Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei IFK enää tee varsinaisen nimekkäitä hankintoja ilman Ramun lähtöä. Viime kaudella eniten maaleja tehnyt hyökkäys on pidetty kasassa ja puolustusta on vahvistettu roimasti. Ei tuohon enää tarvita kuin muutama täytepelaaja.
 
HELSINKI SCREWJOB 2016

Stigu

Jäsen
Poikkeuksellisen levollisin mielin voi tässä vaiheessa vuotta joukkueen kokoonpanon suhteen olla. Pari isompaa palasta vielä palapelistä puuttuu tai sitten niitä ei ole vaan vielä laitettu paikoilleen, mutta eihän joukkue koskaan ole valmis. .
Samat on fiilikset. Itse olisin toivonut ensi kauden jengiin pelottavaa nelosketjua, joka olisi tuonut edes vähän IFK look and feeliä jengiin. Masi Marjamäki, Miika Lahti, Siim Liivik, Tuomas Pihlman, Filip Riska, Olavi Vauhkonen, Markus Hännikäinen, Jonne Virtanen: tuossa pelaajia ja pelaajatyyppejä, joista nelonen pitäisi rakentaa. Meidän nelosen rakennuspalikoina on määrämittaisia "pätkä"työläisiä a.k.a Klesa Lamberg ja Billy The Kid Åsten. Onhan tuo aika surkuhupaisaa. No, onneksi edes pakisto näyttää hyvältä.
 
" A fine mess you got us into "

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nelosen pitäisi nyt 'kasvaa' kauden aikana. Lamberg, selkeä mesta ja saletisti haluja tehdä kunnon tulos. Åsten, kiitollinen toisesta mahiksesta jne.

Tutkaparit?
Ramu-Zabo
Elkins-Puustinen
Nykopp-Ikonen
Åsten-Lamberg?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikkei IFK olekaan viime vuosina riehunut siirtoikkunan sulkeutuessa Sir Pentin aikojen malliin, niin kyllähän viimeisimmällä mestaruuskaudella jengiä vahvistettiin kesken kauden. Sisään tulivat Hamillton, Kovanen ja Hyvönen, joista viimeksimainittu kävi lopulta vain kääntymässä, mutta Kojo näki hankinnat tarpeelliseksi ja Nybari hoiti ukot sisään. Kyllä mä uskon, että niin käy myös ensi kaudella, jos Törmänen kokee tarvetta vahvistuksille.

Miten aktiivinen Stögön jengi oli Sveitsin siirtomarkkinoilla kauden aikana? Oliko jengi käytännössä valmis jo kauden alussa vai oliko liikennettä runsaasti?
 
Hyvää nothing is overia kaikille!

F#21

Jäsen
Masi Marjamäki, Miika Lahti, Siim Liivik, Tuomas Pihlman, Filip Riska, Olavi Vauhkonen, Markus Hännikäinen, Jonne Virtanen: tuossa pelaajia ja pelaajatyyppejä, joista nelonen pitäisi rakentaa.
Mä en näe asiaa ihan tällaisena. Muutoinkin tuossa listassa ei taida olla kuin kolme kappaletta oikeita nelosen äijiä (boldatut pelaajat) ja loput pelaavat enemmän (okei, pelaajatyypit ovat lähelle nelosen äijiä). Mulle riittää, että meidän nelonen lyö pelin vastustajan päähän ja väsyttää heitä. Tämä taas edellyttää selvää ja kunnollista pelitaktiikkaa, jotta karvaus sekä kulmapelaaminen onnistuu.

Hännikäinen, joka teki viime kaudella 0,77 pistettä per peli, lähtee hakemaan pelipaikkaa Amerikasta. Olisikohan Nybarin kannattanut hankkia tämä jätkä meille viime kaudella kun oli mahdollisuus.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Saros vetää huikeeta peliä mm-skaboissa, Husso vissiin "kisastudiossa" keittoo, kumpi tehnyt asiat oikein.
 
Jokainen hetki käytettynä vanhan murehtimiseen ja konditionaaliseen voivotteluun, ettei näin pitäisi olla on väärää ja turhaa.

Stigu

Jäsen
Mulle riittää, että meidän nelonen lyö pelin vastustajan päähän ja väsyttää heitä. Tämä taas edellyttää selvää ja kunnollista pelitaktiikkaa, jotta karvaus sekä kulmapelaaminen onnistuu.
Joo ymmärrän. Itse haluaisin, että IFK:ssa olisi edes joku osa sitä kuuluisaa brändiä.Vähän niinkuin jos CocaCola maistuisi sokeroidulle ja väljähtyneelle Carillolle, mutta pullo olisi edelleen se lasinen kurvikas perinteinen Good Old Kokis-pullo.

Edellinen vittumainen nelonen IFK:lla olikin mestaruuskaudella Liivik-Bobby-Pöysti-muodossa. Nämä kaverithan kehittyivät tuohon rooliin hieman "salaa", mutta silti en näe, että esim. Lamberg tai Åsten omaavat potentiaalia vastaavaan läpimurtoon. Toisella on jokainen kausi ollut loukkaantumisten sävyttämä (max 22 peliä per kausi Liigassa), toinen on ylempää divaritasoa. Ja molemmat siis alle 180 cm. Tamminen esimerkiksi on vielä katsomaton kortti, ja hänessä näen enemmän potentiaalia.
 
" A fine mess you got us into "
Tamminen esimerkiksi on vielä katsomaton kortti, ja hänessä näen enemmän potentiaalia.
En nyt täysin ymmärtänyt, mitä tällä haettiin, mutta olen kymmenkunta junnu/KiVa-peliä Tammiselta nähnyt ja en saa hänestä kyllä vittupäätä helpolla. Osaa kyllä taklata ajoittain painavasti, mutta Åstenin saatika Liivikin tasoista mulkeroa (vastustajien kannalta) hänestä ei ehkä tule. Varsinkin Liivik oli jo junnuaikoina hemmetin ärsyttävä kaveri, mutta myös hyvä pelaaja. Simoa vastaan olen pariin otteeseen pelannut junnuaikoina. Tammiselta puuttuu, tai paremmin sanottuna Tammisella on tietty järki ja itsesuojeluvaisto verrattuna näihin kahteen. Toki voi vielä oppia agitoimaan, mutta kyllä se on mielestöni luonnonlahjakkuutta siinä missä kiekonhallinta. On helpompaa opettaa korkeimman luokan hölmöä käyttäytymään, kuin kilttiä poikaa ilkeäksi. Tietty Summanen varmaan pystyisi toisin päin parempaan.

Ehkä Stigu kuitenkin haki tässä sitä, että hyvässä nelosessa agitointi, taklaukset ja pelitaito on hyvänä yhdistelmänä. Siihen Åsten yhdessä Tammisen (ja Nykoppin tai Lambergin) kanssa voisi toimia. Edelleen kyllä arvostan Åstenin peliä pleijareissa ja viimeisellä runkkarikierroksella. Kaverin psyyke järkkyi enemmän kuin oma. Ja tosiaan haukuin Mickeä aina vikalle runkosarjan kiekalle asti.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
punasydän puhuu kuin oma pumppuni tuntee, onhan sekin punainen. Tamminen on kuitenkin aika mysteri vielä. Ensikausi muuten ratkaisee onko kaverista breikkaamaan vai jääkö tyypilliseksi Brändijunnuksi.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
se on mielestöni luonnonlahjakkuutta siinä missä kiekonhallinta. On helpompaa opettaa korkeimman luokan hölmöä käyttäytymään, kuin kilttiä poikaa ilkeäksi. Edelleen kyllä arvostan Åstenin peliä pleijareissa ja viimeisellä runkkarikierroksella. Kaverin psyyke järkkyi enemmän kuin oma.
Onhan sitä yritetty niinpäin että otetaan fyysisesti sopiva aihio, Nalle Tuomainen, ja yritetään sovittaa siihen oikeat mentaalitekijät. ei vaan toimi.
Kieltämättä Muuli Ästen on hieman vertikaalirajoitteinen, mutta oli mielestäni silti viime kauden suurinpia tasonnostajia IFK:ssa. Pelaaja joka oikeasti sai, varsinkin kevätkaudella ja pleijareissa, vastustajan veret kiehumaan. Stigu tarttuu nyt vähän liikaa tähän Muulin matalalla sijaitsevaan otsaan, hyvä versio Leo Komarovista sanon ma.
 
Against everyone, alliances with none

F#21

Jäsen
Vaikka pelitaidoista ei voi puhua edes samassa lauseessa, niin Muuli on EP:n mukaan sentin pidempi sekä kilon painavampi kuin Leo Komarov! ;-)

Åstenin luistelutyyli saa vaa hänet näyttämään vielä pienemmältä.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Vaikka pelitaidoista ei voi puhua edes samassa lauseessa, niin Muuli on EP:n mukaan sentin pidempi sekä kilon painavampi kuin Leo Komarov! ;-)

Åstenin luistelutyyli saa vaa hänet näyttämään vielä pienemmältä.
Seiskapakin / kolmannentoistahyökkääjän tontilta on meiltä noustu ennenkin EHC / MM / NHL ympyröihin, vittumaisuudessa Komarovin päihittäminen on saavutus sinänsä, mutta tässä tapauksessa sekin on ehkä saavutettu. Muulin nousu on ollut suorastaan rakettimainen, saas nähdä mihin asti.
 
Against everyone, alliances with none

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Toivon todella että tuotte mestaruuden stadiin, en vaan jaksa enää noitten poronsyöjien mestaruuksia tai että joku muu sen voittaa. Alkaa käydä rasittavaksi reissata Suomessa ja kuunnella jatkuvasti vittuilua. Ois kiva välillä sanoa syntyneensä Kättärillä ja haistattaa vitut kysyjälle. En ole ikinä ymmärtänytkään vastakkainasettelua Jokerit-Hifk johtuen ehkä siitä että olen pelannut futista Hifk:saa ja aina kannattanut Jokereita lätkässä. Ja mun isä on Porista, joten Ässätkin on lähellä sydäntä etenkin nyt kun faija voi huonosti. Mutta koittakaa nyt voittaa ihan oikeesti! Teidän maalilaulukin on mielestäni ainoa oikea! Hyvää jotain.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Tarkemmin mietittyä vitut mä teille mitään mestaruutta toivo. Voittakaa jos voitatte, mutta ilman mitään toivoja. Vittuilut kestän, niinkuin tähänkin asti.
 

Stigu

Jäsen
Ehkä Stigu kuitenkin haki tässä sitä, että hyvässä nelosessa agitointi, taklaukset ja pelitaito on hyvänä yhdistelmänä. Siihen Åsten yhdessä Tammisen (ja Nykoppin tai Lambergin) kanssa voisi toimia.
Joo, tätä juuri hain. Eihän Liivik-Bobby-Pöysti-ketjussakaan ollut kuin yksi vittupää. Tammisesta ei vittupääksi ole, ennemminkin ehkä Bobbyksi, jos siihenkään (kiitos muuten punasydän Tamminen-analyysistä!).

Ja samaa mieltä siitä, että Åsten kehittyi viime kaudella, mutta ongelma Åstenin kohdalla on se, että hän aloitti ns. divaritasolta, eikä ainakaan lähtökohtaisest ole tulevalla kaudella omassa roolissaan edes Liigan TOP10-tasoa. Mun mielestä IFK:n vittumaisimman pelaajan pitää aina olla Liigan TOP2 tasoa.
 
" A fine mess you got us into "
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Täällä nyt ei vissiin vielä ollut, mutta Kiekko-Vantaa ensi kaudella virallinen yhteistyöseura ja Mälkiä siirtyy sinne pääkoutsiksi. Moberg, Heljanko ja Heikkinen sinne vaan koko kaudeksi korkoa kasvamaan. Mobbe pärjäsi hienosti Mestiksessä jo viime kaudella, ja voi olla todellinen "Otso Rantakari" ilman tuota räjähtävää skodea. Kehittäköön siis sitä.

Muoks. Ai olikin tuolla toisessa ketjussa jo.
 
2.11.2017. Vapise, bönde.

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Vanhanliiton kannatajana haluan joukkueeseen vielä lisää fyysisyyttä, mitäs jos Hintz siirrettäisiin kakkosen laitaan playmakeriksi. Ja naarattaisi sisään Green. Lisäksi puolustukseen tarvitaan vielä 1 syvyyspelaaja tyyliin "Laurila/Järventie/Vainonen".

Zaborsky-Ramstedt-Rask
Hintz-Elkins-Puustinen
Ikonen-Nykopp-Luttinen
Åsten-Green-Lamberg/Tamminen/Partanen, Leino stunttaa ylemmissä kentissä kun tarvetta.

Näin alemmista kentistä löytyisi kokoa, näköä, ilkeyttä, mustelmia, vauhtia ja erityisosaamista.
 
Timo Everi.

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Jarne, myös itse haluisin vielä lisää tuonne fyysisyyttä. Joku Jonne Virtanen olisi ollut hienoa saada alempiin ketjuihin. Lennun paluu olisi kova juttu myös. Kuitenkin myös kakkosketjun laidasta Elkinsin ja Puustisen rinnalta puuttuu vielä kovemman luokan hankinta ( Savinainen, Philström joku... ). Tai sitten se paikka annetaan Leinolle suoraan ja toivotaan parasta että Leinosta kehittyy top-tason laituri. Tiedän että liian kalliiksi menisi kun ei pakolla saada enää edes yhtä hyökkääjää sisään, mutta alla olisi semmoinen oma fantasiakokoonpano hyökkäyksen suhteen.

Zabo - Ramu - Rask
XXX/Leino - Elkins - Puustinen
"Petrell" - Nykopp - Ikonen
Luttinen - Åsten - "Virtanen"
Lamberg, Partanen jne...
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Hintz unouhtui tuosta hahmotelmasta. Kyllä se tänne pelaamaan hankittiin.
Niinpäs unohtuikin. Kyllähän toi kokoonpano aika täynnä on, jalkoja ja käsiä pitäisi joukkueesta löytyä ihan hyvin, fyysisyyttä ei ehkä niinkään. Isot voimahyökkääjät loistavat poissaolollaan.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka kuinka itsekkin ottaisin Greenin joukkueeseen, niin väitän että tätä ei tule ikipäivänä tapahtumaan Antti Törmäsen ollessa päävalmentajana. Iso, loistava aloittaja, kohtuullinen maalintekijä ja se isoin miinus, aivan helvetin hidas luistelija. Kaksi kertaa hitaampi kuin esim joku Jake Immonen MM-kisoissa.
 

jarne

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ULUVFC #52
Vaikka kuinka itsekkin ottaisin Greenin joukkueeseen, niin väitän että tätä ei tule ikipäivänä tapahtumaan Antti Törmäsen ollessa päävalmentajana. Iso, loistava aloittaja, kohtuullinen maalintekijä ja se isoin miinus, aivan helvetin hidas luistelija. Kaksi kertaa hitaampi kuin esim joku Jake Immonen MM-kisoissa.
Isoja ja nopeita ei ole kuin atlantin toisella puolella. Green oli loistava poffeissa, pelaa keskellä tai laidassa on kokenut ja johtajatyyppiä. Fyysisyyden lisäksi meiltä puuttuu johtavat/kokeneet pelaajat täysin. Mutta oikeassa olet, tällainen roolipelaaja tuskin sopii Törmäsen kuvioihin. Päiväunia nämä siis vaan.
 
Timo Everi.

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Olen tyytyväinen siihen missä mallissa IFK on tällä hetkellä. Joukkue on toukokuun puolessa välissä sellaisessa kunnossa, että minun puolestani kausi voisi alkaa vaikka huomenna, tämä siis sillä olettamalla, että sopimuksenalaisia pelaajia ei lähde muihin sarjoihin. Lisäähän tuonne toki vaaditaan vielä leveyttä, mutta ykkös- tai kakkoskorin pelaajia tuskin tulee enää kahta enempää sisään

Veskariosasto on minusta kondiksessa. Ensi kaudella vaan lähdetäään suoraan tandempeluuttamiseen kauden alusta ja katsotaan kumpi nappaa ykkösvahdin paikan itselleen.

Puolustus hyvässä kondiksessa. Söderholmin lähtö luonnollisesti on harmi, mutta kapteeni oli viime kaudella niin klesana, että pelillisesti tulijat korvaavat viime kauden Söderholmin helposti. Nybondas on selvästi lukenut Jatkoaika.comia, nyt on kiekollinen rightin pakki ja mukavasti kokoa ja ilkeyttä tuli lisää Järvisen muodossa. Lieneekö IFK:lla ensi kaudella kiekollisesti vahvin puolustus Liigassa? Kaipailisin kuitenkin ehkä vielä yhtä kokenutta yleispakkia puolustukseen, Järventie voisi olla ihan hyvä haku.

Hyökkäykseen tarvitaan minusta ainakin yksi laituri lisää, kakkosketjuun ja mallia playmaker. Hintzistä en usko olevan vielä tähän rooliin, vaikka pelaaja-aiholta lieneekin oikean tyyppinen pelaaja. Keränen tai Umicevic sopisi kuin nenä päähän, oma kasvatti lienee kuitenkin melko epärealistinen haave. Huhuttu Savinainen ei minusta ole ratkaisu tähän.
 
HIFK 2017-2018
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy