HIFK kaudella 2018–2019

  • 673 503
  • 2 544

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Aika hyvin pitää edelleen kutinsa tämä joulukuun arvioni, boldattuja kohtia lukuunottamatta.

Moni saa ehkä paskaa niskaansa yksittäisistä virheistä, mutta oikeasti tuolla ei ole kuin noin viisi-kuusi vakiokokoonpanon pelaajaa jotka joutaisivat ulos. Nykopp, Petrell, Laakso, Finley, Kankaanperä, Ruusu - tuossa ne ainoat oikeasti paskat pelaajat, joiden tilalle pitäisi saada Miehon, Tallbergin, Kasken, Rony Ahosen ja Juho Olkinuoran tasoisia pelaajia. Koules on toki täysin turha, mutta eiköhän Bollywood lähde tryoutin jälkeen himaan.

Kyllä jopa hidas ja paljon parjattu Santala suorittaa tilastojen valossa ihan ok, ja junnuista oikeastaan vain And ja Winberg ovat riittämättömiä liigaan. Jääskä, Lundell ja Nordgren ovat selkeitä vahvistuksia kolmoskenttään, Kulmala ja etenkin Engberg suorittavat hekin riittävällä tasolla ollakseen kolmos-nelosen rotaatiossa, kunhan ketjun kaksi muuta ovat VL-pelaajia. Quincey, Engren ja Motin ovat toki lieviä pettymyksiä sillä ovat alisuorittaneet, mutta eivät he sentään paskoja ole. Näistä Engren ja etenkin Motin ovat sitä paitsi parantaneet alkukaudesta, eivätkä tällä hetkellä edes alisuorita. Kevään tullen nämäkin korjaantunevat.

Kyllä sieltä silti puuttuu sentteri, taitava laituri, maalivahti ja johtajakapteeni. Vajaaksi jäi joukkueen kasaaminen jälleen kerran, mutta ei se tee liian isossa roolissa pelaavista "paskoja".

Kummatkin boldaukset tehty lainatessa. Eihän tuo jäänyt ihan niin vajaaksi kuin pelkäsin kuitenkaan. "Sentteriksi" saapui (nelossentterinä pelaamaan pystyvä) Ikonen, "taitavaksi laituriksi" Salminen ja "johtajakapteeneiksi" kelpaa kokonaisuus Tyrväinen-Quincey-Rask-Varakas. Ainoastaan se kakkos-/tandem-maalivahti jäi puuttumaan. Mutta ehkä Engren tekee Riksmanit ja pystyy vetämään rekeä yksin.

Laaksosta olen kyllä ollut ennen kautta ja vielä kauden aikanakin väärässä. Ihan vakiokokoonpanon pelaaja kyseessä, yllätyksekseni.
 

RedIsMyColor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit
Mielestäni nyt on viimeistään se aika kun on alettava luottamaan omiin. Rosteri näyttää todella hyvältä (pl. Eronen). Ykköskenttä on raudanluja Rask - Tyrväinen - Thorell muodossa.

Kakkoskenttään on heittää Santala joka pelannut odotuksiin nähden jopa hyvää kautta. Toiseen laitaan hyvä työhevonen Ikonen, jolta toki odotan napsun verran parannusta tai muuten paikka on nelosessa. Toiseen laitaan on taas heittää mielestäni liigan paras hyökkäävä pelaaja Kangasniemi, tää kaveri osaa olla maaginen.

Kolmoskentän toiseen laitaan aina kaikkensa antava Jääskä, tehoja hieman lisää niin alkaa näyttään hyvältä. Keskellä Lundell jolla on potentiaalia vaikka mihin. Ensi kausi on varmasti se läpimurto kausi, mutta ei haittaa vaikka nyt jo lyö kovissa peleissä kovat näytöt tiskiin. Toiseen laitaan helvetin hyvän pelisilmän omaava Salminen joka on parantanut otteitaan kuin sika juoksuaan. Saken ketjukaverit kyllä pitää olla jatkuvasti hereillä hyökkäyspäässä kun välillä tulee semmoisia syöttöjä mitä harvat osaavat laittaa ja luoda maalipaikan ihan tyhjistä.

Nelonen näyttää nyt hyvältä. Tallberg ja Keränen tuo vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Petrellin on nyt aika näyttää, että kapteeni kuuluu kokoonpanoon. Fysiikka esiin ja läpi vastustajista jos ei muuta. Mutta tuo muniin puhaltelu saa loppua tai sit on paikka katsomossa.

Pakit meillä on pirun hyvät jahka saadaan Eronen takas kokoonpanoon.

Ja jos Engren jatkaa viime aikojen otteita, niin tämähän alkaa näyttämään oikein hyvältä. Nyt on kumminkin puuta koputettava, kopkop. Jos Engren loukkaantuisi niin se on sama kuin keskellä järveä ottaisi tulpan pois veneestä, kyllä, sinne se upposi, usko, toivo ja tämä kausi.

Mutta summa summarum, vahva luotto omiin nyt kun rosteri on terve. Ja niin "hullu" olen, että nakit on valmiina pakkasessa, vaikka siellä pelottavan vahvalta tuo puolen suomen joukkue vaikuttaakin. Mutta kyllähän aikoinaan USA:n yliopistojoukkue kaatoi punakoneen ja nyt ei edes puhuta materiaaliltaan niin isoista eroista. Toki tässä on vielä monta mutkaa matkassa ja monia muitakin hyviä joukkueita mukana. Jo ennen kautta oli selvää, että TPS ja Tappara on kovia. Mutta mukavasti siellä on Pelicans ,Lukko ja HPK yllättäneet. Ja Ilveksessä on potentiaalia vaikka mihin...varsinkin jos saavat ton porukan pidettyä suunnilleen kasassa niin ovat ensi kaudella neljän sakissa runkosarjassa jopa.

Nyt on se aika vuodesta kun on böndeläisille (itekki asun böndellä) näytettävä, että miksi meillä HIFK:n kannattajilla on nakit valmiina pakkasessa. Tämä laiva ei uppoa, se menee päätyyn. En gång IFK, alltid IFK.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Aika kauheaa on kun senttereitä ei ole. Yksi kenttä pystyy pelaan. Täytyy kyllä ihmetellä Salmelaista että väkisin haluaa jonkun Jääskän pelaavan tuloskentässä keskellä. Hänhän kehui kuinka kaveri on edistynyt. Nuorten maajoukkueessakin hän oli nelosen laidalla ja laituri hän on. Ei se hänestä sentteriä tee vaikka pelaa sentterin paikalla. Kunpa tuon Salmisen tilalle olisi mielummin hankittu joku sentteri.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Nostetaas tämä ketju ylös, koska se kattaa kaiken.

IFK sai tällä kaudella runkosarjassa juuri sen paikan minkä ansaitsi. Käsittämättömän loukkiputken jälkeen saatiin hilattua itsemme onneksi vielä pois säälipleijareista, mutta loppujen lopuksi joukkue itse töpeksi mahdollisuutensa jopa kotietuun.

Olen itseasiassa helvetin tyytyväinen kuudenteen sijaan, koska jää CHL ja Spenglerit väliin. Itse olisin halunnut tottakai lähteä katsomaan Spengleriä, mutta tälle seuralle ja Tobiakselle tekee hyvää nähdä, että Eurooppaan ei pääse keskinkertaisuudella. Koska sitä tämä runkkari oli kaikilla mittareilla: Keskinkertaista.

Peli oli muutamaa highlight matsia lukuunottamatta ihan hirveätä katsottavaa ja taklauksia ei ollut juuri nimeksikään. Jengissä ihan helvetisti alisuorittajia ja vapaamatkustajia. Näistä Kanki jopa palkittiin jatkosopparilla.

Millä fiiliksillä sitten pleijaireihin? Meillä on paperilla parempi materiaali, mutta jengin nykykunto ei ole sitä. Pelsuilla moni pelaaja on ylisuorittanut ja kehittynyt. Meillä taas Åstenit ja kumppanit eivät juuri kehittyneet ja osa otti jopa takapakkia. Toki todelliset lahjakkuudet kuten Jääskä, Kangasniemi, Lundell ja sitä ylimääräistä duunia tehneet (ja ehjänä pysyneet) Tyrväinen, Thorell ja Rask kehittyivät, mutta ne olisi varmaan kehittynyt jos valmentajana olisi ollut Stadikan talkkari. Onko Pelsuilla yksikään pelaaja, joka olisi kauden aikana ottanut takapakkia? Kaski valitsi ihan oikein ja varmaan tiesi tämän. Ei sekään tyhmä ole.

Odotukset on aika alhaalla. Meillä on yksi hyökkäysketju, joka saa peliä aikaiseksi. Pleijareissa elintärkeä nelonen on heikompi ja hitaampi kuin vastustajan kaikki lihamyllyketjut ja ylivoima on sanalla sanoen paskaa. Kuka tahansa tuosta ylivoimasta on vastuussa, niin miettisin uudelleen onko kaveri siitä vastuussa enää ensi kaudella... Näkeehän sen nyt saatana Ylöjärven Essollakin jengi, että toi ei toimi, mutta samalla sapluunalla vaan vedetään matsista toiseen. Ja ilman ylivoimaa ei pleijareissa pärjää.

Eli nyt toivotaan Pelsuja vastaan, että ei oteta jäähyjä, mutta myös sitä, että vastustaja ei ota jäähyjä. Koska kun YV on noin paskaa, niin meidän jätkät vaan turhautuu sen kahden minuutin jälkeen. Meidän mahdollisuudet lepää 5-5 pelissä.

No täytyy toivoa, että tämä viimeisten pelien sukellus oli säälipleijareihin joutumisen pelkoa ja nyt jokin klikkaa ja treeneissä rupeaa nauru raikaamaan ja sitä kautta löytyy se tarvittava lisäboosti. Eli jengi saa mun puolesta näyttää mulle, mutta harvoin on näin alamaissa meikäläinen lähtenyt pleijareihin. Usko on mennyt.

Kyllähän Pelsut on voitettavissa, mutta se vaatii sitä, että toi jengi alkaa a) pelaamaan omalla tasollaan b) taistelemaan jokaisesta kiekosta kuin se olisi kauden viimeinen irtokiekko c) jättää typerät jäähyt pois d) saa ylivoiman toimimaan e) duunarimiehet pelaa ihan helvetin nöyrästi eikä Petrell tai Åsten luule olevansa jotain Malkineita. f) Engren pelaa voittavaa kiekkoa.

Oma veikkaus on, että Pelsut menee jatkoon 4-1 tai 4-2 ja Lahtelaiset saattaa jopa jatkaa vielä finaaleihin asti.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka Pelsut on vaikea vastus, on ehdottoman hyvä, että vastaan tulee jengi, joka sentään pelaa vauhdikasta lätkää eikä jäädytä peliä ja peli mene liian shakiksi.

Ehdottoman hyvää on myös se, että HIFK pääsee aidosti altavastaajana sarjaan ja pitkästä aikaa pelaamaan paineettomasti. Se voi saada ihmeitä aikaan ja jos heti alussa saadaan onnistumisia, sarja ei välttämättä ole yksipuolista Pelicans-rallia.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Semmonen huomio, kun viime kauden runkosarja tuntui paljon onnistuneemmalta, ja fiilis oli että tämä olisi ollut tuloksellisesti paljon heikompi, mutta todellisuudessa tällä kaudella kerättiin ainoastaan 5 pistettä vähemmän. Kaksi 3 pisteen voittoa enemmän siis oli eroa tällä ja viime kaudella runkosarjan osalta. Alakanttiin tämä kausi meni silti, eipä siitä pääse mihinkään.

Pohjoisen jättiläinen keräsi 39 pistettä enemmän runkosarjassa kuin me. Aivan järjetön ero. Tuota Pohjoisen ja Etelän eroa Salmelaiset ja kumppanit voisi tuijotella koko pitkän kesän, ja vähän miettiä asioita. Tuo ero ei selity pelkällä maalivahtipelin erolla. Oltiin ihan helvetin kaukana terävästä kärjestä, jokaisella osa-alueella. Tekisi mieli vähän maalailla piruja seinille ensi kauden osalta, mutta katsotaan nyt tämä kausi loppuun.

Playoffit on aina playoffit, jos ei oteta ihan 100-0 dunkkuun Pelicansilta, niin hyvää viihdettä pitäisi tulla, edes yhden sarjan verran.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pohjoisen jättiläinen keräsi 39 pistettä enemmän runkosarjassa kuin me. Aivan järjetön ero. Tuota Pohjoisen ja Etelän eroa Salmelaiset ja kumppanit voisi tuijotella koko pitkän kesän, ja vähän miettiä asioita. Tuo ero ei selity pelkällä maalivahtipelin erolla. Oltiin ihan helvetin kaukana terävästä kärjestä, jokaisella osa-alueella. Tekisi mieli vähän maalailla piruja seinille ensi kauden osalta, mutta katsotaan nyt tämä kausi loppuun.

Eniten huolestuttaa se, että ollaan perässä jokaisella osa-alueella. Miten tätä lähdetään kirimään kiinni? Perinteisesti voisi kuvitella, että sieltä joukkueen huonoimmasta päästä nostamaan tasoa kohti kärkeä. Mitä tekee HIFK? Sopimukset on voimassa Åstenin, Petrellin, Nykoppin, Kankaanperän kanssa. Osa sopimuksista tehty tämän kauden aikana. Näistä ainoa on Petrell, jonka tietyistä syistä hyväksyn. Nykopp olisi OK, jos pysyisi kunnossa. Olisihan sillä kaverilla terveenä annettavaa, mutta ei vaan pysy kasassa. Isossa kuvassa näyttää, että HIFK ei uskalla lähteä riittävän suureen muutosprosessiin. Pikkarainen on ihan täysi arvoitus. Onhan jääkiekon taso tällä hetkellä ihan kauheaa paskaa. Minkäänlaista kehitysprosessia ei ole nähtävissä. Se piikki tuli muutoksen aika alkuun.

Petrell pelasi tänään sellaista suoraviivaista kiekkoa, jota koko kauden häneltä odottanut. Hänen on ihan turha yrittää pelata mitään kiekollista peliä. Riistoja, kulmavääntö, blokkia... siitä on Lennun peli tehty. Heti kun yrittää pelata jotain lyhytsyöttöä, niin metsään menee. Itseluottamus vaan Lennulla niin heikossa kantimissa, että menee roiskimiseksi ne rännikiekotkin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Vaikka itselläni on epäuskoa niin nasta nähdä jätkien ilmeitä ja kopin ilo post-game haastattelussa. Santala ihan oikein kokeneena pelaajana sanoo, että runkkarin peleillä ei ole enää mitään merkitystä ja että niistä voi vain ottaa mukaansa oppia.

Voin pitäytyä omassa veikkauksessani, että Pelsut vie 4-1 tai 4-2, mutta joukkue saa nyt näyttää mulle mistä se on tehty.

Koska ensi viikolla pelit alkaa 0-0 tilanteesta. Go IFK!
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Nostetaas tämä ketju ylös, koska se kattaa kaiken.

IFK sai tällä kaudella runkosarjassa juuri sen paikan minkä ansaitsi. Käsittämättömän loukkiputken jälkeen saatiin hilattua itsemme onneksi vielä pois säälipleijareista, mutta loppujen lopuksi joukkue itse töpeksi mahdollisuutensa jopa kotietuun.

Olen itseasiassa helvetin tyytyväinen kuudenteen sijaan, koska jää CHL ja Spenglerit väliin. Itse olisin halunnut tottakai lähteä katsomaan Spengleriä, mutta tälle seuralle ja Tobiakselle tekee hyvää nähdä, että Eurooppaan ei pääse keskinkertaisuudella. Koska sitä tämä runkkari oli kaikilla mittareilla: Keskinkertaista.

Peli oli muutamaa highlight matsia lukuunottamatta ihan hirveätä katsottavaa ja taklauksia ei ollut juuri nimeksikään. Jengissä ihan helvetisti alisuorittajia ja vapaamatkustajia. Näistä Kanki jopa palkittiin jatkosopparilla.

Millä fiiliksillä sitten pleijaireihin? Meillä on paperilla parempi materiaali, mutta jengin nykykunto ei ole sitä. Pelsuilla moni pelaaja on ylisuorittanut ja kehittynyt. Meillä taas Åstenit ja kumppanit eivät juuri kehittyneet ja osa otti jopa takapakkia. Toki todelliset lahjakkuudet kuten Jääskä, Kangasniemi, Lundell ja sitä ylimääräistä duunia tehneet (ja ehjänä pysyneet) Tyrväinen, Thorell ja Rask kehittyivät, mutta ne olisi varmaan kehittynyt jos valmentajana olisi ollut Stadikan talkkari. Onko Pelsuilla yksikään pelaaja, joka olisi kauden aikana ottanut takapakkia? Kaski valitsi ihan oikein ja varmaan tiesi tämän. Ei sekään tyhmä ole.

Odotukset on aika alhaalla. Meillä on yksi hyökkäysketju, joka saa peliä aikaiseksi. Pleijareissa elintärkeä nelonen on heikompi ja hitaampi kuin vastustajan kaikki lihamyllyketjut ja ylivoima on sanalla sanoen paskaa. Kuka tahansa tuosta ylivoimasta on vastuussa, niin miettisin uudelleen onko kaveri siitä vastuussa enää ensi kaudella... Näkeehän sen nyt saatana Ylöjärven Essollakin jengi, että toi ei toimi, mutta samalla sapluunalla vaan vedetään matsista toiseen. Ja ilman ylivoimaa ei pleijareissa pärjää.

Eli nyt toivotaan Pelsuja vastaan, että ei oteta jäähyjä, mutta myös sitä, että vastustaja ei ota jäähyjä. Koska kun YV on noin paskaa, niin meidän jätkät vaan turhautuu sen kahden minuutin jälkeen. Meidän mahdollisuudet lepää 5-5 pelissä.

No täytyy toivoa, että tämä viimeisten pelien sukellus oli säälipleijareihin joutumisen pelkoa ja nyt jokin klikkaa ja treeneissä rupeaa nauru raikaamaan ja sitä kautta löytyy se tarvittava lisäboosti. Eli jengi saa mun puolesta näyttää mulle, mutta harvoin on näin alamaissa meikäläinen lähtenyt pleijareihin. Usko on mennyt.

Kyllähän Pelsut on voitettavissa, mutta se vaatii sitä, että toi jengi alkaa a) pelaamaan omalla tasollaan b) taistelemaan jokaisesta kiekosta kuin se olisi kauden viimeinen irtokiekko c) jättää typerät jäähyt pois d) saa ylivoiman toimimaan e) duunarimiehet pelaa ihan helvetin nöyrästi eikä Petrell tai Åsten luule olevansa jotain Malkineita. f) Engren pelaa voittavaa kiekkoa.

Oma veikkaus on, että Pelsut menee jatkoon 4-1 tai 4-2 ja Lahtelaiset saattaa jopa jatkaa vielä finaaleihin asti.

Tässä kyllä hyvin kiteytettynä tapahtumat so far ja ennusteisiinkin on helppo yhtyä. Toivon siis toki että toi sarja klaarataan ja siitä eteenpäin mentäis hirveellä itseluottamusboostilla finaaleihin, mutta realisti sisälläni kertoo että Pelsuissa on tosiaan (kenties ainoana joukkueena) potentiaalia haastamaan Kärpät...
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:lla on ollut omat ongelmansa varmaan jokaisella osa-alueella tällä kaudella, mutta kun täällä verrataan joukkuetta Kärppiin, haluaisin nostaa esiin itseluottamuksen ja onnistumisten merkityksen. En aliarvosta Kärppien todella kovaa tulosta, mutta nähdäkseni jokainen peli ei ole heilläkään ollut mitään ylivertaista tykitystä, vaan heillä onnistumiset jakautuivat laajalle rintamalle, jolloin koko jengillä oli itseluottamus kunnossa. Pelisysteemillä on varmasti merkityksensä, mutta pelisysteemikin näyttää huonommalta, jos pelaaja ei kertakaikkiaan saa mistään sisään. Ja jos näitä pelaajia on paljon jengissä, joudutaan jokaisen maalin eteen tekemään ihan mieletön työmäärä, mikä taas pidemmän päälle syö huumoria ja rentoutta. Jos taas alkukaudesta homma lähtee hyvin rullaamaan, rentous säilyy pidempään ja kaikki näyttää ja ehkä onkin helppoa.

Että tilauksessa olisi hyvä startti ensi kaudelle. Ilman ylimääräisiä sekoiluja. Nyt ei ainakaan tarvitse matkustella.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eniten huolestuttaa se, että ollaan perässä jokaisella osa-alueella. Miten tätä lähdetään kirimään kiinni?
No, jokaisella joukkueella on taas ensi kauden alkaessa pistesarakkeessa pyöreä nolla ja siitä lähdetään rakentamaan. Toki vaatii työtä ja onnistumisia nousta kärkiporukoihin, mutta yhtä kaikki esim. Kärpillä on hyvä track recordia romahtaa (ylivertaisesta) mestarijoukkueesta säälisijoille, kun huippukoutsin tilalle palkataan joku Matti Alatalon tyylinen luuseri. Esim. keväällä 2008 Kärpät oli HIFKta runkosarjassa sen suuruusluokkaa 25-30 pinnaa edellä ja vei mestaruuden suht suvereenisti. Siitä pari vuotta eteenpäin, niin Kärpät oli sääleissä 20+ pinnaa HIFKta perässä. Ja ei sovi unohtaa, että vasta 2 vuotta sitten HIFK pudotti Kärpät jatkosta säälipleijareissa, joten kyllä nämä valtasuhteet saattaa nykyliigassa vaihtua hyvinkin nopealla aikataululla, kun kärkipelaajia ja valmentajia suuntaa rahasarjoihin ja vastaavasti paluun tehneet johtajapelaajat lyö hokkareita naulaan.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Kärpillä on hyvä track recordia romahtaa (ylivertaisesta) mestarijoukkueesta säälisijoille, kun huippukoutsin tilalle palkataan joku Matti Alatalon tyylinen luuseri. ... Siitä pari vuotta eteenpäin, niin Kärpät oli sääleissä 20+ pinnaa HIFKta perässä. Ja ei sovi unohtaa, että vasta 2 vuotta sitten HIFK pudotti Kärpät jatkosta säälipleijareissa...

Ai vvv... että tekee kipeää edes ajatella. Mutta valitettavasti olet oikeassa. Kärpät on mestari näissä nopeissa syöksyissä kyntämään maata naama veressä. Onneksi Kärppien logossa ei ole kotkaa, pelikaania tai mitään muutakaan lintua, siitä olisivat muut saaneet revittyä vähän liian kipeää huumoria.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Nostetaas tämä ketju ylös, ... ...ja Tobiakselle tekee hyvää nähdä, että Eurooppaan ei pääse keskinkertaisuudella. Koska sitä tämä runkkari oli kaikilla mittareilla... ...

Jokuhan voisi ajatella, että nimittelet UJ:tämme rumasti :) Joo olisin voinut jättää tarttumatta tuohon, mutta menköön perjantain kunniaksi. Allekirjoitan koko viestisi sataprosenttisesti, sillä todella paljon on HIFK:lla työsarkaa edessään.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Laitetaan nyt vaikka tähän, kun erillistä Playoff-ketjua ei ole; TV5 näyttää Pelicans-sarjan avausmatsin torstaina ilmaiskanavallaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Olen itseasiassa helvetin tyytyväinen kuudenteen sijaan, koska jää CHL ja Spenglerit väliin. Itse olisin halunnut tottakai lähteä katsomaan Spengleriä, mutta tälle seuralle ja Tobiakselle tekee hyvää nähdä, että Eurooppaan ei pääse keskinkertaisuudella. Koska sitä tämä runkkari oli kaikilla mittareilla: Keskinkertaista...

No joo, tuohan on seuralle se paras ravistelu, kun tavoite nostaa seura Euroopan huipulle, eikä nyt olla edes CHL:ssä, vaikka sinne pääsee viidennelläkin sijalla. Huh.

No nyt on vaan luotettava pieneen ihmeeseen poffeissa peliesitysten suhteen, ja että Pelicans kaatuu. Tuo viikon tauko oli IFK:lle varmasti hyvä homma, ja eiköhän huomenna ole Eronenkin mukana taas.

Sinne vaan ja kaikki likoon! Välieräparit tulee olemaan:
TPS-HIFK
Kärpät-Lukko
:)
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
No joo, tuohan on seuralle se paras ravistelu, kun tavoite nostaa seura Euroopan huipulle, eikä nyt olla edes CHL:ssä, vaikka sinne pääsee viidennelläkin sijalla. Huh.

No nyt on vaan luotettava pieneen ihmeeseen poffeissa peliesitysten suhteen, ja että Pelicans kaatuu. Tuo viikon tauko oli IFK:lle varmasti hyvä homma, ja eiköhän huomenna ole Eronenkin mukana taas.
Eikö tämä ole ollut tätä herättelyä ja turbulenssin kitkemistä jo niin kauan kun keski-ikäinen jaksaa muistaa. Mikä on muuttunut? CHL ei minua itseäni kiinnosta, mutta jos kerran eurooppalaiseksi suurseuraksi mielitään, niin mukana vissiin pitäisi olla. Toisaalta tippuminen aina hyvissä ajoin, ei ehkä sekään kuvasta sitä, että menestys CHL:ssäkin tulee kaukalossa, ei kabinetissa.

Mitä näihin (meidän osalta alkaviin) poffeihin tulee, kusessa ollaan, koska HIFK:lla ei ole heittää kehiin toimivaa (vastaavaa) pelisysteemiä kuten Pelicanssilla on ja koko jengi ilman Finleyä on niin mikkihiiri -osastoa, että fyysisyyteen ei pystytä vastaamaan millään osa-alueella. Pitää olla helvetin nopea ja hyvää tuuriakin tarvitaan jos tästä meinaa jatkoon. Pessimisti ei pety eli odotukset ei nouse kovin korkealle.

Jospa Nybbe kuiskuttelis Toben korvaan neuvoja ja sitten ensi kaudella....
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eikö tämä ole ollut tätä herättelyä ja turbulenssin kitkemistä jo niin kauan kun keski-ikäinen jaksaa muistaa. Mikä on muuttunut? CHL ei minua itseäni kiinnosta, mutta jos kerran eurooppalaiseksi suurseuraksi mielitään, niin mukana vissiin pitäisi olla. Toisaalta tippuminen aina hyvissä ajoin, ei ehkä sekään kuvasta sitä, että menestys CHL:ssäkin tulee kaukalossa, ei kabinetissa.

Mitä näihin (meidän osalta alkaviin) poffeihin tulee, kusessa ollaan, koska HIFK:lla ei ole heittää kehiin toimivaa (vastaavaa) pelisysteemiä kuten Pelicanssilla on ja koko jengi ilman Finleyä on niin mikkihiiri -osastoa, että fyysisyyteen ei pystytä vastaamaan millään osa-alueella. Pitää olla helvetin nopea ja hyvää tuuriakin tarvitaan jos tästä meinaa jatkoon. Pessimisti ei pety eli odotukset ei nouse kovin korkealle.

Jospa Nybbe kuiskuttelis Toben korvaan neuvoja ja sitten ensi kaudella....

No sitähän tämä on ollut, ja sen vuoksi negatiivisesta kiekkofiiliksestä on hyvin vaikea päästä eroon ennen kuin on hyvin erilainen meininki seurassa. Onneksi on Jatkoaika, niin ei tarvitse vaimon kuunnella tuota esitelmöintiä ihan niin paljon kuin että ei olisi Jatkista :D

Joo altavastaajia tässä ollaan joka tapauksessa Pelicansia vastaan, mutta lähdetään kopsuttelemaan sitä vastustajan selkärankaa jo heti alussa hakemalla ryöstövoitto Lahdesta huomenna. IFK:lle hyvä juttu on se, että jengissä on paljon pelaajia, joille nämä ovat hyvinkin tuttuja geimejä. Ja noilla pelaajilla on ihan hemmetisti näytettävää sen suhteen, ettei taso voi olla niin onneton kun runkosarjassa oli.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
...koko jengi ilman Finleyä on niin mikkihiiri -osastoa, että fyysisyyteen ei pystytä vastaamaan millään osa-alueella.
Mielestäni Quincey on esittänyt ajoittain varsin miehekkäitä otteita esim. oman maalin edustalla. Myös Varakas kykenee hyvään taklauspeliin ja onhan hyökkäyksessäkin ajohommiin kykeneviä heppuja. Mutta fyysiseen peliin ja taklauksiin toki pätee se sama lainalaisuus kuin muuhunkin: potentiaalista ei ole mitään helvetin hyötyä, jos sitä ei saada kaivettua esiin kaukalossa.

Eihän tässä oikein muuta voi kuin hartaasti toivoa, että IFK löytää aivan uuden vaihteen pleijareihin, jolloin voisi olla jonkinlainen mahis kuumaa Pelsu-ryhmää vastaan. Se kylläkin vaatii mm. sitä, että ala-arvoisen kauden pelannut kapteeni näyttää esimerkkiä ja alkaa taklata kaikkea mikä liikkuu. Saa sitä kiekollistakin peliä näyttää, mutta Lennun pitäisi vähintäänkin nyt ajella lahtelaisia seinille kuin viimeistä päivää, jospa se umpisolmu siitä aukeaisi.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
Mielestäni Quincey on esittänyt ajoittain varsin miehekkäitä otteita esim. oman maalin edustalla. Myös Varakas kykenee hyvään taklauspeliin ja onhan hyökkäyksessäkin ajohommiin kykeneviä heppuja. Mutta fyysiseen peliin ja taklauksiin toki pätee se sama lainalaisuus kuin muuhunkin: potentiaalista ei ole mitään helvetin hyötyä, jos sitä ei saada kaivettua esiin kaukalossa.

Eihän tässä oikein muuta voi kuin hartaasti toivoa, että IFK löytää aivan uuden vaihteen pleijareihin, jolloin voisi olla jonkinlainen mahis kuumaa Pelsu-ryhmää vastaan. Se kylläkin vaatii mm. sitä, että ala-arvoisen kauden pelannut kapteeni näyttää esimerkkiä ja alkaa taklata kaikkea mikä liikkuu. Saa sitä kiekollistakin peliä näyttää, mutta Lennun pitäisi vähintäänkin nyt ajella lahtelaisia seinille kuin viimeistä päivää, jospa se umpisolmu siitä aukeaisi.
Jep, myönnetään, tuli vähän yleistettyä. KQ on huippupelaaja ja VV on pelannut umpisurkean viime kauden jälkeen oikein mallikkaasti. KapteenisLennun tokenemiseen en enää usko ja nopeasti natsat pois ja sellaiselle, jolla asennetta ja suorittamista on nähty läpi kauden (vaikkapa Rask jne.). Muuten sama puhaltelu jatkuu ja Stadin kevät on kovin kovin lyhyt.
 

444

Jäsen
Saa nähdä, etsitäänkö Koivisto loppuihin kolmeen otteluun vielä mukaan, vai mennäänkö loppukausi kahdella sentterillä. Koivisto osoittautui kuitenkin loppuvuodesta niin tärkeäksi ja hyväksi pelaajaksi, että hänelle kannatti tehdä loppukautta koskeva sopimus.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Pakko olla ylpeä tästä sarjasta ja omista. Kausi oli sellaista sontaa aivan liian usein, että uskoiko ennen tokaa matsia tähän tosissaan kukaan? Yhtäkkiä meillä on valmentaja, legendaarinen ykkösketju, kapteenin/puukäsiosaston viimeinen ylösnousemus ja kyllä joukkueen puutteista huolimatta Salmelaisen viimeiset hankinnat osuivat aika kohdilleen.

Mutta, vielä ei ole aihetta juhliin. Kärppiä vastaan IFK on erittäin varteenotettava haastaja, riskinä Engrenin mahdollinen epätasaisuus ja ykkösketjun takaa olisi saatava lisää tulivoimaa. Mutta jostain syystä mieli on sen verran luottavainen, että lähdin tätä kirjoittamaan kauan ennen matsin päättymistä. Revanssi viime vuodesta, kyllä kiitos.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins

Gilmore

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tyrväisen mahdollisessa lähdössä on se hyvä puoli, että häntä ei tarvitse paikata ykkössentterin tasoisella pelaajalla, kun eihän Tyrväinen ole kuin korkeintaan kakkossentterin tasoinen pelaaja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös