HIFK - Jokerit 24.2.2004 @ Helsingin jäähalli klo 18.30

  • 61 218
  • 533

Old School

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti flintstone
HAISTA PASKA!!

No niiin!
Herneet pois nenästä. Tämähän on vain jääkiekkoa!
Harmi ku tätä kommenttia ei ole videolla, olisi voinut lähettää moderaattoreille niin pelikieltoa olisi tullut varmasti! *hymiö*

Jortikalta ihmeellistä itkua: "toivon että häppölällä on teon jälkeen hyvä olo"
Herää hannu jo, käy vaikka spengler cupissa lataamassa akkuja.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
JHagin kanssa samoilla linjoilla ja veikkaisinpa että samojen ihmisten kanssa on aiheesta keskusteltu. Olen tällä kaudella jutellut monen monituista kertaa myös Japan kanssa ja kyllä hänkin myöntää, että pitkän pelaajauran jälkeen ei aina ole aivan helppo katsoa asiaa pillin takaa.

Kirjoittelin aiemmin, että tämä ennakoiva tuomarointi sopii hyvin alasarjoihin, mutta liigaan en soisi tämän leviävän. Tämä näkemykseni perustuu noin sataan "hieman" alemmalla tasolla pelattuun matsiin, jotka olen puhaltanut. Siellä on ihan oikeasti aiheellista seurata, jos jollakin kaverilla tulee höyryä päästä ja "hakea" sille tarvittavat minuutit, joilla mies pääsee suihkuun. Noin yleisellä tasolla ottaen, tämä ennakoiva tuomarointi on tullut liigaan suurelta osin ex-pelaajien kautta, kuten JHag ansiokkaasti viestissään kuvaa. Sama tapahtui itselläni pelatessani ja viheltäessäni alemmilla tasoilla. Toivottavasti tämä asia saadaan näppeihin, ennen kuin Nielikäinen Weskun sanoin istuu penalttia puhtaasti siitä syystä, että kohta saattaa kilahtaa.

Edelleen uskon siihen, että Japan lausunto poistaa Tomekin osalta uhan lisärangaistuksista, vaikka mailalla pleksiin löikin. Tämä on hyvä juttu.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nimenomaan bozik, alasarjat ovat lajissa kuin lajissa oma kipeä viidakkonsa, missä tuomarinkin täytyy joskus olla todella puolueellinen. Siis korostan; täytyy olla. Olen itse pelannut aikoinaan useammankin ottelu jalkapallon alasarjoissa kesäjuttuna ja voin vakuuttaa, että olin ja olen aivan superpaska futaaja, ihan luokaton. Mutta viikatemiehille on käyttöä ja Suomen fudistaso ei ole aivan maailman huippua edes yläsarjoissa, kuinkas sitten alhaalla? En ollut edes pahimmasta päästä, kun halusimme muistuttaa erästä toista jengiä siitä tosiasiasta, että ihan oikeasti mestaruussarjan / 1-divarin pelaajia ei saa peluuttaa 3-4 div. matseissa, vaikka siihen ei kukaan puutukaan. Ja viime kesänä saimme lukea lehdistä, kuinka about 40v äijä veti jalan poikki 16-vuotiaalta kundilta alasarjan fudismatsissa, koska kaveri oli parempi futaaja.

Raja kulkee oikeastaan ammattilaisuudessa. Siinä vaiheessa, kun pelaajat ovat täysammattilaisia (SM-liiga), on heihin suhtauduttava sen mukaan ja luovuttava holhoavasta ennakoinnista. Kysehän on jopa pelaajan palkasta eli elannosta, jos heität hänet perusteetta ulos ja pelikieltoon, koska suviurpoliigan linjauksen mukaan palkanmaksu tuolloin loppuu. Muistan joskus ajan, jolloin esimerkiksi Seppo Mäkelä kutsui joukkueiden kaput / valmennuksen puhutteluun, jos tilanne alkoi näyttää moponkarkaamismerkkejä varsinkin tärkeimmissä matseissa. Useimmiten tunteet viilenivät ja peli pysyi rehellisen kovana ja umpityhmät ylilyönnit jäivät. Voihan sen siis niinkin tehdä. Ja myös niin, että infoaa pelaajaa: "sulla menee nyt liian lujaa, relaa, seuraavalla kerralla tulee enemmän kuin kakkonen".

Tomek ei missään tapauksessa saa yhtään mitään lisäsanktioita eilisestä.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Vakio
Ihmettelin myös, mistä Levonen sen 10 min olisi halunnut antaa. Hanskathan taisivat pysyä kädessä koko ajan.

Ehkäpä siitä täällä mainitusta homottelusta Levoselle? En tiedä, mutta näin veikkaisin.

Tulee muuten helvetin mielenkiintoiset playoffsit, tunteet tulevat kiehumaan yli aivan varmasti. Ajatelkaa... TPS-HIFK finaalissa. Siitä tulisi rajumpi uusinta vuoden -99 finaaleista. Loistavaa viihdettä olisi luvassa.
 

Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roihu
Viestin lähetti Rebel
Olen vahvasti eri mieltä. Kerrankin tällä kaudella viihdyin katsoen toista erää IFK:n osalta. Maalitilanteet menivät IFK:lle noin 5-2, monta kertaa IFK-laukauksen noustessa yli Helasen(Hurtaj, Häppölä, Vihko, Laine ainakin). Jokereilla taisi olla Druinilla ja Laineella paikat, joten en sanoisi, että tässä olisi ollut läheskään sama tilanne kuin sunnuntain pelissä. IFK:n viimeistely oli toisessa erässä melkoisen luokatonta.

Joo kato, nää on näitä.

Jos vastassa olisi ollut joku terävämpi jengi kuin eilinen Jokerit, olisi Davenkin takana heilunut, eivätkä maalipaikat kenenkään laskemina olisi menneet samalla tavalla puolin eivätkä toisin.

Todistusaineisto on toki sinulla 'hieman' omaani vahvempi. Minun perusteluni nojaavat lähinnä vaatimattomaan tietämykseni aiheesta sekä kahvinporoista ennustamiseen..

Toki en halua millään tavalla vähentää viihtymisesi arvoa jäkikäteen.

Silti IFK tarjosi eilen toisessa erässä mahdollisuuden vastustajalle. Tällä kertaa vastusta ei vain ollut.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Viestin lähetti JHag
Muistan joskus ajan, jolloin esimerkiksi Seppo Mäkelä kutsui joukkueiden kaput / valmennuksen puhutteluun, jos tilanne alkoi näyttää moponkarkaamismerkkejä varsinkin tärkeimmissä matseissa. Useimmiten tunteet viilenivät ja peli pysyi rehellisen kovana ja umpityhmät ylilyönnit jäivät. Voihan sen siis niinkin tehdä. Ja myös niin, että infoaa pelaajaa: "sulla menee nyt liian lujaa, relaa, seuraavalla kerralla tulee enemmän kuin kakkonen".


Yleisellä tasolla tekis mieli kysyä miksi nykytuomarit ei tee vastaavaa? Ei kantti riitä? Tuolla tavalla olisi helppo puuttua kahvaukseen, "sanokaas pojille että pidetään ne mailat vyötärön alapuolella jos ette haluu että kummaltakin joukkueelta on koko ajan joku jäähyllä".
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Viestin lähetti Master Chief
Yleisellä tasolla tekis mieli kysyä miksi nykytuomarit ei tee vastaavaa? Ei kantti riitä? Tuolla tavalla olisi helppo puuttua kahvaukseen, "sanokaas pojille että pidetään ne mailat vyötärön alapuolella jos ette haluu että kummaltakin joukkueelta on koko ajan joku jäähyllä".

Kyllähän tällaista tapahtuukin. Lisäksi eräät tuomarit kuten Laaksonen kertovat joukkueille jo etukäteen, että tänään otetaan erityisesti ne kahvat sitten pois.

Levosesen selittelyjä Valtosen ulosajon syystä en viitsi edes kommentoida. Ehkä sen verran kuitenkin, että kyllä on viikon aikana tehty kaikille selväksi SM-Liigan olevan maailman toiseksi kovin sarja heti NHL:n jälkeen. Kerrassaan upeeta toimintaa lajin eteen!
 
Viimeksi muokattu:

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
Viestin lähetti lintu
Tulee muuten helvetin mielenkiintoiset playoffsit, tunteet tulevat kiehumaan yli aivan varmasti. Ajatelkaa... TPS-HIFK finaalissa. Siitä tulisi rajumpi uusinta vuoden -99 finaaleista. Loistavaa viihdettä olisi luvassa.

Tätä toivoo koko Turku ja osa meistäkin jotka vaikuttavat desantteina täällä pk-seudulla. Esim meikäläiselle tulee toiseen halliin vain vajaa kilometrin matka......
 

zone55

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuntuu joillakin olevan mielestäni täysin vääristynyt asenne näihin pieniin kuumenemisiin ja välikohtauksiin.

Jos pelaaja käy sanomassa mielipiteensä ja hieromassa vastustajan naamaa niin heti on kommentteja että ei tehnyt mitään. Tämä on sm-liigaa ja nyrkkitalkoisiin ei todellakaan voi joka kerta lähteä vaikkei tuomarit välissä olisikaan.

Se tuo mielestäni peleihin tunnelmaa kun on pientä nyhjäämistä ja tönimistä ja naaman hieromista. Tappelut on tietysti plussaa aina välillä.

Rasittavia lukea tollasia riitojaettä osuko tuomarin käsi just väliin ku olis pitäny lyödä. olisko se lyöny vai ei. mitä se teki vai tekikö mitään ei se tehny mitään hiero vaan naamaa eli tekihän se jotain? vai tekikö?
 

Markus78

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Suomi.
Viestin lähetti #12
Tämä Iltalehden* kuva kertoo hyvin koko Jokeri HC:n tilasta valmentajaportaan poruja myöden.

Aika paha, mutta jokainen luistimilla kumimatolla suutuspäissään kävellyt tietää että siinä on omat riskinsä. Tomekilla pinnat myös naapurileiristä:)
 

ikt

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Stadi HC, St. Louis Blues
Tuomioista puhuminen on turhaa, eihän Valtosen lentäminen (matolla) ulos ottelusta vaikuttanut peliin enään mitenkään. Narrit olivat nahkansa myyneet jo ensimmäisestä vihellyksestä asti. Harmi sinänsä, koska kyllä pelistä jäi jotain vielä kaipaamaan.

Ihmettelyä puoleltani saa kerrasta toiseen sama asia. Kun toinen joukkueista hallitsee peliä, ei häviöllä olevalle joukkueelle vihelletä "mistään" jäähyjä..

Esimerkiksi Pärssisen koukkaus josta heltisi 2minuuttinen oli aivan vastaava, kuin ne 20 muuta pikkukoukkua ennen tuomittua tilannetta.

Paikallispelejä odottaen.
 

xps

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit (silloin ennen.. ja taas kerran)
Kyllä tämä seksuaalivähemmistön oma suosikkijoukkue hifki voi minun puolestani voittaa näitä runkosarjan tusinapaikallismatseja, mutta eiköhän Jokerit näytä pleijareissa, taas jälleen kerran, mikä on Stadin oikea ykkösjoukkue.

PS. Hifki voitti tottakai fyysisyyden 100-0, hallissa oli mahtava tunnelma ja brändi on kunnossa!!1!!!... yeah right.
 
Viimeksi muokattu:

Barnaby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari Gold
Viestin lähetti xps
Kyllä tämä *********vähemmistön oma suosikkijoukkue ***ki
Ota toi nyt oikeasti pois. Yritetään vittuilla, mutta maku mukana - tuossa on vain paskan maku.

ikt: milloin sitten saa puhua jäähystä, jos ei silloin, kun hevosmiestuomari puntaroi pelin jälkeen poistaneensa Valtosen "varmuuden vuoksi". Ja ainakin teoreettisesti - TPS tuli kolmen maalin takaa tasoihin, miksei voisi käydä toistekin? Korrrostan tosin tällä kertaa sanaa teoreettisesti.
 
Viimeksi muokattu:
Varoitus

Viestin lähetti xps
Kyllä tämä seksuaalivähemmistön oma suosikkijoukkue hifki voi minun puolestani voittaa näitä runkosarjan tusinapaikallismatseja,

Tällä alatyylin letkautuksella nimimerkki xps kuittaa itselleen varoituksen.

Modesedät & -tädit
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti xps
Kyllä tämä seksuaalivähemmistön oma suosikkijoukkue hifki voi minun puolestani voittaa näitä runkosarjan tusinapaikallismatseja...

Mitä seksuaalivähemmistöä mahdat tarkoittaa? Esimerkiksi sitä miestyyppiä, joka nauttii nöyryyttäessään narreja?

Narreista tulikin mieleeni muutama kulttuurihistoriallinen fakta. Jo muinaiset faaraot hankkivat ympärilleen narreja, jotka olivat yleisesti joko kääpiöitä, muuten ruumiillisesti poikkeavia tai vajaamielisiä - siis huvittavia. Myös kreikkalaisia suurmiehiä huvittivat narreina toimivat kääpiöt ja vajaamieliset. Plutarkhosin mukaan ostajat suorastaan riensivät markkinoilla kauniimpien orjien ohi etsien vain erilaisia raajarikkoja ja muuten vain rujoja narreikseen (vrt. Virmanen). Tämä johti jopa siihen, että jotkut vanhemmat ehkäisivät lastensa pituuskasvua pitäen näitä vääristymiä varta vasten synnyttävissä laatikoissa (vrt. Jokereiden vaihtoaitio).

Victor Hugon romaanissa "Nauruihminen" (1869) kerrotaan ihmisistä, jotka ryöstivät pikkulapsia käsitelläkseen näiden kasvoja ja raajoja luodakseen narreja (vrt. mitä melkein tapahtui Tuomo Ruudulle). Keskiajan Euroopan narrikulttuurin rinnalla kulki myös niin sanottujen kylähullujen kulttuuri (vrt. Jokeri-fanit). Narriperinnettä tutkineen Olli Alhon mukaan kylähullut ovat jääneet narrien varjoon siksi, ettei heistä ole olemassa yhtä laajaa historiallista lähdeaineistoa (vrt. pelaajat-fanit). Tosin Jatkoajan keskustelupalsta tullee tulevaisuudessa osoittautumaan narrien vierellä elävän kylähulluperinteen (Jokerien fanikulttuurin) tutkijoiden aarreaitaksi.
 
Maple Leaf: kuten huomasit, nimimerkkiä xps on jo ojennettu asiattomasta kommentistaan. Sen jatkoksi ei tarvita lisää off-topic asiattomuuksia.

Kulttuurihistoriaa käsitteleville aiheille voi avata omia ketjuja Vapaan keskustelun puolelle.
 

Konalan Kettu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti #12

Tämä Iltalehden* kuva kertoo hyvin koko Jokeri HC:n tilasta valmentajaportaan poruja myöden. Fudispuolihan on sitten vielä asia erikseen.

*)Vaatii rekisteröitymisen

Ai, että on hieno kuva. Jätkähän menee ihan turvalleen ja pottakin lähtee päästä. Voi hyvin kuvitella fiilikset pään sisällä, kun ensin lentää perusteettomasti suihkuun ja uhoilun jälkeen munaa itsensä tollatavalla ja joutuu keräilemään kamojaan. Ja vastustajan fanit ei varmaankaan naura katsomosta... Näkeekö tai pystyykö muuten HIFK:n penkiltä huuteemaan tuohon kohtaan?
Seuraavaa Jokerien vierailua varten voisi hallin henkilökunta laittaa keltamustan teipin maton reunaan, ettei vaan satu mitään.

On se Show-mies
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Viestin lähetti Moderaattorit
Maple Leaf: kuten huomasit, nimimerkkiä xps on jo ojennettu asiattomasta kommentistaan. Sen jatkoksi ei tarvita lisää off-topic asiattomuuksia.

Kulttuurihistoriaa käsitteleville aiheille voi avata omia ketjuja Vapaan keskustelun puolelle.

Tämä on totta. Puolustuksekseni haluan vain sanoa, että moderaattoreiden ojennus nimimerkille xps ilmestyi ketjuun sinä aikana, kun olin kirjoittamassa kulttuurihistoriallista katsaustani, joten en sitä ennen enterin painamista nähnyt.

Myönnän silti erheeni ja pyydän sitä anteeksi.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Konalan Kettu
Ai, että on hieno kuva. Jätkähän menee ihan turvalleen ja pottakin lähtee päästä.

Sanos muuta. Rannilakin saa näkyvyyttä ja vastinetta sponsseilleen koko rahan edestä! Minusta tuohon kohtaan ei enää näe HIFK:n vaihtopenkiltä, mutta näytti kyllä kieltämättä huvittavalta kun koko pelaajarivi vilkutti iloisesti kun Tomek luisteli ohi kohti käytävää. Ehkä se sitten oli se nk viimeinen pisara joka sai aisteista seuraavan, eli tasapainonkin järkkymään.

Mutta asiaan; Ei tuo Jokerien surkea tila kuitenkaan kauaa säily, joten olen sitä mieltä, että pleikkaripariksi narrit vasta finaaleissa, mikäli mahdollista.
 

Brewer

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,ARSENAL
Olin ihan varma

Mä istuin C katsomossa ja kun Tomek poistui tunneliin ja jengi rupesi vastapäisestä A katsomosta höröttämään , niin olin satavarma että nyt otti Jäähallin käytävävaksi turpaansa Tomekin toimesta. No , näinhän ei ikävä kyllä käynyt. Heh.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Tommy


Ihan puolueettomasti voin sanoa että Jokerit on tämän kauden ollut fyysisempi Helsingin joukkue. Ei siinä puolueelliset taklaustilastot auta.

Täähän on ihan helmi :). Puolueettomasti voin sanoa - ei siinä puolueellisuus auta! Mä koetan samaa; voin puolueettomasti sanoa että tulin tilanteeseen vasemmalta - ei siinä puolueellinen silminnäkijähavainto (7000 silmäparia) oikealta tulemisestani auta. Voin puolueettomasti sanoa että HPK voitti jääkiekon Suomen mestaruuden -03 - ei siinä liigan puolueelliset tilastot auta.

Mielestäni Blues on ollut liigan fyysisin joukkue kuitenkin ja olen myös käynyt paljon matseissakin. Joten olen puolueeton. Seurathan pitävät puolueellisia tilastoja lähinnä siksi, että Bluesfaneja (molempia) sorretaan näin. Ja Tuomainen muuten liukastui jäähän.
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Sarjis oli lähes Matlock -tasoa, lisää näitä!
 

Cairns

Jäsen
Suosikkijoukkue
Miesten ringettemaajoukkue
Viestin lähetti JHag
Sarjis oli lähes Matlock -tasoa, lisää näitä!

Piirrän heti lisää kun Vopat pussyilee ja Tomek tappaa lisää..

Tosiaan huvitti jokerifanit.net palstalla kamraden Ilmalan viesti jossa mainosti tomekin antaneen jullille kyytiä. Miten voi antaa kyytiä kun kerran tönäisee eikä edes lyö? :O :D

<3
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös