen sinne mahtuu, vaikkei sellaista varsinaisesti edes tarvittaisi. Suurten kaupunkien ylimielisiä "rahaseuroja" vastaan rimpuillessa, sympaattiset maalaisserkut tuntuvat pärjäävän ihan kohtuullisesti.
Mutta toisaalta, mitä vähemmän spedejämiä meille roudataan sen parempi.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Täytyy ihmetellä jos Tapparalla on vielä rahaa sukanvarressa Salmisen tasoiseen ykköskorin pelaajaan, siitäkin huolimatta, että maksavat kuulemma puolet vähemmän pelaajille palkkaa kuin IFK.
Tappara ei kuulemma osta pelaajia rahalla, vaan napeilla. Rahaa käyttävät vain IFK ja Kärpät.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Eikö kukaan ole nähnyt Salmista Tompan pikkutakissa Officen edessä? Hä????? Eikö kelpaa Selinille???

Mitäs sanotte Golf-kentällä kuullusta; Pulkkinen oli jo Tompan otteessa, kunnes Vegas tuli sotkemaan kuviot...tietenkin :D
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Seliin oli ainakin alkuviikon turuus ja niin oli Joonas Järvinenkin joka kelpaisi meille. Tämä on enemmänkin tuota bongausketjun kamaa mutta kertonee siitä että nyt lomaillaan poijaat.

_
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Onse nyt kumma ku pitkää itkeä kokoajan. IFK:lla ON ykkössentteri. Joko Tyrväinen tai Carlsson. Tyrväinen varsinki näytti viimekaudella pystyvänsä olemaan ykkössena joukkueessa jolla on jakoa mennä pitkälle. Helev, on se roima parannus viimekauden ykköseen.

Mä en ymmärrä ku MOLEMMISSA Helsinkiläisjoukkueissa itketään aivan samalla tavalla: ensiks itketään ku ei oo ketään ja sitku hommataan joku ni itketään ettei oo tarpeeks hyvä. Kuinka saatanan ylimielisiä pitää olla ettei Liigan viimekauden KOLMANNEKS TEHOKKAIN SENTTERI riitä.

Tällä palstalla tuntuu olevan aivan sama ongelma ku Jokerileirissä: niinkauan ku ykköskenttä ei oo luokkaa Ovechkin - Crosby - Kane tjsp niin ei olla tyytyväisiä mihinkää.

Eikä ne nimet takaa mitään, kattoo esim viimekauden Kalpaa, ei siellä ollu mitään supersupertähteä ja tuskin kukaan odotti Haapalan olevan viimekauden kovin pistenikkari tai Savimatin kovin maalipyssy.

Helvetti. Tiedätteko mitä käy jos lataa kaikki paukut yhteen/kahteen kovaan nimeen? Käy niinku meillä, ykkössentteri on liigan top 10 ellei jopa top-5 mutta sen alapuolella on Mikaniemiä ja Petteriwirtasia.

Mä en todellakaan puolustele Nybarin hankintapolitiikkaa mut oikeesti, teillä on kasassa jo liigatasolle todella kiitettävä nippu.

/endrant

Viestisi on alusta loppuun aivan järkyttävää skeidaa. Aivan syystä täällä kritisoidaan täysin luokatonta joukkueenrakennusta, se ei ole itkemistä (jonka mainitset viestissäsi kokonaiset neljä kertaa). Väität ihan päättömästi että vaatimukset olisivat luokkaa Ovechkin - Crosby - Kane kun ne ovat olleet luokkaa Enlund/Keränen/Pihlström - Ramstedt/Roy/Kontiola/Santala - Rask.

Ja kehtaat vielä kirjoittaa IFK:n osioon, että kovien nimien takana on pelkkiä "Petteriwirtasia". Voin kertoa, että se jätkä pelas meillä itsensä monen IFK-fanin sydämeen, ja vaikkei minulla ole tuon taivaallista hajua miten hän on pärjännyt PaSKAssa (tai että pelaako hän yhä siellä pietarilaisen mafian farmijoukkueessa), ei hän silti ole mikään pelkkä "Petteriwirtanen", vaan varmasti oikein laadukas 2-3. sentteri. Näitä meillä kuitenkin on jo ihan riittävästi, meiltä puuttuu nimenomaan ne ykköskentän tyypit (yksi puolustaja, 1-2 hyökkääjää). Siis sen lisäksi, että puolet pakistosta on ihan vääriä hankintoja.

IFK:lla ei ole kasassa liigatasolle todella kiitettävää nippua, tuo on aivan paskapuhetta. IFK ei tule menestymään tällä kokoonpanolla.

Ylimielisyydellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, että näkee miksi Tyrväiselle sattui suonenvetokausi: Sopanen ja Erkinjuntti. Jos nyt vierelle tulee esim. Carlsson ja Rask tai Thorell ja Haataja, ei Tyrväisellä kyllä ole asiaa pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon, tai edes kahdenkymmenen.

Kukaan tuosta hyökkääjistöstä ei ole johtaja. Kukaan ei ole ylivoiman moottori. Kukaan ei ole jumalainen syöttökone. Puutteita on jopa enemmän kuin viime kaudella, ja se on paljon. Pakisto taas on ehkä huonoin vuosikymmeneen, eikä sitä pelasta yksi Heiskanen.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Kiitos, halaaminen kannattaa aina. Suosittelen kokeilemaan. Sekä halaamista että IFK:n kannattamista, molemmat avaavat ihan uudenlaisia tuntemuksia.

Tämä on erittäin totta. Halaaminen ja IFK:n kannattaminen vain ikävä kyllä avaavat aivan vastakkaisia tuntemuksia.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakisto taas on ehkä huonoin vuosikymmeneen, eikä sitä pelasta yksi Heiskanen.

Tästä jatkoajasta on kyllä tullut melkoinen kaatopaikka ainakin nyt kesän ajaksi. Eikä tämä nyt ole suunnattu sinulle oikeastaan lainkaan paitsi tuota lainattua kohtaa ajatellen. Muisti on kauhean lyhyt tai sitten halutaan liioitella asioita aika rajusti haluamaansa suuntaan. HIFK:n pakisto 2013-14: Braden Birch, Jason De Santis, Oskar Eklund, Daniel Fernholm, Henrik Forsberg, Mikko Jokela, Mikko Kurvinen, Tuukka Mäkelä, Julius Nyqvist, Juuso Salmi, Toni Söderholm, Juha Tarkkanen, Miikhali Teppo, Tommy Wargh. Tummennettuna nimet, jotka mahtuisivat HIFK:n nykypakiston TOP 6.

Kaudella 2014-15 meni vähän paremin, mutta silloinkin jouduttiin kutsumaan hätiin Hank Pikkarainen kesken kauden ja meni suoraan ykköspariin ja kun 10 viime kautta vaikka Elite prospectista selailee, niin ottaisin tämän pakiston aika monen pakiston edelle. Ei tosin kerro HIFK.n pakiston kovuudesta juuri mitään.
 

cheap_shot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Jokerit, KäPa, Liverpool
Mitäs sanotte Golf-kentällä kuullusta; Pulkkinen oli jo Tompan otteessa, kunnes Vegas tuli sotkemaan kuviot...tietenkin :D

Ihan täyttä tuubaa, Pulkkinen olisi Eurooppaan palatessaan ollut Jokereiden mies, ja tämä ei ole huhu. Salminenkin taitaa tiirailla SHL:n puolelle, mutta tämä on ihan puhdas huhu.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
@Lemieaux En uskonut viestini aiheuttavan noin suurta tunnekuohua, mutta hyviin tapoihin kuuluu vastata viestiin niin vastaan.

- Sanoin että vaatimustaso TUNTUU olevan luokka Ovy-Sid-Kane. Liioittelua, mutta pointti vaati mielestäni liioittelua mennäkseen läpi.
- Tarkoitukseni ei ollut vihjata Wirtasen olevan huono pelaaja. KHL:ässä hän vaan sattuu olemaan sarjaa "ynnämuut" eikä neloskenttää korkeammalle ole mitään asiaa pelitaitojen perusteella missäänvaiheessa. Siksi toin hänet esille kyseisessä kontekstissa.
- Oli syy mikä tahansa, paperilla joukkue on vähintäänkin kiitettävä. Useampi top 10-top 15 hyökkääjä ja Carlssonkin nakutti yli 20 pongoa SHL:ssä. Puolustuksessa on vielä parannettavaa joo, mutta ei sekään täysin toivoton ole toisinkuin väität.
- Tuo "suonenvetokaudesta" puhuminen aiheuttaa tiettyä kummastelua. Jossei hankita ole tehnyt tarpeeksi pisteitä edellisellä kaudella niin on tehoton ja jos on niin suonenveto? Verrataanpa Noiden heittämiesi nimen (Enlund/Keränen (J?)/Pihlström - Ramu/Roy/Santala/Kontiola) viimekautta Tyrväiseen ja vaikka Thorelliin.
Tyrväinen: 60O/ 43P
Thorell: 56O/44P
Enlund: 33/12
Keränen: 60/42
Pihlström: 24/8
Ramstedt: 49/25
Santala: 35/42
Roy: 55/22
Kontiola: 59/40
Ainoat joiden pistesaldot kestävät vertailun on Santala, Keränen ja Kontiola. Konna tuskin olisi Liigaan tullu vaikkei jatkoa Lokoon olisikaan saanut (Jokerit tod.näk ollu osoite), Santala teki omansa Sveitsissä, ja vientiä KHL:ään on hänelläkin. Keränen olisi ollut mahdollinen, sen myönnän.
minkä takia nämä olisivat olleet parempia kuin esim juuri Thorell ja Tyrväinen? Nimi painaa vaakakupissa?
- Sivuutit myös hienosti pointtini siitä ettei joukkuetta nimillä pidä rakentaa. Kuka olisi uskonut kaksikon Savimatti/Haapala olevan viimekauden kovin duo?
- Pakistotilanteesta ylempänä jo postattiinkin.

Summa summarum: Avautumiseni oli tod.näk liioitteleva ja ylilyövä, mutta eipä teikäläisen vastauskaan mikään turhan asiallinen ollut.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@DonTirri

HIFK:n ongelma on juurikin se, ettei ykkösessä ole tuota Haapalaa pyörittämässä peliä. Jos laidalle olisi laittaa joku todellinen pelintekijä ei täällä monikaan urputtaisi ykkösen sentteristä. Mutta kun ei ole.

Siksi täällä odotaan niitä kahta-kolmea vahvistusta jotka antaisivat tuolle jengille sen lopullisen silauksen. Ykköseen kiekollinen liideri (oli se sitten laituri tai sentteri) ja pakistoon yksi todellinen isäntä (tarvetta olisi mutta tuskin kuitenkaan tulee). Kolmantena pelaajana tulisi hankkia neloseen sentteri, Nykoppin pelikunnossa pysymiseen ei täällä usko enää kukaan.

Edit: Lisätään nyt vielä että koita nyt jo päättää onko se KHL tasollisesti valovuoden edellä liigaa vai ei. Toisaalta esität että Wirtanen on vain liian köykäinen KHL:ään, mutta toisaalta taas vertailet näissä eri sarjoissa pelanneiden pelaajien pinnoja kylmästi keskenään.
 

DonTirri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilaiset jengit sarjasta ja lajista riippumatta
@DonTirri

HIFK:n ongelma on juurikin se, ettei ykkösessä ole tuota Haapalaa pyörittämässä peliä. Jos laidalle olisi laittaa joku todellinen pelintekijä ei täällä monikaan urputtaisi ykkösen sentteristä. Mutta kun ei ole.

Siksi täällä odotaan niitä kahta-kolmea vahvistusta jotka antaisivat tuolle jengille sen lopullisen silauksen. Ykköseen kiekollinen liideri (oli se sitten laituri tai sentteri) ja pakistoon yksi todellinen isäntä (tarvetta olisi mutta tuskin kuitenkaan tulee). Kolmantena pelaajana tulisi hankkia neloseen sentteri, Nykoppin pelikunnossa pysymiseen ei täällä usko enää kukaan.

Edit: Lisätään nyt vielä että koita nyt jo päättää onko se KHL tasollisesti valovuoden edellä liigaa vai ei. Toisaalta esität että Wirtanen on vain liian köykäinen KHL:ään, mutta toisaalta taas vertailet näissä eri sarjoissa pelanneiden pelaajien pinnoja kylmästi keskenään.

Fair enough. niinkuin ohimennen mainitsin, alkuperäinen avautumiseni oli liioitteleva ja ylilyövä. Mutta se johtui lähinnä turhautumisesta ympäri palstaa olevaan jatkuvaan itkupotkuiluun joka asiasta. En vain ymmärrä sitä kroonista negailua mikä on molempien helsinkiläisten palstalle pesiytynyt.

KHL ON korkeampitasoinen, toin Ramun ja Enlundin alhaiset pistemäärät esille lähinnä siksi että heidän peräänsä täällä on huudeltu paljon vaikka kohelokaudet olikin floppeja, enkä käsitä miksi kovemmassa liigassa flopannu on toivotumpi kuin samassa liigassa onnistunut. On esimerkkejä siitä ettei AHL/KHL-floppauksen jäljiltä enää löydä samaa jyvää Liigassa mikä ennen visiittiä oli. (Esim Aaltonen ja M. Keränen nyt ekana tulee mieleen).
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
KHL ON korkeampitasoinen, toin Ramun ja Enlundin alhaiset pistemäärät esille lähinnä siksi että heidän peräänsä täällä on huudeltu paljon vaikka kohelokaudet olikin floppeja, enkä käsitä miksi kovemmassa liigassa flopannu on toivotumpi kuin samassa liigassa onnistunut. On esimerkkejä siitä ettei AHL/KHL-floppauksen jäljiltä enää löydä samaa jyvää Liigassa mikä ennen visiittiä oli. (Esim Aaltonen ja M. Keränen nyt ekana tulee mieleen).

KHL:ää ei voi hyvällä tahdollakaan ottaa tosissaan oikeana kiekkosarjana. Epärealistinen ja epärehellinen sarja, jonka loppu nykyisessä muodossaan olisi oikeasti kaikille parempi euroopassa. Vapautuisi paljon pelaajia ns. oikeisiin kiekkosarjoihin. Venäläiset voisivat jatkaa omaa juttuaan omalla tyylillään, mutta omissa piireissään.

Mutta ketjun aiheeseen... muutamia viestejä on tippunut IFK:n ja Santalan neuvotteluista. Onko jollain enemmän tietoa tästä?
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:n ongelma on juurikin se, ettei ykkösessä ole tuota Haapalaa pyörittämässä peliä. Jos laidalle olisi laittaa joku todellinen pelintekijä ei täällä monikaan urputtaisi ykkösen sentteristä. Mutta kun ei ole.

Siksi täällä odotaan niitä kahta-kolmea vahvistusta jotka antaisivat tuolle jengille sen lopullisen silauksen. Ykköseen kiekollinen liideri (oli se sitten laituri tai sentteri) ja pakistoon yksi todellinen isäntä (tarvetta olisi mutta tuskin kuitenkaan tulee). Kolmantena pelaajana tulisi hankkia neloseen sentteri, Nykoppin pelikunnossa pysymiseen ei täällä usko enää kukaan.
On täysin totta, että jengistä puuttuu vielä se pelintekijä jonka varaan ylivoima rakennetaan. On kuitenkin vähän kummaa, että juuri ykkössentteriä vaaditaan, vaikka tämän profiilin pelaaja voisi olla ihan yhtä hyvin laituri. Tietysti Patrik Carlssonin 47% voitetut aloitukset saavat toivomaan jonkun kovemman siinä puuhassa, kun Elkins poistui ja Carlsson on pelannut paljon myös laidassa. Malinenkaan ei oikein vakuuttanut aloituksissa vaikka pinnat menikin yli 50-prosentin playoffseissa. Aloitustaito on ehkä se suurin syy, joka saa minut toivomaan tämän tarvittavan hankinnan olevan mieluummin sentteri kuin laituri, mutta pääasia on, että tämän profiilin pelaaja hankitaan.

Isännän vaatimista en oikein ymmärrä. Siellä on jo Finley ja oletetaan nyt, että Laaksokin pelaa, kun hänellä sopimuskin on. Alemmat parit ovat jo tupaten täynnä ja tällä puolustajien määrällä Laakson loukkaantumisen varalle on vaikea hommata enää ketään ykkösparin pelaajaa. Jos puolustuksesta puuttuisi esimerkiksi Teppo ja Salmela, voisin nähdä sellaisen hankinnan jopa mahdollisena. Neloseen tuskin tulee enää sentteriä. Olisin itse jättänyt varmaan Nykoppin sainaamatta, jotta tähän olisi saatu varmempi kortti. Rosterin ulkopuolella paikkaa väijyy Mieho, joka pelasi ihan hyvin KooKoo:ssa, ja Jääskä, joka saattaa pelata myös laiturina. Näiden lisäksi laidalla viilettää vielä Ahtola, joka on lähtökohtaisesti ylempien kenttien mies.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
On täysin totta, että jengistä puuttuu vielä se pelintekijä jonka varaan ylivoima rakennetaan. On kuitenkin vähän kummaa, että juuri ykkössentteriä vaaditaan, vaikka tämän profiilin pelaaja voisi olla ihan yhtä hyvin laituri.
Kummaa on se, jos ei viime vuodesta opittu mitään. Meiltä puuttui se ykkössentteri ja YV olikin sitten sen näköistä. Vaikka laidoilta löytyi Aaltonen, Puustinen, Rask jne. oli yv-pelaaminen ensimmäisestä pelistä viimeiseen peliin yhtä huonoa. Liigan huonointa. Ja kun tähän lisätään se, ettei meillä ollut pakkeja, jotka kykynevät tukemaan hyökkäyksiä ja luomaan viivapelotetta niin myös ensi kauden joukkue kuvastaa hyvin Nybondaksen täydellistä kyvyttömyyttä rakentaa joukkuetta. Jälleen kerran ollaan lähdössä uuteen kauteen joukkueella, joka ei tule kamppailemaan mestaruudesta eikä ole paperilla se paras vaikka käytössä on suurin budjetti. Paperilla ollaan sijoilla 3-5, samassa sarjassa Hoopeekoiden ynnä muiden kanssa ja kaukana Tapparasta tai Jypistä.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kummaa on se, jos ei viime vuodesta opittu mitään. Meiltä puuttui se ykkössentteri ja YV olikin sitten sen näköistä. Vaikka laidoilta löytyi Aaltonen, Puustinen, Rask jne. oli yv-pelaaminen ensimmäisestä pelistä viimeiseen peliin yhtä huonoa. Liigan huonointa. Ja kun tähän lisätään se, ettei meillä ollut pakkeja, jotka kykynevät tukemaan hyökkäyksiä ja luomaan viivapelotetta niin myös ensi kauden joukkue kuvastaa hyvin Nybondaksen täydellistä kyvyttömyyttä rakentaa joukkuetta. Jälleen kerran ollaan lähdössä uuteen kauteen joukkueella, joka ei tule kamppailemaan mestaruudesta eikä ole paperilla se paras vaikka käytössä on suurin budjetti. Paperilla ollaan sijoilla 3-5, samassa sarjassa Hoopeekoiden ynnä muiden kanssa ja kaukana Tapparasta tai Jypistä.
Et maininnut kuitenkaan mitään asiaa, mikä olisi johtunut juuri sentterin puutteesta. Itse puhuin pelaajatyypistä, etkä maininnut yhtäkään pelaajaa, joka olisi mennyt pelinrakentaja kategoriaan. Viimekauden joukkueessa ei tällaista pelaajaa ollut muita kuin Johansson, joka osoittautui aivan lapaseksi. Mielestäni pointtini siis argumentistasi huolimatta säilyy, eikä joukkueessa ole juuri sentterin tarve (toivon silti että tämä pelaaja olisi sentteri), vaan pelintekijän puute paikasta riippumatta. HIFK osiossa tuntuu vallitsevan joku vanhanaikainen käsitys, että ykkössentterin on oltava juuri se pelintekijä ja syöttöpörssin ykkönen. Näin ei kuitenkaan ole ollut Liigassa mestaruuden voittaneessa joukkueessa muutamaan kauteen. Myös NHL:ssä on pärjätty ilman tämän tapaista sentteriä. Chicago näin yhtenä esimerkkinä. HIFK:sta puuttuu tällä hetkellä se Kane, Ramstedt, Donskoi, Kuusela tai Haapala. En näe tätä sentteriyttä niin suurena asiana, vaan juuri sitä minkälainen pelaaja on kyseessä.

E. Mielestäni paperilla HIFK on suht selvästi joukkueista kolmas. Tämä ei tietenkään ole suurimmalla budjetilla hyvä tilanne, mutta ei myöskään aivan toivoton. En tiedä millä osa-alueella HPK menee paperilla HIFK:n edelle muuta kuin mahdollisesti valmennuksessa. Voit toki avata tätä väitettä, jos siinä on jotain perää.
 
Viimeksi muokattu:

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Pepper Jack kanssa samaa mieltä. Tällä hetkellä näen paljon yhtäläisyyksiä edelliseen kesään, puutteet näkevät kaikki. HIFK on juurikin sijoilla 3-6, mutta tämäkin vain jos kaikki natsaa. Epävarmuustekijöistä on paljon, joten isolla riskillä siis mennään, enkä saa joukkueesta ennakkosuosikkia millään. Kuten en saanut viime vuonnakaan. HIFK:sta kaikki varmaan odottavat että koska fyrkkaa on niin tarvittaessa joukkuetta parannetaan siten että materiaalista se ei tule jäämään kiinni. Mutta vaikka fyrkkaa onkin niin ei se sitä oikeasti tarkoita, viime kausi on siitä hyvä esimerkki.

Tällä hetkellä epävarmuustekijöitä on pakistossa Heiskanen ja Laakso. Tässä on kaiketi se HIFK:n ykköspakkipari, mutta todellisuudessa kukaan ei vielä edes tiedä missä Heiskanen ensi kauden pelaa. Hyvällä tuurilla HIFK:ssa mutta huonolla tuurilla jossain muualla. Laakson loukkantumishistoria taas on melko karu, joten paskimmassa tapauksessa joukkueen ykköspari meneekin täysin uusiksi.

Tuo pelintekijän puute on näkynyt jo pitkään. Koko viime kausi pelattiin ilman selkeää ykköspelintekijää, joten ei ollut ihmekään että ylivoima oli mitä oli. Sentteritilanne on tavallaan kunnossa, mutta kun tuo Nykopp tuppaa olemaan usein loukkaantunut. Taas on iso riski että nelosen sentteri on pitkään sivussa jolloin toinen näistä tulevaisuuden pelaajista, Mieho tai Jääskä, onkn jo oletuskokoonpanossa. No, se siitä kilpailusta sitten. Siksi tarvetta pelaajille on, tarvitaan pelintekijä ja sentteri, ja mahdollisuudet ovat hankkia pelintekijä laidalle sekä yksi sentteri leveyttä tuomaan, tai sitten se kiekollinen sentteri jolloin joku nykyisistä senttereistä pelaisi laidassa. Mutta nykyinen rosteri ei riitä, ei mitenkään. Ei vaikka kaikki olisivat pelikunnossa.

Eli, jos kaikki mene ihan putkeen, joukkue on ennakkokaavailuissa sijoilla 3-6. Mutta riskit ovat isot, eikä se putoaminen ennakkokaavailuissa sijoille 5-8 ole kauhean kaukana. Tarvitaan vain yhden pelaajan lähtö Pamerikkaan (sopimus on jo tehty), ja kahden loukkaantumisherkkän pelaajan putoaminen pidemmäksi aikaa.

No, onneksi tässä on välillä aikaa ennen kauden alkua. Itse uskon että sieltä tulee vielä pelaajia, mutta katsotaan nyt millaisia.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Koppi on pelannut kahtena viime kautena +-30 peliä. Ihan kelpo pelimies nelosen keskelle mutta toinen samanlainen tarvitaan. Toisaalta onhan siellä Muuli, Mieho ja Jääskä ja ketälie, että ehkä jäjellä olevat paukut kannattaisi satsata kuitenkin siihen kärkiosaamiseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös