Helle

  • 31 366
  • 195

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Vain yksi ohje, nauti.
Jos on sadomasokistisia taipumuksia, niin kai näistä keleistä joku nauttiikin. Itse kyllä tykkäisin nukkua kunnolla ja jaksaa tehdä remppaa, mutta ei. 20-25 riittäisi.

Ihan perseestä on, ei muuta.
 

anzie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Minua ei helle haittaa muuten tippaakaan, mutta nukkuminen on kyllä perseestä näin lämpimällä. Onneksi talouteemme hankittiin viime syksynä parit ilmalämpöpumut, niin niillä saa sopivasti vaikka 15 astetta sisälle. Sähköä menee niin saatanasti mutta menkööt.

Säästä yleisesti, eli tällaista mielestäni pitäisikin olla, että talvet ovat oikeasti kylmiä ja kesät oikeasti lämpimiä.

Sopivasti satuin jäämään ilman kesäduuniakin tänä kesänä, mutta enää se ei juurikaan haittaa kun on päässyt makoilemaan auringossa.
 

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onneksi talouteemme hankittiin viime syksynä parit ilmalämpöpumut, niin niillä saa sopivasti vaikka 15 astetta sisälle. Sähköä menee niin saatanasti mutta menkööt.

Riippuu tietenkin asunnon koosta ja haetusta lämpötilasta mutta keskimäärin se pumpulla viilentäminen Suomen kesäpäivien osalta vie noin muutaman kympin vuodessa sähkönä. Ei se oikeasti saatanasti ole - ainakaan verrattuna siihen jumalalliseen viileyteen.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
20-25 astetta riittäisi.

Eikös se ole aikalailla sama, onko 25 vai 30 astetta. Jos aurinko porottaa koko ajan, niin lämpötila sisällä nousee aikalailla samoihin lukemiin.

Toki ymmärrän myös niitä, jotka eivät helteistä pidä, mutta eipä näistä keleistä paljon suomessa tarvitse kärsiä. Eli todellakin ok, kun kerrankin täällä on "espanjan kelejä"!!!
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Omalla kohdallani toi helpotusta helteeseen, kun huomasin tuon "Inttiin Lahdössä" -ketjun tuossa. Kylläpä helpottaa, kun ajattelee, että pitäisi inttiin lähteä uudestaan näillä keleillä.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ilmalämpöpumppu on kyllä loistava keksintö. Ulkona mittari näyttää 33,4 astetta ja sisällä mökissä 19,8. Eikä tarvita mitään ristivetoja.

Niin, itselläni tuo katossa oleva laite on nimeltään puhallinpatteri. Se on kytketty yhtiön maalämpöpumppuun ja lämmittää vissiin tuota reikää maassa ja parantaa näin maalämpöpumpun toimintaa. Itse pidän tuota lämpösäädintä jossain 22 asteessa, mikä tuntuu hyvin viileältä koska laitehan kuivaa ilmaa aika tehokkaasti. Golf-kentällä oli kyllä eilen kohtuuttoman kuuma, mikä tällä kertaa toimi selityksenä. Ensi kerralla joku muu selitys.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Ensi kerralla joku muu selitys.

Lähden tästä kohta talkoisiin nostamaan kattopeltejä katolle. Jos jään henkiin, kerron, kuinka kuumalta voi tuntua työnteko näillä helteillä.

Hiki laiskan syödessä, mutta vielä enemmän työtä tehdessä.
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos jään henkiin, kerron, kuinka kuumalta voi tuntua työnteko näillä helteillä.

Saman voin itse kertoa viikon lopulla, kun nykäisen tässä välissä 6 työvuoroa helteen lämmittämässä peltihallissa, jossa satutaan valmistamaan terästä. Sulan lämpötila siellä 1600-1700 astetta, joten sekin jo riittäisi. Näillä keleillä varmaan sisällä lämpötila joku yli 50, kiva siinä sitten vääntää fyysistä työtä. Ei juma, pelottaa jo etukäteen. Pitänee ostaa muutama pullo vissyä :)
 
Viimeksi muokattu:

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Liian lämmin meikäläiselle, että voisi rehellisesti nauttia ulkona olemisesta saatika jostain puuhailusta. Heti on hiestä märkänä. Prätkällä voi ajella t-paitasillaan. Sisällä on kuivan viileää ilmalämpöpumpun ansiosta eli 23 astetta. Nyt tosin tuon pumpun viilennystoiminnon ansiosta yötkin menevät mukavasti.

Hienoa keliä tää kuitenkin on ja hellepäivät ovat harvassa vuositasolla. Luonto tosin alkaa jonkin ajan kuluttua kaipaamaan vodaa.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Yöuni helpottui huomattavasti kun asetin pöytätuulettimen sängyn päätyyn, jakkaran päälle ; siinä se pyörii yöt ja antaa vilvoitusta meille molemmille. Halpa ja hyvä ratkaisu - suosittelen.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Itse en niin pidä tämmöisistä keleistä. Vituttaa myös se, kun ei saa marista. Töissä ilmastointi hurisee ja on viileä. Kämpän lämpötila on noin +26-27 astetta. Nukkuminen ajoittain hankalaa. Semmoinen +18-22 on sopiva. Tilantaan semmoinen.

Kylmä on siinä mielessä paljon helpompi, kun sitä vastaan pystyy "taistelemaan" pukeutumalla lämpimämmin. Kun on tarpeeksi kuuma, ei auta vaikka vetää munasilleen. Ei helpota.
 

rudy25#

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Jarkko Ruutu
Itse pidän näistä keleistä, kun on niin kuuma, että sattuu. Sisällä on loistavaa laittaa ilmalämppöpumppu viilentämään ja yötkin menevät kohtuullisen mukavasti.

Ainoa miinuspuoli tällä hetkellä on töissä istuminen. Ilmastointi toimii, mutta ulkona loikoilu olisi mukavampaa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
No, nyt on 30,0 astetta Helsinki Kumpulassa, uusi kesän ennätys Stadissa. Rautatientorilla ja Kaisaniemessä palellaan vielä 28-29 asteessa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ainoa miinuspuoli tällä hetkellä on töissä istuminen. Ilmastointi toimii, mutta ulkona loikoilu olisi mukavampaa.

Sama täällä. Loistavat kelit menevät hukkaan. Saas nähdä riittääkö näitä enää silloin, kun loma alkaa... parin viikon päästä.
 

ditrim

Jäsen
Täällä on Ilmatieteen laitoksen mukaan 31,5 °C. Meidän 50 neliön kämpässä on toinen puoli pelkkää ikkunaa kohti aurinkoa. Eli aika hottia on sisällä, mutta ei se mitään, läpiveto ja tuuletin antaa hyvää ensiapua.

Onneksi rantaan ja puistoon on 100 metriä matkaa, ja siellä sitä aikaa on sitten tullut vietettyäkin. Mikäs tässä kesälomaillessa!
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hiki laiskan syödessä, mutta vielä enemmän työtä tehdessä.
Eilen mökiltä lähdettäessä syötiin muurinpohjalettuja, ja koko porukalla valui otsasta vesi pelkästä lettujen syömisestä.
Rankka vuosi suomalaisilla, kyllä nyt luontoäiti koettelee. Talvella oli häirikkölumi ja nyt on häirikköhelle. Noh, kohta on marraskuun loskapaska eikä tartte valittaa.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
On niin hiton hienoja ilmoja, mutta paskamaista kun on syntynyt kestämään arktisia oloja ja näin ollen hiki virtaa päänupista aivan tolkuttomasti. Itselläni ei ole koskaan vilu tai kylmä, mutta heti kun lämpötila nousee yli 20 asteen alkaa pää kastumaan ja toisinaan se on "mukava" istua työpäivän aikana vaikka jossain lounaalla kun hikivesi valuu otsalta:F ..enkä ole edes lihava, urheileva nuarimiäs! Kesän jälkeen tulee onneksi vielä toinen hieno vuodenaika, syksy:)
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aikoinaan helteet kelpasivat paremmin kuin hyvin, mutta sittemmin olen joutunut sairauden takia muuttamaan kantaani. Vieläkin tekisi mieli paistatella auringossa päivästä toiseen, mutta joudun tyytymään varjossa kököttämiseen, mikä sekin on aika tuskaista näillä keleillä. Kroppa kun lämpeää liikaa, niin olen täysin poissa pelistä. Mutta kyllä tuolla ulkona pieniä aikoja jaksaa olla, kunhan vaan muistaa juoda vettä riittämiin ja pysytellä varjon puolella.

Himassa sitten ajoittaisia kylmiä suihkuja, niin kyllähän tämän kestää. Aivan upeat kelit kuitenkin.

Lempivuodenaikaani syksyä odotellessa.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kolmekymmentä kevyesti rikki täälläkin, sisällä samat lukemat pysyykin sitten yötä päivää. Mutta ei valittamista, helteisiin varauduin ostamalla tehosekoittimen niin voipi kaikenlaisia hellejuomia sekoitella. Mansikka-banaaripirtelö juuri työn alla.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
31,9 astetta oli vähän aikaa takaperin mittarissa. Jos tästä nyt jotain hyviä puolia väkisin pitää hakea niin yksi on se että kun pyykit vie ulos kuivumaan niin niiden ei siellä tällä ilmalla kovin kauaa tarvitse olla.
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tällä hetkellä on vain 30,9 astetta ja keli on täysin pilvinen. Mukava kun on lämmintä, mutta ei ulkotöistä tule mitään näillä lukemilla. Hiki tulee jo pelkästä työn ajattelemisesta. Eilen kuistilla istuessa laitoin digimittarin hetkeksi aurigonpaisteeseen ja mittari nousi 49,2 asteeseen. Kassihiki pukkas päälle ennen kuin ehti istumaan.

Naatitaan nyt kun tropiikin sää on kotokulmilla.
 
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers
31,9 astetta oli vähän aikaa takaperin mittarissa.
Täysin samoja lukemia näyttää täälläkin.

Mitään positiivista en näistä keleistä keksi, vaikka kuinka yritänkin miettiä. Varsinainen ongelma minulle on tämä helvetinmoinen hikoilu, joka alkaa heti kun lämpötila ulkona ylittää 10 astetta. Melko vittumaista olla näillä keleillä missään, kun elimistö on sellainen, että hikoilen -30 asteenkin pakkasellakin jos on takki päällä. Ja ei, en ole mikään hirvittävä läskikään, vaan kyse on yksinkertaisesti "vähän erilaisesta elimistöstä" lääkärinkin mukaan.

Hirvittää edes ajatella, että joutuisi joskus matkustamaan johonkin Suomea lämpimämpään paikkaan.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Päätä särkee. Sitä se ei ole tehny moneen vuoteen ja kai siitä voi tätä vitun hellettä syyttää. Juotu on kyllä aivan riittävästi, mutta paskat tässä mitään pystyy olemaan ja ulkona on ihan yhtä kuuma.

Joku 20-25 astetta ja tyyntä alkaa olemaan aika ideaali kesäsää.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Täältä kannatusta 20-25 lämpötiloille, nyt sisällä 28.9 ja ulkona auringossa 35. Hiki virtaa ja suihkussa saa juosta puolen tunnin välein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös