HIFK kaudella 2024–2025

  • 237 248
  • 1 674

sirtyg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & feikkiheikit
Mikä tarve ihmisellä on jatkuvasti puolustaa ja selitellä IFK:n vuodesta toiseen tapahtuvia hölmöilyjä? Kyseisiä hölmöilyjä kommentoivat juuri parhaillaankin Suomen johtavat urheilutoimittajat eri medioissa.
Rakkaus on sokea.

 

Stadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo, en mä väitäkään että Peltonen on käskenyt heitä pakkaamaan kamansa ja lähtemään.
Kuitenkin jos nuori (tai vanha) pelaaja ja tässä tapauksessa useampi ei onnistu eikä pääse toivotulle tasolle Peltosen valmentamassa joukkueessa, se yhdistettynä joukkueen muutenkin huonoon menestykseen pelaajamateriaaliin suhteutettuna johtuu valmentajasta.
Mä en näe samoin tän kolmikon kohdalla. Ludelilla oli loukit ja oli todennäköistä ettei poffeissa mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Järki ratkaisu. Ei ollut edes Villen valmennuksessa. Salin kärsi myöskin sairasteluista juuri pahimpaan mahdolliseen kohtaan ja teki itse malttamattoman ratkaisun. Se, että Turussa esiintyi edukseen ei suinkaan ole Turkulaisen veden ansiota vaan Hifk valmennuksen ansiota.
Teissala on itse kehunut Villen valmennusta ja se, ettei saanut itsestään parasta irti on hänen omassa päässään. Edelliskaudella onnistui kohtalaisesti, jolloin tälle kaudelle oli odotusarvoa.
 

Stadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rakkaus on sokea.

Ihminen on alkujaan laumaeläin, jolle ryhmätyminen on luonteenomaista käytöstä. Sen sijaan klikkiytyminen työpaikalla johtuu konfliktikierteestä, joka leviää pahimmillaan työyhteisön ulkopuolelle.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä en näe samoin tän kolmikon kohdalla. Ludelilla oli loukit ja oli todennäköistä ettei poffeissa mahdu pelaavaan kokoonpanoon. Järki ratkaisu. Ei ollut edes Villen valmennuksessa. Salin kärsi myöskin sairasteluista juuri pahimpaan mahdolliseen kohtaan ja teki itse malttamattoman ratkaisun. Se, että Turussa esiintyi edukseen ei suinkaan ole Turkulaisen veden ansiota vaan Hifk valmennuksen ansiota.
Teissala on itse kehunut Villen valmennusta ja se, ettei saanut itsestään parasta irti on hänen omassa päässään. Edelliskaudella onnistui kohtalaisesti, jolloin tälle kaudelle oli odotusarvoa.
Tuohan on juurikin sitä selittelyä ja jossittelua johon häviäjät kaudesta toiseen sortuu. Aina on joku kertakaikkisen yllättävä ja odottamaton syy-selitys sille miksi tälläkään kertaa ei onnistuttu.
Menestyvissä tai kehittyvissä organisaatioissa ei tarvitse selitellä - siellä kunnioitetaan sarjataulukon kertomaa.
 

Friedkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK
Peltosen taso nuorten pelaajien kehittämisessä on ihan anteeksiantamattoman surkea. Käytännössä jokaisen kehitys polkee paikallaan, joten eipä ihme, että ovet ovat käyneet lähinnä ulospäin, sillä nämä kaverit ovat siinä kriittisessä urapolkuvaiheessa, jossa kehitystä pitäisi tulla mahdollisimman paljon.

Siinä missä vaikkapa O.Jokisen saavutukset mitataan tulevissa ykköskierroksen varauksissa (Helenius), Pohjois-Amerikkaan lähtijöissä (Huuhtanen) ja MM-kisapelaajissa (Helenius, Puistola), mitataan Peltosen saavutukset lähinnä siinä, että keitä nuoria pelaajia ei vielä ole menetetty muihin joukkueisiin (Kaskimäki). Kiviharjua en tässä yhteydessä mainitse, koska eipä hänellä olisi koko kauden ajan loukkaantuneena olleena ollut mahdollisuuttakaan siirtyä muualle.

Verisuonet katkeilee päässä kun pohtii, että miten vitussa Peltosen puuhastelulle löytyy edelleenkin yksittäisiä puolustelijoita. Tämä meininki täällä on kaudesta toiseen jatkuvaa Via Dolorosaa. Krooniselle alisuorittamiselle halutaan löytää selityksiä tähtikartoistakin mielummin kuin myöntää, ettei osaaminen tässä organisaatiossa ole riittävällä tasolla.
Juuri näin. Hyvä esimerkki on Kaskimäen pakkosiirto vilttiketjuun (aivan syystä) Pelicans playoffsarjassa kun hänen puolustusosaaminen ei riittänyt mihinkään Laschin kenttä vastaan. Peltosella oli ollut pari kauttaa aikaa kehittää Kasinmäeän osaamista mutta eihän siitä mitään tullut kun Peltosen valmennustaso on surkea. Ja mikä myös osunut silmään on tuo kesken otteluiden jatkuva kattoon tujottelu, pressitilaisuuksien "sitkeitä" tyhjänpäiväinen höpöttely sekä hoiperteleva joukkueen johtaminen otteluissa.
 

Stadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kenellekään ei ilmeisesti tullut mieleen, että Manninen teki vuosi sitten 2 v. sopparin Tapparaan? Tämä soppari purettiin, jotta Manninen saattoi siirtyä meille kesken kauden. Oma arvioni on se, että HIFK otti Mannisen jäljellä olleen sopparin vastuulleen, siitä ei vain erikseen tiedotettu. Ehkä tuolloin sovittiin Mannisen kanssa, että hänellä on esim. optio sopia ensi kaudesta myös jonkun muun seuran kanssa, jos ei jostain syystä viihdykään meillä tai jostain tarjotaan hänelle pidempää sopimusta ja isompaa roolia? Siirto tapahtui kuitenkin hyvin nopeasti, joten kovin pitkää miettimisaikaa ei varmasti ollut. Miksi Manninen olisi luopunut ensi kauden varmasta sopimuksesta, kun loukkaantumisriski on aina olemassa? Ja tässä tapauksessa se sitten realisoituikin. Eihän pelaajan pidä tuollaista riskiä ottaa, vaan sen seuran, joka kipeästi pelaajan palveluksia kaipaa. Ja tuolloin todellakin kaivattiin, joten HIFK:lla ei varmasti ollut kummoisiakaan neuvotteluvaltteja. Ja sellainenkin mahdollisuus on olemassa, että Manninen ihan oikeasti viihtyy meillä ja haluaa tänne jäädä. Joka tapauksessa Manninen on VL-pakki, joita tarvitaan aina ja varsinkin silloin, kun taas kerran joku loukkaantuu.

Luhangan kohdalla kannattaa huomioida se, että lähes koko hänen kulunut kautensa meni pieleen loukkaantumisten ja niistä toipumisen takia. Ja sitten näkyi peliesityksissä ja joutui ihan ansaitusti loppukaudeksi katsomoon. Mutta Einari ei suinkaan ole niin huono pakki kuin hänen viimeisimmät pelinsä osoittivat. Luhanka tuskin on ollut markkinoiden kuuminta hottia, mutta hänellä on varmasti halu jatkaa ammattilaisuraansa ja tehdä duunia tavoitteidensa eteen. Nyt hänellä on seuravaaksi kahdeksi kaudeksi taloudellinen varmuus, mikä varmasti helpottaa elämää ihan yleisestikin. Jos Luhanka ei mahdu meillä pelaamaan, HIFK voi aina lainata hänet johonkin toiseen seuraan. Taloudellisesti Luhangan sopimus on HIFK:n näkökulmasta pähkinöitä, mutta hänessä on edelleen paljon potentiaalia kasvaa luotettavaksi peruspakiksi, jollaisia aina tarvitaan. Hän on tuttu ja pidetty persoona ja hänestä tiedetään, mitä saadaan. Jatkosopimus on näin ollen molempien osapuolten näkökulmasta perusteltu.

Risteily on ensi viikolla. Tarkalleen ottaen yhdeksän päivän päästä. HIFK on vuosikausia julkistanut seuraavan kauden joukkueen joko juuri ennen risteilyä tai vasta laivalla. Tämä ei muuksi muutu, vaikka osa faneista huutaisi, miten on paska systeemi ja mutkumähaluuuuuuun! Siihen, että HIFK toimii näin, on ihan perusteet olemassa ja siitä on seuralle hyötyä. Vaikka moni kokee risteilyn pelkkänä kaljakelluntana, se on seuran näkökulmasta ennen kaikkea sidosryhmätapahtuma ja sinne lähtee valtava määrä yhteistyökumppaneita. Jos risteily olisi hyödytön tai sitä kohtaan ei olisi kumppaneiden keskuudessa kiinnostusta, ei kai ne sellaista vuodesta toiseen järjestäisi? Faneille se on sitten vähän toisenlainen tapahtuma, mutta tälläkin sitoutetaan sidosryhmää, eli ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita HIFK:sta. En näe mitään huonoa tässäkään eikä se ole keneltkään pois.

Jos sitten katsotaan yleisesti ottaen median juttuja koskien Liiga-seurojen pelaajasopimuksista, alla linkit iltapäivälehtien jääkiekko-osioihin:



Kovin on ollut hiljaista Liigan suhteen. Iltalehti sentään oli julkaissut jutun HIFK:n eilisistä jatkosopimuksista, IS ei sitäkään. KalPalla oli eilen tiedotustilaisuus ensi kauden jengistä ja he julkaisivat todella mittavan listan erinomaisia sopimuksia ja oikein striimasivat tilaisuuden. Laitoin IS:n hakukenttään hakusanaksi "Kalpa" ja tässä tulokset (IL:n linkkiin ei saanut valmiiksi hakusanaa, mutta tulos on sama kuin IS:n osalta):


KalPan ensi kauden sopimukset eivät siis ylittäneet uutiskynnystä kummassakaan ip-lehdessä. Ilves on julkaissut uusia sopimuksia huhtikuun puolivälistä lähtien. Suosittelen laittamaan kaikkien viiden uuden Ilves-pelaajan nimet iltapäivälehtien hakukenttiin. Tulokset ovat Ilveksen medianäkyvyyden kannalta surkeita. Varmaan siellä on ajateltu, että fanien on hyvä saada vähän hyviäkin uutisia, olihan Ilves tämän kauden Liigassa ylivoimaisesti suurin floppi, mutta kovin onnistuneena tätä valintaa ei voi näkyvyyden osalta pitää. Isoin tiekkari on varmasti vasta tulossa, mutta jos mä päättäisin Ilveksen asioista, olisin jättänyt nämä kaikki uudet sopimukset sinne tai julkaissut niitä edes useamman kerrallaan, jotta olisivat ylittäneet uutiskynnyksen. Ja näillä on oikeasti merkitystä, tai pitäisi olla, kun kumppanuuksista neuvotellaan. Ei välttämättä pk-yritysten kanssa, joista edelleen osa tekee päätökset tunnesyistä, mutta vähänkin isompien ja myös arvokkaampien kumppanuuksien kanssa medianäkyvyydellä on iso merkitys. Myöskään Kärppien uudet sopimukset eivät ole saavuttaneet minkäänlaista medianäkyvyyttä, pl. eilen julkistettu Turusen jatko. Ja sen nyt kuuluikin ylittää uutiskynnys.

Kannattaa myös huomioida, että meiltä on toistaiseksi siirtynyt Liigan sisällä muihin jengeihin Väänänen, Kotkansalo ja Seppälä. Siis kokonaista kolme pelaajaa! Motin lähti takaisin himaan ja Talen jatko on vielä auki. Koivistoinen ja Nättinen saavuttivat omat tavoitteensa ja saivat sopimukset ulkomaille kovempiin ja rahakkaampiin sarjoihin. Lisäksi Jäky saavutti vieläkin isomman tavoitteen ja jopa unelmansa ja sai NHL-sopimuksen. Lisäksi hänet valittiin ensimmäistä kertaa MM-kisoihin. Ja nämä kaikki ovat tapahtuneet Peltosen alaisuudessa pelaamisen jälkeen. Pelaajan näkökulmasta Peltosen HIFK:ssa pelaaminen ei siis välttämättä ole ollut lainkaan surkea valinta.

Sundin uskon tavoittelevan sopparia ulkomaille ja sitä myös indikoisi alun perinkin vain yhden kauden sopimus meille. HIFK haluaisi varmasti hänet pitää, mutta hän kuuluu niihin pelaajiin, joiden on varaa odotella sopivaa tarjousta pidempäänkin. Mutta jatkosopimuskaan ei välttämättä ole poissuljettua. Vesalaisen jatkaminen meillä on melkeinpä todennäköisempää kuin lähteminen muualle. Mutta, jos tavoite on pelata ulkomailla, sekin on yhä mahdollista. Toiseen Liiga-seuraan en hänen usko siirtyvän.

HIFK:lla on valmennusryhmässä muitakin valmentajia kuin Ville, enkä usko, että yksikään pelaajasopimus jää tekemättä siksi, että meillä ei ole tällä hetkellä nimettyä urheilujohtajaa. Pelaajasopimuksen voi allekirjoittaa toimari ja hpj yksin tai kaksi hallituksen jäsentä yhdessä ja valtakirjalla joku muukin. Eiköhän nyt vähintään Marko Ojasen ammattitaito riitä kartoittamaan sopivia pelaajia, jos tarvetta. Plus, että agentithan niitä pelaajia HIFK:lle tarjoaa eri liigoista eri statuksilla ja hintalapuilla. Ei missään seurassa UJ käy kaikkia maailman pelaajia mistään EP:stä läpi ja ala sieltä sitten soitella agenteille tässä vaiheessa kautta. Valmennus miettii muutenkin aina pelaajiin liittyviä asioita yhdessä, joten sillä nyt ei ole mitään merkitystä, onko Ville fyysisesti paikalla vai ei. Atk-laitteistot mahdollistavat toisen naaman tuijottamisen ja henkilökohtaisen "tapaamisen" vaikka tuhansien kilometrien päässä, joten tuskin sillä on merkitystä toisella paikkakunnalla olevalle pelaajalle, onko Peltonen jossain siivouskomerossa Tsekeissä, koutsien kopissa Nordiksella tai himassaan.
Erinomainen kattava kirjoitus.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Peltosen taso nuorten pelaajien kehittämisessä on ihan anteeksiantamattoman surkea. Käytännössä jokaisen kehitys polkee paikallaan, joten eipä ihme, että ovet ovat käyneet lähinnä ulospäin, sillä nämä kaverit ovat siinä kriittisessä urapolkuvaiheessa, jossa kehitystä pitäisi tulla mahdollisimman paljon.

Siinä missä vaikkapa O.Jokisen saavutukset mitataan tulevissa ykköskierroksen varauksissa (Helenius), Pohjois-Amerikkaan lähtijöissä (Huuhtanen) ja MM-kisapelaajissa (Helenius, Puistola), mitataan Peltosen saavutukset lähinnä siinä, että keitä nuoria pelaajia ei vielä ole menetetty muihin joukkueisiin (Kaskimäki). Kiviharjua en tässä yhteydessä mainitse, koska eipä hänellä olisi koko kauden ajan loukkaantuneena olleena ollut mahdollisuuttakaan siirtyä muualle.

Verisuonet katkeilee päässä kun pohtii, että miten vitussa Peltosen puuhastelulle löytyy edelleenkin yksittäisiä puolustelijoita. Tämä meininki täällä on kaudesta toiseen jatkuvaa Via Dolorosaa. Krooniselle alisuorittamiselle halutaan löytää selityksiä tähtikartoistakin mielummin kuin myöntää, ettei osaaminen tässä organisaatiossa ole riittävällä tasolla.
Erinomainen kattava kirjoitus.
 

Luke

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Luke viime kaudella ei ollut risteilyä lainkaan, koska Tallinkilla ei ollut tarkoitukseen sopivaa laivaa. Joten siksi vähän erilainen juttu. Aikaisempina vuosina on vaihdellut aika paljon, mitä on laivalla julkistettu. Välillä on ollut isompia nimiä ja välillä pienempiä. Paljonhan sitä määrittää myös jatkavat sopimukset.
Asia vilpitön, mun pitäisi näemmä opetella tarkistamaan faktat. Jotenkin vain olen päätynyt mielikuvaan, että tuo risteily ei ole enää ollut pelaajajulkistuksissa kuin sellainen valikoitujen täsmäiskujen paikka.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Stadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuohan on juurikin sitä selittelyä ja jossittelua johon häviäjät kaudesta toiseen sortuu. Aina on joku kertakaikkisen yllättävä ja odottamaton syy-selitys sille miksi tälläkään kertaa ei onnistuttu.
Menestyvissä tai kehittyvissä organisaatioissa ei tarvitse selitellä - siellä kunnioitetaan sarjataulukon kertomaa.
Siis miten sä selität nää lähdöt? Että Peltonen?
Sähän nimesit nämä kolme lähtijää, kun @BOL esitti kysymyksen, ketkä ovat kärsineet Villen kehityskatkaisevasta valmennuksesta. Mä taas perustelin käytännön faktalla, ettei nää liity Peltoseen. Ja sä selität nyt jotain sarjataulukosta.
Jätetään tähän. Jatketaan itse aiheesta. Eli tulevasta kaudesta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Siis miten sä selität nää lähdöt? Että Peltonen?
Sähän nimesit nämä kolme lähtijää, kun @BOL esitti kysymyksen, ketkä ovat kärsineet Villen kehityskatkaisevasta valmennuksesta. Mä taas perustelin käytännön faktalla, ettei nää liity Peltoseen. Ja sä selität nyt jotain sarjataulukosta.
Jätetään tähän. Jatketaan itse aiheesta. Eli tulevasta kaudesta.
Erinomainen kattava kirjoitus.
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis miten sä selität nää lähdöt? Että Peltonen?
Sähän nimesit nämä kolme lähtijää, kun @BOL esitti kysymyksen, ketkä ovat kärsineet Villen kehityskatkaisevasta valmennuksesta. Mä taas perustelin käytännön faktalla, ettei nää liity Peltoseen. Ja sä selität nyt jotain sarjataulukosta.
Jätetään tähän. Jatketaan itse aiheesta. Eli tulevasta kaudesta.
Kyllä ja sinä puolestaan aloit selittelemään, että kyseisillä pelaajilla ollut sitä ja tätä haittaa, joka laski pelaamisen tasoa HIFK:ssa, mutta ei sitten enää muualla.
Pelaajien nimet vaihtuu, mutta ne samat selitykset pysyy kaudesta toiseen. Ja niissä selityksissä Messias-Peltonen on arvostelujen yläpuolella.
 

Stadi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä ja sinä puolestaan aloit selittelemään, että kyseisillä pelaajilla ollut sitä ja tätä haittaa, joka laski pelaamisen tasoa HIFK:ssa, mutta ei sitten enää muualla.
Pelaajien nimet vaihtuu, mutta ne samat selitykset pysyy kaudesta toiseen. Ja niissä selityksissä Messias-Peltonen on arvostelujen yläpuolella.
Ok. Asia kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
KalPa meni ja runttasi ulos kerralla koko kauden joukkueen. Samaan aikaan meillä tuli kuukauden kauden päättymisen jälkeen yhden ihan potentiaalisen pistemiehen jatko ja kahden rotaatiopelaajan jatko. Kyllä KalPa tuollakin tavalla sai mediahuomiota ja mitä ihmettä ammattilaisurheiluseura edes sillä mediahuomiolla tekee? Ainakaan IFK? Eiköhän niitä elinkautisia sen verran riitä, että kausarit menee kaupaksi, oli sitten mediahuomiota tai ei.

Kiinnostus alkavaa kautta on käytännössä nolla. Yhtä matalalla on ollut mieli kevään 2010 jälkeen ja muistan, ettei Ville Peltosen, Juuso Riksmanin ja Keijo Kousan julkistus kesällä hirveästi mielialaa nostanut. No, sehän meni sitten hyvin lopulta, mutta silloin kesällä olo tosi välinpitämätön.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluatko, että nämä poislähteneet omat ja muiden kasvatit pelkästään viime kaudelta kuten Salin, Lundell ja Teissala (luokitellaan junnuksi siinä missä Luhankakin) vannovat käsi raamatulla valokuvien kera sen johtuvan Peltosesta?
Siihen en valitetavasti pysty. Osaan kuitenkin päätellä asioita ja tehdä tulkintoja isossa kuvassa mitä Peltosen kolmen kauden aikana on tapahtunut.

Kaikkeen löytyy aina selitys, sehän on selvää. Vain mielikuvitus rajana. Itse teen kuitenkin tulkintani sarjataulukkoa lukemalla. Se ei valehtele eikä selittämällä, jossittelulla muutu mihinkään ja useamman kauden otannalla satunnaistekijätkin tasoittuvat.

En, vaan haluan tietää, mihin perustat väitteesi. Se, että vedät johtopäätökset sarjataulukosta, ei ole vastaus alkuperäiseen väitteeseesi. Joka siis oli: "Koko ajan saadaan omista junnuista vähemmän vakiokokoonpanon pelaajia liigajoukkueeseen, kun se junnupuolen kuntoon laittaja on itse esteenä sille". Siihen perusteet ja todisteet eivät löydy runkosarjasta tai sarjataulukosta. Sinun mielipiteesi voi toki olla se, että ainoa syy ihan kaikkeen on Ville Peltonen. Mutta se ei ole mikään fakta. Itse väitän, että meillä ei vain ollut tarpeeksi hyviä pelaajia Liigaan, enkä osaa siitä Ville Peltosta syyttää. Muutaman superjunnun seuravalinnassa (Halttunen ja Kiviharju) Peltosella on kuitenkin ollut aivan merkittävä rooli. Nämä vain ovat niin hyviä, että ilo jää toivottua lyhytaikaisemmaksi.

Teissalan, Salinin ja Lundellin lähtemiset ovat saaneet ihan käsittämättömät mittasuhteet täällä ja sen jälkeen on vedetty mutkat suoriksi oikein kunnolla. Eikö kukaan muista viime kevään Teissala-casea? Turusta kerrottiin, että on tehnyt sopimuksen sinne ja sitten sieltä kerrottiin, että onkin tehnyt sopparin tänne. Sitten kerrottiin, että haluaisi kuitenkin sopimuksesta huolimatta oikeasti pelata Turussa ja sitten kerrottiin, että haluaa sittenkin pelata täällä. Vaikka kyseessä oli vain huhut eikä niitä pidä ottaa täysin kirjaimellisesti, itse en ollut kovin yllättynyt, että Teissala lopulta halusi takaisin Turkuun, koska hänen pelaamisensa näytti juuri siltä, että haluaisi olla ihan jossain muualla.

Salin käsiteltiinkin jo @Stadi toimesta ja itse olen käsitellyt Kasperin keissin jo aiemmin. Pelkän nimen ja iänkö takia Lundellille olisi pitänyt tarjota jatkoa? Ja samaan aikaan täällä viljellään jotain mafiaperhe- ja nepotismi-viittauksia... Lundellin siirto oli win-win ihan kaikille, joten en aidosti ymmärrä, miksi ulkopuoliset ovat pahoittaneet mielensä asiasta, mihin asianosaiset itse ovat tyytyväisiä?

Sille ei oikein voi mitään, että osa junnuista ei koskaan kehity Liiga-tason pelaajiksi. Osa pelaajista haluaa lähteä Pohjois-Amerikan junnusarjoihin, osa yliopistoihin, jos sellainen vain on mahdollista ja silloin nämä pelaajat ovat pois edarista ihan täysin. Ainakin hetken. Pitäisikö näille kaikille sanoa, että lähe menee vielä, kun ehdit? Ja jos pitää, niin missä vaiheessa? Nyt puhutaan kuitenkin nuorista pelaajista, joista lopulta vain pienestä osasta tulee ammattilaisia. Tuomas Uronen lähti viime kaudeksi lainalle OHL:ään ja Julius Miettinen WHL:ään. EP:n mukaan Uronen näyttää jatkavan Ottawassa ensi kaudenkin, vaikka hänellä siis oli voimassaoleva sopimus meille vielä kaudeksi 24-25. Eikö tämä kuitenkin ole yksilön kannalta vain hienoa, että saa jatkaa siellä? Hänelle olisi voinut edareissakin käyttöä, mutta nyt hän saa jatkaa siellä, missä haluaakin ja tavoitella unelmaansa siellä. Ja eikö yksilön edun pitäisi isossa kuvassa olla tärkeää myös seuralle?

Mä olisin huolissani, jos ihan kaikista muista jengeistä tulisi koko ajan, joka vuosi kaiken ikäisiä huippujunnuja liukuhihnalta, paitsi meiltä. Mutta niinhän ei ole. Parantamisen varaa meilläkin on varmasti, mutta sitä on kyllä ihan yleisesti koko suomalaisessa junnukiekossa ainakin näiden vanhempien ikäluokkien osalta.

Muistin virkistämiseksi kannattaa lukaista myös tämä:

 

Bobby_4

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Junnuleijonat, Jokerit
IFK:ssa on kovat paineet saada tehtyä tulosta ja heti. Tämän seurauksena rosteriin ostetaan valmiita pelaajia 4 kenttää myöten junnujen kustannuksella. Nämä pelaajat eivät välttämättä ole aina teknisesti taitavampia kuin lupaavat junnut, mutta heillä on enemmän fysiikkaa ja valmis "peli" lähtien puolustuspään kamppailuista. Juniorien sisäänajo vaatii kärsivällisyyttä ja sitä on enemmän pikkupaikkakunnilla, joissa laihemmat odotukset ja pienemmät tilipussit.

Tapparalla sama tilanne kuin IFK:lla ja sinne hyvin vaikeaa junnun murtautua läpi rosteriin. Heleniuksen kohdalla tekivät hienon win-win ratkaisun, kun lainasivat pariksi kaudeksi Jukureihin ja ottivat kypsän hedelmän takaisin itselleen. Ja samalla omistajuus pysyi koko ajan itsellä säilyttäen max NHL-bonarit.
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilves hankki maalivahdin. Vaatimustaso, jos finaaleihin haluaa päästä, on tiedossa eikä se tule olemaan kulunutta kautta alhaisempi. Taponen on valovuoden perässä siitä. Odotan innolla sitä päivää kun maalivahdin merkitys joukkueelle välähtää myös Toimistolle.

Pelkällä Taposella IFK ei tule pääsemään millään puolivälieriä pidemmälle, kun tällä hetkellä jo se pelkkä puolivälieräpaikka alkaa tuntua jo utopistiselta, nyt kun 12 joukkuetta tulee pääsemään mukaan sinne armo play offseihin.

Olisi kiva nähdä ensi kaudeksi sitä muiden joukkueiden veskaritilannetta ja sitä, että keitä maalivahteja on vielä vapailla markkinoilla, sillä sen veskarin tämä joukkue todella tulee tarvitsemaan.
 

sixpack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei nuo kolme julkaistua sopimusta kaada venettä eikä tuo mestaruutta. Lisäksi tällaisiakin sopimuksia tarvitaan mutta seuraavien pitää olla kovempia. Mahdollista on myös että kaikki kolme parantavat viime kaudesta. Eli itse oottelen lisäsopimuksia ja sitten pohdinta jatkuu.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Ei nuo kolme julkaistua sopimusta kaada venettä eikä tuo mestaruutta. Lisäksi tällaisiakin sopimuksia tarvitaan mutta seuraavien pitää olla kovempia. Mahdollista on myös että kaikki kolme parantavat viime kaudesta. Eli itse oottelen lisäsopimuksia ja sitten pohdinta jatkuu.
Mutta floppi kauden jälkeen olisi pitänyt laittaa ekana ulos joku kova jatko/uusi sopimus. Eikä pelleillä kannattajien kanssa tämmöisillä täytepelaajilla.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Peltosen taso nuorten pelaajien kehittämisessä on ihan anteeksiantamattoman surkea. Käytännössä jokaisen kehitys polkee paikallaan, joten eipä ihme, että ovet ovat käyneet lähinnä ulospäin, sillä nämä kaverit ovat siinä kriittisessä urapolkuvaiheessa, jossa kehitystä pitäisi tulla mahdollisimman paljon.
Sama pätee siihenkin, ettei meille saada niitä lahjakkuuksia muista seuroista. Rahalla varmasti pystytään kilpailemaan, mutta pelaajatkin ajattelevat tuossa iässä sitä omaa urakehitystään ja tekevät seuravalintansa sen perusteella. Tuskin on suuremmin syitä siirtyä Peltosen valmennukseen, koska täällä vanhemmat pelaajat vievät selässä olevilla nimillään pelipaikat, eikä täällä ole muutenkaan esittää esimerkkejä nuoremman polven kavereiden positiivisista kehityskaarista.

Vanhemmalle ja jo kaiken nähneellehän HIFK on varmasti mukava paikka tulla keräämään viimeiset isot rahat ennen eläköitymistä ja siksi tänne eksyy näitä Jasuja, jotka eivät vastaavia soppareita mistään muualta saisi.

Rahaa palaa, tulevaisuus sekä jatkuvuus tuhotaan ja pelaillaan keskikastissa resursseiltaan pienempien seurojen kanssa. Keväisin sitten ihmetellään ja selitellään, kun meni vituiksi ja ulkopuolisetkin huomaavat tämän Stadissa kehitellyn ikiliikkujan. Onpahan joillakin hauskaa, mutta se naureskelija ei ole HIFK:n kannattaja.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ei nuo kolme julkaistua sopimusta kaada venettä eikä tuo mestaruutta. Lisäksi tällaisiakin sopimuksia tarvitaan mutta seuraavien pitää olla kovempia. Mahdollista on myös että kaikki kolme parantavat viime kaudesta. Eli itse oottelen lisäsopimuksia ja sitten pohdinta jatkuu.
Periaatteessahan kenestä tahansa voi sanoa, ettei ole suoranainen este mestaruudelle, mutta mieluummin sitä kuitenkin näkisi pelaajia, jotka edesauttaisivat menestyksen tavoittelussa. Tämä juuri on yksi HIFK:n perisynneistä joukkueen rakentamisessa, kun meillä on aivan liikaa näitä turhakkeita, joilta ei edes odoteta mitään. Siellähän ne menevät joukon jatkona ja tulos on sen mukaista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös