HIFK:n huhut, mutut & htt-spekuloinnit

  • 6 996 092
  • 29 599

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Eniten harmittaa IFK:ssa se, että seurajohto ilmeisesti nyt opettelee, mitä jatkuvuus tarkoittaa. Nyt sitä on pitkin kevättä hoettu kauniina fraasina, mutta se tuntuu olevan perustelu kunnianhimottomalle työlle joukkueen rakentamisessa. Ilman näitä kolmeakin sopimusta IFK:lta ei todellakaan olisi puuttunut viime kauden runkoa. Ja kun miettii, siellä olikin ihan oikeanlaista suuntaa: sentterit jatkavat Hurstia lukuunottamatta (toistaiseksi), useampi nuori läpimurron kynnyksellä oleva jatkaa, alempien ketjujen duunariosasto on kunnossa ja puolustuksesta päästettiin pois niitä, joita pitikin.

Tälle pohjalle olisi ollut äärettömän hieno paikka lätkäistä vain ja ainoastaan sellaisia kaappauksia, joilla on vahva kausi takana ja kirkas tulevaisuus edessä. Niitä kun olisi nyt lätkitty olisi tilanne loistava. Kun katsoo mitä Tappara teki tälle kaudelle, kun siellä oli muutamat ruudut täyttämättä: Morley, Merelä, Luoto ja kesken kauden kauden Savinainen ja Leskinen. Hankintoja, jotka eivät jätä mitään epäilystä.

Sen sijaan IFK kusaisee tämänkaltaisen mahdollisuuden kiinnittämällä kolme hintavaa pelaajaa, joiden kaikkien olisi kuulunut näyttöjen perusteella jatkaa matkaa. Hienoa, että jatkuvuutta on, mutta kyllä siinäkin pitää olla järki mukana ja niin kuin sanoin, nämä olisi voitu korvata oikeasti paljon varmemmilla palasilla.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
En ihan ymmärrä esim. Dykin tönimistä. Kaveri on duunarilaituri, joka on meillä pelatessaan tehnyt reiluun 150 peliin maaleja kausitahdilla 17.8 (/60 ottelua), joka ei ole erityisen loukaantumisherkkä ja omaa jo vahvan IFK-taustan. Halutaanko sitä jatkuvuutta vai ei? Toki jos hänen harteilleen laitetaan 1. ketjun laiturin odotukset, niin pyörrän puheeni.

Palolan kanssa sama homma. 3. ketjun laitaan hyvä pelaaja, ei enää kärkiketjuun. Lyytisestä en osaa sanoa mitään, potentiaalia on mutta kuinka paljon sitä saadaan ulosmitattua... Toivotaan parasta.

Kaikille näille on nykyvalmennuksen siunaus.
Aamen tälle. On hyvä muistaa, ettei Dykiä ja Palolaa varmasti ole kaavailtu ykkösketjuun. Sinne ovat menossa ihan eri sepät. Vielä jatkuvuudesta: kun joukkueesta joka tapauksessa on lähdössä reilusti kärkiosaamista Innalan, Turusen(?) ja Broadhurstin(?) muodossa, kannattaa juuri pitää kiinni näistä kakkos-kolmosketjun melko varmoista suorittajista. Muuten ollaan jälleen kerran siinä tilanteessa, että lähes koko joukkue vaihtuu ja aloitetaan taas vuodesta nolla.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakarinen, Palola, Dyk, Lyytinen, Åsten. Erinomaisia jatkoja ja täytyy antaa kyllä Tobbarille (+Officelle) iso peukku nykyisestä tiedottamisesta. Tiiserit ja niiden jälkeiset paljastukset erittäin hyviä!
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni ihan kelvollisia ukkoja kolmoskenttään ja kolmospariin. Itku ei mitään auta, nyt on vaan revittävä kaikki irti ukoista, jotka ovat pystyneet liigassa hyviin tehoihin. Jospa kaikilta saadaan ulosmitattua uran tehokkain kausi?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mä kyllä sytyn näille jatkosopimuksille. Jos halutaan jatkuvuutta, pitää toimia siten, että jatkuvuutta on. Mitä hyökkäykseen tulee, hyvin mielelläni näen ensi kaudella vaikkapa hieman nimettömämmän hyökkäyksen, kunhan joukkueella on kunnollinen puolustus ja maalivahti – ja ennen kaikkea jatkuvuutta.

Tämä kausi oli paha mahalasku. Yhtä paljon on viimeksi vituttanut varmaan keväällä 2012. Silloinkin oli jalkeilla tähtisikermä, joka pelasi alle tasonsa. Tällaisia kausia ei kerta kaikkiaan enää jaksa. Kun pelisysteemi ja puolustus ovat kunnossa, Dykin ja Palolan kaltaiset pelaajat näyttävät aivan toiselta kuin tällä kaudella. En kummankaan kohdalla hämmästelisi 20 maalin kautta.

Pienen korjauksen jos sallit, eli tällä kaudella se tähtisikermä oli vain yläkerrassa. Hyökkäys 10, mutta pakit ja veskari sellasta 7 tai 8 tasoa.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toki jos Salmelainen säästää pelimerkit pakkeihin ja onnistuu hankinnoissa kasaamaan puolustuksen ala Tappara, otan sanojani takaisin. Nuo keskinkertaisuudet alemmissa ketjuissa peluutettuna voi riittää vähämaalisiin voittoihin.
Salmelaisen aiemmat näytöt ja Lyytisen jatko eivät saa siitä kyllä vakuuttumaan.
 

baddinki

Jäsen
Suosikkijoukkue
iiefkoo
Monta kertaa HIFK on pärjännyt niin että joukkue on ollut paperilla paras? Peltonen rakentaa joukkuetta isolla jiillä ja siihen Palola ja Dyk ovat erinomaisia palasia.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Miksi ihmeessä seura haluaisi tehdä jatkosopimukset pelaajien kanssa, jos he kokisivat heidän epäonnistuneen? Vain koska he ovat halpoja? Vain koska he ovat tuttuja? Koska tänne ei ketään muita saada? Koska ei jakseta tehdä omia duuneja kunnolla?

Miksi ihmeessä Ville Peltonen toimisi näin? Koska hänestä on yhdessä vuodessa tullut mukavuudenhaluinen laiskuri, jota ei HIFK:n menestys oikeasti kiinnosta? Uskaltaisitteko mennä henkilökohtaisesti sanomaan Ville Peltoselle päin naamaa, että hänen ratkaisunsa ovat kunnianhimottomia ja hän ei oikeastaan ymmärrä mistään mitään, mitä tulee joukkueen kokoamiseen? Ja että HIFK ei tule koskaan menestymään, koska hän tyytyy keskinkertaisuuteen. Koska hei, sellainenhan Ville Peltonen on, keskinkertaisuuteen tyytyjä. Minä en uskaltaisi, enkä siksi kirjoita tännekään mitään sellaista, minkä takana en pystyisi reaalimaailmassa seisomaan. Jos te uskallatte, menkää sanomaan ja kertokaa sitten täällä, mitä Ville teille sanoi ja muuttuiko mieli.

Parannettavaa jäi kaikille viime kaudesta kaikista pelaajista kaikkiin valmentajiin ja UJ:sta toimariin. Mutta vieroksun erittäin suuresti sitä, että kehitystä ei voisi tapahtua ihan jokaisessa yksilössä ja sitä kautta joukkueessa. Mun vaikea ymmärtää, miten vaikea tänne kirjoittavien on näköjään hiffata joukkueen merkitystä menestykseen. Joukkue koostuu yksilöistä, mutta yksilöt eivät tee joukkuetta muuten kuin niminä listassa.

Ja Salmelainenhan tekee juuri päinvastoin kuin edeltäjänsä. Mutta sekään ei kelpaa, koska muihin seuroihin tulee kovia nimiä. Ostatteko kaikenlaista hienoa uutta, koska kaveritkin ostaa, vaikka varsinaista tarvetta ei ole? Eikä oikeastaan rahaakaan. Mutta pitää silti näyttää muille, että hyvin pyyhkii ja rahaa on?
Minä en todellakaan osaa vastata sinun kysymykseesi miksi seura on halunnut tehdä jatkosopimukset pelaajien Palola, Dyk ja Lyytinen kanssa, mutta se, että näin on nyt päässyt käymään ei todellakaan tarkoita sitä, että seura (Salmelainen ja Peltonen) olisivat oikeassa. Tämä seura on tehnyt todella paljon virheitä ja vääriä ratkaisuja ja minä väitän, että tässä tapahtui jälleen kerran todella iso virhe. Paljon rahaa hyvinkin keskinkertaisiin pelaajiin. Jälleen kerran ollaan siinä tilanteessa, missä onnistujat jatkavat matkaansa muihin ympyröihin ja ne jotka eivät onnistuneet, niin jäävät tänne.

Peltonen valmentajana ei todellakaan ole mikään messias minun papereissani. En minä usko, että Peltonen tyytyy mihinkään keskinkertaisuuteen tai, että hän olisi mukavuudenhaluinen laiskuri, en todellakaan. Minä en vain myöskään usko, että Peltonen olisi yhtä hyvä valmentaja kuin Tapola (hyi) tai Marjamäki ja että Peltonen hahmottaisi yhä hyvin ison kuvan kuin nuo kyseiset herrat. Ei se nyt ihan sattumaa ole, että kun Marjamäki saapui Ouluun takaisin, niin se kurssi muuttui ihan sillä sekunilla ja nyt sieltä käsin kaapataan jo täältä tähtipelaaja mallia Turunen kahden vuoden diilillä. Siinä sitä oikeanlaista jatkuvuutta sinullekin, tähtipelaaja sitoutuu kahden vuoden sopimuksella Ouluun kun puolestaan meillä kävi kääntymässä. Voi jo nyt sanoa, että parin hiljaisen vuoden jälkeen Kärpät on takaisin top-3.

Sinulla on muuten ihmeellinen tapa syöttää sanoja muiden suuhun. Haluaisin nähdä ne viestit missä väitän Peltosesta noita väitteitä mitä nyt luettelit kappaleen verran tuossa?
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Moni tuntuu edelleen luulevan, että KAIKKI sopimukset tehdään vasta kun kausi on tyyliin ohi.

Aika monet Liigankin sopimuksista ja siirroista on tehty helpostikin yli puoli vuotta sitten.

Lähinnä nyt kommenttina siihen, jos mietitään pelaajan kevään otteita ja ihmetellään, että kuinka sokea voi olla jos tyypille X jatketaan sopparia jne.

Toki ei se sitä poista, että joissakin jengeissä hommat on vuosien varrella tehty aika paljon paremmin. Mutta hei onhan meilläkin jo yksi mestaruus 2000-luvulla. Eihän tässä hätää ole.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen tyytyväinen kaikkiin jatkosopimuksiin. Hienoa, että on jatkuvuutta ja joukkueen runkoa ei räjäytellä atomeiksi joka kauden jälkeen. Palola oli parhaimmillaan hyvä, mutta loppukauden aivan lapanen. Ymmärrän jatkon kun ne sorvaillaan hyvissä ajoin, jos ylipäänsä sorvaillaan.

Turunen on harmi menettää, mutta tutun valmentajan perässä meni. En usko, että IFK ei olisi ollut kiinostunut. Mutta katsotaan ketä sinne vielä tulee.

Kaikkia tähtiä ei voi meille haalia, joten välillä näin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK ja Leijonat
Nyt joku photoshop velho voisi huvittaa kansaa ja tehdä kolmen paskakasan varjokuvan tiisaamaan näitä jatkosopimuksia jälkikäteen.

Jotta ei jää pelkäksi onelineriksi niin pari sanaa tämän päivän sopimuksista. Näistä sopimuksista haisee kilometrien päähän, että ovat sovittu hyvissä ajoin. Ei ole sattumaa, että monella suulla on nyt puhuttu jatkuvuudesta ylistävään sävyyn ja ensin julkaistu yksitellen pari fanien toivomaa jatkoa. En olisi kovinkaan yllättynyt, että näiden välttämättä ei kaikkien toivoimien jatkojen jälkeen julkaisuvuorossa olisi suurempaa kansansuosiota nauttivia soppareita.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toki ei se sitä poista, että joissakin jengeissä hommat on vuosien varrella tehty aika paljon paremmin.
No tämän takia se kritiikki on ansaittu eikä se sattumaa ole, että täällä erehdytään aina tarjoamaan niille väärille pelaajille ajoissa diiliä kun taas onnistujien kanssa ollaan auttamatta liian myöhässä. Se on se taito mikä muualla ohjaa tekemistä ja mikä meidän seuralta puuttuu.

Ei se keneltäkään unohdu, että nämä diilit on mahdollisesti tehty jo joulukuussa, mutta ei tuokaan asia sitä poista, että on tapahtunut virhe. Itse en olisi näille kavereille missään vaiheessa kautta tarjonnut jatkoa. Dykistä ja Lyytisestä nyt on nähnyt jo monta vuotta ettei hommasta tule mitään hyvää ja Palolan kohdalla pitkin kautta näytti siltä, että pisteet mairittelevat. Kesken kauden sanoin tuosta jo monta kertaa, että eivät nuo pisteet kerro totuutta Palolan kohdalla.

Tätä mä vähän pelkäsin kun puhuttiin tuosta jatkuvuudesta, selvästi jo seura valmisteli tähän ja yritti tuon jatkuvuuden nimissä saada tästä positiivisen asian. Toivoin, että se jatkuvuus meinaisi osastoa Turunen, Karjalainen ja miksi ei myös Motin, mutta se meinaakin tätä surkeaa osastoa.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Monta kertaa HIFK on pärjännyt niin että joukkue on ollut paperilla paras?
Veikkaan, että useammin on pärjätty kuin kausina jolloin pelattu keskinkertaisella joukkueella. Ensimmäisenä tulee mieleen ne Penan tekeleet, joissa niille keskinkertaisuuksille maksettiin vieläpä huippupalkkaa.
Toisekseen, viime kauden joukkue oli paperilla paras vain hyökkäyksen osalta. Puolustus ja maalivahdit, joilla ne mestaruudet voitetaan, olivat kaukana siitä.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Moni tuntuu edelleen luulevan, että KAIKKI sopimukset tehdään vasta kun kausi on tyyliin ohi.

Aika monet Liigankin sopimuksista ja siirroista on tehty helpostikin yli puoli vuotta sitten.
Tämä nyt on tietysti selvä asia. Eihän kukaan olisi esim. Palolan kanssa enää pleijareiden jälkeen jatkoa kirjoittanut. Pakko olla siis viime syksynä sovittu diili.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Tämä nyt on tietysti selvä asia. Eihän kukaan olisi esim. Palolan kanssa enää pleijareiden jälkeen jatkoa kirjoittanut. Pakko olla siis viime syksynä sovittu diili.

Kun niistä arvoista seura niin paljon toitottaa, niin onkohan tyytyminen yksi niistä selkeimmistä arvoista huippuseuroissa?
 
J

Just-Ice-Hockey

Ja Salmelainenhan tekee juuri päinvastoin kuin edeltäjänsä. Mutta sekään ei kelpaa, koska muihin seuroihin tulee kovia nimiä. Ostatteko kaikenlaista hienoa uutta, koska kaveritkin ostaa, vaikka varsinaista tarvetta ei ole? Eikä oikeastaan rahaakaan. Mutta pitää silti näyttää muille, että hyvin pyyhkii ja rahaa on?

Missä asiassa Salmelainen tekee juuri päinvastoin kuin edeltäjänsä? Mieshän on koko uj-kautensa kunnostautunut siinä, että joukkueesta löytyy kivoja kiiltäviä leluja, mutta kokonaisuus jää piippuun. Myös tuo ostetaan, vaikka varsinaista tarvetta ei ole, on löytynyt repertuaarista.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Missä asiassa Salmelainen tekee juuri päinvastoin kuin edeltäjänsä? Mieshän on koko uj-kautensa kunnostautunut siinä, että joukkueesta löytyy kivoja kiiltäviä leluja, mutta kokonaisuus jää piippuun. Myös tuo ostetaan, vaikka varsinaista tarvetta ei ole, on löytynyt repertuaarista.
Sata kertaa sadasta otan mieluummin Salmelaisen ennen Nybaria UJ:ksi, mutta kyllähän @Just-Ice-Hockey aika tyhjentävästi tässä lataa. Salmelaisella on ollut huonoa tuuria paljonkin, mutta omaan silmään virheistä ei olla otettu kovin isolla prosentilla opiksi ja parannettavaa olisi vielä reilusti jäljellä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Myös tuo ostetaan, vaikka varsinaista tarvetta ei ole, on löytynyt repertuaarista.

Milloin näin on muuten tehty?

Jos tarkoitat niitä neljää hyökkääjää siirtorajan kynnyksellä, niin Salmelainen selvitti sitä haastattelussa. Eli hyökkäyksessä oli enemmän miehiä, jotka eivät olleet koronaa sairastaneet. Ja niin kävikin, että jokainen noista neljästä hyökkääjästä tarvittiin. Ei oltaisi muuten saatu kokonaista kokoonpanoa.

Isoin miinus on nyt tulossa tuosta veskapelistä. Siinä Nybari kyllä vei Salmelaista. Muuten en keksi missä Nybari olisi hirveästi parempi ollut.
 
J

Just-Ice-Hockey

Milloin näin on muuten tehty?

Jos tarkoitat niitä neljää hyökkääjää siirtorajan kynnyksellä, niin Salmelainen selvitti sitä haastattelussa. Eli hyökkäyksessä oli enemmän miehiä, jotka eivät olleet koronaa sairastaneet. Ja niin kävikin, että jokainen noista neljästä hyökkääjästä tarvittiin. Ei oltaisi muuten saatu kokonaista kokoonpanoa.

Isoin miinus on nyt tulossa tuosta veskapelistä. Siinä Nybari kyllä vei Salmelaista. Muuten en keksi missä Nybari olisi hirveästi parempi ollut.

Viime kaudella vaikka Jardinen kanssa. Samoin paukkujen panostaminen neljään "mm-tason" hyökkääjään, kun joukkueen rakenteelliset puutteet olivat tolppien välissä ja alakerrassa menee samaan putkeen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Viime kaudella vaikka Jardinen kanssa. Samoin paukkujen panostaminen neljään "mm-tason" hyökkääjään, kun joukkueen rakenteelliset puutteet olivat tolppien välissä ja alakerrassa menee samaan putkeen.

Niin. Edelleen. Jos ei noita neljää hyökkääjää olisi hankittu, olisi meillä ollut vajaa kokoonpano.

Jardinesta kanssasi samaa mieltä. Lyytinen olisi pitänyt korvata.
 
J

Just-Ice-Hockey

Sata kertaa sadasta otan mieluummin Salmelaisen ennen Nybaria UJ:ksi, mutta kyllähän @Just-Ice-Hockey aika tyhjentävästi tässä lataa. Salmelaisella on ollut huonoa tuuria paljonkin, mutta omaan silmään virheistä ei olla otettu kovin isolla prosentilla opiksi ja parannettavaa olisi vielä reilusti jäljellä.

Juu, en minäkään Nybarin perään haikaile, mutta enää ei kyllä valinta hänen Salmelaisen välillä ole 100/100 jälkimmäisen eduksi, enemmänkin 90/10 Salmelaiselle. Nyba kuitenkin voitti mestaruuden ja eteni sen lisäksi finaaleihin.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nyt jos sieltä tulee "Liigan kovin laituri" ja "Liigan kovin sentteri" ja "Liigan kovin pakki" niin tuolla kokoonpanolla pärjätään. Hyökkäykseen saa variaatioita kun oikein kasailee nämä kaksi parasta hyökkääjää sekä Pakarisen ja Koivistoisen ja Hirvosen. Siihen sitten oikeaan kohtaan/kenttään Paajanen, Jääskä, Dyk ja Palola niin saadaan ihan hyvä tasapaino.

Teissalan ja Kaskimäen kehityksen turvin + Åsten rotaatiossa niin meillä on kovat paikkaajatkin.
 
J

Just-Ice-Hockey

Niin. Edelleen. Jos ei noita neljää hyökkääjää olisi hankittu, olisi meillä ollut vajaa kokoonpano.

Jardinesta kanssasi samaa mieltä. Lyytinen olisi pitänyt korvata.

Niin, olisiko ne niiden neljän hyökkääjän joukossa voinut olla vaikka Kaskimäki ja mestishaku ja puolustukseen sitten joku kunnon vahvistus? Eli oliko kaikki eurot pakko ladat niihin neljään "mm-tason" hyökkääjään?
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Niin, olisiko ne niiden neljän hyökkääjän joukossa voinut olla vaikka Kaskimäki ja mestishaku ja puolustukseen sitten joku kunnon vahvistus? Eli oliko kaikki eurot pakko ladat niihin neljään "mm-tason" hyökkääjään?

Tässä et ole välttämättä väärässä. Ollut varmasti hankala tilanne, että on ensin hommattu Salomäki Jääskän paikoksi ja sitten Gardiner Palolan paikoksi.

Sitten onkin yhtäkkiä tullut tarjolle "omat pojat" Pakarinen ja Turunen ja liigaseurat sopineet sen herrasmiesopimuksen, että Jokereista saa ottaa vain kaksi.

Siinä tilanteessa olisi jälkiviisaana ottanut vain Pakarisen ja sitten kaveriksi jonkun pakin. En tiedä olisiko Otto Leskinen ollut saatavilla tänne Mansen sijasta. Mutta ollut varmasti vaikea tilanne.

Veskariahan Salmelainen kyllä yritti hommata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös