HC TPS:n talous

  • 1 138 006
  • 4 925

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Harmi, et peli alkaa kohta. Tän ketjun viime sivut on niin saatanan hyvää viihdettä, ettei sitä liigakiekko 2020 voita.

Hei älkää menettäkö toivorikkauttanne. Jos HC kaatuu niin täältä palstalta löytyy heti uusi johtoryhmä. Mä voin kopsata ton Tussarin veroartikkelin Exceliin, niin on helpompi lisätä siihen yhteystietoja sitten. #verokonerahoitus
 

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Harmi, et peli alkaa kohta. Tän ketjun viime sivut on niin saatanan hyvää viihdettä, ettei sitä liigakiekko 2020 voita.

Hei älkää menettäkö toivorikkauttanne. Jos HC kaatuu niin täältä palstalta löytyy heti uusi johtoryhmä. Mä voin kopsata ton Tussarin veroartikkelin Exceliin, niin on helpompi lisätä siihen yhteystietoja sitten. #verokonerahoitus

Helppoo. Lasketaan vaa pelaajabudjettia ja vedetään säästöliekillä. Sponsorit pysyy varmasti kelkassa mukana, kun lasketaan pelaajabudjettia ja vedetään säästöliekillä. Saadaan sieltäkin yhtä paljon rahaa kuin nyt. Tää monen miljoonan perseeseen ottaminen joka vuosi on vaa kato tällasta Paanasen ja Kodisojan master plania.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kannattaa muistaa, mikä on faktan ja mielipiteen ero.

Kannattaa muistaa, ettei esitä omaa mielipidettään faktana, jos se ei kuitenkaan sitä ole.

Kuka täällä mielipiteitään faktoina esittää? Minä en ainakaan. Oliko oma kirjoituksesi sellaista vai mutuilua?
Kukaan ei tiedä mikä olisi tilanne jos K&P ei olisi enää HC TPS:n taustalla. Toisaalta, ehkä ei juuri nyt haluaisikaan.

Siitä olen kyllä samaa mieltä että tehokkaampaa toimintaa TPS:n organisaatiolta odottaisi, mutta juuri nyt, tällaisessa tilanteessa, sen mittaaminen on kohtuutonta - millä tahansa urheiluseuralta. Katsotaan uudelleen kun kausi pelataan normaalisti ja ihmiset pääsevät takaisin katsomoihin.
 

Luge H

Jäsen
Suosikkijoukkue
80
Ei edes harmita oikeasti enää. Senverran perseillen ollaan toimistolla viime vuodet vedetty, että ihan hyvä herätys.
Taas ajaton kommentti. Oon varma että selaamalla menneitä ketjuja löydän tämän saman kirjoitettuna vuosina 2006-2019. Ja vielä jokainen vuosi.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Taas ajaton kommentti. Oon varma että selaamalla menneitä ketjuja löydän tämän saman kirjoitettuna vuosina 2006-2019. Ja vielä jokainen vuosi.

Yhtä ajaton on vastakommentti että ne kymmenet miljoonat on investoitu seuran tulevaisuuteen. Onhan niillä saatu turkuhallia ehostettua (joka näkyy valtavana yleisöbuumina) sekä harjoitushalli naapuriin.

Ei tässä tarvi kuin odotella sitä tulevaa domianssia, tuolla rahalla se tapahtuu itsestään.

Mutta joo, onhan tämä miekkailu käyty jo monesti. Varmasti molemmista äärilaidoista kun tulee vähän keskemmälle niin löytää taas lähemmäs totuutta.

Tätä koronatilannetta on turha vetää samaan kekoon vanhojen syntien kanssa, mutta ei se silti ole mikään tyhjentävä synninpäästö kaikille virheille.

Kyllä mä silti voin ainakin rehdisti antaa siimaa että kukaan ei ole pystynyt tällaista synkkyyttä budjetoimaan täysin oikein. Ja lisäksi tuon Liven kanssa kävi nyt ajoituksellisesti käsittämättömän paska mäihä. Eri asia miten tukeva tukijalka tuosta on saatavissa, mutta nythän siltä putosi pohja täysin (väliaikaisesti ainakin).

Mutta siimasta huolimatta tilanne on huolestuttava. Lähinnä siltä kantilta, että onko tällä vaikutusta siihen kuuluisaan "isoon" suunnitelmaan joka toivottavasti oli olemassa. Jos tämän kauden takia joudutaan myös ensi kaudella säätöliekille, niin siirtyy sen Paluu Huipulle vol. 73 ajankohta taas kauemmas...

Edit. lisätään vielä sen verran että suurin osa mällätyistä rahoista on mennyt ihan suoraan palkkoihin, joten tällainen tulevaisuuden rakentaminen -läppä on vähän heikko argumentti. Moni noista tulevaisuuden rakennuspalikoista on jo kortistossa. Investoinnit on kuitenkin vähissä ja suuri osa niistä eläkkeelle jäävään halliin joista ei ole saatu lisää yleisöä saati mitään tulevaisuuden rakennuspalikoita (pl. mahdolliset parannukset harjoitteluolosuhteissa).
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Sieltähän se yt-neuvotteluilmoitus sitten pärähti. Ei yllätys. Jatkoa odotellessa.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja taas mennään. HC TPS Turku Oy käynnistää yt-neuvottelut.

Onhan tämä synkkää eikä liiemmin yllätä. En voi kuitenkaan peitellä kummastustani. Alle viikko sitten tein tämän havainnon:

Tällainen sivuhuomio, että TPS:n yhteystiedot-sivulle on ilmestynyt pari uutta naamaa juuri myynnin alle. Keväällähän yhtä monta henkilöä irtisanottiin. Alkaa muodostua ikuinen kierre, seuraavia YT-neuvotteluita odotellessa.

En tiennytkään koputtavani puuta, mutta tässä sitä ollaan. Alkaa muodostua ikuinen kierre: yt-neuvotteluissa pari kaveria saa lähteä -> rekrytään uusia naamoja toimistoon -> ajan X päästä neuvotellaan uudestaan -> ovi käy taas ulospäin.

Toki tässä tapauksessa ei tietoa, että ovatko uudet rekryt tulleet provikkapalkalla tai ulkoistetusti, mutta kyllä tämä ulkopuolisen silmin ihmetyttää. Koronaa tai ei koronaa.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Toimitusjohtaja ei ole työsopimuslain piirissä, vaan ns. orgaani, jonka työsopimuksen voimassaolo riippuu hallituksen luottamuksesta.

Mutta kaikkiaan, alkaa vaikuttaa siltä, että piikki alkaa saavuttamaan lakipisteensä.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
TPS:n tiedote, kuten tietysti moni muukin seikka viime vuosina, kertoo selkeää kieltään siitä, että omistajien kärsivällisyydellä ja valmiudella avata kukkaronnyörejään on rajansa. Nyt olisi enemmän kuin korkea aika lopettaa sellainen haihattelu, että vuodesta toiseen toistuvat suuret taloudelliset tappiot eivät ole mikään ongelma, koska seuralla on taustallaan upporikkaat omistajat, jotka eivät odotakaan voittoa sijoitukselleen vaan ovat mukana rakkaudesta lajiin ja seuraan.

Se, että SC-miehet ovat oletettavasti ymmärtäneet toiminnan tuottavan ainakin ensimmäisinä vuosina tappiota, ei ole synonyymi sille, että he olisivat antaneet avoimen valtakirjan tehdä minkäsuuruista tappiota tahansa miten pitkään tahansa - ainakaan siten, että he niitä loputtomiin kuittaisivat. Samahan on osaltaan nähtävissä hallihankkeessakin: noilla pojilla olisi varmasti varaa kustantaa koko hanke omasta pussistaan, mutta eipä projekti silti edennyt ilman kymmenien miljoonien subventiota veronmaksajilta. Mikä tietysti on rakennuttajien kannalta täysin rationaalista ja ymmärrettävää.

Yksittäisenä kannattajana minulla ei ole patenttiratkaisuja tämän sen enempää kuin seuran muidenkaan ongelmien korjaamiseen. Toivoisin kuitenkin kaikille olevan jo selvää, että seuran taloudellisen tilanteen tervehdyttäminen on aivan ensiarvoisen tärkeää - jos siis halutaan, että tällä kohta 100-vuotiaalla monilajiseuralla on jääkiekon edustustoimintaa jatkossakin. Jalkapallon puolella tilanne on mennyt niin karuksi, että sieltä en enää pysty lohtua itse hakemaan. Enkä tämänikäisenä taida myöskään oppia fanittamaan salibandya.

Voittoputki, lauantai, vastassa Ässät, Katsojia 2800. Kovin hankala tätä tilannetta on toimitusjohtajan piikkiin kaataa, vaikka ei miehestä pitäisikään.

Tästä voi sanoa vähän samaa kuin valtion velkaantumisesta: koronavirustilanteesta aiheutuvat vaikeudet ovat tiedossa ja niiden edellyttämät toimenpiteet hyvinkin ymmärrettäviä, mutta varsinaiset ongelmat, jotka tekevät nykytilanteen kokonaisuudessaan hyvin huolestuttavaksi, on kyllä aiheutettu jo huomattavasti ennen pandemiaa. Ei silti, että tilannetta voisi siltäkään osin kokonaisuudessaan nykyisen tj:n piikkiin kaataa, mutta kyllä hänellä asemansa ja pestinsä keston puolesta on asiasta vähintäänkin osavastuu.

Teikäläisen mielestä tilanne voitaneen sen sijaan kaataa kannattajien ja erityisesti Jatkoajan TPS-osion piikkiin, kuten viime keväänäkin?

1. Älä käy peleissä
2. Valita kun kukaan ei käy peleissä
3. Itke ja valita kun talous sakkaa
4. Älä vaan käy peleissä, mutta samalla unelmoi kuinka TPS:llä olisi niin kova joukkue, että M.Koivu ei mahtuisi edes joukkueeseen ja Korpikoski max. kolmosketjuun.
 

Rote Sau

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikko
Ikävä juttu, mutta täysin odotettu. En ymmärrä vieläkään, miksi koko kausi on edes aloitettu. Olihan tämä tiedossa, ettei ihmiset uskalla minnekään lähteä ja toisaalta ei kannatakaan. Valtio sinänsä tekee oikein kun jarruttaa kokoontumisia. Ahneutta jatkaa tätä sarjaa ennen koronan voittamista. Eli kauteen tauko vaikka 2kk ja kaikki lomautetaan siksi ajaksi.

On tässä nyt se hyvä puoli, että voi haudata ne jatkuvat "tarvitaan hyvä 1-sentteri" puheet, kun ei todellakaan nyt tarvita. Päinvastoin, jos pääsee ilmaiseksi eroon joistain huonosti pelaavista pelaajista, niin miksei. Mutta tähän maailmantilanteeseen tusking kukaan tähän lähtee.

Mikä mahtaa olla tämänkertaisen YT-kierroksen taloudellinen vaikutus?

Ennustaisin että tappiot tulee vaan kasvamaan, jossei nyt nopeasti tule rokotetta ja sen tuomaa luottamusta terveyteen.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Tiedä siitä kuinka isoja summia realistisesti koitetaan saada säästettettyä, mutta kun aika laajalla rosterilla mennään, niin koittaa saada ns. kakkoskorin kaverit vuokrattua ja heikoimmat myytyä eteenpäin. Sitten voidaan tammi helmikuussa katsoa joko joltain vielä persaukisemmalta löytyisi vastaavasti meille ykkössena.
 

sajuki

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Toimistolta voi mun puolesta porukkaa lomauttaa ja jopa valmennuksesta mutta Kestneriin please ne loput roposet...
 

SirBallWax

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eräästä (olen viitannut tähän aiemminkin) keskustelua sivusta kuunnelleena en ihmettele tilannetta. Järjettömien sopimusten rustaaminen ei jää pelkkiin pelaajiin. Kuulin yhden toimiston hermannin liksan ja meinas taju lähteä.

Siellä ei ilmeisesti ihan oikeasti ole mitään rajaa näiden summien kanssa. Täysi luotto siihen, että tulee jokin taho ja kuittaa.

Touhu ja toiminta ollut kestämätöntä jo vuosia. Jos nämä muutamat raha-automaatit laittavat piikin kiinni, ni kusessa on osakeyhtiö. Vaikka ajatus sattuu, niin toivon tätä. Tohon puuhaamiseen on saatava tolkku ja toiminta niin terveelle pohjalle kuin se suomalaisessa urheilubisneksessä voidaan saada.

Eilen taas kuulin, että uusi miljonääri on saatu puhuttua kerhoon. Poistu nyt hyvä mies ja vähän sassiin. Osta sillä rahalla vaikka perunoita.

Surettaa ja harmittaa vaikka omaa rahaa toiminnassa on kiinni tasan 0e...
 

Jazzy76

Jäsen
Onko mahdollista lomauttaa toimitusjohtaja? Ei tää ainakaan huonommin vois mennä.

Parhaansa hän varmasti tekee. Se ei vain raadollisessa sporttibisneksessä riitä. Toimitusjohtaja on lätkämaailmassa paitsi johtaja, myös seuransa tärkein myyjä – halusi tai ei. Toivottavasti nykyinen tj. tekee aktiivista myyntityötä, eli kiertää sidosryhmien luona vaikka Teamsia käyttäen. Seuran julkiset kasvot hän ei vielä ole. Sekin aika toivottavasti koittaa.

Mitä tulee talouteen: Tepsin kohdalla korona tosiaan antaa mahdollisuuden syyttää pandemiaa huonosta tuloksesta ensi toukokuussa, kun tilikausi 2020–2021 vaihtuu tilikaudeksi 2021–2022. Siitä ei ole epäilystäkään.

Sen sijaan viime kaudella 2019–2020 (ennen tilikauden päättymistä huhti-toukokuun taitteessa) tapahtumia peruuntui vain muutama ja silloin syytettiin joukkueen huonoa menestystä miljoonatappioista. Se ei ole hyväksyttävää.

Kun korona on ohi, ihmisillä on tarve taas kokoontua yhteen. Jos kausi 2021–22 on ehjä, näemme toimitusjohtajan todelliset kyvyt. Henkilökunnasta homma ei ole enää millään tavalla koronan jälkeen kiinni, sillä käytännössä koko toimiston väki on vaihdettu uuden toimitusjohtajan ja yt-neuvottelujen sekä eläköitymisten myötä. Siellä taitaa olla vain yksi pidempään mukana ollut.

Yritän siis sanoa, että ehkä ei ole vielä aika vaihtaa toimitusjohtajaa. Hän on nyt pari vuotta saanut katsella touhua ja tehdä omat erehdyksensä ja oivalluksensa. Kokonaiskuva on varmasti nyt hahmottunut. On siellä hänellä omia rahojaan osakkeiden muodossa pelissä.
 
Viimeksi muokattu:

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Posia siitä että viime aikoina on taas edes yritetty yrityksille myydä jotain.

Negaa sitten siitä, että on vähä huonoa myydä marraskuussa koko kauden hinnoilla ja kun näkyvyys hallissa on puolta huonompi. Vähän tsemppiä nyt sinne.
 

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
No ny tuli sit rajoitukset Turkuunkin.

Hyvää yötä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös