Helsingin Jokerit – tunteiden vuoristorata

  • 154 548
  • 563

Artisokka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit | The Neule
Huomenna tiekkarin jälkeen, aion ostaa yhden ylimääräisen kausikortin ja lahjoittaa sen jollekin oikeasti tarvitsevalle, jolla ei ole ehkä taloudellisesti mahdollista käydä peleissä. Haluan, että joku muukin saa kokea tuon valon, minkä tää seura voi antaa synkkyyden keskellä.

Hienosti kirjoitettu. Koen suorastaan velvollisuudeksi toteuttaa tämän lainatun osan itsekin.

Monelle toi kausikortin hankinta on yhden baari-illan suuruinen panostus. Jollekin se voi olla elämän suunnan muuttava kokemus. Jo pelkästään tuo fanittamisen sosiaalinen puoli. Priceless.


Olen miettinyt joskus aikaisemmin samaa, mutta se on jäänyt vain pohdinnan asteelle. Mikä olisi sen parempaa, kuin lähteä tähän nyt porukalla mukaan. Lisäksi, hommasin aiemmin tuon jokeriluottokortin, mutta olin ehtinyt jo oman kausarin hommaamaan. Nyt voisin hyödyntää tuon 4kk maksuajan, ja tehdä jonkun ikionnelliseksi. Näillä puheilla, teenpä siis sen.


----

Tästä myös aasinsiltana herää ajatus, että toimistolta voitaisiin tehdä sellainen kulttuuriteko, että laittaisivat myyntiin vaikka 50kpl "hyväntekeväisyyskausikortteja". Eli tulisivat hinnalla vastaan, ja kannattajat (tai yhteistyökumppanit!) voisivat näitä lunastaa - ihan tukemismielessä - ja tarjota ikimuistoisen kausikorttielämyksen jollekin sitä tarvitsevalle. Myös luovutuksesta vastaavia tahoja luulisi tuolta sektorilta löytyvän.

(e: lahjakortit ja kausikortit menee jo sekaisin, korjattu)
 
Viimeksi muokattu:

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Viime vuonna kun alkoi näyttämään siltä, että sitä on oikeasti saamassa oman joukkueensa takaisin yhdeksän sysimustan vuoden jälkeen, niin oma mieli ei osannut sitten yhtään prosessoida asioita ns. pelaajatasolla, että ketä siellä skulaa heti alkuun tai mahdollisesti myöhemmillä kausilla. Oman seuran saaminen puhtaalta pöydältä takaisin ajoi aivan kaiken edelle.

Nyt kuitenkin ollaan valtaisan pelaajajulkistuksen äärellä: Jokerien pitkän historian monipuolisimmin menestynein (viittaan monipuolisuudella kolmeen kultaan - jollain nimeltämainitsemattomalla voi olla enemmän Stanley Cupeja mutta ei sitten juuri muuta) ja ehdottomasti yksi historiamme taitavimmista pelureista, oma poika Valtteri Filppula palaa kotiin. Vaikka tämän on jo useamman päivän tiennyt, niin ei kyllä vieläkään meinaa uskoa täysin mitä on tapahtumassa. Varmaan kohta starttaavan lehdistötilaisuuden yhteydessä tämän sitten jo sisäistää. Viimeistään kun Valle kurvaa jäälle päällään Jokerien peliasu.

Helsingin Jokerit ne vaan jatkaa suurien tunteiden toimittamista. Oli kyseessä sitten henkilökohtaisella levelillä ensirakkaus keväältä 92, jonkun yksittäisen pelaajan pieni tai suuri maali runkosarjassa tai ratkaisevassa finaalissa, valtaisat fani-invaasiot Turkuun, Lahteen tai Espooseen, ulkoilmapeli loppuunmyydyllä Stadin Olympiastadionilla. Näitä voisi jatkaa loputtomasti. Tunteiden vuoristorataan kuuluu myös negatiiviset kokemukset, mutta koska tänään eletään niin yltiöpositiivisten asioiden äärellä, niin jätetäänpä ne kuitenkin käymättä. Eivät vaan sovi päivän teemaan ja fiilikseen.

Kun Summanen vei Jokerit keväällä 2002 SM-liigan finaaleihin, niin päävalmentajan lauseissa toistui sana: "nautitaan" / "me lähdemme nauttimaan näistä peleistä". Tuolloin kaukalossa nähtiin yllättävänkin vapautunut Jokerijoukkue joka neljännen finaalin päätteeksi nosti Hartwall Areenalla Kanada-maljaa kohti korkeuksia. Resepti toimi. Mitä näitä keksimään uudestaan: nautitaan tänään ja nautitaan alkavasta kaudesta, se vie Jokerit mihin ikinä viekään.
 
Viimeksi muokattu:

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jännä fiilis. Sitä venaa tiedotustilaisuutta jotta siellä sanotaan Filppula ja vaikka sen tietää niin silti venaa ja jännittää. On tää outoa. Monen näin selvän asian voi vain skipata ja kattoa jälkilähetyksenä mut tää jotenkin vaatii olla paikalla jo nyt.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kirjoittelin joskus about vuosi sitten siitä miten Jokereiden tarina on kuin suoraan jostain Hollywood-käsikirjoituksesta. Mestaruuksia, pettymyksiä, outoja käänteitä, harharetkiä ja alakuloa, draamaa ja nyt viimeisimpänä uskomaton kotiinpaluu. Ei tällaista ole edes fiktiossa. Nämä ovat niitä tarinoita jotka jäävät elämään ikuisesti.

Suorastaan satumaista.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, JFC
Päivämäärä 17.9.2024. Loppuunmyyty Nordis. Niin jännittynyt fiilis, että tulee huono olo. Eteläpääty on siirtynyt päätyyn. Fanikatsomosta tulee niin kova meteli, että tulee kylmiä väreitä. 8200 ihmistä nousee seisomaan ja taputtamaan kun #51 luistelee jäälle Jokeripaita päällä. Roska menee silmään. Tervetuloa takaisin!

En yhtään malta odottaa tuota päivää. Viimeksi nähnyt Vallen, punakeltaisella Jokeripaidalla kaudella 2012-2013.
 

Shakermaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Valtteri Filppulan paluu Jokereihin on paljon enemmän kuin pelaajasopimus ja osaomistajuus.

Se on merkki siitä, että seurassa on asiat mallillaan. Asioita tehdään oikein ja suunta on erittäin vahvasti ylöspäin.

Jos Jokerit olisi edelleen jossain oligarkkiomisteisessa hämärässä valehtelukierteessä itäsarjassa, niin voisi olla, että Vallea olisi houkuttanut laittaa hokkarit naulaan.

Seura kävi tässä Vallen "ulkomaan reissun" aikana tekemässä oman ulkomaan reissunsa ja pöhöttyi siellä tunnistamattomaksi turvonneeksi kuplaksi, joka sitten puhkesi todella verisellä tavalla.

Ajat olivat monella tavalla synkkiä ja kaikkea alleviivasi se, että me Jokerifanit emme voineet yhden kauden aikana edes jääkiekkoa seuraamalla päästä hetkellisesti ikäviä asioita karkuun. Ja haluan painottaa, että en missään nimessä halua verrata jääkiekkoseuran vaikeaa tilannetta ukrainalaisten tilanteeseen. Asiat ovat aivan eri mittakaavassa, vaikka toki jotain symboliikkaa on siinäkin, että tuo sota meinasi tappaa myös Helsingin Jokerit.

Kuoleman porteilta on kuitenkin noustu, ja epäilyksiä tulevaisuudesta on varmasti kaikilla jossain vaiheessa ollut. Vielä ensimmäinen kausikin meni vähän tunnustellessa ja ihmetellessä, että tuleeko Jokereista vielä sellainen suurseura kuin se joskus oli. Jotenkin tuo pelipaidoissa ollut pullukkalogoversiokin tavallaan tuntui kuvastavan tuota pöhöttynyttä tuhlaajapoikaa, joka nyt palailee reissuiltaan.

Nyt on posket kaventuneet ja epäilijöille näytetty, että tämä seura on todellakin menossa oikeaan suuntaan. Sille antoi viimeisimmän sinetin Valtteri Filppula, joka tulee kantamaan C-kirjainta rinnassaan seurassa, joka on hänet tähtiin nostanut, ja jonka osaomistaja hän nyt on. Hän haluaa nostaa Jokerit Liigaan, sekä pelillisellä panoksellaan että kulissien takana toimistolla. Ja jos nousu ei hänen peliuransa aikana onnistu, niin voimme olla varmoja, että hän antaa kaikkensa seuran eteen peliuran jälkeenkin.

Kiitos Jokerit!
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Täytyy oikeesti varmaan itsekin tähdätä paikan päälle 14.9. Jokereiden sarja-avaukseen Vantaalle. Olishan siinä jotain huikean maagista nähdä itse Valle Filppula livenä Tikkurilan kiekkomökissä, vaikka en Jokeri-fani olekaan. Ei tuon luokan staroja Suomen divarihalleissa ole tottunut näkemään.
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täytyy oikeesti varmaan itsekin tähdätä paikan päälle 14.9. Jokereiden sarja-avaukseen Vantaalle. Olishan siinä jotain huikean maagista nähdä itse Valle Filppula livenä Tikkurilan kiekkomökissä, vaikka en Jokeri-fani olekaan. Ei tuon luokan staroja Suomen divarihalleissa ole tottunut näkemään.
Filppula debytoi 17.9. Nordiksella.
 

julB

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Liigakarsinta. Toivottavasti sinne asti päästään ja oma toive olisi HPK vastaan. 2014 säälipleijarit, kuka muistaa? Ja sen jälkeen alkoi sysimusta aika.
Se jopa historian kallein joukkue, 60:00, summeri ja rantapallot jäällä. On jotenkin se tuska piirtynyt verkkokalvoille ikuisesti, koska muistan tuon kuin eilisen. Tuolla kaudella ei mikään mennyt oikein nappiin ja Hjalliksen perisynti jatkuvineen pelaajahankintoineen kolahti viimeistä kertaa kunnolla omaan nilkkaan.

Ai että, kun tuon pääsisi nollaamaan tuolla tyylillä.
 

Kiekkonarri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Hei kaikille Jokerihenkisille! Viimein 20 vuoden lukemisen ja ajoittaisen pähkäilemisen jälkeen päätin hakea tunnuksia palstalle, tuohon väliin on mahtunut kyllä melkoinen huvipuistomainen pläjäys tapahtumia ihan sieltä ensimmäisestä ottelusta ex-Hartwallilla työsulku kaudella (Jokerit - Kärpät) aina tähän päivään asti!

Tähän tekisi mieli kerrata todella paljon yksityiskohtia punakeltaisen elämäni varrelta, mutta nostettakoon tässä kohtaa kolme ottelua jotka reissaavat muistoissani iankaikkisesti.

11-12 kauden kotiavaus pahinta vihulaista vastaan, olin tuolle kaudelle saanut kasattua rahat ensimmäiseen kausikorttiini ja en koskaan unohda sitä hypeä sisälläni kun matkasin paikan päälle. Tuli hallilla hommattua ties kuinka mones fanipaita ja kaiken kruunuksi yksi lemppareistani Polle käytännössä ratkaisi pelin!

Kaksi muuta sijoittuu viime kaudelle, niitä tuskin tarvitsee perustella sen suuremmin, koska ne on tässäkin ketjussa avattu ennestään, mutta Pitsiturnauksessa kun joukkue tunnellista päätyä kierteän ja lopulta jäälle luistellen kaarteli ensimmäistä kertaa oli tunne sanoinkuvaamaton! Toinen on ehdottomasti Espoon valtaus ja sitä mekkalaa tulee fiilisteltyä varmasti pitkään vaikka seuran matka jatkuukin uudelleen kohti suurempia valoja!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös