Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

HIFK kaudella 2018–2019

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana RedWhiteBlue, 04.11.2017 klo 10.43.

 1. RedWhiteBlue Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, New York Rangers
  Mielenkiintoisia aikoja eletään kun IFK lähtee uuden urheilujohtajan, Tobias Salmelaisen johtamana kasaamaan seuraavan kauden uutta joukkuetta. Tom Nybondaksen kädenjälki tulee näkymään vielä ensi kaudella kun hänen sopimuspelaajia löytyy ainakin 12kpl kokoonpanosta.

  Sopimustilanne 4.11

  Maalivahdit
  Kevin Lankinen

  Puolustajat
  Joe Finley
  Ville Varakas
  Elias Ulander

  Hyökkääjät
  Juha Jääskä
  Lauri Kulmala
  Jarkko Malinen
  Panu Mieho
  Niklas Nordgren
  Lennart Petrell
  Erik Thorell
  Juhani Tyrväinen

  Voin varmasti puhua monen, ellen kaikkien puolesta että toiveena olisi tasapainoinen joukkue jossa mitään osa-aluetta ei olla jätetty puolitiehen.
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2017 klo 10.57
 2. doppelgänger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Kyllähän tuosta melko hyvältä pohjalta voi lähteä rakentamaan. Tietysti esim. Varakkaan, Petrellin ja Malisen palkoista ei ole varmaa tietoa. Voi syödä liikaa budjetista. Maalivahtiosasto on mielenkiintoinen ensi kaudella. Lankisella todella iso näytön paikka kuntoutumisen jälkeen tällä kaudella. Engren aikalailla mahdoton pitää ja Bäckström lopettanee. Halonen ihan katsomaton kortti.
  Ja tosiaan tärkeintä olisi oikea roolitus. Ei Petrell voi pelata ykkösketjussa tai Nykopp olla ykkösen sentteri. Heiskanen jättää kyllä älyttömän aukon ja sen korvaaminen ykkössentterin lisäksi tulee olemaan elintärkeää.
   
 3. Frankie Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
  Puolustajista löisin jatkopahvit Eroselle, O’Connorille sekä Juuso Salmelle (!). Kasken kohdalla pohtisin pitkään, sillä surkeista otteista huolimatta Kaski on vielä kohtuullisen nuori kaveri. Marsu Salmelan ja Tepon päästäisin opettelemaan jääkiekon pelaamista muualle.
   
 4. Smeed Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Haluaisin pitää Kaskelle nyt hyvänä mittarina Ulanderia jos saa pelata vähänkään useamman pelin. Ulanderin pelistä näkee heti, että ns. perusteet ovat jo kunnossa eikä tee kokoajan jotain helppoja lapsuksia toisin kuin Kaski.
   
 5. BOL Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Pitäisin Kasken, jos asenne on kunnossa ja haluaa aidosti tehdä duunia kehittymisen eteen. Potentiaalia on paljon, mutta jostain käsittämättömästä syystä alkukausi on ollut tosi huono ja on kuin varjo viime kauden parhaastaan. Jatko myös Salmelle, koska tuon roolin kaveria on turha ulkopuolelta hankkia. Kehityspotentiaaliakin on vielä eikä asennetta tarvitse koskaan epäillä.
   
 6. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Minusta se riippuu palkoista ja siitä tuleeko nuorista uusia tilalle. Saattaisin pitää Salmen, Tepon ja Kasken jokaisen, jos pelaavat verkkaripalkalla. Salmi on kehittynyt ja kyllä Teppokin ajoittain on pelannut ok. Eivät vain pitäisi olla top 5 silloin kun kaikki parhaat terveinä.

  Halosella on ikää sen verran, että ensi kaudella pitäisi alkaa ottaa jo vastuuta.

  IFK:lla on suurin budjetti, joten vaikka Varakkaaseen, Petrelliin ja Maliseen menisi rahaa, niin ilman heitäkin meillä on hyvin rahaa verrattuna muihin. Muutamia nimiä ei kannata nyt liikaa miettiä. Pitää vain hyväksyä se, että Maliselle ja Varakkaalle on varattu kärkitontti ja että Petrell on maskotti.
   
 7. hiji91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Puolustus tarvitsee eniten uusia miehiä. Tämän vuoden puolustus ei toimi. Niiden lisäksi joilla on jatkopaperit jo pitäisin vaan Ulanderin ja O'Connorin (Ehkä Tepon, riippuen siitä miten tämä kausi nyt jatkuu).
  Näiden puolustajien lisäksi tarvitaan vähintään kaksi varmaa hyvää puolustajaa. Ei voi olla niin, että puolet meidän puolustajista ei osaa tuoda kiekkoa ylös ja toinen puolikas ei osaa puolustaa kovaa. Puolustuksen on oltava paljon tasapuolisempi.
   
 8. BigRedCat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Salmi on ihanteellinen kasi-ysipakki, joka ei kuulu aloittavaan kokoonpanoon mutta paikkaa loukkaantumisia. Aina huippukunnossa, asennetta ei tosiaan tarvitse epäillä ja ilmeisen kova treenaaja. Lisäksi maksaa pähkinöitä. Siinä on iso ero onko tämmöisenä tuuraajana Salmi joka vetää eläimenä treeneissä asettaen omalla toiminnallaan vaatimustasoa myös muille pelaavan kokoonpanon rajoilla keikkuville kavereille vai joku "Hank Pikkarainen". Kun urheilullisuuden merkitystä pitäisi organisaatiossa korostaa, on Salmi rooliinsa erinomainen kaveri puuttuvista lahjoista huolimatta (tai ehkä juuri niiden takia).

  Tepon ja Salmelan laittaisin minäkin kiertoon. Heidän paikallaan voi pitää jotain oikeasti lahjakkaita pelaajia joilla on potentiaalisesti läpimurto tulossa. Esimerkkeinä Ulander ja Kaski. Salmela nyt toki on sentään monikäyttöinen koska kykenee pelaamaan hyökkääjänä, mutta Tepolle maisemanvaihdos tekisi varmaan hyvää. Kehitys junnannut jo pari vuotta täysin paikoillaan eikä meinaa mahtua kokoonpanoon kun loukkaantumistilanne ei ole synkkä.
   
 9. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Tuossa monia mielenkiintoisa kysymyksiä ensi kaudelle:

  Lankinen - Halonen kaksikko ei kuulosta kovin pätevältä kaksikolta IFK:n maalille. Engren - Lankinen/Halonen voisi kuulostaa. Vai meneekö tämäkin osasto uusiksi?

  Puolustuksessa tekisin jatkon O´Connorille. Joukkeen toiseksi paras +/- ja tällä hetkellä 30 pisteen vauhdissa, Muilta osin pakisto on mun mielestä hyvä räjäyttää kokonaan palasiksi. Finleyn loppukauden tekeminen määrittelee onko käyttöä ensi kaudella vaikka sopimus onkin. Pelin nopeutuessa Finleyn kokoisilla pelaajille ei ole hirveästi käyttöä. Salmi, Teppo, Salmela on pelaajia joita on miljoona tusinassa. Käytttäisin sinä 8-9 pakkina potentiaaliasta junnua kuin jo potentiaalinsa menettäneitä.

  Hyökkäykseen saa Salmelainen rakentaa oman näköisensä joukkueen ja näkeekö Selinin IFK:n näköisenä valmentajan joka saa parhaimman tehon irti pelaajamateriaalista?

  Kekäläisen ekan kauden jälkeen Mike Eaves "lähti" , mutta uskon tämän vaihtoehdon käyneen molemille osapuolille. Kekäläinen toi seuraan Westerlundin joka siihen mennessä ei ollut vielä saanut edes yhtään joukkuetta play-offeihin. Tekeekö Salmelainen vastaavia liikkeitä?
   
 10. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Engren on pidettävä, jos on mahdollisuus ja jos siihen ei mene liikaa budjetista. Toisaalta mies on vielä suht nuori veskariksi, joten voi haluta katsoa vielä ulkomaakortin. Ei voi laskea hänen varaansa mitään. Palkkakin voi olla hyvän kauden jälkeen liian kova.

  Jotenkin luotan Lunkkaan. Jos Halonen on niin lahjakas kuin sanotaan niin pitäisi pystyä olemaan 20-vuotiaana back-up-veskari. Ja Keken pitäisi pystyä pelaamaan ykkösenä.
   
 11. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Sen verran tulen huutelemaan teidän laatikolle, että Engren ei varmasti ole mahdoton pidettävä. On muistaakseni jo 2-3 keväänä/kesänä sanonut, että haluaisi pidemmän pahvin johonkin ja Liiga on kärkivaihtoehtoja. Eli jos IFK haluaa Aten pitää, niin on silloin myös vahvoilla. Toki hinta on varmaan Liigan-kärkiveskarien tasoa. Lukko ja TPS saattavat myös olla tosin Engrenin perässä, kun Turussa ei ainakaan tällä hetkellä Setänen-Tirronen vakuuta ja Kähkönen jatkaa uraansa varmaankin Ameriikoissa, jos tahti Lukossa jatkuu samanlaisena.
   
 12. RedWhiteBlue Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, New York Rangers
  Lainaus:
  Sama muistikuva myös minulla. Taisi tuossa ensimmäisessä videohaastattelussa mainitakkin että tarkoitus olisi viihtyä pidemmän aikaa Stadissa mikäli vain mahdollista.
   
 13. doppelgänger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  Lainaus:
  Totta, en tuota muistanutkaan. "Viime kaudet Engren on vaihtanut maisemaa aina yhden kauden jälkeen. Nyt toiveena olisi saada olla HIFK:ssa pidempään, vaikka maalivahtia houkuttaa vielä käydä KHL:ssä pyörähtämässä." Tuo pätkä jatkiksen haastiksesta silloin kun tuli IFK:hon. Jos vielä vaan samaa mieltä niin tarjousta pöytään ja parin vuoden pahvia kouraan.
   
 14. stiflat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, HIFK
  Lainaus:
  Ulkopuolisillekin näyttäen, että urheilullisuus on (toivottavasti) osana tätä ns. uutta IFK:ta, voisi kapteeninarvon antaa Tyrväiselle.
   
 15. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  Olen samaa mieltä. IFK:n pitää päästä eroon ummehtuneesta kulttuurista ja tämä kapteenin valinta on yksi niistä. Johtaja ominaisuudet pitäisi ohjata kapteenin valintaa eikä kuinka monta peliä IFK:ssa pelannut.
   
 16. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  Ensi kaudeksi kyllä. Yksi kausi riittää siihen, että pelaajaa oppii organisaation. Jos hän pelaa tällä tavalla, voisi hyvinkin ansaita tuon arvostuksen ensi kaudeksi.
   
 17. jph27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK,Chicago blackhawks
  Lainaus:
  Juu en tarkoittanut, että uusi pelaaja saisi heti kapteenin vastuun. Kommentoin nimeomaan yliesellä tasolla koska tuo kapteenin valinta IFK:ssa on täysin perverssi. Sanotaan ulospäin pelaajien äänestäneen kapteenin, mutta "tiedättehän ketä täällä on tapana äänestää kapteeniksi?"
   
 18. Kake74 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Samaa mieltä. Naamakin on jo sen näköinen, ettei edes tissiposket kehtaa oikaista puolustus-ja kamppailupelivelvoitteista.
  Lisäksi Pikku-Tyrvis on erittäin kovapäinen ja huippukuntoinen pelaaja.
   
 19. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Miksi ei voisi saada? Jos kesän aikana osoittaa olevansa paras vaihtoehto kapteeniksi, niin siitä vaan. Tämäkin osaltaan osoittaisi kaikille, että vanhat meriitit eivät paina.
   
 20. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Sen takia, koska kapteenin rooli on muukin kuin pelillinen. Jos pitää kysellä, missä mikäkin sijaitsee, niin ei siitä tule mitään. Minusta vuosi pitää käyttää siihen, että asettuu taloksi. Uusi ympäristö on jokaiselle aina vaativa, vaikka olisi kuinka hyvä pelaaja. Silloin ylimääräinen kapteenin vastuu ei sovi siihen alussa. Varakapteeni toki voi olla vaikka ensimmäisellä kaudella.
   
 21. -Kantor- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Jos organisaatiossa pitää olla joku henkilö näyttämässä uusille pelaajille kaupungin kivat kahvilat ja kuppilat tai missä jäähallilla on pukuhuone, niin miksi hänen pitäisi olla kapteeni? Toki jos rosterista löytyy "oma poika" tyyliin Peltonen tai Söderholm, jolta löytyy riittävästi pelillistä esimerkkiä, johtajuutta, auktoriteettiä sekä karismaa, niin valinta kapteeniksi on ilmeinen. Mutta jos kriteerit täyttävää omaa poikaa ei yksinkertaisesti löydy, niin silloin pitää miettiä, sopiiko joku uusi pelaaja tähän rooliin paremmin. Kaksi edellistä kapteeniamme ovat kyllä täyttäneet sen oma poika -kriteerin, mutta siihenpä se on sitten jäänytkin. Pelillisen esimerkin osalta etenkin, jota pidän kuitenkin huomattavasti tärkempänä asiana kuin sitä, onko pelaaja asunut edellisellä kaudella Helsingissä vai Lahdessa.
   
 22. Dragan Dabic Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  No joo yhden varakapteenin (sen alimman) voinee valita jatkuvuuden ja ehkä joiltain osin oma poika ajattelun perusteella, mutta kapteeni puhtaasti pelillisten ja johtajaominaisuuksien perusteella. Ja pelilliset omiaisuudet paitsi että on hyvä pelaaja niin myös niin, että ymmärtää peliä ja ajattelee siitä saman suuntaisesti kuin päävalmentaja, jolloin on helppo toimia linkkinä valmennuksen ja pelaajiston välillä. Ei siis mitään puupäätä, joka vaan "tsemppaa".
   
 23. scholl Jäsen

  Lainaus:
  Sekoitat puurot ja vellit. Jos ei itse tiedä, missä hallilla on kahvila, ei sovi kapteeniksi. Organisaatio pitää tuntea, jotta voi olla kapteeni. Siihen liittyy niin paljon asioita, mistä osa vain on pelillisiä. Osa on johtajuusasioita, osa edustamista jne. Pitää olla sellainen pelaaja, josta näkee, että hän on kotonaan siellä. Koskaan ei tiedä ennenkuin eka kausi alkaa, onnistuuko uusi pelaaja tai miten tämä sopeutuu. Tyrväisellä esim. voisi olla 0+0 tehot nyt. Menee aikaa sopeutumiseen ennenkuin pelaaja on kunnolla kotonaan ja jos siinä alussa on kapteenin vastuuta eli enemmän sellaista työtä, mikä on muuta kuin pelaamiseen keskittymistä, sopeutuminen voi kärsiä. Se on myös tietynlainen signaali, että nimellä ei kukaan tule takki auki ja ota C:tä, jos ei ole joukkueessa ennen pelannut, vaan hänen pitää osoittaa olevansa IFK-pelaaja. Mitä siitä olisi tullut, jos esim. Juhikselle olisi viime vuonna annettu kapteeninnauha, kun hän oli kallis mies. Kyllä se vain niinkin on, että jos kopissa on 25 jätkää ja joku uusi saa C:n ilman mitään näyttöjä, niin se on huono joukkuehengelle. Lahessa voi olla stara, mutta täällä ei. Sen sai (f)Loppikin oppia. Ulkoa tulevan pitää ansaita asemansa joukkueessa.
   
 24. RedWhiteBlue Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, New York Rangers
  Mielestäni kokoonpanotilanne ensi kauden suhteen näyttää/pitäisi näyttää tältä:


  Hyökkääjät
  Erik Thorell - Juhani Tyrväinen - Vili Sopanen
  xxxxxx - Jarkko Malinen - Juha-Pekka Haataja
  xxxxxx - Thomas Nykopp - Joonas Rask
  Lennart Petrell - xxxxxx - Micke Åsten

  Juha Jääskä - Panu Mieho - Niklas Nordgren


  Puolustajat
  xxxxxx - xxxxxx
  xxxxxx - Ryan O’Connor
  Joe Finley - Ville Varakas
  Saku Salmela

  Juuso Salmi - Elias Ulander

  Maalivahdit
  Atte Engren
  Kevin Lankinen
  Niilo Halonen

  Muut vaan kylmästi VEKS, ja sopivat palaset tyhjiin paikkoihin. Helppoo ku heinänteko.
   
  Viimeksi muokattu: 06.11.2017 klo 12.01
 25. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Tämän hetkinen fiilis on, että ensi kaudelle sopimuksen omaavista pelaajista pitää saada Petrell, Varakas ja Malinen siivottua syrjään. Aivan sama minne. Mieluiten myymällä tai ”yhteisymmärryksessä sopimuksen purkaen”, niin ei jää palkkakuluja maksettavaksi. Näiden kaikkien pelillinen anti on erittäin heikko ja parhaassa tapauksessa löytyvät sisäisen palkkapörssin kärkikymmeniköstä. Turhat jarrut jengistä ulos, olivat kuinka omia poikia hyvänsä, ja oikeita pelimiehiä tilalle. Kiitos.