Mainos

Henri Kontinen ja muut suomalaiset tennismiehet

  • 67 153
  • 275

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Lohkovoitto varmistui jo, joten kohtaavat välierissä toisen lohkon kakkosen.
Veikkaan välieräpareiksi jo tässä vaiheessa:

"
Kontinen/Peers vs Bryan/Bryan
Murray/Soares vs Lopez/Lopez
"

Saas nähdä toteutuuko nuo parit. Pariisissa Bryanit kaatuivat helposti, joten miksei tälläkin kertaa hoidu.
Olisi muuten unelmafinaali Johnille ja Jamielle Kontinen/Peers vs Murray/Soares, sillä viime kaudella menestyksekkäästi parina pelasivat Murray/Peers ja huonojen henkilökemioiden vuoksi vaihtoivat pareiksi Kontisen sekä Soaresin, hyvällä menestyksellä myös. Niin kauden päättävässä turnauksessa loppuottelu näiden parien välillä, niin oishan se makea paikka.
En tosin yllättyisi jos Henkan tiimi pelaisi finaalissa Lopez/Lopez paria vastaan, jonka jo alkulohkossa voittivat, mutta vaarallinen pari on sille päälle sattuessaan.

Itse asiassa hyvä ettei maailmanlistan kärkipari Mahut ja Herbert saaneet Lontoosta isoa pistemäärää, ajatellen ensi vuoden mahdollisuuksia nousta jopa ykköspariksi ja Kontisen ATP1 ranking yms. Olisi huikea paikka lähteä ensi vuoteen, jos 2016 loppuvuodelta olisi pohjilla pisteet: Lontoo 1500, Pariisi 1000 ja Shanghai 600. Nuo ovat ATP1 pelaajan pisteitä, mikäli yhtään samaan malliin jatkaa ensi kaudella. Mikäli häviävät Lontoon semissä, niin siinä jää heti ottamatta tärkeä ylimääräinen noin tuhat pistettä, vai miten nuo pisteet nyt menevätkään. Lontoossa päätyyn ja oksat pois.
 

J.J.Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Jos kyse on pareista, niin tällä turnauksella ei ole merkitystä ensi vuoden sijoitusten suhteen. Ne aloitetaan aina tammikuussa nollilta.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Jos kyse on pareista, niin tällä turnauksella ei ole merkitystä ensi vuoden sijoitusten suhteen. Ne aloitetaan aina tammikuussa nollilta.

Se on totta, mutta turnauksiin kaaviosijoitukset otetaan varsinaiselta 12kk ajalta laskettavasta rankingista.
Se kausikohtainen pariranking on ajankohtainen tai vertailukelpoinen yleensä aikaisintaan heinäkuussa Wimbledonin jälkeen tai varauksin jo aiemmin keväällä jos joku pari voittanut ison osan kauden suurimmista turnauksista ja osoittanut olevansa ykköspari enemmän kuin yhden putkautuksen ansiosta. Siinä raceparirankingissa on kyllä erikoisia pareja ylhäällä yleensä alkukaudesta ennen kuin homma tasoittuu oikeanlaiseksi kauden mittaan.

Jos siis joku randompari voittaa Australian avoimet ja keikkuvat helmikuussa racelistan ykkösenä, niin ei sellaista paria yleisesti pidetä siinä vaiheessa maailman ykkösparina, vaan silloin ykkösparina pidetään enempi sitä paria joka suurten turnauksien 1-sijoitettu.

Henkilökohtainen dubbeliranking myös enemmän se jota seurataan ja siinä Kontinen lähestyy tuota ATP1 rankingia.
ATP historia tuntee 49 maailmanlistan nelinpelin ykköstä vuosilta 1973-2016. Saas nähdä onko Suomen Henri Kontinen 50:s dubbelilistan ykkönen ensi vuoden aikana.
 

Fordél

Jäsen
Varmasti jos voittaisi ATP World Tourin finaalin, olisi lähellä vuoden urheilijan titteliä. Jo nyt pitäisi olla TOP3:ssa yhdessä Leo-Pekka Tähden ja Lotta Lepistön kanssa. Näillä näytöillä tuskin vielä ohittaa em. kaksikkoa, mutta voitto Lontoossa ja tilanne voi olla hyvinkin toinen. Silloin meriitit tältä kaudelta olisivat aika huikeat: Grand Slam turnausvoitto sekanelinpelissä, ATP World Tour finaalivoitto ja viisi ATP turnausvoittoa.

No nyt voittivat sitten ATP World Tourin finaalin. Huikeeta! Nyt alkaa vaaka kallistumaan Kontisen puoleen näissä vuoden urheilija-äänestyksissä. Toki se nyt on ihan nyanssijuttuja siihen verrattuna, että suomalainen oli voittamassa juuri Lontoon finaaleja ja pelasi muutenkin huikean kauden.

Mikä tulee olemaan Kontisen sijoitus listoilla tämän myötä?
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
No nyt voittivat sitten ATP World Tourin finaalin. Huikeeta! Nyt alkaa vaaka kallistumaan Kontisen puoleen näissä vuoden urheilija-äänestyksissä. Toki se nyt on ihan nyanssijuttuja siihen verrattuna, että suomalainen oli voittamassa juuri Lontoon finaaleja ja pelasi muutenkin huikean kauden.

Mikä tulee olemaan Kontisen sijoitus listoilla tämän myötä?


ATP7 ja ja parirankingin 4:s.
Korkeammat sijoitukset tulossa ensi vuoden aikana, kun pohjilla on edellisen kuukauden aikana pisterivi 1500-1000-600 ja nuo ovat voimassa ensi vuoden loppusyksyyn saakka.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oliko Kontinen eniten atp-turnausvoittoja kauden aikana ottanut nelinpelaaja?
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mahtavaa peliä Henkalta finaalissa ja uskomaton saavutus voittaa kaikki matsit parhaiden nelurispesialistien finaaliturnauksessa. Hattua ylös ja korkealle!

Finaalin kulku oli todella eriskummallinen ja dramaattinen. Ekassa erässä Klaasen/Ram esitti muutaman haamupalautuksen ja muutenkin olivat valmiimpia otteluun. Toisessa erässä voimasuhteet kääntyivät täysin ja Henkka/Peers nostivat syöttöpelinsä samalle huikealle tasolle, jolla ovat viime viikot pelanneet. Match tiebreakissa molemmat parit pitivät syöttöjään hämmästyttävän hyvin, ensimmäiset 16 pistettä menivät kaikki syöttäjille, Klaasenilla oli 6-7 -tilanteessa avopaikka tintata minibreak ja 6-8 johto kotiin, mutta laittoi kämmenlyöntiinsä aivan liikaa voimaa ja pallo karkasi pitkäksi. Pienestä on asiat kiinni nelurissa, murtopaikat pitää käyttää kun niitä tulee. Tuon virheen jälkeen oli momentum Henkan/Peersin puolella ja niinhän siinä kävikin, että Klaasen menetti syöttönsä ja (muistaakseni) Peers hoiti homman omalla syötöllään. Hienoa draamaa joka tapauksessa ja taas tuli nähtyä se, että Henkka ei näissä ratkaisun paikoissa ainakaan ole ensimmäisenä sulamassa, vaan päinvastoin nostaa vielä piirun verran omaa tasoaan.

Oliko Kontinen eniten atp-turnausvoittoja kauden aikana ottanut nelinpelaaja?

Kyllä ainakin Bryan/Bryan taitaa tuossa statistiikassa vielä olla edellä.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
@TrafficIsland tarkoitin siis tällä kaudella. Ei kai Bryanit voittanut kuin kolme tai jotain?
 

TrafficIsland

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Okei @benicio, luulin että tarkoitit kautta aikain. En nyt ihan varmaksi väitä, mutta vaikuttaisi kärkineluristien statsien selaamisen jälkeen että Henkan 7 turnausvoittoa (tai 8 jos Wimbledonin sekaneluri lasketaan) on tällä kaudella eniten. Rankingykkösellä Mahut'lla näyttäisi olevan 6 titteliä ja Bryaneilla tosiaan "vaivaiset" 3.

Onhan tuo neluri niin pienten marginaalien peliä että oksat pois. Hauska yksityiskohta Henkan kaudessa ovat kolme turnausta muiden partnereiden kuin Peersin kanssa, joista tuli kaksi turnausvoittoa. Eli voittoprosentti hulppeat 66%. Toinen voitoista tuli vieläpä elokuussa pelaajan (Garcia-Lopez) kanssa, joka oli vuoden alusta lukien hävinnyt 12 kertaa putkeen nelinpelissä. No, Henkan kanssa pelatessa sitten luonnollisesti tuli turnausvoitto ja sen innoittamana Garcia-Lopez seuraavassa turnauksessa olikin jo Grand Slam -finaalissa. Eipä oikein kaksinpelin puolella tällaisia tilastokummajaisia enää nykyään tule vastaan.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Se on komeaa luettavaa wikipediasta 2016 turnausvoittajalista:

9 Andy Murray (GBR)
8 Henri Kontinen (FIN)
7 Novak Djokovic (SRB)
7 Nicolas Mahut (FRA)
5 Pierre-Hugues Herbert (FRA)
5 John Peers (AUS)
5 Mate Pavic (CRO)
4 Stan Wawrinka (SUI)
4 Rafael Nadal (ESP)
4 Dominic Thiem (AUT)
jne..
Harmi kun Murray vei Lontoon kaksinpelin, sillä Djokovicin voitolla Henkka olisi jakanut kärkipaikan Djokovicin ja Murrayn kanssa. Mutta kelpaa tuo parempi tittelien määrä kuin Djokovicilla ja listan kakkospaikka yksinään.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Hyviä uutisia nuorisorintamalta. 192 senttinen Patrick Kaukovalta 17v 11kk (s.1.12.1998) kaatoi Tshekin 10 000 dollarin futuren 2.kierroksella turnauksen 4-sijoitetun 22 vuotiaan tshekkipelaaja ATP480 Tomas Papikin ylivoimaisen esityksen jälkeen 6-2, 6-4.

Ehkä tennisasiantuntija maikkarin selostaja Jari Hedmankin pian oppii tuntemaan Kaukovallan. Heh! Tasan vuosi sitten kun Kaukovalta pelasi 16 vuotiaana yhden pisteen Roger Federeriä vastaan 12 000 katsojan edessä Hartwall Areenalla siinä Jarkko Niemisen uran päätöstilaisuudessa, niin hommaa selostanut Hedman ei selvästikkään tiennyt kuka se suomalaisjunnu oli nimeltään jota vastaan Federer pelasi.
Meikällä oli paikat kaukana piippuhyllyllä ja kyllä sieltä hujoppi-Paten tunnisti, joka oli puolipäätä Rogeria pidempi.

Kaukovalta on osoitus siitä, että kovalla treenaamisella voi kehittää itseään merkittävästi. Kaukovalta ei ollut vuonna 2012 edes Euroopan 500 parhaan 14 vuotiaan joukossa, kunnes 15 vuotiaana liittyi Jarkko Niemisen akatemiaryhmään ja italialaisen koutsin Federico Riccin alaisuuteen ja sen myötä kehittynyt tasaisen varmasti.
Kaukovalta on tällä hetkellä ATP-listan 42:s kun lasketaan 17v (ja alle) vuotiaiden sijoitukset.
19v teinipelaaja vielä kahden vuoden kuluttua 2018 marraskuussakin ja voisin veikata, että löytyy silloin top500 porukasta, josta eivät löydy pian 20v täyttävät Niklas-Salminen ja kumppanit.
Se on lyhyt tarina, 19 vuotiaat suomalaiset top500 pelaajat. Olli Rahnasto ja Aki Rahunen 1980-luvulla, Tuomas Ketola 1990-luvulla ja Jarkko Nieminen sekä Henri Kontinen 2000-luvulla, ei muita. Henrin veli Micke Kontinen toki oli melko kova teininä, mutta ei rankingin puolesta johtuen loukkaantumisista.

2018 marraskuussa tosin veikkaan kahden 19 vuotiaan suomalaisen olevan top500 listalla. Kaukovalta ja 1999 syntynyt Emil Ruusuvuori, joka pelaa vielä 2017 junnukisoissa ja siirtyy miesten peleihin vuoden kuluttua syksyllä.
Voi tietty olla, että lukion kirjoitukset ja armeijan suorittaminen hieman hidastaa rankingin kehitystä, joka yleensä lähtee suomalaisilla sen vuoksi nousuun vasta 20 vuotiaana, jos on lähteäkseen.
 
Viimeksi muokattu:

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Emil Ruusuvuori keräsi 17v-kaudelta mojovan pistepotin ITF-kiertueen junnukisoista. Kaksinpeleistä pisteet: 100+60+50+40+40+30=320p.
Verrataanpa muutamaan nimekkääseen suomalaiseen 17v-kaudelta.

Patrik Niklas-Salminen 2014
60+40+40+40+40+30 = 250p
Seuraavana vuonna Wimbledonin välierissä

Henri Kontinen 2007
100+40+20+20+20+20 = 220p
Seuraavana vuonna Wimbledonin finaalissa

Jarkko Nieminen 1998
100+100+80+80+60+50 = 460p
Seuraavana vuonna US Openin voittaja

Elikä Ruusuvuorella paremmat asemat kuin olivat Kontisella ja Niklas-Salmisella 18v-kausiin lähtiessä ja kumpikin pelasi Wimbledonin loppukierroksilla.
Jarkko Niemisen 17v kauden tasosta Ruusuvuori jää jälkeen jonkun verran, vaikkakin se huomioitavaa, että sekä J.Niemisen että Ruusuvuoren paras saavutus 17v-kaudella oli G2-turnausvoiton 100p, tosin Jarkko teki sen kahdesti ja lisäksi menestyi suurissa kisoissa tasaisemmin.
Jarkkohan voitti sitten 18 vuotiaana US Openin junnujen Grand Slam-tittelin 1999, samana vuonna kun Ruusuvuori syntyi.

Saapa nähdä mitä Ruusuvuori saa aikaan ensi vuonna junnujen GS-kisoissa. Veikkaan puolivälieräpaikkaa joko Australian avoimissa tai US Openissa, sillä kovilla kentillä on parhaimmillaan.
Kvartsipaikkaa suurempi menestys ei ole todennäköistä, vaikkakaan ei mahdotonta, sillä maailman noin 5 parasta 1999 syntynyttä eivät pelaa junnusarjoissa enää 18 vuotiaana ja Ruusuvuori osoittanut voittavansa nuoremmat huiput hyvällä prosentilla sekä pärjäävänsä hyvin oman ikäluokan sijojen 10+ pelaajia vastaan. Ehkä tuonne jää 1999 ikäluokan pelaajat sijoilta 5-10, jotka Ruusuvuoren GS-tittelin esteenä ensi vuonna, sekä kenties joku 2000 ikäluokan superlupaus tyyliin Nicola Kuhn, Rudolf Molleker, jotka voivat olla vaikea paikka myöskin.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Suomen tennisTÄHTI Henri Kontinen viettää lyhyttä tennisammattilaisen muutaman viikon lomaansa muun muassa Philadelphiassa.
Instagram

Ei liene vaikea vaiketa miksi juuri Philadelphiassa. Kirjainyhdisteet NBA, NHL, NFL, MLB kaikki löytyvät tuosta kaupungista ja eiköhän Henkka ex-koripalloilijana suuntaa ensimmäisenä NBA-matsiin, jonka jälkeen ehkäpä Bostoniin morjestamaan Tuukka Raskia?? Henkkahan voitti Raskin paistinpannulla tennismatsissa muutama kesä sitten.

Niin tosiaan, eihän Henkka tuolla kauaa ehdi olemaan, kun 6.pv jo Helsingissä Linnan Juhlissa.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kontisen parantuneesta asemasta tennismaailmassa kertoo pitkälle se, että nyt alkanut kutsuja tipahtelemaan erinlaisiin näytöskisoihin.
Adelaidessa pelataan tammikuun 10-12.1. showtapahtuma jonne kutsuttu muun muassa taikuri-Santoro, velikulta Goran Ivanisevic, aussilegenda Mark Phillippoussis ja nykypelaajista pahapoika Nick Kyrgios, Berdych.. ja dubbelisteista paikalla jenkkilegendat Bryan/Bryan yli 110 ATP-titteliä ja toinen dubbelilegenda Nestor yli 80:llä tittelillä, sekä pari Kontinen/Peers.
Toki tuohon vaikuttaa myös se, kun Peers on aussi, mutta toisaalta ovat tuoreita kauden päättävän kisan voittajiakin.

Henkkahan on tuollaisissa showmatseissa omimmillaan, kun tykkää viihdyttää yleisöä monella eri tavalla ottamalla vaikkapa pallon ilmasta suoraan taskuun jne. Esim. Jarkko Nieminen olisi melko kuivaa katsottavaa näytösotteluissa, kun ei ole näyttävää syöttöä eikä verkolla kikkalyönnit lähde kovinkaan pehmeäkätisesti.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kausi 2017 lähenee ja kokonaisuutena tästä kaudesta tulossa yksi Suomen tennishistorian mielenkiintoisimmista ainakin ennakkoasetelmiin nähden. Ei toki yhtä mielenkiintoinen kuin kaudet 1990 (kolmikko Paloheimo, Rahunen, Rahnasto ATP-kaksinpeleissä) ja 2006 (Jarkko Nieminen ATP13 ja Emma Laine WTA50) olivat, mutta ehkäpä kolmanneksi mielenkiintoisin kautta aikain.

Teen henk.kohtaisen ennakkonäkemyksen eri pelaajien kohdalle, että mihin on aivan realistiset mahdollisuudet kaiken mennessä nappiin ja lisäksi tässä mainitsemassani järjestyksessä koen kiinnostukseni tason, elikä Henkka edellä mennään.

- Henri Kontinen s.1990. Voi nousta ATP1 nelinpelaajaksi ja voittaa Grand Slam-tittelin miesten nelinpelissä. Tuohan olisi aivan huikea asia, suomalainen ATP1 pelaaja. Ainakin ATP3 ranking vaikuttaa jopa todennäköiseltä. Jännä seurata että toteutuuko todella.

- Emil Ruusuvuori s.1999. Voi nousta historian kolmantena suomalaisena poikajuniorina maailman kymmenen parhaan junnun joukkoon ITF-rankingissa (aiemmat J.Nieminen 1999 ja H.Kontinen 2008) ja menestyä hyvin junnujen Grand Slam-kisoissa. Kausi alkaa Emilin osalta Australian avoimista ja tuon turnauksen pääsarjassa pelaa 64 pelaajaa, Ruusuvuoren rankingin ollessa pelaajistossa paremmalla puoliskolla.

- Otto Virtanen s.2001. Ehkäpä eniten hehkuttamani suomalaislupaus sitten H.Kontisen bongauksen vuodelta 2007. Virtanen aloittaa 16v-kautensa ITF-rankingin 300 joukosta kaksi vuotta vanhempien joukossa. Vain yksi suomalaislahjakkuus yltänyt 16v-kaudella poikien U18 rankingin 200:n joukkoon ja sehän oli 1992 syntynyt EM16 kultaa vuonna 2008 voittanut Henri Laaksonen, jonka ennätysranking 16 vuotiaana oli ITF97. Näen aivan realistisena, että Otto Virtanen rikkoo tuon lukeman kauden 2017 loppuun mennessä tai nousee ainakin varsin lähelle tuota. Pidän maailmanlaajuisesti tuota 16v-kautta junioritenniksen merkittävimpänä joka kertoo tulevaisuuden tasosta monesti enemmän kuin 18v-kauden junnutaso. Nuo ATP-listan supertähdet lähes poikkeuksetta nousseet junnujen Grand Slam-pääsarjapelaajiksi 16v-kaudella ja siihen ei aivan yltänyt Henri Laaksonen EM-voitostaan huolimatta, sillä hävisi US Openin karsinnoissa vuonna 2008. Vuotta myöhemmin toki jo 17 vuotiaana Laaksonen pelasi Ranskan avointen junnusarjan välierissä.
Virtanen on monessa asiassa kulkenut jo pitkään samoja polkuja Laaksosen kanssa ja jännä nähdä jatkuuko sama tahti myös tulevalla kaudella. Viime viikolla SM-liigapelissä junnujen Grand Slam-pääsarjoihin valmistautuva 1999 syntynyt Emil Ruusuvuori voitti kaksi vuotta nuoremman Virtasen niukasti kolmessa tasaisessa erässä ja Ruusuvuori voittanut kaikki muut maailman 2001 syntyneet huiput antamalla vain muutamia pelejä. Lisäksi 1997 syntynyt ammattilaislupaus Eero Vasa kommentoi Virtasen peliä olleen ilo seurata. Harvoin tasokas 19 vuotias antaa tunnustusta 15 vuotiaalle.

- Henri Laaksonen s.1992. Tämä puolisuomalainen, nykyisin Sveitsin kirjoilla oleva Laaksonen pelaa 25v-kaudellaan vihdoin viimein ATP:n top100 rankingin saavuttamisesta. Pohjilla on kaksi CH-turnausvoittoa syksyltä ja rankingin ATP129 saavuttaminen. Enää ei ihmeitä vaadita jotta top100 menee rikki. Jännä nähdä yltääkö tammikuussa Australian avointen pääsarjaan. Olishan se hienoa nähdä ATP-kaksinpelikentillä vakiokasvo joka kiroaa suomeksi yms. Ikävä niitä J.Nieminen prkl!!huutoja.

- Patrik Niklas-Salminen s.1997. Aloittaa 20v-kautensa viime vuoden tapaan toipilaana. Jälleen leikkaus ollut, mutta jahka on kunnossa, niin mielenkiintoinen lupaus edelleen tuo kesän 2015 Wimbledonin junnusarjan GS-semifinalisti. Toiveissa tulevalla kaudella sijoille ATP300-500 nouseminen.

- Oona Orpana s.2001. Hypätään seuraavaksi mielenkiintorankingissa tyttöjunioriin. Orpana pelaa siis Virtasen tavoin 16v-kautta ja sanonut tavoittelevansa jo tulevalla kaudella junnujen Grand Slam-kisoja joka tyttöjen puolella pitääkin saavuttaa 16 vuotiaana. Aivan realistinen homma onkin, kun kausi alkaa sieltä sijan 150 kieppeiltä. Sata sijaa veks talvella ja keväällä, niin RG ja Wimbledon kutsuu kesällä ja viimeistään syksyn US Openissa lienee mukana. Karsintoihin nyt ainakin mahtuu.

- Patrick Kaukovalta s.1998 joulukuussa. Lahjakas lupaus, hienolla pelillä. Pelaa siis tulevan kauden 18 vuotiaana. Tyrkättiin jo miesten peleihin vaikka kuukautta nuoremmat pelaavat vielä junnukiertueella. Toiveissa ATP-rankingin nousu vähintään tonnin sakkiin, joka varmastikin toteutuu. Paten aika tulee kuitenkin myöhemmin.

- Eero Vasa s.1997. Eero osoitti juuri SM-hopeallaan että on hyvässä vireessä. Hänellä on suuri peli, mutta tasaisuutta kaivataan. Vasalla erikoinen ranking ATP1111. On siinä ainakin ykkösiä, mutta toivotaan että nousee tulevalla kaudella kohden top500 tasoa.

- Peetu Pohjola s.2001. Tämä Espanjassa kovaa treenaava on jokerikortti joka voi nousta yhtäkkiä uudemman kerran Virtasen kanssa samalle viivalle. Odotuksissa ei ole välttämättä 16v-kaudella ITF-rankingin kohentaminen, vaan Espanjan futureiden myötä ATP-listalle nouseminen.

Lisäksi voisi mainita tukku muita pelaajia. Davis Cupissa saadaan taas seurata konkari Heliövaaran otteita ja hienosti pelaakin siihen nähden että tennis on nykyisin sivutoimi. Henk.kohtaisesti seuraan myös mielenkiinnolla muutamien 2002 syntyneiden 15v-kautta, mutta heistä ei syytä vielä kirjoittaa tässä kohtaa sen enempää. Voi olla palaan heihin kauden mittaa jos tekevät jotain lupaavia juttuja.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Hah, tein tämän ketjun edellisessä viestissäni 21.12. ennakkokatsauksen tenniskauteen 2017 nimeämällä kauden kiinnostavimmiksi pelaajiksi Kontisen, Ruusuvuoren ja Virtasen. Niin heti seuraaavana päivänä 22.12. Henri Kontisen instagramiin ilmestyi tuollainen kuva, jossa Henkka nimeää itsensä "kehäraakiksi" ja Henkan treenikavereina olleet 17v Ruusuvuori ja 15v Virtanen. Eipä uskoisi kuvan perusteella, että Henkka on näistä 26v, selvästi vanhempi kuin nämä kaksi muuta. Nykynuoret kasvavat aikuisen oloisiksi varhain.
Instagram

Otto Virtasen instagramissa puolestaan tuollainen kuva:
Instagram

Tuosta treenistä tulee melkolailla mieleen Sportmagasinetin Ylen juttu vuodelta 2007, kun 26v Jarkko Nieminen treenasi 15v Henri Laaksosen kanssa.

Lisäyksenä Virtasen tilanteeseen, niin käy nykyisin säännöllisesti treenaamassa muun muassa Tukholmassa Good to great academyssä. Tuon maineikkaan ruotsalaisacedemyn sivut kiittelivät syksyllä Virtasen saamista treeneihin, eikä ihme, sillä Ruotsin parhaat 2001 syntyneet ovat selvästi jäljessä Virtasen tasosta ja suomalainen toimii siellä hyvänä vetojuhtana Ruotsin parhaille 15 vuotiaille.
Kesältä löytyy myös treenikuva, jossa 1998 syntynyt 18v Mikael Ymer treenaa kolme vuotta nuoremman Virtasen kanssa.
Heh, Euroopan kaksi parasta vuonna 1998 syntynyttä lahjakkuutta Casper Ruud ja Mikael Ymer ja molemmat treenanneet tänä vuonna 2001 syntyneiden suomalaisten kanssa. Ymer Virtasen kanssa Tukholmassa ja Ruud Peetu Pohjolan kanssa Espanjassa.
On ainakin suhteet suomalaislupauksilla kunnossa. Jarkko Nieminenkin treenasi Tukholmassa junnuna säännöllisesti.

Kutkuttavaa, mutta toivon mukaan tietty nöyryys ja kylmäpäisyys säilyy. Pahin moka olisi hurahtaa liiaksi tenniskenttien ulkopuolisiin asioihin, joka vienyt monen tennislupauksen turmiolle.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Ja suuri ongelma monelle nuorelle pistää vielä vähän lisää likoon tuossa iässä. Kuitenkin 17-vuotias tai 15-vuotias ei ole vielä saavuttanut mitään(no jotkut naistenniksessä lähinnä ovat voineetkin, mutta kuitenkin...).

Kuitenkaan junnurankingeilla tai menestyksillä ei voiteta mitään aikuisissa.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Brisbanen avauskierroksella katsotaan, kummat ovat kovemmat nelinpelissä, kaksinpelin top10 nimet vaiko nelinpelin top10 nimet.
Kontinen ATP7 / Peers ATP9
vs
Nishikori ATP5 / Thiem ATP8
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harjoitusvuoro tai ei, niin ei tuonne häviämään kukaan lähde, kun kyseessä on kauden avaus. Tärkeää saada pelejä ja voittoja heti alle.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei noista singelin pelaajista tiedä. Nuo nelurit ovat usein niille ihan yhdentekeviä. Ja usein tulee se tilanne että yhden voitetun matsin jälkeen voivat turnauksen osalta heittää koko nelurin mäkeen. Varsinkin jos sää aiheuttaa pientäkään viivästystä. Saavat vähän lyödä palloa ja pelata, mutta voiton tai tappion vaikutus on näille aika yhdentekevää. Nämä pelataan usein ennen ensimmäisiä kaksinpelejä jotta saavat siihen alle vähän kilpatennistä.

Totta kai kyseisiltä pelaajilta löytyy pirunmoiset taidot, mutta näissä pikkukisoissa heidän kohtaamisensa on varmaan tilanteena vähän sellainen ettei yhtään tiedä mitä odottaa.
 
Viimeksi muokattu:

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kovat kaksinpelaajat olivat tällä kertaa edellä nelurispesiliasteja ja katsomoon jouduttiin saman tien. Tulee paljon reeniaikaa Aussikiertueelle.
 

Keskiviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion KalPa
Kontinen/Peers vs Baghdatis/Muller 6-3, 6-2

Tasoero ja ennen kaikkea kiinnostusero oli suuri. Baghdatis ja Muller melkeinpä häpäisivät miesten GS-dubbelin tuolla olemuksellaan. Tilanne kun oli heidän kannaltaan 3-6, 1-4 niin kovasti pisti eri tilanteet naurattamaan tappiolla olevia pelaajia. Matsissa nähtiin lukuisia sellaisia tilanteita jossa kaksinpelin ATP-pelaajat pelasivat löysästi, aivan höntsämeiningillä olivat. Vastaavaa yleensä näkyy vain sekanelinpelissä, mutta harvoin miesten GS-dubbeleissa.
3.kierroksella sitten jälleen tosimatsia tarjolla varsinkin jos Cabal/Farah vastassa. Serbipari Troicki/Lajovic jos vastaan tulee, niin jälleen höntsää voi olla tiedossa, mutta melko kova matsi tuota kolumbialaisia vastaan ennakolta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös