Ilmoitukset

Nimimerkki bebeto on siirretty kahdeksi viikoksi katsomon puolelle väkivallantekoja käsittelevään ketjuun kirjoitetun mauttoman viestin vuoksi.

Nimimerkki Roger Moore selaa seuraavan kuukauden ajan palstaa ilman kirjoitusoikeuksia. Hänen tuotantonsa otteluseurantaketjuihin on ollut jopa otteluseurannan mittapuulla aivan turhaa ja aiheeseen kuulumatonta spämmiä.

Kummassakin tapauksessa aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Näiden lisäksi nimimerkki puuntakaa on passitettu viikon pelikieltoon mauttoman ja turhan viestin takia, jossa puhuttiin lahtaamisesta ja reiden leikkaamisesta poikki.

Sulje ilmoitus

HIFK kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana RedWhiteBlue, 04.11.2017 klo 10.43.

 1. Lemieaux Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Total hockey / Totaalvoetbal
  Aika hyvin pitää edelleen kutinsa tämä joulukuun arvioni, boldattuja kohtia lukuunottamatta.

  Lainaus:
  Kummatkin boldaukset tehty lainatessa. Eihän tuo jäänyt ihan niin vajaaksi kuin pelkäsin kuitenkaan. "Sentteriksi" saapui (nelossentterinä pelaamaan pystyvä) Ikonen, "taitavaksi laituriksi" Salminen ja "johtajakapteeneiksi" kelpaa kokonaisuus Tyrväinen-Quincey-Rask-Varakas. Ainoastaan se kakkos-/tandem-maalivahti jäi puuttumaan. Mutta ehkä Engren tekee Riksmanit ja pystyy vetämään rekeä yksin.

  Laaksosta olen kyllä ollut ennen kautta ja vielä kauden aikanakin väärässä. Ihan vakiokokoonpanon pelaaja kyseessä, yllätyksekseni.
   
  tommy36 tykkää tästä.
 2. RedIsMyColor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Detroit
  Mielestäni nyt on viimeistään se aika kun on alettava luottamaan omiin. Rosteri näyttää todella hyvältä (pl. Eronen). Ykköskenttä on raudanluja Rask - Tyrväinen - Thorell muodossa.

  Kakkoskenttään on heittää Santala joka pelannut odotuksiin nähden jopa hyvää kautta. Toiseen laitaan hyvä työhevonen Ikonen, jolta toki odotan napsun verran parannusta tai muuten paikka on nelosessa. Toiseen laitaan on taas heittää mielestäni liigan paras hyökkäävä pelaaja Kangasniemi, tää kaveri osaa olla maaginen.

  Kolmoskentän toiseen laitaan aina kaikkensa antava Jääskä, tehoja hieman lisää niin alkaa näyttään hyvältä. Keskellä Lundell jolla on potentiaalia vaikka mihin. Ensi kausi on varmasti se läpimurto kausi, mutta ei haittaa vaikka nyt jo lyö kovissa peleissä kovat näytöt tiskiin. Toiseen laitaan helvetin hyvän pelisilmän omaava Salminen joka on parantanut otteitaan kuin sika juoksuaan. Saken ketjukaverit kyllä pitää olla jatkuvasti hereillä hyökkäyspäässä kun välillä tulee semmoisia syöttöjä mitä harvat osaavat laittaa ja luoda maalipaikan ihan tyhjistä.

  Nelonen näyttää nyt hyvältä. Tallberg ja Keränen tuo vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Petrellin on nyt aika näyttää, että kapteeni kuuluu kokoonpanoon. Fysiikka esiin ja läpi vastustajista jos ei muuta. Mutta tuo muniin puhaltelu saa loppua tai sit on paikka katsomossa.

  Pakit meillä on pirun hyvät jahka saadaan Eronen takas kokoonpanoon.

  Ja jos Engren jatkaa viime aikojen otteita, niin tämähän alkaa näyttämään oikein hyvältä. Nyt on kumminkin puuta koputettava, kopkop. Jos Engren loukkaantuisi niin se on sama kuin keskellä järveä ottaisi tulpan pois veneestä, kyllä, sinne se upposi, usko, toivo ja tämä kausi.

  Mutta summa summarum, vahva luotto omiin nyt kun rosteri on terve. Ja niin "hullu" olen, että nakit on valmiina pakkasessa, vaikka siellä pelottavan vahvalta tuo puolen suomen joukkue vaikuttaakin. Mutta kyllähän aikoinaan USA:n yliopistojoukkue kaatoi punakoneen ja nyt ei edes puhuta materiaaliltaan niin isoista eroista. Toki tässä on vielä monta mutkaa matkassa ja monia muitakin hyviä joukkueita mukana. Jo ennen kautta oli selvää, että TPS ja Tappara on kovia. Mutta mukavasti siellä on Pelicans ,Lukko ja HPK yllättäneet. Ja Ilveksessä on potentiaalia vaikka mihin...varsinkin jos saavat ton porukan pidettyä suunnilleen kasassa niin ovat ensi kaudella neljän sakissa runkosarjassa jopa.

  Nyt on se aika vuodesta kun on böndeläisille (itekki asun böndellä) näytettävä, että miksi meillä HIFK:n kannattajilla on nakit valmiina pakkasessa. Tämä laiva ei uppoa, se menee päätyyn. En gång IFK, alltid IFK.
   
  jph27, Lemieaux & Tinke-80 tykkäävät tästä.
 3. mixu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hifk
  Aika kauheaa on kun senttereitä ei ole. Yksi kenttä pystyy pelaan. Täytyy kyllä ihmetellä Salmelaista että väkisin haluaa jonkun Jääskän pelaavan tuloskentässä keskellä. Hänhän kehui kuinka kaveri on edistynyt. Nuorten maajoukkueessakin hän oli nelosen laidalla ja laituri hän on. Ei se hänestä sentteriä tee vaikka pelaa sentterin paikalla. Kunpa tuon Salmisen tilalle olisi mielummin hankittu joku sentteri.
   
 4. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Nostetaas tämä ketju ylös, koska se kattaa kaiken.

  IFK sai tällä kaudella runkosarjassa juuri sen paikan minkä ansaitsi. Käsittämättömän loukkiputken jälkeen saatiin hilattua itsemme onneksi vielä pois säälipleijareista, mutta loppujen lopuksi joukkue itse töpeksi mahdollisuutensa jopa kotietuun.

  Olen itseasiassa helvetin tyytyväinen kuudenteen sijaan, koska jää CHL ja Spenglerit väliin. Itse olisin halunnut tottakai lähteä katsomaan Spengleriä, mutta tälle seuralle ja Tobiakselle tekee hyvää nähdä, että Eurooppaan ei pääse keskinkertaisuudella. Koska sitä tämä runkkari oli kaikilla mittareilla: Keskinkertaista.

  Peli oli muutamaa highlight matsia lukuunottamatta ihan hirveätä katsottavaa ja taklauksia ei ollut juuri nimeksikään. Jengissä ihan helvetisti alisuorittajia ja vapaamatkustajia. Näistä Kanki jopa palkittiin jatkosopparilla.

  Millä fiiliksillä sitten pleijaireihin? Meillä on paperilla parempi materiaali, mutta jengin nykykunto ei ole sitä. Pelsuilla moni pelaaja on ylisuorittanut ja kehittynyt. Meillä taas Åstenit ja kumppanit eivät juuri kehittyneet ja osa otti jopa takapakkia. Toki todelliset lahjakkuudet kuten Jääskä, Kangasniemi, Lundell ja sitä ylimääräistä duunia tehneet (ja ehjänä pysyneet) Tyrväinen, Thorell ja Rask kehittyivät, mutta ne olisi varmaan kehittynyt jos valmentajana olisi ollut Stadikan talkkari. Onko Pelsuilla yksikään pelaaja, joka olisi kauden aikana ottanut takapakkia? Kaski valitsi ihan oikein ja varmaan tiesi tämän. Ei sekään tyhmä ole.

  Odotukset on aika alhaalla. Meillä on yksi hyökkäysketju, joka saa peliä aikaiseksi. Pleijareissa elintärkeä nelonen on heikompi ja hitaampi kuin vastustajan kaikki lihamyllyketjut ja ylivoima on sanalla sanoen paskaa. Kuka tahansa tuosta ylivoimasta on vastuussa, niin miettisin uudelleen onko kaveri siitä vastuussa enää ensi kaudella... Näkeehän sen nyt saatana Ylöjärven Essollakin jengi, että toi ei toimi, mutta samalla sapluunalla vaan vedetään matsista toiseen. Ja ilman ylivoimaa ei pleijareissa pärjää.

  Eli nyt toivotaan Pelsuja vastaan, että ei oteta jäähyjä, mutta myös sitä, että vastustaja ei ota jäähyjä. Koska kun YV on noin paskaa, niin meidän jätkät vaan turhautuu sen kahden minuutin jälkeen. Meidän mahdollisuudet lepää 5-5 pelissä.

  No täytyy toivoa, että tämä viimeisten pelien sukellus oli säälipleijareihin joutumisen pelkoa ja nyt jokin klikkaa ja treeneissä rupeaa nauru raikaamaan ja sitä kautta löytyy se tarvittava lisäboosti. Eli jengi saa mun puolesta näyttää mulle, mutta harvoin on näin alamaissa meikäläinen lähtenyt pleijareihin. Usko on mennyt.

  Kyllähän Pelsut on voitettavissa, mutta se vaatii sitä, että toi jengi alkaa a) pelaamaan omalla tasollaan b) taistelemaan jokaisesta kiekosta kuin se olisi kauden viimeinen irtokiekko c) jättää typerät jäähyt pois d) saa ylivoiman toimimaan e) duunarimiehet pelaa ihan helvetin nöyrästi eikä Petrell tai Åsten luule olevansa jotain Malkineita. f) Engren pelaa voittavaa kiekkoa.

  Oma veikkaus on, että Pelsut menee jatkoon 4-1 tai 4-2 ja Lahtelaiset saattaa jopa jatkaa vielä finaaleihin asti.
   
  McBean, Jargon, WPK ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 5. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Vaikka Pelsut on vaikea vastus, on ehdottoman hyvä, että vastaan tulee jengi, joka sentään pelaa vauhdikasta lätkää eikä jäädytä peliä ja peli mene liian shakiksi.

  Ehdottoman hyvää on myös se, että HIFK pääsee aidosti altavastaajana sarjaan ja pitkästä aikaa pelaamaan paineettomasti. Se voi saada ihmeitä aikaan ja jos heti alussa saadaan onnistumisia, sarja ei välttämättä ole yksipuolista Pelicans-rallia.
   
  Le Banner ja Postinjakaja tykkäävät tästä.
 6. Warrington Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Semmonen huomio, kun viime kauden runkosarja tuntui paljon onnistuneemmalta, ja fiilis oli että tämä olisi ollut tuloksellisesti paljon heikompi, mutta todellisuudessa tällä kaudella kerättiin ainoastaan 5 pistettä vähemmän. Kaksi 3 pisteen voittoa enemmän siis oli eroa tällä ja viime kaudella runkosarjan osalta. Alakanttiin tämä kausi meni silti, eipä siitä pääse mihinkään.

  Pohjoisen jättiläinen keräsi 39 pistettä enemmän runkosarjassa kuin me. Aivan järjetön ero. Tuota Pohjoisen ja Etelän eroa Salmelaiset ja kumppanit voisi tuijotella koko pitkän kesän, ja vähän miettiä asioita. Tuo ero ei selity pelkällä maalivahtipelin erolla. Oltiin ihan helvetin kaukana terävästä kärjestä, jokaisella osa-alueella. Tekisi mieli vähän maalailla piruja seinille ensi kauden osalta, mutta katsotaan nyt tämä kausi loppuun.

  Playoffit on aina playoffit, jos ei oteta ihan 100-0 dunkkuun Pelicansilta, niin hyvää viihdettä pitäisi tulla, edes yhden sarjan verran.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2019 klo 01.54
  RedDawn tykkää tästä.
 7. Apassi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Eniten huolestuttaa se, että ollaan perässä jokaisella osa-alueella. Miten tätä lähdetään kirimään kiinni? Perinteisesti voisi kuvitella, että sieltä joukkueen huonoimmasta päästä nostamaan tasoa kohti kärkeä. Mitä tekee HIFK? Sopimukset on voimassa Åstenin, Petrellin, Nykoppin, Kankaanperän kanssa. Osa sopimuksista tehty tämän kauden aikana. Näistä ainoa on Petrell, jonka tietyistä syistä hyväksyn. Nykopp olisi OK, jos pysyisi kunnossa. Olisihan sillä kaverilla terveenä annettavaa, mutta ei vaan pysy kasassa. Isossa kuvassa näyttää, että HIFK ei uskalla lähteä riittävän suureen muutosprosessiin. Pikkarainen on ihan täysi arvoitus. Onhan jääkiekon taso tällä hetkellä ihan kauheaa paskaa. Minkäänlaista kehitysprosessia ei ole nähtävissä. Se piikki tuli muutoksen aika alkuun.

  Petrell pelasi tänään sellaista suoraviivaista kiekkoa, jota koko kauden häneltä odottanut. Hänen on ihan turha yrittää pelata mitään kiekollista peliä. Riistoja, kulmavääntö, blokkia... siitä on Lennun peli tehty. Heti kun yrittää pelata jotain lyhytsyöttöä, niin metsään menee. Itseluottamus vaan Lennulla niin heikossa kantimissa, että menee roiskimiseksi ne rännikiekotkin.
   
  tommy36 ja RedDawn tykkäävät tästä.
 8. Postinjakaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  En gång IFK, alltid IFK.
  Vaikka itselläni on epäuskoa niin nasta nähdä jätkien ilmeitä ja kopin ilo post-game haastattelussa. Santala ihan oikein kokeneena pelaajana sanoo, että runkkarin peleillä ei ole enää mitään merkitystä ja että niistä voi vain ottaa mukaansa oppia.

  Voin pitäytyä omassa veikkauksessani, että Pelsut vie 4-1 tai 4-2, mutta joukkue saa nyt näyttää mulle mistä se on tehty.

  Koska ensi viikolla pelit alkaa 0-0 tilanteesta. Go IFK!
   
  Warrington tykkää tästä.
 9. RedDawn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tässä kyllä hyvin kiteytettynä tapahtumat so far ja ennusteisiinkin on helppo yhtyä. Toivon siis toki että toi sarja klaarataan ja siitä eteenpäin mentäis hirveellä itseluottamusboostilla finaaleihin, mutta realisti sisälläni kertoo että Pelsuissa on tosiaan (kenties ainoana joukkueena) potentiaalia haastamaan Kärpät...
   
 10. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  HIFK:lla on ollut omat ongelmansa varmaan jokaisella osa-alueella tällä kaudella, mutta kun täällä verrataan joukkuetta Kärppiin, haluaisin nostaa esiin itseluottamuksen ja onnistumisten merkityksen. En aliarvosta Kärppien todella kovaa tulosta, mutta nähdäkseni jokainen peli ei ole heilläkään ollut mitään ylivertaista tykitystä, vaan heillä onnistumiset jakautuivat laajalle rintamalle, jolloin koko jengillä oli itseluottamus kunnossa. Pelisysteemillä on varmasti merkityksensä, mutta pelisysteemikin näyttää huonommalta, jos pelaaja ei kertakaikkiaan saa mistään sisään. Ja jos näitä pelaajia on paljon jengissä, joudutaan jokaisen maalin eteen tekemään ihan mieletön työmäärä, mikä taas pidemmän päälle syö huumoria ja rentoutta. Jos taas alkukaudesta homma lähtee hyvin rullaamaan, rentous säilyy pidempään ja kaikki näyttää ja ehkä onkin helppoa.

  Että tilauksessa olisi hyvä startti ensi kaudelle. Ilman ylimääräisiä sekoiluja. Nyt ei ainakaan tarvitse matkustella.
   
  tommy36 ja Warrington tykkäävät tästä.
 11. Dennis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No, jokaisella joukkueella on taas ensi kauden alkaessa pistesarakkeessa pyöreä nolla ja siitä lähdetään rakentamaan. Toki vaatii työtä ja onnistumisia nousta kärkiporukoihin, mutta yhtä kaikki esim. Kärpillä on hyvä track recordia romahtaa (ylivertaisesta) mestarijoukkueesta säälisijoille, kun huippukoutsin tilalle palkataan joku Matti Alatalon tyylinen luuseri. Esim. keväällä 2008 Kärpät oli HIFKta runkosarjassa sen suuruusluokkaa 25-30 pinnaa edellä ja vei mestaruuden suht suvereenisti. Siitä pari vuotta eteenpäin, niin Kärpät oli sääleissä 20+ pinnaa HIFKta perässä. Ja ei sovi unohtaa, että vasta 2 vuotta sitten HIFK pudotti Kärpät jatkosta säälipleijareissa, joten kyllä nämä valtasuhteet saattaa nykyliigassa vaihtua hyvinkin nopealla aikataululla, kun kärkipelaajia ja valmentajia suuntaa rahasarjoihin ja vastaavasti paluun tehneet johtajapelaajat lyö hokkareita naulaan.
   
  jph27 ja Euro71 tykkäävät tästä.
 12. Euro71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
  Lainaus:
  Ai vvv... että tekee kipeää edes ajatella. Mutta valitettavasti olet oikeassa. Kärpät on mestari näissä nopeissa syöksyissä kyntämään maata naama veressä. Onneksi Kärppien logossa ei ole kotkaa, pelikaania tai mitään muutakaan lintua, siitä olisivat muut saaneet revittyä vähän liian kipeää huumoria.
   
 13. WPK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
  Lainaus:
  Jokuhan voisi ajatella, että nimittelet UJ:tämme rumasti :) Joo olisin voinut jättää tarttumatta tuohon, mutta menköön perjantain kunniaksi. Allekirjoitan koko viestisi sataprosenttisesti, sillä todella paljon on HIFK:lla työsarkaa edessään.
   
  Warrington ja Keskikalja tykkäävät tästä.
 14. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Laitetaan nyt vaikka tähän, kun erillistä Playoff-ketjua ei ole; TV5 näyttää Pelicans-sarjan avausmatsin torstaina ilmaiskanavallaan.
   
  Salo70 tykkää tästä.
 15. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  No joo, tuohan on seuralle se paras ravistelu, kun tavoite nostaa seura Euroopan huipulle, eikä nyt olla edes CHL:ssä, vaikka sinne pääsee viidennelläkin sijalla. Huh.

  No nyt on vaan luotettava pieneen ihmeeseen poffeissa peliesitysten suhteen, ja että Pelicans kaatuu. Tuo viikon tauko oli IFK:lle varmasti hyvä homma, ja eiköhän huomenna ole Eronenkin mukana taas.

  Sinne vaan ja kaikki likoon! Välieräparit tulee olemaan:
  TPS-HIFK
  Kärpät-Lukko
  :)
   
 16. Harald73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1897
  Lainaus:
  Eikö tämä ole ollut tätä herättelyä ja turbulenssin kitkemistä jo niin kauan kun keski-ikäinen jaksaa muistaa. Mikä on muuttunut? CHL ei minua itseäni kiinnosta, mutta jos kerran eurooppalaiseksi suurseuraksi mielitään, niin mukana vissiin pitäisi olla. Toisaalta tippuminen aina hyvissä ajoin, ei ehkä sekään kuvasta sitä, että menestys CHL:ssäkin tulee kaukalossa, ei kabinetissa.

  Mitä näihin (meidän osalta alkaviin) poffeihin tulee, kusessa ollaan, koska HIFK:lla ei ole heittää kehiin toimivaa (vastaavaa) pelisysteemiä kuten Pelicanssilla on ja koko jengi ilman Finleyä on niin mikkihiiri -osastoa, että fyysisyyteen ei pystytä vastaamaan millään osa-alueella. Pitää olla helvetin nopea ja hyvää tuuriakin tarvitaan jos tästä meinaa jatkoon. Pessimisti ei pety eli odotukset ei nouse kovin korkealle.

  Jospa Nybbe kuiskuttelis Toben korvaan neuvoja ja sitten ensi kaudella....
   
 17. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  No sitähän tämä on ollut, ja sen vuoksi negatiivisesta kiekkofiiliksestä on hyvin vaikea päästä eroon ennen kuin on hyvin erilainen meininki seurassa. Onneksi on Jatkoaika, niin ei tarvitse vaimon kuunnella tuota esitelmöintiä ihan niin paljon kuin että ei olisi Jatkista :D

  Joo altavastaajia tässä ollaan joka tapauksessa Pelicansia vastaan, mutta lähdetään kopsuttelemaan sitä vastustajan selkärankaa jo heti alussa hakemalla ryöstövoitto Lahdesta huomenna. IFK:lle hyvä juttu on se, että jengissä on paljon pelaajia, joille nämä ovat hyvinkin tuttuja geimejä. Ja noilla pelaajilla on ihan hemmetisti näytettävää sen suhteen, ettei taso voi olla niin onneton kun runkosarjassa oli.
   
  Viimeksi muokattu: 20.03.2019 klo 13.05
  tommy36, Shanahan & Keskikalja tykkäävät tästä.
 18. Cemetery Gates Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Mielestäni Quincey on esittänyt ajoittain varsin miehekkäitä otteita esim. oman maalin edustalla. Myös Varakas kykenee hyvään taklauspeliin ja onhan hyökkäyksessäkin ajohommiin kykeneviä heppuja. Mutta fyysiseen peliin ja taklauksiin toki pätee se sama lainalaisuus kuin muuhunkin: potentiaalista ei ole mitään helvetin hyötyä, jos sitä ei saada kaivettua esiin kaukalossa.

  Eihän tässä oikein muuta voi kuin hartaasti toivoa, että IFK löytää aivan uuden vaihteen pleijareihin, jolloin voisi olla jonkinlainen mahis kuumaa Pelsu-ryhmää vastaan. Se kylläkin vaatii mm. sitä, että ala-arvoisen kauden pelannut kapteeni näyttää esimerkkiä ja alkaa taklata kaikkea mikä liikkuu. Saa sitä kiekollistakin peliä näyttää, mutta Lennun pitäisi vähintäänkin nyt ajella lahtelaisia seinille kuin viimeistä päivää, jospa se umpisolmu siitä aukeaisi.
   
 19. Harald73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1897
  Lainaus:
  Jep, myönnetään, tuli vähän yleistettyä. KQ on huippupelaaja ja VV on pelannut umpisurkean viime kauden jälkeen oikein mallikkaasti. KapteenisLennun tokenemiseen en enää usko ja nopeasti natsat pois ja sellaiselle, jolla asennetta ja suorittamista on nähty läpi kauden (vaikkapa Rask jne.). Muuten sama puhaltelu jatkuu ja Stadin kevät on kovin kovin lyhyt.