HIFK kaudella 2019–2020

  • 748 432
  • 3 319

Lalli68

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuosia, vuosia sitten, kun narrit pelasivat liigassa ja olivat "vihattu" paikallisvastustaja, ja Hjalliksella tuntui olevan pakkomielteenä "ostaa" HIFKissä menestyneitä pelaajia ja valmentajia ikään kuin HIFKiä ja HIFK-faneja härnätäkseen (Hjallishan olisi muistaakseni halunnut päästä HIFKn johtoon, mutta sai rukkaset, jonka jälkeen osti Jokerit), alkaen Pasi Sormusesta, jatkuen sitten vaikka Erkka/Summanen ja Shedden valmentajien puolella, pelaajista puhumattakaan, oli fanin näkökulmasta luonnollista pitää näitä rahan perässä juoksevina pettureina. Siis fanin. Ja se oli osa fanittamista, joka on sellainen vihan ja rakkauden mielenkiintoinen yhdistelmä.

Jokerit pelaa nykyään Venäjän liigassa, naruja vetelevät aivan muut henkilöt ja aivan muilla kriteereillä mitä pelaajapolitiikkaan tulee, ja on jotenkin aivan selvää, että pelaajat niin Suomesta kuin monesta muustakin maasta pyrkivät KHL-liigaan, sillä onhan se nyt yksinkertaisesti tasokkaampi ja rahakkaampi sarja kuin SM-liiga.

Itseltäni on ainakin tyystin hävinnyt fiilis narreista sellaisena vihattavana paikallisvastustajana, mikä onkin oikeastaan sääli ja menetys. Kyllä minullakin meni kuppi pahasti nurin Ben-Amor / Tomek -keississä kun Peltonen rusikoitiin, ja muistan sitä edelleen hyvin pahalla, mutta eihän Jokereista/narreista ole tuostakaan ajasta enää mitään muuta jäljellä kuin nimi: Joukkuetta rahoittaa Venäjä, pelaajat tulevat Tanskasta, P-Amerikasta ja Kehä III ulkopuolelta, ja jengi pelaa vierasmatsit Siperiassa. En oikeastaan edes pidä sitä enää Jokereina - eivätkä ymmärtääkseni monet vanhan liiton jokerifanitkaan, joiden kanssa tuli 90-luvulla ja sen jälkeenkin käytyä yhdessä paikallismatseissa, ja sitten vinoiltiin säälittä koko loppuviikko sille jonka jengi hävis.

Minulle nykyjokerit ei oikein merkkaa mitään, eikä siellä pelaavilla ole mielessäni mitään jokeritaustaa sen kummemmin. Jos sieltä olisi Wärn tulossa, muistan hänet pikemminkin vuoden 2011 mestaruusjengistä, kuin siitä että omaisi narrisydämen ;-)

Mutta Ruutu, Karalahti, Tomek, jne. - näillä ei ole asiaa edes junnuvalmennukseen HIFKn puolle...
 

FosaMasa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
PiTa, HIFK, Liverpool
Turunen-Paajanen-Sallinen
Dyk-Lundell-Kangasniemi
Wärn-Jääskä-Nordgren
Petrell-Nykopp-Tallberg
...Myllylä, Engberg, Åsten, Hämäläinen

Ahonen-Kousa
Lyytinen-Varakas
Motin-Rantakari
Kankaanperä
...Laakso, Teräväinen, Seppälä, Ulander, Winberg
Tuohimaa, Halonen, Taponen

Laittaisin itse näin
Turunen -Paajanen - Sallinen
Wärn - Lundell - Dyk
Tallberg - Ikonen - Keränen
Petrell - Jääskä - Kangasniemi
Engberg - Nykopp - Nordgren + nuorisohyökkääjät

Lyytinen - Varakas
Ahonen - Rantakari
Motin - Kousa
Kankaanperä, Laakso, + nuorisopakit

Tuohimaa, Halonen

Tässä olisi paperilla kova joukkue ilman sitä uutta megasentteriäkin.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Laittaisin itse näin
Turunen -Paajanen - Sallinen
Wärn - Lundell - Dyk
Tallberg - Ikonen - Keränen
Petrell - Jääskä - Kangasniemi
Engberg - Nykopp - Nordgren + nuorisohyökkääjät


Tässä olisi paperilla kova joukkue ilman sitä uutta megasentteriäkin.

Makuasioita tietenkin, mutta kaksi oikeaa sentteriä. Kaksi laitahyökkääjää, jotka pystyvät jollain tasolla pelaamaan keskellä (kuten tietysti kaikki pystyvät), sitten Lundell, joka jäi vielä pahasti jalkoihin pudotuspeleissä, oliko tehoissa saalis 0+0? Sitten Nykopp, jolle en laskisi mitään roolia. En tuosta saa kovaa nippua, jollei edes roolit ole kohdallaan.

Tuntien vielä HIFK:n saikkukierteen, niin Paajanen on pitkään pois, Lundell viimeistään nuorten MM-kisoissa, jonka jälkeen (Nykopp on siinä vaiheessa jo pitkällä saikulla), meillä on nolla puhdasta sentteriä. Lähtökohtaisesti pitäisi joukkue rakentaa aina niin, että tietyt roolit ovat täytetty ja siinä on HIFK:n ongelma ollut jo vuosia.

Nyanssina, entä jos Tuohimaa loukkaantuu? Halonen pelasi ok kauden Joensuussa, mutta voi olla tämän jälkeen ruusu-efekti meillä. Jossain vaiheessa nuoria maalivahteja pitää ajaa sisään, mutta ovatko Halosen näytöt riittävät divarista, sitä jokainen miettiköön tahollaan.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Kunhan muistetaan tutinaa tötinää -laitureiden lisäksi hankkia hyökkäykseen ratkaisuvoimaa, ettei tarvitse kolmantena keväänä putkeen huomata, että korkealla työmoraalilla saadaan haastettua Kärpät, mutta kukaan ei saa tiukassa paikassa kiekkoa maalin. Paitsi Kärpät.

Wärn olisi ihan kiva hankinta, jos joukkueessa ei olisi jo Petrell, Tallberg, Keränen jne.. Sijoittaisin hynkyt toisenlaisilla ominaisuuksilla varustettuun laitahyökkääjään.

Jos nyt lähdetään siitä, että nämä huhutut pelaajat konkretisoituvat ja Tyrväisen korvaaja olisi pykälää kädellisempi versio Tyrväisestä, niin mielestäni ensi kauden nipussa olisi kyllä taitoa, leveyttä ja ratkaisupotentiaalia aivan riittävästi vaikka Wärn siitä yhden paikan veisikin.

- Thorell <-> Turunen. 4. sijoittuneen joukkueen ykköspyssy vaihtumassa finaalijoukkueen ykköspyssyyn.
- Rask <-> Sallinen. Raskin menetys toki kirpaisee, mutta Jere Sallinen EHT-tason pelaajana on mielestäni oikein hyvä korvaaja hänelle.
- Santala <-> Paajanen. Kelvollisista pisteistä huolimatta Santala onnistui peliesityksillään lähinnä turhauttamaan. Ei tuollaisella liikkeellä varusteltuja pelaajia voi hankkia nykylätkän vaatimuksilla operoivaan joukkueeseen. Tilalle 2.-3. sentterin tontille on tulossa parhaassa peli-iässä oleva finaalijoukkueen ykkössentteri, jonka pitäisi olla lähtökohtaisesti huikea upgrade.
- Nuoriso-osasto Jääskän, Lundellin ja Nordgrenin johdolla vuoden vanhempi ja siten huomattavasti kulunutta kautta valmiimpi tälle tasolle.
- Dyk on katsomaton kortti, mutta näen hänessä paljon potentiaalia kilpailemaan Nordgrenin kanssa yhdestä 2.-3. ketjun laiturin paikasta.

Turunen - X - Sallinen
Wärn - Lundell - Kangasniemi
Jääskä - Paajanen - Dyk (/Nordgren)
Tallberg - Keränen (/Nykopp) - Petrell (/Keränen)
Åsten, Engberg, Myllylä

Ahonen-Kousa
Varakas-Rantakari
Lyytinen-Motin
Kanki
Teräväinen/Ulander/Seppälä

Tuohimaa
Engren (?) / Halonen

Kyllä minulle kelpaisi tällainen nippu kunhan tuossa X:n paikalla tosiaan on "Suomela"-tason kaveri ja vieläpä siten, että pelaaja on joukkueessa sillä hetkellä kun kauden avauskiekko putoaa jäähän eikä "mahdollisesti myöhemmin kauden aikana".

Nykoppin kunnon mukaan voi sitten arvioida, että tarvitaanko myös nelosen keskelle sentteri (todennäköisesti tarvitaan). Toki onneksi Keränen kykenee stunttaamaan suht. laadukkaasti kyseisellä tontilla, joten sikäli tarve ei ole akuutti vaan nyt pitää laittaa kaikki paukut sen ykkössentterin etsimiseen. "Liivikkejä" ja "Töykkälöitä" lienee mahdollista löytää kauden aikanakin.
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuntien vielä HIFK:n saikkukierteen, niin Paajanen on pitkään pois,
Nythän lyödään ns. kova kovaa vastaan, eli HIFKn loukkaantumiskarma vs. Paajasen kestävyys. Olikos niin, että Paajanen on viimeisen 4-5 kauden aikana missannut tyyliin ihan muutaman pelin ja taisi pari kautta olla niin, että pelasi kaikki pelit? Mielenkiintoista nähdä miten käy, kun siirtyy Nordikselle. Todennäköisesti kompastuu kynnykseen astuessaan ensimmäistä kertaa HIFKn pukukoppiin ja murtaa ranteensa.
 

444

Jäsen
Nythän lyödään ns. kova kovaa vastaan, eli HIFKn loukkaantumiskarma vs. Paajasen kestävyys. Olikos niin, että Paajanen on viimeisen 4-5 kauden aikana missannut tyyliin ihan muutaman pelin ja taisi pari kautta olla niin, että pelasi kaikki pelit? Mielenkiintoista nähdä miten käy, kun siirtyy Nordikselle. Todennäköisesti kompastuu kynnykseen astuessaan ensimmäistä kertaa HIFKn pukukoppiin ja murtaa ranteensa.
Pelannut tämä kausi mukaan luettuna neljä runkosarjaa putkeen kaikki pelit, ja sitä edeltävien kolmen kauden aikana on missannut yhteensä 9 runkosarjaottelua. Poissaolojen syitä en jaksa kaivella ja playoff-otteluihin pätee vähän sama, kun pitäisi tarkistaa myös HPK:n ottelut.

Edit. Pieni laskuvirhe.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Olikos niin, että Paajanen on viimeisen 4-5 kauden aikana missannut tyyliin ihan muutaman pelin ja taisi pari kautta olla niin, että pelasi kaikki pelit?

Pelannut viimeisen neljän kauden aikana yhteensä 240 ottelua runkosarjaa, eli täydet 60 ottelua per kausi. Huikea saldo kieltämättä. Myös tätä edeltävät kausikohtaiset ottelumäärät 52 - 59 - 60, eli voidaan sanoa Paajasen missaneen 7 kautta kestäneen liigauransa aikana yhteensä 9 runkosarjaottelua. Pleijaritilastoja en jaksa alkaa vertailemaan, mutta olettaisin trendin olevan sama myös niiden osalta.

Kyllä näillä saldoilla ainakin Nykopp voitetaan.

E: Hidas.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ilman suurempaa varmuutta: saadusta informaatiosta päätellen se JYPiin siirtyvä nuori kundi taitaapi olla Ulander. Tämä siis mutua.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisin kyllä äärettömän pettynyt sentteriosastoon Paajanen-Lundell-Jääskä-Keränen-Ikonen-Nykopp. Olisi osoitus siitä, että eteenpäin ei olla menty, eikä virheistä opittu. Olisin sen jälkeen valmis vetämään Salmelaisen kölin alta heti. Kaksi luontaista sentteriä ja loppujen vahvuudet enempi laidalla. Jääskä on sellainen yleismies, josta uskoakseni suurin hyöty laidalla. Ei olisi tuossa kiekollista syvyyttä, ei kestäisi loukkaantumisia ja lisäksi Lundell nuorten kisoissa vuodenvaihteen. Hyvin nopeasti huomattasiin, että tässähän painitaan samojen ongelmien kanssa, kuin edelliset kaudet. Muutenkin tuossa on odotusarvo Lundellin kehitykseen aivan järjetön. Nyt pudotuspeleissä ja nuorten kisoissa nähty, että se kehitys ei ole suoraviivaista edes näillä huippulupauksilla. En edelleenkään ymmärrä sitä, etteikö voisi hankkia kolmea 1-2 sentterin tasolla Liigassa pelaavaa pelaajaa, joista yhden voi sijoittaa tarvittaessa laidalla. Se kun onnistuu, mutta ei laitahyökkääjien sijoittaminen keskelle. Ei tarvita eikä saadakaan varmaan mitään supersentteriä, mutta hyvä liigatason kiekollinen sentteri, joka maakunnissa olisi ykkössentteri. Paajasenkin piste-odottama on sellainen 35 pistettä.

Onneksi luotan siihen, että Salmelaisen tavoite täksi kaudeksi oli Suomela, Tyrväinen, Santala ja Lundell vielä bonuksena, niin olisi sentään visiota lähteä hakemaan yhtä kova ensi kaudeksikin ja tällä kertaa ilman riskejä. En ymmärrä, että miksi me fanit madallettaisiin tätä rimaa?
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Senttereistä vielä se, että siellä on oltava ainakin yksi, joka hoitaa ne omapään aloitukset, jotta niitä ei hävitä satanolla. Olkoon tämä sitten se nelossentteri tai mikä tahansa, mutta joukkueen roolittamisessa huomioitava asia. Apassi hyvin toi esille sen, että senttereitä mieluummin yksi liikaa, kuin liian vähän. Hyvä sentteri pystyy olemaan hyödyksi myös laidalla, mutta hyvä laitahyökkääjä ei välttämättä toimi sentterinä.

Liian paljon lasketaan myös sen varaan, että joku pelaaja nostaa tasoaan merkittävästi yhden kesän aikana. Se on mahdollista, mutta epätodennäköistä, että niin kävisi. Lundell varmasti kehittyy ensi kaudelle ja etenkin kauden aikana, mutta onko nuorukaisesta vielä kantamaan kakkosentterin viittaa, niin olen hyvin epävarma siitä. Parannuksen tästä keväästä pitäisi olla huima ja Antonilla on monia selkeitä puutteita pelissä, joten on jo kohtuutonta ladata hänelle liikaa paineita niskaan.

Jos joku jaksaa kaivaa HIFK:n saikkulistaa vaikka 10 kautta taaksepäin. Uskallan väittää sen olevan aika korutonta kertomaa, johtuu se sitten huonosta tuurista, väärästä harjoittelusta tai mistä tahansa, niin vaikea on uskoa tilanteen merkittävästi muuttuvan ensi kaudellakaan. Tällä kaudella myös keväällä pelimerkit alkoivat olla aika vähissä ratkaisupeleissä ja olivat varmasti vaikuttamassa siihen, että kausi katkesi välieriin.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Jotenkin tämä jo naurattaa jo valmiiksi kun vuodenvaihteessa kirjoitellaan miksi ei Ulanderille tarjottu mottipäistä kun nousi kumminkin JYP:in ykköspakiksi..

Samaa katselen omasta kristallipallostani. Mun mielestä Ulander on hyvä esimerkki niistä pelaajista, jotka tarvitsisivat aikaa kehittymiseen, mutta samalla myös vastuuta. Toivon, ettei ole lähdössä, koska uskon, että tuosta on saisi vielä kelpo liigapakin. Toisaalta ymmärrän, jos lähtee isomman vastuun perään muualle. Ja ehkä myös hieman inhimillisempien odotusten perään samalla...
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Senttereistä vielä se, että siellä on oltava ainakin yksi, joka hoitaa ne omapään aloitukset, jotta niitä ei hävitä satanolla. Olkoon tämä sitten se nelossentteri tai mikä tahansa, mutta joukkueen roolittamisessa huomioitava asia.
Paajanen on aloittajana ihan Liigan parhaimmistoa, joten siinä yksi luottomies näihin mainitsemiisi tilanteisiin. Siinä olet oikeassa, että vähintään yhtä sentteriä huutaa lisää, ja tämä olisi mielellään kädet + aloitustaidot omaava kaveri, joten helppo homma Jumppaajalle :D

Jotenkin tämä jo naurattaa jo valmiiksi kun vuodenvaihteessa kirjoitellaan miksi ei Ulanderille tarjottu mottipäistä kun nousi kumminkin JYP:in ykköspakiksi..
Nojaa, aika optimistin laseilla on saanut pelejä katsoa, jos Ulanderista on jotain viitteitä mainitsemaasi breikkaukseen näkynyt. Se, että pelaa hyvin jossain pronssiottelussa, jossa intensiteetti ei muutenkaan ymmärrettävästi ollut korkeimmillaan, ei poista niitä +30 peliä, joissa Ulanderin peli ollut pelkkää selviytymistä. Lisäksi KooKoossa käsitykseni mukaan oli myös ihan hukassa, joten maiseman vaihtuminen taitaa olla ainoa mahdollisuus saada se kuuluisa itseluottamus kohdilleen.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Senttereistä vielä se, että siellä on oltava ainakin yksi, joka hoitaa ne omapään aloitukset, jotta niitä ei hävitä satanolla. Olkoon tämä sitten se nelossentteri tai mikä tahansa, mutta joukkueen roolittamisessa huomioitava asia. Apassi hyvin toi esille sen, että senttereitä mieluummin yksi liikaa, kuin liian vähän. Hyvä sentteri pystyy olemaan hyödyksi myös laidalla, mutta hyvä laitahyökkääjä ei välttämättä toimi sentterinä.

Minäkin ottaisin vielä tuon oman listani lisäksi sinne sen "Jasun" ja jättäisin signaamatta Ikosen. Keränen ja Jääskä terveellä rosterilla ehdottomasti laidassa. Hyväksyisin kuitenkin sen, että esim. Nykoppin pelikunto katsotaan ja jos taas todetaan, että ei kestä paikat, niin sitten vasta neloseen sentteriä sisään. Sellaisen saa hankittua, jos se on sitten se ainoa puuttuva palanen. Kärkisentteriä ei. Ihannetilanteessa ottaisin kuitenkin jo sen nelosen av-sentterin sisään kauden alusta. Nykopp myös kaikesta huolimatta taitaa hänkin olla alkuperäiseltä pelipaikaltaan laitahyökkääjä. HIFK:ssa vaan sellainen ihmeellinen ajattelu, että melkein kenet vaan kovalla työmoraalilla varustetun pelaajan Åsten, Ikonen, Keränen, Nykopp,-akselilta voi laittaa nelosen keskelle.

Jos HIFK:n historiasta miettii yhtä laitahyökkääjää, jonka olisi luullut keskellä pystyvän vetämään on Ville Peltonen, mutta vaikeaa se oli hänelläkin. Hänenkin aikanaan HIFK:ssa jouduttiin vetämään Peltonen ykkösen keskellä, kun tuli taas "yllättävä" loukkaantumissuma. Sen jälkeen itsekin totesi, että sentterin rooli on ihan oleellinen toimivaa kentällistä.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Nojaa, aika optimistin laseilla on saanut pelejä katsoa, jos Ulanderista on jotain viitteitä mainitsemaasi breikkaukseen näkynyt. Se, että pelaa hyvin jossain pronssiottelussa, jossa intensiteetti ei muutenkaan ymmärrettävästi ollut korkeimmillaan, ei poista niitä +30 peliä, joissa Ulanderin peli ollut pelkkää selviytymistä. Lisäksi KooKoossa käsitykseni mukaan oli myös ihan hukassa, joten maiseman vaihtuminen taitaa olla ainoa mahdollisuus saada se kuuluisa itseluottamus kohdilleen.

No katselllaan, palataan tähän sitten ensi keväänä. Pidän edelleen Ulanderia potentiaalisena kiekollisena puolustajana, sitä reittiä ei nyt IFK:ssa vain ole aukeamassa, mutta aika isolla todennäköisyydellä maakunnassa aukeaa. Sitten täällä kerrottaan kuinka IFK taas menetti huippulahjakkaan yksilön maakuntaan. Itsellä ei ole tietoa miten pronssiottelussa menestyi kun en sitä ottelua katsonut.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
No katselllaan, palataan tähän sitten ensi keväänä. Pidän edelleen Ulanderia potentiaalisena kiekollisena puolustajana, sitä reittiä ei nyt IFK:ssa vain ole aukeamassa, mutta aika isolla todennäköisyydellä maakunnassa aukeaa. Sitten täällä kerrottaan kuinka IFK taas menetti huippulahjakkaan yksilön maakuntaan. Itsellä ei ole tietoa miten pronssiottelussa menestyi kun en sitä ottelua katsonut.
Näin tehdään, ja henkilökohtaisesti ei ole mitään Ulanderin breikkaamista vastaan, päinvastoin. Nähdyt otteet eivät vaan minun silmissäni viittaa yhtään siihen, että Kasken kaltaista läpimurtoa olisi tulossa muuallakaan. Siitä voit olla varma, etten minä ole täällä ainakaan kertomassa menetetystä huippulahjakkaasta yksilöstä ;). Toki, tunnistan mainitsemasi mahdollisen itkuhuudon täällä meidän osiossa.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin tämä jo naurattaa jo valmiiksi kun vuodenvaihteessa kirjoitellaan miksi ei Ulanderille tarjottu mottipäistä kun nousi kumminkin JYP:in ykköspakiksi..

Vertauksesi ei nyt toimi alkuunkaan. Esim. Kasken kohdalla mina ja moni muu kritisoi poispäästämistä ihan reaaliajassa, ei jälkiviisaana seuraavalla kaudella. En tiedä miksi Ulanderin kehityksessä ottanut takapakkia, mutta en jää ainakaan harmittelemaan jos siirtyy muualle. Rindellin menetys tulevaisuutta ajatellen isompi takaisku, vaikka eihän näistä ikinä tiedä. Toivottavasti Ulander breikkaa sitten maakunnissa jos ei meillä.

Onhan noita kiekollisia prospekteja muitakin, toivottavasti sitten Seppälä tai Teräväinen kehittyisi meillä hyväksi liigapakiksi.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
On kyllä mielenkiintoista nähdä ensi kauden joukkue kun huhujen mukaan joukkueen rungon pitäisi olla kovempi kuin tällä kaudella.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Jotenkin tämä jo naurattaa jo valmiiksi kun vuodenvaihteessa kirjoitellaan miksi ei Ulanderille tarjottu mottipäistä kun nousi kumminkin JYP:in ykköspakiksi..
Tässä kuitenkin muistettava, että nimeltä mainitsematon pelaajan näytti kuitenkin pitkin kautta potentiaalia, toisin kuin Ulander tähän saakka!
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ulander on nyt 22 vuotias. Ei varausta joka myös kertoo jotain siitä kuinka lahjakas kaveri on tai ei ole. Kiekollinen pelaaja jonka saldo liigassa on 69 0+5. Omassa päässä täysin lapanen. Ihan hyvä että lähtee hakemaan vastuuta muualta.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
On kyllä mielenkiintoista nähdä ensi kauden joukkue kun huhujen mukaan joukkueen rungon pitäisi olla kovempi kuin tällä kaudella.

Puolustus ainakin huhujen mukaan vaikuttaa kovalta, toivottavasti sitä ei ole tehty hyökkäyksen kustannuksella. Dykille ja Nordgrenille soisin näytönpaikat kauden alussa, mutta jos ei onnistu niin Jääskä voi paikata toisen ylempänä ja sitten yksi uusi hankinta laidalle. Senttereitä tarvitaan pari, toisen pitää olla ns. kärkisentteri ja toinen mallia nelossentteri. Puolustus huutaa vielä yhtä lihanuijaa mallia Ilari Melart/Joonas Järvinen, muutenhan tuo näyttäisi tuollaisenaan pirun hyvältä mielestäni!

Turunen - Paajanen - Nordgren
Sallinen - XXX - Kangasniemi
Wärn - Lundell - Dyk
Jääskä - XXX - Keränen
Tallberg, Petrell, Åsten

Ahonen - Kousa
Lyytinen - Motin
Varakas - Rantakari
Kankaanperä + junnut

Tuohimaa
Engren
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän omien junnujen näyttöpaikkojen antamiseen ja pitkäjänteisyyteen vaikuttaa aina myös se, paljonko kokoonpanossa jo on muita junnuja ja paljonko on tulossa. Jos on vain yksi tai kaksi omaa kasvattia, joista ”on tulossa” VL- pelaajia, seuralla luultavasti on enemmän mahdollisuuksia antaa näyttöpaikkoja ja jäädä odottamaan breikkausta kuin, jos vastaavassa tilanteessa on kymmenkunta junnua. Se saa paikan, joka sen ottaa. Ne, jotka eivät pysty parissakaan vuodessa kehittymään niin paljon, että enemmistö peleistä ei ole vain selviytymistä, saavat jatkaa matkaansa. Tärkeimpänä itse pidän sitä, että se todellinen näyttöpaikka oikeasti annetaan eikä vain laiteta pelaamaan hajavaihtoja ja sitten ihmetellään, kun seuraavaa steppiä ei tulekaan.

Ulanderin kohdalla näyttöpaikkoja on kyllä annettu, mutta jostain syystä kuluva kausi oli suoraan sanottuna huono. Toivottavasti on selvitetty, mistä se johtui. Voi toki olla, ettei siihen mitään erityistä syytä edes ole. Vakituinen pelipaikka pitäisi ensi kaudella kyllä olla, mutta onko oikea paikka liiga vai Mestis, onkin sitten toinen juttu. Vaiko kenties joku muu liigaseura?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös