Helsinki

  • 574 005
  • 3 520
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh, huikeaa ravintolakeskustelua.

En oikein tajunnut kuinka toi lähti siitä Ukkometson kommentista kasvamaan tollaiseen muotoon, tai no olihan se aika selkeästi herjaava kommentti noista miseliiniravintolahomoista. Siitä tosin jäi se pointti huomaamatta, että aika moni perinteinen siis oikeasti huippurafla jää kaikessa ravintolakeskustelussa näide fine-dining raflojen alle.

Esim. Vaikkapa Elite, Lehtovaara, Kuu, Salve, Kynsilaukka jne. Eikä kyseessä ole nyt ihan työmaaruokaloita, muttei tosiaan mitään pröystäilymestoja. Ei sinnekään tosin kannata mennä missään reisitaskuhousuissa ja hupparissa. Siis jos tarkoituksena on ihan tosissaan mennä "viettämään iltaa hyvän ruuan ja juomien kanssa." Eri asia, jos se jotenkin sattuu matkan varrelle eikä ole varautunut siihen, että on menossa vähän Cantina Westiä tasokkaampaan mestaan.

Kyllä ihmisillä pitäisi olla sen verran pelisilmää, että jos tosissaan lähetään ulos syömään, niin voi vähintään vetää sen dresmannista serkun häitä varten ostetun pikkutakin päälle. Siinä tavallaan antaa itselleen luvan olla jotain muuta kuin huoltomies tai toimiston täti ja kunnioittaa sitä paikkaa ja sitä arjesta poikkeavaa tilannetta. En oikein ymmärrä miten se olisi keneltäkään pois, jos joku tykkää käydä miseliinipaikoissa. Koska kyllä sitä työmaata kaikille hyvää ruokaa tekeville rafloille löytyy.

Ei ne miseliinipaikat ja muut trendipellejen paikat meikämandoliinin laji ole, Gajin ja Farang kiinnostaisi, vaikka se Tomi on ihan vitun ärsyttävän oloinen persoona.

Nythän on ihan hyvänlainen trendi menossa raflapuolella, on tota fuusiokeittiötä, lähiruokaa ja laadukkaiden raaka-aineiden trendiä ilmoilla. Telkkarista tulee n. 30 eri ruokaohjelmaa viikossa ja ihmiset harrastaa ruuanlaittoa. "Löytyykö kokkeja"-ketjussa näyttää olevan ihan hyvännäköistä puuhastelua, vaikka osalla näyttää olevan vähän sellainen asenne, että osaa tehdä himassa ihan mitä vaan ja jokaisella pitää olla shapanjavispilät ja muut dildot hankittuna, että on riittävän hyvin varusteltu.

Mutta pohjimmiltaan helvetin hyvä harrastus, satun itse tietämään, että aika moni yli kolmekymppinen kaveri ei osaa edes keittää perunoita. Se on aika säälittävää.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Domppaa juotiin 80-luvun lopussa, kun joku oli käynyt Ruotsin laivalla ja toi pullollisen Dom Perignonia, josta solidaarisesti kaadettiin jokaiselle lasillinen ja sitten siirryttiin tavalliseen kuohuviiniin. Kutsutaanko Välimäen ravintolaa oikeasti "dompaksi". Sehän ei kyllä nyt käy tai kutsukaa miksi lystäätte Chez D-ravintolaa, jossa en ole koskaan vieraillut.

Syötiin eilen kolmen aterian menu Zinnkeller-ravintolassa Meritullinkadulla, kun joskus tulee hankittua -50% kuponkeja ja pitäähän ne käyttää. Kokonaisuus oli ihan 8+ ja kuhaa syö aina mielellään, vaikka fileiden alle oli lastattu vähän liikaa hapankaalia, mutta pieni tyylivirhe. Harmi, että harvemmin viitsii Suomessa syödä hyvää ravintolaruokaa omalla 100%:n rahalla, kun meilläkin kokataan paljon itse hyvää ruokaa ja hyvän ravintolaruoan hinta on mitä on ja en väitä sitä ylihintaiseksi verrattuna Suomen muuhun hintatasoon.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En oikein tajunnut kuinka toi lähti siitä Ukkometson kommentista kasvamaan tollaiseen muotoon, tai no olihan se aika selkeästi herjaava kommentti noista miseliiniravintolahomoista. Siitä tosin jäi se pointti huomaamatta, että aika moni perinteinen siis oikeasti huippurafla jää kaikessa ravintolakeskustelussa näide fine-dining raflojen alle.
Jotta vanha vs. uusi syntyisi jotain rakentavaa keskustelua, täytyisi kai olla perstuntumaa molemmista. Jos kaksi tai useampi leiriä linnottautuu poteroihinsa, päästään lopulta siihen, että vittuillaan lainasanojen taivutuksesta. Jos siis halutaan sille tasolle vajota. Minä en oikein enää tässä vaiheessa jaksa. Sen verran kuitenkin takerrun käsitteisiin, että fine dining ei mielestäni sulje pois näitä perinnepaikkoja, jos ne ovat muka oikeasti huippuravintoloita. Kaupungin paras leivitetty possunleike (350 g) ei ehkä vielä riitä huippuravintolan kriteeriksi.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Salve...

Eikä kyseessä ole nyt ihan työmaaruokaloita, muttei tosiaan mitään pröystäilymestoja. Ei sinnekään tosin kannata mennä missään reisitaskuhousuissa ja hupparissa.
Salvessa tuli talvella pari kertaa käytyä taas, nälkäiselle pyttipannu ja Salven pannu toimivat loistavasti ja muutenkin kyseessä on nasta ruokapaikka illanvieton alkajaisiksi.

Reisitaskuhousuissa nyt ei muutenkaan tule stadiin viihteelle tai muutenkaan liikkeelle lähdettyä, eiköhän meidän porukka ollut ihan asiallisesti pukeutunut vaikkei nyt pikkutakkeja kenelläkään päällä ollutkaan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Salvessa tuli talvella pari kertaa käytyä taas, nälkäiselle pyttipannu ja Salven pannu toimivat loistavasti ja muutenkin kyseessä on nasta ruokapaikka illanvieton alkajaisiksi.

Nimenomaan näin. Salvessa tulee käytyä silloin tällöin eikä tähän saakka ole ollut minkäänasteinen ongelma käydä nauttimassa Salven pannu tai jokin muu ravintolan laatueväs farkuissa ja hupparissa ennen Nosturille siirtymistä. Ehkä siellä joku tyyliniekka nurkassa salaa märehtii seinille että ONPAS JUNTTI URPO mutta jos kicksinsä siitä saa, niin se hänelle suotakoon.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Noissahan, siis Salvessa ja Sea Horsessa, melko paljon ajaudutaan silakoihin. Ihan helvetin upeita ja maukkaita kummassakin, toki miljöö tuo nautintoon erilaisen taustan. Mutta on niillä hiton hyviä muitakin lajeja.

Pitäisköhän lähteä pistäytymään pääkaupungissa?
 
Mutta pohjimmiltaan helvetin hyvä harrastus, satun itse tietämään, että aika moni yli kolmekymppinen kaveri ei osaa edes keittää perunoita. Se on aika säälittävää.

Höpöhöpö. Jos on esim. lapsesta asti tottunut siihen, että perheellä on palveluksessaan omat kokit ja hovimestarit, niin miksi ihmeessä pitäisi opetella keittämään perunoita, ja onko tuollainen perhe mielestäsi säälittävä? Tuskin esim. Englannin kuningatar osaa perunoita keittää, mutta hyvin on pärjäillyt. Ei autoakaan tarvitse osata ajaa, jos on oma autonkuljettaja.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Noissahan, siis Salvessa ja Sea Horsessa, melko paljon ajaudutaan silakoihin. Ihan helvetin upeita ja maukkaita kummassakin, toki miljöö tuo nautintoon erilaisen taustan. Mutta on niillä hiton hyviä muitakin lajeja.
Tuo Sea Horse vaikuttaa kyllä niin uudelta trendipaikalta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Höpöhöpö. Jos on esim. lapsesta asti tottunut siihen, että perheellä on palveluksessaan omat kokit ja hovimestarit, niin miksi ihmeessä pitäisi opetella keittämään perunoita, ja onko tuollainen perhe mielestäsi säälittävä? Tuskin esim. Englannin kuningatar osaa perunoita keittää, mutta hyvin on pärjäillyt. Ei autoakaan tarvitse osata ajaa, jos on oma autonkuljettaja.

Ahaa, mitäs muuta sinne Turkuun kuuluu?

Stadissa on muuten yllättävän hyvä valikoima etnokeittiöitä, joita suosittelen kyllä kaikille. On kaikkea lähinnä pallon leveyssuunnassa itäänpäin, en tiedä kuinka laaja valikoima muissa kaupungeissa on vaikkapa Nepalilaisten ravintoloiden suhteen.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Domppaa juotiin 80-luvun lopussa, kun joku oli käynyt Ruotsin laivalla ja toi pullollisen Dom Perignonia, josta solidaarisesti kaadettiin jokaiselle lasillinen ja sitten siirryttiin tavalliseen kuohuviiniin. Kutsutaanko Välimäen ravintolaa oikeasti "dompaksi". Sehän ei kyllä nyt käy tai kutsukaa miksi lystäätte Chez D-ravintolaa, jossa en ole koskaan vieraillut.

Kutsutaan. Myös Hans itse puhuu ajoittain Dompasta.

Jotta vanha vs. uusi syntyisi jotain rakentavaa keskustelua, täytyisi kai olla perstuntumaa molemmista. Jos kaksi tai useampi leiriä linnottautuu poteroihinsa, päästään lopulta siihen, että vittuillaan lainasanojen taivutuksesta.

Haluaisin tähän väliin tarkentaa, että ainoa tätä vastakkainasettelua harrastanut on nähdäkseni ukkometso. Mulla ei ole mitään perinteikkäitä paikkoja vastaan, syön aina välillä niissäkin ja olen sen useasti sanonut, mutta ei näytä menevän hänelle jakeluun.

Mukavaa lauantai-iltaa kaikille! Minä lähden tästä etsimään jotain Stadissa sijaitsevaa superhypertrendikästä ylihuomenna avattavaa homppeliolutravintolaa, joka on kuuminta hottia koskaanikinämissään huomiseen asti ja jossa voin homostella juomalla pikkurilli pystyssä jotain rapsakasti humaloitua alea. Kursivoitu paikkansapitävä osuus.

Terveisin Trendipellehomo
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Perinneruoka ja klassikkopaikat on ollut jo jonkun aikaa trendikästä. On ihan must välillä käydä syömässä silakoita jos meinaa olla joku.

Ollut jo yli 30 vuotta, ja varmaan sitä ennenkin, mutta ei trendi eikä must, vaan tyyli. Siis etenkin niiden ravintoloiden tyyli, josta on helppo ja hyvä pitää kiinni. Käykääpäs.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kutsutaan. Myös Hans itse puhuu ajoittain Dompasta.
Terveisin Trendipellehomo

Siis sä nyt puhut varmaan Handesta? (Kysy Hanskilta seuraavaksi, mitä lemppariväännöksiä sukunimestä on saatu aikaan!)

Ja minä en vastakkainasettele, vaan kerron miltä maailma minusta näyttää.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ollut jo yli 30 vuotta, ja varmaan sitä ennenkin, mutta ei trendi eikä must, vaan tyyli. Siis etenkin niiden ravintoloiden tyyli, josta on helppo ja hyvä pitää kiinni. Käykääpäs.

Höpöhöpö. Noi on kaikki käynyt konkassa tai lähellä sitä ja omistajat on vaihtuneet. Osittain sen takia ettei kukaan halunnut jossain välissä noita ruokia syödä ja osittain sen takia että taso paikoissa laski. Nyt muutaman vuoden on ns. kotiruoka ollut in, sen näki ja näkee vaikkapa lounastarjonnasta. Myöskin nämä perinteiset paikat elävät parasta aikaansa tällä hetkellä. Olen käynyt, sekä asiakkaana että töissä.
 

duud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuo Sea Horse vaikuttaa kyllä niin uudelta trendipaikalta.

Kävin Sea Horsessa kaverin kanssa 1½ vuotta sitten lauantai iltapäivällä sapuskoimassa ja siitä on 25 vuoden aikana tullut todella siisti paikka. Ei ole enää entistä korttelikapakan tuntua ja savuista tunnelmaa, vaan siellä perheet valkoisten liinojen ääressä söivät ns. hienosti. Ruoka oli edelleen yhtä maukasta ja rehevää kuten oli 80-luvullakin, eikä siellä hienojen vaatteiden keskellä arkisenakaan ollessa kovin vieraaksi oloa tuntenut.

Erilainen paikka on nykyisin.

-duud-
 
en tiedä kuinka laaja valikoima muissa kaupungeissa on vaikkapa Nepalilaisten ravintoloiden suhteen.

Tampereella ei ole ainakaan yhtään Nepalilaisten ravintolaa, ja uskaltaisin lyödä vetoa, ettei ole Helsingissäkään.

Onko tuo ravintola Sea Horse muuten se paikka, jossa kannattaa pitää varansa, koska siellä ne hipit tsittaa, röökaa ja dokaa? Ja joko sinne Helsinkiin on saatu se ensimmäinen somalialaista ruokaa tarjoileva ravintola?
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Soppiihan tuota epäillä. Ainakaan väestörekisterikeskuksen nimihausta ei löydy yhtäkään Nepalilaista koko Suomessa.

Eikö Anna Purna ole nepalilainen ravintola vai onko se lopettanut toimintansa. Pari kertaa olen käynyt siellä syömässä, n. 10 vuotta sitten, joten en kommentoi ruoan nykylaatua, mutta silloin se oli ok ravintola.
Ravintola Annapurna - Nepalese cuisine since 1999 - Etusivu
Annapurna on Himalajan toiseksi korkeimman vuoren nimi.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Tampereella ei ole ainakaan yhtään Nepalilaisten ravintolaa, ja uskaltaisin lyödä vetoa, ettei ole Helsingissäkään.

Muistaakseni Stadissa on noin 5-10 nepalilaista ja nepalilaisen omistamaa ravintolaa. Kampissa sijaitsevaa Satkaria on tullut eniten käytettyä, tosin edellisestä vierailusta on vierähtänyt yli vuosi.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Elm Streetin Everest on melko tyypillinen nepalilainen. Annosten nimet vaihtuvat päivittäin, mutta maku ei nimeksikään. Oli siellä joku annos, joka poikkesi selvästi muista. Onneksi perustaso on lounaaksi riittävän korkealla, niin tuolla viitsii käydä. Naan pelastaa itsessään jo paljon. Sama pätee aika pitkälti toki intialaisiinkin.
 

koo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tampereella ei ole ainakaan yhtään Nepalilaisten ravintolaa,
En ehkä käsitä mikä tämä nepalilaisjuttu nyt on, varmaan joku kompa joka pitäisi ymmärtää, mutta kun en ymmärrä niin kysyn.
Kai Hämeenpuistossa on vielä Nepalilainen, Kathmandu vai mikäsenyoli?
Alkukesästä oli ainakin, kai? paikoillaan. Hyvä ruoka ja aikas jännää teetä.

Terveisin koo
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mietin, että kuinka kauan menee kunnes porukka ymmärtää merkityseron sanojen Nepalilainen ja nepalilainen välillä.

vlad.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös