Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Hattrick

Viestiketju osiossa 'Peliluola' , aloittajana Seti10, 07.11.2002 klo 21.26.

 1. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Mulla on pitkän hiljaiselon jälkeen herännyt kiinnostus HT:ta kohtaan. Kutosessa olin jo pitkään ollut epäaktiivisena käyttäjänä, mutta kuitenkin samalla treenaten maalivahtiani, joka on nyt tasolla yliluonnollinen.

  Nyt kun motivaatio on ylempänä, tavoitteena on nousta heti kutosesta vitoseen ja joukkue onkin sellainen, joka siihen mahdollisesti kykenee. Tosin vanhoja pappojahan tää mun jengi on täynnä, mutta niillähän sitä yleensä aika pitkälle pötkitään. Joukkueen nimi Kamppulan Kauhut. Toivottavasti kausi lähtee hyvin liikkeelle, niin stadionikin täyttyisi edes hiukan, ja saan vähän katetta suhteellisen korkealle palkkatasolleni. Tavoite myös saada cupissa ainakin pari kotipeliä, jos PIN:illä siihen tällä joukkueella pystyy.
   
 2. Makinpo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Japani
  Ensi kuussa tulee 10 vuotta Hattrickiä täyteen. Mitään en ole kyllä tässä ajassa ole saavuttanut, lukuunottamatta 6kpl kutosdivarin voittoja, mutta noita ei nyt voi saavutuksiksi sanoa. Nyt tuli kauden päätteeksi noustua vahingossa vitoseen pitkän tauon jälkeen. Tarkoitus oli pysyä kutosessa, mutta mulla olikin liian hyvä maaliero niin nousin suoraan.

  Kertaakaan ei ole 10 vuoden aikana innostus laantunut tätä peliä kohtaan, vaikka milloinkaan en ole kunnolla oppinut pelaamaan, enkä taidakkaan oppia.
   
 3. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
  Kyllä sylettää ja vituttaa juuri nyt. Lähdin cupin 2. kierroksella kiusaamaan parempaani ja kaikki taktiikka oli rakennettu siten, että 120 minuuttia 0-0 ja rankkareissa isketään. Ja vielä niin, että laitoin kolme pelaajavaihtoa 119. minuutille, kolme sellaista pelaajaa, jolla erikoistilanne arvot joukkueen parhaimmistoa ja pois kentältä ne heikoimmat. Koska eihän vikalla minuutilla kaveri voittomaalia tee vaihtojen jälkeen, varma homma. Mm. kakkosmolari pääsi minuutiksi pelaamaan pakkia, koska erikoistilanne arvot joukkueen 3. paras.

  No mites kävikään. Rankkarit käyntiin ja ei tietoakaan näistä kolmesta vaihtopelaajasta niille paikoille ensimmäisiin viiteen laukojaan mitä olin ajatellut, eli loogisesti niin, että se ketä vaihdettiin kentältä pois, pistettiin rankkarinampujana siihen kohtaan mihin halusin vaihtopelaajan tulevan.

  No ei ollut Hattrickin logiikka tältä osin sama kuin minun ja eihän noilla onnettomilla erikoistilanne arvoilla mitä kone heitti "kärkiviikon" ulkopuolelta, ollut mitään asiaa jatkoon.

  Turhaan meni tääkin, paskan möevät. Vituttaa, oikeasti. Vaikka cupissa mulla ei koskaan mitään tavoitteita olekaan.
   
 4. Jyrla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves.
  Mietityttää oman joukkueen puolustusarvosanat. Pelasin käytännössä samalla puolustuslinjalla tiistaina cuppia ja lauantaina sarjaottelun.
  Tiistaina arvosanat olivat loistava (k) - armoitettu (em) - mahtava (ek)
  Lauantaina mahtava (em) - loistava (k) - erinomainen (k)

  Eli alatasoja hävisi 6 - 6 - 5 tasoa. Molemmissa vierasottelu, rento peli ja samat janmpat. Ei kai tippuvat kunnot voi noin paljon tiputtaa?
   
 5. mico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
  Lainaus:
  Näkemättä ottelua herää tietysti ensiksi kysymys, että oliko tiistain pelissä "vetäytyminen" erikoistapahtuma? Ja sitten toisaalta mikäli kunnoissa tapahtui isoja muutoksia niin kyllähän se saattaa vaikuttaa mainitsemallasi tavalla. Ihan varma en ole vaikutuksesta sektoriarvosanoihin, mutta esim. hyvän ja kelvollisen kunnon ero pelaajan suorituksessa on 7 prosenttia.
   
 6. Jyrla Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves.
  Lainaus:
  Joo, tuollainen "vetäytyminen" siellä näytti tiistaina olleen. Taitaa mennä puhtaasti sen piikkiin kun kunnot on olleet käytännössä täysin samat. Kiitos infosta.

  Isosti muuttuivat taas systeemit ja arvosanat viime kauden loppuun verrattuna. Taitaa allekirjoittaneen hattrick-uran loppu häämöttää.

  Pitäis tehdä määräaikaisia työsopimuksia henkilökunnan kanssa ja muuta turhanpäiväistä säätöä. Eikö Hattrick voisi tuntea normaalia toistaiseksi voimassa olevaa työsopimusta. Moni joukkue tulee huomaamaan kantapään kautta kun henkilökunta katoaa sopparin loputtua.
   
 7. Bacon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Eisbären Berlin
  Lainaus:
  No katos perkule. Kiitos tästä, olisi varmasti mennyt meikäläiseltä ohi.
   
 8. Vuokralainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho!
  Lainaus:
  Ihan perseestä tämmöset. Kiitti kuitenkin vinkistä, sillä aivan ohi olisi muuten mennyt.
  Havahduin viime kauden päätteeksi, että Hattrickin suosio taitaa olla aikalailla romahtanut. Putosin vitosesta kutoseen ja se sarjahan on ihan perseestä ja taitaa nykyään olla alin sarja? Ennen niitä sarjoja oli ties mihin asti.
  Nyt saa joka toisen matsin tuolla kutosessakin pelata bottia vastaan. Ei kauheesti enää motivoi.
  Mikä tämän on näin romahduttanut?
   
 9. mico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
  Lainaus:
  Ne sopimukset saa kuitenkin uusittua, vaikka heti edellisen alettua niin en mitenkään pysty näkemään tässä mitään ongelmaa. Ainakin omalle kohdalle tässä tulee säästöä henkilökunnan palkkakuluihin lähes 50 000€, jos ajatellaan, että jatkossakin mennään samalla tavalla pitkäjänteisesti ja pitkillä työsopimuksilla :) Yhden apuvalmentajan paikan sietikin vähentää ottaen huomioon kuinka paljon pelaajien treenivauhtia ollaan erinäisin muutoksin tässä vuosien kuluessa kasvatettu.
   
 10. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Supportterien hinnat on kyllä nykyään aivan järkyttävän kovat. Diamond supporter, hinta 40euroa kuussa. Kultainenkin, joka on kuulemma ihan hyödytön, 14euroa kuussa. Liian kovia hintoja tälläisestä pelistä. Itsekin aikoinaan olin supporter, kun hinta keikkui siellä 7 euron tietämissä. Osaltaan tämä varmasti vaikuttaa pelaajamäärän armottomaan laskuun.

  Toisekseen HT sukupolvi on ajanut aikansa ohi. Uuden sukupolven pelaajille ei ole saatu markkinoitua tarpeeksi peliä ja uusia pelaajia ei todellakaan tule samaa tahtia kuin vanhoja poistuu unholaan. Ei 15-20v jannulla ole ikimaailmassa varaa tunkea 40 euroa peliin kuukaudessa, jossa aikaa menee oikeasti vuosia, että saat kilpailukykyisen joukkueen kasaan. Mieluummin he laittavat sen johonkin änäriin yms.

  Omaan alkukauteen enemmän kuin tyytyväinen, cupissa roikutaan jo neljännellä kierroksella. Tosin noutaja tulee ensi viikolla, kun vastus tulee kakkosdivisioonasta. Sarjassakin komeasti kärjessä puhtaalla pelillä. Eiköhän tästä vitoseen matkata!
   
 11. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  En usko, että supporterilla on juuri minkäänlaista vaikutusta käyttäjämääriin. Olen nyt kohta 10 vuotta pelannut peliä, ja muistikuvieni mukaan koko sinä aikana käyttäjämäärät ovat laskeneet. Supporter olin ensimmäiset pari vuotta, jolloin sen hinta oli jotain 20-30e. Mielestäni se oli ja on ihan ok hinta. Itse en jaksa sitä tilata, koska en koe sen luovan mitään lisäarvoa pelille, mutta aktiivisimpina aikoina pyörin paljon järjestetötoiminnassa ja tykkäsin mm. tilastotiedoista ja muista ylimääräisistä jutuista.

  Pelin ongelma on nähdäkseni siinä, että menestyminen on hemmetin vaikeaa, eikä siihen tarjota oikein "reiluja" eväitä. Ostamalla hyviä pelaajia ja saavuttamalla kovia sijoituksia tienaa jotain taskurahoja, kun taas heittämällä koko homman läskiksi ja putoamalla mutadivariin saa miljoonia kaudessa treenituottoina. Näin ollen onkin aika turhauttavaa, kun menestystä joutuu hakemaan "odottamalla" useita kausia, ja sitten jos kalliilla joukkueella ei sattumalta pärjääkään, on jälleen samassa tilanteessa.

  Pelailen jo ties kuinka monetta kautta vitosdivarissa, koska nouseminen on äärimmäisen vaikeaa. Joukkueeni on kilpailullisesti lähellä nelosen ylempää keskikastia. Nousemisen hankaluus perustuu siihen, että vitosesta nousee vain yksi joukkue ja sekin karsintojen kautta. Koska sarjani on äärimmäisen tasainen, oikeastaan 1-2 tappiota alkukaudesta käytännössä sinetöivät koko kauden ja laskevat motivaation nollille. Hattrick on mielenkiintoisimmillaan aina kauden alussa, kun merkityksellisiä pelejä on kaksi viikossa. Cup-taipaleen päätyttyä mielenkiinto aika lailla lopahtaa.

  Yksi asia, jota en myöskään ymmärrä, on junioritoiminta. Olen joka kaudella pitänyt täydet scoutit, mutta viikko toisensa jälkeen sieltä nousee pelkkää paskaa. Ensinnäkin: mitä hyötyä on 17-vuotiaasta juniorinostosta? Eihän kukaan halua "treenata" junnujoukkueessa pelaajaa, joka on vähintään 18-vuotias noustessaan edustukseen. 16-vuotiaskin on vähän siinä ja tässä. Pitäisi olla käytännössä erinomainen päätaito ja apuja, koska noustessaan olisi joka tapauksessa yli 17-vuotias. Junioritoimintaan pitäisi voida panostaa esim. 100k/vk ja siten saavuttaa oikeita tuloksia. En tee mitään pelaajilla, joiden myyntiarvo on alle 500k. Ja kun lasketaan, että olen kohta 7-8 ihmisvuotta nostellut näitä junioreja saaden 2-3 ~500k -pelaajaa edustukseen, eivät odotusarvot ole kovin korkealla.

  Kaiken kaikkiaan peli kompastuu siihen, että menestystä ei ainakaan 4-6-divareissa saa taktisella osaamisella tai joukkueen rakentamisella, vaan puhtaasti treenituloja kartuttamalla ja sitten "pikanousulla" kunnon massimiehistöllä. Tuntuu, että hyvät sijoitukset eivät oikein korreloi talouspuolen kanssa: yleisöä ei tule peleihin, koska paska divari; sijoituksista ei saa rahaa, koska paska divari; pelaajien palkat on liian korkeita, koska paska divari jne. jne. Voipi olla, että jos tällä kaudella ei tule nousua, lyön hanskat naulaan pariksi vuodeksi ja putoan 7-divariin keräämään rahaa.
   
 12. Makinpo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Japani
  Tuo junnutouhu taitaa vaan perustua puhtaasti arpapeliin. On sitä itekkin tullu ihmeteltyä miksi jotkut tuntuvat vetelevän joka toinen viikko junnu majun tasosia lupauksia ja ite en saa mitään. Joskus sitten kun tulisi taidoiltaan sopiva pelaaja niin ikää onkin sitten vähintään pitkälti yli 16v. Nyt tosin olen viimeisen reilun kahden kuukauden aikana ihmetellyt miten olen yhtäkkiä alkanut saamaan parempia lupauksia kuin liukuhihnalta. 3 välttävän ja 2 kelvollisen kokonaistaidon pelaajaa on tullut nyt lyhyessä ajassa ja kaikki vielä 15v. Ei noilla kuitenkaan ole mitään mahollisuutta junnu majuun, mutta onpahan ainakin jotain treenattavaa tuolla junnu joukkueenkin puolella.

  Mikäli muistan oikein niin sillä on merkitystä milloin noille scouteille soittelee, jostain muistan lukeneeni että kun soittaa ennen klo 8 lauantaina on hieman paremmat mahdollisuudet saada parempia junnuja. On myös olemassa jokin toinen ajankohta milloin on kanssa paremmat mahdollisuudet saada hyviä junnuja mutta sitä en muista. Ihan satavarma en tästä asiasta ole, enkä tiedä kuinka suuri merkitys tuolla soittoajankohdalla on, luultavasti merkitys on minimaalinen.
   
 13. Sisäliitin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tuli taas aloitettua peli pitkästä aikaa ja kahden kauden jälkeen tuli noustua vähän vahingossa vitoseen jonne joukkueeni on armotta liian köykäinen. Kutosdivarissa oli vain helppo voittaa parempiakin jengejä kun on kuitenkin useita vuosia kokemusta aiemmin vaikka peli onkin muuttunut melkoisesti. Sinänsä kyllä kumoan tuon Walrus21:n väitteen että aladivareissa ei saavuta menestystä taktisella osaamisella ja joukkuetta kehittämällä. Toki sitten vitosessa on jo aika paljon merkitystä arpaonnella ja nelosessa pitäisi jo olla oikeasti hyväkin joukkue. Harmittaa sinänsä että jossain vitosessakin on lukemattomia kolmosen tasoisia jengejä mutta sitten ne pelaavat jollain 4-4-2,kaikki laitaa tukevina ja yrittävät hyökätä keskeltä ja tämän takia pyörivät siellä muiden kiusana.

  Nämä uudistukset vituttavat. Edellisen kerran lopetin pelin vissiin 2011 kun pelinrakennuksen merkitystä vähennettiin yhtäkkiä,arvatkaapa mitä olin treenannut vissiin kuusi kautta. Nyt laskettiin laituritaidon merkitystä ja arvatkaapa mitä olen treenannut tämän ajan kun innostuin uudelleen? Vittu. Vaikuttaa aika höpösti kun yhtäkkiä häikäisevät laitahyökkäykset ovatkin vain hyvät.

  Myös minulla potentiaaliset junnut ovat järjestään 17v. Jos sattuu tulemaan 15v niin joku syöttäminen saattaa olla välttävä.
   
 14. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Monella varmaan syy taktiseen yksipuolisuuteen on se, että pitää noudattaa jonkinlaista treeniohjelmaa, mikä syö taktiikkavaihtoehtoja. Onneksi keskikentän merkitystä on vähennetty; toki se on siltikin aika hallitseva osa peliä. Vähän huvittaa välillä, kun muutama jengi painelee pelkällä keskikentällä voittoihin. Asia vitutti siinä määrin, että hankin keskikentälle kolme vanhusta taidoilla extra-terrestrial-mythical. Sekään ei välillä tunnu riittävän, kun joku pelinrakentajatreeniä vetävä asettuu vastaan. Onneksi on olemassa vastahyökkäystaktiikka näitä vastaan.

  Mielestäni koko junnusysteemi on aika turha. Ei niitä matseja jaksa kukaan seurata, saati että käyttäisi aikaansa pelaajien analysointiin. Vanha lottokoneisto oli ihan riittävä systeemi.

  Noista maaajoukkuejunnuista sen verran, että aikoinaan niitä pystyi vielä jossain määrin haalimaan. Nykyään joka kerta, kun olen ostamassa jotain bahamalaista kärkeä treeniin, niin sieltä tulee inboxiin älytön määrä viestejä sen suhteen, että eivät halua minun ostavan ko. pelaajaa.

  edit: ainiin sen verran vielä, että miksi tuo "predict ratings"-systeemi tuntuu heittelevän arvioita aivan hatusta? Yleensä näyttää monet arvosanat roimasti yläkanttiin. Mulla oli jossain matsissa ennuste keskushyökkäyksestä utopian, mutta toteutuessaan tasoa titanic.
   
 15. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
 16. Peppuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
  Vastataampas ajan kuluksi muutama sana.

  Lainaus:
  Kyllä minä pelaan joka kausi niin että ottelutuloista + sarjasijoitus rahasta jää plussaa, lisäksi samalla treenaan pelaajia. Esim. ostin Ueli Ofnerin 1k:lla ja treenasin noin 2,5 kautta ja myin 2M. Linkki pelaajaan. Toinen samanlainen on tällä hetkellä myynnissä, josta kait saman rahan about saan. Lisäksi laitapakkeina on kaverit joiden arvo nousee myös, ja samalla omat laiturini ovat saaneet treeniä jolloin joukkueeni on paranee.

  Lainaus:
  Mikäli pelaaja on junnuista nostettaessa vaikka 17v 70pv, niin se on vielä ihan hyvä. Tarkoitus sieltä junnuista on nostaa niitä "heikompiakin" pelaajia, ja vaikka niistä ei myynti hetkellä saa kuin sen 1k, niin joku treenaa sen ja myy muutaman kauden päästä ja saat kasvattaja rahaa esim 100k. Joka kerta kun sinun kasvattama pelaaja myydään, saat siitä kasvattaja rahaa. Mitä kovempi hinta sen enemmän. Tuo minun treenaama, ja edelle linkittämä pelaaja on hyvä esimerkki. Ostin sen 1k, myin 2M, tuo sen alkuperäinen kasvattaja sai kasvattajarahaa 186k. Ja saa aina kun tuo pelaaja elämän aikana myydään, niin sen uudestaan ja uudestaan. Riippuen tietenkin myyntihinnasta. Näistä tulee iso määrä markkoja, kun pelaajia on paljon maailmalla.

  Lainaus:
  Katsoin tuossa sun joukkuetta, ja sulla on kyllä on tosi kovat palkat pelaajilla. Mun 4-divarissa on 1 joukkueella isommat, ja silläkin 2 oma treenattua poikaa vetää 75k / viikko palkkoja, eli 150k yhteensä viikossa. En tiedä miksi se noin on treenannut.

  Lainaus:
  Mulla on 2 pelaajaa joiden päätaito on Uskomaton, "extra-terrestrial". Pystyn pelaamaan kotona normaalilla pelillä noin yliluonnollisen-titaanisen keskikentän. Mitä isompi on päätaito, sitä enemmän on palkka. Sitten mulla kyllä on vaikka laitureilla Titaaninen laituri, Yliluonnollinen pelinrakennus, armoitettu syöttö, ja hyvät puolustukset. Hyökkääjillä on myös yliluonnolliset pelinrakennukset, koska ovat teknisiä ja pelaavat alaspäin. Puolustajille jossain erinomaisen ja mahtavan välillä. Keskikentällä on yliluonnolista-titaanista pelinrakennusta, 1 uskomaton. Joka on tuola myynnissä, se voi pelata myös laiturina. Puolustusta on hyvä-erinomaisen tasolla keskikenttä miehillä.

  Lainaus:
  Käytännössä ottaen tuo "pikanousulla" massimiehistöllä on nykyään tehty aika mahdottomaksi, koska aina kun on yli 20M tilillä rahaa niin "omistajat" alkavat ottamaan sen pois, ja antavat joskus kun on alle 20M niin oliko 500k / viikko sitä takaisin. Eli, ei siinä saa mitenkään ostettua mitään "massimiehistöä", jos koko joukkueen meinaa ostaa. Mielestäni juuri taktisella osaamisella, ja pitkäjäntäiselle ( toki tämä kestää ihmisvuosissakin todella kauvan) työllä tässä parhaiten pärjää. Siinä pitää itse treenata osa pelaajista, samalla saada pidettyä talous kunnossa, lisäksi treenata koko ajan myyntiin pelaajia, joista saaduilla tuloilla voi joukkuetta parantaa jne.

  Lainaus:
  Treenissä myös pitää osata "taktikoida", itse siis olen treenannut laitureita ja samalla nuo hyökit. Treenaan siis laituria, pelinrakennusta, ja jonkun verran syöttöä. Laitapuolustajat on yliluonnollisia laitureita ja yliluonnollisia puolustajia, pelinrakennus niillä on huono. Kun tulee vastustaja jolla on huono keskikenttä, niin pystyn peluuttamaan näitä laitureina, ja saamaan laituri treeniä. "Oikeat" laiturit voi pelata vaikka keskikentällä tukien laitaa.
  Sama laitureilla, kun tarvitsevat pelinrakennusta, niin silloin kun tulee joukkue jolla on huono keskikenttä niin laiturit pelaa keskikentällä ja otetaan pelinrakennus treeniä. Siinä kait sitä eniten on miettimistä että miten saa aina treenit sovitettua =)

  Ja pelissä on paljon ihan pieniä taktisia asioita, esimerkiksi sulla ei näytä olevan yhtään pääpelillistä pelaaja, parhaimmillaan näitä on koko joukkue täynnä. Eli, et saa erikoistilanne maaleja kulmista jne. kun kukaan niitä ei ole puskemassa. Kannattaa käydä katsomassa vaikka Suomen maajoukkuetta, tai Suomen Mestaruussarjassa pelaavia joukkueita, ja arvioida niiden pelaajien mukaan minkälaisia pelaajat sillä tasolla on, jos sinne haluaa.

  Tosin, pitkäjänteistä hommaa tämä on ja aika tylsäksi voi käydä. Pitää yrittää jotenkin keksiä jotain virikkeitä, foorumilla jutteluja tai muuten vain kokeilla ottaa Hatrricistä jotain selvää, noita turnauksiahan on joskus kiva pelailla jne.

  Lainaus:
  Pelaat tosiaan 2 / 256, eli toisiksi kovimmassa 5-divarissa. Hae kauden vaihteessa "vaihtoa" johonkin muuhun, helpompaan 5-divariin niin nousu on helpompaa.

  Lainaus:
  Puolet 5-divarin voittajista nousee suoraan, ja huonompi puolisko voittajista karsii. Samahan se muillakin sarjatasoilla.

  Lainaus:
  Mulla taas tuntuu että kauden puolessa välissä vasta pelit alkaa. Alkukaudella pystyy treeniä kaikista parhaiten "muokkaileen", eli treenata sellaisia taitoja mitä ei voi treenata samalla kun pitää parhaita arvosanoja pelailla. Jokaista joukkuetta vastaanhan sitä pelataan kahdesti, pysyy isku etäisyydellä ja voittaa loppukaudesta kaikki, jos haluaa nousua yrittää. Cupistä tippuminen alkukierroksilla on tympeää, varskinkin kun sillon yleensä aina joku tulee "takaa ohi". Itse keskityn aina joko Cuppiin, tai sitten sarjaan. Tällä kaudella mulla ei oo mitään tarkotusta nousta, vaan kokeilen jos tuota saisi Cup ennätystä parannettua. Ensikaudella taas sitten lähdetään hakemaan nousua, eikä niin välitetä Cupista. Eli, jos ei välitä sarjasta niin treenikkeet pelaa siellä, jos ei Cupista niin treenikkeet pelaa Cup-pelejä. Toki, näissä aina koitan jotenkin just sumplia että kummassakin mahdollisimman pitkälle pääsisi. Niitä kait mää eniten mietin, että miten ja millon voin mitäkin treeniä ottaa alkukauden.

  Waltsu
   
 17. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ensinnäkin kiitos laadukkaasta vastauksesta. Mulla on tosiaan ehkä vähän unohtunut tuo omien kasvattien myyntipalkkioista kertyvä summa. Ehkä noissa treenikuvioissa pitäisi olla sitä vaivannäköä, mitä itsellä ei oikein ole. Välillä unohtuu koko scouttijärjestelmä ja pelaajat jää nostamatta kuukauden ajalta.
  Lainaus:
  joo, tosiaan nuo kalliit keskikentät, jotka ostin pari kautta sitten, ovat vähän laskeneet ja ovat nyt taidoiltaan luokkaa titaaninen/uskomaton. Passi on kaikilla luokkaa world class (unohtumaton?), kuten on myös pakeilla ja laituriosastolla. En oikein tiedä, miten voisin edes säästää palkkakuluissa menettämättä kilpailuetua vastustajiin. Ongelmahan tässä on se, että sarjani on jostain kumman syystä aivan helvetin kovatasoinen. Viime kauden päätteeksi hattrick näköjään päätti vielä nostaa tähän ennestään ylivoimaiseen sarjaan joukkueen, jollaon kokonais-TSI 1 700 000.

  Käytännössähän mulla alkoi talousvaikeudet siitä, että halusin lähes 10 ihmisvuoden jälkeen tavoitella "menestystä", joten ostin treenimasseilla vähän laadukkaampia pelaajia, ja osan myös "kasvatin" treeniohjelman kautta luottopelaajiksi. Kaiken tämän tein mielestäni oikein, mutta sattuneesta syystä menestystä on tällä hetkellä vaikeaa saavuttaa.
  Lainaus:
  Okei, tämä muutos on tainnut mennä vähän ohi. Ainakin männävuosina hattrickissa nähtiin jatkuvasti joukkueita, jotka nousivat jostain seiskadivarista aina mestaruussarjaan ja cupin voittoon. Ilmeisesti asiaan on puututtu sääntömuutoksilla.
  Lainaus:
  Toki harrastan tätä itsekin. Tällä hetkellä tosin vedän jo ties miten monetta kautta hyökkäystreeniä, joka velvoittaa pelaamaan 3-4-3 joka matsissa.Näin ollen taktikointi on lähinnä sitä, hyökkäänkö keskeltä vai keskeltä ja laidalta tasapuolisesti.

  Lainaus:
  Hyvä huomio. Oikeastaan tässäkin asiassa pitäisi olla kärsivällinen, mutta nykyään kun hattrick on kuihtunut aika lailla kasaan, on myös pelaajien ostaminen hemmetisti vaikeampaa. Pitäisi jaksaa monia päiviä kalastella siirtomarkkinoita, kun itsellä riittää kärsivällisyys yleensä siihen, että ostan samana päivänä tai seuraavana.

  Lainaus:
  Joo, tämä on tiedossa. Tosin juttuhan on niin, että suurin osa vitosdivareista on niin heikkotasoisia, että yksi jengi voittaa suunnilleen kaikki pelit ja näin ollen suora nousu edellyttää lähes virheetöntä peliä. Viime lauantai tuli yllättäen tasuri, vaikka olin ladannut peliin kaiken mahdollisen ja statsit oli jotain luokkaa 350. Cupissa on nyt mennyt sen verran hyvin, että pic:n pitäisi kantaa aika hyvin voittoihin alkukaudesta. Homma on kuitenkin niin, että väkisinkin kone arpoo jonkin yllätystasurin tai -tappion, joten nousu ei ole täysin "omissa käsissä" - näin on käynyt joka kausi.
  Lainaus:
  Itsekin olen välillä pitänyt noita välikausia, mutta nyt se ei ole mahdollista, koska talouspuoli ei kestä vitosessa pelailua. Jos hyvästä sijoituksesta saisi esim. 1-2 milliä, niin sitten ehkä mentäisiin nollalinjalla, mutta nyt palkat ja henkilökunta jne. syö liikaa rahaa. Ihmetyttää vähän, että stadioni ei oikein tunnu täyttävän, vaikka paahdan voitosta voittoon ja cupissakin nyt ilmeisesti viides kierros menossa. Tosin ainahan mun alueella on sopivasti paska keli matsipäivänä, joten se ehkä selittää osan.
   
 18. Peppuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Kiitos, ja samoin kiitos sinne hyvästä vastauksesta! Junnu joukkueen pyörittäminen tosiaan vie aika paljon silti aikaa, pitää peluttaa pelaajia eri paikoilla jotta saisi potentiaalit tietoon jne. Siinä on aika paljon tekemistä mikäli haluaa hyvin sen hoitaa.

  Lainaus:
  Käytätkö tarkoituksella Hattrickiä englanniksi? World class on juu unohtumaton. Palkkakuluissa voi säästää niin, että ostaa pelaajia joilla on jonkin verran aputaitoja. Esin. mikäli ostat myyttinen/uskomaton pelinrakentaja, jolla on heikko/välttävä puolustus niin palkka on jotain 35-40k/viikko. Jos ostat pelinrakentajan joka on yliluonnollinen pr, mahtava/loistava puolustus, palkka on 15-20k. Sama puolustajilla, eli uskomaton/myyttinen pakki, jolla pr heikko/välttävä palkka on jtn. 40k, vaihtaa ne yliluonnoliseen puolustajaan jolla on mahtava/erinomaine pelinrakennus, palkka 15-20k. Eli nuo yliluonnolliset vs. uskomaton/myytinen kaverit pelaisivat about samat arvosanat, mutta toisten palkka on lähes puolet pienempi. Lisäksi esim. sulla on 11 ulkomaalaista, ulkomaalaisillehan maksetaan 20% kovempi palkka mitä täysin samanlaiselle suomalaiselle. Siinäkin tulee silti iso ero, pelajaa jonka palkka on esim. 30k, suomalaisella se on sen 30k ja ulkomaalaiselle joutuu maksamaan 36k. Ihan vasta törmäsin kyseiseen joukkueeseen, jossa mielestäni on rakennettu joukkuea "lähes täydellisesti". Linkki Kettu FC joukkueeseen. Kova palkkaisimmat "vain" vähän yli 20k, palkat yhteensä 215k ja vetää 430 Hatstasia pelissä.

  Lainaus:
  Sulla tosiaan on 2 / 256, eli toisiksi kovin 5-divari mitä. Positiivista siinä on se, mikäli tuosta onnistut nousemaan niin ihan varmasti pärjäät myös 4-divarissa :) Mutta ennen kuin "luovutat" niin kokeile kauden vaihteessa vaihtaa eri sarjaan, siinäkin saa jo omalla tavallaan vaihtelua kun kaikki joukkueet on sitten uusia, ja samalla nousu on helpompaa. Noita sarjojen tasoja voi katsoa HTEV:stä, linkki sinne suomen sarjoihin mikäli ei ole tuttu.

  Lainaus:
  Tämä muutos tuli joitain kausia sitten, juurikin tuon takia mitä tuossa sanoit. Tällä haluttiin estää tuo "massimiehistöjen" kasaaminen, koska osa joukkueista oli juurikin täysin ylivoimaisia kerättyään rahaa tyylin 5-6 normaali vuotta.

  Lainaus:
  Näinhän se on. Mikäli supporterin omistat, niin sillä pystyy rajaamaan sinne tietyt ehdot täyttävät pelaajat, ja ainakun niitä tulee myyntiin niin se ilmoittaa sen. Eli, ei tarvitse notkua koko aikaa siellä päivystämässä. Tosin, tuo supporter meni niin kalliiksi että itsekkin luopuin siitä jokin aika sitten. Ja pelaajaa ostaessa siellä tosiaan joutuu muutaman päivän välein käymään ja katsoon, jos sattuisi se sopiva pelaaja löytymään. Vie paljon aikaa.
   
 19. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Joo, taisin jo joskus alkuaikoina vaihtaa englanniksi (mistä lie syystä). Nyt on jo niin pitkään ollut enkuksi, että en muista kaikkia suomi-väännöksiä. Lainaus:
  Olen tämän huomioinut. Palkkakuninkaat on joukkueessani kaikki suomalaisia - vain treenattavat ja pari pakkia ovat ulkomaalaisia, mutta heidänkin palkkakulunsa ovat aika maltillisia. Aputaitoihin olen panostanut juuri mainitsemastasi syystä; tästäkin huolimatta palkat ovat korkeat, koska esim. keskikentälle on saatava helvetisti laatua hinnalla millä hyvänsä. Nytkin taistelen joka matsissa keskikentän voitosta, vaikka mulla on käytännössä niin kovat pelinrakentajat kuin järkevillä palkkakuluilla on mahdollista saada. Noista aputaidoista sen verran, että joukkueessa on käytännössä jokaisella pelaajalla jokin laadukas aputaito. Tämä näkyy aika hyvin taktiikkataidossa, joka on yleensä kova (viimeksi jumalainen hyökätessä keskeltä).

  Lainaus:
  Juu, näin olen järkeillyt. Tosiaan tässä ei ole muuta ongelmaa kuin tuo nousu, koska nykyisen jengin ylläpito on niin kallista, että montaa kautta ei voi tahkota vitosessa. Nytkin pelinrakentajat ovat jo iäkkäitä, joten yksikin loukkaantuminen laskee huomattavasti joukkueen tasoa. Toisaalta myös taso laskee näillä 30+ -vanhuksilla.

  Tuosta sarjanvaihtomahdollisuudesta en tiennytkään. Miten se käytännössä onnistuu? Nyt tosin näyttää siinä määrin hyvältä sarjatilanne, että saatan nousta kauden päätteeksi.

  Menin muuten antamaan potkut lääkärille, kun ajattelin edes vähän karsia kuluja. No, ei olisi kannattanut: heti eilen joukkueen ykköstykki telakalle, ja totta kai +3, joten taas piti pistää se 24k lekuriin.
   
 20. Śmierć Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
  Joskus tätä pelailin ja silloin omistin tuon supporterin. Muistan kyllä sen ajan, kun tuonne ängettiin niitä eri tasoja, mutta eivät ne ainakaan silloin olleet vielä mitään törkyhintaisia, ainakaan näin työssäkäyvälle. Pitääkö tuo muka oikeasti paikkansa, että jostakin supporter-tasosta pyydetään jo 40€/kk? Koska jos näin on, niin onhan tuo jo osittain lopun alkua.
   
 21. sunnuntai Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Newcastle united
  Lainaus:
  Platinum maksaa 130/ vuosi ja diamond 260/vuosi. Ihan järjettömiksi nuo hinnat pompsahti verrattuna vanhoihin hyviin aikoihin. Ei paljoa kiinnosta maksaa edes 130 kun ottaa pelin rennommin, treenailee, laittaa ukot kentälle ja launtaina pelaa junnulottoa.
   
 22. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  mitä kaikkia etuja tuolla summalla saa? Itseltäni meni tuo uudistus aika lailla kokonaan ohi. Joskus kesällä taisin huomata ensimmäisen kerran.

  Aikoinaanhan suppo maksoi sen 20€ ja rapiat, ja se oli kaikille sama. Tuolloin pidin hölmönä sitä, että joku jätti sen hankkimatta, jos kiinnostusta peliin riitti.
   
 23. KuumaaKamaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin Jokerit
  Lainaus:
  Kyllä mä muistan ajan milloin se oli luokkaa 7-8e/kuukausi, tyyliin vuosina 2008-2012, jolloin omat karkkirahat riittivät nippanappa supportterin ylläpitoon. Ja silloin se oli kaikille sama. Nykyään tuo 40e/kuukausi on aivan rosvoamista ja peli saakin vajota bittimaailman syövereihin, jos pelinkehittäjät ovat noin ahneita. Valitettavasti.
   
 24. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Joo siis tuossa joku aika sitten tulin puolustaneeksi hintoja, mutta olinkin erehtynyt luulemaan, että se 40e maksetaan kerran vuodessa.
   
 25. mico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoo Blues, (sympatiat Pelicans ja Jyp)
  Lainaus:
  Siis Silver maksaa tuon 40€/vuosi tällä hetkellä ja Diamond maksaa 40€/kuukausi. Henkilökohtaisesti en voi ymmärtää, mitä kukaan tekee Supporter Diamondilla, joten sen hinnasta vaahtoaminen on mielestäni vähän kohtuutonta. Ennemmin vertailisin Platinumin ja Goldin hintoja ja jos niitä pitää kohtuuttomina niin hyvä on, mutta mielestäni ei ole mitään mieltä nostaa esiin sitä kalleinta mahdollista yksittäistä hintaa, kun en näe miten kukaan täysipäinen ihminen tuon paketin ostaisi.

  Platinum maksaa siis paketin pituudesta riippuen 20€/kuukausi - 10,85€/kuukausi ja Gold maksaa 14€/kuukausi - 7,92€/kuukausi. Goldiin kuitenkin kuuluvat lähes kaikki samat ominaisuudet kuin Platinumiinkin (pl. toinen joukkue), joten mielestäni edelleenkin suurimmalle osalle käyttäjistä tuon pitäisi olla ihan riittävä paketti, joten valitetaan sitten mieluummin sen hinnasta, jos on jotain valitettavaa :)

  Itsehän olin kaukaa viisas ja käytin hyväkseni tarjouksen muuttaa koko jäljellä oleva Supporter-tilaus Platinumiksi silloin, kun nuo erihintaiset paketit ensimmäistä kertaa tulivat saataville (hintaa viidelle vuodelle tuli muistaakseni noin 120 euroa), joten nyt minulla on Platinum tilausta jäljellä vielä melkein kuusi vuotta :D