Hifk 2002-2003

  • 1 303 017
  • 10 974
Tila
Viestiketju on suljettu.

#76

Jäsen
Tie Domi ja SM-liigan muka kovat pojathan on ihan saman luokan pelote, vai mitä? Pesonen ja Shaeffer ovat Suomessa kerran taklanneet epäpuhtaasti, johtuuko tämä HIFK:n suuresta maineesta? Mene ja tiedä.

En toivo joukkueseen hankittavan tappelijoita, jotka eivät tuo mitään lisää hyökkäys-/puolustuspäähän. Vopat on hyvä esimerkki sellaisesta pelaajasta, joka kelpaa. Mies taklaa ja tuo hyökkäyspäähän voimaa. Hermokontrolli kun vielä pelaa, niin mies on todellinen lisä mihin tahansa SM-liigajoukkueeseen.

Muutaman katsojan riemuksi Vopat voi tuulettaa pari kertaa kaudessa hermojaan ja repiä hetkisen jonkun vastustajan paitaa ja sitten levätä pari peliä pelikiellossa. Näin kaikki ovat tyytyväisiä, kun on "tapeltu" ja kuitenkin mies on tuonut tulosta hyökkäyspäähän.

Onko muuten neitikiekkoa, jos taklataan ahkerasti ja ei turhaan hukata pelaajia pelikiellossa istumaan. HIFK muuten pelasi toiseksi eniten alivoimaa viime kaudella, edelle "pääsi" vain Ässät ja heillä kausi meni vielä heikommin. Tosin satsauksetkin oli ihan eri luokkaa. Taisteleva ja taklaava HIFK on mieleen, mutta viime kaudet HIFK on ollut turhaan jäähyilevä ja taisteluhaluton joukkue. Suhonen toivottavasti sytyttää joukkueen pelaamaan ja ennen kaikkea voittamaan.

Moni peräänkuuluttaa rehellisiä tappeluita, muta SM-liigassa ei niitä nähdä, kun harvemmin löytyy kahta tappeluun suostuvaa pelaaja ja mikäli löytyy, niin tappelijoiden taidot on niin kehnot, että eihän siitä tule mitään muuta kuin repimistä ja riuhtomista.

Caloun teki merkittävän osan tehoistaan HIFK:ssa ylivoimalla tutkaparinaan Rafalski. Bluesista puuttui alkukauden hyvä tutkapari miehelle.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyrkkeilijöistä

Ei HIFK tarvitse mitään Oliwaa tai vastaavaa pitämään huolta omistaan. Ei HIFK tarvitse yhtään pelaajaa joka osaa ainoastaan tapella. HIFK tarvitsee Tom Laaksos-tyyppisen pelaajan pitämään huolta omistaan. Toisin sanoen pelaajan jolta riittää pelkkä olemus ennaltaehkäisemään sikailut. Muistelkaapa kuinka monta kertaa kaudessa Tom Laaksonen yleensä tappeli. Ei niitä ollut montaa, ei tarvinnut.

Mestaruuskaudella Laaksonen oli se pelote, noutaja - sanan varsinaisessa merkityksessä. Ei hänen tarvinnut tapella joka toisessa pelissä, kaikki tiesivät mikä on hänen duuni. Jos sikailet niin Tomppa tulee kimppuun. Näin se homma eteni ja Tomppa oli pelotteena melkein jokaisessa pelissä kun ei tullut paljon pelikieltoja, ei yksinkertaisesti tarvinnut tapella.

Mestaruuskaudella Calounilla oli myös nk. oma suojelija eli Ruutu. Ruudulta tuli kuitti heti jos oli tarvis. Tomppa hoiti sitten jälkikuitit eikä kukaan vittuillut Calounille. Tuomainen hoiti toisessa ketjussa tuota nopeaa kuittia, mutta ehdoton miliisi oli kuitenkin Laaksonen.

Pakistossa Linna, Karalahti ja Halkidis antoivat mahdollisuuden Rafalskille ja Timoselle esittää sitä mitä he osasivat. Pelata kiekollisena ja tehdä peliä.

Tuota konseptia pitäisi pyrkiä kasaamaan myös ensi kaudeksi. Vopat on tämä pelote eli miliisi, uusi Tom Laaksonen. Ei hänen tarvitse välttämättä tapella, riittää kun kaikki tietävät hänen tulevan kimppuun ja kovaa jos sikailet. Ketjuihin ladataan myös muutenkin kovuutta, Mäkiaho ja Pikkarainen. He antavat kuitin heti ja jos vittuilu ei lopu tulee paikalle Vopat. Taitohyökkääjillä kuten Simicek ja Pärssinen on rauha pelata eikä tarvitse pelätä sikailuja. Jos Nielikäinen tulisi mukaan olisi hän se Polizei. Vopat taas ottaisi Ruudun paikan esmes Simicekin ketjussa. Saisipa äijä näyttää rauhassa mitä osaa eikä tarvitsisi pelätä oikeastaan yhtään mitään.

Ensi kauden pakistoon on tarjolla fysiikkaa malliin Saarinen, Kantor ja miksei jopa Levokarikin. Lehtosesta ei taida ihan olla kuittailijaksi. Näiden kolmen tulee antaa Zid...:lle ja jollekin toiselle mahdollisuus pelata kiekollisena ilman kenenkään sikailuja. Siis kuten Rafalski ja Timonen aikoinaan. Silloin homma toimi, miksei nytkin. Eikä sinnekään tarvita enää mitään niittokonetta vaan uusi Timonen. Oikeastaan ehdoton kurko hankintana olisi Petteri Nummelin. Tulisi ainakin taitoa pakistoon. Tapelkoon Levokari, Saarinen ja Kantor jos on tarvis. Ja jos halutaan joku uusi tappokone, esim. Helenius, olisi jonkun nykyisistä melkein poistuttava. Tuo joku olisi todennäköisimmin Kantor.

Mutta ei HIFK tarvitse mitään Oliwaa joka on 70% peleistä pelikiellossa. Hyvän poliisin ei edes tarvitse tapella, riittää että hän on paikalla ja kaikki tietävät mitä hän osaa. Sitä paitsi, ei pelikiellossa istuva Oliwa hidasta yhtään sikailua, kentällä oleva Oliwa taas estäisi.
 

catkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Viestin lähetti Hai

HIFK:ta en todellakaan ole koskaan kannatanut sen pelityylin vuoksi. Minulle on yksi paskanhailee, millä tyylillä HIFK pelaa jos se menestyy. Syytä siihen miksi HIFK:ta kannatan, en osaa selittää. Silti olen varma siitä, että en lakkaa kannattamasta HIFK: ta vaikka se pelaisi minkälaista neitikiekkoa tahansa. Hävetkää, ne jotka sanovat että lopettavat HIFK:n kannattamisen heti, jos joukkue rupeaisi pelaamaan ns. neitikiekkoa.

Tätä on kyllä vaikea IFK-fanin tuotokseksi sulattaa.
Ymmärrän kyllä kantasi, mutta uskon vahvasti, että
olet petokatsomossa aika yksin näkemyksinesi.
Onko paljonpuhuttu Brändi unohtunut?:D
 

TheAnimal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Hai
Aivan turhaa lässytystä se, että HIFK pystyi voittamaan mestaruuden v. 1998 koska joukkueessa oli tarpeeksi sekoitusta voimaa ja taitoa. Sinänsä tämä fyysisyys ei auttanut HIFK:ta yhtään mestaruuden metsästämisessä.

Vankat perustelut. :D

Joukkue on kokonaisuus, jos kokonaisuudesta ottaa palan tai paloja pois, niin se ei ole enää sama joukkue. Mistä silloin tietää, että eri joukkue olisi kyennyt samaan suoritukseen? Ei mistään.

Joukkueen materiaali oli niin ylivoimainen että olisi ollut aivan sama, millä tyylillä olisi pelannut.

Ihmeen monta kertaa on Jokereiltakin mennyt mestaruus ohi suun, vaikka kauden alussa on pitänyt olla sellainen jengi koossa, että ei hävitä matsiakaan.

TPS on näyttänyt että ilman minkäänlaista fyysisyyttä voidaan mestaruuksia voittaa.

Näytti siltä, että viime vuonna ei tullut mestaruutta. Näyttää myös siltä, että jengissä on panostettu fyysisyyteen ensi kaudeksi turkulaisittain lähes maata järisyttävällä tavalla. Ehkä se ei ollutkaan niin kivaa katsella, kun esimerkiksi Marko Mäkinen show pyöri mikkihiirien ympärillä.

Ehkä Turussakin löytyy myös joku fiksu mies, joka ymmärtää mitä tarkoittaa se, että ensi kaudella on aiemmasta poiketen vain yksi päätuomari.

Mutta olen samaa mieltä jäämiehen kanssa sitä, että monta ottelua on HIFK hävinnyt turhaan jäähyilyyn. Mm. 1999- finaalit hävittiin juuri tähän..

Minä en allekirjoita sitä, että olisi hävitty jäähyilyyn. Mutta leikitään nyt ajatuksella, että olet oikessa. Mistä sinä tiedät, että toisenlaisella tyylillä HIFK olisi ylipäätään finaaleihin edes päässyt?

HIFK:ta en todellakaan ole koskaan kannatanut sen pelityylin vuoksi. Minulle on yksi paskanhailee, millä tyylillä HIFK pelaa jos se menestyy.

The man without principles. Ilmalassa teitä on paljon.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Viestin lähetti TheAnimal
The man without principles. Ilmalassa teitä on paljon.
On se hienoa kun teillä on noita periaatteita ja perinteitä.
Olen aina arvostanut tuollaisia ihmisiä :)
 

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland
Hai & Iceman76

97-98 HIFK:n materiaali oli toki ylivoimainen, mutta en jaksa uskoa, että mestaruus tuli fyysisestä pelistä huolimatta. Totuus kuitenkin on, että hyvä materiaali ja hyvä valmennus riittävät finaaliin asti, mutta mestaruuden voittamiseksi tarvitaan vielä se viimeinen silaus, jonka ansiosta päästään juuri sillä hetkellä vastustajajoukkueen niskan päälle. 97-98 HIFK:n kovuus herätti ellei nyt suoranaista pelkoa niin ainakin jonkinasteista aristelua. Minä ainakin uskon, että juuri tämä oli "se jokin", se viimeinen silaus.

Jokainen pallopelejä joskus pelannut varmasti tietää, mikä merkitys keskittymisellä on suoritukseen. Ei siis voi olla ainakaan haitallista joukkueen suoritukselle, mikäli vastustajien huomio kiinnittyy edes 10% verran taklaustilanteiden välttelemiseen. Eikä tämän tarvitse koskea koko joukkuetta tai edes puolta pelaavasta kokoonpanosta - vain riittävää määrää niistä pelaajista, joilta odotetaan eniten tiukassa paikassa.

Jokainen kerta, kun ohittamattomana pidetty ykköspuolustaja joutuu päätykiekkoa tavoitellessaan varmuuden vuoksi hidastamaan ja vilkaisemaan olkansa yli - tai ykkösketjun laitahyökkääjä jättää puun takaa tulevan tällin pelossa tavoittelematta pitkää avausta - joukkueen iskukyky kärsii. Kahden tasavahvan joukkueen välinen lopullinen ero voi muodostua juuri siitä, että muutaman vastuunkantajan pelin tasoa saadaan heikennettyä silloin, kun heidän pitäisi saada kaivettua esiin ne ylimääräiset tehot ja prosentit.

Poliiseista olen samaa mieltä turkulaisen laulajaduon kanssa. SM-liigassa useimmiten riittää jo se, että riittävän kovaksi tiedetyn kaverin nimi löytyy kokoonpanosta. Laaksosen rauhoittava vaikutus oli suorastaan hämmästyttävä ja kuten sanottu, alan hommiin hän ryhtyi todellisuudessa erittäin harvoin.

Juuri saman efektin takia toivon, että Nielikäiselle sorvataan soppari ensi kaudeksi. Eihän Pasi todellakaan ole vaihtoehto pistenikkarille, vaan roolipelaaja parhaasta päästä - armoton tsemppari ja energiapakkaus, joka myös pystyy huolehtimaan joukkueensa avainpelaajien työturvallisuudesta. HIFK:n pelityyli takaa sen, että käämit palavat tasaisin väliajoin myös vastapuolella ja juuri silloin tarvitaan näitä lihaosaston miehiä varmistamaan, etteivät turhautumiset ja tunteenpurkaukset kohdistu ratkaisupelaajiimme.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Aika asiallista keskustelua kovasta pelistä ja melko yhteneväisiä mielipiteitä loppujen lopuksi. Minä, joka kannatan fyysistä ja nimenomaan pelottavaa HIFKiä, en missään tapauksessa halua nähdä jäällä sikailevaa sonnilaumaa, joka jää sijalle 10. kaikkea liikkuvaa mailalla hakaten.

Ei ei. Kovuus + taito + nopeus. Siinä se paketti on. Ja siinä on aina ollut Tompalle, Pasille, Rudylle, Mäkkärille ja kumppaneille tilaa. Kertokaa, hyvät poliisien/pelotteiden vastustajat, että miksi niille yhä liksaa maksetaan NHL:ssä, jääkiekon mekassa, jos ne tarpeettomia ovat? Mitä jos soitettaisiin nyt välittömästi sinne, kaikkiin vajaaseen 30 joukkueeseen, ja kerrotaan, että poliisit eivät ole kivoja, koska he lyövät ihmisiä? Kerrotaan samalla, että olemme Urpo Helkovaaran kavereita. Johan loppuu poliisikulttuuri kerralla.

Jos jääkiekkopeli olisi tarkoitettu voitettavaksi pelkällä taidolla ja nopeudella, olisi pelaajan prototyyppi 180 cm/80 kg -kokoinen kimmorintanen. Näin ei kuitenkaan ole. Jostain syystä jääkiekkoilijalla pitää pääsääntöisesti olla kokoa ja/tai voimaa. Aivan sama kuin yrittäisi tehdä koriksesta 180-senttisten pelin. Jokaisessa lajissa pärjää parhaiten lajiin teknisesti sopivimmilla ominaisuuksilla. Jääkiekko on voima/nopeus -laji. Ja kontaktilaji. Tämän seurauksena tapahtuu joskus konflikteja. Yksinkertaista.

Minäkin paiskaisin hölmöjen jäähyjen mestarin Kantorin HIFKistä pihalle, jos saisin tilalle Jere Karalahti/Sami Helenius -tyyppisen järkäleen, jonka ei edes tarvitse lusia kuin 70 min/kausi. Koska kukaan ei tule haastamaan.

Tämän olen kertonut ennenkin: Kun olin TPS-HIFK finaalimatsissa, missä Rudy ajeli veskari-Kiprun, ei kukaan turkulainen korviaan lotkauttanut. Hävettävää muniin puhaltelua pitkin kaukalon laitoja, kun Rudy jäi odottamaan, että tuleeko sieltä joku. Tällaista en halua nähdä HIFKissä ikinä. Eikä Apekaan. Se huomattiin Josephin ajelun yhteydessä. Ape sanoi matsin jälkeen, että "NHL:ssä Joseph olisi kuollut mies". Lisäksi mies ei pahemmin moittinut Zetan ja Vopatin toimitaa kyseisessä tilanteessa.

En ymmärrä lausetta "minusta on sama miten HIFK pelaa, kunhan se menestyy". Ei helvetti. Tuo ideologia sopii 12 muuhun joukkueeseen. Tai 11:een, sillä Ässät on meidän heimoamme. Mitä järkeä on olla HIFK-fani tällaisella attitudella, kun tältäkin seudulta löytyy 2 muuta jääkiekkojoukkuetta? Outoa masokismia. Mutta jokainen tyylillään. Minulla olisi ehkä samanlainen fiilis, jos päättäisin, että Salatut elämät on loisto-ohjelma, mutta en kyllä pidä sen juonesta ja näyttelijöistä. Ja toivoisin, että se kehittyisi hieman Lukulampun suuntaan. Ei helvetti, ideologiat ja brändit jyräävät yksittäiset ihmiset. Onneksi niitä, siis ideologioita, brändejä ja kiekkojoukkueitakin, on monta. Jokaiseen makuun.

Minä en muuten sanonut, että lopetan kannattamasta HIFKiä, jos se tekee Tepsit. Sanoin, että lopetan HIFKin matseissa käymisen. Sanoin myös, että faniutta ei voi edes teoriassa lopettaa. Mutta ihan ajatusleikkinä; jos HIFK siirtyy mummolakiekkoon ja Blues alkaa pelata viihdyttävää kovaa kiekkoa, käyn mitä todennäköisimmin ennemmin Bluesin matseja KATSOMASSA, vaikka HIFK-fani olenkin. Jääkiekko on sen verran tärkeä asia, että ei ilman sitäkään osaa olla.

Jan Caloun ja Jiri Vykoukal ovat molemmat puhuneet Bluesissa sen puolesta, että Pasi Nielikäinen siirtyisi sinne. Taitokiekon ystävät/Nielikäisen vastustajat - miten tämä on mahdollista? Ovatko Jan ja Jiri oikeasti piilopsykopaatteja? Vai luotatteko heidän asiantuntemukseensa siinä, että Nielikäistä tarvitaan? Toisaalta. Mitäs he mistään tietävät. Hehän ovat ainoastaan huippuluokan taitokiekkoilijoita, ihan amatöörejä näissä hommissa siis.

Parempi ryminäpronssi kuin mikkihiirikulta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Mack
JHag, sulta meni ohi N.Kapanen-kysymykseni.

Ihmettelin vain että miten voisit katsella Niko Kapasta Hifkin paidassa. Itsekään en sälliä Jokereihin haluaisi. Jotenkin Kapaselta puuttuu jotain?


MACK

Kyllähän Kapanen olisi loisto vahvistus ifkille. Jättänyt OJ:n selvästi varjoonsa MM-kisoissa.
Ja Btw. eikös Kapaselta puutu hampaita kun jotain totesit puuttuvan:D
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
iceman ja hai: Miltä kuulostaa tämä esimerkki:

Vuosi on 2001 kevät ja peli on HIFK-TPS. Ennen peliä, joku Pasi "minä puren sun pään irti" Nielikäinen oli mennyt ilmoittamaan TPS:n pelaajille, että : " Mä tapan teidät kaikki". Pasihan pystyy tekemään niin No itse matsissa kävin niin, että TPS pelkäsi. HIFK sai jäähyjä. TPS pelkäsi ja hifki voitti. Muistatteko tämmöistä?

Asiasta toiseen: HBL oli pari päivää sitten juttu Hentusen tulosta HIFK:n, joten mites on nyt tietäjät?
 
Lato?

Vihdoin ja viimein.. HIFK:n sivuilla kerrotaan että se screeni tulee! Ja muutenkin koko hallin yleisilmettä kohotetaan..
Hyvältä näyttää ens kautta varten!!
 

Metukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti JHag

Ei ei. Kovuus + taito + nopeus. Siinä se paketti on. Ja siinä on aina ollut Tompalle, Pasille, Rudylle, Mäkkärille ja kumppaneille tilaa. Kertokaa, hyvät poliisien/pelotteiden vastustajat, että miksi niille yhä liksaa maksetaan NHL:ssä, jääkiekon mekassa, jos ne tarpeettomia ovat? Mitä jos soitettaisiin nyt välittömästi sinne, kaikkiin vajaaseen 30 joukkueeseen, ja kerrotaan, että poliisit eivät ole kivoja, koska he lyövät ihmisiä? Kerrotaan samalla, että olemme Urpo Helkovaaran kavereita. Johan loppuu poliisikulttuuri kerralla.


Olisko rangaistusten pituudella mitään tekemistä tämän kanssa. En tunne kovin hyvin NHL:n rangaistuskäytäntöä, mutta eikös siellä selviä rehellisestä tappelusta pelkällä vitosella tai suihkuun komennuksella. Täällä joutuu huilaamaan otteluita sitä enemmän mitä tappelet (joka on mielestäni väärin, mutta minkäs voit). Mitä hyötyä on pelaajasta, joka joutuu istumaan jatkuvasti kentän laidalla huidottuaan vähän ilmaa.

Täällä pelataan peliä Urpo-liigan säännöillä. Tätä ei pidä verrata NHL:ssä pelattavaan lajiin nimeltä jääkiekko, johon ainakin toistaiseksi kuuluu vielä kovat taklaukset ja tappelut. Käytännössä säännöt ovat erilaiset, ellei peräti koko laji.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Poliisikulttuurista.

Päivää, vierailen rohkeasti naapurin alttarilla, kun aihe kiinnostaa. Nimittäin, onhan se meidän yhteinen asia, jos teillä on ensi kaudella Vopatti ja meillä Helenius. Siis toivottavasti näin.

Kuitenkin, poliisikulttuurissakin on puutteensa. Vai mitä JHag?
Miten muuten on mahdollista, että juuri äskettäin Islander - Toronto sarjassa molemmat joukkueet menettivät tärkeitä pelaajiaan? Missä olivat poliisit, kun Peca taklattiin puolen vuoden sairaslomalle? Ai niin, unohdin, että toisen joukkueen poliisi taklasi. Taklasi, vaikka sanotaan, etteivät kunnon poliisit hakkaa kuin toisiaan ja häirikköjä. Eihän se Peca mikään pulmunen ole, mutta älkää tulko lässyttämään pelaajien kunnioituksesta ja sen kunnioituksen kasvamisesta poliisikulttuurin omaksumisen ja kirjoittamattomien sääntöjen hyväksymisen kautta. Se on yhtä ihanteellista paskaa kuin kimmorintasten taitojen toivominen kaikille pelaajille.

Muuten, olen sitä mieltä, että Suomesta puuttuu poliisikulttuuri siksi, että täällä on liikkaa Mäkiahon kaltaisia puolikyttiä. Ok, kiistatta jätkä osaa lyödä, mutta vastustajien valinnassa ja matsien aloittamisessa hän on osoittanut hävettävää akkamaisuutta. Muistakaa iskujen vaihdot Varista vastaan. Tai se, kun hän aikoinaan myllytti TPS:N Aholaa, kun tämä vielä piti kiinni mailastaan.

Amerikan miehet ovat kyllä näyttäneet mallia, miten homma pitäisi hoitaa. Oi, muistatte Halkidiksen, minä muistan Stolkin. Ja se teidän Vopat on kyllä rehti rouhija. Kun hän ja Brooks miettivät matsin aloittamista, kumpikin haki ensin katsekontaktin, keskusteli ja Vopat melkein tiputti hanskat. Sitten pari raitapaitaa uiukin jo liiveihin...
 

HÄI

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En missään nimessä vastusta fyysityyttä. Tarkoitan vain sitä, että vaikka HIFK pelaisi millä tyylillä tahansa, kannattaisin sitä silti. Kyllä tässä alkaa taas jo menestystäkin kaipaamaan, ja ensi kauden joukkue näyttääkin hyvältä. En halua joutua mihinkään HIFK- kannattajien oppositioon. Olen vain eri mieltä joistakin asiosta. Kannatan silti samaa joukkuetta kuin te muutkin, joten eiköhän tyydytä siis siihen. On aika loukkaavaa lukea, kun jotkut ovat työntämässä "ilmalan leiriin".

Ja olen edelleenkin sitä mieltä, että vuoden 1998 joukkue oli niin kova ja olisi voittanut mestaruuden vaikka neitikiekolla. Se oli matriaaliltaan kaikkien aikojen parhain.

Ja mitä tulee Tepsiin, niin joukkuehan nimenomaan lisäsi fyysisyyttä täksi kaudeksi ja tulos on kaikkien tiedossa. TPS otti tällä kaudella lähes tupla- määrän jäähyjä ja muutenkaan pelikuri ei ollut viime kausien tasolla.

Jokereilla ei ole kertaakaan ollut vielä sellaista materiaalia, jolla olisi pärjätty vuoden 1998 HIFK:lle. Ei edes paperilla. Sitä paitsi, HIFK:lla oli vuonna 1998 erittäin nälkäinen joukkue. Osoitus joukkueen materiaalin ylivoimaisuudesta oli myös 2 miljoonan tappiot.

Ps: Enkä edelleenkään ole siirtymässä Ilmalan tai Turun leiriin.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Viestin lähetti Kossu


Kyllä Kulta pronssin hakkaa, tuli se miten tahansa;)

Minä suon tämän mielipiteen sinulle ja pidän edelleen omani;)
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Nikkemakarov: Minä olisin vilpittömän iloinen puolestanne, jos Helenius tulisi Jokereihin. Tykkään fyysisestä pelistä (aika yllätys, vai mitä?) ja uskoisin, että Heleniuksen tuleminen Jokereihin lisäisi mukavasti jännitettä välillämme.

Ihan pari sanaa näistä jo aiemmin lähes puhki kalutuista aiheista, joista on tullut juteltua mm. cobolin ja flintstonen kanssa. Ne löytyvät jostain aiemmista ketjuista. Siis tarkemmin.

Mäkiaho:
Mainettaan selvästi parempi, on otellut koviakin kundeja vastaan. Variksen olisi jättänyt väliin, jos olisi tiennyt kääntyessään, että kaveri, joka iski häntä mailalla niskaan oli Varis. Kundit ovat sopineet homman keskenään, ei kaunoja. Tunnen/tiedän aika paljon kiekkoilijoita eri jengeistä ja Mäkiahoa pidetään yleisesti liigan parhaana nyrkkitappelijana. Siksi häntä vastaan ei oteta kovin usein matseja. Haastatellessani Gagnonia hän kertoi Summasen maininneen, että HIFKin 75 ja 25 ovat ainoat jätkät, joiden kanssa saat sitten myllyttää TOSISSASI, jos myllyttämään lähdet. Mies on nykyisin veltto, mutta ei ole menettänyt luontaisia tappelijan taitojaan. Hyvä likasanko, mutta oikeasti mainettaan parempi ja muiden pelaajien keskuudessa pidetty ynnä pelätty.

Halkidis-Stolk:
Stolk voitti 6-0. Siitä ei kahta sanaa. Näin itse livenä ja ulvoin naurusta. Halkidis luuli, että kaveri ei osaa mitään, ajoi ryysyyn kiinni ja suoraan omaan miinaansa. Jos Stolk ja Halkidis olisivat ottaneet 10 matsia peräkkäin, Halkidis olisi voittanut 9 seuraavaa. Siitäkin huolimatta: kunniaa Stolkille, häpeä Bob. Ei ole varaa lähteä takki auki heilumaan.

Brooks:
Ei mielestäni mainittava tappelija. Pikkarainen pärjäsi hyvin. Brooksin onni, ettei lähtenyt Vopatia vastaan.

Paras HIFK-Jok tappelu:
Mielestäni Valtonen-Kuparinen 99-00 kaudella oli hyvä. Pojat tappelivat tasapäisesti ja Kuparinen oli aluksi hieman niskan päällä. Valtonen kuitenkin sinnikkäästi piti tasonsa ja jaksoi loppuun asti ottaen selvän voiton. Reilu tappelu.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Re: Poliisikulttuurista.

Viestin lähetti nikolaimakarov

Kuitenkin, poliisikulttuurissakin on puutteensa. Vai mitä JHag?
Miten muuten on mahdollista, että juuri äskettäin Islander - Toronto sarjassa molemmat joukkueet menettivät tärkeitä pelaajiaan? Missä olivat poliisit, kun Peca taklattiin puolen vuoden sairaslomalle? Ai niin, unohdin, että toisen joukkueen poliisi taklasi. Taklasi, vaikka sanotaan, etteivät kunnon poliisit hakkaa kuin toisiaan ja häirikköjä. Eihän se Peca mikään pulmunen ole, mutta älkää tulko lässyttämään pelaajien kunnioituksesta ja sen kunnioituksen kasvamisesta poliisikulttuurin omaksumisen ja kirjoittamattomien sääntöjen hyväksymisen kautta. Se on yhtä ihanteellista paskaa kuin kimmorintasten taitojen toivominen kaikille pelaajille.

Ahem, taklaajana oli Darcy Tucker joka ei kyllä vahingossakaan tipu sarjaan goon/enforcer/poliisi. Mies kyllä tappelee mutta se ei todellakaan ole hänen roolinsa. Sitä paitsi pituutta löytyy rouheet 175 senttiä eli sillä ei paljoa juhlita 195 senttisiä köriläitä vastaan.

Ja syy miksi Tuckeria ei koulutettu on tämä naurettava Instigator-penaltti joka räpsähtää automaattisesti jos aloittaa tappelun. Pleijareissa ei todellakaan ole varaa antaa vastustajalle mahdollisesti jopa 7min ylivoimaa.

Poliisit suomeen.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Uudistuksia

Loistavia muutoksi tulossa ensi kaudeksi Helsingin Jäähalliin ja IFK:n faneille siellä.

1. Uusi valotaulu

Tämä on hieman mielenkiintoinen juttu, sillä toivoa sopii, että valotaulu ei ole sellainen, kuin Jaffalassa tai Autotallissa. Eli siitä pitää saada niin selkeä, että maalintekijät ja syöttäjät varmasti näkyvät.

2. Päätyverkot

Kuten useat päädyissä istuvat katsojat ovat huomanneet, niin uudet verkot tulivat kauden loppuvaiheilla. Ongelmana oli, että niistä ei nähnytkään niin hyvin jäälle, kuin vanhojen läpi. Nyt IFK on asiaa muuttamassa, mikä parantaa meidän pelin seuraamistamme.

3. Pari uutta kausikorttikatsomoa.

Tärkein muutos on legendaarisen E9-katsomon muuttaminen kausikorttikatsomoksi.360€ eli noin 2100mk hinta on tuohon monen meistä nykyisin muualla istuvan alkulähteeseen oikein mukava hinta. Luulenpa, että E9 herää uudelleen eloon ja sehän parantaa meidän kaikkien hallissa viihtymistä. Parilla tonnilla saadaan juuri nuoria katsojia lisää halliin ja sehän on tärkeää.

4.Uudet fanikamat
Katsotaan mitä Kappa saa aikaan uusien tuotteiden muodossa. Tulisikohan se IFK-huivi nyt vihdoinkin myyntiin...toivottavasti.

PS. Hienoa keskustelua täällä käydään noista kovista ja ilkeistä pelaajista, tuntuu että IFK-fanien kirjoitukset paranevat päivä päivältä.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Autotallissahan on suomen paras videoscreeni! Jaffa-hallin vastaava viritys on taas suorastaan luokaton...
 

Janos

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ÄTPPOMK
Rebel

Onko tiedot varmoja?

Ei kuitenkaan pehmustettuja penkkejä? Ehkä hyvä näin, sillä kyllä Jäähallissa on kiva istua PUUPENKEILLÄ.

Ja kyllä, Länkkärillä on paras videotaulu.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Re: Rebel

Viestin lähetti Janos
Onko tiedot varmoja?

Ei kuitenkaan pehmustettuja penkkejä? Ehkä hyvä näin, sillä kyllä Jäähallissa on kiva istua PUUPENKEILLÄ.

Ja kyllä, Länkkärillä on paras videotaulu.

Tiedot ovat varmoja, löytyvät osoitteesta www.hifk.fi . Ja kyllä, pehmustettuja penkkejäkin tulee, mutta en henkilökohtaisesti koe niitä miksikään todellisiksi parannuksiksi, koska minun paikkani on jo pehmustettu.

Turussa on ihan hyvä valotaulu, olkoonkin, että se on keltainen. LA:lla kuva on hyvä, mutta sitä jäähyjen keston näyttöä mä en oikein sulata.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
LA:n screeni on minustakin hyvä. Jos meille saadaan yhtä hyvä, en valita.

Päätyverkkojen uudistus meni viime kauden aikana aika pieleen. Niistä ei kovinkaan hyvin nähnyt läpi. Tämä pitää korjata joka tapauksessa, enkä siitä kiitä.

Uusi halvempi kausikorttikatsomo on myös hyvä uudistus. Olen tämän kirjoittanut moneen otteseen, mutta nuoremmille katsojille tämä on oikea tapa päästä kiinni kausikortteihin. Tällainen mahdollisuus pitää aina tarjota yhtenä vaihtoehtona. Hyvä.

Hienoja kirjoituksia ifk:n pelityylistä on ollut paljon. Itse ilmeisen selkeänä perinneosaston kannattajana ihmettelen näitä mestaruus tyylillä millä hyvänsä kirjoituksia.

Joukkueen pelityylin pysyvyys on tärkeä asia. Ilman omaa tunnistettavaa tapaa pelata me menetetään juuri ne arvot, jotka tekevät ifk:n kannattamisesta ihan hienon jutun, vaikka välillä sijoitus olisikin 10. sija. Me voidaan olla huonoja joskus, mutta me olemme hifk. Tätä ei muilla ole.
 

#12

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Johannes
Joukkueen pelityylin pysyvyys on tärkeä asia. Ilman omaa tunnistettavaa tapaa pelata me menetetään juuri ne arvot, jotka tekevät ifk:n kannattamisesta ihan hienon jutun, vaikka välillä sijoitus olisikin 10. sija. Me voidaan olla huonoja joskus, mutta me olemme hifk. Tätä ei muilla ole.

Amen.
 

Perttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pulustus viime kaudella jotkut pelit meni ihan hyvin mutta vahvistusta kaivataan. Draper ei oikeastaan ole mikään tunari mutta asennevamma hänellä on. Pärssinen kova pommi mieheltä lähtee mutta jotain pelistä puuttuu. Peltosen hankkiminen jäi haaveeksi "niinkuin aina ennenkin" mutta sopimus Hentusen kanssa on kuulemma jo varma.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti Perttu
Pulustus viime kaudella jotkut pelit meni ihan hyvin mutta vahvistusta kaivataan. Draper ei oikeastaan ole mikään tunari mutta asennevamma hänellä on. Pärssinen kova pommi mieheltä lähtee mutta jotain pelistä puuttuu. Peltosen hankkiminen jäi haaveeksi "niinkuin aina ennenkin" mutta sopimus Hentusen kanssa on kuulemma jo varma.

Hyvä Perttu!

Vaikken itsekään ole mikään verbaalivirtuoosi, niin tästä hönkii asiantuntemus. Tässä meille uutinen!:D

Pidetään sovittuna
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös