HC TPS:n talous

  • 1 143 723
  • 4 934

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pitäisiköhän TPS:n johdon ja markkinointiosaston kaivaa naftaliinista vanhoja toimintasuunnitelmia, jos niitä jossain arkistoissa olisi ja tutkia miten tuohon aikaan asioita hoidettiin.
Voisi olla suurikin yllätys kun huomattaisiin, että tuon ajan menestyksen reseptinä oli niinkin yksinkertaiset asiat, kuin alhaiset kulut (kapea organisaatio) ja ammattimainen työnteko.

Ei tämän haastattelun perusteella vaikuta ainakaan että laakereilla lepäiltäisiin.

Turussa harmitusta herättänyt Ylen päätös siirtää Uuden musiikin kilpailu eli UMK Tampereelle uuteen areenan johtui UMK:n päätuottajan Anssi Aution mukaan muutamasta pääsyystä.

Hän ei aseta syitä järjestykseen, mutta tärkeimpinä syinä olivat sopivat päivämäärät ja lokaatio.

– Myös yleisöltä tullut palaute siitä, että kaikki halukkaat eivät saaneet viimeksi lippuja, oli syynä, että aloimme etsiä muita kohteita kuin Logomon, Autio kertoo.

Turun Sanomat on jo aiemmin kertonut, että UMK kasvoi ulos Turussa olevista tiloista. UMK on vuosi vuodelta kasvattanut suosiotaan euroviisufanien keskuudessa.

Aution mukaan Turkuakin edelleen harkittiin pitopaikaksi. Tällöin UMK olisi järjestetty Turkuhallissa, joka Aution mukaan olisi UMK:lle täydellinen.

– Sehän on kuin mini-Globen, Autio huomauttaa.

Autio kehuu kuitenkin vuolaasti Turkua muutenkin ja haluaa siten torpata puheita siitä, että kaupunki olisi omalla passiivisuudellaan mokannut tilaisuuden pitää miljoonatapahtuma Turussa.

– Turku on ollut UMK:lle täydellinen kumppani kaupungin ylintä johtoa myöten! Eli kaikki tuollaiset puheet voi lopettaa heti alkuunsa. Yhteistyömme on toiminut hyvin, Turussa kaikki osalliset ovat aina olleet todella innoissaan UMK:sta ja tuoneet omia ideoitaankin ilahduttavalla tavalla esiin. UMK loves Turku, Autio vakuuttaa.

– On kuitenkin hyvä, että UMK käy välillä muuallakin Suomessa. Ihan joka paikkaan emme tietenkään voi mennä, koska joka kaupungissa ei ole sopivaa hallia, mutta kuitenkin. Ei ole kuitenkaan mitään syytä, miksi emme palaisi Turkuun. Teillähän on se uusi hallikin jossain vaiheessa valmistumassa, eikö vain? hän jatkaa viitaten Ratapihan elämyskeskussuunnitelmiin.




Et ole ajatuksinesi yksin, koska eiväthän edes hankkeen puuhamiehet itsekään usko tuon hallin bisnespotentiaaliin. Jos he uskoisivat, niin eiväthän he silloin pyytäisi vastoin aikaisempia puheitaan kaupungilta veronmaksajien rahaa 50 miljoonaa juuri hallin rakentamiseen. Asuntorakentamiseen he eivät pyydä, koska tietävät, että siinä koko hankkeen bisnesydin lepää ja siksi siihen osaan hanketta eivät muita päästä mukaan.

Eivät varmaan puuhamiehet uskoneet Tampereellakaan kanteen kun Tampereen kaupunki joutui osallistumaan 60MEUR panoksella projektiin.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Ilomäkeä tai Korpikoskea en ainakaan itse löydä, outoa. Lehtisen Lassiakaan ei löydy.

Juhani Jasu 100 474e
Erkka Westerlund tosiaan 110 000e, mutta pääomatuloja 6000e. Olisko nämä TPS:n hallitustyöskentelystä saatuja kokouspalkkioita, voi toki työskennellä muissakin hallituksissa.
Rauli Urama 150 000e
Jonne Tammela 106 000e. Toki näistä pääomatuloja 41 750e.
Pavol Skalický 248 000e
Niklas Arell 138 000e
Tomi Kallio 140 000e. Toki edelleen San Joseen euroopan kykyjenetsijä, että osa palkasta tulee sieltä.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Uskomatonta skeidaa Täällä saa lukea hallin väärästä paikasta.
Jos tuote on kunnossa, on se sitten jääkiekkojoukkue tai artisti, niin kyllä yleisö löytää paikalle.

Tässä nyt puhuttiin nimenomaan keikoista käsittääkseni.

Fakta on, että tällä hetkellä Tepsi on puolitoista milliä kuopassa hallinsa kanssa, jossa pitäisi järjestää tapahtumia, mutta ei järjestetä.

Miksi 90-luvulla siellä soitti joku Elton John ja 2020-luvulla on hyvä jos saadaan sinne Ressu Redford? Olisivatko ajat hieman muuttuneet? Kukaan tuskin on sitä mieltä, että halli ei täyttyisi jos siellä soittaisi Coldplay. On täysin hullua vertailla nykytilannetta ysäriin, koska keikkojen järjestäminen on niin erilaista.

Sinne pitäisi kuitenkin saada jengiä katsomaan Arja Korisevaa, eikä Adelea, joten kynnyksen tulla paikalle pitäisi olla todella matala.
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Ilomäkeä tai Korpikoskea en ainakaan itse löydä, outoa. Lehtisen Lassiakaan ei löydy.

Juhani Jasu 100 474e
Erkka Westerlund tosiaan 110 000e, mutta pääomatuloja 6000e. Olisko nämä TPS:n hallitustyöskentelystä saatuja kokouspalkkioita, voi toki työskennellä muissakin hallituksissa.
Rauli Urama 150 000e
Jonne Tammela 106 000e. Toki näistä pääomatuloja 41 750e.
Pavol Skalický 248 000e
Niklas Arell 138 000e
Tomi Kallio 140 000e. Toki edelleen San Joseen euroopan kykyjenetsijä, että osa palkasta tulee sieltä.
Skaldon huhuttu palkka piti kun pitikin paikkansa, eli eiköhän Ilomäkikin sitten sen huhutun +200k ole viime kaudesta ottanut. Kovia summia perkele.. Ilomäki sentään näytti kiekollista kapasiteettiaan, mutta Skalicky oli koko kauden ihan täysi vitsi.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Uskomatonta skeidaa Täällä saa lukea hallin väärästä paikasta.
Hyvä kirjoitus kaikkinensa, itse olen edelleen G-pisteen remontin kannalla. Mutta se ei tähän kohtaan kuulu.
Tuo lainaamani pätkä vaan alkoi nostaa karvoja pystyyn, ei siksi että CB sen tuohon kirjoitti vaan se että tuo on nyt kerrottu ääneen Tepsin johdonkin suusta. Ei mitään parasta markkinointia, sanoisin.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Eivät varmaan puuhamiehet uskoneet Tampereellakaan kanteen kun Tampereen kaupunki joutui osallistumaan 60MEUR panoksella projektiin.
Eipä tainneet ihan kokoaikaa uskoa. Eikö siellä joku Areenayhtiö ollut, joka ei saanut rahoitusta ja kaupunki heivasi sen luiskaan. Sen jälkeen NCC vetäytyi hankkeesta. Tuon rahoituksen lisäksi piti myös laittaa järvenrannalta (ei niillä ole ees merta siellä :D) kiinteistöjä mukaan pakettiin, että saatiin seuraava kiinnostumaan. Kaupunginhan ei pitänyt noinkaan suurella summalla alunperin osallistua, yllättäen.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Tapahtumista. On minusta vähän turhaa haikailla tai vertailla nykyhetkeä 90-lukuun kun aivan kaikki oli eri lailla.
Silloin halli oli Suomen isoin ja paras, samoin joukkue. Kilpailua kuluttajan ajasta=rahoista oli vähemmän. Sitten tuli Hartwall 1997 ja nyt Nokia. (Luultavasti siihen mennessä kun Ratapiha valmistuu, on molemmat taas käytössä btw).

Tuli sota jolloin useilta artisteilta jää Venäjän keikat toteutumatta eli pelkän Suomen takia ei kannata tulla tänne asti. Hinnat ovat nousseet ja osa artisteista peruu koko rundinsa kun se maksaisi liikaa. Ne, jotka silti rundaavat maksavat enemmän ja heistä kilpaillaan koko Euroopan alueella. Tästähän puhui jo Merimaa aikanaan. Osan kohdalla on tekemätön paikka saada Suomeen, saati Turkuun. Aivan varmasti siellä on ollut tarjouksia jotka eivät ole menneet läpi. Jos TurkuLive on saanut toteutettua kaikki haluamansa tapahtumat niin se on toki vaisua, mutta epäilen että näin ei ole.

Offspring ei varmaan tuottanut toivotusti, mutta aika höpöjuttuja täällä saa lukea. Sielläkin varmaan joku saa kenkää kun sillai tyhmästi tekivät että koko kesän rundasivat pitkin Euroopan halleja. Tunkkaisuusasteesta en tiedä. Kuluttajana esiintymispaikalla ei ole juuri väliä, enemmän paikkakunnalla. Voi olla että ulkopaikkakuntalaisia ei saatu tarpeeksi houkuteltua. Hki ja Tre asukit voivat olla hankalia tapauksia saada lähtemään toiselle paikkakunnalle, kun eivät ole siihen joutuneet tottumaan. Samoin koodinimi "JP" ei käy koska ovat ihan liian vanhoja ja kannattajat ihan tyhmiä kun silti uskollisesti käyvät ja vaikka artisti on kiertänyt jäähalleja 40v+. Selvä se sitten.

Oma näkemys on että jos isoja ei saada niin sitten kimppu hieman pienempiä. Offspring+3 konseptina oli uskottava. Sitä peruuntunutta metallitapahtumaa tosin hieman epäilin itsekin, kattaus oli outo yhdistelmä ja ajoitus huono. Mielummin lähtisin teema edellä, jos musiikista puhutaan. Suomalaisia artisteja jotka yksinään täyttävät areenoita on kuitenkin rajallisesti, Käärijä ja pari muuta tällä hetkellä. Siitä mikä saisi nuorisoa liikkeelle minulla ei ole mitään hajua, varmaan sielläkin jotain olisi. Ja sitten kaikki muut taiteenlajit ja harrastukset päälle.

Disclaimerina, en sano etteikö käyttöastetta voisi tai pitäisi parantaa TurkuLiven avulla, tai etteikö se voisi parantaa omaa osuuttaan mutta en nyt usko että laiskuuttaan eivät "mitään" järjestä.
 

Raasta&Runno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Satakuntalainen juniorikiekkoilu
Pavol Skalicky nopeasti laskettuna veti sellaisen 300 k viime kaudesta tepsiltä (viime vuoden tulot 250 000 €, joista 1/3 vuodesta lukolta).
Teki sen 13 tehopistettä tepsissä, jolloin yhden tehopisteen hinnaksi tuli reilut 23 000 €.
Varmaan on ollut Slovakian pojalla mukava nauraa matkalla pankkiin.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Slipknot fesitivaalit veti ihan hyvin, jossa Turku Live oli osittain mukana. Turkuhalli on rakeenteellisesti vähän vanha urheiluun tai musiikkiin, niin pitäisi solmujuhlien tavoin vähän koittaa käyttää enemmän pihaa ja palveluita näissä.

Turkuhallin lisäksi tuolta löytyy 4000 vetävä Logomo, joka lienee kärkitasoa akustisesti ja muunnettavuudeltaan ihan mihin tahansa Suomen keikkapaikkaan verrattuna. Turkuhalli vetää keikkoihin sen 8-9000 maksimissaan. Sen jälkeen alkaa tulla Tampereet etc vastaan. Silti luulisi, että tuohon väliin olisi mahdollista saada jotain artisteja, jotka vetää sen 8-5000 katsojaa.

Olen aikaisemminkin sanonut, että paremmin me saadaan kilpailuetua sillä, että ratapihasta tehdään Suomen paras halli urheilutapahtumiin kuin se, että tehdään taas yksi monitoimihalli. Ei tuolla Tampereellakin kovin montaa tapahtumaa ole urheilun ulkopuolella ainakaan hallin sivujen mukaan, jonne rakennettiin halli, jossa akustiikka tappaa tunnelman ja lippujakaan ei saa heiluttaa.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Ilomäkeä tai Korpikoskea en ainakaan itse löydä, outoa. Lehtisen Lassiakaan ei löydy.

Juhani Jasu 100 474e
Erkka Westerlund tosiaan 110 000e, mutta pääomatuloja 6000e. Olisko nämä TPS:n hallitustyöskentelystä saatuja kokouspalkkioita, voi toki työskennellä muissakin hallituksissa.
Rauli Urama 150 000e
Jonne Tammela 106 000e. Toki näistä pääomatuloja 41 750e.
Pavol Skalický 248 000e
Niklas Arell 138 000e
Tomi Kallio 140 000e. Toki edelleen San Joseen euroopan kykyjenetsijä, että osa palkasta tulee sieltä.

OT mutta Tepsissä joskus mainetta niittänyt Joni Lius tienasi viime vuonna 2,46 miltsiä verokoneen mukaan. Ei mikään turhake jääkiekkouransa jälkeen.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Turku Liven kannattaisi pyrkiä yhteistyöhön tukholmalaisten kanssa. Siellä kun järjestetään jatkuvasti kiinnostavia tapahtumia. Saataisiin näin synergiaetua, koska Tukholmasta katsoen Turku on huomattavasti helpommin saavutettavissa kuin Helsinki ja Tampere.
Mutta, jos Turku Livessa on samanlainen asenne kuin lehtihaastattelussa oli Kai Koskisella, että Turun ongelma on hallin sijainti ja jopa koko kaupungin saavutettavuus, niin eihän silloin hallissa kannata mitään järjestääkään. Hukkaan menee sekin effortti. Helpompi on vain odottaa, jospa Ratapihalle joskus rakennetaan kerrottu minikokoinen halli, niin siellähän voi sitten järjestää vaikkapa Marttojen ompeluseuroja ja halli on silloin jo täynnä.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Nyt ei kannata Kai Koskisen yksittäistä kommenttia (en edes tiedä mihin kommenttiin @aurajoki viittaa) irrottaa isosta kuvasta. Jos TPS-portaasta halutaan nostaa esille henkilö, jolla on osaamista ja halua saada asioita aikaan, niin se on Koskinen.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Tapahtumiin liittyen vielä. Ihmettelen kyllä kovin tuota alkuperäistä tavoitetta järjestää tapahtumia tyyliin joka viikko. Onko tuollainen millään asteella realismia missään muualla, kuin jossain koko maailman metropolissa, tyyliin MSG:ssä (ei se grilli).

Katsoin sattumalta nyt vaikka Columbuksen hallin Nationwide Arenan tapahtumalistaa. Columbuksen kaupungin metroalueella asuu reilut 2 miljoonaa ihmistä, eli suunnilleen kolmannes koko Suomen väkiluvusta.

Tapahtumat:

November 2023:

3.11. The 1975
10.11. WWE Smackdown
19.11. TobyMac, MercyMe, and Zach Williams

December 2023:

2.12. Pentatonix
4.12 Doja Cat
9.12. Ohio R&B Experience
13.12. Old Dominion
30.12. Trans Siberian Orchestra

January 2023:

12.1. Nate Bargatze
22.-28.1. U.S. Figure Skating Championships

February 2023:

1.-4.2 Disney on Ice
16.2.-17.2. World's Toughest Rodeo

March 2023:

2.3. Sam Hunt
15.3. Dan+Shay
22.3. Olivia Rodrigo
23.3. Tim McGraw

Tässä siis satunnainen ote 5 kuukauden ajalta satunnaisesta NHL-monitoimiareenasta. Huomionarvoista, ettei tuollaisessakaan Columbuksen kokoisessa metropolissakaan niitä tapahtumia saada edes ihan sitä 1 per joka viikko, vaan monta viikkoa mennään ihan vaan pelkästään Blue Jacketsin jääkiekkomatsien muodossa. On täysin absurdia edes unelmoida, että edes koko Varsinais-Suomen n. 500.000 asukasta riittäisi täyttämään mitään 10000 katsojan areenaa joka viikko erilaisissa tapahtumissa.


EDIT:
Tässä vielä tuo MSG:n lista, mikä suunnilleen vastaa sitä, mitä Turussa on budjetoitu. Nykin metroalueella asuu pysyvästi se 20 miljoonaa eli n. nelinkertaisesti koko Suomen asukasmäärä, plus muutama turisti siellä mukana:

 
Viimeksi muokattu:

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Näinpä näin.

Ehkä vielä lähempänä voisi olla Scandinavium Göteborgisssa, jossa sielläkin on tarjolla silkkaa paskaa, ellei Sir Rod Stewart tajua soittaa ainoastaan matskua, joka on ilmestynyt ennen vuotta 1973.:

Halliin pitäisi saada katsojia nimenomaan paikallisista.

Miten muuten nuo minihevifestarit ovat myyneet? Eivät kai kovin hyvin, kun niitä ei enää ole? (In Flames taisi olla joku vuosi sitten.)

Itse olen ollut jäähallissa keikalla viimeksi kun R.E.M. kävi Suomessa, eli en ole mikään areenabändien suurin ystävä. Mutta jos olisi vaikka juuri joku laajempi kattaus, niin tuollaista voisi harkita ehkä.

Tässä sen oikean MSG:n lista:
 

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Näyttäs verotietojen mukaan siltä, että Aki Berg on ujossa palkkakuopassa. Aki kuittas vain 47 tonnia, kun kollegansa Vahalahti nappasi 162 kiloa! :D
Onneksi sentään Aki sai myös sit tuohon päälle 100 tonttua pääomatuloja, niin eiköhän sitä jotenkin pärjäile silläkin! Meillä on kyllä ehkäpä koko liigan parhaiten tienaavat huoltajat!

Ja joo, TPS ei tietenkään tuollaisia palkkoja jätkille maksa. Villen ansiotulot koostunee pääosin rahaston tyhjentämisestä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Olen aikaisemminkin sanonut, että paremmin me saadaan kilpailuetua sillä, että ratapihasta tehdään Suomen paras halli urheilutapahtumiin kuin se, että tehdään taas yksi monitoimihalli.

Vaikka olen eri mieltä niin tuon pystyisi varmaan joku objektiivisesti arvioimaan. Paljonko potentiaalisia TPS:n ulkopuolisia urheilutapahtumia on versus ei-urheilutapahtumia. Jos nyt lähdetään siitä että ylikalliit MM-kisat ja NHL premieret kuitenkin menevät muualle.

En näe että monitoimessa eri tahojen intressit eivät olisi sovitettavissa yhteen. Kunhan ei tehdä huonoa tasaisesti kaikille. Rajupaja-areena kakkosta ei kaivata.
 

Ewald

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Florida Panthers, Magpies
Eipä ole tullut nautiskeltua Artukaisten hallin musiikkitarjonnasta kesän 1992 jälkeen, kun Status Quo pisti menemään siellä. Ei siellä ihmisiä ihan tungokseen asti ollut.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
En kauheasti jaksa näitä verokone juttuja ihmetellä mutta kyllä tää oli hauskin.

Steenbergen Tyler Ryan
Varsinais-Suomi, 1998​
141 540 €​
Pelkästään tämän takia pitäisi tapahtua muutoksia urheilujohdossa. Kuka saatana tämän sopimuksen on sorvannut? Ja vielä luultavasti selvinpäin?
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Heheh, siinä oli mies jota jäi moni kaipaamaan. Jatkosopimuskin oli täysin ansaittu. Pelas kuitenkin joku 3 peliä ihan semiookoosti, niin kyllähän siitä nyt rahakas jatkosopimus on ansaittu.

No, mut hei, eihän näihin verotietoihin voi luottaa. Varmaan saanut tiliä toisesta duunistaan pullonkerääjänä.

Tepsin taloudesta ei huumoria puutu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös