HC TPS:n talous

  • 1 143 808
  • 4 934

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Mutta uskot että syy tapahtumien vähyyteen on se, että halli sijaitsee 3,5km päässä kaiken pelastavasta ratapihasta?

Kumma ettei keskellä festarikesää ketään kiinnosta mennä tunkkaiseen halliin kuuntelemaan musiikkia. Tämän idean luojalle voi ainakin antaa kenkää välittömästi.
Aamen. Juuri tätä samaa ihmettelin. Kuka valopää keksi tuon Offspringin keskellä parasta kesää järjestää halliin esiintymään? Eiköhän olisi monta muuta yleisöä houkuttelevaa yleisöpaikkaa tarjolla.
 

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Itse taas näkisin ennemmin, että tässä on juuri se näkemys josta se ison kuvan näkeminen puuttuu. Tapahtumapaikan tulee olla siellä, jossa ihmiset ovat, eikä ihmisten siirtyä sinne, missä tapahtuma on. Tämä siis silloin kun puhutaan synergioista ja toinen toisia tukevista rakenteista.

Itse en siis väitä uuden hallin olevan mikään ratkaisu Tepsin yleisömääriin. Kysymys on hallin sijainnista ja sen vaikutuksesta tapahtumiin noin yleisesti. Tapahtumapaikka, jossa on tarkoitus järjestää tapahtumia joka viikko, tulee olla sijainniltaan keskeisellä paikalla. Riippumatta sitten siitä, mitä siellä ajan myötä tullaan järjestämään. Tällöin matalan kynnyksen kävijät ovat tavoitettavissa. Keskuksen yhteydessä on toimistoja, ruokakauppoja, ravintoloita ym.

Ruisrock on siinä mielessä vähän ontuva vertauskuva, että se on kerran vuodessa järjestettävä tapahtuma, jonka olennainen osa on juuri tuo miljöö. Meneehän porukka Sodankylän elokuvafestivaaleillekin kerran vuodessa.

Tapahtumapaikan sijainti Turussa tulisi kuitenkin olla keskeinen. Tottakai finaaleissa saadaan mökki täyteen, mutta tämä juuri ei ole se iso kuva. Areena tulee olla monikäyttöinen ja se tulee olla kaupungin parhaalla paikalla. Olen usein sanonut, ettei ratapihaa kannata rakentaa sen vuoksi, että TPS saa uuden hallin. Mutta jos ja kun se kokonaisuus uusine matkakeskuksineen rakennetaan, niin kyllä siihen yhteyteen kannattaa siirtää myös tapahtuma-areena jossa on myös jääkiekko. Tapahtumien järjestäminen kaupungin ulkolaidalla vain siksi, että joskus on päätetty rakentaa halli väärään paikkaan, on mielestäni liiallista hirttäytymistä vanhoihin ratkaisuihin. Samalla tulisi miettiä myös messukeskuksen kohtaloa. Nykyinen halli puolestaan palvelee tällä hetkellä ja tähän tilanteeseen oikein hyvin.
Ajatella, että kultaisina vuosina meidän yleisökeskiarvo taisi olla aika paljon enemmän kuin nykyään. Mannerlaatatko ne hallia on lähemmäksi Raisiota siirtänyt?
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Telkkari merkitsee. Pelejä helppo katsoa kotisohvalta.

Väitän tämän merkitsevän todella paljon. Yhden pelin lipun hinnalla saat koko kuukauden pelit näkymään kotisohvalla.

Mielestäni myöskään ei ole oikein järkeä vertailla kerran vuodessa järjestettävää festaria kesähelteellä vs. Lähes puuduttavat 30 ottelua talvikuukausina. Toisessa kun missaat tapahtuman, missaat koko vuoden. Mitä menetät, jos missaat marraskuisen TPS-SaiPa -ottelun? Et mitään.
 

12961

Jäsen
Liikevaihto on 8,158 milkkua joka tuntuu kyllä kovin pieneltä summalta TPS:n mahdolliseen potentiaaliin nähden ja ennen kuin kenkisin kaikki ulos, niin sitä pyrkisin kyllä nostamaan.

Jollain äänellä on sekin sanottu (ettei olisi Holma ollut), että yritysmyynnin ja sponsoroinnin tulot ovat palloseurassa suhteessa pienet. Eikä taida olla niinkään, ettei kappalemääräisesti olisi asiakkaita.

Iso osa paikallisen kiekkotoiminnan yritysmyynnin tuloista ja potentiaalista on paikallisia pk-yrityksiä. Sen sanon, ettei ole kaukaa haettua, että satojen miljoonien tuloilla henkilöomistajina pyörivät heput romahduttavat tälläisien asiakkaiden satsaukset. Nämä tinkivät todella rajusti tai lähtevät kävelemään. Nuo laita&jäämainokset ovat ostajilleen nykyisessä mediaympäristössä hyötysuhteeltaan ja mitattavuudeltaan huonoja. Ja olen satavarma (tiedän), että niistä saadaan Lukkoa, Ässiä ja useita muita pienempien markkina-alueiden joukkueita huonompaa hintaa.

Monelle yrittäjälle tuo näkyvyys on markkinointia enemmän hyväntekeväisyyttä.

EDIT: Jos tuo Nokia-areenan 70k€/kausi/aitio -vuokra pitää paikkansa, niin siinä on tietysti heti jokunen sata tonnia eroa. Tepsin peleihin aitioita myydään usein 600€ (60€/penkki) ja ne ovat silti pääosin tyhjillään. Tokihan täytyy muistaa myös se, että Mansessa kävi karmea joulu Russki-areenan pakotteiden takia. Varsin moni isommista keikoista olisi päätynyt ihan kylmästi markkina-alueen takia Harsulle jos se olisi ollut käytettävissä. Jos vertaillaan tämän hetkistä tasoa, vertaillaan ulkoisista syistä Nokian osalta pitkällä aikavälillä liian hyvää tasoa.
 
Viimeksi muokattu:

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En näe ulkomaalaisten bändien osalta sijaintia välttämättä huonona, nykyaikana ehkä jopa parempana kuin HKI. Turusta on kuitenkin suht lyhyt matka Tukholmaan autolautoilla.

Mutta tapahtumista yleisesti ja kun verrataan muihin.

Kun katsoo vaikka Uro...Nokia areenan esiintyjiä, niin kotimaisella setillä sieläkin vedetään. Hedberg , Torikka & Ahola Iskelmägaala, UMK, Blind Channel, Paula Koivuniemen joku kiitoskonsertti jossa setti suomen kärki-iskelmäheeboja, Apulanta + Sinfoniaorkesteri, raskasta joulua

HKi jäähalli mm. Raskasta joulua, Maija Vilkkumaa, Waterland sirkus, Till Lindeman, Scooter, Urheilugaala, Amaranthe, Dire Straits legacy, Kuumaa, Within Temptation ja lista kaikenlaista jotka eivät soita kelloja..

Samaan aikaan Gatorade: Maata näkyvissä, pikkujoulut show + dinner ((elastinen + Irina), raskasta joulua youtube allstars, ja sitten viimeinen tapahtuma WFC 2027.

Siis oikeasti, KOLME tapahtumaa + lätkämatsit seuraavan puolen vuoden aikana. Ja neljä tapahtumaa seuraavan neljän vuoden aikana.

Lisäksi näistä osui silmiin kaksi tapahtumaa joissa karsitaan paljon kiinnostuneita pois (hinta) tai hävitään TRE / HKI linjalle noissa kalliimman luokan lipuissa ihan sisällön takia:

1. pikkujoulut dinner + show on 149e+alv ja ei mahdollisuutta ostaa lippu.fi, ticketmaster tms kautta. Täysin yrityksille suunnattu, ruokalista "ok" mutta ei sellainen että herättää halun mennä paikalle. Esiintyjät myöskään eivät ole tilaisuuteen ehkä ne parhaat. Eli tästä hyvin vahva tunne että markkinointi pääsääntöisesti yrityksille, miksi?

2. Raskasta joulua taas häviää VIP (keikka + ruokailu) paketissa ruuan kanssa todella rajusti TRE HKI linjalle. Tampereella on naudan sisäfilettä, Helsingissä naudan petite tenderiä. Turussa tarjoillaan...broilerinpaistia.


*edit* TPS ei myöskään ilmeisesti myy mitään tapahtumapaketteja. Esim. LA peli ja Viking Line / Tallink TKU-Tukholma -risteily tai peli ja yö Caribialla tms. Miksi?
 
Viimeksi muokattu:

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Muutamaa asiaa kommentoijat ei nyt ota huomioon tapahtumista keskutellessa.
Ensimmäinen on isojen bändien kohdalla kapasiteetti, joka on konserteissa "vain" 8000.
Toinen asia isojen maailmantähtien kohdalla sijainti, jossa pääkaupunki tai riittävän iso esiintymispaikka, joka myy hyvin vie voiton.
Kolmas Turun sijainti ja kulkumahdollisuudet. Turusta on esim. junalla helkutin huonot yhteydet.
Pienemmille kotimaisille halli on puolestaan liian iso, näille riittää esim. Logomo.
Turusta yksinään ei näitä tapahtumia saa loppuun myytyä.
Eli ei ole kyse tapahtumamyyjän "laiskuudesta".
Vaikka hallivuokraa maksetaan joka tapauksessa, ei se tapahtuman järjestäminen silti ole ilmaista.

Lähtökohtaisesti tuo 50 tapahtumaa vuodessa oli täysin ylioptimistinen tavoite. Mutta otettiin riski ja lähdettiin yrittämään, mikä onnistuessaan olisi ruokkinut HC TPS Oy:tä mukavasti.
En jaksa kaivaa vanhaa viestiäni ratapihan omasta ketjusta, mutta muistan kuitenkin pyöritelleni asiaa joskus. Itse kannatan siis edelleen sitä, että joskus joku uusi kompleksi tehdään, niin sen tulee palvella kaikkea käyttötarkoitusta. Silti on tosiaan utopistista ajatella, että areenan pääasiallinen käyttötarkoitus voisi olla muu kuin jääkiekko. Jos TPS pelaa 30 kotiottelua 4000 keskiarvolla, se tekee 120 000 kävijää. Tämä tarkoittaisi, että 10 000 hengen tapahtumia tulisi olla yksi per kuukausi, jotta samaan päästäisiin. Kyllä valitettavasti jääkiekosta ne pääasialliset tapahtumat koostuu.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Joo, mutta Judas Priest se vasta relevantti onkin! Kuulemma Tyksin osastolla makaa vieläkin useampi pettynyt turkulainen kun Judas meni Tampereelle eikä tänne.

Paskaahan nuo kaikki nykyään Suomeen raahautuvat areenaorkesterit ovat.

Pointtina nyt vaan, että ei saada edes tuon tason väsyneitä ukkoja, vaan niitä pitää hakea pari divaria alempaam
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Keikkoihin vielä palatakseen, jos Suomen suurimpia rockfestivaaleja rockfest ei saamut tarpeeksi isoja esiintyjiä ensi kesäksi, voi joku kämyinen turkuhalli, joka ei oikein konsertteihin ole edes tehty, olla todella haastava paikka isompien artistien saamiseksi.
 

Kultalehvä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Columbus Blue Jackets
Keikkoihin vielä palatakseen, jos Suomen suurimpia rockfestivaaleja rockfest ei saamut tarpeeksi isoja esiintyjiä ensi kesäksi, voi joku kämyinen turkuhalli, joka ei oikein konsertteihin ole edes tehty, olla todella haastava paikka isompien artistien saamiseksi.
Sinällään samaa mieltä asiasta, mutta vertailu kerran kesässä järjestettävän festivaalin ja turkuhallin tapahtumien kanssa ontuu. Festareiden mahdolliset lineupit on kuitenkin ajankohtaan sidottuja ja jos kyseisenä viikonloppuna isoimmat bändit soittaa jo jossain muualla niin se on no go.

Mutta joo Turkuhallia ei yleisesti pidetä keikkapaikkana, mutta Ratapihan suhteen asia voisi olla eri. Kyse on kuitenkin fasiliteeteista ja brändäyksestä, ainakin yleisön suhteen. Se, että saadaan isot artistit valitsemaan Tampereen ja Helsingin sijaan Turun onkin hankalampi yhtälö, varsinkin jos uusikaan halli ei ole kovin suuri.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Se, että saadaan isot artistit valitsemaan Tampereen ja Helsingin sijaan Turun onkin hankalampi yhtälö, varsinkin jos uusikaan halli ei ole kovin suuri.

Tuossa aiemmin noita artisteja listasin, ja en näe oikeastaan yhtään niistä isona artistina vaan keskitason artistina. Gatoradella ei ole tällä hetkellä raskasta joulua -tapahtuman lisäksi mitään tarjolla aikuisille. Samaan aikaan kuitenkin TRE ja HKI tarjoaa kaikenlaista standupista heviin.

*aikuiset mainittu siksi että keskimäärin niissä tapahtumissa myös ravintolatuotteita myydään enemmän kuin esim. kristillisen tapahtuman tai tubettajien läpsyttelyn aikana.
 

Mary Mackey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos tuo Nokia-areenan 70k€/kausi/aitio -vuokra pitää paikkansa, niin siinä on tietysti heti jokunen sata tonnia eroa.
Kyllä se pitää. Ohessa kuvakaappaus Aamulehdestä Areenan rakentamisvaiheessa.
 

Liitteet

  • Screenshot_20231107_220407_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20231107_220407_Samsung Internet.jpg
    618 KB · kertaa luettu: 157

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Pointtina nyt vaan, että ei saada edes tuon tason väsyneitä ukkoja, vaan niitä pitää hakea pari divaria alempaam
Niin, se pointti vaan osuu tosi huonosti, jos kuvittelee Judas Priestin olevan pari divaria korkeammalla kuin The Offspringin. Koska todellisuudessa ei ole, muuta kuin jossain kaljuuntumista pitkillä hiuksilla peittävien kaljamahaisten nahkahousujen lähiöpubin rokkariäiJä vakiopöydässä.
 

Kultalehvä

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Columbus Blue Jackets
Niin, se pointti vaan osuu tosi huonosti, jos kuvittelee Judas Priestin olevan pari divaria korkeammalla kuin The Offspringin. Koska todellisuudessa ei ole, muuta kuin jossain kaljuuntumista pitkillä hiuksilla peittävien kaljamahaisten nahkahousujen lähiöpubin rokkariäiJä vakiopöydässä.
Offspring on varmasti yleisesti suositumpi kuin Judas Priest. Mutta vanha hevikansa käy paljon keikoilla. En nyt kyllä osaa sanoa olisiko Priest vetänyt Turkuhallin täyteen, tuskin :D Mutta Iron Maiden sen olisi tehnyt ja nekin perhana meni Tampereelle.
 

Centre Bell

Jäsen
Suosikkijoukkue
Entisaikojen TPS.
Jos kerran mesta on 5/5 ja fasiliteetit kunnossa, niin miksi siellä ei järjestetä mitään? Mikään Youtube Allstars ei mene mistään valtavasta kaappauksesta. Miksi vaikka Sting ei soittanut Turussa kun kävi Tampereella ja Hesassa? Onhan nyt Turkuhalli parempi paikka järjestää keikka kuin Nordis. Nordiksella on muutenkin tapahtumaa vaikka kuinka paljon, vaikka sinne autolla meneminen on todella hankalaa. Samaan aikaan Raision toiseksi suurin pellolla makaava lato on tyhjänä viikosta toiseen. Mikä maksaa, kun kerta on niin huippupaikalla.
Paul McCartney, Madonna, Billy Joel, Mariah Carey kaikki nuo olisivat tulossa Turkuun esiintymään, mutta kun valitettavasti Artukaisiin on artistien kotimaasta niin pitkä matka, että siksi eivät tule.
Jos taas matka olisi 3,5 km lyhyempi, eli esiintymispaikka olisi ratapihan uusi halli, niin keikat olisi sovittu jo ajat sitten.
Tosin ratapihan halliin mahtuu vain 75% siitä yleisömäärästä, mitä Gatoradelle mahtuu, mutta kun se matka esiintymään on niin paljon lyhyempi.

Uskomatonta skeidaa Täällä saa lukea hallin väärästä paikasta.
Jos tuote on kunnossa, on se sitten jääkiekkojoukkue tai artisti, niin kyllä yleisö löytää paikalle.
Kumma että 90 luvulla ei painittu alhaisten yleisömäärien kanssa, vaan aina oli hallissa porukkaa tilaisuudessa kuin tilaisuudessa.
Onkohan sillä jotain tekemistä, että silloin mustavalkoisissa pelasivat mm. Hannu Virta, Jere Lehtinen, Saku Koivu, Kimmo Timonen, Petteri Nummelin, Marko Kiprusoff, Kai Nurminen, Kimmo Rintanen, Tomi Kallio ym. ym.
Ja lisäksi mitaleja, myös niitä kirkkaampia, tuli vuodesta toiseen.
Tuohon aikaan areenalla esiintyivät artisteina mm. Sting, Elton John, Janet Jackson, Mestarit Areenalla, Eppu Normaali ym. ym.
Ja tiedoksi halli sijaitsi silloin täsmälleen niillä sijoilla missä se on nytkin eli hallin paikka ei noista ajoista ole siirtynyt metriäkään lähemmäs kauppatoria.

Pitäisiköhän TPS:n johdon ja markkinointiosaston kaivaa naftaliinista vanhoja toimintasuunnitelmia, jos niitä jossain arkistoissa olisi ja tutkia miten tuohon aikaan asioita hoidettiin.
Voisi olla suurikin yllätys kun huomattaisiin, että tuon ajan menestyksen reseptinä oli niinkin yksinkertaiset asiat, kuin alhaiset kulut (kapea organisaatio) ja ammattimainen työnteko.
 
Viimeksi muokattu:

12961

Jäsen
Kyllä se pitää. Ohessa kuvakaappaus Aamulehdestä Areenan rakentamisvaiheessa.
Toki tuossa hinta on vielä muodossa "löydetään ottajat" ja "asettuu noin". Lisäksi puhutaan rakennuttajan suulla, eli värikynääkin voi olla. Toki mainitsemani Helsingin seudun väliaikainen puute vastaavista käyttökelpoisista tiloista voi olla lisännyt riskinottoa sanottujen 5v sopimusten suhteen.

En väitä vastaan, vaan kannustan päättäjiä terveeseen skeptisyyteen. Minusta on aidosti kiva, että Mansessa menestytään, mutta lyhyen aikavälin tuloksesta on turha tehdä meille mittaria pitkälle aikavälille :)

Hallin tulevia tuottoja on Turussa epätoivoista ekstrapoloida menneistä. Samoin kuin mansessa olettaa, että kaikki jatkuu kuten nytkin, vaikka stadin russki-areena saataisiin järkevämpään käyttöön.

Minua on hyvin vaikea vakuuttaa nykyisen ratapiha-hankkeen bisnespotentiaalista, enkä ikinä sijoittaisi rahojani pelkästään kyseiseen projektiin. Parempi olisi ollut kehittää nykyistä ja katsoa mikä on koko lajin potentiaali kun halin käyttöikä on ihan oikeasti lopussa.

Turkuhallin käyttöiästä puuttuu kymmeniä vuosia. Täytyy sen saatana pidempään kestää kuin Nordiksen.
 
Viimeksi muokattu:

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Uskomatonta skeidaa Täällä saa lukea hallin väärästä paikasta.
Jos tuote on kunnossa, on se sitten jääkiekkojoukkue tai artisti, niin kyllä yleisö löytää paikalle.
Sinä sen sanoit. Syitä pyritään löytämään kaikesta muusta paitsi kentältä, joka on se tärkein asia.

Hallin sijainnilla ei ole mitään järin suurta merkitystä yleisömääriin. Totta kai uutuuden viehätyksissä Ratapihalla kävisi alkuun vähän enempi porukkaa, mutta kohtuu lyhyessä ajassa määrä tasottuisi normaaliin.

Vain tuote kentällä merkitsee. Se nyt pitäisi jo olla huomattu, etenkin Turussa.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ei se Offspring nyt niin pahasti flopannut, kun täältä ehkä saa kuvan. Olin itse paikalla ja kentällä oli hyvin porukkaa ja lavan läheisyydessä olevat katsomon osat myös. Ihan hyvä tapahtuma oli ja Gatorade sopi hyvin Punkrock-konserttiin. Äänentoisto toimi!
 
Viimeksi muokattu:

Jonde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Ihan mielenkiinnosta tätä hetken selvittelin ja Ahokas on meillä aloittanut vuonna 2021 ja alkaako sopimus sitten toukokuusta vai kesäkuusta, en tiedä. Kuitenkin, Ahokkaan ansiotulot on olleet vuonna 2021 kokonaiset 24 867 euroa. Tuosta päätellen koko summa on tullut KooKoolta palkkana ja TPS ei ole maksanut palkkaa ollenkaan vuoden 2021 puolella. Muutaman päivän päästä saadaan tietää vuoden 2022 tulot ja siellä sitten Ahokkaalla lienee tulot noin 200 k€ jos tuo vuoden 2021 palkka meiltä on maksettu jostain syystä vasta vuoden 2022 puolella. Tällöin tuo 400k€ olisi se kolmen kauden palkka eli 133 333 €/kausi joka on ihan linjassa muihin joukkueisiin.

Tähän palatakseni, niin Jussin tulot vuodelta 2022 oli 200 000 euroa, joten osui juurikin tuohon ennakoimaani. Tällöin voidaan olettaa, että tuo huhuiltu 400 k€ palkka olisi kolmelta kaudelta.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Aamen. Juuri tätä samaa ihmettelin. Kuka valopää keksi tuon Offspringin keskellä parasta kesää järjestää halliin esiintymään? Eiköhän olisi monta muuta yleisöä houkuttelevaa yleisöpaikkaa tarjolla.
The Offspring oli lauantaina toisella keikalla Seinäjoella, kantoi nimeä "Stadionfest". Oli selkeästi promoottorin (Nordic Live) projekti, johon Turku Live (TPS) tarttui. Todellisuudessahan kumpikaan tapahtuma ei varsinaisesti menestynyt. Seinäjoen keikan piti olla OmaSP-stadionilla, mutta lipunmyynnin oltua heikkoa lava rakennettiin stadionin parkkipaikalle.

Ei se Offspring nyt niin pahasti flopannut, kun täältä ehkä saa kuvan. Olin itse paikalla ja kentällä oli hyvin porukkaa ja lavan läheisyydessä olevat katsomon osat myös. Ihan hyvä tapahtuma oli ja Gatorade sopi hyvin Punkrock-konserttiin. Äänetoisto toimi!
Permannolla oli ihan hyvin porukkaa ja kaikki toimi, mutta alakatsomoiden täyttöaste heikompaa kuin yhdessäkään liigamatsissa. Taloudellisessa mielessä en usko sekuntiakaan, että oli menestys.

Keikkaskene on kokenut aikamoisen pyörremyrskyn koronan jälkeen. Logistiikkakulujen noustua kiertueita ja keikkoja perutaan nykyään todella pienellä kynnyksellä ja siinä mielessä Suomi on maana etäinen, ettei tänne "eksytä" ihan noin vain. Heittäisin mututuntumalta, että Turku Liveltä puuttuu tietynlainen tuntemus kentältä, jotta osattaisi oikeaan aikaan bookata oikeat artistit. Kuitenkin Live Nationit ym. isot nimet bookkaavat juuri näitä ei-kenenkään halleja, kuten Helsinkiä ja Tamperetta, koska varmasti heidän kannalta edullisempaa kuin alkaa duunata ylimääräisen toimijan (Turku Liven) kanssa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Minua on hyvin vaikea vakuuttaa nykyisen ratapiha-hankkeen bisnespotentiaalista, enkä ikinä sijoittaisi rahojani pelkästään kyseiseen projektiin. Parempi olisi ollut kehittää nykyistä ja katsoa mikä on koko lajin potentiaali kun halin käyttöikä on ihan oikeasti lopussa.

Et ole ajatuksinesi yksin, koska eiväthän edes hankkeen puuhamiehet itsekään usko tuon hallin bisnespotentiaaliin. Jos he uskoisivat, niin eiväthän he silloin pyytäisi vastoin aikaisempia puheitaan kaupungilta veronmaksajien rahaa 50 miljoonaa juuri hallin rakentamiseen. Asuntorakentamiseen he eivät pyydä, koska tietävät, että siinä koko hankkeen bisnesydin lepää ja siksi siihen osaan hanketta eivät muita päästä mukaan.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kukapa tuollaista hanketta pelkällä yksityisellä rahalla toteuttaisi. Ihan luonnollista että kaupunkikin kuten EU osallistuu viuluihin, jos tuloja ovat jakamassa. Paljonkohan tähän ollaan EU rahaa saamassa? Hyvä että jotain investoidaan, ettei Turku kokonaan näivety. Ratapihahanke ja Itäharju/Kupittaan kehittäminen ehkä ne tärkeimmät tällähetkellä. Toki ei voi unohtaa satamaterminaalin kehittämistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös