Mainos

Henri Kontinen ja muut suomalaiset tennismiehet

  • 67 103
  • 275

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ei riittänyt Kontisella viime vuonna turnausvoitot eikä riitä kuulemma tänä vuonnakaan, vaikka voitti juuri parinsa kanssa GS-finaalissa kaikkien aikojen nelinpeliparin. Only in Finland. :D

ON kyllä ihme jos ei riitä. En hirveästi antaisi painoa näille hiihtofaneille, jotka hörisevät muuta.
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
ON kyllä ihme jos ei riitä. En hirveästi antaisi painoa näille hiihtofaneille, jotka hörisevät muuta.

Noh, joka tapauksessa juuri kun pääsi sanomasta, että syntyi uudet alafrantit...
Voisi kyllä veikata, että joku vähemmistöurheilija tulee menemään ohi jos selviytyy vaikka finaaliin.
 

Salama44

Jäsen
Joko saa avata ketjun "Henri Kontinen - Vuoden Urheilija 2017"?

Voihan sen avata vaikka ei vuoden urheilijaa voi julistaa yhden kuukauden jälkeen koska ei viime vuonnakaan voinut julistaa edes 10 kuukauden jälkeen. Vuosi pitää katsoa aina loppuun asti.

Hienosti on Kontisen kausi alkanut ja toivotaan menestyksen jatkuvan. Mielenkiintoista on jatkossa myös pohtia onko jokainen tenniksen Grand Slam turnausvoitto maailmanmestaruuden arvoinen niin kuin täällä vähän vaikuttaa. Onko tenniksessä mahdollista voittaa joka vuosi neljä maailmanmestaruutta?
 
Viimeksi muokattu:

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aivan mahtava suoritus Henkalta ja Peersiltä! Finaali oli aivan huikeaa tennisviihdettä: pitkiä palloralleja, taktista kädenvääntöä, nopeita refleksejä ja taidokkaita suorituksia puolin ja toisin. Erityisesti Henkka veti parin pallorallin päätteeksi muutamia todellisia kaniineja hatustaan jäätävillä volleylyönneillä. Peers taas oli tasaisen varma läpi ottelun, erinomaista syöttö- ja palautustyöskentelyä.

Rankingin ykkössija koputtelee tosiaan jo Henkan osalta ovella, kun Mahut/Herbertiltä alkaa keväällä tippua pisteitä isosti pois. Toki ei sovi nuolaista ennen kuin tipahtaa...
 

Klose16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Die Deutsche Nationalmannschaft
Kuka vähemmistöurheilija on ennen mennyt ohi selviytymällä vain finaaliin?

Tämäkin lasikatto olisi murrettava. Onko yksikään vuoden urheilija ollut muuten homo saatika trans?
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämäkin lasikatto olisi murrettava. Onko yksikään vuoden urheilija ollut muuten homo saatika trans?

Miten tämä vaikuttaa vuoden urheilija -äänestykseen mitenkään? Muutenkin naurettavaa vetää täällä hirveitä johtopäätöksiä ja herneitä nenään 2018 tammikuun valinnasta, eri lajeja ei pysty objektiivisesti vertailemaan keskenään, ja toivottavasti suomalaisille tulee niin hiihdossa, ampumahiihdossa, yleisurheilussa kuin formuloissakin sellaista menestystä, ettei vuoden urheilijan titteliä tule helposti.

Ja siihen epäolennaiseen kysymykseesi vielä vastaus, niin on toki. 1996 nyt ainakin, vaikka ei hirveästi kiinnostakaan pohtia kuka valituista on ehkä homo.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kontinen tänään ATP 5 ja tosiaan kerännyt eniten pisteitä ajalta 2016 huhtikuu - 2017 helmikuun alku. Tennisranking pyörii jokainen viikko edellisen 12kk ajanjaksolta ja Henkka ollut maailman ykkösdubbelisti edellisen 10 kuukauden pisteillä. Vielä kun taso säilyy samana seuraavat kaksi kuukautta, niin ykköspaikka siinä.

Junnurankingissa puolestaan 1999 syntynyt Emil Ruusuvuori nousi tänään sijalle ITF20. Oli vielä kolme kuukautta sitten sijalla 160, joten mukavan vauhdikkaasti 140 sijaa lähti veks. Lähellä on sijoitetun paikka kaavion 16 joukkoon jokaisessa kauden lopuissa junnujen GS-kisoissa.

Ruusuvuoren rankingnoususta tulee mieleen Henri Kontisen ITF-rankingin nousu vuonna 2008.
Kontinen oli 2007 kesäkuussa ITF222 ja reilua vuotta myöhemmin ITF4. Kontinen oli vielä kesäkuussa 2008 ITF31 ja eteni sijoittamattomana pelaajana poikien Wimbledonin kaksinpelifinaaliin, kaatamalla semissä Bernard Tomicin ja häviämällä finaalin Grigor Dimitroville.
Ruusuvuori on tämän puolesta Henkkaa aikataulussa edellä, sillä lienee sijoitettu pelaaja kaikissa kauden lopuissa GS-kisoissa. Toki asia erikseen on, että yltääkö GS-finaaliin saakka ja ITF:n top5 porukkaan.

Edellisen kolmen kuukauden aikana Ruusuvuori kerännyt maailman junnuista kahdeksanneksi eniten pisteitä.
Kiinan Chengdussa pelataan Junior ITF Masters maailman kahdeksalle parhaalle junnuturnauspelaajalle lokakuussa 2017. Pelaaja saa vaivanpalkkana tuolla automaattisesti 7000 dollaria ja turnausvoittaja saa 15 000 dollaria, sekä villejä kortteja ATP-pääsarjoihin.
Makeita juttuja olisi 1999 suomalaiselle, mutta vaatii toki menestystä vielä tulevissakin turnauksissa jotta saa tosiaan tuon Kiinan matkan toteutumaan syksyn US Openin jälkeen.
Tuossa tuo lista, jonka sijalla 8. Ruusuvuori nyt on.
www.itftennis.com/media/251305/251305.pdf

Kontinen pelaa seuraavaksi helmikuussa joko Rotterdamin tai Dubain ATP500 kisan ja Ruusuvuori pelaa seuraavaksi Liettuan G2-junnukisan 1-sijoitettuna helmikuun lopussa.
Toki ennen sitä itseasiassa Ruusuvuori pelaa tulevana viikonloppuna Georgiassa miesten Davis Cupia Suomen miehistössä. Toivottavasti saa pelipaikan ennemmin kuin kaksi vuotta vanhemmat Niklas-Salminen tai Vasa.
SM-kultaa voittanut Heliövaara varma pelaaja tuolla.
Heliövaara siirtymässä dubbeliammattilaiseksi ja tähtäimessä ATP-kentät. Etsimässä tasokasta peliparia ulkomaalaisista pelaajista, jonka kanssa lähteä kiertämään ensin FU/CH-tason dubbeleja. Harri nousee kyllä vauhdilla nelinpelin top100 listalle, siitä ei epäillystä. Kontinenhan menossa näillä näkymin 2020 olympialaisiin ja Harria houkuttaa päästä Henkan pelipariksi tuonne. Valinnan tekisi Kontinen ja voi tuolloin 2020 vuonna olla muitakin vaihtoehtoja tarjolla, mikäli nämä Ruusuvuori ja kumppanit kehittyvät siihen mennessä.

Helsingin Talissa lisäksi voi nähdä näytösotteluissa viikon kuluttua keskiviikkona 8.pv helmikuuta tuoreen Australian avointen miesten nelinpelivoittajan H.Kontisen sekä AO:n junnusarjan kvartsipelaaja Ruusuvuoren, sekä toissavuoden Wimbledonin junnusarjan semifinalisti Niklas-Salmisen ja Viron suurlupaus Kenneth Raisman.
Minua ei nämä höntsät kiinnosta, joten jätän väliin, mutta tiedoksi halukkaille. Täyttäkää Tali!
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Monet eri tahot, myös viralliset, ovat kirjoittaneet että Kontinen tyrkyllä ATP1 pelaajaksi keväällä ja että nousisi tuohon asemaan ennen peliparia Peersiä.

Nyt noussut esiin uusi spekulaatio. Peers ilmoittaa pelaavansa helmikuussa Rotterdamin ja Dubain kaksi ATP500 kisaa, kun taas Kontinen ilmoittaa lepuuttavansa paikkoja ja pelaavansa vain kuun lopussa Dubaissa.
Kontisella kasassa 7430p ja Peersillä 7290p. Rotterdamissa Peers pelaa siis näillä näkymin jonkun toisen pelaajan kanssa. Peersin heikoin laskettava pistemäärä 180p ja Rotterdamin finaalipaikasta saa 300p (+120p Peersille) ja turnausvoitosta 500p (+320p Peersille).
Onneksi mahdollinen Rotterdamin finaalipaikka ei vielä riitä aussille Henkan ohittamiselle, sillä jäisi 20 pisteen päähän, mutta Rotterdamin turnauksen voittamalla Peers ohittaisi Kontisen ja mikäli pelaavat kaikki kauden loput turnaukset parina, niin Kontinen ei voisi nousta ykköseksi yli vuoteen, ennen helmikuuta 2018.

Nelinpelin ATP1 pelaajia ollut historian saatossa 49 kpl (wikipediassa lista) ja sitä viidettäkymmenettä listaykköstä odotellaan. Se on joku kolmikosta Kontinen, Peers tai Herbert. Tämän hetken listakakkonen Herbertkin voi yllättäen käväistä ykkösenä, sillä Mahut voitti ilman Herbertiä vuosi sitten Rotterdamin kisan ja sen vuoksi Mahut ollut ykkösenä ennen Herbertiä.
Isossa osassa siis juuri tuo Rotterdamin kisa ollut dubbelilistan ykköspaikkaa ajatellen.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Tällä helmikuun loppupuolen viikolla perinteisesti Turun kupeessa "Suomen hienoimmalla" tennisareenalla, Kaarinan Aktia Areenalla pelataan kansainvälistä G4-junnutennistä U18 kiertueen 40 voittopisteen kisa. Olen ollut tuolla viitenä vuotena putkeen lähes jokainen pelipäivä, muutamia hajapäiviä lukuunottamatta.

Tänä vuonna saa jälleen ihastella 2001 syntyneen Otto Virtasen peliä. Vuosi sitten 14 vuotiaana Virtanen hämmästytti 207km/h syötöillä ja tänä vuonna 15 vuotiaana pelaa entistäkin terävämmin. Minuun tekee vaikutuksen varsinkin Virtasen lyöntien yhteydessä sisään-uloshengitys, joka jo ammattilaistasoa. Harvoin tuon ikäiset junnut pystyvät lyömään palloa samanlaisella suurella antaumuksella ja oikealla rytmityksellä kuin mitä Virtanen parhaimmillaan tekee. Siinä on munaa eikä mitään sievistelyä.
Tänään Otto nuiji Ruotsin parhaimman vuotta vanhemman Anton Örnbergin 6-4, 6-3. On se hienoa katseltavaa, kun 15 vuotias suomalainen laittaa 16 vuotiaan Ruotsin maajoukkueen kärkinimen lähes itkun partaalle, niin maansa myyneen näköinen oli hallin käytävällä matsin jälkeen ruotsalainen ja aivan syyttä, kun niin voimaton oli pelillisesti, mutta kyllähän se katkeralta tuntuu hävitä finskille,

Lauantaina semifinaalissa klo 10 alkaen Virtanen kohtaa Hollannin lupaavimman ikätoverin, Deney Wassermannin, joka arvioni mukaan pituudeltaan sellainen 195-198cm ja ikäisekseen lihaksikaskin. Hollantilainen näyttää 18 vuotiaalta vaikka on 15v. Kumma kansa, kun tuollaisia jättejä urheilijat ovat lähes järjestään. Täysin 50/50 matsi ennakolta, joten saapa nähdä pystyykö Virtanen puolustamaan vuoden takaa finaalipaikan 30 pistettä. Turnausvoitto olisi makea, sillä semeissä kolme Hollannin maajoukkuejunnua + Otto.

2013 Patrik Niklas-Salminen 16v-kaudellaan hävisi Kaarinan semissä ja pelasi 18 vuotiaana Wimbledonin junnusemissä, nousi sijalle ITF20
2015 Ruusuvuori 16v-kaudellaan hävisi Kaarinan semissä ja pelasi 18v-kaudellaan jo tänä vuonna AO:n kvartsissa ja nousi sijalle ITF20...
2017 Virtanen 16v-kaudellaan pelaa Kaarinan semissä ja.. no pelasi tosiaan finaalissa jo vuosi sitten. Ottohan pelaa aivan eri tasolla kuin tuossa iässä Patti ja Emppu, kun vanhoja muistelen. Voi kuitenkin siitä huolimatta hävitä semissä huomenna, saa nähdä.

--------
Henri Kontinen jatkaa kauttaan ensi viikolla Dubain miljoonan dollarin ATP500 kisan 1-sijoitettuna Peersin parina.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kaarinan junnuturnauksen voitti Otto Virtanen 15v 8kk. Semissä ja finaalissa Hollannin kaksi parasta ikätoveria olivat vastaantulijoita. Suomessa on järjestetty näitä G4-tason U18 junnuturnauksia vuosikymmenten ajan ja vuodesta 1998 lähtien toistaiseksi ATP-tasolle näissä kisoissa esiintyneitä noussut laskujeni mukaan 14 pelaajaa ja suurin osa sellaisia jotka esiintyneet näissä kisoissa 15-16 vuotiaana.
Venäjän 1996 syntynyt Karen Khachanov voitti Vierumäen G4-kisan 15 vuotiaana ja on nyt viisi vuotta myöhemmin 20 vuotiaana ATP-turnausvoittajana sijalla ATP48 ja tuota pidetään ATP:n top10/top20 tason lupauksena.
Löytyy myös muita 15 vuotiaana Suomessa G4 kisoja voittaneita ja monet tälläisistä ovat nousseet teininä vauhdilla CH-tasolle ja siitä eteenpäin.

Virtasen tilanne vaikuttaa siis lupaavalta, mutta edelleen loukkaantuminen voi pilata paljon. Muita esteitä en menestykselle juurikaan näe, sillä kentällä tapahtuu koko ajan niin paljon hyviä asioita ja kehitystä, sekä kenttäasenne oikeanlainen. Kun pystyt oppimaan nuoresta pitäen tiettyjä teknillisiä asioita, niin silloin sinulla kyky omaksua myös jatkossa uutta tietotaitoa mitä tarvitaan ATP-tasolle nousuun.

Tuossa viestini lopuksi videota tämä päivän finaalista. Virtanen vihreässä paidassa syöttää videon alussa kaksi kertaa ja sen jälkeen yksi kokonainen syöttövuoro punapaitaiselta hollantilaiselta, jota miesten takavuosien Wimbledonin voittaja Richard Krajicekin pitää kovana lupauksena.
Videolta kannattaa pistää silmään ainakin Virtasen osalta kämmenlyönnin letkeys ja syöttökin lähtee terävästi kuten jo usein sanottua. Jalat liikkuu myös hyvin pallon alta pois tietyissä tilanteissa kun kämmenelle kiertää. Kun kuvasin vain 4 minuutin pätkän ja matsi kesti sen puolitoista tuntia, niin täytyy sanoa, että ottelun kymmenestä hienoimmasta suorituksesta videossa näkyy vain yksi tai kaksi. Hyvän kimaran oisi saanut koko matsin kuvaamalla ja tekemällä koosteen parhaista suorituksista, mutta tällä kertaa näin.
Otto Virtanen (FIN) vs. Lodewijk Weststrate (NED) Kaarina ITFG4 Final 6-3, 7-5. - YouTube
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Henri Kontinen ja John Peers Dubain ATP500 kisan välieriin, voitolla Gilles Mullerista ja Daniel Evansista. Dubaissa ei dubbelia arvosteta, kun matsit pelataan niin syrjässä kuin olla ja voi ja matseja ei näytetä streameissäkään.

Turnausvoitolla Kontinen nousisi maanantaina sijalle ATP3 ohi Bryan-legendojen. Turnausvoitto olisi Henkan 15:sta ATP-tasolla. Vielä on pari kovaa matsia voitettavana perjantaina ja toiv. myös lauantaina.

Harri Heliövaara tehnyt paluun ammattilaiskentille Portugalin 15 000 dollarin Futuressa. Heliövaara saavutti vuonna 2011 vasta 22 vuotiaana rankingin ATP194. Saapa nähdä vieläkö 28 vuotiaana tai myöhemmin kolmekymppisenä tuon lukeman pystyy rikkomaan, vai siirtyykö ATP-dubbeliexpertiksi aikansa kaksinpelin futureita tahkottuaan. Harrin pelitaso nelinpelissä riittäisi varmastikin top100 joukkoon, mutta kaksinpelissä tuonne saakka tuskin rahkeita löytyy, sen verran väkinäinen on kämmenlyönnin tekniikka. Syöttö ja rysty ovatkin sellaista "ATP80-150 tasoa", mutta kämmen on tenniksen tärkein lyönti ja se on Harrilla niin surkea, että harvoin ammattilaispelaajilla vastaavaa näkee. Harri kun ilmoitti vuonna 2010 tavoitteekseen kaksinpelissä top100 tason, niin sain henk.kohtaisesti kuulla kommentin eräältä melko kovalta tennisihmiseltä, että "päiväunelmaksi" jää juuri tuon kämmenen vuoksi. Siirtyisi nyt ihmeessä sinne dubbelikentille, kun omaa hyvän syötön ja melko hyvät volleyt. Nelinpelissä ennätysranking ATP128 ja tuo saavutettu kaksinpelin sivulajina jo nuorena poikana, joten 28 vuotiaana dubbelin top50 tasokin voisi kuulostaa mahdolliselta, koska dubbelissa menestytään vanhempana.

Junnutenniksestä voidaan mainita, että maalis-huhtikuun vaihteessa Suomen kaksi parasta poikajunnua pelaavat molemmat 1.kategorian Kroatian massakenttäkisassa, 2.4. täysi-ikäisyyden 18v saavuttava tuore Australian avointen poikien kvartsipelaaja Emil Ruusuvuori ja vielä juhannukseen saakka 15v Otto Virtanen myös aloittaa G1-tason pelinsä tuolla. Historiasta löytyy aiemmin vain yksi suomalainen joka pelannut alle 16 vuotiaana G1-tason U18 turnauksia ja sehän on vuodelta 2008 EM16 kultamitalisti Henri Laaksonen, joka muuten saavuttanut juuri ATP121 ennätyksen ja pelaa seuraavaksi Indian Wellsin ATP1000 Masters karsinnoissa.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kontiselle Indian Wellsin Mastersissa avausvoitto 7-6, 6-4 ja kun Bryanit hävisivät avauskierroksella, niin seuraavalle listalla varmistui vähintään ATP3 ranking. Lisäksi Herbert on tällä hetkellä reaaliaikaisesti Henkan takana ja tarvitsee pari kierrosta pidemmälle etenemistä kuin Kontinen, joten myös ATP2 ranking seuraavalle listalle näyttää varsin mahdolliselta. Toki myös se piikkipaikka on omissa käsissä.

Tuolta voi seurata tilanteen kehittymistä:
Live ATP Doubles Ranking

Seuraavaksi vastassa Zverev/Zverev tänään myöhään illalla.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Herbert ja Mahut putosivat. Kontinen ja Peers voittivat Zverevin veljekset. Kontinen on siis tämän turnauksen jälkeen minimissään ranking-kakkonen. Finaalipaikalla, eli vielä kahdella otteluvoitolla, Kontinen nousee ykköseksi. Välieräpaikka ei vielä aivan riitä. Seuraavalla kierroksella vastassa ovat Muller ja Querrey, välierissä sitten joko Djokovic/Troicki tai Klaasen/Ram.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Nenään tuli sitten puolivälierissä, mutta eiköhän Miamin Mastersin jälkeen Kontinen ole maailmanlistan ykkönen.

Viime vuonna kun Peers/Kontinen tippui 1.kierroksella ja Mahut nosteli parinsa kanssa pokaalia. Tarkoittanee käytännössä sitä että jos Mahut ei uusi mestaruutta, Henri on uusi ykkönen. Ja vaikka voittaisikin, ei sekään riitä ykköspaikan säilyttämiseen jos Peers/Kontinen etenevät käsittääkseni välieriin.

Edit: Bryanit tietenkin voivat vielä sekoittaa pakkaa, mutta hekin olivat viime vuonna Miamin välierissä.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Ellei joku näistä toteudu, niin Henkka on ykkönen huhtikuun alussa.

Mahut voita Miamia
Bryanit pelaa Miamin finaalissa
J.Murray/Soares voita sekä Indian Wellsiä että Miamia ja tuo skenaario vaikuttaa tällä hetkellä jopa uhkaavimmalta. Täysin puskista nousisi tuo pari tässä kohtaa uudelleen ykkösiksi jos noin käy. Tuon parin pelityyli sopii kuin nänä päähän näille IW:n ja Miamin hitaille koville kentille, kun taas Kontisen tiimille näiden kisojen pelitalusta on mielestäni kaikista huonoin, jopa massaa vaikeampi.

Lisäksi toki omalla pelillä voi vaikuttaa siihen, ettei edes nämä riitä vastustajille. On siinä kieltämättä vielä mahdollisuus, että ykköspaikkaa täytyisi odotella esim. huhtikuun loppuun tai jopa toukokuulle asti, mutta Kontinen näistä tässä vaiheessa on ylivoimainen suosikki nousemaan Miamin jälkeen ykköseksi.
3.4. uutinen iltapäivälehdissä, "Henri Kontinen - maailmanlistan ykköspelaaja". 4.4. Kontinen saapuu kotimaahan Helsinki Vantaalle ja lehdistöä runsaasti vastassa. 5.4. Kontinen saapuu Hankoon valmistautuessaan Madagaskarin poikia vastaan Davis Cup nelinpeliin maailmanlistan ykkösenä kotikentällään ja taas lehdistöä runsaasti paikalla.8.4. Kontinen pelaa Hangon liikuntahallissa maailmanlistan ykkösenä täyden tuvan edessä ja Urheiluruutu tekee asiasta näyttävän kimaran?

Saa nähdä jääkö unelmaksi tuo listaykkösen paikka mahdollisimman herkullisessa paikkaa. Kontinen näytti jo vihreää valoa, että pelaisi tosiaan Hangossa 8.pv lauantaina, vaikka Madagaskarin eksoottiset pelaajat kaatuisivat ilman Kontistakin. Tosiasiassa Madagaskarin nimihirviömaajoukkue ranskalaisen tenniskunnan kasvatteja ja asuvat Pariisissa jne, joten tennistä toki osaavat.

Kontinen on Miamissa urallaan ensimmäistä kertaa ison turnauksen 1-sijoitettu. Kaaviosijoitukset sinne otetaan ensi maanantain listan perusteella.

1. Kontinen/Peers 2+3= 5
2. Mahut/Herbert 1+6 = 7
3. Bryan/Bryan 4+4 = 8
4. Murray/Soares 7+7 = 14
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ellei joku näistä toteudu, niin Henkka on ykkönen huhtikuun alussa.

Mahut voita Miamia
Bryanit pelaa Miamin finaalissa
J.Murray/Soares voita sekä Indian Wellsiä että Miamia ja tuo skenaario vaikuttaa tällä hetkellä jopa uhkaavimmalta. Täysin puskista nousisi tuo pari tässä kohtaa uudelleen ykkösiksi jos noin käy. Tuon parin pelityyli sopii kuin nänä päähän näille IW:n ja Miamin hitaille koville kentille, kun taas Kontisen tiimille näiden kisojen pelitalusta on mielestäni kaikista huonoin, jopa massaa vaikeampi.

Lisäksi toki omalla pelillä voi vaikuttaa siihen, ettei edes nämä riitä vastustajille. On siinä kieltämättä vielä mahdollisuus, että ykköspaikkaa täytyisi odotella esim. huhtikuun loppuun tai jopa toukokuulle asti, mutta Kontinen näistä tässä vaiheessa on ylivoimainen suosikki nousemaan Miamin jälkeen ykköseksi.
3.4. uutinen iltapäivälehdissä, "Henri Kontinen - maailmanlistan ykköspelaaja". 4.4. Kontinen saapuu kotimaahan Helsinki Vantaalle ja lehdistöä runsaasti vastassa. 5.4. Kontinen saapuu Hankoon valmistautuessaan Madagaskarin poikia vastaan Davis Cup nelinpeliin maailmanlistan ykkösenä kotikentällään ja taas lehdistöä runsaasti paikalla.8.4. Kontinen pelaa Hangon liikuntahallissa maailmanlistan ykkösenä täyden tuvan edessä ja Urheiluruutu tekee asiasta näyttävän kimaran?

Saa nähdä jääkö unelmaksi tuo listaykkösen paikka mahdollisimman herkullisessa paikkaa. Kontinen näytti jo vihreää valoa, että pelaisi tosiaan Hangossa 8.pv lauantaina, vaikka Madagaskarin eksoottiset pelaajat kaatuisivat ilman Kontistakin. Tosiasiassa Madagaskarin nimihirviömaajoukkue ranskalaisen tenniskunnan kasvatteja ja asuvat Pariisissa jne, joten tennistä toki osaavat.

Kontinen on Miamissa urallaan ensimmäistä kertaa ison turnauksen 1-sijoitettu. Kaaviosijoitukset sinne otetaan ensi maanantain listan perusteella.

1. Kontinen/Peers 2+3= 5
2. Mahut/Herbert 1+6 = 7
3. Bryan/Bryan 4+4 = 8
4. Murray/Soares 7+7 = 14

Mukavaa lukea viestejäsi, selvästi tennistietämys on huikealla tasolla. Kiinnostava huomio oli myös tuo, ettei näiden Masters-turnausten alustat suosi millään tavalla Kontista ja Peersiä.

Korjaan tuota iltapäivälehtien otsikointia: "Jarkko Niemisen manttelinperijä teki suomalaista tennishistoriaa". Tai varmaan tuon saa hassuteltua vielä epäselvempään muotoonkin. Jotain siitä vaikka, miten Kontinen on jo nuorena läiskytellyt palloa Jaken kanssa. Oma mielikuvitukseni ei kuitenkaan pysty iltapäivälehtien klikkiotsikoiden tasolle.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Mukavaa lukea viestejäsi, selvästi tennistietämys on huikealla tasolla..

Kiitos luottamuksesta ja kehuista. Jonkunlaista tennistietämystä on vuosien varrella kertynyt, vaikkakin jäävi sitä itse arvioimaan. Vahvuuksiini ei varsinaisesti kuulu näiden ATP-kisojen eri pelialustoiden paikotellen hiuksenhienot eroavaisuudet, joilla kuitenkin iso merkitys siihen miten pelaajat missäkin menestyvät. On olemassa paljon minua suurempia asiantuntijoita, jotka tietää pelialustoista, pallojen ominaisuuksista turnauksissa yms. Mutta kun lukee eri palstoja, niin sieltä kartuttanut myös omaa tietotaitoani tällä rintamalla.

Mutta mitä tulee ns. turhaan nippelitietoon, tennistilastoihin, pelaajien voimasuhteiden arvioimiseen, sekä siihen, että onko joku junnu ns. aikataulussa kohden ammattilaisuutta vaiko eikö ole, niin ne ovat enemmän vahvuuksiani vaikka itse sanonkin. Toki matkan varrella myös muuta tietoa on mukaan kertynyt. Vuodesta 2005 lähtien, nyt 12 vuoden ajan olen aktiivisesti lähes päivittäin tennismatseja netistä ja telkkarista katsonut ja siinä ohessa tutkinut tennistilastoja hirmuisia määriä ja tehnyt niistä erinlaisia päätelmäkokonaisuuksia. Varmasti olen monessa asiassa väärässäkin, mutta jotain hyvääkin lienee.

Oma pelaajataustani sellainen, että löysin oma-aloitteisesti tenniksen vasta 12 vuotiaana. Tämä mainittava, koska tuntuu, että kansallisista pelaajista varsin isolla osalla vanhemmat ovat kentille alunalkaen vieneet. 12 vuotiaana pelattiin kaveriporukassa yksi kesä tennistä jääkiekkokaukalon ilmaisilla asfalttikentillä sillä tavoin, että monta päivää asuttiin kentällä. Helposti meni sellainen 8-10 tuntia tenniskentällä yhdessä päivässä kolmen kuukauden ajan. Tuon jälkeen siirryin tennisseuraan 13 vuotiaana ja voitin heti itseoppimallani tekniikalla seurassa kilpapelaajana pitkään pelanneen valmentajan pojan, massakentällä, joka oli uusi tuttavuus siinä 12-13 vuoden iässä. Tuon jälkeen melko hirmuisella intohimolla pelasin kansallisia kisoja armeijaikäiseksi saakka 1990-luvun loppupuolella, voittaen muun muassa Jura Barkovin, Alexanderin rääkyessä 2 vuoden ikäisenä Tampereen Ruotulan tennishallin katsomossa äitinsä sylissä. Joskus vuosien 1997-1998 paikkeilla tuli melko usein treenattua viereisällä kentällä kuin 16-17v Jarkko Nieminen ja kohtasinpa Jarkon valmentajankin kansallisessa turnauksessa.
Mutta se sanottava, jos aloittaa tenniksen seuravalmennuksessa vasta 13 vuotiaana ja asuu tuppukylässä, jossa tekemisen meininki on mitä on, niin juna oli jo aikaa sitten mennyt. Sinne A-luokan porteille, lähinnä B-luokassa tuli tahkottua, tosin lopetin kansalliset pelit oikeastaan jo 18 vuotiaana muun muassa polvivaivojen vuoksi. Vuosien 1999-2005 välissä seurasin tennistä melko löyhällä tavalla, kunnes hurahdin "nettitennikseen" yhtä suurella intohimolla kuin 12 vuotiaana siellä asfalttikentillä, elikä 8-10 tuntia tenniksen parissa päivässä menee helposti ellei muita kiireitä ole.

Monella eri palstalla tullut vuosien saatossa kirjoitettua ja se poikinut monenlaista kuviota, kun yhteydenottoja tullut varsin koviltakin tahoilta, joista kaikista yhteyksistä minulla ei ole lupaa kertoa eteenpäin. Mutta sen voin sanoa, että kannattaa kehua junnupelaajien otteita netissä. ;)

Vuonna 2011 Talin ammattilaisturnauksen yhteydessä tapahtui huvittava asia, josta olen kyllä melko otettu edelleen. Kolme miestä pysäytti minut hallin kahviossa, joukossa oli kaksi suomalaista tennisammattilaista top100 tasolle koutsannut valmentaja, nykyinen Suomen Mestari, sekä junnujen maajoukkuekoutsi. Ei heillä muuta asiaa siinä kohtaa ollut kuin että: "jatka samaan malliin siellä netissä, me kaikki luetaan sun kirjoituksia".

Jotain oikeinkin ehkä analysoinut, vaikka paljon negatiivista huuteluakin kuulee. Mutta sehän kuuluu netin ihmeelliseen maailmaan. Se kuka on eniten äänessä, saa myös eniten kritiikkiä. Ja täytyy myöntää, että välillä kirjoitan melko kärkkääseen sävyyn, joka joitain ärsyttää. Lisätään vielä optimistinen hurmahenkisyyteni, sehän ei ole suomalaisessa kulttuurissa hyvä piirre, kun pitäisi olla enemmän jäyhä hissuttelija, "että katsotaan nyt"-tyylisesti. Ehkä tuo piirre on enemmän nostanut osalla niskakarvat pystyyn.
 
Viimeksi muokattu:

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
On siellä Talin kahviossa kuultu myös ihan muitakin mielipiteitä. Se toki totta, että harvoin törmää siihen miten tuota vaatimatonta itsekehua tarvitsee harrastaa kahdella eri palstalla.

Kontisesta sen verran, että luulisi Henkan saavuttavan tarvittavat pisteet jo Floridasta.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Edelliseen viestiin vastauksena. Kaikkein huvittavinta mielestäni on se, että melko perusjantteri joka tulee hyvinkin erinlaisista olosuhteista kuin 99% seurojen kirjoilla olevista tennisihmisistä, on päässyt tuolla tavoin porukan "ihon alle", että tosiaan suunnilleen kaikki ovat uteliaita keskustelemaan siellä Talin kahvilassa ja muiden tennishallien käytävillä kyseisen hepun kommenteista ja osa ottaa jopa yhteyttä ja pyytää mukaan omiin projekteihinsa ja ne ketkä eivät pyydä, niin joku mielipide kuitenkin muodostunut on se sitten positiivinen tahi negatiivinen. Minulle on alunalkaen ollut se ja sama mitä mieltä kirjoituksistani ollaan. Pohjinmainen syy miksi olen netissä ryhtynyt kirjoittamaan, on se, että olen halunnut herättää uinuvan tenniskeskustelun tässä maassa.
2006 tammikuussa kun liityin Ylen palstalle, niin sinne tuli ennen liittymistäni muutama viesti per viikko ja jahka siellä aloin aktiivisesti kirjoittamaan, niin yhtäkkiä siellä oli aktiivisia kirjoittajia vuoteen 2008 mennessä useita kymmeniä. En toki ota kunniaa täysin yksin kontolleni, sillä myös esim. hapap nimimerkki oli varsin näkyvästi esillä, kuten myös Tombe melko pian liittymiseni jälkeen. Yhdessä saatiin tenniskeskustelu kukoistamaan ja porukka huomasi, että tännehän kannattaa liittyä. Nykyinen Keskuskenttä kehitetty täysin sen vuoksi, että aikanaan Ylen palstalla käytiin aktiivista tenniskeskustelua.

Sen olen ollut aistivinani muutaman kovan tennisihmisen taholta, että ottanut itsetunnon päälle hyväksyä, että joku lajin terävimmän kuppikunnan ulkopuolelta tietää jostain asioista ehkä enemmän kuin itse, vaikka analyysit välillä varmasti täysin metsään meneekin.

Pari kertaa ollut naurussa pitelemistä, kun Suomessa järjestetyn kansainvälisen tenniskisan johtaja istunut vieressäni ja lukenut älypuhelimesta kommenttejani, selvästikkään tietämättä kuka ne minuutti aiemmin oli kirjoittanut. Kaikki eivät osaa laskea 1+1.
 
Viimeksi muokattu:

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pohjinmainen syy miksi olen netissä ryhtynyt kirjoittamaan, on se, että olen halunnut herättää uinuvan tenniskeskustelun tässä maassa.
2006 tammikuussa kun liityin Ylen palstalle, niin sinne tuli ennen liittymistäni muutama viesti per viikko ja jahka siellä aloin aktiivisesti kirjoittamaan, niin yhtäkkiä siellä oli aktiivisia kirjoittajia vuoteen 2008 mennessä useita kymmeniä. En toki ota kunniaa täysin yksin kontolleni, sillä myös esim. hapap nimimerkki oli varsin näkyvästi esillä, kuten myös Tombe melko pian liittymiseni jälkeen. Yhdessä saatiin tenniskeskustelu kukoistamaan ja porukka huomasi, että tännehän kannattaa liittyä. Nykyinen Keskuskenttä kehitetty täysin sen vuoksi, että aikanaan Ylen palstalla käytiin aktiivista tenniskeskustelua.

Itse keskustelin alkuun urheilulehden sivuilla tenniksestä. Muutaman asiaan perehtyneen kirjoittelijan ja toimittaja Eerikäisen kanssa saatiin aika hyviä keskusteluja ja vääntöjäkin aikaiseksi sekä tämän jälkeen Ylen palstalla sekä kaikilla rinnakkain, kuten myös jatkoajassa liittymisen jälkeen. Sääli että noita sitten kuopatttiin, juuri kun keskustelut olivat parhaimmillaan.

Nykyään +40v ei ihan samalla tavalla tai terävyydellä jaksa enää innostua kuin -30-vuotiaana. Toki itsekin seuraan tuloksia edelleen päivittäin, mutta enemmän aikaa vie oma kestävyysurheilu, sen analysointi ja vähän siitä keskustelu. Itsehän "tiedän" siitäkin enemmän kuin moni oikea valmentaja tai juoksija. Tai ainakin treenaan juuri oman pääni mukaan muita kyllä kuunnellen, mutta harvemmin ohjeita noudattaen. Tenniskeskustelussa oli ehkä vähän sama juttu. Pyrin aikoinaan/vieläkin enemmän perustelemaan väittämiä eri tilastojen kautta kun tietotaito ei riitä analysointiin näkemän perusteella. Tuosta johtuen ehkä tuli sitten vähän turhankin pitkiä/kovia väittelyitä, kun totuus meni/menee jossain puolessa välissä.

Yhdessä asiassa olin kuitenkin oikeassa. Federer ei ollut kehäraakki 5-6v sitten, eikä edes vuonna 2017. Jälleen välierissä Indian Wellsissäkin. Myönnettävä on, että oli kuitattava Eerikäiselle twitterissä Australian avointen voiton jälkeen. Tosin itsekään en uskonut 5-6v sitten siihen, että Kuningas on yhä 2017 noin kova. Tuskin Roger itsekään.

Ja mainittakoon vähän asiaakin. Eli se, että Murray/Soares tippuivat Indian Wellsin välierässä. Sieltä siis ei tule uhkaa Kontisen suuntaan, kun ykköspaikasta taistellaan.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Näköjään tennispiireissäkin on tätä pienisieluista pippelinmittailua. Mikä vittu ihmisiä vaivaa? Eipä tosin tullut yllätyksenä, itse olen jo aikaa sitten raivannut oman sosiaalisen piirini mahdollisimman pieneksi. Ihmiset ovat keskimäärin hyvin rasittavia ja kapeakatseisia.

edit. Kritisoin siis yleiskuvaa, joka edellä olevasta keskustelusta syntyy. En e.o. nimimerkkien takana olevia ihmisiä.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Edelliseen viestiin kommenttina. Yleisellä tasolla kun olen eri urheilulajien keskustelupalstoja lukenut, niin tennisihmiset ovat ylivoimaisesti suurimpia "pippelinmittaajia". Tuohon myös itse toisinaan sorrun, mutta mielestäni huomioin myös muiden mielipiteet.
Tennis on urheilulajina sen tyyppinenkin, ettei ihme että narsistit ja isoegoiset lajin pariin hakeutuvat. Agassi kirjoitti muistaakseni kirjassaan, että tennis on kuin nyrkkeilyä, mutta vielä brutaalimpaa, vaihdetaan iskuja ilman että saa koskea vastustajaan, vaikka mieli turpaan tekisikin vetää.

Toisaalta tennis on myös herrasmieslaji, mutta se herrasmiesmäisyys mikä katsojille syntyy, ei käytännössä toteudu pukukoppielämässä tai keskusteluissa juuri laisinkaan. Kuppikuntaisuus kukoistaa ja selän takana puukottajia löytyy pilvin pimein. Ei ihme että tennisvalmentaja on ollut melko usein jenkkisarjoissa se murhaajapahis.
Suomessa lisäksi pyöri 1990-luvun alussa aussisarja Paluu Eedeniin. Se sarja kertoi tennisvalmentajasta joka heti häiden jälkeen heitti tuoreen rikkaan suvun aviovaimonsa krokotiilin syötäväksi ja syynä oli tietty vaimon rahojen saaminen.Tapahtumat ajoittuivat muuten esim. Traralgonin tenniskentille, jossa tammikuussa vuosittain pelataan G1 tason junnukisa. Suomen Emil Ruusuvuori eteni siellä pari kuukautta sitten hienosti välieriin.

Kun lukee vaikka Keskuskenttää tai kansainvälistä Menstennisforumia, niin keskustelun yleiskuva on sellainen, että jokaisella on vahva OMA mielipide ja yhteistä säveltä harvoin löydetään vaan pääpaino lähes jokaisella nimimerkillä on, "että kyllä MINÄ tiedän tästä kaiken ja MINÄ olen oikeassa".
En väitä olevani juurikaan erinlainen, mutta pyrkinyt myös muiden mielipiteiden huomioimiseen. Tenniskenttien ulkopuolella olen mielestäni hyvinkin muut huomioonottava, mutta tenniskeskusteluissa egoilu nousee pintaan. Ihme laji, kun tälläisen piirteen monessa ihmisessä tuo esiin. Varsinkin kaltaiseni B-luokan tennistaustan omaavat ovat niitä suurimpia kehuskelijoita, mutta on niissä keskustelijoissa myös kovan luokan tennistuomaria ja muita jotka aivan samalla tyylillä omaa erinomaisuuttaan tuovat vahvasti esiin. Tunnen paljon tuon B/A3 tason kansallisia pelaajia ja usein tuovat omaa erinomaisuuttaan esiin. On se Urheilulehden toimittajakin B-luokassa joskus pelannut ja tietää kaikesta kaiken ja ei pelkää sitä tuoda twitterkommenteissa esiin. Kieltämättä on vienyt osaamisensa todella korkealle tasolle ja silloin syytäkin mielestäni jakaa tietotaitoaan.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Näköjään tennispiireissäkin on tätä pienisieluista pippelinmittailua. Mikä vittu ihmisiä vaivaa? Eipä tosin tullut yllätyksenä, itse olen jo aikaa sitten raivannut oman sosiaalisen piirini mahdollisimman pieneksi. Ihmiset ovat keskimäärin hyvin rasittavia ja kapeakatseisia.

edit. Kritisoin siis yleiskuvaa, joka edellä olevasta keskustelusta syntyy. En e.o. nimimerkkien takana olevia ihmisiä.

No tuo yleiskuva on siinä tapauksessa aika dramaattinen. Ei siinä ole ainakaan yhtään sen enempää pippelinmittausta kuin esim. jossain Jatkoajan ketjuissa. Ihmiset vain sattuvat olemaan eri mieltä.

Ja jokainen tyylillään. Itse olen aina tottunut siihen, että kovilla tekijöillä ei ole tarvetta tuoda omaa erinomaisuuttaan esille.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
http://www.atpworldtour.com/en/scores/current/miami/403/draws?matchType=doubles

Tuosta linkistä löytyy Miamin Masters-turnauksen nelinpelin kaavio.

Kontinen/Peers kohtaa ekalla aika pahan kolumbialaisparin Cabal/Farah, joiden kanssa olivat eniten vaikeuksissa Australian avoimissa. Toisella kierroksella etukäteen hieman helpompi pari, esimerkiksi Qureshi/Simon, vaikka Qureshi onkin kokenut nelurin pelaaja ja Simon erinomainen kaksinpelaaja. Kolmoskierros toisi sitten tullessaan esimerkiksi laadukkaan parin Granollers/Dodig tai vaikkapa edellisessä kisassa Kontinen/Peersin pudottanut Muller/Querrey.

Mahutin ja Herbertin pitäisi siis voittaa, jotta Mahut voisi pitää Kontisen takanaan maailmanlistalla. Parilla ensimmäisellä kierroksella ovatkin vahvoilla. Ekalla kierroksella ok neluripari Inglot/Mergea ja tokalla sitten Baker/Nestor tai Marach/Pavic. Kolmannella kierroksella vastaan asettunee erittäin kova pari Klaasen/Ram. Ja semifinaalissa jäisi voitettavaksi esimerkiksi Kubot/Melo tai Soares/J.Murray. Eli aika kovalta tie näyttää heille. Niinhän se kova on tietysti aina.

Bryanien on mahdollista ohittaa Kontinen siis finaalipaikalla tai voitolla. Heillä kaavio aukeaa mielestäni aika mukavasti ja finaalipaikka on ihan realistinen. Ekalla Martin/Matkowski, tokalla ehkä Kyrgios/Reid ja kolmannella vaikkapa Lopezin veljekset tai Isner/Johnson. Semeissä olisikin mahdollista kohdata Kontinen/Peers tai sitten vaikka aiemmin mainitsemani Muller/Querrey tai Granollers/Dodig. Mahutin ja Herbertin Kontinen/Peers luonnollisesti voi kohdata vasta finaalissa.

Eihän se millään tavalla mahdoton skenaario ole, ettei Kontiselle irtoa maailmanlistan ykköspaikkaa. Kontinen/Peers voi hyvinkin pudota ekalla kierroksella ja toisaalta ainakin Bryanien finaalipaikka on täysin realistinen. Mahutiin ja Herbertiin en usko, ja jos rehellisiä ollaan, niin en usko myöskään Bryanin veljeksiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös