HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 993 234
  • 29 593

Helsingforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ilman Ville Peltosta ja Tobias Salmelaista
Vähän ikävänlaista kirjoittelua tuo kyllä on, että puhutaan jatkiksen tason olevan surkeaa ja ilmapiirin "myrkyllinen", vain koska ihmisillä on kärsivällisyys hieman lopussa tämän ammattitaidottoman seuran kanssa.

On se kumma jos ei saa ilmaista tyytymättömyyttään siitä, että joukkueen kasauksessa on ollut taas kerran täysin sokeita pisteitä joita ei ilmeisesti ole edes yritetty korjata. Näistä huomauttaminen on sitten palstan myrkyttämistä ja "surkeaa tasoa". Justiinsa.

Sitten, kun Peltonen & Salmelainen tekevät meistä dynastian ja voitetaan 6-7 mestaruutta 10 vuoden sisään niin pyörittävätkö @BOL , @Postinjakaja ja palstalle palannut Apassi kolmistaan JAn IFK-osiota, kun ei ole muuta kuin positiivista sanottavaa tästä seurasta?

Eiköhän silloinkin keskusteltavaa ja parannettavaa toisaalta löytyisi esimerkiksi Gardenin ravintolapalveluista, valaistuksista, muraaleista, lippuhinnoista, oheispalveluista, muovituopeista ja etenkin seuran talouden diversifioinnista.

Musta tuntuu kuitenkin, että tietyt nimimerkit olisivat silloinkin puolustamassa jokaista seuran ratkaisua.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voihan näitä itseään toistavia argumentteja triplakoronoineen, tuleviin korona-aaltoihin varautumisineen, varjobudjetteineen ja kuivine markkinoineen halutessaan kutsua puolustelun sijaan myös selittelyksi tai itselleen valehteluksi.

Kaikki toistavat täällä itseään, myös sinä. Se johtuu siitä, että kaikilla on paljon asiaa, mutta hirveästi uutta keskusteltavaa ei ole. Mulla henkilökohtaisesti ei ole mitään harhaluuloja HIFK:n suhteen. Tiedän tasan tarkkaan, miten raskasta on olla HIFK:n kannattaja ja miten työn ja tuskan takana menestyminen on. Ja vielä paremmin tiedän, miten mätä tämän seuran perustus on. Minun tapanani ei vain ole etsiä syyllisiä ja syyttää yksittäisiä ihmisiä siitä, että iso joukko ihmisiä ei onnistu. Kaikki eivät samaa ajatusmaailmaa jaa ja se on varmaan ihan ymmärrettävääkin, mutta kovin hedelmällistä ei ole esittää väitteitä, että eri tavalla ajattelevat esimerkiksi valehtelisivat itselleen, jos he nyt sattuvat ajattelemaan asioista eri tavalla tai lähestymään asioita eri lähtökohdista. Itse kuuntelen ja luen erityisen mielelläni sellaisia ajatuksia, jotka eivät ole niitä kaikkein ilmeisimpiä. Lähtökohtaisesti valtavirrasta poikkeavalla tavalla ajattelevat ovat paljon mielenkiintoisempia kuin ne, jotka ajattelevat samalla tavalla kuin kaikki muutkin. Tämä ei tietenkään koske mitään oikeasti huuhaa-tyyppejä tai henkilöitä, joilla on suuret puheet, mutta pienet teot. Tällaisiakin maailma on täynnä. Suurin osa ihmisistä on sellaisia, että näkevät vain sen, mikä on selvästi näkyvillä, eivätkä ole kiinnostuneita lainkaan siitä, mitä taustalla tapahtuu ja mitkä asiat päätöksiin ovat vaikuttaneet. Tällä en viittaa välttämättä tähän palstaan, vaan ihmisiin ihan yleisesti. Kaikkein menestyneimmät ihmiset ovat yleensä tehneet jonkun asian ihan eri tavalla kuin kaikki muut. He ovat keskimääräisesti rohkeampia kuin muut ja alussa montaa ovat ulkopuoliset kommentoineet jopa hulluksi, mutta ihmiset ovat itsepintaisesti uskoneet omaan asiaansa ja hienoja asioita on syntynyt.

Kiistaton fakta kuitenkin on se, että HIFK:ssa on ollut kolme koronatartuntakierrosta. Keväällä 2020, tammi-helmikuussa 2022 ja maaliskuussa 2022. Koronan takia pleijareista olivat pois ainakin Motin, Lyytinen ja Peltonen. Dykistä ei ole varmuutta, oliko koronan takia pois, mutta hänkin pelasi pleijareissa vain yhden pelin. Tässä ei ole mitään vaihtoehtoista totuutta. Korona ja Ukrainan sota sekä niiden seuraukset ihmisten käyttäytymiselle ja taloudelle on mainittu ihan erikseen HIFK:n tilinpäätöksessä, joten en tiedä, mitä esimerkiksi sinä tarvitsisit, jotta uskoisit, että koronaankin on edelleen varauduttu. Se, että esim. minua ei korona hetkauta enää yhtään, ei tarkoita sitä, etteikö moni muu potentiaalinen lipunostaja edelleenkin välttelisi yleisötapahtumia koronan vuoksi. Kyllä HIFK:n pitää siihen varautua ja varautumatta jääminen olisi aivan idioottimaista. Se, miten siihen on varauduttu, on varmaan eri keskustelu, koska emme tiedä lukuja tai mitään muutakaan.

Budjetin käsitys ei edelleenkään ole monelle kovin selvä. Enkä nyt viittaa lainaamaani kirjoittajaan, vaan ihan yleisesti. Kannattaa esim. tutustua HIFK:n aiempiin taloudellisiin tuloksiin ja ko. kausien pelaajabudjetteihin ja miettiä niiden tunnuslukujen valossa, ottaisiko HIFK nyt kovin suuria taloudellisia riskejä tässä taloustilanteessa? Varsinkin, kun on uusi ja kokematon toimistusjohtaha. Vertailutilikausiksi voi ottaa vaikka tilikaudet 18-19 ja 21-22.

Jos budjetoidut tulot ovat toteutuneita tuloja pienempiä, yleensä helpointa on pienentää ei-pakollisia menoja. Ja joku jossain toimiston katakombeissa voi olla sitä mieltä, että nykyinen joukkue on riittävän hyvä, laadukas ja kallis, eikä uusille vahvistuksille ole tarvetta, joten lisärahaa ei juuri nyt tipu. Katsotaan myöhemmin uudelleen. Vaihtoehtoisesti tulostavoitteita voidaan alentaa, mutta vaikea kuvitella, että se on tässä vaiheessa ensimmäinen toimenpide, mihin ryhdytään. Budjettia laadittaessa ei voida olla varmoja esimerkiksi siitä, paljonko yleisöä on joulukuuhun mennessä katsomoissa käynyt tai kuinka monta aitiota myytiin pikkujoulukaudella. Tällaisia asioita ei yksinkertaisesti tiedetä varmasti, kun budjettia laaditaan. Voidaan vain arvioida ja HIFK:lla on varmasti työkaluja mahdollisimman oikeansuuntaiseen arviointiin, mutta esim. tappioiden merkitystä ei pystytä etukäteen arvioimaan.

Silläkään ei ole merkitystä, montako katsojaa on lopulta katsomossa istunut, vaan se, paljonko ihmiset ovat suhteessa budjetoituun kantaneet seuralle rahaa. Jos lipputuloja on tullut budjetoitua vähemmän, laitetaan usein menohanat kiinni. Toisaalta, jos kassaan onkin tullut budjetoitua enemmän, tilanne on paljon parempi. Tällöin seuraavan kuukauden lipunmyyntitavoitteet ovat heti X€ plussalla ja jos jossain kuussa jäädään alle budjetoidun, tällä summalla voidaan kattaa vajetta ilman, että muihin toimenpiteisiin tarvitsee ryhtyä. Jos joka kuukausi tehdään budjetoitua parempaa tulosta, tilanne on erinomainen ja silloin voidaan ostaa vaikka lisää pelaajia tai jättää rahat kokonaan käyttämättä, jolloin ne jäävät tulokseen.

Vaikka HIFK:n kassaan olisi tähän mennessä tullut rahaa budjetoidun mukaisesti, olisi sulaa typeryyttä tuudittautua siihen, että sama meno jatkuu kauden loppuun asti, ellei peliesitykset olennaisesti parane. Ihan jo tämänkin palstan kirjoitusten perusteella irtolipun ostajat eivät halua mennä katsomaan häviävää joukkuetta kuin korkeintaan ilmaiseksi. Eikä moni edes silloin. Ja jos irtoliput eivät mene kaupaksi odotetunlaisesti, eli sen mukaan, mitä budjettiin on kirjattu, seura tulee tekemään tappiota, ellei menoja supisteta. Ja mikä olisi nopein ja helpoin tapa saada aikaan esim. 100k€:n säästöt? Olla käyttämättä niitä rahoja, jotka on mahdollisiin kesken kauden aikaisiin lisähankintoihin budjetoitu.

Toinen vaihtoehto voisi olla pelaajien "myyminen", eli tulevien palkkakulujen supistaminen. Siitä taas seuraisi HIFK:lle niin iso imagotappio, että se kävisi HIFK:lle todennäköisesti kalliimmaksi kuin pelaajasta säästyneet kulut, joten en usko tähän ryhdyttävän kovin kevyin perustein, eli ennen kuin on aivan pakko. Pitää muistaa, että kun jostain pelaajasta luovutaan, säästöt ovat yksittäisen pelaajan kohdalla kuitenkin lopulta melko marginaaliset. Toki siinä vaiheessa, kun on aivan pakko, jokainen euro on merkityksellinen. Mutta kiitos esim. aiempien voittojen jakamattomuuden, seuralla on varaa ottaa myös persnettoa, vaikka sitä kukaan ei haluakaan. Siksi en oikeasti usko, että minkäänlaisiin varsinaisiin tyhjennysmyynteihin ryhdytään, ellei ole aivan päivän selvää, että HIFK ei tule edes sääleihin pääsemään. Ja tällä hetkellä myös suora playoffs-paikka on ihan mahdollinen. Sarja on äärimmäisen tasainen ja voi olla, että aiempien vuosien sarjataulukon pisterajoilla ei tee tällä kaudella juuri mitään.

HIFK on aina ennenkin budjetoinut playoffs-tuloja ja vaikea kuvitella, että juuri tämä kausi olisi se, jolloin ne olisi jätetty kokonaan budjetoimatta. Jos näin on toimittu, se on vain hienoa, mutta ihan jo ilmoitetun pelaajabudjetin valossa en usko näin olevan. HIFK:n joukkue on joka tapauksessa lähtökohtaisesti sellainen, jolla playoffseihin menemisen pitäisi olla ihan itsestäänselvyys. Ja itse uskon edelleen, että joukkue tulee itsensä sinne raivaamaankin.

Itseäni kiinnostaisi tietää, miksi se kiekollinen sentteri on jäänyt hankkimatta. Kyllä mun mielestäni tätä aihetta voisi Salmelainen reilusti kommentoida, koska joku syy siihen on oltava. Salmelainen ei ole tyhmä ja kyllä hän sentterin merkityksen ymmärtää. Miksi ihmeessä Salmelainen ampuisi itseään uudestaan siihen samaan jalkaan, missä on jo iso Suomela-haava? Haava, joka ei näytä arpeutuvan.

Joku tässä kokonaisuudessa ei nyt vain täsmää.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Painavaa juttua Ladylta. Itse aloitin aikoinaan 'Kadonneen sentterin metsästys'-sivun Tobben ekalla omalla
UTJ-kaudella. Muistaakseni paras löytö silloin oli 48-vuotias Tommi Santala.
Huippusentteri ei ole selvästi Salmelaisen ykköshaku tälle kaudella, minkä takia taas?
 

Nicky Nichols

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itseäni kiinnostaisi tietää, miksi se kiekollinen sentteri on jäänyt hankkimatta. Kyllä mun mielestäni tätä aihetta voisi Salmelainen reilusti kommentoida, koska joku syy siihen on oltava. Salmelainen ei ole tyhmä ja kyllä hän sentterin merkityksen ymmärtää. Miksi ihmeessä Salmelainen ampuisi itseään uudestaan siihen samaan jalkaan, missä on jo iso Suomela-haava? Haava, joka ei näytä arpeutuvan.

Tätä asiaa koko syksyn ihmeteltyäni en ole keksinyt muuta selitystä kuin sen, että Hirvosen tämä kausi budjetoitiin täysin yläkanttiin. Toisin sanoen uskottiin Hirvosen ottavan ykkös- tai kakkossentterin paikan, onhan hän huippulupaus jonka luulisi menevän NHLään asti, ja viime kevät oli erittäin lupaava. Otettiin tietoinen riski, joka realisoitui.

Eli ajatuksena oli kärkisentterikolmikko Koivistoinen-Hirvonen-Paajanen. Paperilla pitäisi riittää. Mutta nyt ei riitä.
 

Kale

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tom Laaksonen
Tätä asiaa koko syksyn ihmeteltyäni en ole keksinyt muuta selitystä kuin sen, että Hirvosen tämä kausi budjetoitiin täysin yläkanttiin. Toisin sanoen uskottiin Hirvosen ottavan ykkös- tai kakkossentterin paikan, onhan hän huippulupaus jonka luulisi menevän NHLään asti, ja viime kevät oli erittäin lupaava. Otettiin tietoinen riski, joka realisoitui.

Eli ajatuksena oli kärkisentterikolmikko Koivistoinen-Hirvonen-Paajanen. Paperilla pitäisi riittää. Mutta nyt ei riitä.

Näinhän siinä on varmasti käynyt. Hirvosen kehitys ei ole ollut niin nopeaa, kuin me itseasiassa melkein kaikki uskottiin ja toivottiin. Hirvonen tulee vielä vuorenvarmasti lunastamaan odotukset, mutta aikataulu… niin sitähän ei kukaan tiedä..

Nyt kun tämä realisoitunut sentteritaitovaje on ollut kuitenkin tiedossa jo pitkään, niin korjausliikkeen olisi pitänyt tulla siihen nopeasti.

Miksi ei ole tullut? Se olisi kiva tietää ja siitä voi kyllä Salmelaista ihan reilulla kädellä torua, mutta eihän tää tosiaan ensimmäinen kerta ole, kun HIFK on vailla kädellistä ykkössentteriä koodinimellä ”Ramstedt”. Sellaista on menneinäkin vuosina usein metsästetty ja markkinat olleet kuivat.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jengi lukee tätä palstaa aika eri silmillä, jos koetaan että täällä vittuillaan muille tai ilmapiiri on jotenkin myrkyllinen. Tämä on ihan normaali tupakkapaikka faneille, jonka seura vetelee pitkin vittuja. En nyt oikein ymmärrä, että yksi toisensa perään vetää marttyyriviitan niskaansa ja lopettaa kirjoittelun. Jos tämänhetkinen kirjoittelun taso ei tyydytä, niin voi pitää taukoa kaikessa hiljaisuudessa. Turha siitä on numeroa tehdä, että lähden menemään kun teidän muiden juttujen taso ei tyydytä.

Mulle saa ainakin ihan vapaasti aukoa päätä. Vähän päivästä riippuen, niin annan joko takaisin, kuittaan huumorilla tai jätän huomioimatta. Tämä on hemmetti vieköön IFK:n palsta, täällä pitääkin olla väriä ja laitojen vähän paukkua.

Ja HIFK voi koska tahansa lopettaa ulinan tällä palstalla. Riittää että alkaa suorittamaan resurssiensa mukaisesti ja vastaa kilpailijoidensa heittämään haasteeseen.

Vähän asiaakin loppuun: ehkä se Hirvosen alisuorittaminen johtuu siitä möyrintäkiekosta, jota tuo jengi pakotetaan pelaamaan.
 

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Jengi lukee tätä palstaa aika eri silmillä, jos koetaan että täällä vittuillaan muille tai ilmapiiri on jotenkin myrkyllinen. Tämä on ihan normaali tupakkapaikka faneille, jonka seura vetelee pitkin vittuja. En nyt oikein ymmärrä, että yksi toisensa perään vetää marttyyriviitan niskaansa ja lopettaa kirjoittelun. Jos tämänhetkinen kirjoittelun taso ei tyydytä, niin voi pitää taukoa kaikessa hiljaisuudessa. Turha siitä on numeroa tehdä, että lähden menemään kun teidän muiden juttujen taso ei tyydytä.
Sama, mitä helvettiä.

Toisaalta poistuisin varmaan itsekin takavasemmalle, joko näyttävästi tai tai hissuksiin mikäli olisin loppuun asti jaksanut houria Peltosen riittävyydestä.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisaalta poistuisin varmaan itsekin takavasemmalle, joko näyttävästi tai tai hissuksiin mikäli olisin loppuun asti jaksanut houria Peltosen riittävyydestä.
Kyllä mä ainakin vielä jaksan houria Peltosen riittävyydestä. Ei tuo tämän hetken tilanne aivan niin kauhea ole kuin miltä se vaikuttaa.

Katsotaanpas tilannetta. Nyt siis pelattu 20 ottelua. HIFK sijalla 12 ja maaliero -8 (37-45). Ei todellakaan mikään huikea saavutus, ja sija 5 (KalPa) on 10 pinnaa edellä. Itse olin kauden alkua sitä mieltä että tällä porukalla (ennen Vesalaista) sija 6 on HIFK:lle hyvä saavutus.

HIFK:lla on ollut 2 ongelmaa: ylivoima ja maalivahti.

Ylivoima: 58 "yritystä", tehdyt maalit 5, päästetyt 1, yv-% 8,62. Jos HIFK:n ylivoima olisi edes keskimääräisellä tasolla, olisi yv-% n. 17. Tarkoittaisi siis n. tuplamäärää tehtyjä yv-maaleja.

Maalivahti: Niilo Halonen 12 ottelua, torjunnat 165, päästetyt maalit 31, T% 84,18. Laukauksia maalia kohti siis 196. Jos Halosen T% olisi edes keskimääräisellä tasolla (eli T% n. 90), olisi päästettyjä maaleja n. 10 vähemmän.

Jokainen voi miettiä mikä olisi tilanne jos HIFK olisi tehnyt sen 5 maalia enemmän ja päästänyt taas 10 vähemmän. Itse veikkaan että pinnoja olisi tuo 10 enemmän ja joukkue olisi tuolla sijalla 5. Ongelmat aavistettiin jo ennen kautta (epävarma maalivahtitilanne ja taidon puute), mutta ne ovat kyllä nyt kärjistyneet. Ihan noin surkeaa maalivahtipeliä ja ylivoimaa ei kyllä oikein osannut veikata.

Jos HIFK maalivahtipeli ja ylivoima olisi ollut aivan liigan kärkeä niin sijoituskin olisi todella korkealla.

- Ilves 60 ylivoimaa, tehtyjä maaleja 15.
- Roope Taponen T% 93,28, päästettyjä maaleja 13 kun laukauksia tuo 196 kpl.

Eli maaleja olisi tehty 10 enemmän ja päästettyjä olisi melkein 20 vähemmän. Ja tuohan on se mihin HIFK:n pitäisi pyrkiä.
 

Topmachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jengi lukee tätä palstaa aika eri silmillä, jos koetaan että täällä vittuillaan muille tai ilmapiiri on jotenkin myrkyllinen. Tämä on ihan normaali tupakkapaikka faneille, jonka seura vetelee pitkin vittuja.

Vähän asiaakin loppuun: ehkä se Hirvosen alisuorittaminen johtuu siitä möyrintäkiekosta, jota tuo jengi pakotetaan pelaamaan.
Tuohon alkuun pakko todeta että onhan tämä palsta osottautunut melko erikoiseksi paikaksi kannattaa IFK:ta, kun noita kommentteja lukee niin tulee fiilis ettei täällä jotkin kannata IFK:ta kovin tosissaan kun lyttääminen ja haukkuminen on sen verran rajua ettei se ainakaa omien takana seisomista ole. Joukkuelajissa usko omiin ja omaan tekemiseen on kaiken perusta (yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään). Toivon että joukkueella menee paremmin ja kopissa vallitsee henki, jossa kaveria ei hylätä, jos on huonompi hetki ja virheistä ei näin kivitetä vaan ollaan tukena sille kaverille ja halutaan että niistä opitaan yhdessä.

ja tuohon möyrintäkiekkoon pakko heittää ajatusta että kuunteleppa vaikka Jori Lehterän haastattelu viime viikolta (linkki alla) että onko se nyt vain Peltosen IFK kun tuota "möyrintäkiekkoa" harrastaa :)

Minun mielipiteeni on että liigassa tuo taisteluvaade on vain noussut ja se on kaikille sama.

 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuohon alkuun pakko todeta että onhan tämä palsta osottautunut melko erikoiseksi paikaksi kannattaa IFK:ta, kun noita kommentteja lukee niin tulee fiilis ettei täällä jotkin kannata IFK:ta kovin tosissaan kun lyttääminen ja haukkuminen on sen verran rajua ettei se ainakaa omien takana seisomista ole. Joukkuelajissa usko omiin ja omaan tekemiseen on kaiken perusta (yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään). Toivon että joukkueella menee paremmin ja kopissa vallitsee henki, jossa kaveria ei hylätä, jos on huonompi hetki ja virheistä ei näin kivitetä vaan ollaan tukena sille kaverille ja halutaan että niistä opitaan yhdessä.

ja tuohon möyrintäkiekkoon pakko heittää ajatusta että kuunteleppa vaikka Jori Lehterän haastattelu viime viikolta (linkki alla) että onko se nyt vain Peltosen IFK kun tuota "möyrintäkiekkoa" harrastaa :)

Minun mielipiteeni on että liigassa tuo taisteluvaade on vain noussut ja se on kaikille sama.

Vastasin tuonne vitutusketjuun tarkemmin. Ei täällä kukaan kävisi möykkäämässä, jos HIFK olisi yhdentekevä asia. Kun tällä palstalla ulvoo enää tuuli nurkissa, niin sitten kannattaa huolestua. Pohjimmiltaan kyse on pettymyksistä, jotka toistuvat vuodesta toiseen. Resurssit kyllä riittäisivät kukkulan kuninkaaksi, jos niitä osattaisiin hyödyntää.
 

Dimas_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, #87, ManU, CR7, Seattle Seahawks
Oliko kenelläkään huhuja? Itsellä ei ole. Juha ”Jäky” Jääskän näin tosin Sörkan Lidl:ssä mikä oli pienoinen yllätys. Puhelimeen Jäky totesi olevansa tulossa, toivon, että viittasi tämän kauden peliesityksiin ja tehoihin..
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ei ole huhuja, mutta ykkössentteri, kiekollinen ykköspakki sekä maalivahti puuttuvat ja yhtäkään näistä ei ilmeisesti löytynyt ainakaan tällä mj-tauolla. Ehkä sitten joskus tai sitten ei.

Toivottavasti Vesalainen onnistuu.
 

DelJampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Norwich City
Tai sitten veroraja ei ole vielä.

Mutta pettymys on iso jos ei tule edes jompaa kumpaa heti kun veroja umpeutuu. Siihen ei pitäisi mennä montaa päivää kaiken järjen mukaan.
No onhan veroraja jo mennyt. MM-kisat alkavat 10.5, halli pitaa saada leijonien kayttoon varmaan viikko sita ennen eli seiskapeli lienee viimeistaan 5.5, ja verottaja kayttaa paasaantoisesti kuuden kuukauden saantoa verotuksen suhteen
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
No onhan veroraja jo mennyt. MM-kisat alkavat 10.5, halli pitaa saada leijonien kayttoon varmaan viikko sita ennen eli seiskapeli lienee viimeistaan 5.5, ja verottaja kayttaa paasaantoisesti kuuden kuukauden saantoa verotuksen suhteen
Eli siinä meni veroraja sekä mj-tauko ja niille pelipaikoille joihin vahvistuksia kaivattiin ei saatu ketään. Sanattomaksi vetää.

Seuraavaksi varmaan odotellaan Liigan tyhjennysmyyntejä mikäli Saipa ja Sport sattuisivat olemaan vielä silloinkin meidän takana.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mutta tuskinpa kukaan jää kaipaamaan. On se oma kirjoittelukin aika keskinkertaista. Suurin osa mielestäni oikeasti erinomaisista kirjoittajista on jo palstan (tai ainakin tänne kirjoittelun) jättäneet. Ja sitenhän se taso laskee.
Hieno viimeinen viesti, tyylillä pois. Ei mikään tylsä feidaus ilman mitään selityksiä.

Tuohon lainaamaani kohtaan kommentti. Jatkiksen alkuaikoina, ehkä jopa ensimmäisen kymmenen vuoden aikana Liigan seurat olivat aivan pihalla somen voimasta. Jatkoajan tietäjät vuosivat seuroista tietoja ennen niiden julkaisemista. Tähän sivuston suosio osittain perustuikin: täältä sai parempaa tietoa kuin valtamediasta (jos ei aina, niin kuitenkin säännöllisesti). Tilanne on tältä osin muuttunut. Seurat kontrolloivat paremmin julkisuutta, eivätkä tiedot vuoda niin kuin joskus. Osa kirjoittajista on luultavasti kadonnut sen tähden, etteivät enää voi kertoa mitä tietävät, tai heillä ei enää ole niitä tietolähteitä, mitä joskus aiemmin on ollut. Ei ne kirjoittajat välttämättä parempia olleet, mutta ehkä heillä oli enemmän annettavaa (aika kultaa tässäkin muistot).Toisaalta taas Jatkoajan toimitus on ottanut reippaita askelia ammattilaisuuteen alkuaikojen harrastelusta.
 
Suosikkijoukkue
Kaikki suomalainen jääkiekko
Jatkiksen alkuaikoina, ehkä jopa ensimmäisen kymmenen vuoden aikana Liigan seurat olivat aivan pihalla somen voimasta. Jatkoajan tietäjät vuosivat seuroista tietoja ennen niiden julkaisemista. Tähän sivuston suosio osittain perustuikin: täältä sai parempaa tietoa kuin valtamediasta (jos ei aina, niin kuitenkin säännöllisesti). Tilanne on tältä osin muuttunut. Seurat kontrolloivat paremmin julkisuutta, eivätkä tiedot vuoda niin kuin joskus. Osa kirjoittajista on luultavasti kadonnut sen tähden, etteivät enää voi kertoa mitä tietävät, tai heillä ei enää ole niitä tietolähteitä, mitä joskus aiemmin on ollut. Ei ne kirjoittajat välttämättä parempia olleet, mutta ehkä heillä oli enemmän annettavaa (aika kultaa tässäkin muistot).Toisaalta taas Jatkoajan toimitus on ottanut reippaita askelia ammattilaisuuteen alkuaikojen harrastelusta.
Erinomainen kirjoitus. Näen, että tässä olisi monella seuralla vielä opittavaa. Median ja muiden toimijoiden kanssa pitäisi opetella pelaamaan mediapeliä. Täysi mediahiljaisuus jossain tapauksissa on pakollista, mutta tietyissä tapauksissa pienten vihjeiden ja "suuntaa antava" huhujen tarkoituksellinen vuotaminen
on sellainen asia, jossa monella on petrattavaa. Erityisesti ns. tosifanit syttyvät, kun on jotain spekuloitavaa. Enkä nyt tarkoita mitään vihjevideoita someen, vaan aikaa ennen sitä somevideota.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Kuulin huhun, että Pentti Matikainen olisi tekemässä paluuta HIFK:hon. Jäi hieman epäselväksi mihin rooliin. Toivottavasti valmentajaksi.
Ehkä kunniadinoksi? UTJ:ksi jos tulisi niin ei taitais olla markkinat ikinä kuivat…?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno viimeinen viesti, tyylillä pois. Ei mikään tylsä feidaus ilman mitään selityksiä.

Tuohon lainaamaani kohtaan kommentti. Jatkiksen alkuaikoina, ehkä jopa ensimmäisen kymmenen vuoden aikana Liigan seurat olivat aivan pihalla somen voimasta. Jatkoajan tietäjät vuosivat seuroista tietoja ennen niiden julkaisemista. Tähän sivuston suosio osittain perustuikin: täältä sai parempaa tietoa kuin valtamediasta (jos ei aina, niin kuitenkin säännöllisesti). Tilanne on tältä osin muuttunut. Seurat kontrolloivat paremmin julkisuutta, eivätkä tiedot vuoda niin kuin joskus. Osa kirjoittajista on luultavasti kadonnut sen tähden, etteivät enää voi kertoa mitä tietävät, tai heillä ei enää ole niitä tietolähteitä, mitä joskus aiemmin on ollut. Ei ne kirjoittajat välttämättä parempia olleet, mutta ehkä heillä oli enemmän annettavaa (aika kultaa tässäkin muistot).Toisaalta taas Jatkoajan toimitus on ottanut reippaita askelia ammattilaisuuteen alkuaikojen harrastelusta.

Totta tämäkin. Penan aikanahan huhuja liikkui paljon ja niitä ihan suruttomasti kerrottiinkin ihan kaikille, jotka olivat valmiita kuuntelemaan ja meitähän riitti, koska a) se oli hauskaa ja b) Pena haluttiin ulos.

Kun siirryttiin Nybondaksen aikaan, huhut lakkasivat melkein kokonaan, mikä sekään ei liene silkkaa ihan sattumaa :D. Jotain murusia kuitenkin aina silloin tällöin oli saatavilla, vaikkakin toki paljon myöhemmässä vaiheessa kuin Penan aikana, jolloin kaikki vuodettiin ulos heti kuin mahdollista. Suurin ero oli se, että Nybondaksen aikana huhujakaan ei enää juurikaan ollut, vaan kaikki huhutkin oli 99% varmoja siirtoja. Penan aikana oli nimenomaan paljon huhuja, kun huhut lähti liikkeelle käytännössä välittömästi, jos jonkun nimi vain mainittiin, oli huhulla oikeasti mitään katetta tai ei. Useinkaan ei ollut :D.

Salmelaisen aikana huhuja ei montaa ole ollut. Ja tavallaan hyvä niin, koska niinhän sen kuuluukin mennä, että seurat tiedottavat itse, mutta onhan tämä nyt tosi paljon tylsempää, kun kenenkään mailoja ei nähdä missään eikä faksikaan enää laula.

Nykyisin huhuja tulee lähinnä valveutuneiden some-kyylien ansiosta, jotka jaksavat päivystää seurojen uusia IG-tykkääjiä :D. Osa osuu, osa ei, mutta kyllähän sillä palstalle vipinää saadaan. Varsinkin silloin, kun joku pelaaja lakkaakin heti seuraamasta seuraa, kun asia on bongattu. Mun nähdäkseni kyse ei siis ole yksinomaan somen voimasta, vaan myös siitä, että seurojen toiminta on ammattimaistunut eivätkä enää huhuja vuoda. Paitsi Hämeenlinnassa, tai sitten sielä joku valveutunut toimittaja oikeasti asuu tuulikaapissa. HäSa:stahan saa vielä lukea pelaajasiirroista hyvissä ajoin ja todella korkealla toteutumisprosentilla.

HIFK-osiossahan oli ennen paljon kunnon kynäniekkoja, joilla läppä oli varsin lennokasta. Värikynää käytettiin juuri sopivasti tai aivan överisti ja usein. Ja kun osa taisi olla ihan frendejä myös palstan ulkopuolellakin, läpänheitto oli jollain tasolla usein helpompaakin. Ja sitten kun nämä lahjakkaat ja kovan palstauskottavuuden omaavat tyypit tarinoivat täällä usein, sinne joukkoon oli muidenkin helppo hypätä ja osallistua ja jutut lähti lentoon. Että sellaista tietynlaista pilkettä silmäkulmassa täällä mun mielestäni oli ennen enemmän. Paskakin oli enemmän tai vähemmän hauskaa paskaa, nyt se on usein vain sellainen nolo, märkä pieru.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Totta tämäkin. Penan aikanahan huhuja liikkui paljon ja niitä ihan suruttomasti kerrottiinkin ihan kaikille, jotka olivat valmiita kuuntelemaan ja meitähän riitti, koska a) se oli hauskaa ja b) Pena haluttiin ulos.

Kun siirryttiin Nybondaksen aikaan, huhut lakkasivat melkein kokonaan, mikä sekään ei liene silkkaa ihan sattumaa :D. Jotain murusia kuitenkin aina silloin tällöin oli saatavilla, vaikkakin toki paljon myöhemmässä vaiheessa kuin Penan aikana, jolloin kaikki vuodettiin ulos heti kuin mahdollista. Suurin ero oli se, että Nybondaksen aikana huhujakaan ei enää juurikaan ollut, vaan kaikki huhutkin oli 99% varmoja siirtoja. Penan aikana oli nimenomaan paljon huhuja, kun huhut lähti liikkeelle käytännössä välittömästi, jos jonkun nimi vain mainittiin, oli huhulla oikeasti mitään katetta tai ei. Useinkaan ei ollut :D.

Salmelaisen aikana huhuja ei montaa ole ollut. Ja tavallaan hyvä niin, koska niinhän sen kuuluukin mennä, että seurat tiedottavat itse, mutta onhan tämä nyt tosi paljon tylsempää, kun kenenkään mailoja ei nähdä missään eikä faksikaan enää laula.

Nykyisin huhuja tulee lähinnä valveutuneiden some-kyylien ansiosta, jotka jaksavat päivystää seurojen uusia IG-tykkääjiä :D. Osa osuu, osa ei, mutta kyllähän sillä palstalle vipinää saadaan. Varsinkin silloin, kun joku pelaaja lakkaakin heti seuraamasta seuraa, kun asia on bongattu. Mun nähdäkseni kyse ei siis ole yksinomaan somen voimasta, vaan myös siitä, että seurojen toiminta on ammattimaistunut eivätkä enää huhuja vuoda. Paitsi Hämeenlinnassa, tai sitten sielä joku valveutunut toimittaja oikeasti asuu tuulikaapissa. HäSa:stahan saa vielä lukea pelaajasiirroista hyvissä ajoin ja todella korkealla toteutumisprosentilla.

HIFK-osiossahan oli ennen paljon kunnon kynäniekkoja, joilla läppä oli varsin lennokasta. Värikynää käytettiin juuri sopivasti tai aivan överisti ja usein. Ja kun osa taisi olla ihan frendejä myös palstan ulkopuolellakin, läpänheitto oli jollain tasolla usein helpompaakin. Ja sitten kun nämä lahjakkaat ja kovan palstauskottavuuden omaavat tyypit tarinoivat täällä usein, sinne joukkoon oli muidenkin helppo hypätä ja osallistua ja jutut lähti lentoon. Että sellaista tietynlaista pilkettä silmäkulmassa täällä mun mielestäni oli ennen enemmän. Paskakin oli enemmän tai vähemmän hauskaa paskaa, nyt se on usein vain sellainen nolo, märkä pieru.
Jälkimmäisestä jokseenkin samaa mieltä, mutta kyllähän noita huhuja on vielä viimekin aikoina ollut. Eiköhän esim. Melartin tulo ollut aika kauan tiedossa ennen virallista tiedotetta. Miten mahtoi olla Pakarisen, Paajasen, Rantakarin ja joidenkin nuorten suhteen, esim. Halttusen?
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Jälkimmäisestä jokseenkin samaa mieltä, mutta kyllähän noita huhuja on vielä viimekin aikoina ollut. Eiköhän esim. Melartin tulo ollut aika kauan tiedossa ennen virallista tiedotetta. Miten mahtoi olla Pakarisen, Paajasen, Rantakarin ja joidenkin nuorten suhteen, esim. Halttusen?
Taisipa vielä olla aika pitkään selvillä, että mennään nykyisillä maalivahdeilla.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Jälkimmäisestä jokseenkin samaa mieltä, mutta kyllähän noita huhuja on vielä viimekin aikoina ollut. Eiköhän esim. Melartin tulo ollut aika kauan tiedossa ennen virallista tiedotetta. Miten mahtoi olla Pakarisen, Paajasen, Rantakarin ja joidenkin nuorten suhteen, esim. Halttusen?
Mielestäni yleensä viime vuosina tieto siirroista on vuotanut pelaajien ex-seuroilta: Hämeen Sanomat taisi breikata Paajasen, Turusen ja Karjalaisen siirrot, Savon Sanomat Pakarisen alkuperäisen siirron KalPasta ja Saksanmaalta tiedettiin Melartin tyytymättömyydestä, josta ruotsalaismedia tiedon nappasi (oletettavasti sieltä oli seurat kyselleet miehen perään).
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös