HIFK-Ilves ti 12.10.2004

  • 17 819
  • 116

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Re: Totta kai Vopi pelaa!

Viestin lähetti Uncle Becker
Vopin vanha kollegakamu Sami on myös kentällä. Eikö teillä ole matikkapäätä?? 1+1=2! Nyt pojat kunnon show kentälle!

Ei ole matikkapäätä. Meidän hallissa ei ole muutamaan vuoteen tapeltu, eikä tapella muuten tänäänkään. Taklauksia on sen sijaan jaettu enemmän ja niitä odotetaan alusta asti.

Toivotaan nyt, että peli alkaisi hiljalleen olla edes jotenkin uomissaan. Alkaa pänniä tämä samattomuus IFK:n osalta.
 

Hordi24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Kauden ensimmäinen paikanpäältä nähty vieraspeli tulee tänään, ja kas kummaa mihin suunnataan. Viime kaudella kävin kahdessa vierasmatsissa: IFK-Ilves (8-2) ja IFK-Ilves (3-1, po). 8-2 pelissä Pitkämäki loukkaantu ja tuli selvä häviö, mutta playoffseissa peli oli hyvää ja Tinke pääsi ajaan Söderholmin seinille. Tänään odotan valitettavasti aika vähämaalista peliä, mutta nyt kun Rask pelaa niin sekin voi muuttua!

Taklauksia varmasti jaellaan puolin ja toisin (toisin kuin Pelicans matseissa) mikä lisää mielenkiintoa selvästi. Tietysti ottelun kruunaisi se jos Helge pyyhkis Vopatilla keskiympyrää, mutta nyt kun mää tuun peliin niin se on melko varmaa ettei tappeluja nähdä. Onko muuten ottelun tuomari tiedossa? Jos meinaan on Ringbom niin sitten vois vaikka jäädä tohon puoleenväliin kattoon HPK-Jokerit matsin...
 

Jääkarhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Hellas Verona, AC Milan, Tottenham
Nyt on IFK:lla ollut kolme kolmen matsin viikkoa putkeen ja pistesaldot on 4, 4 ja 5. Eli ei mitään järisyttävän hyvää. Tältä viikolta pitäisi ottaa 7-9 pistettä. Tästä matsista on hyvä aloittaa. Vaikka Ipa on pelannut ainakin tuloksellisesti hyvän alkukauden, en usko joukkueeseen tänä vuonna. IFK:lla kyllä on potentiaalia, mutta se vain vielä ole päässyt liekkeihin. Raumalla peli oli mielestäni kuitenkin aika hyvää. Jos samaan tahtiin jatkuu tänään niin eiköhän pisteet jää stadiin. Itse en valitettavasti pääse paikalle kun oon jumissa täällä ilveksen kotikaupungissa. Mutta toivotaan että saadaan nyt toinen kotivoitto JYP-pelin jatkoksi ja kunnolla niittejä kanssa.
 

jupenet

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jukurit
Hifk-Ilves

Mielenkiintoinen peli. Viime kauden play-off peleihin viitaten Ilves lähtee matsiin todennäköisesti kovalla sykkeellä. Hifk:n pelit ei oo vielä kulkenut niin hyvin mitä on odotettu, mutta paremmasta huomisesta on saatu merkkejä mm. Raumalla. Ratkaisijoita on löydyttävä muistakin kuin PHK-kentästä. Niitä todennäköisesti löytyykin, kun kentällä nähdään Ruudun ja Pirjetän tasoista pelaajaa..

Ilves on puolestaan pelannut alkukauden odotettua paremmin, vaikka notkahduksia on tapahtunut. Ex-hjokerit Turunen ja Pesonen ovat osoittaneet hyviä otteita Ilves-leirissä. Tulosta herroilta odotetaan myös tämän illan pelissä.

Maaleja nähdään tänään mukavasti. Veikkaan kotijoukkueelle 5-4!
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En ihan ymmärrä, mistä olette hermonne hankkineet? Joku on ilmeisesti myynyt niitä poissaoloni aikana, pitkähköllä takuulla ja valiumilla höystettynä? Jos tänään ei lähde läski tummumaan, niin minulla kärähtää kyllä jo pahemman kerran. Eihän tätä kestä! Kymmenes ottelu jo, ja ero kärkeen kasvaa kasvamistaan, prkl. Nyt niitä pisteitä kotiin ja sassiin! Nih.
 

Buccaneer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Tuomo Ruutu, Sean Bergenheim
Takkuturkit pöllyää...

...mutta mustamakkara lohduttaa tappion kärsineitä tamperelaisia kotimatkalla. Päivän matsi herättää muutaman kuuman kysymyksen:

Miksi mustalainen saa pelata HIFK:ssa edelleen vieden paikan sekä Lennulta että Bennyltä?

Kuinka monta maalia syöttää Golden Brett Harkins? Itse veikkaan 4.

Miten Brettin haasteeseen vastaa Tampereen wanna-be Harks a.k.a. Raipe? Veikkaus: eipä juuri mitenkään.

Miten käy nuoren Tuukka Raskin liigadebyytissään? Veikkaus: hörppäilee ja vaihdetaan pois toisessa erässä tilanteessa 5-1.

Ja ennen kaikkea, Keitä kaikkia tampereen suuri poika, liigan....siis Suomen...eiku Maailman kovin lätkätappelija Helgenaattori vetää turpaan? Veikkaan: että ainakin kaikkia HIFKiläisiä. On se niin vitun kova se Helgenaattori, että kaikki paskaavat housuun kun sen näkevät.

Lopputulos 6-2. Dave hörppää 2 eikä ole voittava veskari.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Juu, ketjuja vihdoin muutettu. Itseasiassa todella mielenkiintoiset muutokset. Turunen - Leino - Kariya voisivat jopa löytääkin toisensa. Pitkämäelle vihdoin huilivuoro. Saa nähdä miten Raskin käy, hieman kyllä pelottaa.

Noh, jatketaan siitä mihin TPS-pelissä jäätiin, niin luvassa on vauhdikas kiekkoilta. Tulosta en en kyllä osaa lähteä arvailemaan.

Maalaanpa hieman piruja seinille. Toivottavasti ei nimittäin käy samalla tavalla kuin viime vuoden kymmenennessä runkosarjapelissä. Sekin Hifkiä vastaan, ja silloin katkesi erään nuoren sentterin lupaavasti alkanut kausi.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti tant gredulin
En ihan ymmärrä, mistä olette hermonne hankkineet? Joku on ilmeisesti myynyt niitä poissaoloni aikana, pitkähköllä takuulla ja valiumilla höystettynä? Kymmenes ottelu jo, ja ero kärkeen kasvaa kasvamistaan, prkl. Nyt niitä pisteitä kotiin ja sassiin! Nih.
Ans kun mä naapurista vähän fikkarilla valaisen asiaa. Ei näillä alkukauden pisteillä ole mitään merkitystä. Paljon tärkeämpää on se, että otteluissa taklataan. Unohda siis pisteet ja enjoy !
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jaahas Vopat on taas näytillä ykkösessä. Onko hallissa vieraita Venäjältä? Kokeilisin kyllä Vopatin tilalla Vihkoa. Vopatin hurja saldo (0+0) puoltaa tätä. No toivottavasti Vopat jatkaa rymistelyään ja vetää siinä sivussa Heleniusta pataan. Sitten rupeaa osakkeet minun silmissä nousemaan.

Ilveksestä seuraan mielenkiinnolla Kariyaa. Onko äijä sittenkin liian pieni SM-liigaan? Toinen mielenkiinnon kohde on toki Raimo "köyhän miehen Harkins" Helminen. Kuinka pahasti jää Raipe tänään Harkinsin varjoon. Oma veikkaus on, että Raipelle tehot 0+0 ja Harkinsille 0+4. Lopputulosveikkaus 5-2 ja matsin jälkeen Davelle kenkää. Harras pyyntö on myös, että rymistellään ja kunnolla.
 

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
Kuinka paska toi Rask on jos Hirsovitsikin pystyy sen taakse tekemään maalin? ;)
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Pari huomiota:

- Zidlickyn maali oli kauden äijämäisin suoritus tähän mennessä. Aivan mahtava laukaus!

- Vuosi sitten Ilves oli viihdyttävä, mielenkiintoinen ja kaikin tavoin pätevä ryhmä. Tällä kaudella joukkue on kaikkea muuta. Tämä joukkue joutuu taistelemaan tosissaan yltääkseen edes säälipleijareihin.

- Rantalan linja oli hyvä. Pari liian herkästi vihellettyä jäähyä mahtui joukkoon mutta siitä huolimatta hyvä esitys. Etenkin tiukka linja kahvakiekon suhteen miellytti silmää.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Hordi24
Kauden ensimmäinen paikanpäältä nähty vieraspeli tulee tänään, ja kas kummaa mihin suunnataan. Viime kaudella kävin kahdessa vierasmatsissa: IFK-Ilves (8-2) ja IFK-Ilves (3-1, po)... Tänään odotan valitettavasti aika vähämaalista peliä, mutta nyt kun Rask pelaa niin sekin voi muuttua!
Kannattaakohan enää käydä...?

Näkemättä itse peliä, täytyy olla tyytyväinen näinkin vakuuttavaan lopputulokseen. Vai oliko se vakuuttava ensinkään, sen varmasti luemme täältä vielä illan aikana. Onko IFK saanut pelinsä kulkemaan, vai antoiko Rask apua? Onko Hirso uusi Bednar, vai antoiko Rask apua?

Mielenkiintoisia asioita, toverit. Mielenkiintoisia asioita.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti Blågula
Pari huomiota:

- Vuosi sitten Ilves oli viihdyttävä, mielenkiintoinen ja kaikin tavoin pätevä ryhmä. Tällä kaudella joukkue on kaikkea muuta. Tämä joukkue joutuu taistelemaan tosissaan yltääkseen edes säälipleijareihin.


Onneksi meillä on tuo pisteautomaatti, joka vuodesta toiseen rämpii liigan hännillä, siis Blues, muuten voisimme olla kusessa.

Viime vuonna tähän aikaan tuli takkiin 8-2, joten eteenpäin ollaan menossa ja siltä osin näyttää hyvältä. Tämä yhden maalin petraus voi riittää sitten kevään pleijareissa viemään Ipan mitallipeleihin (niin lähellähän se oli viime keväällä).

Mutta ihan oikeasti pelissä kävi niin kuin pelkäsinkin. Ifk on alkusyksyn tupeksimisen jälkeen pääsemässä vauhtiin ja kun Ipalla maalinsuulla seisoo ensikertalainen, niin tulos ei ole kovinkaan yllättävä. auden alun peleissä Ilveksen menestys on perustunut paljolti puolustuksen ja maalivahdin hyvään yhteispeliin. Tappio ei kuitenkaan Raskin syy, vaan Ipalla on edelleenkin pari pahaa henkistä peikkoa, eli TPS ja ifk. Jokerit taas on meille huomattavasti helpompi vastus, vaikka sarjassa parempi onkin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
6-1

Saatiin koko ilta kuunnella "musiikkia Rantalasta", kun aloitteleva liigatuomari Aleksi Rantala puhalteli todella siistissä pelissä 17 kpl 2 minuutin jäähyjä. Ei kahvaamisen ja koukkujen pois viheltäminen tarkoita sitä, että jokainen mailan pieni hipaisu vastustajaan pitää viheltää. Onneksi ottelu oli niin selvä HIFK:n voitto heti alusta saakka, ettei Rantala onnistunut nousemaan ihan pääosaan pelissä. Kannatan tiukentunutta erotuomari-linjaa, mutta nyt mentiin liian pitkälle toiseen suuntaan vihellyksissä.

Ilves peluutti maalissa 17v Tuukka Raskia. Olisi luullut, että muu joukkue olisi noussut pojan liiga-debyyttiä tukemaan, mutta näin ei käynyt. HIFK sai kauden helpoimmat 3p kotiin.

Kuhta teki 2 maalia, joista toisen rangaistuslaukauksella. Zidlicky teki ihan maailmanluokan piiskansivalluksella siniviivalta yhden maalin. Hirschovits ja Vopat tekivät kauden ensimmäiset maalinsa, mikä on hieno juttu. Molempien pelistä näki heti kuinka suuri helpotus maalinteossa onnistuminen oli. Peli sujui heti paljon rohkeammin ja onnistumisia meinasi tulla lisää. Holmakin onnistui 3. erässä tekemään maalin, vaikka muuten Eetulla ei ollut ihan paras pelivire.

Puolustusta peluutettiin oikeastaan 3 parilla. Pääosan jääajasta vei parit Karalahti-Saarinen ja Zidlicky-Söderholm, loput mitä jäi jakoi kolmikko Kultanen, Pikkarainen ja Turunen. Turunen ja Kultanen olivat ihan hukassa Ilveksen ainoassa maalissa. Kumpikaan ei ottanut maalin eteen karkaavaa Kariyaa kiinni, joka saikin ihan rauhassa naruttaa Stathosin.

Fyysistä peliä ei paljon nähty, kiitos Rantalan niuhottavan vihellyslinjan. Ottelussa nähtiin vain muutama kunnon taklaus. Mieleen jäi 2. erässä Vihkon taklaus Heleniukseen ja 3. erässä Ruudun taklaus Luttiseen : ) + Jeren totaalinen pommi pelin lopussa Leinoon (??).

Stathos sai olla rauhassa maalin suulla ja Rask sai mahdollisimman ikävän startin uralleen liigamaalivahtina, kun oma joukkue oli ihan koomassa koko illan.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miltäs näytti kun Jere Karalahti lensi pää edellä laitaa päin kun Niinimäki väisti sen taklauksen!? :) Karalahti on sika. Taklas Leinoa kädet ylhäällä törkeesti!
 

krobbe

Jäsen
Viestin lähetti Beast
Miltäs näytti kun Jere Karalahti lensi pää edellä laitaa päin kun Niinimäki väisti sen taklauksen!? :) Karalahti on sika. Taklas Leinoa kädet ylhäällä törkeesti!

Karalahti pelaa tosiaan välillä melko hurjan näköisin ottein ja sääntöjen rajamailla, mutta onhan Ilveksellä riveissään Sami Helenius, miksei antanut Jerelle palautetta? Vai tuliko Samilla ensimmäisen erän jälkeen nilkka taas pipiksi kun ei enää näkynyt tehotilastoissa?
 

Tinde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bajen, NY Rangers, Arsenal
Olipa todella vaisu vastus. Sääli, kun tietää mihin Ipa pystyis jos viittis. Raskia kävi melkein sääli vaikka ei nyt ihan huonoimmasta päästä maalivahteja ollutkaan.

Melkein kyyneleet silmissä kun Vihko taklas Helunan. Siis Vihko! Heleniuksen! Vieläkin naurattaa.

Kiitos Ara, kun valitsit rankkariin Maalintekijän tällä kertaa. Kai se nyt jotain kertoo ettei Kempeskään enää uskalla lyödä vetoja. On valmentajamme kuunnellut asiantuntijoita siis.

Pro kahvat ja koukut pois, mutta ei nyt kai sentään ihan joka kontaktista tarttis. No, ei me tänään tuomaripeliin kaaduttu;)
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Helppo nakki

Kymmenen viisautta Roope Sedältä:

1. Kiva kun peli käy ja 3 p ropisee kassiin.
2. Olipa vaisu Ilves, millä pelillä tai vastustajilla nuo 18 p on tullut?
3. Rantala teki miehen työn, siltä osin, että linja piti läpi koko ottelun. Mielluummin tällainen linja kuin tuo toinen ääripää.
4. Tuomarilinja näytti hyvin miten käy jos heikompi joukkue ei saa kahvata. Ero joukkueiden välillä oli melkoinen tänään. Kahvakiekolla olisi tullut tiukka ottelu.
5. Valitettavasti suurin osa HIFK.n taklauksista olivat sääntöjenvastaisia, joten Rantalan taklauslinjaa ei koskaan aidosti kokeiltu.
5. Vihkon töötti Heleniukselle oli illan väkivaltaisin teko ...:o)
6. Zetalta loistava maali ja monta hienoa yksilösuoritusta
7. Ipa ei kaatunut Raskiin, vaan haluttomaan puolustukseen
8. Harkins väläytti hienoja juttuja
9. Hirsolle kävi munkki (onneksi)
10. Vopatin otteista näkee, että kaveri pelkää duunipaikan puolesta.

Ja sitten pirteää Pelicanseja kaatamaan, EI TAKKI AUKI !
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Aika vakuuttava peli IFK:lta, Ilves oli vastaantulija alusta lähtien. Tästä, ja liigan paskimman tuomarin - Aleksi Rantalan - surkeasta linjasta johtuen peli oli aikamoista haukottelua katsomosta käsin noin 75% ajasta. Oikeasti hei, ei joka *itun hipaisua tarvitse katsoa estämiseksi tai koukkaamiseksi. Herää, pahvi.

Ilveksen nuori maalivahti oli aika lailla sitä mitä saattoi odottaakin - ei mikään sensaatio. Muutama helppo maali meni sisään, ja kun Ilves ei saanut toiseen päähän edes tilanteita, nämä jo yksistään maksoivat Ilvekselle pelin voiton. Toisessa päässä Stathos päästi sen ainokaisensa suht helposti, joskin myös puolustajat olivat ihan unessa siinä tilanteessa.

"Ykkösketju" alkaa saavuttaa tasoaan, yv pyöri jo hyvin ja laukauksiakin sateli. Marekin maali oli kieltämättä ottelun hienoin, uskomaton määrä taitoa sillä kaverilla. Pärältä kolmannen erän puolivälin jälkeen taas loistava osoitus taistelusta kulmassa, mieletömällä raivolla painoi päälle.

Pirjetän ketju pelaa hyvin yksinkertaista ja suoraviivaista peliä, mä tykkään. Aina nokka kohti maalia, kulmaväännöissä ihan ylivoimaisia tänään. Lassella kädet toimii edelleen, vaikka kaipaisi sitä todellista maalintekijää vierelleen. Noh, ehkä sit ku Tuomo tulee.. Jere&Pasi pelasivat suht moitteetta tämän kentän takana. Jere yritti ajaa kolmannessa(?) hirveällä vauhdilla yhtä Ilves-pelaajaa laitaa vasten, mutta taklaus meni ohi. Jere pamahti itse naama edellä laitaan. Ei kuitenkaan ollut moksiskaan, nousi ylös ja jatkoi peliä normaalisti. Vähän myöhemmin tuli sitten sen ryntäysjäähy, paikkasi tuon aiemman hassinsa.. Vopat pelasi tänään hyvän pelin, tota lisää jos on jäämässä. Kiitos. Hieno maalikin vielä, läpiajosta ja oma ripari sisään.

Niin tuskallista kuin se onkin myöntää, Hirso pelasi tänään todella hyvin. Kerrankin yritti itse ratkaisua, ja maaliinhan se meni. Joskin hieman veskarin avustuksella. Tämän lisäksi mieleen jäi muutama oivaltava syöttö ja kiekonriisto. Lisää tuollaisia pelejä, kiitos. Luttinen ei pelannut yhtään niin hyvin kuin Holman vierellä on pelannut, Vihko tuhlaili pari maalintekopaikkaa mutta vastaavasti ajoi hyvän pommin Heleniukseen. Siinä Saminkin polvet nitkahtivat. Kultanen pelasi mielestäni sitä maalia lukuunottamatta varsin kelvollisen ja suht perusvarman matsin. Sai lisää vastuuta mm. Marekin vierellä sen jälkeen, kun Söde jäi sivuun (mistä syystä muuten?).

Neloskenttä ei esittänyt mitään erikoista. Holma tuntui olevan jotenkin hidas, kädet kävivät kuitenkin entiseen malliin ja Pikkaraisen kanssa pyörittikin yhdessä kohtaa hyvin Ilves-alueella. Fagerstedt ei tainnut käydä kentällä?

IFK:n parhaimmistoa olivat about ne, jotka saivat tähtiäkin: Marek, Kimi ja Kibe. Räikeitä alisuorittajia en itse havainnut, perustasolla useimmat.

Jengi on tuloillaan, hyvä niin. Kohta mennään ja lujaa.

edit: Nimim. Beast, *niisk*, tarvitsetko nenäliinaa? "Jere on sika". Jeejee, asiameininki.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Re: Helppo nakki

Viestin lähetti RoopeS

3. Rantala teki miehen työn, siltä osin, että linja piti läpi koko ottelun. Mielluummin tällainen linja kuin tuo toinen ääripää.

Tällaisia kommentteja on mukava lukea, toivon lisää samanlaista asennetta. Jos ja kun haluamme kahvasta eroon, annetaan tukemme tuomareille jotka ne järjestelmällisesti puhaltavat pois, vaikka tulisi vaikka kuinka "helpon näköisiä" kakkosia. Kyllä pelaajat ja valmentajat hyvin nopeasti oppivat noudattamaan uutta linjaa. Kiitos Aleksi Rantala!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös