HIFK kaudella 2014–2015

  • 1 485 966
  • 3 548

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Olen myös samaa mieltä Kyynikon ja Doupin kanssa. Jos UTJ:lle on annettu tietty budjetti niin ne pelimerkit tulisi käyttää fiksummin kuin mitä Nybari duunaa. Viime kaudella paukutti jenkeille vierailusta Suomessa, turisteja kävi. Ja tämä vuosi on senttereiden osalta ok, mutta puuttuu pelaajat jotka laittaa keikkoa pussiin. Ja ei tuo puolustuskaan mitään hurraa-huutoja saa aikaiseksi. Jos yrityksen työntekijä hakkaa rahaa pajatsoon eikä saa mitään aikaiseksi, niin olisi paikallaan vaihtaa parempi työntekijä sille paikalle. Ennen IFK oli iso, paha punainen maaseudun jengeille, nyt se on pisteautomaatti jolle nauretaan.
 

red&white

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Philadelphia Flyers, CFC
Tervehdys IFK-väki!

Teinä en olisi huolissani materiaalin riittävyydestä. Toki puuttuvia palasia voi olla esim. mainittu kiekollinen pakki, mutta Stögöllä on taito luoda paskasta konvehti.

Törmäsen tullessa Sporttiin aikanaan hän itse toimi myös UTJ:nä ja porukalla mietittiin, että onko Törmäsellä hajuakaan minkätasoinen sarja Mestis on. Sellaista skeidaa pukattiin rosteriin, ettei kenenkään muun aikana Sportissa. Pelaajalista oli niin HMV tasoa, mutta peli oli energistä ja rohkeaa. Virheitä ei pelattu ja kaveria ei jätetty. Vaikeuksiakin toki oli ja pleijareihin saatiin nippanappa kotietu jos oikein muistan. Stögö kumminkin teki tästä junnupitoisesta HMV-NEVÖHÖÖRD sakista erittäin tiiviin JOUKKUEEN. Finaaleissakin oltiin jo 2-0 tappiolla, mutta niin vain kammettiin Jukurit ja noustiin Mestariksi voitoin 3-2. Joukkueessa ei silloinkaan ollut nimimiehiä mihin oltiin totuttu, mutta köyhänmiehen joonasraskeista kasvoi voittava ja yhtenäinen joukkue.

Hifk ei varmasti lähde Mestari suosikkina kauteen, mutta en yllättyisi vaikka juhlisitte Mestsruuttta keväällä.

Tsemppiä ja malttia!
 

444

Jäsen
Nimimerkki Ishmael: "pelataanko tällä kaudella mestaruudesta, todennäköisesti ei.". Siis mitä vittua!? Miksi yleensä vaivautua pelaamaan ja kasaamaan minkäänlaista jengiä jos ei meinata pelata voitosta? Tyypillistä demarihöpinää ja Kaikkipelaa-puhetta. Tuntuu että liian monella fanilla on tuo näkemys. Ei tarvitse ihmetellä miksi voitetaan 2 kuppaista mestaruutta kohta 20 vuoteen. Ei osata eikä haluta edes vaatia esim. Tomppaa tekemään vitun paljon enemmän duunia menestymisen eteen kun katsojille riittää että hallista saa paskoja hodareita kovaan hintaan.


Ihan noin henkilökohtaisuuksiin ei ole syytä mennä, että demariksi ruvetaan nimittelemään.
Ymmärsit viestini sisällön väärin, koska olin kirjoittanut sen hieman epäselvästi. Tarkoitin lainaamallasi kohdalla vain sitä, että todennäköisesti tulevalta kaudelta jää käsiin jokin muu sijoitus kuin 1. Aivan varmasti siellä jätkät repivät ja raastavat ja tekevät kaikkensa kattilan eteen, mutta en minäkään ihan kaikkeen usko.

Selvennän vielä: joukkue aivan varmasti pelaa mestaruudesta, mutta minä en usko sitä tulevalla kaudella saavutettavan.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Mikä tuossa tökkii on Järventien ja Vallinin ylösnostaminen hankintoina, jos esimerkiksi Honkaheimon ja Grillforsin poimimisia pidetään arpoina. Samoja arpoja nuo ensinmainitutkin olivat. Osaava koutsi vaan raapi miehet takaisin uuteen nosteeseen (tosin imo Vallin ei mikään sateentekijä ollut, meni joukon jatkona). Meille tullessaan molemmilla ura oli pari vuotta ollut laskussa ja varsinkin Järventien hankintaa täälläkin itkettiin todella vahvasti, muistaakseni taidettiin verrata Mika Niskaseen yms. Toki Kankaanperä oli solidi haku noista.

Mitä yritän tällä sanoa? Kuten KJ aikanaan, saa hyvä koutsi revittyä materiaalista enemmän irti, kuin perus moottorisahamiehet. Kuten tuossakin kolumnissa kirjoitetaan, ei meidän pakisto mestaruuskaudella mitenkään erityisen nimivahva, vaan sieltä kauden aikaan löytyi uudelle tasolle Järventiet, Kousat jne.

Tästä syystä en tuosta puolustuksesta ole niin huolissani. Toki sinne edelleen mahtuu se yksi "teemulaakso". Laituriosasto sen sijaan vaatii 1-2 kärkiketjujen hakua.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä juttu jatkikselta. Ja ihan täyttä asiaa. Tarkkaan kun miettii, niin IFK:n puolustuskalusto on Söderholmia lukuunottamatta täysin kysymysmerkki. Auvitulla ei läpimurtoa, väläytyksiä kyllä. Taipalukselta ensimmäinen hyvä kausi liigassa, oliko se sitten pelkkä suonenveto? Aika kertoo. Honkaheimo ei ole pelannut hyvin sitten sen IFK:n mestaruuskauden, jolloin Lukko oli pronssilla. Grillforsin taas pitäisi olla suht varma nakki, mutta ei näistä ikinä tiedä. Toivottavasti uhkakuvat ei toteudu kauden aikana, koska jos toteutuu, niin IFK saattaa taas hyvinkin joutua vaihtamaan 3-4 ukkoa alakerrasta viime kauden tapaan.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mikä tuossa tökkii on Järventien ja Vallinin ylösnostaminen hankintoina, jos esimerkiksi Honkaheimon ja Grillforsin poimimisia pidetään arpoina. Samoja arpoja nuo ensinmainitutkin olivat. Osaava koutsi vaan raapi miehet takaisin uuteen nosteeseen (tosin imo Vallin ei mikään sateentekijä ollut, meni joukon jatkona).

Kyllähän Järventie, Vallin ja Kankaanperä olivat kuitenkin lähtökohtaisesti ihan eri tason hankintoja kuin nyt vaikka Honkaheimo, Auvitu ja Grillfors. Kokeneita, ja menestyneissä joukkueissa pelanneita kavereita, joiden kohdalla tiedettiin tasan tarkkaan, mitä saadaan. Toki Järventien kohdalla oli taustalla loukkaantumisia, joten sikäli oli riskikortti. Eniten harmittaa, että Kanki olisi ollut paitsi pidettävissä niin myös takaisin naarattavissa, mutta Tomppa ei nähnyt käyttöä. Aivan uskomatonta, kun katsoo ihan jokaista Hifkin pakistoa Kankaanperän lähdön jälkeen.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Eniten harmittaa, että Kanki olisi ollut paitsi pidettävissä niin myös takaisin naarattavissa, mutta Tomppa ei nähnyt käyttöä. Aivan uskomatonta, kun katsoo ihan jokaista Hifkin pakistoa Kankaanperän lähdön jälkeen.

Tää on edelleen asia mikä vituttaa hamaan tappiin. Kanki olisi oikeasti halukas päättämään uransa täällä ja tiesi kuinka paljon faneja äijällä oli täällä. Voisi sanoa, että nautti pelaamisesti täällä. Tää on fakta. Nybari ei ollut valmis maksamaan riittävästi ja siksi siirtyi Tapparaan. Miettikää tuota ensi kaudenkin pakistoa olisiko siinä Kangen mentävä. Aivan varmasti on.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Kyllähän Järventie, Vallin ja Kankaanperä olivat kuitenkin lähtökohtaisesti ihan eri tason hankintoja kuin nyt vaikka Honkaheimo, Auvitu ja Grillfors. Kokeneita, ja menestyneissä joukkueissa pelanneita kavereita, joiden kohdalla tiedettiin tasan tarkkaan, mitä saadaan. Toki Järventien kohdalla oli taustalla loukkaantumisia, joten sikäli oli riskikortti. Eniten harmittaa, että Kanki olisi ollut paitsi pidettävissä niin myös takaisin naarattavissa, mutta Tomppa ei nähnyt käyttöä. Aivan uskomatonta, kun katsoo ihan jokaista Hifkin pakistoa Kankaanperän lähdön jälkeen.

Mä en edelleenkään tuota Vallinin ja varsinkaan Järventien kohdalta niele, menee vahvasti samaan profiiliin, kuin Grilli ja Honkaheimo. Järventiellä on kyllä järjetön piikki Kojon kausien kohdalla, sitä ennen useampi kausi ripulia ja meiltä lähdettyään sama ripuli on jatkunut.

Kankaanperä on kyllä ihmeellinen pelaaja. Toisaalta ymmärrän ettei "peruspakille" haluta maksaa samaa summaa kuin ykkösparin kiekolliselle jätkälle, mutta kun Kangen suorituksia katsoo kentällä ja tilastoissa, niin kyllähän Kangen palkka on melko nobrainer. Viimeiset 10+ kautta ihan järkyttävän tasaista (ja laadukasta) suorittamista. Mies on ilkeä robotti. Tästä iso miinus Nybarille.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tää on edelleen asia mikä vituttaa hamaan tappiin. Kanki olisi oikeasti halukas päättämään uransa täällä ja tiesi kuinka paljon faneja äijällä oli täällä. Voisi sanoa, että nautti pelaamisesti täällä. Tää on fakta. Nybari ei ollut valmis maksamaan riittävästi ja siksi siirtyi Tapparaan.
Juurikin näin. Sulla vähän parempi sanavalinta, kyllähän Tomppakin varmasti näki käyttöä, mutta ei taipunut pieneen palkankorotukseen. Eihän Kanki mikään nuori enää ollut, ja sillä tavalla kitsastelua voi jopa yrittää perustella, mutta minusta tuo on aika tyyppiesimerkki väärässä paikassa säästämisestä. Rahaa tainnut kulua korvaajan etsimiseen huomattavasti enemmän.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Rahaa tainnut kulua korvaajan etsimiseen huomattavasti enemmän.

Kanki ei ole mikään nuori enää ja siksi nämä kokeneet puolustuspään isähahmot ovat arvossa arvaamattomassa. Tomppa ei tunnu tätä näkevän, eikä kyllä valitettavasti paljoa muutakaan. Haluaisin tietää kuka näistä viimeisestä parin kauden aikana hankituista pakeista oli Nybarin papereissa se Kangen ns. korvaava pakki. Tai en tiedä haluanko edes, tulee vaan päänsärky. Varmaan omalla tavallaan Melartia siihen varmaan kaavailtiin, mutta nyt kun myös Illu häipyi jo vuosi sitten niin meillä ei ole ketään.
 

Klubi17

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Vanha totuus mestaruudet voitetaan puolustamalla ja pelit ratkotaan erikoistilanteista. HIFK:llä maalivahditkin ovat riskitilanteessa. Husso jatkanee kehitystään, joten ei huolta sinäänsä, paitsi loukkaantuminen, jolloin paikkaajana todellinen arpa. Puolustus edelleen aivan kirjoittamaton lehti. Söde tuskin pelaa enää tässä vaiheessa uraa parhaita kausiaan, joten loppujen varassa onkin enemmän ja enemmän. Siellä ei sitten löydykään yhtään mestaruutta omaavaa kaveria, joten epäilen kovasti, kuten muutkin, että näiltä löytyisi sitten riittävää suorittamista tiukoissa paikoissa. Hyökkäyksestä lähtikin sitten suuri osa kärkitaidosta pois ja paikot ei vakuuta käytännössä ketään. UTJ on tasoltaan harrastelija, joka jäisi kiekkonäkemyseltään aika monelle fanillekin...huokaus...
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuo Jatkoajan artikkeli HIFK:n puolustuksesta on melko samanlainen kuin oma analyysini samasta aiheesta muutama päivä sitten, joten ei tässä osaa olla muuta kuin myötäilemättä. Mitä tulee Kojon ajan puolustajiin, niin Martti Järventie oli erinomainen haku Kojolta, koska meiltä löytyi puolustuksesta Maran vanha pakkipari Kankaanperä, jonka lisäksi Järventie osasi todistetusti olla kärkipakin roolissa SM-liigassa. Honkaheimo taas on onnistuessaan erinomainen alempien ketjujen puolustaja, ei sen enempää ja Grillforsin otteista Suomessa ei ole mitään takeita, vaikka hän ilmeisesti täyttääkin ''vakaan liigapelaajan'' kriteerit, mutta hänenkään osalta ei voida onnistuessa puhua liigajoukkueen kärkipakista. Taipalus ja Auvitukin ovat lähtökohtaisesti ok 2.-3. parin puolustajia, joten HIFK:n puolustus on roolitettu aivan päin vittuja, vaikka kuinka potentiaalipropagandaa täällä lietsottaisiin.

HIFK:n mestaruuskauden pakistosta löytyi kolme kappaletta liigan ehdottomia kiekollisia kärkipuolustajia, joista kahdella oli näyttöjä kyvyistään useammalta kaudelta SM-liigasta ja Kousa oli ilmeisen hienosti skoutattu hankinta kauden alla. Näitä kiekollisesti taitavia puolustajia komppasivat kiekolliseen peliin kykenevät peruspuolustajat, jotka olivat todistaneet tasonsa SM-liigassa. HIFK:n ensi kauden joukkueessa Toni Söderholm on ainoa, joka on todistanut kykenevänsä pelaamaan tasaisesti 1-2 korin puolustajan vaatimalla tasolla SM-liigassa/Liigassa ja muut ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä vielä. Tämä on vallitseva fakta, eikä mielipide, joten mielestäni on ihan oikeutettua kyseenalaistaa HIFK:n puolustuksen rakennus.

Haluaisin kuulla perustelut sille, minkä takia Taipaluksesta ja Auvitusta odotetaan jotain sateentekijöitä? Auvitu on tehnyt liigassa pelatessaan neljän kauden aikana tehot: 0+0; 1+1; 3+9; ja 1+5 ja Taipalus kolmena liigakautenaan: 0+0; 1+2; ja 6+10. Jotkut tuntuisivat olevan ihmeellisen luottavaisia noita jätkiä kohtaan, ja olisi ihan hauska lukea perustelut miksi näin on.
 

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Jokos se Fernholm meni jo vai vieläkö olisi mahdollista saada äijä rosteriin? Jotain loukkaantumistahan sillä oli loppukauden mutta oisko nyt jo treenikkunnossa? Jotain huhuja oli johonkin SHL joukkueeseen mutta mitään virallista en ole nähnyt. Minulle kelpaisi kyllä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jokos se Fernholm meni jo vai vieläkö olisi mahdollista saada äijä rosteriin? Jotain loukkaantumistahan sillä oli loppukauden mutta oisko nyt jo treenikkunnossa? Jotain huhuja oli johonkin SHL joukkueeseen mutta mitään virallista en ole nähnyt. Minulle kelpaisi kyllä.

Teki jo sopimuksen Dgårdeniin, jos en ihan väärässä ole.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Ihan noin henkilökohtaisuuksiin ei ole syytä mennä, että demariksi ruvetaan nimittelemään.
Ymmärsit viestini sisällön väärin, koska olin kirjoittanut sen hieman epäselvästi. Tarkoitin lainaamallasi kohdalla vain sitä, että todennäköisesti tulevalta kaudelta jää käsiin jokin muu sijoitus kuin 1. Aivan varmasti siellä jätkät repivät ja raastavat ja tekevät kaikkensa kattilan eteen, mutta en minäkään ihan kaikkeen usko.

Selvennän vielä: joukkue aivan varmasti pelaa mestaruudesta, mutta minä en usko sitä tulevalla kaudella saavutettavan.

Sorry, minäkin kirjoitin epäselvästi. Ei ollut tarkoitus haukkua juuri sinua demariksi. Lähinnä tarkoitin sitä että HIFK ajattelee kovin demarimaisesti, ei pyritä tekemään kaikkensa menestyksen eteen, mennään sieltä mistä aita on matalin, kerätään rahat ilman suurempaa panostusta ja jaetaan ne kavereiden kesken muiden maksaessa tyhjästä. Epäselvää vieläkin, mutta ehkä osaan jossain vaiheessa avata ajatuksiani paremmin.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
HIFK:n mestaruuskauden pakistosta löytyi kolme kappaletta liigan ehdottomia kiekollisia kärkipuolustajia, joista kahdella oli näyttöjä kyvyistään useammalta kaudelta SM-liigasta ja Kousa oli ilmeisen hienosti skoutattu hankinta kauden alla. Näitä kiekollisesti taitavia puolustajia komppasivat kiekolliseen peliin kykenevät peruspuolustajat, jotka olivat todistaneet tasonsa SM-liigassa. HIFK:n ensi kauden joukkueessa Toni Söderholm on ainoa, joka on todistanut kykenevänsä pelaamaan tasaisesti 1-2 korin puolustajan vaatimalla tasolla SM-liigassa/Liigassa ja muut ovat enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä vielä. Tämä on vallitseva fakta, eikä mielipide, joten mielestäni on ihan oikeutettua kyseenalaistaa HIFK:n puolustuksen rakennus.

Mestaruuskauden alla olit tätä mieltä pakistosta:

"Me tarvitsemme edes yhden oikeasti kiekollisena huipputasoa olevan puolustajan, jotta hyökkääjämme saisivat edes jonkin sortin tukea peräpäältä. Nythän meille on suunniteltu kiekollisiksi ykköspakeiksi Järventietä ja Vallinia, joilta kummaltakin on mielestäni aika huuhaata odottaa yli 30 pisteen kautta. Lähelle saatetaan päästä, mutta ei varmasti päästä yli.

Ylivoima pelimme tukee liikaa MG-Peltonen akseliin, joka ei saa tarpeeksi tukea pakeilta ja tämä näkyi eilisessäkin pelissä melko karkeasti. Vallin ja Järventie ovat molemmat loistavia yleispuolustajia, mutta eivät he ole kiekollisessa pelissä niin lahjakkaita kuin HIFK tarvitsisi.

Muut pakkimme taas ovat aika pitkälti kysymysmerkkejä kauden alkaessa pl. Kanki. Saa nähdä miten Söden kausi lähtee käyntiin loukkaantumisesta toipumisen jäljiltä ja mitenköhän pitkään Kurvinen pelaa terveenä... DelGrossosta ei lähtökohtaisesti saa mitenkään top-4 puolustajaa menestystä hakevaan sm-liigajoukkueeseen(pistää mietityttäämään kaverin funktio joukkueessa... eihän Eddie mahdu kokoonpanoon, kun kaikki ovat terveenä ja se yksi pakollinen pakki on hankittuna... ensi kautena valmiimpana vakituisesti kokoonpanoon?) ja Kousa nyt on täysin lapanen.

Vittu kun oltaisi haalittu se Murphy takaisin pelaamaan se ''viimeisen'' kautensa HIFK:ssa mikä kaverilta jäi kesken... Olisi meinaa mielialat tulevaa kohtaan vähän eri planeetalta kuin nyt... "

Viesti löytyy täältä.

Ilmeisesti aika on kullannut muistot, koska aika ristiriitaista tekstiä ylempänä olevan kanssa. Kyllä tuolloinkin ennen kauden alkua moni piti puolustusta kysymysmerkkinä. Kaksi kautta klesana ollut Mara, poppariosaltolla käytännössä kauden istunut pullaposkinen Kousa, Ruotsissa hiljaisemman kauden vetänyt Vallin, loukkaantumisien jälkeen kuntoon palautuva Söde...
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
HIFK 2014-2015

Arvoisat palsta-ladyt ja -veljet! Joku oli aikaisemmassa viestissään laskenut poistuneiden pelaajien pisteitä, mutta hän myös kertoi, ettei ollut laskenut kaikkia. No, päätin tehdä vertailun ja tässä se on. Huomioitu on kaikki Pölkyt, Koivut, Desantit, Thang, Fata, Salmelainen jne.
Huomioikaa, että mukana ei ole Miro Karjalainen (viime vuonna 1+7), koska tuskin pääsee pelaamaan ykkösessä. Olen aikaisempinakin vuosina tehnyt vastaavan vertailun ja lähes joka kerta on menopuolella enemmän pisteitä, kuin tulopuolella. Tänään en jaksanut katsoa +/- -tilastoa.
Poistuvat pisteet kokonaisuudessaan 73 + 121 = 194.
Tulevat pisteet (huom. paljon Mestis-pisteitä) 51 + 79 = 130.
Saldo siis -64. Tuo alkaa olla huippulukemia.
Puolustus: lähtevät 14 + 43 = 57 ja tulevat 9 + 26 = 35, ts. vielä puuttuvat ne kaksi pisteitä tekevät "hyökkäävät" puolustajat. No, tästä en ole huolissani, jos Törmänen peluuttaa Nyqvistiä ja Tarkkasta. Heistä voi hyvin tulla pistenikkareita.
Enemmän huolestuttaa hyökkäys: lähteneet pisteet 59 + 78 = 137 ja tulleet 42 + 53 = 95, mutta, mutta, mutta, valtaosa noista on Blomqvistin (kaikki kunnia saavutukselle) 25 + 32 = 57 Mestiksessä tekemät pisteet. Hän ja Leino ovat aika pienikokoisia pelaajia ja vaaditaan aika paljon, jos aikovat päästä Liigassa samoihin (mikäli edes saavat peliaikaa). UTJ, olisi hyvä lukea ylläoleva ja hieraista silmiä, istua alas ja miettiä mistä lisää! No, se tuskin tulee tapahtumaan, mutta ehkä ensi vuonna sitten on uusia, muitakin kuin pelaajistossa?
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmeisesti aika on kullannut muistot, koska aika ristiriitaista tekstiä ylempänä olevan kanssa. Kyllä tuolloinkin ennen kauden alkua moni piti puolustusta kysymysmerkkinä. Kaksi kautta klesana ollut Mara, poppariosaltolla käytännössä kauden istunut pullaposkinen Kousa, Ruotsissa hiljaisemman kauden vetänyt Vallin, loukkaantumisien jälkeen kuntoon palautuva Söde...

Onneksi olin tuolloin väärässä, mutta se ero mestaruuskauden pakiston ja nykyisen välillä löytyy juurikin noista pelaajista, sillä mestaruuskauden pakisto oli meritoitunut ja tasonsa osoittanut, vaikka loukkaantumiset loivatkin suuria kysymysmerkkejä tuolloin ilmaan. Tämän kauden pakistosta ainoastaan Söderholm, Honkaheimo ja ilmeisesti Grillfors ovat aiemmin urallaan osoittaneet pystyvänsä tasaiseen ja laadukkaaseen suorittamiseen, ja noistakin vain Söderholmilta on lupa odottaa joukkueen kärkipuolustajalta vaadittavaa osaamista, sillä sekä Honkaheimo, että Grillfors ovat puolustavia puolustajia. Taipalus on pelannut yhden hyvän kauden ammattilaisuransa aikana, enkä minä jaksa uskoa, että hänestä olisi miksikään sateentekijäksi ja Auvitu ei ole oikeastaan koskaan pelannut niin hyvää kautta SM-liigassa/Liigassa, jotta häneltä voitaisiin odottaa kärkipuolustajan pisteitä. Tulevan kauden pakisto taas koostuu (ainakin) 50-%:sti sellaisista pelaajista, jotka eivät ole kyenneet vielä vakiinnuttamaan pelillistä tasoaan SM-liigassa/Liigassa ja eivät näin ollen ole ns. ''vakaita liigapelaajia''.

Eli siis pointti on, että HIFK:n pakiston roolittaminen on mielestäni mennyt ihan mönkään, josta johtuen se on ''näennäisesti valmis'', joka tarkoittaa sitä, ettei se minun mielestäni ole tarvittavan laadukas menestyksestä kamppailemiseen. Pelaajat nykypakistossa ovat sinäänsä ok-pelaajia, mutta väärin roolitettuina heitä ei onnistuta hyödyntämään. Tässä nyt vielä muistinvirkistykseksi tämän hetkinen puolustus ja mestaruuskauden puolustus:

Söderholm - Grilleri
Taipalus - Auvitu
Honkaheimo - Teppo

Järventie - Kankaanperä
Söderholm - Kurvinen
Vallin - Kousa


PS. Tämä minun itkemiseni on näin korostunutta, koska vain muutama kausi sitten meillä oli mahdollisuus luoda jotain hienoa, jotain sellaista mistä oltaisiin voitu nauttia useamman vuoden ajan vuosikymmenen kärsimysten jälkeen, mutta ei. Kaikki saavutukset kaadettiin viemäriin ja nyt ollaan taas Liigan suurin vitsinaihe. Kyllä se vain vituttaa.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mestaruuskauden alla olit tätä mieltä pakistosta...

Kyllä tuolloinkin ennen kauden alkua moni piti puolustusta kysymysmerkkinä. Kaksi kautta klesana ollut Mara, poppariosaltolla käytännössä kauden istunut pullaposkinen Kousa, Ruotsissa hiljaisemman kauden vetänyt Vallin, loukkaantumisien jälkeen kuntoon palautuva Söde...

Totta. Täällä JA:n HIFK-osiossa mm. 99,9% oli sitä mieltä, että Kousa oli aivan turhake ja täysin floppi jo pelkästään ulkonäöltään. Järventiellä oli alla paha loukkaantuminen jne.

Mutta.

Muisteluissa on myös hyvä muistaa ne kaksi edellistä kautta. Järkyttävät pettymykset. Oliko mikään ihme, että täällä oli enemmän kuin yksi kyynistynyt? Edellisestä mestaruudestakin oli jo aikaa ikävän paljon.

Jälkiviisaus onkin parasta. Mutta noista -11 ajoista on myös täälläkin useaan kertaan huomautettu, että niistäkin on jo aikaa. Sen jälkeen? Cacca, Soppa, Raivo. Kaikkien aikana sitten Nybari. Vasta KJ:n lähdön jälkeen taidettiin aika useassa himassa tajuta huippuvalmentajan merkitys nykylätkässä. Sen ja nykyhetken välissä onkin sitten karulla tavalla snaijattu miten kriittisessä osassa UTJ on myös, varsinkin jos on tuhnu.

On se Nybari hyviäkin kaloja onkinut. Elkins on miehen paras työnäyte skouttauksesta, Fernholm oli kiva kans. Eikä pidä unohtaa -11 jälkeen tehtyjä tärkeitä jatkoja, PW jne.

Olisi kuitenkin hyvä anti-kitisijöiden tunnustaa myös se, että kaikesta huolimatta Nybari on epäonnistunut todella pahasti joukkueiden rakentamisessa -11 jälkeen. Mies itsehän on aina todennut että hän tekee lopulliset ratkaisut ja vastuu lepää hänen sylissä.

Homman voi kiteyttää niin, että Nybari on ehkä parempi painos Penasta(sacriledge, i know) mutta kaukana siitä mitä kaikkea UTJ:n pitäisi olla, hyvästä puhumattakaan. Työ on mitä ilmeisemmin aivan liian vaativa hänelle. On hyvä muistaa Cacan karkaus, Raivon sosiaalinen vaikeus jne mutta kyllä tämä työsarka on jo ainakin mulle ihan tarpeeksi näyttöä siitä ettei jannusta vain yksinkertaisesti ole nykyisen duuninsa vaatimalle tasolle.

e. Tsiigatkaapa Lukkoa. Duffa meni sinne(meritoitunut tasonasa näyttänyt) ja epäonnistui alussa karkeasti, dumattiin jo menetetyksi dinoksi. Vaan mitenkäs on nyt käymässä. Äijä on vaatinut ja kenties ollut jopa diktaattori mutta niin se Lukko on vain petrannut ja kehittynyt organisaationa. Odotan ainakin itse mielenkiinnolla millaiseksi homma menee kun RD lähtee seuraavaan mestaan. Silloin voi hyvinkin käydä ns. Nybarit myös raumalaisille.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Jälkiviisaus onkin parasta. Mutta noista -11 ajoista on myös täälläkin useaan kertaan huomautettu, että niistäkin on jo aikaa. Sen jälkeen? Cacca, Soppa, Raivo. Kaikkien aikana sitten Nybari. Vasta KJ:n lähdön jälkeen taidettiin aika useassa himassa tajuta huippuvalmentajan merkitys nykylätkässä. Sen ja nykyhetken välissä onkin sitten karulla tavalla snaijattu miten kriittisessä osassa UTJ on myös, varsinkin jos on tuhnu.

Jälkiviisastelu on aina parhautta, not. Aika vaan tuntuu kullanneen muistot tuoltakin osalta. Samaa negailua se oli silloinkin. Ja samanlaisia kysymysmerkkejä oli silloinkin hankittu, turha väittää muuta.

Pointti oli tosiaan se, että hyvän skouttauksen ja hyvän valmennuksen tuloksella saadaan pelaajista nimiään enemmän irti, kuten tuolloin mestaruuskaudella. Jos Nybondas on jostain oikeasti kartalla, on se kotimaisten pelaajien skene. Kotimaiset hudit tähän mennessä taitaa hiihdellä aika lähellä nollaa ja isoja voittoja on tullut mm. Granlundien, Kousan ja Pakarisen naaraamisissa. Muualla sitten mennäänkin aika rajusti metsään, varsinkin ulkkareiden kohdalla. Tähän Kiva-Harri on tuonut ihan hyvän lisän Ruotsi-tuntemuksellaan. Ison meren takana seikkailevaan VP Kautoseen ei sitten olekaan mitään luottoa ja on käsittämätöntä, ettei hommaa organisaation puolelta korjata.

Miten tämä liittyy tämän vuoden puolustustukseen? Taipalus ja Auvitu on oikeasti hyvin tarkkaan harkittuja hankintoja (Taipalusta tuli itse nähtyä täällä Saimaan rannalla viime kaudella ja mies kyllä vakuutti). Grillfors on ilmeisesti Kivalle tuttu kaveri. Söde on kuin laatuviini, paranee vanhetessaan. Jälleenrakentamisen kannalta on ihan hyvä antaa myös nuorille sauma, nouskoon sieltä sitten Salmi, Nyqvist, Karjalainen, Tarkkanen tai Moberg, ihan sama.

Älkää katsoko pelkästään nimiä, katsokaa kokonaisuutta. Jälkeenpäin on tosiaan helppo huudella, että Kousa oli nappisuoritus ja Taipaluksesta ei ole mihinkään yhden tähdenlentokauden jälkeen miehen saapuessa stadin kirkkaisiin valoihin.

Tyytyväinen täytyy olla siihen, ettei ainakaan vielä pakistossa ole yhtään AHL-arpaa, mukaan on hommattu urallaan nosteessa ja hyviä otteita Liigassa esittäneitä pelaajia sekä muutama mentori. Tähän kun lisätään laadukas, nykyaikainen valmennus, niin ihan hirveästi ei jaksa katsella tätä järjetöntä ranteiden aukiviiltämiskampanjaa.

Ja edelleen, kyllä sinne yksi "teemulaakso" mahtuisi.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liigassa on tapahtunut viimeksi kuluneen 10 vuoden aikana merkittävä muutos puolustajien statuksessa. Kokeneita, vakaan liigatason kotimaisia pakkeja on yhä vähemmän tarjolla (mm. KHL:n takia) ja näin ollen hintalaput ovat nousseet. Jos olisin liigajoukkueen UTJ, aloittaisin joukkueen kasaamiseen juuri tämäntyyppisistä pelaajaprofiileista - ykkös-tai kakkosparin takuuvarma suorittaja valituilla ominaisuuksilla saattaa tarkoittaa 150-200 tuhannen euron osuutta pelaajabudjetista, mutta kun puolustamisen merkitys on vuosi vuodelta kasvanut, oheiselle on vankat perusteet.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Liigassa on tapahtunut viimeksi kuluneen 10 vuoden aikana merkittävä muutos puolustajien statuksessa. Kokeneita, vakaan liigatason kotimaisia pakkeja on yhä vähemmän tarjolla (mm. KHL:n takia) ja näin ollen hintalaput ovat nousseet. Jos olisin liigajoukkueen UTJ, aloittaisin joukkueen kasaamiseen juuri tämäntyyppisistä pelaajaprofiileista - ykkös-tai kakkosparin takuuvarma suorittaja valituilla ominaisuuksilla saattaa tarkoittaa 150-200 tuhannen euron osuutta pelaajabudjetista, mutta kun puolustamisen merkitys on vuosi vuodelta kasvanut, oheiselle on vankat perusteet.

Nämä kankaanperät ovat myös sellaisia pelaajia, joiden varaan voi edes vähän rakentaa runkoa yhtä vuotta pidemmällä tähtäimellä.

Mutta kuten aiemmin olen maininnut, niin ensiksi IFK tarvitsee pysyvyyttä penkin taakse - toivottavasti Törmäsessä saadaan sitä.
 

Stigu

Jäsen
Jatkoajan HIFK-pakki-ihmettelykolumni on mielestäni asian ytimessä. Pakiston suhteen avainsana on koota pakisto, jossa on 70-80% kokemusta (nimenomaan liigasta) ja 20-30% nousevia (/piileviä) kykyjä. Otan esiin kolme esimerkkiä:

1. IFK:n mestaruuspakisto:
Kokemus : Söde-Kanki-Mara-Vallin
Nousevat kyvyt:Melart-Kousa

2. Kärppien viime kauden mestaruuspakisto
Kokemus: Kukkonen-Ohtamaa-Lehtonen-Vallin- Masuhr
Nousevat kyvyt: Pokka- Emingren-Niemelä

3. Tapparan viime kauden hopeapakisto
Kokemus: Saravo-Kanki-Puistola-Kauppinen-Aalto
Nousevat kyvyt: Bailen-Larsson


Varsinkin tuo Tapparan viiskko edusti raakaa kokemusta (olkoonkin, että Kauppinen oli telakalla suuren osan ajasta) : Jokaisella pelaajalla alla yli 500 runkosarjamatsia + pleijarit päälle. Huomattavaa on myös, että Kärpillä ja Tapparalla suurin osa pakkeja oli joko omia poikia tai useita kausia jengissä tahkonneita pelaajia.

Tuota asetelmaa vasten kun peilaa IFK:n nykypakistoa, voi todeta, että IFK:ssa kokemusta edustavat ainoastaan Söde ja Honkaheimo. Kaikki muut ovatkin sitten nousevia tai piileviä kykyjä. Eli "hieman" on taas kerran epäbalanssissa Turbulenssialla pelkästään pakiston rakennus.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toukokuun puolella, kun arvostelin HIFK:n puolustuksen rakentamista. Itseltäni kysyttiin, ketä pelaajia siihen sitten pitäisi muka hommata.

Vastaus alla:

Söderholmin lisäksi V.Lajunen, M.Kankaanperä, M.Kousa, E.Lindell, M. Generous. Lisäksi jokunen rotaatiopakki.

Nyt kun jälkikäteen katsoo, niin Kankaanperä, Kousa ja Generous olisi ollut suurella todennäköisyydellä saatavilla. V.Lajunen ei, joten tilalle joku kiekollinen pakki. Lindell mahdollisesti houkuteltavissa.

Kyllä mielestäni kyseisellä pakistolla kauteen olisi voinut lähteä turvallisin mielin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös