HC TPS:n talous

  • 1 144 101
  • 4 934

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Tähän väliin sellainen pieni fakta että vuonna 2000 AC/DC kävi Euroopan kiertueellaan Tukuhallissa. Ainoa keikka tuolla Euroopan kiertueella joka ei ollut loppuunmyyty, kyllä arvasit oikein oli Turussa.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tähän väliin sellainen pieni fakta että vuonna 2000 AC/DC kävi Euroopan kiertueellaan Tukuhallissa. Ainoa keikka tuolla Euroopan kiertueella joka ei ollut loppuunmyyty, kyllä arvasit oikein oli Turussa.

Ja se kaikki muuttuu kun saadaan Turkuun uusi halli keskelle kylää.

Sen jälkeen Turkuun tulevat kaikki isot artistit koska sijainti on muuttunut ja turkulaiset ovat muuttuneet. Häkki on aina piukassa, toisin kuin Turkuhallissa.

Voitetaan Hki + Tampere kilpailussa areenatason artisteista.

Tälle tämä nyt perustuu ja ihan realistiseltahan se kuulostaa. (lähteenä Heidi Aho)

--

Holman jutuissa ei ollut mitään uutta mutta iso kiitos @eCiuj referaatista!

Muut ovatkin jo ansiokkaasti nostaneet sieltä hupaisimmat asiat esiin.

Hernekeittoa ja Uramalle 2€ halvempi teleliittymä. Noista pienistä puroista se 2,9 milliä kiritään äkkiä. Ja halli on kallis ja väärässä paikassa.

Jonkun elefantin mä näin siellä huoneessa vaikka en ollut edes paikalla. Ihan äkkiä ei ole näköpiirissä, että urheilutoimintaan olisi tulossa nostetta tällä kuviolla. Käsienheiluttelijat toimistolla taasen ovat turvassa ja jatkavat kaviaarin syömistä.

Aika isolla riskillä tässä nyt roikutaan halliprojektin varassa. Oikeastaan mitään muuta korttia ei enää ole käytössä.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Näin on. Vertailupohjana voi käyttää Tampereen seuroja, joista kumpikin maksaa Nokia areenasta+aitioista enemmän kuin mitä TPS maksaa Gatoradesta.

Aikanaan kumpikin maksoi Hakametsästä alle 200.000 euroa vuodessa.
Tappara sekä Ilves maksavat lähemmäs kolmanneksen vähemmän hallivuokraa kaudessa kuin mitä TPS Gatoradesta.
Tamperelais seurat maksavat kumpikin noin 500 000€ kaudesta kun Tepsin vastaava luku on lähemmäs 1500 000€.
Tämä tieto tullut henkilöltä jonka kuuluisi olla hyvinkin kartalla mitä seurassa tapahtuu.
 

rs2681

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi
Vaikea ottaa kantaa kuinka paljon todellisuudessa hallin sijainnilla pystyisi vaikuttamaan yleisömääriin. Joka tapauksessa ainakin lisäisi nykyvyyttä Turussa. En ole varma kuinka moni loppujen lopuksi tietää missä TPS edes pelaa, poissa silmistä poissa mielestä.
 

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Jos kerran mesta on 5/5 ja fasiliteetit kunnossa, niin miksi siellä ei järjestetä mitään? Mikään Youtube Allstars ei mene mistään valtavasta kaappauksesta. Miksi vaikka Sting ei soittanut Turussa kun kävi Tampereella ja Hesassa? Onhan nyt Turkuhalli parempi paikka järjestää keikka kuin Nordis. Nordiksella on muutenkin tapahtumaa vaikka kuinka paljon, vaikka sinne autolla meneminen on todella hankalaa. Samaan aikaan Raision toiseksi suurin pellolla makaava lato on tyhjänä viikosta toiseen. Mikä maksaa, kun kerta on niin huippupaikalla.
Voisiko johtua siitä, että järjestäjä on patalaiska? Riskitkin tuossa on aika pienet kun hallista maksetaan sama summa vaikka olisi käyttämättä. Kyllä tuo vuokrasoppari pitäisi saada päivitettyä niin, että Tepsi maksaisi hallista vuokraa käytetyn ajan mukaan.
 

Juketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Tämä on asia jota moni ei aina sisäistä. Voidaan hyvin väittää, että kyllä siellä kävisi jos peli olisi parempaa ja kyllä siellä kävisi jos esiintyjä on kunnollinen. Varmasti näinkin. Huono sijainti leikkaa kuitenkin yleisömäärä aina jollain tasolla. Mikä se todellinen vaikutus sitten on, sitä on vaikea sanoa. Sijainti on kuitenkin monessa asiassa se kaiken a ja o. Kauppaostokset tehdään siinä sopivan reitin varrella olevassa kaupassa, vaikka tarjonta olisi vähän parempaa kauempana.

Maailma ja Turku ei kehittynyt siihen suuntaan mihin 35v sitten ennustettiin. Tämän vuoksi sijainti on Turkuhallin suurin heikkous. Tätä voidaan jollain yrittää paikata, mutta perimmäistä ongelmaa se ei poista. Ratapihan suunnitelmia parempaa paikkaa ei Turussa hallille ole. Tämän jälkeen sijainnin suhteen ei olisi enää jossiteltavaa. Onko vaikutus yleisömääriin sitten 10 vai 20 % sitä on vaikea sanoa. Mutta sijainti olisi joka tapauksessa tämän jälkeen kunnossa ja se loisi hallista paikan jonka ympärillä on laajaa oheistoimintaa joka ruokkii myös tapahtumia. Tampereen esimerkki on hieno siellä pyörii paljon porukkaa myös muista syistä kuin jääkiekon vuoksi.
Tuo on selitys mihin helposti laiskahko ihminen syyllistyy näkemättä asioiden perisyitä. Niin se vaan tuokin Raision lato myytiin 5 minuutissa loppuun kun Tepsi pelasi siellä loppuotteluita. Helsinki järjestää voitollisia festareita jollain kulahtaneella vanhalla teollisuusalueella, Ruisrock myydään vuodesta toiseen loppuun vaikka tavoitettavuudeltaan alue missä festivaali pidetään on järkyttävän surkea. Vantaalla vuoden lounasravintolaa on käyty ihmettelemässä bussilasteittain Lapista asti. Ihmiset jonottaa aamuyöstä ilmaisten ämpärien perään kaupan pihalla ja saattavat tulla kaukaakin. Kun tuote, kysyntä ja tarjonta kohtaa, niin sillä sijainnilla ei ole mitään merkitystä. Turussakin hallin pihaan tulee bussia jonossa torin laidalta ja parkkitilaa on jokaiselle saapuvalle autolle. Älkää ihmetelkö kun uuden hallin viehätyksen hälvettyä väkimäärä palaa ennalleen jos pelkästään tuon syyn taakse mennään eikä mitään muuta muuteta.
 

Mary Mackey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Oisko tähän jotain lihaa luille? En meinaan usko.
Omistamistaan aitioista seurat maksavat vastiketta ja niistä mitä eivät omista, eivät maksa mitään.

Tamperelaisseurat eivät omista yhtään aitiota kuten ei kukaan muukaan Lähitapiolaa ja OP:ta lukuunottamatta (ovat molemmat ankkurisijoittajia). Vuokrasopimus on viisivuotinen ja vuokra on 70.000 euroa per aitio / vuosi. Ilveksellä aitiota hallinnassa kymmenen ja Tamhockeylla muistaakseni yksitoista.

Tamperelais seurat maksavat kumpikin noin 500 000€ kaudesta kun Tepsin vastaava luku on lähemmäs 1500 000€.

Ei pidä paikkaansa. Oikea summa on liikesalaisuus mutta yhdessä yllämainitun aitiodiilin kanssa summa ylittää tuon TPS-summan. Siis kummallakin seuralla erikseen.
 
Mikään Youtube Allstars ei mene mistään valtavasta kaappauksesta.

En valtavasta kaappauksesta tiedä, mutta onhan tuo tapahtuma myyty loppuun nyt joka kerta kun on järjestetty. En tiedä paljonko tuon tapahtuman kohderyhmä kuluttaa hallin muita palveluja, mutta eiköhän tuosta tapahtumasta sentään jotain viivan alle jää. Noita vastaavia ei tietysti pysty määräänsä enempää järjestämään.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Jos ny miettii mitkä asiat vaikuttaa yleisömäärään, niin ainakin:

Joukkueen menestys merkitsee. Keväällä sen näkee selkeimmin: jos joukkue on menettänyt mahdollisuudet jatkopeleihin, katsojia on vähemmän kuin silloin, kun mahdollisuudet jatkoon on.

Pelin ajankohta merkitsee. Sillä on väliä, pelataanko ottelu maanantaina tai perjantaina.

Vastustaja merkitsee. Sillä on väliä, onko vastustaja Lukko vai SaiPa.

Pelin tärkeys merkisee. Ihan vaan runkosarjapeliä ja pudotuspeliä vertaamalla.

Hallin sijainti ja kulkuyhteydet hallille/hallilta merkitsee. Mitä hankalampi mennä, sitä helpompi jättää se kuukauden toinen, kolmas tai kuudes kotopeli väliin.

Pelimäärä merkitsee. Harvempi käy kaikissa otteluissa tai edes useamman kerran kuussa.

Telkkari merkitsee. Pelejä helppo katsoa kotisohvalta.

Tähdet merkitsee. Sillä on väliä, onko kentällä neljä ketjua töppösiä ja löppösiä vai Connor McD.

Sen sijaan en ole ihan varma, paljonko ns ottelutapahtuma, oheispalvelut hallilla ja teemaottelut merkitsee. Varmasti enemmän kuin arvaisin, sen verran paljon niihin panostetaan.

En myöskään ole niin varma siitä, merkitseekö joukkueen pelitapa niin paljon kuin aktiiviseuraajat kuvittelevat. Ainakin lienee toissijaista menestykselle.
 

charlieglide

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En kyllä osta väitettä että tapahtumia ei ”viitsitä” järjestää Gatoradella ja järjestäjät olisivat vain laiskoja. Päinvastoin, kyllä Heidi Ahon tiimiin tässä on vahva luotto edelleen. Luultavasti ilman heitä ei olisi noita Tube-allstarseja jotka esimerkiksi itseä eivät voisi vähempää kiinnostaa mutta kummasti ne vaan porukkaa vetävät ja näiden organisoijatahojen pitää olla näistä kartalla. Offspring taisi olla hieman tunnustelua maailmantähtien suuntaan mutta sekään ei tainnut tuolloin kiinnostaa ihan niin paljoa mitä varmaankin odotettiin.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
En kyllä osta väitettä että tapahtumia ei ”viitsitä” järjestää Gatoradella ja järjestäjät olisivat vain laiskoja.
Mutta uskot että syy tapahtumien vähyyteen on se, että halli sijaitsee 3,5km päässä kaiken pelastavasta ratapihasta?
Offspring taisi olla hieman tunnustelua maailmantähtien suuntaan mutta sekään ei tainnut tuolloin kiinnostaa ihan niin paljoa mitä varmaankin odotettiin.
Kumma ettei keskellä festarikesää ketään kiinnosta mennä tunkkaiseen halliin kuuntelemaan musiikkia. Tämän idean luojalle voi ainakin antaa kenkää välittömästi.
 

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ruisrock, vaikkakin luonteeltaan aivan erilainen tapahtuma, on hyvä vertailukohta. Kuten yllä mainitaan, logistisesti erittäin vmäinen paikka, ja aina saa jonottaa mennen tullen. Lisäksi matkoihin menee aikaa paljon.

Silti lähes tai kokonaan loppuunmyyty toistuvasti.

Tuote, se on se mikä primäärinä ajaa liikkeelle. Uuden hallin sijainnin tuoma lisä tapahtumiin tai katsojamääriin on mielestäni hieman liian mutkat suoraksi ajatusmalli.

Tapahtumien osalta toki eri asia jos järjestelykulut saadaan halvemmiksi ja sitä kautta artisteja paikalle ja lipputuloja.

Lisäksi sijaintia kun nostetaan, ihmisille jotka tulevat muualta kuin keskustasta tai idästä, uuteen halliin kestää pidempään matkustaa.


Tuohon talouteen, käsienheiluttelu siis jatkuu ja säästetään kahvissa ja kertakäyttöastioissa. Samaan aikaan ne mistä isot kulut tulevat (3 resua hoitaa pelaajahankintoja, halliin ei saada tapahtumia, jokaiseen rooliin tuntuu olevan päällekkäisyyksiä... ) ovat naaman edessä esillä mutta asioille ei tehdä mitään.

Ensimmäiseksi kyseenalaistaisin hallin tapahtumamyyjät. Seuraavaksi sen joka on budjetoinut 50 tapahtumaa vuodessa (jos siis lätkämatsien päälle). Kolmanneksi kyseenalastaisin koko myyntiorganisaation.

Hyvä elävän elämän esimerkki kankeudesta meidän pajassa: tiedän faktana että mustia kylpytakkeja oli kysytty suht paljon useamman vuoden ajan. Kesti ainakin 2 vuotta että niitä saatiin myyntiin (oli vain valkoisia). Kysyntää oli, kukaan ei ottanut koppia. Sama muistaakseni TPS vuodevaatteiden osalta jos muistan oikein.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Kesäaikana ei halliin sisälle keikkoja kannata viedä, niin kuin Offspringin tapauksessa tehtiin.
Hallin viereisellä parkki/pihan alueella järjestettiin Knotfest 2022 kesällä ja paikka vaikutti toimivalta konsertin järjestämiseen.
Ruisrock kun on kaikkea muuta kuin rokkia, niin eiköhän tilausta Turun seudulla olisi kunnon rockfestarille jonka Live järjestäisi vuosittain laadukkaine esiintyjineen, esimerkiksi.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Kesäaikana ei halliin sisälle keikkoja kannata viedä, niin kuin Offspringin tapauksessa tehtiin.
Hallin viereisellä parkki/pihan alueella järjestettiin Knotfest 2022 kesällä ja paikka vaikutti toimivalta konsertin järjestämiseen.
Ruisrock kun on kaikkea muuta kuin rokkia, niin eiköhän tilausta Turun seudulla olisi kunnon rockfestarille jonka Live järjestäisi vuosittain laadukkaine esiintyjineen, esimerkiksi.
Liedossa on Smuglerrok siellä tainnut olla aika hyvin kävijöitä joka kesä.
 

eki likanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Albijon Muzaci
Miten voi olla hyvin kävijöitä vaikka ei ole kävelymatkan päässä kauppatorista?

Jaa-a. Mikä nyt on hyvä määrä.

Tänä vuonna on ollut eri ääni kellossa, ja lippumyynti on kulkenut hyvin. Kulmala laskelmoi, että mattimyöhäiset tulevat ostamaan liput juuri ennen viikonloppua ja kävijöitä tulee reilusti yli 3.000.
SmugglerRok soi aiempaa suuremmalla lavalla | Turun Tienoo

Yhtä kaikki, kaiken maailman festarit sun muut ovat eri asia kuin se, että halli olisi erityisen hyvä vakituinen keikkapaikka.

Tuo Youtube Allstars on varmasti ihan hyvä tapahtuma lipunmyynnin kannalta, eikä siinä, mutta onko peräti Turku Liven oma idea koko homma?

Kaukana ollaan siitä, että nämä Tampereella pyörivät Judas Priest -tasoiset humppaorkesterit edes kusisivat Artukaisten suuntaan. Ylipäätään taitaa olla kovan työn takana saada mitään suurempia nimiä Suomeen, puhumattakaan Turusta.

Aivan varmasti joku Taylor Swift tai Beyoncé myisi hallin loppuun vaikka 20 kertaa, mutta jos paikalle saadaan lähinnä tätä Offspring-osastoa, jonka parasta ennen meni n. 30 vuotta sitten, niin tilanteessa ei ole hurratavaa.
 

Ewald

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Florida Panthers, Magpies
Jaa-a. Mikä nyt on hyvä määrä.


SmugglerRok soi aiempaa suuremmalla lavalla | Turun Tienoo

Yhtä kaikki, kaiken maailman festarit sun muut ovat eri asia kuin se, että halli olisi erityisen hyvä vakituinen keikkapaikka.

Tuo Youtube Allstars on varmasti ihan hyvä tapahtuma lipunmyynnin kannalta, eikä siinä, mutta onko peräti Turku Liven oma idea koko homma?

Kaukana ollaan siitä, että nämä Tampereella pyörivät Judas Priest -tasoiset humppaorkesterit edes kusisivat Artukaisten suuntaan. Ylipäätään taitaa olla kovan työn takana saada mitään suurempia nimiä Suomeen, puhumattakaan Turusta.

Aivan varmasti joku Taylor Swift tai Beyoncé myisi hallin loppuun vaikka 20 kertaa, mutta jos paikalle saadaan lähinnä tätä Offspring-osastoa, jonka parasta ennen meni n. 30 vuotta sitten, niin tilanteessa ei ole hurratavaa.
Suomen lounaisnurkassa yksinäinen halli kaukana muusta Suomesta. Helsingissä on se limsa-stadioni ja uhkaavat rakennella lisää kapasiteettia sinne. Tampereella on Mouhijärvi Areena. Ja eikös ne ole rakentelemassa uusia pytinkejä Jyväskylään ja Ouluunkin? Että kilpailu ei ainakaan ole keventymässä sillä saralla. Et siitä näkökulmasta, mikä on Turun vetovoima, että se voittaisi kilpailussa hyviä esiintyjiä? Varsinkin, kun nyt niitä ei edes niin vaan ole tulossa Suomeen, kun Venäjä on poissa suunnitelmista. Kohta isolle osalle noista uusista halleista käy niin kuin sille Kymi Ringille, että konkurssi tulee. Se muuten oli helppo ennustaa jo ennen kuin siellä oli levitetty senttiäkään asfalttia, että niin siinä käy. Ja kävi kans. Turkuun on aina se min. 150 km lisää matkaa edelliseltä isolta hallilta, jos tänne tulee muusta suunnasta kuin Rauman suunnalta. Ei kannata rakentaa yhtään uutta muistomerkkiä, vaikka se olisi kuinka kivaa.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Suomestakin löytyy kovatasoisia ja mielenkiintoisia bändejä joiden varaan tapahtuman voisi järjestää, enkä nyt mitään martti servo&napandereita tarkoita(kaikki kunnia heille) siihen lisäksi ulkomailta voisi kalastella hyvää esiintyjää, jos vain mahdollista, Kallio ei saa olla kalastaja..
Jotain kannattaisi kehitellä noiden raskaiden joulujen lisäksi, ai niin, sehän vaatii työntekoa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tuo on selitys mihin helposti laiskahko ihminen syyllistyy näkemättä asioiden perisyitä. Niin se vaan tuokin Raision lato myytiin 5 minuutissa loppuun kun Tepsi pelasi siellä loppuotteluita. Helsinki järjestää voitollisia festareita jollain kulahtaneella vanhalla teollisuusalueella, Ruisrock myydään vuodesta toiseen loppuun vaikka tavoitettavuudeltaan alue missä festivaali pidetään on järkyttävän surkea. Vantaalla vuoden lounasravintolaa on käyty ihmettelemässä bussilasteittain Lapista asti. Ihmiset jonottaa aamuyöstä ilmaisten ämpärien perään kaupan pihalla ja saattavat tulla kaukaakin. Kun tuote, kysyntä ja tarjonta kohtaa, niin sillä sijainnilla ei ole mitään merkitystä. Turussakin hallin pihaan tulee bussia jonossa torin laidalta ja parkkitilaa on jokaiselle saapuvalle autolle. Älkää ihmetelkö kun uuden hallin viehätyksen hälvettyä väkimäärä palaa ennalleen jos pelkästään tuon syyn taakse mennään eikä mitään muuta muuteta.
Itse taas näkisin ennemmin, että tässä on juuri se näkemys josta se ison kuvan näkeminen puuttuu. Tapahtumapaikan tulee olla siellä, jossa ihmiset ovat, eikä ihmisten siirtyä sinne, missä tapahtuma on. Tämä siis silloin kun puhutaan synergioista ja toinen toisia tukevista rakenteista.

Itse en siis väitä uuden hallin olevan mikään ratkaisu Tepsin yleisömääriin. Kysymys on hallin sijainnista ja sen vaikutuksesta tapahtumiin noin yleisesti. Tapahtumapaikka, jossa on tarkoitus järjestää tapahtumia joka viikko, tulee olla sijainniltaan keskeisellä paikalla. Riippumatta sitten siitä, mitä siellä ajan myötä tullaan järjestämään. Tällöin matalan kynnyksen kävijät ovat tavoitettavissa. Keskuksen yhteydessä on toimistoja, ruokakauppoja, ravintoloita ym.

Ruisrock on siinä mielessä vähän ontuva vertauskuva, että se on kerran vuodessa järjestettävä tapahtuma, jonka olennainen osa on juuri tuo miljöö. Meneehän porukka Sodankylän elokuvafestivaaleillekin kerran vuodessa.

Tapahtumapaikan sijainti Turussa tulisi kuitenkin olla keskeinen. Tottakai finaaleissa saadaan mökki täyteen, mutta tämä juuri ei ole se iso kuva. Areena tulee olla monikäyttöinen ja se tulee olla kaupungin parhaalla paikalla. Olen usein sanonut, ettei ratapihaa kannata rakentaa sen vuoksi, että TPS saa uuden hallin. Mutta jos ja kun se kokonaisuus uusine matkakeskuksineen rakennetaan, niin kyllä siihen yhteyteen kannattaa siirtää myös tapahtuma-areena jossa on myös jääkiekko. Tapahtumien järjestäminen kaupungin ulkolaidalla vain siksi, että joskus on päätetty rakentaa halli väärään paikkaan, on mielestäni liiallista hirttäytymistä vanhoihin ratkaisuihin. Samalla tulisi miettiä myös messukeskuksen kohtaloa. Nykyinen halli puolestaan palvelee tällä hetkellä ja tähän tilanteeseen oikein hyvin.
 

Negapetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Suomen lounaisnurkassa yksinäinen halli kaukana muusta Suomesta. Helsingissä on se limsa-stadioni ja uhkaavat rakennella lisää kapasiteettia sinne. Tampereella on Mouhijärvi Areena. Ja eikös ne ole rakentelemassa uusia pytinkejä Jyväskylään ja Ouluunkin? Että kilpailu ei ainakaan ole keventymässä sillä saralla. Et siitä näkökulmasta, mikä on Turun vetovoima, että se voittaisi kilpailussa hyviä esiintyjiä? Varsinkin, kun nyt niitä ei edes niin vaan ole tulossa Suomeen, kun Venäjä on poissa suunnitelmista. Kohta isolle osalle noista uusista halleista käy niin kuin sille Kymi Ringille, että konkurssi tulee. Se muuten oli helppo ennustaa jo ennen kuin siellä oli levitetty senttiäkään asfalttia, että niin siinä käy. Ja kävi kans. Turkuun on aina se min. 150 km lisää matkaa edelliseltä isolta hallilta, jos tänne tulee muusta suunnasta kuin Rauman suunnalta. Ei kannata rakentaa yhtään uutta muistomerkkiä, vaikka se olisi kuinka kivaa.
Tämä. Luulisi limsa-areenankin olevan jo takaisin aktiivipalveluksessa siinä vaiheessa, kun ratapihan mahdollinen areena valmistuu. Saattaapa Hki saada samassa ajassa jonkun toisenkin areenan. Nämä ja mansen areena ovat joka tapauksessa edellä taphtumia järkätessä. Ei ratapiha mikään automaatio menestykseen tule olemaan.
 

mtallskog

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muutamaa asiaa kommentoijat ei nyt ota huomioon tapahtumista keskutellessa.
Ensimmäinen on isojen bändien kohdalla kapasiteetti, joka on konserteissa "vain" 8000.
Toinen asia isojen maailmantähtien kohdalla sijainti, jossa pääkaupunki tai riittävän iso esiintymispaikka, joka myy hyvin vie voiton.
Kolmas Turun sijainti ja kulkumahdollisuudet. Turusta on esim. junalla helkutin huonot yhteydet.
Pienemmille kotimaisille halli on puolestaan liian iso, näille riittää esim. Logomo.
Turusta yksinään ei näitä tapahtumia saa loppuun myytyä.
Eli ei ole kyse tapahtumamyyjän "laiskuudesta".
Vaikka hallivuokraa maksetaan joka tapauksessa, ei se tapahtuman järjestäminen silti ole ilmaista.

Lähtökohtaisesti tuo 50 tapahtumaa vuodessa oli täysin ylioptimistinen tavoite. Mutta otettiin riski ja lähdettiin yrittämään, mikä onnistuessaan olisi ruokkinut HC TPS Oy:tä mukavasti.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Ylipäätään taitaa olla kovan työn takana saada mitään suurempia nimiä Suomeen, puhumattakaan Turusta.
Näin. Ja tätä ei mikään 3km siirto keikkapaikassa muuta. Toki Turussa kyllä käy vuosittain Suomen mittapuun suurimmat nimet, joten sikäli päästään täällä musiikistakin nauttimaan.
mutta jos paikalle saadaan lähinnä tätä Offspring-osastoa, jonka parasta ennen meni n. 30 vuotta sitten, niin tilanteessa ei ole hurratavaa.
Joo, mutta Judas Priest se vasta relevantti onkin! Kuulemma Tyksin osastolla makaa vieläkin useampi pettynyt turkulainen kun Judas meni Tampereelle eikä tänne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös