HIFK kaudella 2018–2019

  • 673 094
  • 2 544

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Tuo Ulanderin potentiaali on kyllä ainakin minulta jäänyt näkemättä? Se, että yli-ikäisenä valitaan ASMn parhaaksi puolustajaksi ei mielestäni ole mikään indikaattori potentiaalista. Enemmänkin kääntäisin katseeni hyvin vähäiseen määrään junnujen maaotteluita, joka mielestäni kielii siitä, että mistään älyttömän potentiaalisesta kaverista ei ole kyse. Toki, kohtuullisen nuori kaveri puolustajaksi vielä kyseessä, mutta jotain näyttöjä pitäisi alkaa kohta tulemaan tai sieltä tulee Seppälää ja Teräväistä oikealta sekä vasemmalta ohi.
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Miksi monet toivovat että IFK häviää esim seuraavat 10 peliä? Mikä se hyöty siitä on?

-pelaajat menevät vaan enemmän lukkoon ja joukkuehenki huononee
-yleisö/tunnelma hallista katoaa ja vähemmän saumoja keväisiin vahvistuksiin
-Salmelaisen kaikki aika menee syntyvien tulipalojen sammuttamiseen
- kaudelle 2019-20 on yhä vaikeampi saada kunnon kotimaisia pelaajia kun koko organisaatio on sekaisin (vrt Ässät)
-mitä radikaaleja muutoksia joukkueessa voidaan edes tehdä, uusi MV, Selin ulos, Petrell ulos, 5kpl. ”Thangeja” sisään?

Itse katson kyllä jokaisen peliin alusta loppuun kuten tähänkin asti ja vitutuksen aikanakin toivon että kurssi kuitenkin kääntyy. Samalla kyllä kritisoin yksittäisten pelaajien esityksiä kuten kapteeni-Petrelli ja Nykoppin. Mutta esim aikaisemmin kritisoimani Santalan vahvuuksia olen ehkä jopa hiukan oppinut arvostamaan.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Miksi monet toivovat että IFK häviää esim seuraavat 10 peliä? Mikä se hyöty siitä on?
Huutelen ulkopuolelta, mutta voisiko tuossa olla takana ns. isomman kuvan tarkastelu? Ts. kausi 18-19 nähdään pessimistisesti jo menetetyksi, joten kauden voi samantien uhrata kunnon perseilyyn. Kunnon perseily saattaisi olla organisaatiolle syy peiliin katsomiseen ja isomman luudan lakaisuun. Tällöin toivottu hyöty totaalisesta vihkoon vedosta kaudella 2018-19 koskisi seuran tulevaisuutta. Kun organisaatio vetää riittäävästi vihkoon, niin ainakin normaalisti organisaatiossa tehdään muutoksia, isojakin. Kyseisessä skenaariossa niitä muutoksia odotetaan tapahtuvan toimistolla, ei tämän kauden joukkueessa.

Kieltämättä en ole IFK:ta yhtä paljon tällä kaudella seurannut, kuin kirjoittajat täällä. Omaan silmään "kausi ohi" -ajattelu on kuitenkin hieman ennen aikaista. IFK on kieltämättä sekaisin juuri nyt, mutta ei tuo joukkue ole niin huono, kuin viimeiset viitisentoista peliä osoittavat. Potentiaalia on kyllä. Kuuden sakkiin nouseminen on täysin mahdollista edelleen. Nykyinen alavire tosin ei saa enää pitkään jatkua, vaan kelkka pitää saada kääntymään nopeahkosti takaisin raiteilleen.

Tavallaan ymmärrän kuitenkin varsinkin joidenkin IFK-fanien näkemyksen, että IFK on isossa kuvassa alisuorittanut resursseihinsa nähden. IFK:n viimeisten kolmen kauden tulokset ovat olleet hyviä, mutta eivät kuitenkaan kestä vertailua sinne, mihin vertailua oikeastaan pitäisi tehdä. Liigassa Oulun Kärpät on lähinnä IFK:ta resursseiltaan, mutta tulostaso Oulussa on ollut jotain vielä merkittävästi parempaa. Siitäkin huolimatta, että yksi pieni harhaosuma Suikkasen muodossa tulikin. IFK ei ole isossa kuvassa saanut revittyä irti niin paljon urheilullista menestystä kuin noilla resursseilla olisi mahdollista. Kun puhutaan jo vuosien, vuosikymmenten otannasta, niin katseen on pakko kääntyä toimistolle ja organisaatiokulttuuriin. Jotain pitäisi tehdä. Joku totaalinen perseily voisi johtaa isompiin muutoksiin joukkueen lisäksi myös toimistolla. IFK on viime kaudet tehnyt taloudellisesti siinä määrin kovaa tulosta, että yksi heikko kausi ei katastrofi olisi. Tai ei ainakaan pitäisi olla.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Jos kaikki potkittais mitkä paskaa täällä saa niin meillä olis Tyrväinen keskellä ja pari laituria ja Eronen yksin puolustamassa tyhjää maalia. Ei pääsis pojat huilaamaan kun ei ole kapteenia eikä valmentajaa ottamassa edes aikalisää. Erosen pakkiparikin jäis signaamatta kun ei ole toimistolla kuin siivooja jäljellä.

Moni saa ehkä paskaa niskaansa yksittäisistä virheistä, mutta oikeasti tuolla ei ole kuin noin viisi-kuusi vakiokokoonpanon pelaajaa jotka joutaisivat ulos. Nykopp, Petrell, Laakso, Finley, Kankaanperä, Ruusu - tuossa ne ainoat oikeasti paskat pelaajat, joiden tilalle pitäisi saada Miehon, Tallbergin, Kasken, Rony Ahosen ja Juho Olkinuoran tasoisia pelaajia. Koules on toki täysin turha, mutta eiköhän Bollywood lähde tryoutin jälkeen himaan.

Kyllä jopa hidas ja paljon parjattu Santala suorittaa tilastojen valossa ihan ok, ja junnuista oikeastaan vain And ja Winberg ovat riittämättömiä liigaan. Jääskä, Lundell ja Nordgren ovat selkeitä vahvistuksia kolmoskenttään, Kulmala ja etenkin Engberg suorittavat hekin riittävällä tasolla ollakseen kolmos-nelosen rotaatiossa, kunhan ketjun kaksi muuta ovat VL-pelaajia. Quincey, Engren ja Motin ovat toki lieviä pettymyksiä sillä ovat alisuorittaneet, mutta eivät he sentään paskoja ole. Näistä Engren ja etenkin Motin ovat sitä paitsi parantaneet alkukaudesta, eivätkä tällä hetkellä edes alisuorita. Kevään tullen nämäkin korjaantunevat.

Kyllä sieltä silti puuttuu sentteri, taitava laituri, maalivahti ja johtajakapteeni. Vajaaksi jäi joukkueen kasaaminen jälleen kerran, mutta ei se tee liian isossa roolissa pelaavista "paskoja". Edit: Ei jäänyt ihan niin vajaaksi kuitenkaan. Sentteriksi saapui (nelossentterinä pelaamaan pystyvä) Ikonen, taitavaksi laituriksi saapui Salminen ja johtajakapteeneiksi kelpaa kokonaisuus Tyrväinen-Quincey-Rask-Varakas. Ainoastaan se kakkos-/tandem-maalivahti jäi puuttumaan.
 
Viimeksi muokattu:

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Olisi vaikuttava sisääntulo tässä kohden kertoa missä joukkue menee, mitä halutaan viellä tehdä, että kurssi saadaan käännettyä? On aikamoisen ylimielistä kertoa pelkkää diipadaapaa, että nyt on vaikeaa jne? Kissa pöydälle, nyt on jumpattu jo ihan tarpeeksi. Maksavaa katsojaa ja muun oheistuotteiden ostajaa ei ainakaan minusta saada kaudelle enään, ellei tule rehellistä puhetta, miksi muakaan kiinnostaisi, kun ei seuraakaan?
 

Sipilpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Meinasi sydän jättää pari lyöntiä välistä, kun tuli vastaan uutinen otsikolla "HIFK hankki keskushyökkääjän Ilveksestä". Onneksi oli kyse jalkapallosta, eikä Miehon tai Tammisen paluusta.
 

Synyster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kyllähän tuonne paria kaveria nyt kaipaisi. Lession kenkimisen päälle on siis laskettava se alunperin puuttumaan jäänyt sentteri, sekä huomioitava Tallbergin uusi pitkä saikku.

Jouluksi faneille jotain?
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Nyt olisi se kuuluisa iso kala vapaana, joten luulisi Jumppaajan olevan mottipäisen kanssa perässä.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä uutinen elokuulta, eli jalka murtui harjoituspelissä ja tuolloin povattiin olevan pitkään pois Tomi Sallinen pitkään sivussa – loukkaantui harjoitusottelussa ja joutuu leikkaukseen. Tilastojen mukaan on sittemmin pelannut yhdeksän peliä tehoilla 1+3 (+1). En ole täysin vakuuttunut, että Sallinen nyt ihan samantien nostaisi HIFK:n suoritustasoa toiselle levelille. Toki kevään mittaan olisi varmaan ihan hyväkin hankinta.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
En ole täysin vakuuttunut, että Sallinen nyt ihan samantien nostaisi HIFK:n suoritustasoa toiselle levelille. Toki kevään mittaan olisi varmaan ihan hyväkin hankinta.
Kun katsoo minkälainen Mestis-osasto IFKlla on pelistä toiseen kahden ensimmäisen ketjun jälkeen jäällä niin on absurdi väite, ettei EHT-tason Sallinen nostaisi suoritustasoa automaattisesti. Sallisen tason sentterin vierellä jopa Petrellistä ja Koulesista voisi saada jotain irti vs. nykyiset nallipyssyt Koivisto ja Nykopp. Lisäksi tuon tason pelaaja toisi koko hyökkäykseen sellaista kilpailua, joka sieltä on koko kauden puuttunut.

Jos nyt Sallinen olisi ylipäätään Liigaan tulossa niin kyllä IFKn tarjous pitää olla sellaista luokkaa, että päihittää muut Liigaseurat. Siinä on mielestäni Jumppaajalla korulauseet vähissä, jos Sallinen menee johonkin toiseen Liigaseuraan.
 

Vilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän toi jengi joutuu hengittämään vain yhdellä keuhkolla. Kylmä rinki aina kun kolmonen ja nelonen kentällä. Näyttäs ettei tosta Nypsistäkään kuoriudu kunnon pelimiestä, joskaan ei nykyiset laiturit ainakaan helpota kehitystä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ottaisin Tomi Sallisen nanosekunnissa.

Joku Lundell-Sallinen-Kangasniemi voisi olla sarjan parhaita ketjuja.

Kolmoseen jäisi Jääskä-Santala-Tallberg, joka ei olisi lainkaan hassumpi kolmosketju tähän sarjaan.

Ja jos sukan varressa olis rahaa niin kaapisin neloseen vielä hyvän taistelevan perussentterin, jonka tärkein ominaisuus on voittaa aloituksia ja antaa keskikaistalla makuupaikkoja oman maalin edessä.

Keränen-”Puolustava Aloittaja”-Åsten/Petrell/Pitkänen/Koivisto//Nykopp

-Olisi jo tarpeeksi taisteleva nelonen.

Ja jäisi vielä Nordgren paikkaamaan loukkaantumisia jos ei päävamma estä kuntoutumista.


EDIT: Ja Sallisen kyvyistä spekuloiminen on samaa toopeilua, kuin alkukauden tämän osaston heitot: ”Ei Petteri Wirtanen enää ole kova sentteri tähän sarjaan.”

Tuon tason pelimiehet tarvitsevat sen pari kolme viikkoa totuttelua ja kuntoutusta alle ja ovat sen jälkeen johtavia pelaajia koko sarjassa.
 
Viimeksi muokattu:

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllähän tuo jengi on herännyt taistelemaan Quincey:ta myöden ihan tosissaan, ja sen Oulun mahalaskun jälkeen kolmessa pelissä 8/9 pinnaa. Hyvä homma.

Tekemistä ja tasaisuutta vaikeuttaa ihan älyttömästi se, ettei meillä ole sitä luotettavaa ja raastavaa pito-/jarrukenttää, joka helpottaisi monella tavalla omaa jengiä. Sellasta ketjua kaipailisin kyllä kovin nyt.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Hienoa jätkät!

Oulun palaverissa on ilmeisesti puhuttu oikeista asioista, eikä jumpattu ihan turhaan. Onhan pelissä edelleen puutteita. Muun muassa omista lähteminen on välillä luvattoman vaikeaa ja puolustuspelaamisessa on myös paljon parannettavaa, mutta täytyy muistaa, että pelataan SM-liigaa ja näillä otteilla noustaan kyllä kuuden sakkiin. Kotietukaan ei ole karannut.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lla on tosiaan duunaripitoiseksi joukkueeksi harmittavan heikot alemmat ketjut. Engberg, Pitkänen, Koules, Nykopp ja Petrell ovat peliälyltään puuttellisia täytepelaajia, joista alemmat ketjut on vain jouduttu raapimaan kasaan. Tallberg ja Keränen ovat kokeneita, monipuolisia duunaripelaajia, joiden poissaolo on ongelmallista - Åsten taas oli mielestäni syksyn tasaisin suorittaja kaikista ns. alempien ketjujen pelaajista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK
Suosikkijoukkue
HIFK
En usko että Sallinen siirtyy teille.

Leijonahyökkääjä Tomi Sallinen viihtyy ulkomailla: "En tietenkään voi sanoa, etten koskaan palaisi Liigaan"

Linkki vie Jatkoajan uutiseen jossa tulee ilmi että Liiga kiinnostaa vaan Espoossa. Toisaalta ei sulje mitään pois, mutta vaikea on kuvitella näin. Tämä on omaa mutuilua mitä olen ymmärtänyt Sallisesta haastatteluista.

Jos tässä ollaan kohta lähdössä Nordikselta evakkoon Espooseen, niin sen jälkeen ei Sallisella pitäisi olla estettä pelata IFK:ssa. Kannattaisi varoa, mitä päästää suustaan.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä, EPS jalkapallo
Nyt se Lession korvaaja tiskiin + sentteri mallia "PW" niin tästä voisi jotain suurempaa tuhkimotarinaa rakentuakkin. Kaksi tuloskenttää saadaan kasaan, mutta vakaata kahdensuunnan sentteriä tuo edelleen huutaa myöskin, jos sellainen löytyy, niin Tyrväinen-Santala riittää tulosyksikköihin. Lajunenhan olisi unelmaa, mutta eiköhän isommat ympyrät kutsu. Joulun jälkeen viellä Lundell ja Tale askiin, niin ollaan varteenotettava finalisti!
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kausi puolessa välissä ja pleijariviiva neljän pisteen päässä. Kärpät ja Tepsi menee menojaan eikä Tapparaakaan todennäköisesti saada kiinni, mutta sijat neljästä eteenpäin on teoriassa mahdollisia, jos joukkue pysyy ehjänä loppukauden, taistelee viimeiseen asti ja pari jumppakaveria tulee sisään. Lähiaikojen otteluohjelma on kyllä erittäin raskas, kun viisi seuraavaa vastustaaja on Kahvara Nordiksella, Pelikaanit Lahessa, JYP Nordiksella ja Kärpät Oulussa ja Nordiksella. JYPin pitäisi kyllä kaatua, mutta noissa muissa voi käydä miten vain. Olisi kyllä hienoa, jos tätä voittoputkea pystyttäisiin jatkamaan ainakin noihin Kärppä-matseihin asti.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Jos tässä ollaan kohta lähdössä Nordikselta evakkoon Espooseen, niin sen jälkeen ei Sallisella pitäisi olla estettä pelata IFK:ssa. Kannattaisi varoa, mitä päästää suustaan.
Jos hommatte Salliselle poikkeusluvan käyttää sellasta sinistäpaitaa ja tosiaan olette Espoossa evakossa ni sitten ehkä se menee Salliselle läpi!

Vakavasti ottaen en usko että Tomi Sallinen pelaa teillä. Voi olla että tilanne on muuttunut ja olen väärässä. Henkeä en silti pidättäisi hänen suhteen.

Sentteristä en tiedä mitä Salmelainen jumppaa, mutta ehkä hän on kääntänyt katseena jo johonkin joukkueseen joka mahdollisesti alottaisi tyhjennysmyynnit ja hakee sieltä täydennystä. Kohta pitäisi varmasti alkaa tekemään jotain mutta sen kaikki on tiennyt jo viime kaudesta alkaen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Tjapalala , meinaat siis ihan vakavissasi, ettei Sallinen pelaa Suomessa muualla kuin Espoon liigajengissä?
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
@Tjapalala , meinaat siis ihan vakavissasi, ettei Sallinen pelaa Suomessa muualla kuin Espoon liigajengissä?
Uskon siihen toistaiseksi ainakin. Ainakin tällä hetkellä. Varmasti pelaa ulkomailla niin pitkään kuin voi ja sitten Liigaan jos on tullakseen. En tässä hetkessä usko ettå tulee Liigaan ja Hifkiin. Kaikki on tietenkin mahdollista ja tilanteet voivat muuttua.

Eli vastaukseksi uskon että mahdollisuus pelata toisessa liigajengissä on. En usko että se on nykyinen Ifk tällä hetkellä.

Kaikki omaa mutuilua ja jos jollain on muuta uskottavaa ja vakuttavaa faktaa heittää tilalle niin syön sanani.

E: ja saaga voidaan siltä osin saada päätökseen, että IS jutusta käy ilmi, että aikoo jatkaa uraa ulkomailla. Saanut jo sopimustarjouksia Ruotsista.

Linkki IS uutiseen :
Leijonahyökkääjä Tomi Sallisen sopimus Ruotsissa purettu – useita tarjouksia pöydällä
https://www.is.fi/elitserien/art-2000005939878.html
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös