HIFK kaudella 2020–2021

  • 642 120
  • 3 248

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Onkohan nimimerkki Henkka herännyt pääkipuun tänään? No ei vaan, muistan Luodon hyvin Tapparasta ja kuuluu niihin pelaajiin, joista ajatteli "kunpa ifk:n alemmissa ketjuissa olis tämän tason ukkoja". Tosiaan kahdelta edelliseltä liigakaudelta hopea ja mestaruus. Toivottavasti tämä hankinta tavallaan herättää silmiä ifkn johdossa, että alempien ketjujen hyökkääjiin pitää myös panostaa, eikä tyytyä keneen tahansa.
No, jos tuohon silmien avaamiseen pystyy, niin fine.
 

Makija

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Miksi meillä vedetään herne nenään, kun Luotoa kritisoidaan? Mun mielestä Henkalta ihan asiallisen oloista huomiota etenkin heille jotka tulivat housuihinsa Luodon "Nhl-statuksesta" (varmasti heitäkin meidän kannattajista löytyy).

Luoto on varmasti on hyvä alaketjujen paikkaus, mutta en itse pety jos syksyn tehot on luokkaa 1+5. Jos vaikka näyttäisi vähän tekemisen mallia Andeille ja muille alaketjujen pelaajille.

Edit: no eipä meillä ainakaan palstalla kukaan tunnu odottavan Luodolta ihmeitä, mutta silti jengi hermoilee huolella.
 
Viimeksi muokattu:

Iris

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Luoto on varmasti on hyvä alaketjujen paikkaus, mutta en itse pety jos syksyn tehot on luokkaa 1+5. Jos vaikka näyttäisi vähän tekemisen mallia Andeille ja muille alaketjujen pelaajille.

No tämä just. Mielestäni esim. A. Tyrväisellä oli sen pienen hetken ajan tällainen vaikutus viime kaudella. Tilauksessa olisi siis suoraviivaisuutta, räkämaaleja ja kipinöitä syysiltojen pimeyteen kun tämä mouhijärveläinen lihaveturi painaa hullunkiilto silmissä sota-alueelle vaihdosta toiseen. Mustelmilta, otsikoilta eikä Tapolan itkuilta vältytä. Ehkäpä jotkut keiteleläisetkin lopettavat sen kikattelun kentällä tätä IFK:n uutta ruumiillistumaa ihaillessaan ja alkavat duunaamaan perässä. Kun Joona Luoto hyppää kaivoon, kaikki muut alaketjulaiset hyppäävät perässä. Brändi alkaa nousemaan koko muun maailman tavoin tuhkista.
 
Viimeksi muokattu:

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kritisoida ja kehua saa, mutta siinä vaiheessa hommalta menee täysin pohja kun aletaan kertomaan, että "se nyt on FAKTA, että Luoto oli huonoin NHL:ssä pelannut pelaaja viime kaudella". Siinä vaiheessa kaikesta muusta sanomisesta katoaa ainakin omissa silmissäni pohja, oli ne muut asiat sitten oikeasti täyttä faktaa tai ei.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Miksi meillä vedetään herne nenään, kun Luotoa kritisoidaan? Mun mielestä Henkalta ihan asiallisen oloista huomiota etenkin heille jotka tulivat housuihinsa Luodon "Nhl-statuksesta" (varmasti heitäkin meidän kannattajista löytyy).

Luoto on varmasti on hyvä alaketjujen paikkaus, mutta en itse pety jos syksyn tehot on luokkaa 1+5. Jos vaikka näyttäisi vähän tekemisen mallia Andeille ja muille alaketjujen pelaajille.

Edit: no eipä meillä ainakaan palstalla kukaan tunnu odottavan Luodolta ihmeitä, mutta silti jengi hermoilee huolella.

Jengiä varmaan vitutti, kun tän Tappara-Henkan analyysit tuli pyytämättä. Kuten itsekin huomasit, että täällä oltiin lähinnä tyytyväisiä tuon pelaajaprofiilin saapumisesta ja meidän loukkitarpeesta. Ja, että kaveri on tosiaan liigassakin takonut parempia tehoja kuin moni meidän VIP-kortin kokoonpanoon omaavista.

Muiden fanien järkevät analyysit on aina tervetulleita ja on olleet aiemminkin, mutta kuten Gilmore kirjoittaa "NHLn huonoin pelaaja" kama saa munkin näppiksen sauhuamaan.

Itse odotan tasan kahta asiaa: Pysyy ehjänä (edellinen kausi liigassa 58 peliä) ja että tekee raakaa duunia ja ajelee maalille. Jos tekee siinä sivussa vaikka muutaman maalin, niin se olisi jo iso bonus. Sillä meidän 3-4 ketjut on tehnyt tällä harjoituskaudella vain muutaman hassun maalin.

Ja kyllä. Saatiin varmasti aika halvalla.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Ikävää, että saikkuja on taas paljon.
Totesin juuri, että sarja-avauksesta meiltä poissa ovat Petrell, Åsten, Heljanko, Leskinen ja mahdollisesti Väänänen, Sallinen, Nordgren (ei ainakaan pelannut edellisessä pelissä) ja Jääskä.
Jäljelle jää 9 hyökkääjää + uusi laina Luoto. Pakeista siis tarvitaan ainakin 2 hyökkäykseen. Ei tuo joukkue pitkään tuollaista tule kestämään tai sitten on Miracle On Ice.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Lauantai-illan viskilasi fiiliksiä:

Meidän 1-2 ketjut on kyllä hienot. Lunkan ketju nyt on ihan timanttia, mutta katselin tuota Pelicans -peliäkin, että vaikka se ei ollut se rennoin peli Bemströmiltä ja Broadhurstilta, pystyivät he silti luomaan paikkoja. Ja heidän ketju värkkäsi kaksi maalia. Vähän ripulimaaleja, mutta kaikki lasketaan.

Tallberg on hauska kaveri. Viime kaudellakin hävisi kuvasta välillä täysin, mutta kun se noiden kanssa pelaa, niin ei heikennä heidän peliään. Päinvastoin. Luo tilaa ja on maskissa. Pelaa selkeää roolia, joka varmasti helpottaa Bemssin ja Hurstin peliä. Ja kuitenkin Tale teki sen 8 maalia viime kaudella, niin pystyy niitä byyrejä tekemään. Lisäksi oli meidän ehkä fyysisin pelaaja Lahdessa, kun Hedet ja muut kaatuili. Jopa Karjalainen hävisi vääntöjä.

Pakisto ei ole ollenkaan niin huono kuin haukutaan. Nämä uudet pakkiparit Teräväinen-Motin, Ahonen-Kousa, Lyytinen-Karjalainen on yllättävän tasapainoiset. Lyytinenkin on pelannut musta nyt pari peliä todella hyvin tuon Karjalaisen vierellä. Ja tehnyt niitä maalejakin.

Mutta se meidän murheenkryyni on nuo 3-4 ketjut. Toki jos kaikki olisivat ehjinä, niin siellä riittäisi laatuakin. Mutta kun ei ole, niin sinne jää helposti vain noita nollan maalin miehiä. @Provider puhuu tuolla toisessa ketjussa ihan asiaa, että on käsittämätöntä paljon rahaa tuohon osastoon käytetty, mutta nyt harjoituskaudellakaan, jolloin ei edes vastustajat puolusta 100%, niin esim. Åsten, J.Keränen, Nordgren, And, Hede (ja Laakso tai Winberg) ei ole tehneet maaliakaan. Kaksi jälkimmäistä mukana, koska lienevät olevan vakiokamaa meidän hyökkäyksessä jos loukit jatkuvat. And ja Hede on varmasti tulevaisuuden VL-pelaajia, mutta vain toisen heistä pitäisi olla kentällä. Ja ketjussa, jossa on hyviä VL-pelaajia mukana. Heden pitäisi oikeasti vetää Mestiksessä tämä kausi, mutta minkäs teet. Ei ole ukkoja

Sinänsä tuo 5 pakin kenttä ei ole huono. Sekä Ilvestä että Pelicansia vastaan itse asiassa loivat paikkoja ja taisivat päästää vain yhden maalin ja sekin alivoimalla. Ja meinasivat ratkaista pelin Lahdessa 5 minsaa ennen loppua.

Jotain myöskin kertoo meidän 3-4 ketjujen tilanteesta, että aika paljon vastustaja rokottaa ylivoimalla. Pikkarainen on pakotettu peluuttamaan meidän kärkijätkiä alivoimalla ja tällöin heidän jalka ei ole niin reipas kuin se alivoimalla pitäisi olla. Ja rasitus tulee näkymään otteluruuhkien aikana. Pidän täysin mahdollisena, että Pike/Tanska reagoi tähän ryhtymällä peluuttamaan neljän pakin alivoimaa Winberg ja Laakso hyökkääjinä.

HIFK ei ole tänä vuonna hyvin kasattu joukkue. Toki kasaaminen jäi koronan takia kesken, mutta siltikin kasaaminen on aloitettu väärästä päästä ja se voi kostautua jopa säälipleijaripaikkana.

Mutta kaksi vikaa harkkapeliä voittoja ja myös hienolla tavalla. Lahdenkin nousu osoitti hyvää sisua joukkueelta. 3.erä siellä oli HIFKlta oikein hyvää lätkää. Ja sehän se oli vika erä ennen runkkarin alkua.

Luodonkin (tai myöhemmin hänen kaltaisen uuden haun) kanssa veikkaisin runkosarjan kolmeksi ekaksi joukkueeksi Kärppiä, Tapparaa ja Lukkoa. Me sitten taistellaan sijoista 4-7. Ipan, KooKoon ja ehkä TPSn kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
@Postinjakaja hyvää pohdintaa sinulta! Näkisin, että jos/kun Jääskä ei mennyt pahemmin paskaksi ja saadaan Sallinen sekä Väänänen takaisin sairastuvalta niin olemme ihan valmiit avaamaan kauden.

Pelicans muuten hommasi Laschin ulkopuolisella rahoituksella ja tämän perään olen itsekin huutanut IFKssa eli jos Valtanen ei anna Salmelaiselle lisärahoitusta budjettiin niin kannattaisiko kääntyä omistajien ja sponsoreiden puoleen? Varmasti löytyisi halukkaita avuksi, jos ”Laschin” profiilin kaveri tulisi IFKn saataville. Toki, se vaatisi hiukan konkreettista myyntityötä, sillä IFKn rahat eivät ole loppu toisin kuin Pelicansilla vaan Valtanen & hallitus eivät vaan anna sitä käyttöön. Itse haluan uskoa siihen, että näitä ”koronasulkuja” ei voida jatkaa loputtomiin vaan kausi pelataan. Jos tällaisia viitteitä alkaa näkyä niin silloin Salmelaisen olisi parempi olla hereillä ja sainata ne puutteet, jotka olivat suunnitelmissa ennen tätä ylivarovaisuutta. IFKn toiminta on mielestäni koko ajan viitannut siihen, että siellä ei uskota kauden pelaamiseen ja itse en tätä ylivarovaisuutta kritisoi. Sen sijaan, jos kausi pelataan niin silloin ei ole mitään tekosyitä välikauteen vaan pitää saada rosteri lähemmäksi Kärppien, Tapparan ja Lukon tasoa.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Brändin jälkeinen IFK, Pikkaraisen ja Salmelaisen johdolla on opettanut fanit nöyriksi. Tavoitteet on saatu alemmas ja ehkä sen myötä viihtyvyys Nordiksella nousee. Kolmen kärki Kärpät, Lukko ja Tappara painii meitä ylemmässä kastissa. Kaksikosta Ilves ja Kookoo, pidän epätodennäköisenä, että pystyttäisiin peittoamaan molemmat. TPS ja Pelikans ovat meille myös tasavertaisia vastustajia. Käytännössä me siis kamppaillaan tulevalla kaudella sijoista 5-8.
Kauden kolme ensimmäistä peliä toimivat hyvinä tason mittareina. Jyp, Ilves ja Pelikans ovat kaikki voitettavissa ja niistä näkee kuinka kauteen valmistautuminen on onnistunut. Pikkaraisen kohtalon peleinä tulee olemaan kohtaamiset Sportin, Jukurien ja Kalpan kanssa. Näissä peleissä ei älykiekon dataa kannata katsoa liikaa, vaan ainoastaan tulostaulua. Ollaanko me opittu voittamaan niitä pelejä, joissa kiekon hallinta on meillä?
Korona antaa hyvän tekosyyn luopua puheista eurooppalaisesta huippujoukkueesta vaikka asia pitäisi pikemminkin pyrkiä käyttää hyväksi. Kilpailijamaat Ruotsi ja Saksa kärsivät tilanteesta meitä enemmän. Jotenkin vaan saa sellaisen kuvan, että meillä koetaan keskinkertaisuus turvallisena vaihtoehtona eikä käytetä tätäkään etsikkoaikaa. Kuten ei käytetty suomalaisen ja Stadilaisen ammattikiekkoilun monopoli asemaakaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parhaat ja monipuolisimmat pelaajat pelaavat alivoimaa ihan riippumatta siitä, millaiset alempien ketjujen pelaajat jengistä löytyy. Ville Peltonen pelasi meillä tasaviisikoiden ja ylivoiman lisäksi alivoimaa, vaikka joukkueessa oli av:n todellisia erikoismiehiäkin. Haukkuiko joku tästä Kojoa? Ei.

Parhaat pelaa eniten joka jengissä. Avainsana peluutuksessa ja peliajassa on pelaajan erityisosaaminen ja tietysti myös kunto. Mutta ajatus siitä, että parhaat pisteidentekijät pelaisivat vain tasaviisikoin ja ylivoimat on vanhanaikainen. Parhaat pelaajat ovat useimmiten myös ”kuumia”, jolloin on ihan luonnollista, että pelaavat eniten. Jos mietitään vaikka Peltosta, Turusta, Sallista, ja vaikka Raskia, he ovat kaikki työteliäitä ja älykkäitä pelaajia, jotka tekevät vieressä pelaavista parempia ja joiden taso ei juurikaan heittele illasta toiseen. Senttereistä mainittakoon vaikka Granlund, Wirtanen, Tyrväinen ja Paajanen. Kaikkien kamppailupelaaminen on sillä tasolla, ettei alivoimien pelaaminen juurikaan edes heitä kuormita, vaan ennemminkin helpottaa pelirytmissä pysymisessä, kun ei tarvitse minuuttikaupalla istua kylmänä penkillä. Kuka valmentaja ei tällaisia pelaajia hyödyntäisi?

Plus, että jos Miro Heiskanen pystyy kellottamaan NHL:n runkosarjassa helposti keskimäärin lähes 24 min. peliaikoja, voisi kuvitella, että liigapelaajien tähtiin luettavat pelaajat pystyisivät satunnaisesti pelaamaan sen vähän yli 20 minuuttia. Enkä muuten ole kuullut, että kukaan pelaaja olisi itse valittanut pelaavansa liikaa. Julle Tyrväinenkin jaksoi vetää MM-kisat loistavasti, vaikka täällä huudettiin, että Pikkarainen on peluuttanut puhki. Itse epäilen, että Julle ei vain ollut henkisesti valmis kantamaan rooliinsa kuuluvaa vastuuta HIFK:ssa pleijareissa. Ei ole ensimmäinen, tuskin viimeinenkään. MM-kisoissa Julle rooli oli pienempi eikä kukaan odottanut häneltä mitään, ja kas, mitään ”väsymystä” ei enää näkynytkään. Liiga-jengi maksaa palkan ja ykköskentän palkoilla kannetaan ykköskentän vastuu, myös henkisesti. Joillain pää kestää paremmin kuin toisilla, myös huippupelaajilla. Mitä valmentajan pitäisi tehdä? Jättää haastamatta pelaaja pois mukavuusalueeltaan? Olla vaatimatta enemmän tiukimmissa paikoissa? Kehitystä ei tapahdu ilman haastoa.

Harkkamatseista en vedä suuntaan tai toiseen mitään johtopäätöksiä. Tekemistä riittää niin meillä kuin muuallakin. Erikoistilanteita ei varmaan ole vielä edes treenattu, mutta ehkä perusasiat alivoimalla voisi kerrata heti huomenna ääneen joukkuepalaverissa. HIFK on usein parhaimmillaan silloin, kun on altavastaaja. Että jos nyt lähdetään altavastaajina 80% matseista, sehän voi olla jopa hyväkin asia. Siis joukkueelle ja lopputulosten kannalta. Käännän nakkeja pakkasessa.

NIO.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Enkä muuten ole kuullut, että kukaan pelaaja olisi itse valittanut pelaavansa liikaa. Julle Tyrväinenkin jaksoi vetää MM-kisat loistavasti, vaikka täällä huudettiin, että Pikkarainen on peluuttanut puhki. Itse epäilen, että Julle ei vain ollut henkisesti valmis kantamaan rooliinsa kuuluvaa vastuuta HIFK:ssa pleijareissa.

Mä otan tähän jaksamiseen kantaa nyt hieman eri kulmasta. Yleisesti olen samaa mieltä siitä, että parhaat pelaa roolissa kuin roolissa. Ja välillä joudutaan peluuttamaan hieman roolin ulkopuolellakin, mikä ei pelimiehelle sekään ole mikään ongelma. Pelimies haluaa pelata. Nyt täällä osalla nousee verenpaine tappiin siitä, kun puolustajia peluutetaan hyökkääjänä, mutta seuraavassa huudetaan kiekollisen pakin perään. Maalin takana kiekkoa pitämäänkö sitä kiekollisuutta tarvitaan?

Työssä viihtyminen on kaiken jaksamisen perusta. Tavallinen pulliainen voi olla vuosikymmenet työpaikassa, jonne meneminen vituttaa joka aamu. Tämä heijastuu sitten työyhteisöön, kun yksi marmattaja vie työilon kaikilta. Lätkäjengissä yritetään löytää kombinaatio hyvin erilaisia persoonallisuuksia, mitkä kumminkin puhaltaa samaan maaliin. Fantasiarostereita kasatessa tähän ei kukaan kiinnitä mitään huomiota, vaan youtuben hilight-kooste riittää vakuuttamaan pelaajan soveltuvuudesta juuri tänne.

Mun mielestäni yksi IFK:n suurimpia ongelmia on ollut kotipeli-pelaaminen. Viime kaudella oltiin pelkät vieraspelit huomioiden 4, ja pelkät kotipelit 8.
Miksi kotona pelaaminen on niin vaikeaa? Mikä saa pelaajat pelaamaan huonommin juuri kotona? Onko Nordis henkisesti niin erilainen paikka pelata kotipelejä, että aika moni pelimieheksi tunnustettu ryytyy täällä? Taitojen ei pitäisi kadota yhtään mihinkään, mutta onko hyväkin pelaaja vielä henkisesti liian heppoinen Nordiksen valoihin. Tai aivan paskalle jäälle.
Vai onko IFK työyhteisönä niin erilainen muihin verrattuna? Jääkiekkoilijan jaksamista on nyt tutkittu, ja tulos hieman yllättää:


En olisi uskonut, että niin moni kokee työnsä stressaavana. Ja etenkin se, että he eivät saa apuja ongelmiinsa, tuntuu hyvin omituiselta. Onko Nordiksen katsojakulttuurissa jotain, joka korostetusti haittaa kotipelaamista?

Artikkelin lopussa mainittu Urheiluhullujen ohjelma on tuolla:

 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Mä otan tähän jaksamiseen kantaa nyt hieman eri kulmasta. Yleisesti olen samaa mieltä siitä, että parhaat pelaa roolissa kuin roolissa. Ja välillä joudutaan peluuttamaan hieman roolin ulkopuolellakin, mikä ei pelimiehelle sekään ole mikään ongelma. Pelimies haluaa pelata. Nyt täällä osalla nousee verenpaine tappiin siitä, kun puolustajia peluutetaan hyökkääjänä, mutta seuraavassa huudetaan kiekollisen pakin perään. Maalin takana kiekkoa pitämäänkö sitä kiekollisuutta tarvitaan?

Työssä viihtyminen on kaiken jaksamisen perusta. Tavallinen pulliainen voi olla vuosikymmenet työpaikassa, jonne meneminen vituttaa joka aamu. Tämä heijastuu sitten työyhteisöön, kun yksi marmattaja vie työilon kaikilta. Lätkäjengissä yritetään löytää kombinaatio hyvin erilaisia persoonallisuuksia, mitkä kumminkin puhaltaa samaan maaliin. Fantasiarostereita kasatessa tähän ei kukaan kiinnitä mitään huomiota, vaan youtuben hilight-kooste riittää vakuuttamaan pelaajan soveltuvuudesta juuri tänne.

Mun mielestäni yksi IFK:n suurimpia ongelmia on ollut kotipeli-pelaaminen. Viime kaudella oltiin pelkät vieraspelit huomioiden 4, ja pelkät kotipelit 8.
Miksi kotona pelaaminen on niin vaikeaa? Mikä saa pelaajat pelaamaan huonommin juuri kotona? Onko Nordis henkisesti niin erilainen paikka pelata kotipelejä, että aika moni pelimieheksi tunnustettu ryytyy täällä? Taitojen ei pitäisi kadota yhtään mihinkään, mutta onko hyväkin pelaaja vielä henkisesti liian heppoinen Nordiksen valoihin. Tai aivan paskalle jäälle.
Vai onko IFK työyhteisönä niin erilainen muihin verrattuna? Jääkiekkoilijan jaksamista on nyt tutkittu, ja tulos hieman yllättää:


En olisi uskonut, että niin moni kokee työnsä stressaavana. Ja etenkin se, että he eivät saa apuja ongelmiinsa, tuntuu hyvin omituiselta. Onko Nordiksen katsojakulttuurissa jotain, joka korostetusti haittaa kotipelaamista?

Artikkelin lopussa mainittu Urheiluhullujen ohjelma on tuolla:


Joo ongelmat kotipelaamisessa on toistanut usein liian samaa kaavaa. Peli voi sinänsä olla ihan hyvin hallussa, mutta sitten tulee niitä pyörityksiä ja puolenminuutin tai jopa minuutin flipperikiekkoja alhaalla, täysi paniikki päällä ja omissa kolisee. PAPP ei ole toiminut Nordiksella kovinkaan hyvin, ja siksi tuokin toistuu liian usein, vaikka laukaisukarttoja hallittais ja hyviä maalipaikkoja luotais ihan riittävästi vastustajasta riippumatta.

IFK:n täytyy saada sitä puolustuspelaamista jotenkin kylmähermoisemmaksi ja enemmän organisoiduksi. Tanska ilmeisesti vastaa pakkien toiminnasta ja peluutuksesta pääosin, joten häneen katseet myös kääntyy Piken lisäksi silloin jos homma leviää liian helposti.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
@BOL en ole eri mieltä siitä etteikö parhaat pelaajat jaksa pelata.

Yksi syy miksi Lunkkakin on jäämässä tänne (kuulin kautta rantain, että jääminen oli 99% varmaa jo ennen koronaa), oli se että täällä kundi saisi pelata erikoistilanteita ja tärkeitä minuutteja niin paljon kuin vain jaksaa.

Parhaat myös haluaa pelata.

Mutta esim. Lahdessa oltiin tilanteessa jossa runsaiden jäähyjen takia meidän 1-2 ketjut käytännössä pelasi koko ajan. 3.ketjun välillä käydessä kentällä. Kävikö 4.ketju kerran kentällä koko erän aikana...

Silloin tuo rasitus alkaa kyllä näkymään. Ja kas kummaa meidän peli parani sitä mukaa, kun 4. ketjukin sai minuutteja. Ja hauskaa kyllä meidän 4. ketju pelasi paljon paremmin kuin tuo 3.ketju. Saaden enemmän paikkoja aikaiseksi.

Sitä tarkoitan, että Pikellä ei sit ihan ole luottoa heittää sitä 3-4. ketjua kehiin.

Ja toki nyt puhutaan tilanteesta, jossa on tuo 5-7 hyökkääjää loukkaantuneena. Jos saadaan edes Väänänen, Sallinen ja Jääskä avaukseen mukaan, niin tilanne paranee jo radikaalisti. Väänänen-J.Keränen on jo ihan ok alivoimapari. MUTTA. Onko se liigan paras alivoimahyökkääjä -pari? Ei ole.

Viime kaudella oltiin alivoimatilaston seitsemäs. Sarjan isoimmalla budjetilla. Ja tälle vuodelle alivoimakokoonpano on vain heikentynyt Turusen ja Paajasen lähdön myötä. Ja kyllähän Pikkaraisen on pakko se tietää. Osaa sekin tilastoja lukea.

edit: typoja
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tallberg on hauska kaveri. Viime kaudellakin hävisi kuvasta välillä täysin, mutta kun se noiden kanssa pelaa, niin ei heikennä heidän peliään. Päinvastoin. Luo tilaa ja on maskissa. Pelaa selkeää roolia, joka varmasti helpottaa Bemssin ja Hurstin peliä. Ja kuitenkin Tale teki sen 8 maalia viime kaudella, niin pystyy niitä byyrejä tekemään. Lisäksi oli meidän ehkä fyysisin pelaaja Lahdessa, kun Hedet ja muut kaatuili. Jopa Karjalainen hävisi vääntöjä.

Hyvä viesti ja allekirjoitan valtaosan siitä, mutta pariin kohtaan puutun. Tallberg on ollut ihan hyvä tuossa ulkkarivahvistusten kanssa niin kuin jossain viestissä itsekin jo totesin, mutta mielestäni ei voi sanoa etteikö Tallberg kuitenkin tuon ketjun peliä heikentäisi. Tallbergin veto ei lähde suoraan syötöstä eikä muutenkaan pysty käyttämään pienessä tilassa aikaa kovinkaan hyvin hyväkseen. Tallbergille pelattiin muutama oikein hyvä vetopaikka Ilves ja Pelicans peleissä, mutta veto jäi piippuun kun se joko kesti tai sitten sutaisi one-timerilla vain lumet kiekon päältä/muuten vain heikko osuma ja laukaus. Laadukkaampi pelaaja noiden kahden veijarin kanssa pitäisi ihan ehdottomasti olla. Luoto voisi olla hyvä veto tuohon sen aikaa kun tuo Luoto ja Bemström kaksikko täällä pelaa.

HIFK ei ole tänä vuonna hyvin kasattu joukkue. Toki kasaaminen jäi koronan takia kesken, mutta siltikin kasaaminen on aloitettu väärästä päästä ja se voi kostautua jopa säälipleijaripaikkana.

Pikellä alkaa toinen kokonainen kausi päävalmentajana ja tämän lisäksi veti jo kevään 2019 joukkueen peräsimessä pääkäskyttäjänä ja ollut HIFK:ssa jo muutenkin kolme kokonaista kautta, neljäs lähtee nyt. Joukkueen materiaalin taakse ei myöskään pysty menemään kun ei tuo kaikesta huolimatta niin huono joukkue ole, että sääleihin pitäisi joutua. Top-6 pitäisi olla täysin automaatio ja top-4 sijoitus odotus. Loukkaantumiset voivat toki jälleen kerran runnella nimenomaan HIFK:ta, mutta Pikelle tämä kausi pitäisi olla tulos tai ulos. Ei selittelyille sijaa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
MTV:n tietojen mukaan IFK:n pelaajabudjetti olisi 2,9 miljoonaa euroa.
400k tiputusta viime kauteen.

Kärpillä tasan kolme miljoonaa, Tapparalla 2,8 milj., Lukolla 2,5 milj. tämän kauden budjetit.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
MTV:n tietojen mukaan IFK:n pelaajabudjetti olisi 2,9 miljoonaa euroa.
400k tiputusta viime kauteen.

Kärpillä tasan kolme miljoonaa, Tapparalla 2,8 milj., Lukolla 2,5 milj. tämän kauden budjetit.
Eiköhän tuota säästöä ole jopa enemmän kuin budjetin pienentämisen verran.
Esim. Halonen taisi olla jo edelliskauden budjetissa tai ainakin reilusti Engreniä halvempi. Karjalainen myös paljon halvempi kuin Järvinen.
Sama juttu Broadhurst, Väänänen vs. Paajanen, Nykopp. Eikä nuo lainat + Hede maksa yhtä paljon kuin Turunen, A Tyrväinen, M Keränen, Engberg ja oliko muita poistuneita.
Tuon perusteella pitäisi olla fyrkkaa fickassa vielä, mutta sitä vaan ei haluta satsata.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eiköhän tuota säästöä ole jopa enemmän kuin budjetin pienentämisen verran.
Esim. Halonen taisi olla jo edelliskauden budjetissa tai ainakin reilusti Engreniä halvempi. Karjalainen myös paljon halvempi kuin Järvinen.
Sama juttu Broadhurst, Väänänen vs. Paajanen, Nykopp. Eikä nuo lainat + Hede maksa yhtä paljon kuin Turunen, A Tyrväinen, M Keränen, Engberg ja oliko muita poistuneita.
Tuon perusteella pitäisi olla fyrkkaa fickassa vielä, mutta sitä vaan ei haluta satsata.

Noin mäkin olen laskenut. Toivon että Enlundin tai hänen kaltaisen pelaajan kanssa käydään keskusteluja sillä yhteen huippupelaajaan on varmasti rahaa. Toki nyt varmaan katsotaan miltä lokakuu ja marraskuu näyttää ja sen pohjalta arvioidaan miten hankintojen kanssa tehdään. Luulisi tosin että huippupelaajatkin tulisi palkassa vastaan jos ei välikautta halua pitää.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lienee syytä huomioida, että 2,9M€:n budjetissa yleisötavoite on 6000 katsojaa/ottelu. Näillä luvuilla on laskettu nollatulos. Siitä voi jokainen laskea, mitkä vaikutukset katsomorajoituksilla on.

Rajoitukset syyskaudella eivät ole HIFK:lle varmastikaan niin katastrofaaliset kuin joulukuusta eteenpäin. Syksyllä kansa herää kausarilaisia lukuunottamatta melko hitaasti kauteen ja hyvä sää verottaa aina varsinkin vkl-pelien katsojia. Jos rajoituksia poistetaan myöhemmässä vaiheessa tilanteen toivottavasti parantuessa, 6000 katsojaa/o ei ole ihan mahdoton tavoite. Toivotaan siis parasta.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Lienee syytä huomioida, että 2,9M€:n budjetissa yleisötavoite on 6000 katsojaa/ottelu. Näillä luvuilla on laskettu nollatulos. Siitä voi jokainen laskea, mitkä vaikutukset katsomorajoituksilla on.

Rajoitukset syyskaudella eivät ole HIFK:lle varmastikaan niin katastrofaaliset kuin joulukuusta eteenpäin. Syksyllä kansa herää kausarilaisia lukuunottamatta melko hitaasti kauteen ja hyvä sää verottaa aina varsinkin vkl-pelien katsojia. Jos rajoituksia poistetaan myöhemmässä vaiheessa tilanteen toivottavasti parantuessa, 6000 katsojaa/o ei ole ihan mahdoton tavoite. Toivotaan siis parasta.
Onko meillä varmaa tietoa, että pelaajien menobudjetissa on huomioitu korona, muttei lipputulojen tulobudjetissa, kuten tuo 2,9 M€ vs. 6000 katsojaa antaa ymmärtää?
Silloin on budjetin tekijät olleet metsässä (tai pitkällä kesälomalla).
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko meillä varmaa tietoa, että pelaajien menobudjetissa on huomioitu korona, muttei lipputulojen tulobudjetissa, kuten tuo 2,9 M€ vs. 6000 katsojaa antaa ymmärtää?
Silloin on budjetin tekijät olleet metsässä (tai pitkällä kesälomalla).

En ymmärrä kysymystä. Tarkoititko, onko korona huomioitu yleisötavoitteissa? Luulisin, että on, sillä HIFK on budjetoinut viime vuosina 7:lla alkavia yleisötavoitteita. Tuhannen katsojan pudotus on kuitenkin merkittävä. Onko riittävä, se jää nähtäväksi. Uskoisin kuitenkin, ettei noita lukuja ole ihan puhtaasti fiilispohjalta heitelty. Kausaritavoite on 3000, joka sekin tippunut noin tuhannella. Irtolippukatsojia odotetaan siis noin suurin piirtein saman verran kuin ennenkin? Merkittävää onkin budjetoitu lippujen keskihinta, joka toivottavasti on laskettu alakanttiin. Firma- ja klubilippujen myynti pudonnee varmasti.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Pointti oli, että ilmeisesti yleisten tietojen mukaan on pelaajabudjettia pudotettu (koronasta johtuen ehkä aiheellisesti) tuohon 2,9 M€uroon. (Se sinänsä on tietojemme mukaan 400 krahaa vähemmän kuin edelliskaudella ja huomioiden lähteneet vs tulleet, pitäisi minun omien arvioiden mukaan olla käytettävissä vielä rahaa yli 200 krahaa).
Sitten tulemme tuohon arvioituun yleisömäärään 6000. Jos ollaan oltu edelliskausilla yli 7000, niin nyt on syytä odottaa noin max. 4500 ja uskoisin monasti vain 4000 katsojaa, jos sitäkään.
Eikö silloin ole budjetointi vähän epäbalanssissa (niinkuin joukkuekin)?
Toki tästä vielä puuttuu mainosten myynti ym. jonka toisaalta luulisi entisestään heikentävän tilannetta.
Itse olisin asettanut kausaritavoitteeksi 2000. Mutta kukapa kertoisi nuo todelliset luvut?
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Bafforosso , astunko miinaan, mutten nyt oikein ymmärrä, mitä ajat takaa. Mitkä todelliset luvut? Millä tavalla julkisuudessa olevat luvut eivät ole todellisia? Vai onko enemmän kysymys siitä, etteivät luvut nyt vain tyydytä sinua? Kysyn tätä nyt ihan ”hyvät mielessä”.

Itse luen ilmoitettuja lukuja niin, että jos HIFK pystyy ottamaan halliin normaalisti yleisöä, kaikki 60 peliä pystytään pelaamaan ja 6000 katsojan kotiottelukeskiarvoon päästään, joukkueeseen on käytettävissä 2,9M€. Edellyttäen tietenkin, että muu tulopuoli, kuten yhteistyökumppanuudet on budjetoitu realistisesti (mieluummin alakanttiin) ja nämä tulot pitävät paikkansa.

Nyt pelaajiin on käytetty summa X, joka ei laskujeni mukaan missään nimessä voi olla yli 2,5M€. Tämä tarkoittaisi näkemykseni mukaan sitä, että rahaa voidaan vapauttaa pelaajistoon lisää myöhemmin, jos yleistilanne selkeytyy. Jos joku osa ei toimi/toteudu, ilmoitettua 2,9M€ ei olisi tosiasiallisesti käytettävissä. Toki, mikäli vaihtoehtoja ei ole ja esim. pelaajat loppuu oikeasti kesken, rahaa on pakko käyttää enemmän, mutta tällöin edes nollatulos ei ole mahdollinen, jollei joku osa tuloista tuo rahaa suunniteltua enemmän. Todennäköisesti tällöin käytetään jemmassa olevaa rahaa tappioiden kuittaamiseen. Jotenkin näin mä tämän nyt näkisin.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Bafforosso , astunko miinaan, mutten nyt oikein ymmärrä, mitä ajat takaa. Mitkä todelliset luvut? Millä tavalla julkisuudessa olevat luvut eivät ole todellisia? Vai onko enemmän kysymys siitä, etteivät luvut nyt vain tyydytä sinua? Kysyn tätä nyt ihan ”hyvät mielessä”.

Itse luen ilmoitettuja lukuja niin, että jos HIFK pystyy ottamaan halliin normaalisti yleisöä, kaikki 60 peliä pystytään pelaamaan ja 6000 katsojan kotiottelukeskiarvoon päästään, joukkueeseen on käytettävissä 2,9M€. Edellyttäen tietenkin, että muu tulopuoli, kuten yhteistyökumppanuudet on budjetoitu realistisesti (mieluummin alakanttiin) ja nämä tulot pitävät paikkansa.

Nyt pelaajiin on käytetty summa X, joka ei laskujeni mukaan missään nimessä voi olla yli 2,5M€. Tämä tarkoittaisi näkemykseni mukaan sitä, että rahaa voidaan vapauttaa pelaajistoon lisää myöhemmin, jos yleistilanne selkeytyy. Jos joku osa ei toimi/toteudu, ilmoitettua 2,9M€ ei olisi tosiasiallisesti käytettävissä. Toki, mikäli vaihtoehtoja ei ole ja esim. pelaajat loppuu oikeasti kesken, rahaa on pakko käyttää enemmän, mutta tällöin edes nollatulos ei ole mahdollinen, jollei joku osa tuloista tuo rahaa suunniteltua enemmän. Todennäköisesti tällöin käytetään jemmassa olevaa rahaa tappioiden kuittaamiseen. Jotenkin näin mä tämän nyt näkisin.
Juuri tätä uskoin Bafforosson kysyneenkin, eli ovatko ilmoitetut luvut koronatarkistettuja. Eivät siis ole. Nythän jäi -jonka ymmärrän hyvin- fiilis että tuo 2,9 miljoonaa olisikoronatarkistettu, mutta loogisestikaan se 6000 katsojaa ei.

Eli IFK:lla ei -ilman merkittäviä muutoksia - ole käytössään tuota 2,9 miljonaa tähän kauteen, ja jo ilmankin sen toteutumista tulee IFK:n kassa kutistumaan, ja mahdolisesti jopa merkittävästi.

Jokatapauksessa erikoinen/mainio juttu, että 1000 pienemmällä katsojamäärällä oltaisiin pääsemässä nollatulokseen ilman kassaan kajoamista, mutta kai se yhteensä tosiaan voi tuon verran tehdä kun vähennetään se 400K pelaajabudjetista sekä +-1000 (yht nonin +- 30000/kausi) katsojaa/ottelu menetykset. Eli ilmeisestikin sponssoreilta ainakaan ei ole tullut kylmää täksi kaudeksi.

Mutta joo, tämä nyt vallitseva yleisömäärä kyllä rokottaa jo kassaakin.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
@Bafforosso , astunko miinaan, mutten nyt oikein ymmärrä, mitä ajat takaa. Mitkä todelliset luvut? Millä tavalla julkisuudessa olevat luvut eivät ole todellisia? Vai onko enemmän kysymys siitä, etteivät luvut nyt vain tyydytä sinua? Kysyn tätä nyt ihan ”hyvät mielessä”.

Itse luen ilmoitettuja lukuja niin, että jos HIFK pystyy ottamaan halliin normaalisti yleisöä, kaikki 60 peliä pystytään pelaamaan ja 6000 katsojan kotiottelukeskiarvoon päästään, joukkueeseen on käytettävissä 2,9M€. Edellyttäen tietenkin, että muu tulopuoli, kuten yhteistyökumppanuudet on budjetoitu realistisesti (mieluummin alakanttiin) ja nämä tulot pitävät paikkansa.

Nyt pelaajiin on käytetty summa X, joka ei laskujeni mukaan missään nimessä voi olla yli 2,5M€. Tämä tarkoittaisi näkemykseni mukaan sitä, että rahaa voidaan vapauttaa pelaajistoon lisää myöhemmin, jos yleistilanne selkeytyy. Jos joku osa ei toimi/toteudu, ilmoitettua 2,9M€ ei olisi tosiasiallisesti käytettävissä. Toki, mikäli vaihtoehtoja ei ole ja esim. pelaajat loppuu oikeasti kesken, rahaa on pakko käyttää enemmän, mutta tällöin edes nollatulos ei ole mahdollinen, jollei joku osa tuloista tuo rahaa suunniteltua enemmän. Todennäköisesti tällöin käytetään jemmassa olevaa rahaa tappioiden kuittaamiseen. Jotenkin näin mä tämän nyt näkisin.
Et astunut miinaan etkä lehmän liuku-sellaiseen. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että tuskin koko 2,9 M€uroa on käytetty. Itse uskon että noin 2,6-2,7.
Mutta mielestäni tuo arvioitu 6000 katsojaa on ja tulee tod. näk. olemaan reilusti yläkanttiin, samoin myydyt 3000 kausaria. Itse uskon kausareita myydyn 2000, max. 2500. Ja halliin ei tule lähiaikoina 4000 enempää. Joten jos on budjetoitu 6000:nen edestä, niin ollaan metsässä.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Et astunut miinaan etkä lehmän liuku-sellaiseen. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että tuskin koko 2,9 M€uroa on käytetty. Itse uskon että noin 2,6-2,7.
Mutta mielestäni tuo arvioitu 6000 katsojaa on ja tulee tod. näk. olemaan reilusti yläkanttiin, samoin myydyt 3000 kausaria. Itse uskon kausareita myydyn 2000, max. 2500. Ja halliin ei tule lähiaikoina 4000 enempää. Joten jos on budjetoitu 6000:nen edestä, niin ollaan metsässä.

En tiedä mitä budjetoitu mutta uskon että marras- tai viimeistään joulukuusta alkaen voidaan ottaa enemmän väkeä halliin ja ihmisiä myös uskaltaa tulla. Nyt on pieni kiihtymis/leviämisvaihe mutta se varmaan saadaan kuriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös