MISTER X kirjoitti:
Tässä tapauksessa työntekijä on ollut kyvytön saapumaan työpaikalleen eli kaukaloon. Tämän lisäksi on vahvoja epäilyjä, yksi kirjallinen varoitus ja ehkä näyttöjäkin alkoholiongelmasta. Kyllä tänä päivänä työsuhteita on purettu Suomessa paljon vähäisemminkin perustein, vaikka ne olisivat olleet määräaikaisia.
1) Missään ei ole määritelty että valmentajan pitää vetää itse treenit jäällä ja käsittääkseni Francis on aina hallilla kuitenkin ollut. Jos tästä aletaan tekemään ennakkopäätöksiä niin oikeus tulee nopeasti kuulemaan käytäntöjä esim. NHL:stä jossa moni pääkoutsi antaa apuvalmentajien vetää jäätreenit lähes kokonaan. Työpaikan määritelmä ei todellakaan ole yksiselitteisesti kaukalo.
2) Vahvat epäilyt voi oikeudessa työntää suoraan omaan hanuriinsa jos ei ole näyttöä.
3) Väite alkoholiongelmasta pitää olla a) toteennäytettynä ja b) todeta että se haittaa työntekoa. Molemmat vaativat jotain aivan muuta kuin pelaajan kommentit siitä että aitiossa haisi vanha viina, Rantasilahan voi kysyä että mistä kukaan tietää tuliko haju Bobista vai Jerestä. Tämän lisäksi alkoholiongelma toteennäytettynäkin vaatii työnantajalta hoitoon ohjausta, HIFK:n pitää todistaa että tätä on Bobille esitetty ja myös se että Bobi on tästä hoidosta kieltäynyt. Jos toista näistä ei pystytä todistetusti näyttämään, ei mene läpi.
Tässä pitää huomauttaa että Isakssonin mukaan alkoholi ei ole potkujen takana vaan ilmeisesti muut terveydelliset seikat eli tässä nyt puhun hypoteettisesta tapauksesta.
Tässä tulee vielä kerran todeta että määräaikaisten työsopimusten irtisanominen on huomattavasti vaikeampaa kuin normaalien työsopimusten.
Voiko joku muuten vahvistaa tuon kirjallisen varoituksen olemassaolon?