HIFK kaudella 2015–2016

  • 582 539
  • 2 098

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Siitä tulikin mieleen mites Viitaluoma, tämä kausi startannut vähän kehnosti, onko kotiutuskelpoinen? tällä kaudella on ahdasta mutta ensi kaudelle.
Eliteprospects.com - Ville Viitaluoma
Paljon on vettä virrannut kolera-altaassa sen jälkeen kuin Viitaluoma meiltä lähti pois. En ole edelleenkään vakuuttunut kestääkö Viitaluoman pää Stadin valoja?

Itse odottelen mielenkiinnolla mitä tekee Piälikkö? Yrittääkö paluuta olkapääoperaation jälkeen?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En voi ymmärtää näitä hirsojuttuja. Mies on nähty jo 120% HIFK:ssa; ei ole lähelläkään sitä mitä 1-sentterin pitäisi olla mestaruusjengissä(eikä muita kannata rakennella). Sitä alemmat sijat ei taas miehelle sovi. Thanks ja onnea jatkoon muualla.

Rantakari on kova mutta onkohan senkään haihattelu realistista...

Taimen konfis ratkoo nyt paljon. Siellä on jo Rask, Zabo& Puustinen laitureina ns. big guns ja senapuoli on tikissä Simon kotiinpaluun jälkeen.

Alakerran kiekollisuus on niin ja näin.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljon on vettä virrannut kolera-altaassa sen jälkeen kuin Viitaluoma meiltä lähti pois. En ole edelleenkään vakuuttunut kestääkö Viitaluoman pää Stadin valoja?

Itse odottelen mielenkiinnolla mitä tekee Piälikkö? Yrittääkö paluuta olkapääoperaation jälkeen?

Itselle tuli jo pahin skenaario päällikön kohdalla mieleen, kun Huhtala loukkaantui ja naapuri etsii sentteriä.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
IFK:lla oli ekassa erässä hitaita lähtöjä enemmän kuin alkukaudella yhteensä. Näinköhän on harjoiteltu tauon aikana hieman hyökkäyksen variaatioita?
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
IFK:lla oli ekassa erässä hitaita lähtöjä enemmän kuin alkukaudella yhteensä. Näinköhän on harjoiteltu tauon aikana hieman hyökkäyksen variaatioita?

Ainakaan ei ole vielä kovin selkärangassa kun sen verran kehnoa tuo avauspeli oli. Järkyttävä määrä harhasyöttöjä omalla alueella ja keskialueella. Enemmän noilla tarjottiin Ässille paikkoja kuin muuten pystyivät rakentamaan.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Näkeekö kukaan Leinossa mitään hyvää? Mielestäni aivan liian heikko pelaaja joukkueeseen joka tavoittelee mestaruutta. Siispä itse ehdottaisin, että laitettaisiin Leino Espoon suuntaan ja pyydettäisiin Hirsoa tänne, ja Rantakaria myös. Olisi tänäänkin näyttänyt kokoonpano ( ja todennäköisesti itse pelikin ) huomattavasti paremmalta, jos Leinon tilalla olisi ollut Hirso ja Heikkisen tilalla Rantakari.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Leinossa on hyvää luistelunopeus ja laukauskin on aika napakka. Yleensä ollut kelvollinen puolustuspelaamisessa, mutta tänään aivan sukka juuri tuolla saralla. Eikä pärjää aloituksissa.

Suurin heikkous mielestäni totaalinen epäfyysisyys, sopisi nykykunnossaan paremmin jääpalloilijaksi. Ei missään tapauksessa mestaruudesta taistelevan joukkueen runkopelaajia. Täytepelaaja yhä.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
....Suurin heikkous mielestäni totaalinen epäfyysisyys, sopisi nykykunnossaan paremmin jääpalloilijaksi. Ei missään tapauksessa mestaruudesta taistelevan joukkueen runkopelaajia. Täytepelaaja yhä.

Sama. Puute siksi, että kädet eivät riitä olemaan "Ramu vs 2" eikä fyysisyys olemaan kolmosen tai nelosen keskellä.

Jos ajattelee mestaruuskauden keskustaa: MG-Wirtanen-Töykkälä-Liivik, niin meillä on kohtuu samanlainen kaikkien ollessa kunnossa: Ramu-Elkins-Nykopp-Liivik.

Mickeä nyt ei korvaa kukaan, mutta sekä Nykopp, että Liivik on askeleen parempia nyt, niin about tasoihin menee.

Musta Leino pelaa silti nyt paljon paremmin nyt kuin kauden alussa. En silti näe, että olisi pelaavassa kokoonpanossa vielä tämän kevään ratkaisupeleissä. Toivon Hintziltä isoa kasvua talven aikana, että siitä olisi oikeasti keväällä hyötyä.

Jos Taimi on keväällä kunnossa ja Auvitu pääsee viime kevään lentoon, niin alakertakin on suurin piirtein samanlainen kuin mestaruuskautena.

Järventie-Auvitu
Kanki-Järvinen
Kousa-Taimi
Söde-Grillfors
Vallin-Teppo
Kurvinen-Generous

Aika lähelle. Napsun verran ehkä nyt huonompi, mutta niin on liigan tasokin.

Laitureissa on laatua ehkä jopa enemmän kuin mestaruusvuonna. Yksittäisi onnistujia sinä keväänä oli paljon: Lennu-Haataja-Peltonen-Kibe ja niitä ei toki voi korvata, mutta kokonaislaadullisesti laitaosasto on suurinpiirtein samalla tasolla. Zabo-Rask jos räjähtää viime kauden lentoon ja Parru ja Pude jatkaa tätä tahtia, niin ei ole hädänpäivää. Joku Arttu ja Ikonenkin voi latoa aivan hirveät maalimäärät keväällä. Niin kevään pelaajia kuin olla vain voi. Hintzistä ei osaa vielä sanoa.

Veskaripuolella: Riksman-Hude. Parhaana päivänä Hude on parempi, mutta Juuso oli itse varmuus. Luulen, että Hudeen me ei hävitä.

Ehkä se isoin kyssäri on johtajuus. Siinä missä mestaruusjoukkueessa oli johtajuutta vaikka muille jakaa: Peltonen-Söde-Vallin-Lennu-Wirtanen-Kibe jne. niin meillä toi mestaruuskokemusosasto on pienempi.

Mutta tässä on kausi aikaa monen pelaajan vielä kasvaa.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
@WPK : Hyvin sanottu Leinosta. On siinä paljon potentiaalia, mutta nykyistä enemmän pitäisi tulla tehoja ja tulosta. Onhan se saanut aika pitkään jo antaa näyttöjäkin. Pelisilmä Leinolla on ihan saatanan hyvä, mutta ikävä kyllä jääkiekko on myös fyysinen laji. Laittaisin kiertoon.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tässä Törmäsen projektissa on kyllä paljon samoja merkkejä kuin Nokan. Aivan kuten Nokka niin myös Törmänen tuli seuraan joka oli enemmän ja vähemmän sekasorrossa. Ensimmäinen kausi lupauksia herättävä ja toisella kaudella jo peli kulkee ajoittain todella mallikkaasti ja joukkue näyttää hyvältä. Joukkue on laadukas ja siinä on myös riittävästi leveyttä. Toivottavasti ei samanlaista floppaamista käy tämän vuoden playoffeissa kuin mitä 2010, mutta hyvältähän tämä nyt näyttää ja jos sitä Törmäsen viimeisen vuoden optiota ei ole vielä käytetty niin kyllä minä sen käyttäisin jo nyt hyvissä ajoin selväksi, että Törmänen halutaan pitää sen verran suuria harppauksia IFK on ottanut Törmäsen aikana. Toivotaan, että joukkue saadaan pidettyä mahdollisimman hyvin kasassa myös ensi kaudeksi ja ne kenet menetetään niin paikataan laadulla.
 

TrueThat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Rangers, Real Madrid
Onko kellään muuten tietoa tuosta Raskin tilanteesta? Eikös jossain ollut, että olisi mahdollisesti nyt viikonloppuna käytettävissä?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti ei samanlaista floppaamista käy tämän vuoden playoffeissa kuin mitä 2010, mutta hyvältähän tämä nyt näyttää ja jos sitä Törmäsen viimeisen vuoden optiota ei ole vielä käytetty niin kyllä minä sen käyttäisin jo nyt hyvissä ajoin selväksi, että Törmänen halutaan pitää sen verran suuria harppauksia IFK on ottanut Törmäsen aikana.

Ei menneitä saa pelätä, niistä pitää vaan ottaa oppia. HIFK on voittavana organisaationa vielä aika junnutasoa mutta jospa se siitä. Ehkä, ehkä tosiaan siellä Toimistolla(kin) on tajuttu mitä voittaminen ja menestyminen pitkäjaksoisesti edellyttää.

Ilman muuta sopparia Stögölle jos ei ole ketään kovempaa nimeä jo hankittu. Stögö on luonut hyvän tekemisen ja toistaiseksi se on tuonut ihan ok- tasoisesti 'menestystä'. Mutta kyllä se keväällä se todellinen taso testataan. Silloin vain ikävä kyllä on jo nimet papereissa joka puolella eikä HIFK voi edellyttää että sitä 'odotetaan' tjsp. Kivi meni ja KJ ei tuskin Liigaan vielä palaa. Ketä muita siellä olisi vaihtoehtoina? Mitään arpoja ei enää kannata hakea, ne on jo nähty.

En ole mikään Stögölätkän suurin ystävä mutta tunnustan realiteetit missä HIFK nyt on. Me yksinkertaisesti tarvitaan menestystä ja pitkäaikaista joukkueen kehitystä. Ite ollaan ittemme tähän ajettu.
 

Caine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL, Leijonat
Leinon lisäarvo jengille on melko olematon. Kaveri on vähän sellanen mukahyvä ja kuitenkin aika HMV pelaaja. Jhagin kanssa samaa mieltä, kiertoon vaan. Leinon saamaa ylivoima vastuuta en ole koskaan ymmärtänyt. Lisäksi kaveria on koitettu istuttaa välillä nelosen laitaan, välillä ykkösen sentteriksi ja välillä siellä ja välillä täällä, eli mikä se se paikka nyt oikeasti on? Tietääkö se ittekkän? Tietääkö Stögö? Jumalakaan ei tiedä, vaikka sekin kannattaa IFK:ta! (Läppä Pasila tv-ssarjasta) ;)
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Leinon lisäarvo jengille on melko olematon. Kaveri on vähän sellanen mukahyvä ja kuitenkin aika HMV pelaaja. Jhagin kanssa samaa mieltä, kiertoon vaan.

Samaa mieltä, että Leino on aika HMV. Mutta toisaalta kiertoon ei kannata laittaa ellei saada parempaa laatua tilalle. Paikkaa kuitenkin loukkaantumisia ja on siinä mielessä monikäyttöinen, että kykenee pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Jos jossain vaiheessa päädytään siihen tilanteeseen, että kaikki ovat terveinä, niin Leino tippuu ensimmäisenä rotaatioon, mutta niin pitkään kuin näitä loukkaantumisia on, hänelle löytyy myös käyttöä.

E: Täytyy toki muistaa pisteitä tuijotellessa, että kun keskimääräisiin peliaikoihin (Leinolla 15:48) suhteutetaan, niin ei niitä pisteitäkään ole kertynyt merkittävästi vähemmän kuin vaikkapa Luttisella (16:53), Puustisella (17:34) tai Zaborskyllä (18:45). Ottelukohtaisti ajateltuna taas Leino tulee tekemään runkosarjan loppuun mennessä 33 pistettä mikäli sama ottelukohtainen pistekeskiarvo säilyy. Tämä on 3. sentterille varsin kelvollinen saldo.
 
Viimeksi muokattu:

F#21

Jäsen
Kyllä Leino pisteiden valoissa on mielestäni pelannut ihan onnistuneen alkukauden. Hän on vain kaksi pistettä jäljessä Tapparan ykkössentteriä, joka on pelannut neljä ottelua enemmän. Lajusen vahvuudet on tietenkin eri alueilla, mutta mielestäni hyvä saavutus Leinolta.

En itsekkään tykkää Leinon pelillisestä annista, mutta kuten @-Kantor- mainitsi, jos ei saada parempaa niin ei kannata heivaa poiskaan. Parin vuoden päästä Leino tehnee sitten muissa joukkueissa sen päälle 40 pistettä...
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
E: Täytyy toki muistaa pisteitä tuijotellessa, että kun keskimääräisiin peliaikoihin (Leinolla 15:48) suhteutetaan, niin ei niitä pisteitäkään ole kertynyt merkittävästi vähemmän kuin vaikkapa Luttisella (16:53), Puustisella (17:34) tai Zaborskyllä (18:45). Ottelukohtaisti ajateltuna taas Leino tulee tekemään runkosarjan loppuun mennessä 33 pistettä mikäli sama ottelukohtainen pistekeskiarvo säilyy. Tämä on 3. sentterille varsin kelvollinen saldo.
33 pistettä on kolmosen senalle huikea saldo, vaikka pelaakin myös ylivoimaa. Leino on ihan hyvä pelaaja. Ei nyt välttämättä loista millään osa-alueella, mutta on se oikeasti ihan hyvä ja ansaitsee paikkansa kokoonpanossa helposti. Tuntuu, että täällä tuijotetaan vähän turhan paljon kaverin strategisia mittoja ja tehdään niiden pohjalta pelaajan kokonaistasosta johtopäätöksiä (tämä nyt ei ollut sinulle kohdistettu). On ottanut isoja askelia HIFK-uransa aikana.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
33 pistettä on kolmosen senalle huikea saldo, vaikka pelaakin myös ylivoimaa. Leino on ihan hyvä pelaaja. Ei nyt välttämättä loista millään osa-alueella, mutta on se oikeasti ihan hyvä ja ansaitsee paikkansa kokoonpanossa helposti. Tuntuu, että täällä tuijotetaan vähän turhan paljon kaverin strategisia mittoja ja tehdään niiden pohjalta pelaajan kokonaistasosta johtopäätöksiä (tämä nyt ei ollut sinulle kohdistettu). On ottanut isoja askelia HIFK-uransa aikana.

Totta, olisi melkein pitänyt sanoa, että 33 pistettä kauden päätyttyä (huomioin neljä ottelua, joista ollut sivussa) ~0,6 pisteen ottelutahdilla on kolmossenalle enemmänkin huikea kuin pelkästään hyvä saldo. Leino on ominaisuuksiltaan vähän sellainen HMV, jonka takia jengi varmaan dissaa. Ei millään osa-alueella kovin näkyvä eikä kovin vahva pelaaja. Mutta silti tekee tasaisen varmaa duunia illasta toiseen.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Leinolla on kolmen vuoden soppari, josta nyt toinen vuosi menossa joten ihan hetkeen ei olla pääsemässä hänestä eroon. Itselle Leinosta on jäänyt sellainen kuva, että kyseinen pelaaja haluaa ottaa sitä vastuuta ja tekee yleensä sen mitä valmennus käskee, jonka takia häneen myös luotetaan. Toteutus ei vaan mene aina välttämättä niin putkeen tai ainakaan ulospäin ei näytä sellaiselta joka fanien silmään paistaisi kovinkaan positiivisesti.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Minä olen myös sitä mieltä, että sairastuvan tyhjentyessä Leino on ensimmäisten hyökkääjien joukossa tippumassa pelaavasta kokoonpanosta. Oikeastaan vain Saarelainen ja Tamminen ovat Leinon edellä, ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Ensi kaudella sitten voidaan taas katsella uudestaan, mutta kyllä minun silmääni Leino on ollut 5v.5 pelissä melkoinen lapanen tällä kaudella. Liike ja kiekollinen taito ovat kyllä kunnossa, mutta eivät ne paljoa auta, kun kaikki tekeminen jäällä tuntuu tapahtuvan laput silmillä. Pisteitä on toki tullut komeasti, mutta eivät ne oikein lämmitä mieltä, kun vastapainoksi miehen ketju on liian usein vajonnut täysin varjojen maille, eikä vähiten sentteristään johtuen. Tämän kauden joukkueessa näen Leinon ideaaliroolin olevan kolmen ensimmäisen ketjun lomittaja.

Lopulta Leino on aika ongelmallinen pelaaja IFK:n näkövinkkelistä. Ei riittävän hyvä isoon kiekolliseen rooliin, ei riittävän fyysinen alempiin ketjuihin. Jotenkin vaan puuttuu se rautainen erityisosaaminen, jolla ottaisi paikkansa jengistä. Pienten joukkueiden kärkiketjujen pelaaja IMO. Ei kuitenkaan mitään syytä pistää pihalle kesken sopimuskauden. Toisaalta, jos itse haluaa lähteä muualle, ei ole myöskään mitään syytä kieltäytyä tästä toiveesta.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Leino on selkeästi keskittynyt puolustuspeliin tällä kaudella, ja se näkyy myös tilastoissa. Viime kaudella Leino päästi tasakentällisin omiin 1,70 maalia 60 minuuttia kohden, tällä kaudella 1,58. Corsi on parantunut 52,8->54,8 (on tässä kuudenneksi paras), ja tuo "Corsi Close" peräti 53,8->56,7 (viides). Ja tämä siitä huolimatta, että pistekeskiarvo on noussut 0,35->0,59 ottelua kohden, tasakentällisin 0,22->0,36. Lisäksi hän tilastojen mukaan voittaa enemmän aloituksia kuin häviää, mikä ehkä yllättää monet.

Leino on 22-vuotias pelaaja, joka on kehittynyt ja kehittyy edelleen. Jos Leino olisi 190cm pitkä, hän olisi arvokas pelaaja joukkueelle; kaveri, jonka voi heittää mihin tahansa kenttään kuin Ikosen ikään. Jos hän olisi oma kasvatti ja taklaisi, hän olisi kovaa vauhtia matkalla ikoniksi. Nyt hän on junantuoma mikkihiiri, joka pitäisi laittaa kiertoon...
 

Stigu

Jäsen
Leino on 22-vuotias pelaaja, joka on kehittynyt ja kehittyy edelleen. Jos Leino olisi 190cm pitkä, hän olisi arvokas pelaaja joukkueelle; kaveri, jonka voi heittää mihin tahansa kenttään kuin Ikosen ikään. Jos hän olisi oma kasvatti ja taklaisi, hän olisi kovaa vauhtia matkalla ikoniksi.

Täysin samaa mieltä. Tämän kauden jengi on hyvin koottu ja ainoat "ongelmatapaukset" hyökkäyksessä ovat juuri näitä metriheikkejä:

1) Leino, jolla on kyllä taitoa ja potentiaalia, mutta koko rajoittaa hänen käyttöään erilaisissa rooleissa
2) Saarelainen: sama kuin Leinolla
3) Mix Martial Årts. Toimii hyvin viihdepuolen seremoniamestarina (eilen esim. oli ratkiriemukkaasti päärynäpallona pariinkin otteeseen), mutta pelilliset avut ovat niin ja näin, minkä vuoksi ei mitään asiaa ylempiin kentällisiin.

Vastaavasti pakkipuolella jos Heikkinen tai Salmi olisivat 175-senttisiä, ei heitä kannattaisi edes yrittää peluuttaa. Nyt ymmärrän peluutuksen jotenkuten.

Isoilla pelaajilla on isommat mahdollisuudet löytää rooli jengistä.
 

Stigu

Jäsen
Isoilla pelaajilla on isommat mahdollisuudet löytää rooli jengistä.
Täysin samaa mieltä. Olipa hyvin sanottu.

Pakko nyt kommentoida vielä tämän päivän uutista. Pariisin terroristi-iskut, Turkin alasampuma ryssäläinen hävittäjä, Valjakkalan pako Ruotsissa, Turvapaikanhakija-raiskaustapaus. Ihan kun tuossa ei olisi tarpeeksi surua, pelkoa, ahdistusta ja masennusta päivään. Mitä vielä, kirsikkana kakun päällä luin juuri Ihmispippelin 2 v-sopparista IFK:hon. Voi perkele. Vetää hiljaiseksi. Mihin tämä maailma on menossa?

Koita nyt Stögö (jos luet tämän) tajuta että (ihmis)pippeliä ei ole tarkoitettu kakkoseen. Eikä ykköseen tai kolmoseen. Jos MMÅ pelaa kaksi seuraavaa kautta jämäminuutteja ainoastaan nelosessa JA viihdyttää, suostun katsomaan häntä. IFK:n historiassa on muitakin ei-pelillisillä avuilla sydämeni voittaneita pelaajia. Mainittakoon Seppo Pakola, jonka otteita IFK:n puolustuksessa oli aikoinaan aivan hulvattoman hauska seurata. Puolet C4-katsomosta ulvoi naurusta Sirkuskarhun parhaimmille toilailuille.

IFK:lla on ilmeisesti välittömästi tässä ja nyt kaksi kivireki-projektia meneillään. Molemmissa hinataan painavaa taakkaa, jotka aiheuttavat lähinnä häpeää ja raivoa muissa "tien päällä" olevissa. Karavaanari-projekti etenee aivan super-hyper-uskomattoman positiivisissa merkeissä, joten ehkä Muulinkin vetäminen onnistuu, ja Mix-Max sainataan ensi kauden päätteeksi NHLään tai KHLään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös