Postinjakaja
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- En gång IFK, alltid IFK.
Meillä faneillakin on vähän realiteetit ehkä hukassa, kun miettii minkälaisilla fantasiahyökkäysrostereilla tässä on viime keväitä vedetty ilman menestystä. Loppujen lopuksi useana keväänä mentiin ihan hyväntasoiseen pudotuspelikevääseen paljon vaatimattomimmilla hyökkäysrostereilla. Esim. tänä keväänä ei minkäänlaista flowta saatu pelaamiseen. Nyt voivotellaan, että Dykin ei pitäisi mahtua pelaamaan, kuin korkeintaan nelosessa. Sellaisissa puolivälieräsarjoissa, joita ollaan voitettu, niin kolmessa ensimmäisessä ketjussa on pelannut Juho Kerästä, Lennart Petrelliä, Engbergiä ja Tallbergia. Jo se, että saataisiin Thorell-Tyrväinen-Rask tyylinen pudotuspeleissä onnistuva ykkösketju + vähän tukea muilta, hyvä maalivahtipeli ( mitä esim. Lankinen esitti aikanaan), ja pakisto mallilleen niin mennään pidemmälle, kun noilla nyt nähdyillä fantasiarostereilla, joita ei normaalisti pysty rakentelemaan.
Luulisi että jo lock out kausi + Vokoun, OJ, Zidlicky olisi opettanut meille maalivahtipelin ja joukkueen yhtenäisyyden merkitystä ja vastaavasti muutama Selinin, Pikkaraisen hyvä kevätrypistys tai kauempaa hakettu puhtaasti Pärssinen-Harkins-Kuhta kolmikon varaan rakennettu Aravirran kausi, että vaatimattomammallakin pärjää, jos tietyt asiat ovat kunnossa.
Mikäli esim. Nättisen, Koivistoisen ja Pakarisen varaan saataisiin sellainen ykköskenttä, joka siitä pitäisi saada ja sitten meille ei riitä Paajasen/Hirvosen varaan rakennetut 2-3 ketjut höystettynä Palolalla, Dyk:llä, Jääskällä, Tallbergilla. Jossain Hämeenlinnassa pyöritellään päätä, koska heidän muistin mukaan Paajanen esim. oli aika kova pelimies. Toki myönnän, että sieltä yksi sellainen luova hyökkäävä pelaaja puuttuu, mutta suurempi syy menestymättömyyteen on se, että HIFK ei saa rosteristaan irti läheskään maksimia. Lisäksi se ei osaa kasata tasapainoista kokonaisuutta, jossa on selkeät roolit ja joukkue tiivis.
Hyvä kirjoitus Apassi. Jälleen.
Siinä mielessä samaa mieltä, että fantasiarostereilla ei yleensä mestaruutta voita liigassa. Virmanen todisti sen liian monta kertaa ja nyt oikeastaan Salmelainen.
Mutta kyllä Tapparan tämän vuoden rosteri oli meidänkaltaisesti aika fantasiarosteri. Meillä pyöri Salomäkeä nelosketjussa, Tapparalla Luotoa.
Ja silläkin uhalla, että joku tulee vittuilemaan, niin tosin meillä on musta ollut pari kautta kyllä niin kova ja monipuolinen rosteri, etten tiedä miten olisi käynyt ilman Lepakkoliemikuumetta. JOS Lundell ei olisi saanut koronaa ja palannut EHTlta edelleen sarjan parhaana pelaajana. JOS tällä kaudella ei olisi tullut kolmea korona-aaltoa.
Siksi on vaikea arvioida olisiko Pikkaraisen ja Peltosen työmoraalilla menty päätyyn asti myös fantasiarostereilla. Joten ymmärrän kyllä faneja, jotka sellaista haluavat.
Mutta samaa mieltä, että kyllä esimerkiksi sekä -98 ja 2011 mestaruudet on ollut myös roolittamisen mestarinäytteitä. Erityisesti vuonna 2011. Varsinkin kun muistelee paljon kritiikkiä se rosteri sai. Kritiikki taisi hiljentyä vasta talviklassikon aikoihin. Silloinkin kesti aikaa x, että joukkue oli yhteneväinen ja sitoutunut tiettyyn sapluunaan.
Ehkä se on yhdistelmä selvää roolitusta, yhteishenkeä ja tiettyä määrää fantasiarosteria. Siitä on varmaan kaikki samaa mieltä, että 1.ketju Nättinen-Koivistoinen-Pakarinen pitäisi olla tarpeeksi kova 1.ketju voittamaan mestaruuden liigassa.
Nyt se kaksi kovaa pakkia vielä, niin voi jo herätä pieneen optimismiin. Vaikka silti uskonkin Tapparan olevan ensi kaudella edelleen kovin ehdokas mestariksi. Siihenkin liiittyen enpä olisi uskonut, että se viime kevään alistunut Tappara, joka hävisi meille 7-1 pronssipelissä olisi noin suvereeni tänä keväänä. Rosteri kondikseen ja yksi kausi lisää Tapolalle. Toivotaan, että sama käy Peltosen sakille.
Tuolta Wikipediasta tosiaan löytyy sarjasijoitukset...kun nyt sarjasijoituksista puhuttiin.
Salmelaisen pesti on nyt kestänyt viisi vuotta.
Sinä aikana HIFKn sijoituskeskiarvo on 4,4 ja sillä sijoittuu kolmanneksi parhaaksi seuraksi viiden vuoden otannalla.
Tappara on kärjessä. Tapparan vastaava sijoituskeskiarvo viideltä kaudelta on 2,6 (ja sitä ennen kaksi mestaruutta) ja meidän edelle kakkoseksi kiilaava Kärppien vastaava sijoituskeskiarvo on 3,6.
TPSn keskiarvo viideltä kaudelta on 5 ja Lukolla 5,4. Muut tulee kaukaa perästä. mm. Ilves 6,8
Ja vertailun vuoksi Nybarin viimeisen viiden kauden saldo on sijoituskeskiarvo 6,2.
Analyysi siitä, että HIFK on saanut tiettyä tasaisuutta otteisiin ja samalla rosterit ovat ehkä Salmelaisen aikana hieman parantuneet tulee jo noista numeroistakin ulos.
Jotain kehitystä on siis tullut. Mutta se viimeinen nosto nyt vain kaivataan. Ottaa se askel joukkueeksi, jota ei pysäytä korona-aallotkaan.
Jääkiekon SM-liiga – Wikipedia
fi.wikipedia.org