Mainos

Helsinki

  • 621 244
  • 3 731

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Ehkä jopa voisin Murussa antaa henkilökunnan vaikuttaa vahvasti viinipäätökseeni. Vaikka yleensä tiedänkin kaikesta kaiken, niin viinien kohdalla on vielä pieni aukko. Yleensä tulee otettua pääruuan mukaan tuttua ja turvallista rypälettä, mutta eivät ne nimet minulle kyllä ikinä mitään kerro.

Juu, nuo olivatkin ohjeet Jukalle Jakomäestä.

Ja ajattele, sinäkin olet todellisen eliitin naamapalmu-listalla tästä iäisyyteen, kun joudut likviditeettirajoitteidesi vuoksi käymään niin halvoissa rafloissa, joissa tuollaisella porukallakin on varaa käydä.

Junttius on sivistymättömyyttä ja rikaskin voi olla juntti.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Maittavaa ruokaahan osaa tehdä lähes kuka tahansa pienellä harjoittelulla, mutta noita oikeita hifielämyksiä tulee vastaan, kun menee tarpeeksi hyvään ravintolaan. Siinä on vain se vaara, että tulee alemmuuskompleksi.

Mitä sitä suotta alemmuuskompleksia itselleen hankkimaan, kun on täysin tyytyväinen siihen, mitä itse hellalta työstää. Kiitos suosituksesta, mutta menen ensi viikolla Helsinkiin saavuttuani mieluummin Bar Baseen. Sieltä saa maittavia toasteja Westonsin kyytipojaksi ja hevikin raikaa.

Funky Burgerista taisi olla juttua tässä joskus taannoin, onko kyseiselle paikalle ilmaantunut lisäsuosittelijoita tai onko siitä vaihtoehtoisesti jollakin jotakin maristavaa? Tarkoitus olisi käydä testaamassa.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
~70 euroa änärin pleijarimatsista on kyllä niin vähän rahaa, että aika perkeleen hyvää ruokaa saa olla, jotta tuosta kokemuksesta yli pääsee. Onneksi osaan kokata itse sen verran, että teen maittavaa ruokaa himassa niin ei tarvitse mennä etsimään ruokahifistelyelämyksiä ihan väkipakolla ja voi käyttää saman rahan sitten niihin oikeasti hienoihin juttuihin, kuten vaikkapa änärin pleijarireissuihin. Mutta kuten todettua, kukin tyylillään - ihmisten leimaaminen juntiksi ravintolatottumusten perusteella olipa se kummassa päässä vaakaa hyvänsä on kyllä perinteistä suomalaista ahdasmielisyyttä.
Sorrut samaan junttimaisuuteen, kun puhut vähätellen väkipakolla etsityistä ruokahifistelyelämyksistä vertaamalla sitä "oikean kokemukseen".

On olemassa sekin vaihtoehto, ettei tarvitse valita vaan voi etsiä laadukkaita ruokaelämyksiä (Helsingissä tai muualla) ja siitä huolimatta hankkia matkustaa katsomaan änäripleijareita, jos huvittaa.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Siis menee vitusti ohi aiheen nyt, mutta en tajua miten voi tulla alemmuuskompleksi siitä, että on ravintolassa syömässä?
No esimerkiksi siksi, että kun kovasti harrastaa kokkaamista ja opettelee raaka-aineiden oikeaoppista käsittelyä ja tuloksiakin alkaa tulla. Joskus ottaa harha-askelia etnisten keittiöiden suuntaan ja huomaa osaavansa tehdä hyvää ruokaa oudoistakin aineksista, soveltaa ja oppii lisää. Sitten menee esim. Oloon, saa eteensä lautanen toisensa perään annoksia, joissa on a) mielikuvitusta b) yllätyksiä c) sellaisia taidonnäytteitä, jotka saavat suun loksahtamaan auki silkasta hämmennyksestä d) aivan taivaallisen hyvä maku, rakenne ja ulkonäkö. Ihan vain muutamia esimerkkeja mainitakseni.

Alemmuuskompleksi ei siis tule siitä, että olisi liian hyvässä mestassa omaan sosiaaliseen asemaansa nähden, vaan ihan siitä, että toiset vaan osaavat oikeasti loihtia lautaselle jotain sellaista, mihin omat taidot eivät tule ikinä riittämään.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
On olemassa sekin vaihtoehto, ettei tarvitse valita vaan voi etsiä laadukkaita ruokaelämyksiä (Helsingissä tai muualla) ja siitä huolimatta hankkia matkustaa katsomaan änäripleijareita, jos huvittaa.

On toki ja tietenkin käyn silloin tällöin syömässä vähän paremminkin, mutta tarkoitukseni oli ihan rehellisesti sanoen sohia vähän kepillä muurahaispesää, kun tämä ruokahössötys on nyt näköjään lähtenyt tässä(kin) ketjussa aivan käsistä. Joka-vitun-asian-kuningattaren ja Pate Mustajärven sielunveljen nokittelu ei tietenkään asiaa varsinaisesti auta.
 
Junttius on sivistymättömyyttä ja rikaskin voi olla juntti.

Tuo on se kortti, joka vedetään pakasta, kun vastaan tuleekin niin varakasta porukkaa, että ne pystyvät ihan oikeutetusti katsomaan sinua nenänvartta pitkin samalla tavoin kuin sinä katsot ensimmäistä kertaa hienoon ravintolaan eksynyttä duunaria.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
On toki ja tietenkin käyn silloin tällöin syömässä vähän paremminkin, mutta tarkoitukseni oli ihan rehellisesti sanoen sohia vähän kepillä muurahaispesää, kun tämä ruokahössötys on nyt näköjään lähtenyt tässä(kin) ketjussa aivan käsistä. Joka-vitun-asian-kuningattaren ja Pate Mustajärven sielunveljen nokittelu ei tietenkään asiaa varsinaisesti auta.
No ainahan voi laittaa vielä neljännen nagan siihen soosiinsa ;)
 
Alemmuuskompleksi ei siis tule siitä, että olisi liian hyvässä mestassa omaan sosiaaliseen asemaansa nähden, vaan ihan siitä, että toiset vaan osaavat oikeasti loihtia lautaselle jotain sellaista, mihin omat taidot eivät tule ikinä riittämään.

Jäätävä teoria. Itse melkein olisin valmis väittämään, että laittamani ruuat ovat tasoltaan lähempänä gourmet'ta kuin pelitaitoni Sidney Crosbyn tai David Silvan palloilullisia kykyjä. Silti noiden herrojen näkeminen livenä säväyttää.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Tuo on se kortti, joka vedetään pakasta, kun vastaan tuleekin niin varakasta porukkaa, että ne pystyvät ihan oikeutetusti katsomaan sinua nenänvartta pitkin samalla tavoin kuin sinä katsot ensimmäistä kertaa hienoon ravintolaan eksynyttä duunaria.

Viittasin siihen, että sinä sanoit Benicion syöneen jossain köyhien paikassa. Niinhän asia ei suinkaan välttämättä ole, sillä hän on voinut aterioida myös Chez Dominiquessa, jossa viereiseen pöytään on istunut rikas juntti. Capisce?

Jäätävä teoria. Itse melkein olisin valmis väittämään, että laittamani ruuat ovat tasoltaan lähempänä gourmet'ta kuin pelitaitoni Sidney Crosbyn tai David Silvan palloilullisia kykyjä.

Handlaat sabayonit, confitit ja molekylaarigastronomian perusteet ihan tuosta vaan? Onnittelut. Tai vaihtoehtoisesti olet todella surkea pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jäätävä teoria. Itse melkein olisin valmis väittämään, että laittamani ruuat ovat tasoltaan lähempänä gourmet'ta kuin pelitaitoni Sidney Crosbyn tai David Silvan palloilullisia kykyjä. Silti noiden herrojen näkeminen livenä säväyttää.
Minusta Iniesta on paljon taitavampi ja muutenkin häikäisevämpi (pun intended!). Ja olen minäkin lämännyt kiekon maaliin siniviivalta. Ilmassa koko matkan! Lähempänä gourmet'ta ei kuitenkaan tarkoita, että se siitä huolimatta olisi sitä. Do, or do not. There is no try.
 
Viittasin siihen, että sinä sanoit Benicion syöneen jossain köyhien paikassa.

Missä kohtaa sanoin noin? Käsittääkseni kyseessä on ollut joku keskiluokan/ylemmän keskiluokan paikka, jonka hinnat kuitenkin ovat sikäli maltilliset, että sekaan on eksynyt joku duunari. Todellinen yläluokka voi käydä niin kalliissa paikassa, että jo ensivilkaisu hinnastoon karkottaa duunarin pois, eikä se jää tilailemaan niitä ranskalaisiaan.

Minusta Iniesta on paljon taitavampi ja muutenkin häikäisevämpi (pun intended!).

Voi olla, mutta hän valitettavasti pelaa maassa, jonka kieltä en osaa puhua. Siksi sinne ei ole suurta hinkua mennä.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Missä kohtaa sanoin noin? Käsittääkseni kyseessä on ollut joku keskiluokan/ylemmän keskiluokan paikka, jonka hinnat kuitenkin ovat sikäli maltilliset, että sekaan on eksynyt joku duunari. Todellinen yläluokka voi käydä niin kalliissa paikassa, että jo ensivilkaisu hinnastoon karkottaa duunarin pois, eikä se jää tilailemaan niitä ranskalaisiaan.

Katso yllä ja ymmärrä: myös rikas voi olla juntti ja sivistymätön moukka, mutta silti hänellä on varaa maistella Dompan lista alusta loppuun.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Missä kohtaa sanoin noin? Käsittääkseni kyseessä on ollut joku keskiluokan/ylemmän keskiluokan paikka, jonka hinnat kuitenkin ovat sikäli maltilliset, että sekaan on eksynyt joku duunari. Todellinen yläluokka voi käydä niin kalliissa paikassa, että jo ensivilkaisu hinnastoon karkottaa duunarin pois, eikä se jää tilailemaan niitä ranskalaisiaan.

Ei niin kalliita mestoja olekaan, ainakaan Suomessa. Jos kerta duunarilla on varaa matkustella ympäri maailman urheilua seuraamassa, niin on silloin varaa käytännössä kaikkiin ravintoloihinkin.
 
Handlaat sabayonit, confitit

Sinä voisit opetella handlaamaan ranskan kielen lausumisen vähän paremmin, niin olisit vakuuttavampi omaa kultivoituneisuuttasi mainostaessasi, eikä sattuisi tuollaisia taivutusvirheitä termeillä pätiessä. Nyt tuosta tulee lähinnä Hyacinth Bucket mieleen.
 
Viimeksi muokattu:

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Sinä voisit opetella handlaamaan ranskan kielen lausumisen vähän paremmin, niin olisit vakuuttavampi omaa kultivoituneisuuttasi mainostaessasi, eikä sattuisi tuollaisia taivutusvirheitä termeillä pätiessä.

Confit on vakiintunut suomenkieliseenkin keittiösanastoon, joten sen voi ihan hyvin taivuttaa myös noin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Confit on vakiintunut suomenkieliseenkin keittiösanastoon, joten sen voi ihan hyvin taivuttaa myös noin.

Mites sitten ihan suomenkielisen molekyyligastronomia-sanan kanssa? Mun mielestäni sä voisit kyllä jättää tuon hifistelyn sikseen, kun se ei nyt oikein tunnu luonnistuvan.

Ettei tämä nyt aivan off-topiciksi jää, niin mainitaanpa menovinkki Helsinkiin ensi viikon torstaille eli 19. päivälle. Tavastialla lätkytellään bassosoolon SM-kisat taas vuoden tauon jälkeen. Useampana vuonna paikalla olleena voin sanoa, että kokemus on...mielenkiintoinen ja vähintäänkin suositeltava.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja ajattele, sinäkin olet todellisen eliitin naamapalmu-listalla tästä iäisyyteen, kun joudut likviditeettirajoitteidesi vuoksi käymään niin halvoissa rafloissa, joissa tuollaisella porukallakin on varaa käydä. Kaipa joku sinullekin joskus naureskelee viereisestä pöydästä: "Kattokaa nyt, raukka tilasi alle viidensadan euron viinipullon."

Ihan normaalituloinen voi käydä Suomessa hintojen puolesta missä tahansa ravintolassa, monta kertaa vuodessa.
Esimerkkini tapaus sattui Smörissä (Suomen 11. paras ammattilaisten mielestä), jonka kaikki pääruoat ovat halvempia kuin pippuripihvi missään osuuskaupan paikassa.

edit: oho onpa Tgufe päässyt joidenkin ihon alle.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös